NCAA eredménykövetés
- 1 aktív topik
CFB követő 2025
1 595
47
19:00 GAMEABOVE BOWL - Northwestern vs Central Michigan
Politika
65 feliratkozó
több mint 10 éve
ok, de az nem teszi meg nem történté ezeket a megnyilvánulásait.Pedig de. Az ő olvasatàban a "mi" a magyar választópolgárok tokkal-vonóval. Kezd az idős Horn Gyula szintjére süllyedni szellemileg.
mert, pl arra is kíváncsi lennék, hogy a homofób kérdésre adott elképesztő válaszában sokszor hivatkozott "mi" kit is takar tulajdonképpen. kiknek a nevében nyilatkozik ilyeneket, mert az enyémben biztos nemgabtsi
több mint 10 éve
ok, de az nem teszi meg nem történté ezeket a megnyilvánulásait.mert, pl arra is kíváncsi lennék, hogy a homofób kérdésre adott elképesztő válaszában sokszor hivatkozott "mi" kit is takar tulajdonképpen. kiknek a nevében nyilatkozik ilyeneket, mert az enyémben biztos nem
ami nem hajlik, az törik!
több mint 10 éve
twitter.com/presidentaz/status/600967202360008704Nyugi, amint végre kiírják a EU pályázatokat, elmarad a majd a gumicsont rágás. Jöhet majd a sikerpropaganda.
azért azt nagyon forrónak tartom, hogy egy Azerbajdzsánban is kulturáltabb és "európaibb" a politikai elit, mint errefelé.
sose fogom tudni addig komolyan venni a fideszt és Orbánt, amíg 15 perc politikai hírnévért és némi haszonért képesek lemenni kutyába. még akkor sem ha a szerintem első és legfontosabb politikai feladatot (a gazdaság egybentartását) képesek lesznek egyszer fenntartható módon kezelni. a pitiánerség minden tulajdonság legalja.gabtsi

több mint 10 éve
twitter.com/presidentaz/status/600967202360008704azért azt nagyon forrónak tartom, hogy egy Azerbajdzsánban is kulturáltabb és "európaibb" a politikai elit, mint errefelé.
sose fogom tudni addig komolyan venni a fideszt és Orbánt, amíg 15 perc politikai hírnévért és némi haszonért képesek lemenni kutyába. még akkor sem ha a szerintem első és legfontosabb politikai feladatot (a gazdaság egybentartását) képesek lesznek egyszer fenntartható módon kezelni. a pitiánerség minden tulajdonság legalja.
ami nem hajlik, az törik!
több mint 10 éve
444.hu/2015/05/17/orban-beismerte-hogy-hetente-leul-a-fejlesztesi-miniszterrel-hogy-eldontse-ki-nyerje-a-kozbeszerzest/És egyszerű is. Ha egy meleg amerikaival fogsz össze és Mészárosnak hívnak, akkor nemzeti érdek, hogy te építsd. Ha egy meleg zsidóval fogsz össze és nem Mészárosnak hívnak, akkor az a haza kiárusítása.
fantasticAmadeus91

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
Valóban. És? Miről szeretnél olvasni inkább?Sobri Jóskaarról, ami a topic címe. értem, hogy honnan indult az egész, csak kicsit eltért a fő csapásiránytól, nem?
ha még politikai filozófiáról lenne szó... de ez már nem az.
több mint 10 éve
ja értem, ez aztán a LOGIKUS érvelés 😊Akkor téved.És nem mondja Spinoza sehol az ellenkezőjét.Sobri Jóskade, az Etika című műve 11. tételében példáulbaggio
Sobri Jóska
ha Einsteinnek megfelelt Spinoza magyarázata, akkor nekem is

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 10 éve
Akkor téved.És nem mondja Spinoza sehol az ellenkezőjét.Sobri Jóskade, az Etika című műve 11. tételében példáulbaggio
gyerekek, ez a politika topic, nem pedig a filozófiaslowmotionValóban. És? Miről szeretnél olvasni inkább?
Tessék, viszonyulj akkor ehhez:
magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/jobbik-abszurd-down-koros-gyerekevel-egyutt-kuldtek-utcara-ozdon-egy-asszonyt-94979
több mint 10 éve
gyerekek, ez a politika topic, nem pedig a filozófia
több mint 10 éve
És nem mondja Spinoza sehol az ellenkezőjét.Sobri Jóskade, az Etika című műve 11. tételében például

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 10 éve
Nem. A nemlétezés bizonyíthatatlansága egy logikai alapvetés.ez az "Occam borotvája"-féle megközelítés, viszont amiben én hiszek, a Spinoza-féle panteizmus pedig pont az ellenkezőjét mondja, tehát "amiről nem mutatható ki, hogy nem létezik, vagy aminek nincs oka a nem létezésre, az szükségszerűen létezik"baggioNem-nem.Pedig azt tudhatod megannyi filozófiai és hasonló témájú könyvből, hogy lehetetlenség valaminek a nemlétezését bizonyítani.Sobri Jóskatehát szükségszerűen léteznie kell, ergo bebizonyítottad Isten létezését is, halleluja!baggio
Csak ahogy isten, úgy pl. a zamamorkocki ezüstnyakú paflidor vagy egy 5 lábú állat nemlétezését se lehet bebizonyítani.
Egyszerűen a nemlétezés bizonyítása lehetetlen.
Azt hittem tudtad.Sobri Jóska
És nem mondja Spinoza sehol az ellenkezőjét.
több mint 10 éve
ez az "Occam borotvája"-féle megközelítés, viszont amiben én hiszek, a Spinoza-féle panteizmus pedig pont az ellenkezőjét mondja, tehát "amiről nem mutatható ki, hogy nem létezik, vagy aminek nincs oka a nem létezésre, az szükségszerűen létezik"Nem-nem.Pedig azt tudhatod megannyi filozófiai és hasonló témájú könyvből, hogy lehetetlenség valaminek a nemlétezését bizonyítani.Sobri Jóskatehát szükségszerűen léteznie kell, ergo bebizonyítottad Isten létezését is, halleluja!baggio
Csak ahogy isten, úgy pl. a zamamorkocki ezüstnyakú paflidor vagy egy 5 lábú állat nemlétezését se lehet bebizonyítani.
Azt hittem tudtad.Sobri Jóska

---
több mint 10 éve
Nem-nem.Pedig azt tudhatod megannyi filozófiai és hasonló témájú könyvből, hogy lehetetlenség valaminek a nemlétezését bizonyítani.Sobri Jóskatehát szükségszerűen léteznie kell, ergo bebizonyítottad Isten létezését is, halleluja!baggio
Azt hittem tudtad.
több mint 10 éve
Pedig azt tudhatod megannyi filozófiai és hasonló témájú könyvből, hogy lehetetlenség valaminek a nemlétezését bizonyítani.Sobri Jóskatehát szükségszerűen léteznie kell, ergo bebizonyítottad Isten létezését is, halleluja!

---
több mint 10 éve
Pedig azt tudhatod megannyi filozófiai és hasonló témájú könyvből, hogy lehetetlenség valaminek a nemlétezését bizonyítani.Határozottan meg tudom cáfolni a hetedik érzéked létezését, pláne ha minden erőddel hiszel benne? Saját tapasztalataimból kiindulva ilyen nem létezik és nem is létezhet, de én nem is vagyok Isten, hogy mindent ismerjek. Tehát az sem kizárt, hogy neked van igazad, csak jelen helyzet(em)ben ennek minimális az esélye.baggioalapból arra akartam rámutatni, hogy sokan csak és kizárólag egyéni szinten tudják szemlélni a dolgokat (és társadalmi szinten is "az én a többiek relációjában" képletben pusztán magukból indulnak ki, tehát tulajdonképp azt is egyéni szintre redukálják), mivel a természetfelettiről - direkt nem "isteniről"-t írok, mert ez esetben maradjunk a felvilágosodás filozófiájánál - egyre jobban megfeledkezünkHa erre azt írom, hogy ez egy orbitális faszság, és onnan tudom, hogy a hetedik érzékem súgja, akkor arról tudod feltételezni, hogy lehet, nekem van igazam?Sobri Jóska
utóbbihoz kellene az egymásba (azaz mindenkibe, ergo Istenbe) vetett hit, egyfajta elvi kiskapu, hogy ha valaki mást mond/ír, amit én gondolok, attól még feltételezni tudom, hogy lehet, neki van igaza: a kétkedéssel, a racionalitás térhódításával ezt veszítjük el egyre inkábbbaggio
több mint 10 éve
Határozottan meg tudom cáfolni a hetedik érzéked létezését, pláne ha minden erőddel hiszel benne? Saját tapasztalataimból kiindulva ilyen nem létezik és nem is létezhet, de én nem is vagyok Isten, hogy mindent ismerjek. Tehát az sem kizárt, hogy neked van igazad, csak jelen helyzet(em)ben ennek minimális az esélye.alapból arra akartam rámutatni, hogy sokan csak és kizárólag egyéni szinten tudják szemlélni a dolgokat (és társadalmi szinten is "az én a többiek relációjában" képletben pusztán magukból indulnak ki, tehát tulajdonképp azt is egyéni szintre redukálják), mivel a természetfelettiről - direkt nem "isteniről"-t írok, mert ez esetben maradjunk a felvilágosodás filozófiájánál - egyre jobban megfeledkezünkHa erre azt írom, hogy ez egy orbitális faszság, és onnan tudom, hogy a hetedik érzékem súgja, akkor arról tudod feltételezni, hogy lehet, nekem van igazam?Sobri Jóska
utóbbihoz kellene az egymásba (azaz mindenkibe, ergo Istenbe) vetett hit, egyfajta elvi kiskapu, hogy ha valaki mást mond/ír, amit én gondolok, attól még feltételezni tudom, hogy lehet, neki van igaza: a kétkedéssel, a racionalitás térhódításával ezt veszítjük el egyre inkábbbaggio

---
több mint 10 éve
Ha erre azt írom, hogy ez egy orbitális faszság, és onnan tudom, hogy a hetedik érzékem súgja, akkor arról tudod feltételezni, hogy lehet, nekem van igazam?alapból arra akartam rámutatni, hogy sokan csak és kizárólag egyéni szinten tudják szemlélni a dolgokat (és társadalmi szinten is "az én a többiek relációjában" képletben pusztán magukból indulnak ki, tehát tulajdonképp azt is egyéni szintre redukálják), mivel a természetfelettiről - direkt nem "isteniről"-t írok, mert ez esetben maradjunk a felvilágosodás filozófiájánál - egyre jobban megfeledkezünkAzért érdekelne, hogy mi van még ezen a két halmazon kívül.Én csak egyéni vagy társadalmi szinten tudok gondolkodni. (Főleg az elöbbiben.)Sobri Jóskatökéletesebben nem is reprezentálhatnád a mai korszellemet, köszi 😊
ami én vagyok, csak az létezik: ÉN agnosztikusan gondolkozok, ergo a másik ÉNjének is csak ezt lehet gondolniabaggio
Ugye van az én, meg van az én a többiek relációjában.
Az első az egyéni szint, a másik a társadalmi.
Mit hagytam ki?Sobri Jóska
több mint 10 éve
alapból arra akartam rámutatni, hogy sokan csak és kizárólag egyéni szinten tudják szemlélni a dolgokat (és társadalmi szinten is "az én a többiek relációjában" képletben pusztán magukból indulnak ki, tehát tulajdonképp azt is egyéni szintre redukálják), mivel a természetfelettiről - direkt nem "isteniről"-t írok, mert ez esetben maradjunk a felvilágosodás filozófiájánál - egyre jobban megfeledkezünkAzért érdekelne, hogy mi van még ezen a két halmazon kívül.Én csak egyéni vagy társadalmi szinten tudok gondolkodni. (Főleg az elöbbiben.)Sobri Jóskatökéletesebben nem is reprezentálhatnád a mai korszellemet, köszi 😊
ami én vagyok, csak az létezik: ÉN agnosztikusan gondolkozok, ergo a másik ÉNjének is csak ezt lehet gondolniabaggio
Mit hagytam ki?Sobri Jóska
utóbbihoz kellene az egymásba (azaz mindenkibe, ergo Istenbe) vetett hit, egyfajta elvi kiskapu, hogy ha valaki mást mond/ír, amit én gondolok, attól még feltételezni tudom, hogy lehet, neki van igaza: a kétkedéssel, a racionalitás térhódításával ezt veszítjük el egyre inkább

---
több mint 10 éve
Azért érdekelne, hogy mi van még ezen a két halmazon kívül.Én csak egyéni vagy társadalmi szinten tudok gondolkodni. (Főleg az elöbbiben.)Sobri Jóskatökéletesebben nem is reprezentálhatnád a mai korszellemet, köszi 😊
Mit hagytam ki?
több mint 10 éve
Mi annak idején az egyetemen szórakoztunk azzal, hogy feloldjuk azt a problémát, hogy ha Isten csak jó dolgokat tud cselekedni, akkor az általa alkotott ember hogyan tud rosszat is? Matematikai értelemben nem volt érdekes, de baromi jókat röhögtünk a saját ötleteinken. 😀 Olyasmikre emlékszem pl. hogy felvetődött, hogy matematikai formába öntjük az Újszövetséget, aztán megnézzük, hogy a jó vagy a rossz halmaz-e a nagyobb. 😀hu.wikipedia.org/wiki/Gödel_ontológiai_istenérve+1, sírtam rajta a röhögéstőlJSanyo
Érdemes ráklikkelni, gyönyörű a levezetés matematikai része.Sobri Jóska

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
hu.wikipedia.org/wiki/Gödel_ontológiai_istenérve+1, sírtam rajta a röhögéstől
Érdemes ráklikkelni, gyönyörű a levezetés matematikai része.Sobri Jóska
több mint 10 éve
Én csak egyéni vagy társadalmi szinten tudok gondolkodni. (Főleg az elöbbiben.)Sobri Jóskatökéletesebben nem is reprezentálhatnád a mai korszellemet, köszi 😊
ami én vagyok, csak az létezik: ÉN agnosztikusan gondolkozok, ergo a másik ÉNjének is csak ezt lehet gondolnia

---
több mint 10 éve
Pedig nem.Na de isten a hittől függetlenül létezik (vagy nem).Sobri JóskaIsten akkor létezik, ha hiszel benne, ha nem hiszel, nem létezik. Ez azt hittem egyértelmű.baggio
Isten léte teljesen független tőled, tőlem, hittől, bármitől.
Csak nem tudható, hogy most akkor van, vagy nincs. De vagy létezik, vagy nem, bármit is gondolsz, hiszel, nincs ráhatásod a dologra, ne is hitegesd magad ezzel.
De, komolyan gondolom, nekem megvan, beleolvastam, egy kalap szar.Most őszintén, nem mindegy, és mennyiben releváns, hogy egy filozófus a saját egójának kiteljesedéséhez milyen "baromságot" próbál megideológizálni?Sobri JóskaNagyon nem mindegy, ha annak hatása felbecsülhetetlen a közgondolkodásra. Vagy szerinted Hitler Mein Kampf-ja is csak annyit ér, mint a papír, amire nyomtatták? Ezt se gondolhatod komolyan.baggio
Nem a Mein Kampf hatása volt erőteljes Németországban, hanem Hitleré. A könyv nélkül is keresztülverte volna elmebaját.
Én csak egyéni vagy társadalmi szinten tudok gondolkodni. (Főleg az elöbbiben.)Valamint a racionalitás, az ész nem ellentéte a hitnek, csak abban az esetben, ha a hit egy nemlétező dologba vetett hit. Ha egy valódi dologra irányul, akkor természetes és logikus.Feltéve, hogy egyéni vagy társadalmi szinten gondolkodunk. Mert igen, egyéni szinten Isten bármikor feltámasztható és megölhető (lásd első mondat), viszont történelmileg nézve egyértelmű, hogy a felvilágosodással egy új korszak kezdődött, ennek esszenciáját fogta meg Nietzsche a kijelentésében, és ezt a világot éljük most (vagyis már egy újabb szintre lépve, ahol a pénz feltétlen imádata folyik). Mint írtam, ha túl tudunk lépni saját korlátoltságunkon és előítéleteinken, akkor segíthet jobban megérteni a világot, amiben élünk, ellenkező esetben csak frusztrálttá tesz és dühöt gerjeszt.baggio
Ha isten létezik, akkor pont a hitetlenség, a létének megkérdőjelezése az irracionalitás.
Én azt gondolom, hogy Nietzsche egy hangzatos, nagy, utolsó, mindent lezáró filozófiai művet akart alkotni, ami, mint majd mindegyik önellentmondásba torkollik.Sobri Jóska
Nietzscheről felesleges vitázni, ugyanis egyik kedvenc graffitimet idézve: Nietzsche halott. Isten.
És a 21.század első negyedében igencsak keveseket érdekel már. Engem se igazán.
több mint 10 éve
Na de isten a hittől függetlenül létezik (vagy nem).Sobri JóskaIsten akkor létezik, ha hiszel benne, ha nem hiszel, nem létezik. Ez azt hittem egyértelmű.
Most őszintén, nem mindegy, és mennyiben releváns, hogy egy filozófus a saját egójának kiteljesedéséhez milyen "baromságot" próbál megideológizálni?Sobri JóskaNagyon nem mindegy, ha annak hatása felbecsülhetetlen a közgondolkodásra. Vagy szerinted Hitler Mein Kampf-ja is csak annyit ér, mint a papír, amire nyomtatták? Ezt se gondolhatod komolyan.
Valamint a racionalitás, az ész nem ellentéte a hitnek, csak abban az esetben, ha a hit egy nemlétező dologba vetett hit. Ha egy valódi dologra irányul, akkor természetes és logikus.Feltéve, hogy egyéni vagy társadalmi szinten gondolkodunk. Mert igen, egyéni szinten Isten bármikor feltámasztható és megölhető (lásd első mondat), viszont történelmileg nézve egyértelmű, hogy a felvilágosodással egy új korszak kezdődött, ennek esszenciáját fogta meg Nietzsche a kijelentésében, és ezt a világot éljük most (vagyis már egy újabb szintre lépve, ahol a pénz feltétlen imádata folyik). Mint írtam, ha túl tudunk lépni saját korlátoltságunkon és előítéleteinken, akkor segíthet jobban megérteni a világot, amiben élünk, ellenkező esetben csak frusztrálttá tesz és dühöt gerjeszt.
Ha isten létezik, akkor pont a hitetlenség, a létének megkérdőjelezése az irracionalitás.
Én azt gondolom, hogy Nietzsche egy hangzatos, nagy, utolsó, mindent lezáró filozófiai művet akart alkotni, ami, mint majd mindegyik önellentmondásba torkollik.Sobri Jóska

---