NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 1 aktív topik

Politika

65 feliratkozó

több mint 9 éve
Lecsó Denver Broncos 3 331
De nem erről beszéltünk. Csak hogy rövidre zárjuk:

"- Ma már van egy olyan zömében értelmiségi, jól fizetett réteg, amelynek nem érdeke OV bukása....
- Zömèben az állami és fidesz közeli nagy cégekre, közigazgatás vezető szintje, a hivatalok, hatóságok etc.. komolyabb állománya (nem a pultos gizi a kormányablakban), igazságszolgáltatás szervezetén belül egyre több helyen. Nem vèletlen a tendencia, hogy ma már a hallgatók, talán nem túlzok fele, alapból az állami szektort célozza meg.
- Mutatok olyan helyet, államit, ahol a havi 4-500 megvan fixen átlag beosztásban, minden pláne nélkül

Állítólag ez az új középosztály.
Na erre írtam én, hogy nincs ilyen, vagy ha van is, nem lehet őket középosztálynak nevezni, mert nincsenek milliós nagyságrendben, de még több százezresben sem. Nem azokról beszéltem, akik közszférában dolgoznak. Azokról, akik "ki vannak építve, meg vannak véve" havi több százezres fizetéssel, és nekik olyan kurva jó ebben a rendszerben. De nem jön ki a matek.
Az állami csecsen csüngő vállalkozókat ne keverjük ide, mert ők meg fognak élni egy másik rendszerben is, lehet, hogy nem pont ugyanazok, mint most, de a térkövet akkor is le kellesz rakni valakinek. A jól fizetett versenyszférát meg pláne ne, mert ott meg aztán végkép nem OV fizeti a havi bért.

Szerintem nem így épül fel a rendszer. Sokkal inkább úgy, hogy vannak a csúcsvezetők, akik oda vannak ejtőernyőzve, az ő lojalitásuk nem kérdés, és van egy hierarchia, ahol a lefelé egyre kevesebbet keresők egyre jobban be vannak szaratva, ami retorziókkal, munkavállalói jogok csorbításával és a "lehet hogy neked most szar de ha pattogsz még szarabb lesz" érzésével együtt egy látszat elégedettséget generál.
Sobri azt mondta, nincs általános elégedetlenség. Lehet hogy nincs, nézőpont kérdése. De a tanárnak meg az ápolónak, meg a volán sofőrnek lassan mégis elege lett valamiből, a betegnek meg pl a penészes budikból. Lehet, hogy fejben nem áll össze nekik a kép, hogy esetleg erről tehet kicsit az országot irányító brancs is, és OV megint nyer 18-ban. Nem tudom. De hogy jobb nem lesz ettől a helyzet, abban szerintem megegyezhetünk.
több mint 9 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 422 — The only discipline that lasts, is self discipline
A 200-300 ezret még el is hiszem, ha nem csak a közalkalmazottakat, hanem mindenkit beleveszünk. Ez a szám a bérbő, fizetésbő élők 6-8%-a. Ezek mellé jön mondjuk százezer vállalkozó (a 100 ezer kb. lefedi az 1 mill. vállalkozásból azt a száz ezret, aki "valódi" vállalkozás tulajdonosa, a maradék 900e cipész, tévészerelő, alkalmazott, akit a munkahelye így fizrt ki, stb. Ők nem keresnek fél milliót). Ehhez hozzájön még az az 1-2 tízezer felsőosztálybeli, a párszáz millióstól a párszáz milliárdos vagyonig. És ezzel kb ki is jön a felső decilise a társadalomnak. Ami nemigen nevezhető középosztálynak, elvégre az a megnevezése alapján is valahol ez alatt van. Vagy kéne lennie...

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 54 341 — The Mathematician
2-300ezer! Persze!
zinedine5

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 9 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 294 — Ajmo Vatreni
2-300ezer! Persze!
több mint 9 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 721
Az adóhivatalban egy kezdő fizetés br 130.000....persze nem nagyon van kezdő, hiszen létszámstop van, de emiatt rengeteg ember hiányzik tőlük, hiszen évek óta nem vettek fel senkit...csoda egy világ ez, ha még az adóhivatal munkája se érdekli a kormányt
több mint 9 éve
Atari Pittsburgh Steelers 1 364 — Tulipános Fan- fan
Közszférában lehet 400-500-at keresni (pl. intézmény igazgatója, polgármester, bíró, ügyész), de messze nem ez az általános. A közszféra attól hangos, hogy marhára kevés a fizetés. A tanárokét nemrég rendezték, így az kb. az országos átlag (ami nettó 160 eFt) vagy valamivel felette.
Ebből a havi 160-ból nem képződhet független, öntudatos, polgárosodott középosztály. Ez egy olyan közép, amely nem független, nem polgárosodott, viszont fél a lecsúszást is jelenthető változástól. Éppen ez a cél.

"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 9 éve
Szerintem kb. 2-300ezer.
Sobri Jóska
300ezer kreált melóhely 4-500 ezres fizetéssel? Hát arra a világ pénze sem lenne elég.
Na mindegy. Biztos jobban tudod.
több mint 9 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 228
Ötöt kértem, konkrétan.
Meg hogy mennyi ilyen hely van/lehet.
Több ezer az 2000 vagy 10000? Vagy esetleg 50000? Mennyi?
Lecsó
Szerintem kb. 2-300ezer.

De ezek az emberek, a környezetük nagyrészt elmennek szavazni.
Míg a keveset keresők meg nem annyira.
És egy egyéni választókerületben 60-70% körüli részvételnél 15-20 ezer szavazat kell a mandátumhoz.
Melyből átlagosan 2-3ezer a fent említettek közül mindenhova jut, és nem szavaz a változásra, ahogy a családjuk, jóbarátaik sem.
Vagyis középosztályt nem lehet venni, de választást lehet nyerni.
És ez az aktuális kormányzat célja mindenkor.
És pl. 2014-ben be is jött.
Sobri Jóska
és 2018-ban is be fog jó eséllyel.
több mint 9 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 210 — #NoStress
Ötöt kértem, konkrétan.
Lecsó
Szerintem kb. 2-300ezer.

De ezek az emberek, a környezetük nagyrészt elmennek szavazni.
Míg a keveset keresők meg nem annyira.
És egy egyéni választókerületben 60-70% körüli részvételnél 15-20 ezer szavazat kell a mandátumhoz.
Melyből átlagosan 2-3ezer a fent említettek közül mindenhova jut, és nem szavaz a változásra, ahogy a családjuk, jóbarátaik sem.
Vagyis középosztályt nem lehet venni, de választást lehet nyerni.
És ez az aktuális kormányzat célja mindenkor.
És pl. 2014-ben be is jött.

több mint 9 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 422 — The only discipline that lasts, is self discipline
Azért ne essünk már a számok túlzásába. Az itteni falubeli polgi volt iskolatársam, jó barátom. És persze ismerem a titkárnőket, a nekik dolgozó vállalkozókat - a fűnyírótól a bútorkereskedőig mindenkit -, hiszen vidéken ez már csak így van. Itt a polgi jól keres, a képviselői testület tiszteletdíja egy jó kis fizetéssel ér fel, a bedolgozó vállalkozók a szokásos "extra marzzsal" dolgoznak, és még néhény telek-spekuláció is belefér, ha éppen új szemét lerakót építnek, vagy új utcát nyitnak. Ésatöbbi. De. A faluban lakik kb. 1000 család, ebből jó, ha 30 család az, aki így tud kényelmes kis jövedelemhez jutni. És ebben már a vállalkozók is kb. benne lehetnek. Namost, az iskolában tanít 50 pedagógus, az (majdnem) 50 család. Csak az másfélszer annyi, mint akik jól élnek a "rendszerből". És van óvoda óvónőkkel, bölcsöde is, stb. Szóval már az állami/önk.-i alkalmazottaknak is csak kisebb része (talán, ha negyede-ötöde) tud "ügyesen" jól élni ebből a rendszerből. És ezek együtt sem adják ki az 1000 család tizedét. A maradék 900-ból is van vállalkozó, orvos, ügyvéd, stb., akik jobban élnek, de a nagy többség az Audiban három műszakozik.

Namost, ez Győr környéke, ahol az átlagos életszínvonal Budapestet kivéve az egyik legmagasabb az országban. Itt nem lehet ingyen gulyással választást nyerni. Szóval, ha itt ez van, akkor gondolom a vidék kevésbé szerencsésebb részein (és ez a nagyobbik rész) ennél minimum nem jobb a helyzet, de valószínűleg inkább rosszabb. Ebből azért nem az szorzódik fel, hogy itt százezrével tolonganának az állami csecsen fél milliókat keresők...

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
Nem a te érvelésedre gondoltam.

Mégegyszer: a vita nem az volt, hogy lehet-e 4-500 ezret keresni a közszférában. Persze hogy lehet.
Az volt vita tárgya, hogy ily módon lehet-e középosztályt "venni".
több mint 9 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 401 — Do Your Job
Ötöt kértem, konkrétan.
Lecsó
Nem gondolod, h bárki leírja cégnévvel, beosztással együtt?

zemanla
Pontosan.
Amadeus91
Nem is voltak illúzióim.
Csak innentől az érvelésed, hát hogy is mondjam...
Lecsó
Javaslom a ktgvetési tv-t nézd meg. Ott fel vannak sorolva az intézmények. Ha hozzákeresed a létszámot, tudsz átlagot számolni. A vezetők juttatásai meg elvileg fent vannak a honlapukon.... Tudom, kicsit macerás így... Vagy közérdekű adatként ki kell kérni az illetékes minisztériumtól. 😉

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 9 éve
Ötöt kértem, konkrétan.
Lecsó

zemanla
Pontosan.
Amadeus91
Nem is voltak illúzióim.
Csak innentől az érvelésed, hát hogy is mondjam...
több mint 9 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 228
Ötöt kértem, konkrétan.
Lecsó

zemanla
Pontosan.
több mint 9 éve
Ne értem, mivel érdemeltem ki ezt az átkot... Keveset adózom, és ezért van kevés a bérpapíron?

De miielőtt kikotyognád a nagy titkot, hogy a közpénzek egy részét ellopják a felette diszponálók, kifejtem miért érdekel annyira:

innen indult:
Mutatok olyan helyet, államit, ahol a havi 4-500 megvan fixen átlag beosztásban, minden pláne nélkül
Erre mondtam, hogy mutasson 5 ilyet konkrétan Talán akkor számszerűsíthetjük, mennyi ilyen van, vagy lehet, mert állítólag ebből épül az új középosztály, akik stabilizálják a rendszert. Szóval nem kell beszarni, nem akarok feljelenteni senkit, kiszólhatsz a folyosóra, hogy mindeki nyugodjon meg... 😊

Szememben a kormányzat/önkormányzat közelében lebzselő cég az nem állami álláshely. Egy példa: az "elmúltnyócévben" a Strabag meg a a Vegyépszer épített utat, most meg a Közgép aztán meg mondjuk Mészáros és Garancsi. De az alvállalkozók kb ugyanazok voltak, szóval nekik aztán kurva mindegy, ki a miniszterelnök.
Szóval maradjunk a szigorúan vett állami álláshelyeknél. És akkor még folyosói titkokat sem kell elárulni.

De a lényeg a lényeg, egy "új középosztály" pénzelése még egy ilyen ügyes tolvajbrigádnak is kemény feladat. Nálam a középosztály milliós nagyságrend, de vegyünk csak 250000 embert. Annak 12 havi fizetése/juttatása, megbízási díja 3 millió hónap egy évben. Az 300e nettóval 900 milliárd forint. Ez 6 százaléka a költségvetésnek!
Na ezért nem lehet középosztályt venni pénzért.
több mint 9 éve
öööö... várjál csak?
Mert az én adóforintjaim, pl....
Lecsó
A tied? Akkor látogasson meg téged is a NAV! 😀
Nem a bérjegyzéken feltüntettet a nagy zsé!!!!
De be is fejeztem! 😉

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 9 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 294 — Ajmo Vatreni
Azért lényegesen többen dolgoznak az állami szférában szarért-húgyért, mint 4-500 ezerért. Ha csak ezen múlna már nem OV kormányozna.
De -ahogy arra peterk is célzott- amíg nincs alternatíva addig mindegy mit csinálnak.
több mint 9 éve
öööö... várjál csak?
Mert az én adóforintjaim, pl....
több mint 9 éve
Miért ne írnád le? Törvényesen keresed, nem?
Lecsó
természetesen! (majd ha a NAV érdeklődik, szól! 😊)
De egyébként miért érdekel ez téged annyira?

több mint 9 éve
Miért ne írnád le? Törvényesen keresed, nem?
több mint 9 éve
Ötöt kértem, konkrétan.
Lecsó
De van! 😉
(mindjárt körülnézek a folyosón... )

több mint 9 éve
Ötöt kértem, konkrétan.
több mint 9 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 210 — #NoStress
Mutatok olyan helyet, államit, ahol a havi 4-500 megvan fixen átlag beosztásban
Amadeus91
Szóval?
Lecsó
Az önkormányzati cégeknél simán.
Ott nem köt egyáltalán a bértábla, pláne ha megbízási szerződésekkel alkalmaznak, nem munkaszerződéssel.
Sok helyen többet keresnek az ott dolgozó "barátok és üzletfelek", mint az aktuális polgármester.
Többezer ilyen állás létezik csak Budapesten.

több mint 9 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 343 — zászló zászló szív
Egy kis világpolitika:

Nem tudom elképzelni, hogy a kurdoknak érdekükben volt a tegnapi robbantás. Épp "nyerésre" állnak Szíriában...
Buzi törökök ki akarnak robbantani valami 3. vh féleséget?😕
NB2
A törököket semennyire sem érdekli a vh. Erdogan a hatalomgyakorlási technikáját tekintve rosszabb, mint 1000 OV, de szerintem még Putyinnál is elcseszettebb, mert az orosz elnök legalább nem csak a saját kis környezetét erősíti.

több mint 9 éve
Világháborút senki nem akar kirobbantani, főleg nem egy közel sem világhatalom, mert csak a kára származhat belőle (meg kb mindenkinek).