Politika

65 feliratkozó

több mint 10 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 409 — The only discipline that lasts, is self discipline
Gyurma: oszt az ombudsman úr mi alapján kívánja ezt meghatározni? Van erről egy ab-határozat, ami pont ennek a problémáját taglalja, hogy önkéntes alapon történik itt a nemzetiséghez tartozás léte, defacto lehetetlen egy pontos adatbázist összeállítani.Amadeus91
Ezt nem tudom, de azt tudom, hogy Angliában pl. nem angol-nem angol - tehát nem nemzetiségi a megközelítés, hanem a külső fizikai tulajdonságokat írják le. Pl. bőrszín, ilyesmi. És mellé még jópár nem fizikai jellemzőt is természetesen - pl. beszélt nyelv, állampolgárság - is nyilvántartanak. De arról pl. hogy mennyi az angol, skót vagy éppen ír bűnözési arány ott sincs statisztika. Az USA-ban is csak a latino, afroamerikai, germán meg ferdeszemű kategória létezik, olyan nincs, hogy mondjuk ír, angol, zsidó v. hasonló származású-e.
peterk2005
germán nincs, csak kaukázusi, de hogy mi bajuk a grúzokkal, kituggya 😉sutianap
Jól mondja Süti úr! Csak nekem germán mindenki. 😊

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 694 — capitaine du château de Vienne 1487
Gyurma: oszt az ombudsman úr mi alapján kívánja ezt meghatározni? Van erről egy ab-határozat, ami pont ennek a problémáját taglalja, hogy önkéntes alapon történik itt a nemzetiséghez tartozás léte, defacto lehetetlen egy pontos adatbázist összeállítani.Amadeus91
Ezt nem tudom, de azt tudom, hogy Angliában pl. nem angol-nem angol - tehát nem nemzetiségi a megközelítés, hanem a külső fizikai tulajdonságokat írják le. Pl. bőrszín, ilyesmi. És mellé még jópár nem fizikai jellemzőt is természetesen - pl. beszélt nyelv, állampolgárság - is nyilvántartanak. De arról pl. hogy mennyi az angol, skót vagy éppen ír bűnözési arány ott sincs statisztika. Az USA-ban is csak a latino, afroamerikai, germán meg ferdeszemű kategória létezik, olyan nincs, hogy mondjuk ír, angol, zsidó v. hasonló származású-e.
peterk2005
germán nincs, csak kaukázusi, de hogy mi bajuk a grúzokkal, kituggya 😉

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 10 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 186 — #NoStress
mert nemzetiségi alapon (roma, cigány) nem lehet, külső jellemző meg mi van? Fekete bajusz? Barna bőr? Kb. minden harmadik magyar is simán elmegy romának, ha úgy akarom. 😀peterk2005
Kikérem magamnak, he!

több mint 10 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 409 — The only discipline that lasts, is self discipline

Szóval ha lesz is valami hasonló, nem tudom, hogy cigánybűnözésre vonatkozó statisztikát hogyan lehet majd kreálni. Szerintem sehogy. Ilyen kategóriát is necces lesz bevezetni, mert nemzetiségi alapon (roma, cigány) nem lehet, külső jellemző meg mi van? Fekete bajusz? Barna bőr? Kb. minden harmadik magyar is simán elmegy romának, ha úgy akarom. 😀

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
Hát azt talán elfogadod, hogy a rendőrségen és a bv-ben van erre a legnagyobb rálátás.Dub
Hát ja. Az egyik vállalkozásomban két magyar cégtársam van - mindkettő volt rendőr. (Valamikor rendőrségi infos megrendelésekre alapítottuk a céget, ma már teljesen mást csinálnak/csinálunk.) Az egyik társam szerint minden nem roma elkövetőre két roma jut, a másik szerint meg nincsenek felülreprezentálva egyáltalán, a különbség leginkább abból adódik, hogy a bíróságok a roma gyanúsítottakat két perc alatt elmeszelik, a nem romáknál meg alaposabb a tárgyalás - és sokkal kisebb az elítélő ítéletek száma.

Két volt rendőr, homlokegyenest mást mond. Legyél okos, Domonkos. Gyanítom egyébként, hogy egyik se "semleges" a kérdésben, mindegyik valamilyen irányban elfogult. Mindenesetre én nem így közelítem meg a kérdést, mert szvsz nem is így kell. A jobb környékeken akár van roma a szomszédban akár nincs, nem jelentenek gondot, mert akik ott laknak, azok dolgozó/zenész/stb romák. A nyóckerben meg este tíz után simán bármikor pofánverhet egy roma, ha nem figyelsz. Vagy nem roma.

Szóval a magasabb arány (amit gyanítok) a szociális helyzet miatt van. Namost, ha a bevándorlók is a gettókba érkeznek, akkor náluk is magasabb lesz. Csakhogy ez nincs így, és jelenleg sincs meg ennek a veszélye. Akik jelenleg jönnek, azok nem "gettós szocializációjú" emberek, hanem csak legfeljebb szegények (már aki szegény). A kettő nem ugyanaz.

több mint 10 éve
ZoliZoltán Minnesota Vikings 5 361 — E/1
Matol napi 1500 Sobri jon...
több mint 10 éve
Lecsó Denver Broncos 3 331
Ez nagyon jó:
 index.hu/belfold/2015/07/02/cba_baldauf_laszlo_interju/
Olyan igazi magyar valóságnak tűnik...Klaci79
Tűűűűnik???
Ez maga a magyar valóság.
több mint 10 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 701
Ez nagyon jó:
 index.hu/belfold/2015/07/02/cba_baldauf_laszlo_interju/
Olyan igazi magyar valóságnak tűnik...
több mint 10 éve
gdavid New England Patriots 3 919 — Patriots fan
Jajj, ha Dub megtudja, hogy vannak szőke, kék szemű cigányok is. El nem tudom képzelni, hogy milyen tragédia lenne az számára. Nem tudhatná szegény, hogy most az árja vagy cigány? Most azt imádni vagy utálni kell? Hisz nem látszódik! Beszivárgó lehet mindenütt!

Tudjátok mit? Inkább ne is szóljatok neki erről, mert még idegösszeroppanása lesz! És fő az egészség!

Ott voltam Szakmázgató születésénél :cool:
több mint 10 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 186 — #NoStress
vannak sajnos egészen fehér bőrű cigányok is.Dub
És pont ezek gitároznak a szomszéd erkélyen bevándorlónak maszkírozva! Sajnos!

több mint 10 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 694 — capitaine du château de Vienne 1487
Ismétlésatudá Sanya!
 matula.hu/index.php?section=article&rel=12&id=149

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 10 éve
Atari Pittsburgh Steelers 1 364 — Tulipános Fan- fan
De akkor miért vannak a roma önkormányzatok?😊
Ha pénz kell akkor lehet külön roma?NB2
Ott felvállalják. Min. 30 fő kell hozzá.
Nálunk olyan ukrán önkormányzat volt, hogy Kárpátaljáról áttelepült magyar nemzetiségieket megfűztek, hogy legyenek már ukránok, hogy meglegyen a létszám. Mindenkinek jól jön az a kis (köz)pénzmag.

Amúgy mi van akkor, ha hiteles számadat lesz arról, hogy arányuknál többen bűnöznek a cigányok közül? Ha lenne munkájuk, pénzük nem bűnöznének annyit. És ha a többségi társadalomnak is lenne munkája, pénze nem is érdekelné annyira a téma.

"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 10 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 341 — zászló zászló szív
Nincs okom kételkedni mikor mindenki ilyen százalékú megoszlásról mesélt egymástól függetlenül.peach
Ohh, én mindenben kételkedek, amit nem tudok számokkal, adatokkal alátámasztani. Sajnos szakmai ártalom...

több mint 10 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 226
Ha pénz kell akkor lehet külön roma?NB2
Pont azzé' amié' van sváb meg szerb nemzetiségi önkori, vagy amiért van édeserdélyben magyar.
több mint 10 éve
 nol.hu/belfold/vita-a-romak-nyilvantartasarol--1479803

Nem tudom, nem is érdekel, de elvileg meg lehet oldani.

Alapvetően nem értem, hogy miért érdekes az, aki nem vallja magát cigánynak, hogy azt cigányként tartsunk nyilván és visszafelé is. Az Ormánságban sok hótfehér gyerek mondja, hogy ő cigány, csak mert az akar lenni. Nem a támogatás miatt, hanem mert látja hogy az milyen laza életmód. (Vannak letolt gatyás fehér-négerek is, igen rád nézem Eminem 😛)

Megjelent ilyen is:  444.hu/2014/11/07/eloszor-kutattak-a-ciganybunozest-es-kiderult-hogy-nincs-olyan/

(ha valakinek meg van az eredeti Bűnügyi Szemle cikk, azt elfogadnám, mert k-ra nem tudom megrendelni csak ezt a számot, de lehet béna vagyok)

több mint 10 éve
peach Atlanta Falcons 15 612 — a new hope (again)
Gyurma! Perszehogy elítélendő minden bűncselekmény ha cigány csinálja, ha magyar, ha akárki más. A probléma, hogy nem m1 milyen gyakorisággal, nem véletlen, hogy a magyar börtönökben a fogva tartottak kb 70%-a roma. Az nem lehet véletlen, hogy kb 3ból 2 bűncselekményt roma követ el. És sztem ez az amit jól meglovagol a fidesz, hogy az emberek nagyrésze ezeket a migránsokat egy kalap alá veszik a fentebb említettekkel. Ráadásul valljuk be van is ennek alapja ha csak azt nézzük amit a tévében hallani, neten és újságban olvasni lehet.peach
Ha bármilyen véleményedet a manipuláló médiára alapozod, akkor az nagy gond.vandeminek
Én nem, de szted hány honfitársunk teszi ezt? Sztem a túlnyomó többség.

Egyébként igen, tudom, hogy nincs ilyen statisztika így én is csak olyanok elmeséléseire tudok hagyatkoznib akik vagy ültek, vagy bv-sek voltak. Nincs okom kételkedni mikor mindenki ilyen százalékú megoszlásról mesélt egymástól függetlenül.

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 10 éve
NB2 New England Patriots 27 470 — nabege2@yahoo.com
Ha pénz kell akkor lehet külön roma?
több mint 10 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 226
Én csak fehér volt elítélteket ismerek, szóval szerintem meg nincsenek is bent cigányok. Kb. ennyi értelme van annak, amit írtál.

Egyébként ezen rugózhatunk, de amíg nem szedi össze magát végre a nagy magyar politikai korrektség (HAHAHAHAHA), és hasonlóan a nálunk modernebb országokhoz kezdjük el nyilvántartani a származást, addig ez a vita parttalan. Már 4-5 éve kész van a kisebbségi (!) ombudsman által kidolgozott javaslat, ami bizony nyilvántartaná mind az elítéltek, mind a letartóztatottak származását. Rá egy évre kiderülne, hogy kinek van igaza, addig meg ez nem vezet sehova.Gyurma Pappa
Hát azt talán elfogadod, hogy a rendőrségen és a bv-ben van erre a legnagyobb rálátás. Egy rendes statisztikát én is tudnék támogatni, de még az sem lenne pontos, hiszen valószínűleg az is önbevalláson alapulna. Tehát ha az egyébként koromfekete Orsós Rómeó nem vallja magát külön cigánynak, akkor ő bizony a magyar elkövetők halmazába kerülne be. A bőrszín alapján való statisztika már közelebb lenne az igazsághoz, de abból hatalmas sipákolás lenne (de még az se lenne teljesen pontos, mert vannak sajnos egészen fehér bőrű cigányok is).Dub
Rendes statisztikát, HAH! Él nálunk a sztori a karon, hogy a cigánybűnözés duma valójában MSZMP-és történet, történt ugyanis, hogy a 80-as években kívánt a párt egy statisztikát csinálni, csak megrekedtek félúton, mert sehogy sem sikerült definiálni a cigányt, mint fogalmat, mert akárhogy próbálták mindig becsúszott egy-két fehér a statisztikába. Szóval hagyták is a picsába, nincs cigánybűnözés, csak simán bűnözés, és valahol így is van ez jól.

Gyurma: oszt az ombudsman úr mi alapján kívánja ezt meghatározni? Van erről egy ab-határozat, ami pont ennek a problémáját taglalja, hogy önkéntes alapon történik itt a nemzetiséghez tartozás léte, defacto lehetetlen egy pontos adatbázist összeállítani.
több mint 10 éve
Hát azt talán elfogadod, hogy a rendőrségen és a bv-ben van erre a legnagyobb rálátás.Dub
Nézd, természetesen elfogadom, de alapvetően a statisztikai mintavétel számos szabálya sérül akkor, amikor ennyire szubjektív ítélet alapján próbálunk döntést hozni, de a véleményalkotás is igen nehéz. Több BV-és ismerősöm is van, rendőr is bőven, de a másik oldalon is ismerek sokat (többet mint szeretnék). Azt készségesen elismerem, hogy vannak olyan bűncselekmények, ahol túl vannak reprezentálva (vagyon elleni bűncselekmények, könnyebb testi sértések), de abban is biztos vagyok, hogy van ahol meg alul (kábítószerrel való visszaélés, gazdasági bűncselekmények, nemi erőszak).

Arra szándékoztam rávilágítani két-három hsz-szel ezelőtt, hogy nem azért ítélem el őket, mert cigányok, hanem mert bűnözők. Attól nem ítélem el jobban vagy rosszabbul mert cigány vagy mert fehér.

több mint 10 éve
Schleck New England Patriots Oregon Ducks 11 271 — ʞɔǝlɥɔS
Én csak fehér volt elítélteket ismerek, szóval szerintem meg nincsenek is bent cigányok. Kb. ennyi értelme van annak, amit írtál.

Egyébként ezen rugózhatunk, de amíg nem szedi össze magát végre a nagy magyar politikai korrektség (HAHAHAHAHA), és hasonlóan a nálunk modernebb országokhoz kezdjük el nyilvántartani a származást, addig ez a vita parttalan. Már 4-5 éve kész van a kisebbségi (!) ombudsman által kidolgozott javaslat, ami bizony nyilvántartaná mind az elítéltek, mind a letartóztatottak származását. Rá egy évre kiderülne, hogy kinek van igaza, addig meg ez nem vezet sehova.Gyurma Pappa
Hát azt talán elfogadod, hogy a rendőrségen és a bv-ben van erre a legnagyobb rálátás. Egy rendes statisztikát én is tudnék támogatni, de még az sem lenne pontos, hiszen valószínűleg az is önbevalláson alapulna. Tehát ha az egyébként koromfekete Orsós Rómeó nem vallja magát külön cigánynak, akkor ő bizony a magyar elkövetők halmazába kerülne be. A bőrszín alapján való statisztika már közelebb lenne az igazsághoz, de abból hatalmas sipákolás lenne (de még az se lenne teljesen pontos, mert vannak sajnos egészen fehér bőrű cigányok is).Dub
Akkor mi lenne az ideális megoldás? Minden elítéltet egy árjabizottság elég vezetni, akik alaposan megvizsgálják majd megállapítják a fajtáját?

több mint 10 éve
Dub New Orleans Saints 1 019

Hát azt talán elfogadod, hogy a rendőrségen és a bv-ben van erre a legnagyobb rálátás. Egy rendes statisztikát én is tudnék támogatni, de még az sem lenne pontos, hiszen valószínűleg az is önbevalláson alapulna. Tehát ha az egyébként koromfekete Orsós Rómeó nem vallja magát külön cigánynak, akkor ő bizony a magyar elkövetők halmazába kerülne be. A bőrszín alapján való statisztika már közelebb lenne az igazsághoz, de abból hatalmas sipákolás lenne (de még az se lenne teljesen pontos, mert vannak sajnos egészen fehér bőrű cigányok is).
több mint 10 éve
Aha... ha van az ismeretségi körödben rendőrségen vagy bv-ben dolgozó ember, kérdezd már meg nyugodtan. Mondjuk a napi bűnügyi tájékoztatóban, hogy hány százalékuk cigány. Etnikai nyilvántartás nincs, de névből és/vagy fotóval jó százalékkal meg lehet mondani. Büntetés-végrehajtásnál dettó. A 70% az kb a reális.Dub

Egyébként ezen rugózhatunk, de amíg nem szedi össze magát végre a nagy magyar politikai korrektség (HAHAHAHAHA), és hasonlóan a nálunk modernebb országokhoz kezdjük el nyilvántartani a származást, addig ez a vita parttalan. Már 4-5 éve kész van a kisebbségi (!) ombudsman által kidolgozott javaslat, ami bizony nyilvántartaná mind az elítéltek, mind a letartóztatottak származását. Rá egy évre kiderülne, hogy kinek van igaza, addig meg ez nem vezet sehova.

több mint 10 éve
Dub New Orleans Saints 1 019
probléma, hogy nem m1 milyen gyakorisággal, nem véletlen, hogy a magyar börtönökben a fogva tartottak kb 70%-a roma. Az nem lehet véletlen, hogy kb 3ból 2 bűncselekményt roma követ el.peach
Statisztika? Hasra én is tudok mondani ilyeneket. Az igazság ettől nagyon messze van.

Magyarországon nem készül etnikai felmérés az elkövetőkről, így elég nehéz ezt kijelenteni. De azért:

A romák bűnözésben való részvételéről statisztikai adatok nincsenek, de kutatási eredmények igen. Bár a börtönökben jóval magasabb a cigányok arányszáma (30%), mint a társadalomban becsült számuk (7-10%), de az OKRI 2011-es kutatása szerint míg a romák a vagyon elleni bűncselekmények elkövetői között felülreprezentáltak, az emberölés esetében ez nem így van.Dr. Virág György kriminológus
Gyurma Pappa
Aha... ha van az ismeretségi körödben rendőrségen vagy bv-ben dolgozó ember, kérdezd már meg nyugodtan. Mondjuk a napi bűnügyi tájékoztatóban, hogy hány százalékuk cigány. Etnikai nyilvántartás nincs, de névből és/vagy fotóval jó százalékkal meg lehet mondani. Büntetés-végrehajtásnál dettó. A 70% az kb a reális (és mindez kb fél- 1 millió ember kontra 9 millió).
több mint 10 éve
probléma, hogy nem m1 milyen gyakorisággal, nem véletlen, hogy a magyar börtönökben a fogva tartottak kb 70%-a roma. Az nem lehet véletlen, hogy kb 3ból 2 bűncselekményt roma követ el.peach
Statisztika? Hasra én is tudok mondani ilyeneket. Az igazság ettől nagyon messze van.

Magyarországon nem készül etnikai felmérés az elkövetőkről, így elég nehéz ezt kijelenteni. De azért:

A romák bűnözésben való részvételéről statisztikai adatok nincsenek, de kutatási eredmények igen. Bár a börtönökben jóval magasabb a cigányok arányszáma (30%), mint a társadalomban becsült számuk (7-10%), de az OKRI 2011-es kutatása szerint míg a romák a vagyon elleni bűncselekmények elkövetői között felülreprezentáltak, az emberölés esetében ez nem így van.Dr. Virág György kriminológus

több mint 10 éve
Ettemlevest Chicago Bears 1 134 — Bears fan
Gyurma! Perszehogy elítélendő minden bűncselekmény ha cigány csinálja, ha magyar, ha akárki más. A probléma, hogy nem m1 milyen gyakorisággal, nem véletlen, hogy a magyar börtönökben a fogva tartottak kb 70%-a roma. Az nem lehet véletlen, hogy kb 3ból 2 bűncselekményt roma követ el. És sztem ez az amit jól meglovagol a fidesz, hogy az emberek nagyrésze ezeket a migránsokat egy kalap alá veszik a fentebb említettekkel. Ráadásul valljuk be van is ennek alapja ha csak azt nézzük amit a tévében hallani, neten és újságban olvasni lehet.peach
Ha bármilyen véleményedet a manipuláló médiára alapozod, akkor az nagy gond.

touchdown..... touchdown, bears!!