NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 2 aktív topik

Politika

65 feliratkozó

több mint 9 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 228
 444.hu/2016/02/16/ez-mar-nyilt-a-rakosi-rendszerhez-illo-tamadas

Hangadó és kissé túlzott a cím, de elég sokat elárul a jelenlegi rendszer karakteréről a módszer, amihez nyúltak. Tök életszerű abban bízni, hogy majd egy tüntetéstől elmennek.
több mint 9 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 228
Egyébként nem teljesen értem, hogy milyen példákat vársz.
peterk2005
már rájöttem, hogy olyan tanárok által kezdeményezett békés esernyőfelvonulásra gondol, ami rövid időn belül az épp fennálló rendszer totális bukását eredményezte, direkt módon

na erre tessék példát írni!
baggio
Szerencséd, hogy nem volt határidő.
több mint 9 éve
r.baggio Buffalo Bills New Mexico Lobos 64 377 — no es importante
Egyébként nem teljesen értem, hogy milyen példákat vársz.
peterk2005
már rájöttem, hogy olyan tanárok által kezdeményezett békés esernyőfelvonulásra gondol, ami rövid időn belül az épp fennálló rendszer totális bukását eredményezte, direkt módon

na erre tessék példát írni!

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 9 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 422 — The only discipline that lasts, is self discipline
Félreértettetek. Arra nem volt még példa, hogy van egy rendszer, rezsim, kormányzat, diktatúra, király, stb. és a nép, vagy annak egy része fogja magát, szervez egy (két, három, stb.) tüntetést, és azzal eléri a valódi célját.Sobri Jóska
Például a rendszerváltás? Oké, kellett hozzá a peresztrojka is. De ha nincsenek a tüntetések, a békés tiltakozások, az alulról jövő, elemi erejű "nemakarom", akkor szerinted a Kádár rendszer önként csomagolt volna és távozik? Mert szerintem nem...

Egyébként nem teljesen értem, hogy milyen példákat vársz. Európában mindennapos, hogy tüntetésekkel eredményt érnek el szövetségek, civil szervezetek. A francia nyugdíjrendszer-reform pl. a tüntetések miatt hiúsult meg pár éve. A légiközlekedési dolgozók is elég rendszeresen sztrájkolnak ill. felvonulnak itt-ott, és gyakran eredménnyel. Ha olyan példát keresel, amikor a rendszert döntötték meg így, abból nyilván nem lesz olyan sok. Tüntetésekkel eredményesen lehet engedményeket kicsikarni, de hatalmat önmagukban elzavarni ritkán tudnak. Viszont arra rengeteg példa van, hogy egy tüntetés, tüntetéshullám indít be folyamatokat, amik végül a rendszer bukásához vezetnek.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 209 — #NoStress
Erre, vagyis ami hasonlít akár egy kicsit is a mostani "tanártüntetéshez" semmiféle példa nem érkezett. Ami nem is lep meg...
Sobri Jóska
nesze
 www.theatlantic.com/education/archive/2015/06/teachers-protest-world/396143/
baggio
Végülis, ha sokat próbálkozol, hátha egyszer lesz egy link, ami egy olyan tüntetésre mutat, ami legalább kicsit releváns. 😊

több mint 9 éve
Erre, vagyis ami hasonlít akár egy kicsit is a mostani "tanártüntetéshez" semmiféle példa nem érkezett. Ami nem is lep meg...
Sobri Jóska
nesze
 www.theatlantic.com/education/archive/2015/06/teachers-protest-world/396143/

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 9 éve
És annak, aki nem látta a listát a "nonviolent resistance" wikioldalon, lehet tippelni, majd megnézni, hogy Magyarország mivel van fent a listán. Csak az szóljon, aki eltalálta...

több mint 9 éve
Félreértettetek.
Arra nem volt még példa, hogy van egy rendszer, rezsim, kormányzat, diktatúra, király, stb. és a nép, vagy annak egy része fogja magát, szervez egy (két, három, stb.) tüntetést, és azzal eléri a valódi célját.

baggio listájában a prágai vagy az egyiptomi tavasz, a szíriai "uprising", a tiananmen téri történések, a "German Resistance 1933-1945", vagy a több évtizedes apartheid, faji megkülönböztetés elleni mozgalmak szép történetek, bár inkább a rossz példára jó példák, mivel semmi közük, és hasonlatosságuk nincs azzal, amit írtam, hogy egy tüntetés (vagy tüntetés sorozat) önmagában megoldott volna bármit.

több mint 9 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 960 — Lucas Scott
nem lett internetadó pl. csakhogy a közelmúltból mondjak.
csebi
ezt mondjuk én addig idézőjelbe tenném, amíg nem bizonyosodik be, hogy csak a golyófogó szerepét játszotta valami másik disznóság szempontjából.
slowmotion
ez sztem sosem fog kiderülni, de valamilyen szinte jogos.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 9 éve
Sjoelleer van de Vrij Baltimore Ravens 13 957 — Слава Україні! Героям слава!
Foglalkozzanak azzal a Gyurcsánnyal a történészek, engem nem érdekel már. A mostani meg max. akkor érdekelne, ha azt látnám, hogy a pártja több, mint egy kis baromfidomb, amit azért tart fent magának, mert nem tud elszakadni a hobbijától. Mert szerintem ez nála hobby. Azt sem tartom kizártnak, hogy most jobban is érzi magát, mint valaha, és mindenre vágyik, csak arra nem, hogy még egyszer M.E legyen.
peterk2005
Én is így gondolom. Minden megnyilvánulásából ezt szűröm le. Hogy élvezi ezt. Rettenetesen élvezi. Dehogy akarna ő újra ME lenni. Imádja, hogy dobálhatja a sarat, és megmondhatja a frankót, miközben semmi érdemlegessel nem kell foglalkoznia. Pontosan tudja, hogy a székben már azért másképpen mennek a dolgok. És szereti, hogy a média még mindig figyel rá, mindegy mit mond, a lényeg, hogy valamilyen módon meghökkentsen. Neki jó a negatív is. Én azon csodálkozom, hogy eleddig semmiféle barát, ismerős, párttag nem mondta neki, hogy Ferikém, álljál már le, ez már több, mint égő. De hát nem.

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 9 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 608 — No 1 Qwan'tez Stiggers fan
mondjuk azt biztos lecsapja annyival, hogy MLK története elég erőszakosan ért véget...
baggio
Arról nem a mozgalom tehetett, szóval itt nem érdemes csapkodni. De akkor legyen Rosa Parks, mert ő volt a kiinduló pont.
Gyurma Pappa
Vagy Gandhi akkor már inkább..

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 9 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 422 — The only discipline that lasts, is self discipline
 kolozsvaros.com/2016/02/15/el-lehet-innen-menni/
Klaci79
Mondjuk én sem szeretem Gyurcsányt, de én nem az őszödi beszéde vagy az el lehet menni miatt. Hanem például azért, mert belement az ÁFA csökkentésbe egy választási győzelem érdekében. Mellesleg engem is becsapva, mert én történetesen elhittem, hogy tényleg jót tesz majd a gazdaságnak. És még jópár dolog miatt nem szeretem, de azok mind ilyenek. Azt viszont akkor is undorítónak tartottam, amikor alig vártam, hogy kívül legyen a parlamenten, hogy szervezett csoportok szétbaszták az októberhuszonhatodikákat, meg márciustizenötödikéket. Megjegyzem, ha most valaki OLYAN módon csinálná ugyanezeket Orbán ellen, az is undorítana. Pedig Orbánt is baromira kívül szeretném a parlamenten 😊

A többi meg azt hiszem lejárt lemez. Már mindegy, hogy összehasonlításban melyik időszak a "szemetebb", nincs értelme hasonlítgatni, mert az egyik már csak volt, és nem jön vissza, a másik meg most is itt van. Foglalkozzanak azzal a Gyurcsánnyal a történészek, engem nem érdekel már. A mostani meg max. akkor érdekelne, ha azt látnám, hogy a pártja több, mint egy kis baromfidomb, amit azért tart fent magának, mert nem tud elszakadni a hobbijától. Mert szerintem ez nála hobby. Azt sem tartom kizártnak, hogy most jobban is érzi magát, mint valaha, és mindenre vágyik, csak arra nem, hogy még egyszer M.E legyen.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 721
 kolozsvaros.com/2016/02/15/el-lehet-innen-menni/
több mint 9 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 343 — zászló zászló szív
mondjuk azt biztos lecsapja annyival, hogy MLK története elég erőszakosan ért véget...
baggio
Arról nem a mozgalom tehetett, szóval itt nem érdemes csapkodni. De akkor legyen Rosa Parks, mert ő volt a kiinduló pont.

több mint 9 éve
Jan Pittsburgh Steelers 5 416 — Steelers fan
Történelemtanár ismerősömmel beszélgetve feltettem neki a kérdést, hogy az emberiség történetében eleddig mi oldódott meg pusztán tüntetés által, és kértem, hogy a Bastille ostromát, és 1-2 hasonló, valójában erőszakba torkolló, erőszak általi elintézést kihagyva, ahol a tüntetés csak kisérőjelenség volt, nem pedig "az esemény" mondjon párat, ahol ez a módszer működött.
Neki nem sikerült, hátha neked, vagy bárki másnak.
Ugyanis az az elméletem, miszerint akit tüntetéssel rá lehet bírni bármire is, meghajlik az ilyetén nyomásgyakorlás elött, az eleve nem elég erős ahhoz, hogy olyan helyzetbe küzdje magát, ahol tüntetés keletkezik ellene.
De szívesen olvasok pár példát, és arról is, hogy ha akad is 1-2 ilyen példa, az mennyire általános, és 1-2 sikeres tüntetés általi nyomásgyakorlásra hány sikertelen, kudarccal végződő jut.
Sobri Jóska
A tüntetés nem azért van hogy megoldjon bármit is, hanem egy jelzés. Az elégedetlenség kinyilvánításának is vannak fokozatai, kezdve azzal, hogy az ember szük körben dünnyög hogy ez így nincs jól... befejezve azzal hogy lövik a parlamentet és embereket lincselnek. A kettő között nyilván sok lépcsőfok van. Azért gondolom az utcára vonulást lélektani határnak, mert ez az első pont, ahol az ember már felvállal bizonyos fokú kellemetlenséget azért, hogy kifejezze a véleményét.

A konkrét esetet pedig a békés volta ellenére azért gondolom erős jelzésnek, mert olyan emberek álltak ki, akik az átlagnál sokkal jobban függenek a mindenkori hatalomtól.
több mint 9 éve
mondjuk azt biztos lecsapja annyival, hogy MLK története elég erőszakosan ért véget... hasonló védekezésre számíthatnánk pl. Gandhi sómenete vagy az 1913-as szüfrazsett felvonulásnál is, de a balti "éneklő forradalom" esetén különösen kíváncsi lennék a reakcióra

közben találtam egy wikipédiás listát is ezekről:
 en.wikipedia.org/wiki/Nonviolent_resistance

Szerkesztette: r.baggio

---
több mint 9 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 934 — Cowboys fan
csebi
ezt mondjuk én addig idézőjelbe tenném, amíg nem bizonyosodik be, hogy csak a golyófogó szerepét játszotta valami másik disznóság szempontjából.
több mint 9 éve
peach Atlanta Falcons 15 612 — a new hope (again)
...
Sobri Jóska
Martin Luther King Jr.
Gyurma Pappa
Azt sobrisztánban nemtaníccsák 😀

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 9 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 343 — zászló zászló szív
...
Sobri Jóska
Martin Luther King Jr.

több mint 9 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 960 — Lucas Scott
Szóval száz szónak is egy a vége, a Sobrizmus nem az egyetlen élhető létforma.
Lecsó
Nem hát.
De a leghatékonyabb. 😉

Történelemtanár ismerősömmel beszélgetve feltettem neki a kérdést, hogy az emberiség történetében eleddig mi oldódott meg pusztán tüntetés által, és kértem, hogy a Bastille ostromát, és 1-2 hasonló, valójában erőszakba torkolló, erőszak általi elintézést kihagyva, ahol a tüntetés csak kisérőjelenség volt, nem pedig "az esemény" mondjon párat, ahol ez a módszer működött.
Sobri Jóska

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 9 éve
Atari Pittsburgh Steelers 1 364 — Tulipános Fan- fan
Történelemtanár ismerősömmel beszélgetve feltettem neki a kérdést, hogy az emberiség történetében eleddig mi oldódott meg pusztán tüntetés által...
Sobri Jóska
Azt is megkérdezhetnéd, hány olyan eset volt, amikor a "megoldás" előtt nem volt tüntetés.

"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 9 éve

www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/2013/11/05/peaceful-protest-is-much-more-effective-than-violence-in-toppling-dictators/

---
több mint 9 éve
Ugyanis az az elméletem, miszerint akit tüntetéssel rá lehet bírni bármire is, meghajlik az ilyetén nyomásgyakorlás elött, az eleve nem elég erős ahhoz, hogy olyan helyzetbe küzdje magát, ahol tüntetés keletkezik ellene.Sobri Jóska
Háát, 1956 például egy tüntetéssel indult. És 1848 is. Igaz, végül mindkettő elbuktuk, de megkérdezhetnéd a történelemtanár ismerősödet, hogy szerinte volt-e hatása a későbbi folyamatokra ennek a két elbukott forradalomnak. Szerintem volt.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 9 éve
Lecsó Denver Broncos 3 331
Nem hát.
De a leghatékonyabb. 😉
Sobri Jóska
Ezt bizonyítanod kellene, de azt nem tudod az ellenpéldák alapos ismerete nélkül... 😉
több mint 9 éve
Lecsó Denver Broncos 3 331
Senki nem mondta, hogy a tüntetés önmagában bármit is megold. A vélemény nyilvánítás egy formája. Mint ez a fórum. Meg mint a római fórum. Tudod...
Biztos ezért hívják fórumnak, és nem feleselőnek.