NFL eredménykövetés
- 2 aktív topik
Buffalo Bills - Philadelphia Eagles
18
8
22:25
Las Vegas Raiders - New York Giants
9
7
22:05
Politika
65 feliratkozó
több mint 9 éve
Nyilván nem, csak azt mondom, hogy ott lett volna esély - 5 év távlatából - megfogni ezt a rendszert az utcán.Tartom, hogy elkésett a tüntetés. 2011-ben, az AB szétverésekor (értve ide az Abtv.-t is) kellett volna. Az egész orbán-rendszer záróköve volt az alkotmànyos kontroll leèpítése, ...Te sem gondolhatod komolyan, hogy egy ilyen - az ország lakosainak 99%-a számára - elvont témában tüntetne itt bárki. Főleg 2011-ben, egy évvel a választás után, amikor még sok minden szépnek és jónak tűnt itt nagyon sokak számára. A pohár lassan telik be, és egyetértek még közel sincs tele.
Amadeus91
kepek.444.hu/2016/02/14/epul-a-31-milliardos-makovecz-stilusu-kazanhaz-felcsuton-hogy-vegre-futhetok-legyenek-az-edzopalyak
De azért telik.
zinedine5
több mint 9 éve
Egyébként szerencséd adottság, hogy jót nevetsz a nyomorodon. Tartom, hogy elkésett a tüntetés. 2011-ben, az AB szétverésekor (értve ide az Abtv.-t is) kellett volna. Az egész orbán-rendszer záróköve volt az alkotmànyos kontroll leèpítése, tegyük hozzá, hogy logikus és tökéletes lépés volt OV részéről. Onnantól kezdve azt csinál, némi eu-s korláttal, amit akar. Ez ellen kevés az orbántakarodj.Nincs itt az előszele? OMFG... vizsgáld meg pl Kadhafi eredményeit, politikai erejét, pozícióját (nemzetközi szinten is!) mondjuk 2010 nyarán. Ha akkor bárki azt állította volna, hogy 1 év múlva menekülés közben megverik, fejbelövik és egy jeltelen sírba kaparják el a sivatagban, azt ki tartotta volna elképzelhetőnek? 1987 karácsonyán milyen előszele volt annak, hogy Ceausescut két év múlva kivégzik? Janukovics pártja 2012-ben megnyerte a választásokat. Akkor milyen előszele volt annak, hogy 2 év múlva polgárháború lesz, és a Krím nem lesz Ukrajna része? És látod, ezek mind megtörténtek, ráadásul nem a világ távoli csücskében valamikor a messzi középkorban...
Igen van benne 10 év, és ezt nem én mondom, hanem a Kéri Laci bácsi, aki belülről látja most már a második rendszerét. Ha félre teszef a szemellenzőt, akkor láthatod, hogy a generációváltás sikeresen lezárult. Ma az átlag államtitkár, főosztályvezető nem idősebb 35 évnél, és Polt a többi öreggel is olyan 50 év körül van pozícióban, hosszú időre bebetonozva. Igen, simán 10 év ebben benne van, ahogy azt Kéri és a többiek is levezetik.
És igen, kataklizma lesz és kell, hogy legyen. Nem tudod legyőzni vàlasztáson, nem valid opció a népszavazás (lásd fenti 2 pont) és egyetlen társadalmi csoport sem elég erős önmagában, hogy ezt a felettébb jól záró, koherens rendszert megdöntse. Ehhez össztársadalmi balhé kell. Ennek pedig nincs itt az előszele.
Persze ahhoz, hogy menetében átlásd, hogy kik, hogy és milyen kiemelkedő szakértelemmel alkották meg ezt, több kell az amerikai ponyva-irodalom félműveltségénél. Meg persze türelem. Kèpzeld engem is dühít.
Amadeus91
Vagy hogy maradjuk az "itt és most" közegben: egy éve ki jósolta volna azt, hogy mára Merkel népszerűsége mélypontra jut? Vagy 2013-ban milyen előszele volt annak, melyik politológus, vagy bármilyen szakértő sejtette, hogy idén Simicska és OV ellenségek lesznek? Ennek két évvel ezelőtt pont annyi volt a valószínűsége, mint ha ma azt mondanám hogy jövő ilyenkor xy miniszter egy lámpavason fog lógni az Andrássy úton.
több mint 9 éve
A gyors felmérések alapján még A fideszes szavazók 65%-a is támogatja a tanárok törekvéseit most, vajon 1-2 éve összejöttek volna ennyien az esőben? Max a Pilvax közt töltötték volna meg. Az hogy mi lesz 1-2 év múlva ki tudja. A végét tudjuk, a mikor a kérdés.
több mint 9 éve
Tartom, hogy elkésett a tüntetés. 2011-ben, az AB szétverésekor (értve ide az Abtv.-t is) kellett volna. Az egész orbán-rendszer záróköve volt az alkotmànyos kontroll leèpítése, ...Te sem gondolhatod komolyan, hogy egy ilyen - az ország lakosainak 99%-a számára - elvont témában tüntetne itt bárki. Főleg 2011-ben, egy évvel a választás után, amikor még sok minden szépnek és jónak tűnt itt nagyon sokak számára. A pohár lassan telik be, és egyetértek még közel sincs tele.
Amadeus91
kepek.444.hu/2016/02/14/epul-a-31-milliardos-makovecz-stilusu-kazanhaz-felcsuton-hogy-vegre-futhetok-legyenek-az-edzopalyak
De azért telik.
több mint 9 éve
Azt értem, csak a szociopata jelzőt nem nagyon...Nem tudom, hogy mit kell ezen magyarázni, egyszerűen félelmetes olvasni, ahogy nyilvánvalóan felszínes világlátásával olyan meggyőződéssel nyilatkozik komplex témákról, mintha minimum egy az adott területe(ke)t kutató egyetemi professzor ereszkedett volna le közénk. Amúgy meg a szocipatát nem is jelzős szerkezetben használtam, csak hogy ez a Sobri-féle bátorítással ("úgy látod a világot, ahogy van!") egyenes út az antiszociális személyiségzavar felé.
Lecsó

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 9 éve
Nem nincs mit tenni (tennivaló mindig van), hanem eszköz nincs hozzá. Mindenesetre várom a konstruktív ötleteket a világ/rendszer megváltoztatására. Olyanokat, amelyek nem hülyeségek és ki is lehet őket vitelezni. Az orbántakarodj hülyeség.Amadeus91Minden úgy indul, hogy orbántakarodj. A gyurcsánytakarodj is így indult. Abban egyetértünk, hogy ezt a mostanit nehezebb lesz elhajtani, mint a gyurcsány félét. Erről kb. egy hete én is leírtam a véleményemet. Ez a rendszer sokkal jobban passzol a kicsit européer, de azért még vastagon kelet-európai, némileg balkánias viszonyainkhoz, ezért nehezebb kiirtani. De ha most azt mondom, hogy 10 év, akkor 20 lesz. Annak idején 1986-ban, amikor jól elvertek márc 15.-én, majd - mivel éppen sorkatona voltam, - a katonai ügyészség elé citáltak és lenyomtak 4 hónapra, akkor sem hittem volna, hogy 3 éven belül ledől a berlini fal. Aztán mégis ledőlt. Nem azért mentem ki akkor tüntetni, mert úgy gondoltam, hogy holnap változik tőle valami, hanem, mert úgy éreztem, hogy muszáj. Ez már csak ilyen. Fogalmam sincs, hogy mikor lesz az a pont amikor elindul a változás, de neked sincs. Az is lehet, hogy éppen ez a pedagógus tüntetés az. Sose lehet tudni...

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
Miért pont 10 év? Az előző rendszer is azért bukott, mert a SU összeomlott. Lehet, hogy itt is elfogy a pénz hamarabb. Vagy jobban teljesítünk és marad Orbán és utódai még 55 évig.
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 9 éve
. Tartom, hogy elkésett a tüntetés.csak az a tüntetés az elkésett, amit meg sem tartanak ... 😊
Amadeus91
több mint 9 éve
Azt értem, csak a szociopata jelzőt nem nagyon...Meglátta valahol a kifejezést, megtetszett neki, elsütötte. Nagyot akart mondani, nem probléma.
Lecsó
Nem nincs mit tenni (tennivaló mindig van), hanem eszköz nincs hozzá. Mindenesetre várom a konstruktív ötleteket a világ/rendszer megváltoztatására. Olyanokat, amelyek nem hülyeségek és ki is lehet őket vitelezni. Az orbántakarodj hülyeség.Nem tudom, hogy mi történt veled az elmúlt fél-egy évben, de elkezdted úgy látni a világot, ahogy van, és nem pedig ahogy szeretnéd, hogy legyen, vagy ahogy lennie kéne, vagy ahogy jobb lenne. Egy ilyen valóságérzékeny szemléletmódváltás nagyon sok ember életét könnyítené meg.Hát ilyen okosakat én is tudok mondani vissza irányban is. Te például határozottan elkezdtél hasonlítani arra a fidesz talpnyalóra, aki, bár kurva jól megszedte magát az utóbbi években, de a sok nyilvánvaló ökörség miatt már neki is kezd kényelmetlenül szorítani a nyakkendője. Kezdi úgy általában nem jól érezni magát. De a tükörbe nézés rohadt kellemetlen, ezért inkább azzal nyugtatja magát, hogy a világ ilyen, nincs mit tenni. 😊
Sobri Jóska
peterk2005
Egyébként szerencséd adottság, hogy jót nevetsz a nyomorodon. Tartom, hogy elkésett a tüntetés. 2011-ben, az AB szétverésekor (értve ide az Abtv.-t is) kellett volna. Az egész orbán-rendszer záróköve volt az alkotmànyos kontroll leèpítése, tegyük hozzá, hogy logikus és tökéletes lépés volt OV részéről. Onnantól kezdve azt csinál, némi eu-s korláttal, amit akar. Ez ellen kevés az orbántakarodj.Nem tudom, hogy mi történt veled az elmúlt fél-egy évben, de elkezdted úgy látni a világot, ahogy van, és nem pedig ahogy szeretnéd, hogy legyen, vagy ahogy lennie kéne, vagy ahogy jobb lenne.Te ott tévedsz Sobri (és Amadeus is szorosan zárkózik), hogy azt hiszed, hogy aki kimondja, mit szeretne és hogyan, az nem látja (vagy nem láthatja), hogy milyen is valójában a világ. Mintha a te felfogásodban az olyan emberek agyában, mit én pl, egybemosódna a vágy, az elképzelt világ vagy ország, és a valóság. Ezzel kb lenézed az embert, és képtelennek tartod a szintetizálásra, olyan lesz a szemedben, mint aki egy álomvilágban él, csak azért mert néha kimondja mit szeretne. Kinyilatkoztatod, hogy gondolkodjunk úgy, ahogy te, fogadjunk el mindent, ahogy te, és akkor jobb lesz nekünk, mert könnyebb lesz az élet. Honnan tudod, hogy neked most jobb, mint nekem?
Egy ilyen valóságérzékeny szemléletmódváltás nagyon sok ember életét könnyítené meg.
Sobri Jóska
Amadeus elmondja, hogy 10 évig még nemfog változni semmi, ez nem No, mert nincs tudatos polgárság, aki kimegy a másik érdekében tüntetni, de amikor kimennek tüntetni, akkor meg későn és/vagy hiteltelenül teszik. És majd jön a kataklizma, de annak még nincs itt az ideje, szóval nyugi. Mert a kataklizmák azok időzítve vannak, és se hamarabb se később nem jöhet.
Ja, és megtudtam, hogy a pénz kurva fontos tényező. Kösz. Jót nevettem. 😊
Lecsó
Igen van benne 10 év, és ezt nem én mondom, hanem a Kéri Laci bácsi, aki belülről látja most már a második rendszerét. Ha félre teszef a szemellenzőt, akkor láthatod, hogy a generációváltás sikeresen lezárult. Ma az átlag államtitkár, főosztályvezető nem idősebb 35 évnél, és Polt a többi öreggel is olyan 50 év körül van pozícióban, hosszú időre bebetonozva. Igen, simán 10 év ebben benne van, ahogy azt Kéri és a többiek is levezetik.
És igen, kataklizma lesz és kell, hogy legyen. Nem tudod legyőzni vàlasztáson, nem valid opció a népszavazás (lásd fenti 2 pont) és egyetlen társadalmi csoport sem elég erős önmagában, hogy ezt a felettébb jól záró, koherens rendszert megdöntse. Ehhez össztársadalmi balhé kell. Ennek pedig nincs itt az előszele.
Persze ahhoz, hogy menetében átlásd, hogy kik, hogy és milyen kiemelkedő szakértelemmel alkották meg ezt, több kell az amerikai ponyva-irodalom félműveltségénél. Meg persze türelem. Kèpzeld engem is dühít.
több mint 9 éve
Nem tudom, hogy mi történt veled az elmúlt fél-egy évben, de elkezdted úgy látni a világot, ahogy van, és nem pedig ahogy szeretnéd, hogy legyen, vagy ahogy lennie kéne, vagy ahogy jobb lenne. Egy ilyen valóságérzékeny szemléletmódváltás nagyon sok ember életét könnyítené meg.Hát ilyen okosakat én is tudok mondani vissza irányban is. Te például határozottan elkezdtél hasonlítani arra a fidesz talpnyalóra, aki, bár kurva jól megszedte magát az utóbbi években, de a sok nyilvánvaló ökörség miatt már neki is kezd kényelmetlenül szorítani a nyakkendője. Kezdi úgy általában nem jól érezni magát. De a tükörbe nézés rohadt kellemetlen, ezért inkább azzal nyugtatja magát, hogy a világ ilyen, nincs mit tenni. 😊
Sobri Jóska
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
Azt értem, csak a szociopata jelzőt nem nagyon...
több mint 9 éve
nem neked címeztem, nyilvánAz első nagy lépés a vegytiszta szociopátia felé, jó úton jársz, sith apprentice?
baggio
Lecsó

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 9 éve
Az első nagy lépés a vegytiszta szociopátia felé, jó úton jársz, sith apprentice?
baggio
több mint 9 éve
Az első nagy lépés a vegytiszta szociopátia felé, jó úton jársz, sith apprentice

---
több mint 9 éve
Nem tudom, hogy mi történt veled az elmúlt fél-egy évben, de elkezdted úgy látni a világot, ahogy van, és nem pedig ahogy szeretnéd, hogy legyen, vagy ahogy lennie kéne, vagy ahogy jobb lenne.Te ott tévedsz Sobri (és Amadeus is szorosan zárkózik), hogy azt hiszed, hogy aki kimondja, mit szeretne és hogyan, az nem látja (vagy nem láthatja), hogy milyen is valójában a világ. Mintha a te felfogásodban az olyan emberek agyában, mit én pl, egybemosódna a vágy, az elképzelt világ vagy ország, és a valóság. Ezzel kb lenézed az embert, és képtelennek tartod a szintetizálásra, olyan lesz a szemedben, mint aki egy álomvilágban él, csak azért mert néha kimondja mit szeretne. Kinyilatkoztatod, hogy gondolkodjunk úgy, ahogy te, fogadjunk el mindent, ahogy te, és akkor jobb lesz nekünk, mert könnyebb lesz az élet. Honnan tudod, hogy neked most jobb, mint nekem?
Egy ilyen valóságérzékeny szemléletmódváltás nagyon sok ember életét könnyítené meg.
Sobri Jóska
Amadeus elmondja, hogy 10 évig még nemfog változni semmi, ez nem No, mert nincs tudatos polgárság, aki kimegy a másik érdekében tüntetni, de amikor kimennek tüntetni, akkor meg későn és/vagy hiteltelenül teszik. És majd jön a kataklizma, de annak még nincs itt az ideje, szóval nyugi. Mert a kataklizmák azok időzítve vannak, és se hamarabb se később nem jöhet.
Ja, és megtudtam, hogy a pénz kurva fontos tényező. Kösz. Jót nevettem. 😊
több mint 9 éve
41.media.tumblr.com/cd61f14d0fedfb64e8b8d158b30f76ce/tumblr_o2hwc5TSLG1s4ew3vo1_1280.jpgMikor ilyeneket látok még mindig meg tudok lepődni, hogy mit választottunk mi meg magunknak....
ozibozi
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 9 éve
Az a helyzet, hogy a Herman egy jó iskola, az ott tanuló diákok többsége átlagon felül teljesít, nem miattuk rosszabb a pisa felmérés. Ha már a legjobb emberanyaggal rendelkező iskolában - tanári fizetésemelés után - is kong a vészharang, akkor az már komoly és nem azért szól, mert a diákok buták és/vagy a tanárok elfelejtettek tanítani.Nem lehet, biztos. Csak ettől még nem fog változni. Ugyanaz lesz a vége, mint 2012-ben a diáklázadásnak, OV bedob egy koncot a csapat egyik felènek, amiért az szembe köpi a másik felét. Divide et impera.
A Teleki gimiről 2012-ben volt hír a médiában, miszerint a jelenlegi igazgató (Pukli István) kinevezését kifogásolták, mert az önkormányzat fideszes többsége, a szülők és a tantestület akarata ellenében, őt nevezte ki igazgatónak.
Eltelik 3 év és Pukli az egyik fő tiltakozó. Persze lehet, hogy Soros lefizette, vagy fideszesként már magasabb polcra vágyik, ezért kavar.
Vagy - ha minden mást kizárunk - lehet, tényleg szar a rendszer?
Atari
Amadeus91
Nem tudom, hogy mi történt veled az elmúlt fél-egy évben, de elkezdted úgy látni a világot, ahogy van, és nem pedig ahogy szeretnéd, hogy legyen, vagy ahogy lennie kéne, vagy ahogy jobb lenne.de, ha jól megél, megvan mindene, akkor minek tüntessen? Komolyan. Azt hiszed, hogy pl. Budaörsön vagy a II. kerületben a villasoron érdekel bárkit is, hogy te a Kossuth téren szarrá ázol a Klik miatt? Igen Lecsó, a pénz egy kurva fontos tényező, amíg tele van a hasuk, meleg van a szobájukban és van legyártott ellenségük, akit utálhatnak, addig nem fognak nem hogy tüntetni, de még csak szolidaritást sem vállalni veled. Ez nem Németország, vagy Hollandia, ahol van egy olyan tudatos polgár réteg, amely kimegy a másik érdekében is tüntetni. (és ott sem mindenki ilyen.) Ez van, ezt a lázálomra hajazó, a racionálitástól teljesen elszakadó, fenntarthatatlan rendszert előbb vagy utóbb egy össztársadalmi kataklizma fogja eltakarítani, nem pedig egyes társadalmi csoportok tüntetése. Ez a kataklizma pedig még bőven nincs itt. A legtöbb elemző szerint is van még ebben a rendszerben 10 év, ha nem történik semmi.olyan társadalmi rétegről beszélsz, amely még a mai viszonyok között is vagy megél a magánszférában, vagy nem mer tüntetni a közszférában.Nem a pénzről beszéltem. De látom, neked csak ez ugrik be...
Amadeus91
Lecsó
Amadeus91
több mint 9 éve
Az a helyzet, hogy a Herman egy jó iskola, az ott tanuló diákok többsége átlagon felül teljesít, nem miattuk rosszabb a pisa felmérés. Ha már a legjobb emberanyaggal rendelkező iskolában - tanári fizetésemelés után - is kong a vészharang, akkor az már komoly és nem azért szól, mert a diákok buták és/vagy a tanárok elfelejtettek tanítani.Nem lehet, biztos. Csak ettől még nem fog változni. Ugyanaz lesz a vége, mint 2012-ben a diáklázadásnak, OV bedob egy koncot a csapat egyik felènek, amiért az szembe köpi a másik felét. Divide et impera.
A Teleki gimiről 2012-ben volt hír a médiában, miszerint a jelenlegi igazgató (Pukli István) kinevezését kifogásolták, mert az önkormányzat fideszes többsége, a szülők és a tantestület akarata ellenében, őt nevezte ki igazgatónak.
Eltelik 3 év és Pukli az egyik fő tiltakozó. Persze lehet, hogy Soros lefizette, vagy fideszesként már magasabb polcra vágyik, ezért kavar.
Atari
több mint 9 éve
Az a helyzet, hogy a Herman egy jó iskola, az ott tanuló diákok többsége átlagon felül teljesít, nem miattuk rosszabb a pisa felmérés. Ha már a legjobb emberanyaggal rendelkező iskolában - tanári fizetésemelés után - is kong a vészharang, akkor az már komoly és nem azért szól, mert a diákok buták és/vagy a tanárok elfelejtettek tanítani.A Teleki gimiről 2012-ben volt hír a médiában, miszerint a jelenlegi igazgató (Pukli István) kinevezését kifogásolták, mert az önkormányzat fideszes többsége, a szülők és a tantestület akarata ellenében, őt nevezte ki igazgatónak.
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 9 éve
Igazad van, nem lehet egy kalap alá venni mindent, de alapvetően, rendszer szinten ez a gyakorlat nem jó.A NASA listája meg azért arról nem sokat árul el, hogy Ázsiában az ázsiai oktatási rendszer milyen. Az inkább arra mutat rá, hogy az amerikai rendszerben az ázsiai nevelést kapó gyerekek virgonckodnak, nagyon eredményesek. Az meg már egy másik problematika, nem oktatási 😊

több mint 9 éve
Részben egyetértve veled, azért a matek pont rossz példa szerintem.. amikor egy 11 éves magyar srác befér a norvégiai diákolimpiai csapatba, ott azért valami nem az igazi 😊De mondjuk egy történelmet/földrajzot, igen.. azt klasszikusan ívekben és gondolatok mentén kell tanítani, és nem tények alapján. (Mondom úgy, hogy én imádtam a világatlaszban fővárosokat, meg mindenféle GDP-jellegű adatokat olvasgatni.. bár akkor még nem volt wikipedia persze.)
És akkor nézhetnénk a NASA névsorát is mondjuk, hogy mennyire alul/felülreprezentáltak az ázsiaiak vajon... 😊 Vagy a Spelling Bee szokott néha hasonlóan vicces lenni etnikai szempontból 😊
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 9 éve
A gyerek leterheltségéről: minden nap 7:30-16:00-ig iskolában van, van olyan nap amikor 6 órájuk van (elsőben!), hétvégére pedig -az én szememmel nézve- irdatlan mennyiségű házi feladatot kap, amit a feleségemmel közösen csinálunk meg vele, ez szombaton és vasárnap is 2-3 óra elfoglaltság. Azt nem teljesen értem, hogy ha hétköznap minden napját teljesen elveszik tőle, akkor miért kell még hétvégére is ilyen mennyiséget kiadni csórikámnak? Az a koncepció, hogy a 7 napból kap össz 2x fél szabad napot? Egy 7-8 éves gyerek? Ez képtelenség!JanÉn gyerekként egy kis falusi általános iskolába jártam, de valahogy észrevették, hogy megy a matek. Szerencsém volt, megkaptam a lehetősége, amolyan kis matekos prodigy-ként kezeltek, már ötödikes koromtól a győri gimnáziumba jártam előkészítőre, megyei, országos kismatekos versenyekre, stb. Lényeg a lényeg, hogy matekból életemben nem csináltam házi feladatot (na jó, egyetemen vizsgára otthon készültem 😊 ), MINDENT az iskolában, alapórán ill. kiegészítő formákban tanultam meg. És abból voltam a legjobb. Eközben ha összeadom, szerintem 1-2 évet biztos elvett az életemből, hogy történelem, angol, magyar, biosz meg a többi tantárgyra otthon magoljak. Ezekből érdekes módon nem voltam olyan jó. Külön érdekesség, hogy apám matematika tanár, ergó matekból még történetesen tudtam volna otthon is jó képzést kapni. De soha az életben nem foglalkozott velem. Mert nem is volt rá szükség, megkaptam mindent az iskolától.
Kérdezem én, melyik a jobb módszer? Az, hogy az órán tanítanak meg a tudnivalókra, majd szintén az iskola keretein belül gyakoroltatják (szakkör, felzárkóztató, tanulószoba, akármi) arra kiképzett pedagógusok, vagy pedig az a jobb, hogy órán harmincöt percig felelünk, majd a tanár az utolsó 10 percben elhadarja a következő anyag első bekezdéseit, aztán haza zavarja a gyereket, hogy tanuld meg fiam otthon, legközelebb felelsz belőle. Mert még abban viszonylag elitnek nevezhető gimnáziumban is, ahová én jártam, ez volt a gyakorlat töriből, bioszból, földrajzból, stb. El tudom képzelni (illetve TUDOM), hogy máshol is így megy... A gyerek meg hazamegy, és ha szerencsés, akkor olyan szülei vannak, akik elég képzettek és van is idejük segíteni. De a többségüknek a szülei vagy nem képzettek eléggé, vagy nincs idejük rá. (Szvsz egy remek karriert befutó, szakmájában elismert ügyvéd, orvos, informatikus az nem feltétlenül eléggé képzett, hogy a gyerekét önmaga képezze. Sőt, ellenkezőleg, többségük nem képzett erre. Igazából egyikünk sem az, aki nem kapott szaktanári képzést.)
Szóval nekem már a saját időmben is bökte a csőrömet, hogy mi a tököm értelme van az otthon "tanulásnak", mert csak az értelmetlenséget láttam/éreztem már akkor is. Azóta pedig, hogy volt szerencsém 1-2 másik iskolarendszert is látni (pl. az angolt, angolszászt, és a skandinávot első kézből tapasztaltam ott élve), már számomra ez az első számú közellenség az oktatásban. Az iskola éppen az elsődleges feladatát pattintja le magáról ezzel a "módszertannal". (Idézőjelbe teszem, mert módszertannak nevezni is szégyennek tartom.) Mi itt ámítjuk magunkat, hogy hűde jó az alapoktatásunk - legalábbis sokáig ámítottuk -, mert a hetedikes gyerek fejből mondja Táncsics születésnapját, közben kurvára nem erről szól a történelem, hanem arról, hogy értsd meg a folyamatokat, és tudd értelmezni. Táncsics születésnapját meg kiguglizod, ha éppen szükség van rá. Ezt értették meg a skandinávok, és ezt nem értjük mi még most sem... Aztán csodálkozunk, hogy a gyerekeink felnőnek, és ha nem a megszokottról van szó, ill. nem adják a kezükbe a munkát, akkor bizonytalanul néznek előre, hogy mit is kéne csinálni. Legyen szó fölművelő gazdáról, tanítóról, mérnökről. A német, angol, francia vetélytársa (mert ebben a világban már azok), aki lexikálisan fele annyit tanult, sokkal jobban eligazodik az életben. Mert probléma megoldásra tanították elsősorban, nem pedig katekista mondvisszagyerekemet csináltak belőle.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 9 éve
több mint 9 éve
vagy csak eddig nézte a jóbanrosszbant, meg az éjjelnappalbutapestetVagy csak nehezet vacsorázott, és nem bír aludni.nem ritkán éjjel 10-11-12 körül ír be adatokat, amiből arra következtetek, hogy ő olyankor még dolgozik...Szerintem meg csak simán elbaszta az időt az iskolában a többi léhűtő tanárral, és ezért inkább otthon dolgozik, mert a családi élete amúgy is szar.
Jan
Lecsó
Jan
több mint 9 éve
Tejesember
256
Szerintem nézz utána, olvasd el, vagy hallgasd meg, miről szól a tiltakozás.Utána néztem, elolvastam és meg is hallgattam többször miről szól a tüntetés. Ennek ellenére továbbra is tartom a véleményemet. Annyira érdekelné sokukat a gyerekek sorsa, akkor már évekkel ezelőtt kimentek volna az utcákra. Tisztelet a kivételnek, mert vannak a mozgalomban olyan tanárok, akiket érdekel, de ők már nem most először panaszkodnak nyilvánosan (csak a média akkor nem kapta fel) meg nincsenek olyan sokan.
Lecsó
Naiv meg ne légy, sokan nem azért vannak kint, mert érdekelné az oktatás, ezzel együtt a gyerekek sorsa, csak újabb jó indok nekik ,,Köcsög Orbán, Orbán takarodj, stb"-zni. Már most leszögezem a félreértések elkerülése végett: nem védem Orbánt, én is rühelem, de sokan már nagyon átesnek a ló túlsó oldalára.