Politika
65 feliratkozó
több mint 10 éve
Gyurma! Perszehogy elítélendő minden bűncselekmény ha cigány csinálja, ha magyar, ha akárki más. A probléma, hogy nem m1 milyen gyakorisággal, nem véletlen, hogy a magyar börtönökben a fogva tartottak kb 70%-a roma. Az nem lehet véletlen, hogy kb 3ból 2 bűncselekményt roma követ el. És sztem ez az amit jól meglovagol a fidesz, hogy az emberek nagyrésze ezeket a migránsokat egy kalap alá veszik a fentebb említettekkel. Ráadásul valljuk be van is ennek alapja ha csak azt nézzük amit a tévében hallani, neten és újságban olvasni lehet.
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 10 éve
Negyedrész nemzetbiztonsági szűréssutianapEz sajnos a jelenlegi keretek között lehetetlen.
több mint 10 éve
Én továbbra is fenntartom, a bevándorlókra iparágat lehetne felhúzni, 1 év oktatás, képzés, aki megfelel beilleszkedhet a társadalomba, aki nem mehet világgá. Persze ehhez kéne normális infrastruktúra, szervezettség stb... .gabokockaMeg pl igény a probléma valódi megoldására.
Pulvis et umbra sumus.
több mint 10 éve
Bazza, ha már megszólítva vagyok. Tisztelettel. Ugyi asszem jól tudom, hogy kishazánk a problémás helyekre nem ad ki vízumot, akkor meg jönnek rejtve. Az USA csinál kvótát tehát kvázi ezzel előszűri a népet, nem csak aszt mondja, hogy nem. Másodrészt az egész uniónak a határmenti menekültáborokba kellene pumpálnia, mondjuk a szír határ mellettiekbe, törököknél, jordániába, kurdoknak. Mert ha ott normálisak lennének a körümények inkább marad ott amíg van remény a hazatérésre. Érdekes minden természeti katasztrófa után még gyermektáborokat is szervez kishazánk. Ez ugyanaz, humanitárius katasztrófa. Harmadrészt idióta az eu előírása, hogy az első felvevőhelyre visszautalják, de ha egyszer nem oda akar menni, hanem pölö csak a kanadai követségig Bécsbe? Negyedrész nemzetbiztonsági szűrés, legyen szigorú, de utána aki zöld jelzést kapott menjen valami rehab programba, már aki itt akar.Tehát preventív javaslatba az erőket én a török határra öszpontosítanám, pénz, paripa, határőr, minden. Méghogy nem kell bevenni a törököket az unióba...

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 10 éve
Pécsen két késelés volt az elmúlt 3 hónapban. Most hétvégén 6-an nekimentek két embernek, egy 17 éves hülyegyerek megszurkálta a kettőt, nyilván ezzel van tele a kuruc, mert cigányok voltak az elkövetők. Szerencsére a két ember jól van.3 hónapja egy 17 éves gyerek halálra szurkált egy 22 éves srácot, elkapták, ügy lezárva. 30 percet kerestem, egy rövid helyi hírt kivéve semmit nem találtam róla. Az elkövető fehér volt, aki meghalt az is.
Akkor melyik esetben kell jobban elítélnem a késelést? Igen, mindkettőben. Mennyiben befolyásolja, hogy ki követte el? Igen, pont semennyire.
Feltennék egy kérdést, mert tényleg érdekel a válasz.Azért is kezdtem messzebbről, mert a kérdést sem értem. Mi a kemény fellépés? Lőjék le őket a határon? Ha erre gondolsz, akkor soha. Ha kemény fellépés, hogy aki nem jogosan akar bejönni azt toloncolják vissza, aki meg tényleg menekült azt meg fogadjuk be, de tényleg legyenek kemények a feltételek, akkor meg most is úgy gondolom, hogy ezt így kellene csinálni.
Nektek (sutianap, peterk, Sobri, Gyurma stb) hol lenne az a pont amikor Ti is azt mindanátok, hogy keményen fel kell lépni a migránsok ellen és ne jöjjenek többen?
Egy több napos lázongás, gyilkosság, nemi erőszakok?Bazzani
Nem értem, hogy mi köze van a migráció kérdésének bármekkora mértékben is ahhoz, hogy kis területre összezárt 3-4000 ember között van elég sok barom, és hát igen nagy feszültség is. Nem azért jönnének kevesebben vagy többen mert mi itt Mo-n kemények vagyunk...
Aki meg pontja a törvényes rendet, azzal szemben fel kell lépni, de nem azért mert migráns, hanem azért mert egy bunkó/bűnöző/zaklató/akármi. Ez ellen most is úgy gondolom, hogy keményen fel kell lépni.
Lehet hogy csapongó, de bocs, tényleg nem értem mire gondolsz.

több mint 10 éve
Amúgy kötve hiszem, hogy az usában nem lenne lázongás, ha egy ezer fős táborba bezsúfolnál 500-500 magyart szlovákot románt szerbet és horvátot. És akkor mi lennénk a vandálok.gabokockaÉn ezt konkrétan átéltem a 90-es évek elején, amikor egyetemistaként nyaranta Angliába jártunk ki mezőgazdasági munkára. Ott pont ilyen "kelet-európai lágerek" voltak a farmok mellett, tele magyar, szlovák, lengyel, délszláv nyári munkásokkal. És hiába volt egyetemista egy jelentős részünk, a helyzet hasonló volt, mint ezekben a lágerekben. Balhé napi szinten, a környék teleszemetelve, a lopások száma sokszorosára szökött, stb. Aztán ősszel hazament a nép, és beiratkozott a következő szemeszterre.... 😀 (Igaz, néhányuk itthon se volt kevésbé tahó. 😀 )

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
Feltennék egy kérdést, mert tényleg érdekel a válasz.Így általában hogy "migránsok ellen" nem tudok válaszolni. Ez általánosít, vagy így vagy úgy. Ha azt kérdezed, hogy hány bűnözőt szeretnék, akkor a válaszom nem lesz meglepő: egyet se. 😊 Csakhogy én a bevándorlókat nem tartom annak. Ugyanolyannak tartom őket, mint bármelyik magyart. Dolgoztam, éltem eleget mindegyik között, hogy megszűnjön bennem minden előítélet ebben a tekintetben.
Nektek (sutianap, peterk, Sobri, Gyurma stb) hol lenne az a pont amikor Ti is azt mindanátok, hogy keményen fel kell lépni a migránsok ellen és ne jöjjenek többen? Egy több napos lázongás, gyilkosság, nemi erőszakok?Bazzani
Furcsállva kérdezed, hogy "honnan van ezeknek pénzük"? Nos, hát onnan, hogy döntő többségük nem bűnöző. De még csak nem is földönfutó nincstelen. Nem "putris tolvaj romák", ha úgy tetszik. Ezek egyszerűen a jobb élet reményében költöző normális emberek. Pont olyanok, mint az a magyar, aki Németországba megy ki dolgozni. Az sincs tele pénzzel, de úgy indul el, hogy legalább az indulásra legyen valamennyije. Legalábbis a többség. (Hülyék, szerencsétlenek mindig vannak. )
Namost, a probléma döntően maga az élethelyzet. Be vannak ezek a szerencsétlenek lágerezve harminc fős hodályokba, és heteket, hónapokat vannak ott úgy, hogy semmi értelmeset nem tudnak csinálni, csak várnak. Ilyen helyzetben az alapból normális ember is kifordul magából. Főleg akkor, ha amúgy is feszült, stresszes, mert útközben legtöbbjüket párszor tuti átverték, a helyiek fújnak rájuk, nem szolgálják őket ki a boltban, stb. Gondolj bele, hogy ha csak egy sima túristaúton mondjuk Erdélyben nem szolgálnának ki téged egy kocsmában, mondván, hogy nincs sör, miközben látod, hogy a helyiek ott isznak. Sokunknak egy esettől is eldurran az agya, nem hetek, hónapok sorozatos hasonló inzultusaitól. Köztük is vannak olyanok, akik hamarabb fordulnak ki magukból, meg a helyiek között is, így aztán az érintkezések - a menekült menekült közötti és a menekült és a helyiek közötti is - több feszültséget is szülnek.
Úgyhogy - azok alapján amit olvastam a hazai helyzetről, szerintem - legalább annyit meg kéne tenni, hogy átvesszük azokat a nyugati gyakorlatokat, amik ott már beváltak. Hiszen ők nem ma kezdték a menekültekkel / bevándorlókkal való foglalkozást. Kezdve onnan, hogy nem csak bezsuppoljuk őket a hodályokba aztán kaját kapnak, de amúgy szarunk rájuk, ők meg nem tudnak mit kezdeni magukkal, tehetetlenül csak várnak, unatkoznak, egymás lábát tapossák. Programokat kellene szervezni nekik. Például nyelvi gyorstalpalót, esetleg jogi, társadalmi alapismereteket tanitani. Vagy a helyi szokásokkal megismertetni őket, ill. segíteni helyi / környékbeli eligazodásban nekik (ha megismered a másikat, mindjárt máshogy is nézel rá), stb. És nem ártana ugyanezt fordítva is. A helyiek számára is előadásokat tartani, tájékoztatni őket, hogy mi zajlik a kerítésen belül, kik vannak ott, mit csinálnak. Így egyrészt a helyiek fel tudnának készülni, másrészt meg is ismernék egy kicsit őket, ami már enyhíthet a helyzeten.
Mi ebből semmit nem csinálunk. Arra voltunk berendezkedve, hogy idejönnek, regisztrálnak, zsupsz be őket valami hodályba, aztán ajtó kinyit és ők húznak is tovább. Nem költöttünk rájuk, nem foglalkoztunk velük. Az ideérkezők 99%-a most is megy/menne tovább, csak most megnőtt a létszám, ez okozza a gondot. De ettől még jó lenne komolyan venni az egészet. Már a kerítésen kívül is.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
Feltennék egy kérdést, mert tényleg érdekel a válasz.Ne jöjjenek többen?
Nektek (sutianap, peterk, Sobri, Gyurma stb) hol lenne az a pont amikor Ti is azt mindanátok, hogy keményen fel kell lépni a migránsok ellen és ne jöjjenek többen?
Nem attól nem jönnek, ha te itt bármit is csinálsz, hanem attól, ha ott, ahonnan jönnek, nincs rá komoly okuk.
Szerinted ki jön jókedvében, és ki azért, mert nem sok opciója maradt?
Nem a migránsok ellen kell keményen fellépni, hanem az adott társadalomra veszélyes, káros, ártalmas faszkalapok ellen a törvény teljes szigorával. Akár magyar, akár nem. Pl. rasszisták, gyűlöletkeltők, cigányozók, buzizók, zsidózók, ja, és főleg a durván szomszédban gitározók ellen.
Engem ugyanannyira zavar egy hordányi angolai menekült, akik fenyegetően tobzódnak a kerted alatt, és benned félelmet keltenek, mint egy csürhe betyársereges fajvédő fasz, akik csuklyában parádéznak, hasonló indíttatásból, mások házainál.
De sajna a megoldás ott leledzik, hogy amíg ez az egész menekültkérdés országos szinten kb. súlytalan ügy (úgyis mondhatnám, hogy a kb 10milliónyi magyarból 1-2%-t érint csak), mégis ilyen jól meg lehet vele pakolni a médiát, addig bizony a csapból is ez fog folyni, a kormányzat pedig boldog és örül, a "kampánycsapat" megint jól végezte dolgát.
És még kiegészítem annyival, hogy nem kellett volna Vonának elindulnia középre, mert így amit otthagyott magára a szélen, most viszi a Fidesz izibe'.
több mint 10 éve
Ez nem releváns, mongyuk Zsorzs, én dógzok napi huszonhatórát Izlandon a narancsfáimmal, dehiába, Kugli Ferkó meg kiköpdös az ablakon azt nőnek a fák.sutianapizlandon ölj bálnát. van, ahol a fű se nő. ott volt selyemút, kecskedugás, aztán olaj. vágod, ez ilyen last man standing dolog. a véletlen odaát van.
több mint 10 éve
vagy nem is akar, es itt hagyja az egesz kocerajt a sok agyhalott tahora.Feltennék egy kérdést, mert tényleg érdekel a válasz.Szted az ország szempontjából mi a nagyobb problèma, hogy jön x bevándorló, vagy 15x magyar a határon túl keresi a boldogulást, mert itthon nem tud megélni?
gabokocka
the area dividing the brain and the soul/is affected in many ways by experience –/some lose all mind and become soul: insane./some lose all soul and become mind: intellectual./some lose both and become: accepted.
több mint 10 éve
Feltennék egy kérdést, mert tényleg érdekel a válasz.Szted az ország szempontjából mi a nagyobb problèma, hogy jön x bevándorló, vagy 15x magyar a határon túl keresi a boldogulást, mert itthon nem tud megélni?
Én továbbra is fenntartom, a bevándorlókra iparágat lehetne felhúzni, 1 év oktatás, képzés, aki megfelel beilleszkedhet a társadalomba, aki nem mehet világgá. Persze ehhez kéne normális infrastruktúra, szervezettség stb... Pl vannak falvak amik elnéptelenednek, ha ezekbe csak egy két családot telepítesz, már segítség mindkét fél részére. De ezzek foglalkozni kéne, nem olyan populáris, és nem nyersz szavazatokat.
Amúgy kötve hiszem, hogy az usában nem lenne lázongás, ha egy ezer fős táborba bezsúfolnál 500-500 magyart szlovákot románt szerbet és horvátot. És akkor mi lennénk a vandálok.
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 10 éve
Feltennék egy kérdést, mert tényleg érdekel a válasz.szerintem a dolog ott van elásva, hogy ezt a menekülthullámot senki nem akarja, de bizonyos okok miatt, amik teljesen érthetőek, van és kész...sokszor elhangzott már, hogy az aki az életét félti, aki elveszti az otthonát szeretteit, de az is aki csak jobb életet remél magának (mint mi magyarok '56-ban) nem fognak megállni, bármennyire is szeretnénk vagy nem szeretnénk, mert ez nem rajtunk múlik....
sokan jönnek ez tény, mint ahogy az is, hogy ahol sokan vannak, ráadásul kevés veszítenivalóval, ott sok lesz a ostoba barom is, ezt nem lehet kerítéssel, meg törvénymódosításokkal elintézni
ez egy komoly kihívás a fejlett világnak és elsősorban nem is számunkra az, hanem azokban az országokban, ahonnan már nem akarnak továbbmenni a migránsok....mert nálunk csak a veteményt tapossák le, meg balhéznak a tábor szélén, máshol ez hatványozottan fog lecsapódni...
több mint 10 éve
Feltennék egy kérdést, mert tényleg érdekel a válasz.Ott, amikor mindegyikük ilyen lenne. Köztük is van sz@r ember és köztünk is van. Ki kell szűrni őket. Hogy ez drága és hosszú folyamat? Hát kérem szépen ezért szakmai és nem politikai kérdés ez!
Politikai kommunikáció terén zseniális, amit a Fidesz csinál most. Tanítani kéne. Minden más szempontból viszont gyomorforgató.
Ott voltam Szakmázgató születésénél :cool:
több mint 10 éve
Feltennék egy kérdést, mert tényleg érdekel a válasz.Nektek (sutianap, peterk, Sobri, Gyurma stb) hol lenne az a pont amikor Ti is azt mindanátok, hogy keményen fel kell lépni a migránsok ellen és ne jöjjenek többen?
Egy több napos lázongás, gyilkosság, nemi erőszakok?
több mint 10 éve
Mondjuk az biztos nem FIDESZ kreáció, hogy a szegedi vonatállomás környékéről egyre több hír jön zaklatásokról.Azt aláírom, hogy ez most több szempontból is jól jön a kormánynak, de a migránsok jórésze politikai segítség nélkül sem alkalmas a békés együttélésre.
Az meg külön kérdés, hogy az elméletileg szegény migránsoknak honnan van pénze drága mobiltelefonra, százezres taxizásra, embercsempészek kifizetésére.
több mint 10 éve
Az a "vicces", hogy itt van egy halom katona (Vásárhelyen is van vagy kétezer hivatásos) akit lehetne határőrként használni. De nem, inkább csinálják a semmit pedig jobb megoldás lenne mint a fal.Szerinted mi a cél? Az, hogy rend legyen, vagy az, hogy lehessen rémüldözni jó nagyokat minden híradóban? 😀
Ez meg kurvára a kormány felelőssége.Bazzani
Nem mondom, hogy provokatőröket küldtek a menekültek közé, mert azt a Fidesz ifjúsági tagozat már levédette. 😀 De, hogy nem törik össze magukat, hogy rendben follyanak a dolgok, az is biztos. Kurva jól jön ez a kormánynak, hogy erről szólhat a híradó és nem a kényelmetlen kérdésekről. Egy kis búzaföld-letaposást meg egy-két tábori balhét simán megér a marketing. A kerítés épül, a biznisz lezsírozva, forognak a kerekek.

több mint 10 éve
S látod pedig csak egy tájfunon múlt, hogy Kublaj ne tegye be a seggét, azt dógozhatnának többet is.ez van. a japán dolgozik napi 20 órát a dél-olasz nem. évszázodokon át nem a balszerencse tart lent egy népet. ahogy minket sem.én nem tettem általánosító kijelentést, így nem hiszem, hogy magyarázkodnom kéne. az egyetlen általánosítás ez volt: Magyarországon viszont minden menekültet terroristának néznek.jorge"sajnos a nagy részük sokkal butább, ennek genetikai okai vannak. ez nem fajgyűlölet, ez biológia."Schleck
de itt nem pont erről volt szó, ugye.jorge
Ez nem releváns, mongyuk Zsorzs, én dógzok napi huszonhatórát Izlandon a narancsfáimmal, dehiába, Kugli Ferkó meg kiköpdös az ablakon azt nőnek a fák.

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 10 éve
én nem tettem általánosító kijelentést, így nem hiszem, hogy magyarázkodnom kéne. az egyetlen általánosítás ez volt: Magyarországon viszont minden menekültet terroristának néznek.jorgenem mondtam hogy magyarázkodnod kell, csak jeleztem, hogy a másik oldal* sem homogén
*van ilyen, mindig is lesz, ezen nem szabad megdöbbenni; és ennek én örülök. a beszélgetés, a vita építő jellegű is tud lenni, sőt.

több mint 10 éve
ez van. a japán dolgozik napi 20 órát a dél-olasz nem. évszázodokon át nem a balszerencse tart lent egy népet. ahogy minket sem.én nem tettem általánosító kijelentést, így nem hiszem, hogy magyarázkodnom kéne. az egyetlen általánosítás ez volt: Magyarországon viszont minden menekültet terroristának néznek.jorge"sajnos a nagy részük sokkal butább, ennek genetikai okai vannak. ez nem fajgyűlölet, ez biológia."Schleck
de itt nem pont erről volt szó, ugye.
több mint 10 éve
Szerk.: azt már csak halkan jegyzem meg, hogy kiragadva tényleg általánosításnak érződik. A környezetben, ahol egymásra licitálva nyomattuk a hasonlatokat, ott már annyira nem. Mivel ott én ezt egy túlzó hasonlatnak gondoltam, nem pedig egy tényszerű megállapításnak. De abbahagyom, mert már én sem értem, hogy mit is írok 😊vandeminekna állj. nincs ezzel semmi gond, és nem az volt a cél, hogy kifordítsam amit mondasz. csak én itt már összeszorított ánusszal fogalmazok. ha le merem írni, hogy talán az ilyen mértékű migráció picit sok, és nem alkalmas arra, hogy akárki is beilleszkedjen, + feszültségforrás lehet, akkor megkapom a kérdést, hogy miért, szerintem mennyi az elfogadató mérték?
paff, köszönöm a kérdést.
több mint 10 éve
én nem tettem általánosító kijelentést, így nem hiszem, hogy magyarázkodnom kéne. az egyetlen általánosítás ez volt: Magyarországon viszont minden menekültet terroristának néznek.jorge"sajnos a nagy részük sokkal butább, ennek genetikai okai vannak. ez nem fajgyűlölet, ez biológia."
több mint 10 éve
Az a "vicces", hogy itt van egy halom katona (Vásárhelyen is van vagy kétezer hivatásos) akit lehetne határőrként használni. De nem, inkább csinálják a semmit pedig jobb megoldás lenne mint a fal.ez nem a kormány felelőssége, hanem az elmúltnyócévé.
Ez meg kurvára a kormány felelőssége.Bazzani
több mint 10 éve
Elnézést, akarva - akaratlanul beleszaladtam a nyolcadik főbűnbe.talán ezeket az "oldalakat" nem én találtam ki, de írásban ennél jobban nem tudom kifejezni, hogy mennyire abszurdnak tartom a magyar közélet kétpólusú mivoltát.és bármilyen kényelmes is azt gondolni, hogy a "másik oldalon" (brr) csupa egy bites hülye van, ez talán mégsem igaz.jorgebármennyire és kényelmes azt gondolni, hogy a "másik oldalon" (egyáltalán mik itt az oldalak?) mindenki virágot szedegető hippi, aki mindenki szeret, ez talán mégsem igaz.Gyurma Pappa
én nem tettem általánosító kijelentést, így nem hiszem, hogy magyarázkodnom kéne. az egyetlen általánosítás ez volt: Magyarországon viszont minden menekültet terroristának néznek.jorge
Szerk.: azt már csak halkan jegyzem meg, hogy kiragadva tényleg általánosításnak érződik. A környezetben, ahol egymásra licitálva nyomattuk a hasonlatokat, ott már annyira nem. Mivel ott én ezt egy túlzó hasonlatnak gondoltam, nem pedig egy tényszerű megállapításnak. De abbahagyom, mert már én sem értem, hogy mit is írok 😊
touchdown..... touchdown, bears!!
több mint 10 éve
talán ezeket az "oldalakat" nem én találtam ki, de írásban ennél jobban nem tudom kifejezni, hogy mennyire abszurdnak tartom a magyar közélet kétpólusú mivoltát.és bármilyen kényelmes is azt gondolni, hogy a "másik oldalon" (brr) csupa egy bites hülye van, ez talán mégsem igaz.jorgebármennyire és kényelmes azt gondolni, hogy a "másik oldalon" (egyáltalán mik itt az oldalak?) mindenki virágot szedegető hippi, aki mindenki szeret, ez talán mégsem igaz.Gyurma Pappa
én nem tettem általánosító kijelentést, így nem hiszem, hogy magyarázkodnom kéne. az egyetlen általánosítás ez volt: Magyarországon viszont minden menekültet terroristának néznek.
több mint 10 éve
és bármilyen kényelmes is azt gondolni, hogy a "másik oldalon" (brr) csupa egy bites hülye van, ez talán mégsem igaz.jorgebármennyire és kényelmes azt gondolni, hogy a "másik oldalon" (egyáltalán mik itt az oldalak?) mindenki virágot szedegető hippi, aki mindenki szeret, ez talán mégsem igaz.