NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 2 aktív topik

Politika

65 feliratkozó

több mint 9 éve
kittli Pittsburgh Steelers 2 793 — Steelers fan
Az én fiam elsős. Ugyanabba az iskolába írattuk be, ahova én is jártam anno, és az én volt osztályfőnököm lánya most a fiam osztályfőnöke. Végtelenül elhivatott és lelkiismeretes pedagógus ( a szülei is mindketten azok voltak).

A gyerek leterheltségéről: minden nap 7:30-16:00-ig iskolában van, van olyan nap amikor 6 órájuk van (elsőben!), hétvégére pedig -az én szememmel nézve- irdatlan mennyiségű házi feladatot kap, amit a feleségemmel közösen csinálunk meg vele, ez szombaton és vasárnap is 2-3 óra elfoglaltság. Azt nem teljesen értem, hogy ha hétköznap minden napját teljesen elveszik tőle, akkor miért kell még hétvégére is ilyen mennyiséget kiadni csórikámnak? Az a koncepció, hogy a 7 napból kap össz 2x fél szabad napot? Egy 7-8 éves gyerek? Ez képtelenség!

Nyilván amikor én jártam ebbe a suliba (80-as évek) akkor még teljesen más volt minden, de a tények azt mutatják, hogy az a mennyiségű és minőségű oktatás amit akkor és a 90-es években kaptam, az elégséges volt ahhoz, hogy lenyomjak 10+ évet egy állami cégnél, majd utána a magánszektorban is eredményesen karistoljak... nyilván nem a Mészáros vagy Tiborcz-szinten 😊 😊 ...de általánosban én sohasem voltam olyan mértékben leterhelve, mint a fiam már első osztályban, ami egyszerűen hajmeresztő.

A tanárok leterheltségéről csak annyit tudok, hogy az elektronikus naplóban látható a bejegyzés időpontja, és a mi oszt.főnökünk nem ritkán éjjel 10-11-12 körül ír be adatokat, amiből arra következtetek, hogy ő olyankor még dolgozik... Persze nem minden nap, de sokkal többször, mint ahányszor én dolgozom éjfélkor.
Jan
A másodszülött lányom is elsős. A tanítónénije (elismert tanító, utolsó két évét viszi) hétvégére és szünetre nem ad házi feladatot. "Épp eléggé le vannak terhelve a gyerekek, első osztályban legalább a hétvégéjük legyen szabad".
Amúgy az elmúlt harmincnéhány év tapasztalata azt mondatja velem, hogy ez idő alatt találkoztam néhány tanárral, rengeteg óraadóval és csak kettő, azaz kettő pedagógussal.
Olyannal, aki nem csak leadta az anyagot, nem csak tanított, hanem nevelt. Embernek nevelt.

"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 9 éve
Lecsó Denver Broncos 3 331
Nekem ne gyere a pénz fontosságával, mert most is épp dolgozom érte.
Mondanám, hogy tüntessen elvekért, de neked ez túl idealista megközelítés.
Végül is a szakmád csak ilyesmikkel van tele.
több mint 9 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 228
olyan társadalmi rétegről beszélsz, amely még a mai viszonyok között is vagy megél a magánszférában, vagy nem mer tüntetni a közszférában.
Amadeus91
Nem a pénzről beszéltem. De látom, neked csak ez ugrik be...
Lecsó
de, ha jól megél, megvan mindene, akkor minek tüntessen? Komolyan. Azt hiszed, hogy pl. Budaörsön vagy a II. kerületben a villasoron érdekel bárkit is, hogy te a Kossuth téren szarrá ázol a Klik miatt? Igen Lecsó, a pénz egy kurva fontos tényező, amíg tele van a hasuk, meleg van a szobájukban és van legyártott ellenségük, akit utálhatnak, addig nem fognak nem hogy tüntetni, de még csak szolidaritást sem vállalni veled. Ez nem Németország, vagy Hollandia, ahol van egy olyan tudatos polgár réteg, amely kimegy a másik érdekében is tüntetni. (és ott sem mindenki ilyen.) Ez van, ezt a lázálomra hajazó, a racionálitástól teljesen elszakadó, fenntarthatatlan rendszert előbb vagy utóbb egy össztársadalmi kataklizma fogja eltakarítani, nem pedig egyes társadalmi csoportok tüntetése. Ez a kataklizma pedig még bőven nincs itt. A legtöbb elemző szerint is van még ebben a rendszerben 10 év, ha nem történik semmi.
több mint 9 éve
olyan társadalmi rétegről beszélsz, amely még a mai viszonyok között is vagy megél a magánszférában, vagy nem mer tüntetni a közszférában.
Amadeus91
Nem a pénzről beszéltem. De látom, neked csak ez ugrik be...
több mint 9 éve
Kimehettek volna tüntetni a tanárok hamarabb is, amikor bevezettek valamit, mindennapos tesit, etikát, egyen tankönyvet, délutáni bennmaradást, klik-et stb?
Igen, kimehetek volna (de némelyik intézkedésben akár az is benne volt, hogy hasznos lesz).
Miért lenne helyes, hogy akkor most se menjenek tüntetni?
Atari
Nem az, hogy nem helyes, csak nem hiteles.
Amadeus91
Remélem a jogász szakma is észbe kap egyszer, és fel meri emelni a hangját az ellen, ami az igazságszolgáltatással fog történni. Vagy történik éppen. Vagy várj csak.... Már történ is pár dolog?... Na mindegy.
Ettől függetlenül ha majd ráérek, veletek is kimegyek tüntetni. Mert szerintem hiteles lesz, még ha megkésett is.
Lecsó
azt mondanám, hogy némi ellenállás van, legutóbb pl Vékás fakadt ki a Ptk módosítására. Egyébként egy olyan társadalmi rétegről beszélsz, amely még a mai viszonyok között is vagy megél a magánszférában, vagy nem mer tüntetni a közszférában. Egy ügyész, vagy egy bíró esetén pl. alapból elképzelhetetlen, hogy tüntessen, az ügyvédnek meg nincs rá ideje.
több mint 9 éve
Kimehettek volna tüntetni a tanárok hamarabb is, amikor bevezettek valamit, mindennapos tesit, etikát, egyen tankönyvet, délutáni bennmaradást, klik-et stb?
Igen, kimehetek volna (de némelyik intézkedésben akár az is benne volt, hogy hasznos lesz).
Atari
Amadeus91
Remélem a jogász szakma is észbe kap egyszer, és fel meri emelni a hangját az ellen, ami az igazságszolgáltatással fog történni. Vagy történik éppen. Vagy várj csak.... Már történ is pár dolog?... Na mindegy.
Ettől függetlenül ha majd ráérek, veletek is kimegyek tüntetni. Mert szerintem hiteles lesz, még ha megkésett is.
több mint 9 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 294 — Ajmo Vatreni
Orbán a társadalom minden minden alrendszerét, szeletét, részlegét uralni akarja. Az oktatástól kezdve a közműszolgáltatókon és takarékszövetkezeteken át az Ököritófülpösi Modellező Szakkör működési szabályzatáig. Számára az autonómia minden formája elfogadhatatlan és gyanús. Ő nevelni, utasítani akarja az embereket; nézetei szerint akkor élheted az életedet, ha az ő előírásai szerint éled, a gyereket az államnak szülöd, és igenis egy budapesti irodában döntik el, hogy az olaszliszkai iskola első emeletének egyik betört ablakát mikor és melyik üveges javíthatja ki.
Amador
Jó összefoglalás.
több mint 9 éve
Jan Pittsburgh Steelers 5 416 — Steelers fan
nem ritkán éjjel 10-11-12 körül ír be adatokat, amiből arra következtetek, hogy ő olyankor még dolgozik...
Jan
Szerintem meg csak simán elbaszta az időt az iskolában a többi léhűtő tanárral, és ezért inkább otthon dolgozik, mert a családi élete amúgy is szar.
Lecsó
Vagy csak nehezet vacsorázott, és nem bír aludni.
több mint 9 éve
nem ritkán éjjel 10-11-12 körül ír be adatokat, amiből arra következtetek, hogy ő olyankor még dolgozik...
Jan
Szerintem meg csak simán elbaszta az időt az iskolában a többi léhűtő tanárral, és ezért inkább otthon dolgozik, mert a családi élete amúgy is szar.
több mint 9 éve
Jan Pittsburgh Steelers 5 416 — Steelers fan
Az én fiam elsős. Ugyanabba az iskolába írattuk be, ahova én is jártam anno, és az én volt osztályfőnököm lánya most a fiam osztályfőnöke. Végtelenül elhivatott és lelkiismeretes pedagógus ( a szülei is mindketten azok voltak).

A gyerek leterheltségéről: minden nap 7:30-16:00-ig iskolában van, van olyan nap amikor 6 órájuk van (elsőben!), hétvégére pedig -az én szememmel nézve- irdatlan mennyiségű házi feladatot kap, amit a feleségemmel közösen csinálunk meg vele, ez szombaton és vasárnap is 2-3 óra elfoglaltság. Azt nem teljesen értem, hogy ha hétköznap minden napját teljesen elveszik tőle, akkor miért kell még hétvégére is ilyen mennyiséget kiadni csórikámnak? Az a koncepció, hogy a 7 napból kap össz 2x fél szabad napot? Egy 7-8 éves gyerek? Ez képtelenség!

Nyilván amikor én jártam ebbe a suliba (80-as évek) akkor még teljesen más volt minden, de a tények azt mutatják, hogy az a mennyiségű és minőségű oktatás amit akkor és a 90-es években kaptam, az elégséges volt ahhoz, hogy lenyomjak 10+ évet egy állami cégnél, majd utána a magánszektorban is eredményesen karistoljak... nyilván nem a Mészáros vagy Tiborcz-szinten 😊 😊 ...de általánosban én sohasem voltam olyan mértékben leterhelve, mint a fiam már első osztályban, ami egyszerűen hajmeresztő.

A tanárok leterheltségéről csak annyit tudok, hogy az elektronikus naplóban látható a bejegyzés időpontja, és a mi oszt.főnökünk nem ritkán éjjel 10-11-12 körül ír be adatokat, amiből arra következtetek, hogy ő olyankor még dolgozik... Persze nem minden nap, de sokkal többször, mint ahányszor én dolgozom éjfélkor.
több mint 9 éve
Amador Los Angeles Rams 273
A funkciknál azt kéne elérni, hogy adják meg az iskoláknak az anyagi feltételeket, hagyják, hogy a helyi közösség dönthessen az iskolában személyi kérdésekről. Hagyják, hogy az iskola, ha akar akkor roller szakkört indítson ájtatoskodás vagy színházi szakkör helyett. Egyáltalán, a működési feltételeket és a kereteket szabják meg, aztán hagyják, hogy éljük az életünket. Majd én mint szülő lekapom a körméről az iskola igazgatót, ha nem tetszik ami a suliban folyik. A gyerek ránk tartozik, a szülőre és az iskolára, nem a minisztériumra.

(Természetesen egy alap keret kell, oktatási törvénnyel, alaptantervvel, egészségügyi, szociális követelmények rögzítésével. De ez megvan. Ezen felül viszont ne szóljanak bele a Duna partról, hogy itt a faluban ki legyen az igazgató és melyik könyvből tanítson a magyar tanár.)
peterk2005
Orbán a társadalom minden minden alrendszerét, szeletét, részlegét uralni akarja. Az oktatástól kezdve a közműszolgáltatókon és takarékszövetkezeteken át az Ököritófülpösi Modellező Szakkör működési szabályzatáig. Számára az autonómia minden formája elfogadhatatlan és gyanús. Ő nevelni, utasítani akarja az embereket; nézetei szerint akkor élheted az életedet, ha az ő előírásai szerint éled, a gyereket az államnak szülöd, és igenis egy budapesti irodában döntik el, hogy az olaszliszkai iskola első emeletének egyik betört ablakát mikor és melyik üveges javíthatja ki.

És persze ehhez is készült egy:
 www.youtube.com/watch?v=Oj5uPnohahc

Szerkesztette: Amador
több mint 9 éve
Atari
több mint 9 éve
Atari Pittsburgh Steelers 1 364 — Tulipános Fan- fan

"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 9 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 422 — The only discipline that lasts, is self discipline
És ami még érdekes volt a személyesen megtapasztalt fórumon, hogy esett szó a KLIK megszüntetéséről, elhangzottak követelések, a 22-26 óráról, az adminisztratív terhek növeléséről, az intézményvezetők, igazgatók autonómiájának, beszerzéseinek elvételéről, integritáscsökkenésről, időben meg nem érkező forásokról, de csak az utolsó tanár felszólaló említette meg, ami kb. a felénél nekem is feltűnt, hogy a gyerekekről konkrétan egy szó sem esett.Sobri Jóska
Mit mondott az az utolsó tanár? Azért kérdezem, mert szépen hangzik, hogy gyerekekről beszéljünk, node mit? Én például nem akarom, hogy egy minisztériumi íróasztal mögé szürkült funkci, akinek a legfontosabb dolga, hogy menőbb nyakkendője legyen mint a kollegájának a gyerekemről beszéljen. Inkább felejtse el azt is, hogy van 😊

A funkciknál azt kéne elérni, hogy adják meg az iskoláknak az anyagi feltételeket, hagyják, hogy a helyi közösség dönthessen az iskolában személyi kérdésekről. Hagyják, hogy az iskola, ha akar akkor roller szakkört indítson ájtatoskodás vagy színházi szakkör helyett. Egyáltalán, a működési feltételeket és a kereteket szabják meg, aztán hagyják, hogy éljük az életünket. Majd én mint szülő lekapom a körméről az iskola igazgatót, ha nem tetszik ami a suliban folyik. A gyerek ránk tartozik, a szülőre és az iskolára, nem a minisztériumra.

(Természetesen egy alap keret kell, oktatási törvénnyel, alaptantervvel, egészségügyi, szociális követelmények rögzítésével. De ez megvan. Ezen felül viszont ne szóljanak bele a Duna partról, hogy itt a faluban ki legyen az igazgató és melyik könyvből tanítson a magyar tanár.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 934 — Cowboys fan
2. Milyen túlterhelt tanár? Heti 26 óra? Az túlterhelt? Nyáron, ítélkezési szünet alatt (!) dolgoztam le 2 nap alatt 22-öt egy pénzügyes irodában, úgy, hogy az irodavezető volt, hogy reggel 9-től este 11-ig benn volt. Amikor itt a karon az oktató napi 8-9 óra munka után bejön pro bono még leadni 1 szemináriumot, és akkor gyakorlatilag reggel 8-tól este 8-ig nyomja. Akkor ne gyere nekem azzal, hogy 26 óra, plusz portfólió (ami bassza meg full alapdolog, hogy elő tudod adni, hogy mit is akarsz csinálni), meg kirándulások szervezése, javítás,,stb. Amit "az iskolán kívül végez a pedagógus" az micsoda túlterheltség. Tudod mi lenne erre egy nagyon jó reform? Jelenléti ív a tanáriba. Nem vicc, a leadott órák után vezetni és ellenőrizni, hogy a munkaidejét kitöltötte-e a pedagógus, és hogyan. Szervezni, javítani ott is lehet. Ha egy általános megbízással működő nagy iroda az elkönyvelt munkaórák után kapja a pénzt a versenyszektorban, akkor nem lenne ez ördögtől való itt sem.
Persze ez, ugyanolyan hamvába holt ötletelgetés a Kádár-rendszer egyik utolsó bástyájánál (=közoktatás), mint ami a taxisoknàl is volt, hogy értsék meg, hogy vége van a szocializmusnak és van konkurencia.
Amadeus91
(csak megjegyzés szintjén: 1. ügyvédjelölt sokat dolgozik a semmiért. ezt lehet tudni, amikor jelentkezel jogra, és ezt önként vállalod cserébe azért, hogy utána az átlagnál jobban keress majd. ez benne van a játékban, ezt mindenki tudja. 2. az irodavezető felelőssége, hogy kész legyen a munka. ha túl sok a munka, akkor esetleg kevés a munkaerő, nem? 3. gondolom nem havi nettó 150-180-ért csinálja, amit csinál)
több mint 9 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 294 — Ajmo Vatreni
Szerintem itt nem is csak az órák vagy a pénz a fontos, hanem a hozzáállás,

Palkovics:"Ízlés kérdése, hogy valaki tárgyalni szeretni vagy inkább tüntet."

Komolyan? Ki hiszi el, hogy itt a vezetéssel lehet tárgyalni? Ők maguknak ezt tényleg elhiszik? Erőből megy itt minden.

index.hu/belfold/2016/02/13/nulla_szavazatot_kapott_megis_ot_nevezte_ki_a_klik_kollegiumigazgatonak/

"a döntés meghozatala a Klik belső eljárásrendje szerint a tankerületi igazgató hatásköre, aki a döntését nem köteles megindokolni."

Tárgyalni, persze.
több mint 9 éve
1. Nem tudom, hogy az 56-os szerepvállalása miatt egyetemi oktatóból gimissé dregadált nagyfater miért lett volna alkalmatlan a pályára. Akkoriban még így ment tudod, hogy a jogi karról is lezavartak a napközibe, ha elküldted a kommunistákat a faszba.
2. Milyen túlterhelt tanár? Heti 26 óra? Az túlterhelt? Nyáron, ítélkezési szünet alatt (!) dolgoztam le 2 nap alatt 22-öt egy pénzügyes irodában, úgy, hogy az irodavezető volt, hogy reggel 9-től este 11-ig benn volt. Amikor itt a karon az oktató napi 8-9 óra munka után bejön pro bono még leadni 1 szemináriumot, és akkor gyakorlatilag reggel 8-tól este 8-ig nyomja. Akkor ne gyere nekem azzal, hogy 26 óra, plusz portfólió (ami bassza meg full alapdolog, hogy elő tudod adni, hogy mit is akarsz csinálni), meg kirándulások szervezése, javítás,,stb. Amit "az iskolán kívül végez a pedagógus" az micsoda túlterheltség. Tudod mi lenne erre egy nagyon jó reform? Jelenléti ív a tanáriba. Nem vicc, a leadott órák után vezetni és ellenőrizni, hogy a munkaidejét kitöltötte-e a pedagógus, és hogyan. Szervezni, javítani ott is lehet. Ha egy általános megbízással működő nagy iroda az elkönyvelt munkaórák után kapja a pénzt a versenyszektorban, akkor nem lenne ez ördögtől való itt sem.
Persze ez, ugyanolyan hamvába holt ötletelgetés a Kádár-rendszer egyik utolsó bástyájánál (=közoktatás), mint ami a taxisoknàl is volt, hogy értsék meg, hogy vége van a szocializmusnak és van konkurencia.
Amadeus91
Kihegyezheted az egészet a munkaórára, meg a blokkolóórára, de te is tudod, hogy nem erről van szó.
Vagy nem tudod.... az is lehet.
több mint 9 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 608 — No 1 Lijiao Gong fan
full alapdolog, hogy elő tudod adni, hogy mit is akarsz csinálni)
Amadeus91
Ez még neked/Sobrinak se sikerül mindig.. szóval...

Szerkesztette: Igor

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 9 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 608 — No 1 Lijiao Gong fan
Én annyit láttam, és làtok az egészből, hogy tanítanak napi 2-3 órát a suliban, aztán mennek maszekelni orrba-szájba, plusz iszonyúan kontraszelektált a csapat.
Amadeus91
Tudod, ez leginkább ember és mentalitás kérdése, hogy ki hogyan, milyen lelkesen és szorgosan végzi a munkáját, mennyire készül fel a tanóráira, milyen egyéb feladatokat pl. szakkörök/egyéb extracurricular dolgokat csinál a munka mellett.. és azon felül, a tényleges munkája mellett/helyett mennyit maszekol.

Gratulálok annak, aki matek vagy nyelvtanárnak ment, és mondjuk Pesten lakik, ahol van elég diák akikkel tud maszekolni.

Az én 2 nagyszülőm (akik falusi/kisvárosi iskolában tanítottak 44/42 éven át), az egyik 1-4. osztály között mindent, a másik 5-8. osztály között kicsit jobban specializálva, és nem leendő Nobel-díjas embereket.. ők megint csak mást meséltek/nének (bár lehet hogy csak ők voltak hülyék, hogy nem maszekoltak, értem én...)

Szerkesztette: Igor

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 9 éve
Azért ennyire nem mártír történet ez, sőt az én tapasztalatom (2 tanár nagyszülő, plusz még 2 a családban rajtuk kívül) inkább Sobriéval vág egybe.
Amadeus91
Az meg sem fordul a fejedben, hogy esetleg nem voltak alkalmasok arra, amit csináltak, ugye? Nem ti mondtátok, hogy azok mennek tanárnak, akik másra nem alkalmasak?

Amúgy senki nem mondta, hogy mártírokról van szó. A mártír nem áll ki magáért, és nem követeli, hogy legyen neki jobb, mert a mártírság lényege, hogy megszenvedi a szart.

kb. a felénél nekem is feltűnt, hogy a gyerekekről konkrétan egy szó sem esett.
Sobri Jóska
Amiket leírsz Sobri, az nem a gyerekről szól? Ha a túlterhelt tanár szar körülmények között tölti a napi 8 órát a túlterhelt diákkal, abból milyen hatékony oktatás lesz? 10-15 év múlva milyen felnőttek, munkavállalók, szülők, lesznek? Pl egy 10 éves gyereknek nem 8 óra tanulás kell, hanem játszani kellene délután, megélni a gyerekkorát a többi 10 évessel együtt, mert lehet, hogy fejből fogja fújni a periódusos rendszert, de az érzelmi intelligenciája a béka segge alatt lesz, és egy rezignált, megkeseredett, a körülötte lévő világ változásaira reagálni nem képes állampolgár lesz. Egy ilyen ország pedig törvényszerűen lemarad a többihez képest.
Lecsó
1. Nem tudom, hogy az 56-os szerepvállalása miatt egyetemi oktatóból gimissé dregadált nagyfater miért lett volna alkalmatlan a pályára. Akkoriban még így ment tudod, hogy a jogi karról is lezavartak a napközibe, ha elküldted a kommunistákat a faszba.
több mint 9 éve
Szerintem nézz utána, olvasd el, vagy hallgasd meg, miről szól a tiltakozás.
több mint 9 éve
Tejesember 256
Amiket leírsz Sobri, az nem a gyerekről szól? Ha a túlterhelt tanár szar körülmények között tölti a napi 8 órát a túlterhelt diákkal, abból milyen hatékony oktatás lesz? 10-15 év múlva milyen felnőttek, munkavállalók, szülők, lesznek? Pl egy 10 éves gyereknek nem 8 óra tanulás kell, hanem játszani kellene délután, megélni a gyerekkorát a többi 10 évessel együtt, mert lehet, hogy fejből fogja fújni a periódusos rendszert, de az érzelmi intelligenciája a béka segge alatt lesz, és egy rezignált, megkeseredett, a körülötte lévő világ változásaira reagálni nem képes állampolgár lesz. Egy ilyen ország pedig törvényszerűen lemarad a többihez képest.
Lecsó
Eddig is ugyanezek voltak a gondok, mint pl.: 10 éves gyereknek irreálisan sokat kellett tanulniuk, nem mostani ez a probléma. Pont ez az egyik amire utaltam, hogy már mehettek volna rég az utcára. Azokat meg amiket Sobri felsorolt nem közvetlenül érinti a diákokat. Abban igazad van, hogy túlterhelt a tanár, akkor a gyerekek fogják megszívni. Csúnya ezt mondani, de panaszkodnak, hogy mennyi idejükbe kerül nekik mindezt, csak nem említik meg, hogy egy magyar átlag diáknak kb. ugyanennyi idő felkészülni átlagos szinten az órákra. Konkrét példa: ismerősömnek most másodikos a középső fia és sokszor segítenek be neki tanulásba. Szülői segítséggel tanult meg 3-4 óra alatt, akkor gondolhatod mennyi tananyagot kell megtanulniuk egyetlen egy napra, mindezt általános iskola második osztályában. Na, ahogy kivettem Sobri szavaiból ezek ellen nem szólaltak fel. Pedig ez nem új keletű probléma, legalább 10 éve jelen van. Ez ráadásul egyetlen egy probléma, de van még több évtizedek óta elhúzódó probléma.
több mint 9 éve
Azért ennyire nem mártír történet ez, sőt az én tapasztalatom (2 tanár nagyszülő, plusz még 2 a családban rajtuk kívül) inkább Sobriéval vág egybe.
Amadeus91
Az meg sem fordul a fejedben, hogy esetleg nem voltak alkalmasok arra, amit csináltak, ugye? Nem ti mondtátok, hogy azok mennek tanárnak, akik másra nem alkalmasak?

Amúgy senki nem mondta, hogy mártírokról van szó. A mártír nem áll ki magáért, és nem követeli, hogy legyen neki jobb, mert a mártírság lényege, hogy megszenvedi a szart.

kb. a felénél nekem is feltűnt, hogy a gyerekekről konkrétan egy szó sem esett.
Sobri Jóska
több mint 9 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 207 — #NoStress
Egyébként felháborítónak tartom, hogy most mentek ki az utcára. Nem mentek a mindennapos tesi miatt, nem mentek a lecsökkentett tankötelezettség miatt, nem mentek a tankönyvek szétbaszása miatt, a hittan/erkölcstan miatt, nem. Akkor, amikor kevés a lóvé, meg már kényelmetlen a Klik, mint smasszer a nyakukban, na akkor màr mennek. Meg is èrdemlik.
Amadeus91
Vannak azért még olyan okok az általad felsoroltakon kívül, amik miatt szintén kimehettek volna az utcára. Hiába vannak tanár ismerőseim, de hasonló véleményen vagyok ebben a témában, mint te.
Tejesember
És ami még érdekes volt a személyesen megtapasztalt fórumon, hogy esett szó a KLIK megszüntetéséről, elhangzottak követelések, a 22-26 óráról, az adminisztratív terhek növeléséről, az intézményvezetők, igazgatók autonómiájának, beszerzéseinek elvételéről, integritáscsökkenésről, időben meg nem érkező forásokról, de csak az utolsó tanár felszólaló említette meg, ami kb. a felénél nekem is feltűnt, hogy a gyerekekről konkrétan egy szó sem esett.
Azt meg én biggyesztem hozzá, hogy a jelenlévő kb. 100 tanárból 2018ban legkevesebb a fele ugyanúgy a Fideszre fog szavazni, mint tette azt eddig is.

több mint 9 éve
Tejesember 256
Egyébként felháborítónak tartom, hogy most mentek ki az utcára. Nem mentek a mindennapos tesi miatt, nem mentek a lecsökkentett tankötelezettség miatt, nem mentek a tankönyvek szétbaszása miatt, a hittan/erkölcstan miatt, nem. Akkor, amikor kevés a lóvé, meg már kényelmetlen a Klik, mint smasszer a nyakukban, na akkor màr mennek. Meg is èrdemlik.
Amadeus91
Vannak azért még olyan okok az általad felsoroltakon kívül, amik miatt szintén kimehettek volna az utcára. Hiába vannak tanár ismerőseim, de hasonló véleményen vagyok ebben a témában, mint te.