Politika

65 feliratkozó

több mint 10 éve
r.baggio New York Giants Army Black Knights 64 354 — no es importante
Jézust a zsidók ölték meg (haha), mi, a nyugati civilizáció Istennel végzett, ahogy Nietzsche írtabaggio
Jézus megölésében a nyugati civilizáció (Róma) ugyanannyira benne volt, mint Júdea.
Isten pedig él, még ha most nem is virul annyira. Nietzsche írt ennél nagyobb baromságokat is...James007
Mindig imádom, mikor egy tagadhatatlanul jelentős hatású személyiség munkáját elintézzük annyival, hogy "baromság" (mert oké, Puzsérnél még érthető, na de Nietzsche-nél, csak azért, mert nem értünk vele egyet?). Nem is kezdek bele filozófiai fejtegetésbe, elég legyen annyi, hogy direkt vagy indirekt módon, de sokan félreértelmezik ezt a kijelentést, egyfajta ateista kiáltványnak tartva, miközben pont az ellentéte: Nietzsche egy korszak lezárultát jelölte meg vele, az ÉSZ ( "racionalitás" ) diadalát a HIT ( "irracionalitás" ) felett, mellyel az egónkat ültettük az univerzum csúcsára, értéktelenné téve mindent, ami nem mi vagyunk, elveszítve a legnagyobb adományunkat. Ettől függetlenül persze durván vallásellenes volt (táptalajt adva Hitlernek és más szörnyűségeknek) és más bajai akadtak, viszont árulkodóbb nem is lehetne az ilyen megbélyegzés saját korlátoltságunkról.

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 10 éve
James007 Green Bay Packers Wisconsin Badgers 1 948
Jézust a zsidók ölték meg (haha), mi, a nyugati civilizáció Istennel végzett, ahogy Nietzsche írtabaggio
Jézus megölésében a nyugati civilizáció (Róma) ugyanannyira benne volt, mint Júdea.
Isten pedig él, még ha most nem is virul annyira. Nietzsche írt ennél nagyobb baromságokat is...
több mint 10 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 407 — The only discipline that lasts, is self discipline
Nem tekertem át, csak szerintem az a rész (vélemény) teljesen vakvágányra futott a vitában. Számomra legalábbis vakvágány, ha a másik felet az ördög ügyvédje szerepébe kényszerítem, mert azzal az érveket előre "osztályozom", amiből értékelhető eredmény már igen nehezen jön ki. Lehet, hogy csak Puzsér stílusa miatt érzem így - az ember nem tud normális hangnemben vitázni -, de nem hiszem.

De, mint írtam, ha ők élvezik, akkor csinálják.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
megint pontosan rímel az apu iszik témája a topicban tegnap leírtakra 😊baggio
Belehallgattam, és .... számomra az egész másfél óra (na jó, nem annyi, csak kb. 40 percnyit tekergettem bele) arról szól, hogy két (három) látens bázisdemokrata próbálja megoldani a világ problémáit, úgy téve, mintha nem tudnák önmagukról, hogy bázisdemokraták. Tudom, cinikus vagyok. 😊 Valószínűleg így is van, de egyetemista koromban épp eleget vitatkoztunk a haverokkal ilyesmikről ahhoz, hogy idővel megunjam. Manapság max. késő esti bódult állapotban két sör között tud már az ilyen lekötni, arra meg ritkán van időm és energiám. 😀

(Ezzel nem az érintetteket akarom minősíteni. Ha ők nem unják, akkor csinálják.)peterk2005
akkor pont áttekerted pl. ezt a részt:
 youtu.be/4rai2fjXrKg?t=15m37s (17:35-ig, vagy akár kicsit tovább)

Pangloss doktor

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 10 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 407 — The only discipline that lasts, is self discipline
megint pontosan rímel az apu iszik témája a topicban tegnap leírtakra 😊baggio
Belehallgattam, és .... számomra az egész másfél óra (na jó, nem annyi, csak kb. 40 percnyit tekergettem bele) arról szól, hogy két (három) látens bázisdemokrata próbálja megoldani a világ problémáit, úgy téve, mintha nem tudnák önmagukról, hogy bázisdemokraták. Tudom, cinikus vagyok. 😊 Valószínűleg így is van, de egyetemista koromban épp eleget vitatkoztunk a haverokkal ilyesmikről ahhoz, hogy idővel megunjam. Manapság max. késő esti bódult állapotban két sör között tud már az ilyen lekötni, arra meg ritkán van időm és energiám. 😀

(Ezzel nem az érintetteket akarom minősíteni. Ha ők nem unják, akkor csinálják.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
Jézust a zsidók ölték meg (haha), mi, a nyugati civilizáció Istennel végzett, ahogy Nietzsche írta

---
több mint 10 éve
James007 Green Bay Packers Wisconsin Badgers 1 948
épp azon okból, mert mi már megöltük Istent.baggio
Kifejezetten nem baj hogy megoltuk Istent. Igor
Jézust...
A kettő nem ugyanaz.
| Kb olyan lehetetlenség, mintha azt mondanád, hogy valaki kicsinálta Carlos Ray Noris Jr-t. |
több mint 10 éve
megint pontosan rímel az apu iszik témája a topicban tegnap leírtakra 😊

---
több mint 10 éve
NB2 New England Patriots 27 470 — nabege2@yahoo.com
...úgy segítek a környékben lakó 6 gyerekes apukának...Gyurma Pappa
bocs az offért, de 6 gyerek????? normális???? mégis mire????NB2
Özvegy a faszi, 3 saját gyereke van, 3 meg az első házasságából a feleségének. Az 6 gyerekes vagy nem? Nem tudom másképp mondani 😊

Egyébként van munkahelye, de baromira jól jön nekik minden plusz pénz meg segítség. Egyébként mielőtt felmerül: igen cigány.Gyurma Pappa
Azt hittem mind a 6-ot ő hozta össze😊
De dolgozik, hajt, gürizik, ez becsületes. Jó példa lesz a gyerkőcöknek is!
több mint 10 éve
Kifejezetten nem baj hogy megoltuk Istent. De letezik meg ma is, nezd meg a siitak/ISIS, vagy a nigeriai kuruzslodoktorok mire hasznaljak.. ugyanugy balvanyimadas ez is.Igor
A nyugati világ ölte meg, az iszlám (az afrikai kuruzslók meg pláne) például nyilvánvalóan nem ment még át a maga felvilágosodásán. Pénzügyi szakemberként pedig még jó, hogy inkább a pénz felé húzol Isten helyett :p de ez már csak kukacoskodás, ahogy a Jan által mondottak is:

Ami általában véve a hitet illeti, nagyon sokszor tévútra vitte/viszi az embereket, ha nem a szellemiségében, a "lelkiismeretben" hisznek, hanem valami szervezett formájában. Ezért fordulhatott elő, hogy emberek akik őszintén hittek, máglyára küldtek más embereket, és meg voltak győződve hogy jót tesznek. Ugyanúgy előfordul hogy valaki hisz, magára csatol egy bombát és felrobbantja a tömegben, vagy repülőt vezet egy toronyba, és hiszi hogy helyesen cselekszik.

Az meg tény, hogy pontosan a hit volt az, ami sokáig visszafogott mindenféle változást Európában.Jan
... jóval messzebbre vezetnek. A kiinduló gondolat, amit a ti soraitok is alátámasztanak, hogy a ma - gondolkodó - embere már nem képes hinni nemhogy Puzsérban, senkiben (és még azt se mondom, hogy ezzel komoly baj lenne, de ilyenkor tényleg érdemes belegondolni, hogy Jézus ma melyik pszichiátrián kötne ki - és megint kihangsúlyozom, hogy véletlenül sem akarok párhuzamot vonni kettejük között). Tehát visszajutunk oda, hogy ezt a rendszert akár csak elméleti szinten belülről lehetne megreformálni, bekerülni pedig korrumpálódás nélkül lehetetlen, hiába az "amerikai álom" illúziója. Így minden kritikus csak a maga szélmalomharcát vívja, amit bárki elintézhet egy kézlegyintéssel, ez a szép az egészben.

---
több mint 10 éve
Jan Pittsburgh Steelers 5 416 — Steelers fan
Ezek közül melyik tett szert életében tényleges hatalomra? Pláne szimplán retorikai eszközökkel?

Mohamed is csak egy helyi vezető volt egy jelentéktelen helyen, de az is csak azután hogy legyőzte a mekkaiakat (nem míves szavakkal, hanem fegyveresekkel).

Azt, hogy később mások, -akik tényleges hatalommal bírtak- rájuk hivatkoztak, ne keverjük azzal hogy a felsoroltak életükben semmilyen, vagy nagyon minimális hatalomra tettek szert, és arra sem az említett retorikai eszközökkel.

A magam elég hézagos műveltségével egy emberről tudok (biztos van több is) aki egy tényleges nagyhatalom vezetéséhez pusztán szónoklatokkal jutott el: Cicero mikor konzul lett.Jan
Eleve nem értem, hogy miért mosod össze a világi (mert ezek szerint a te értelmezésedben csak ez a tényleges...) hatalom megszerzését és megtartását a fennálló társadalmi rend megreformálásával. Az egy dolog, hogy ma már a kettő kéz a kézben jár, de pont erről beszélek, hogy régebben ez nem volt még így. Ráadásul példaként írtam is Gandhi-t, aki pusztán retorikai eszközökkel jelentősen hozzájárult mondjuk az angolok elüldözéséhez, azért, mert az emberek ott még HINNI tudtak benne, ami sajnos nálunk már eleve veszett fejsze nyele, épp azon okból, mert mi már megöltük Istent.baggio
Azért a világi hatalom megszerzéséről írtam, mert korábban végig arról volt szó.

Gandhi egy emblematikus figurája volt a függetlenségi mozgalomnak, de ő inkább ideológus volt, a tényleges "munkát" Nehru végezte el, nyilván egyik sem tudott volna eredményt elérni a másik nélkül. Ha Gandhi célkitűzéseit nézzük, a britek kivonulása nem a fő célja volt az ő elképzelésének, hanem az első lépés. Következő lett volna a hindu-muszlim megbékélés (na ez valóban hit kérdése lett volna, semmi más) és ebből következően az egykori Brit-India egyben tartása. Mivel a megbékélést nem sikerült összehozni, 3 felé szakadt a gyarmat, és ebből ugye kettő (Pakisztán és India) azóta kvázi háborúban áll, Bangladesh meg kb a világ legszegényebb országa. Szóval ami a politikai-hatalmi változás volt, azt Nehru vezetésével lebonyolították, ami meg hitbeli-meggyőződésbeli probléma volt, az a mai napig fennáll, sőt, rosszabb mint a gyarmat idején.

Ami általában véve a hitet illeti, nagyon sokszor tévútra vitte/viszi az embereket, ha nem a szellemiségében, a "lelkiismeretben" hisznek, hanem valami szervezett formájában. Ezért fordulhatott elő, hogy emberek akik őszintén hittek, máglyára küldtek más embereket, és meg voltak győződve hogy jót tesznek. Ugyanúgy előfordul hogy valaki hisz, magára csatol egy bombát és felrobbantja a tömegben, vagy repülőt vezet egy toronyba, és hiszi hogy helyesen cselekszik.

Az meg tény, hogy pontosan a hit volt az, ami sokáig visszafogott mindenféle változást Európában.
több mint 10 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 605 — No 1 Lijiao Gong fan
Ezek közül melyik tett szert életében tényleges hatalomra? Pláne szimplán retorikai eszközökkel?

Mohamed is csak egy helyi vezető volt egy jelentéktelen helyen, de az is csak azután hogy legyőzte a mekkaiakat (nem míves szavakkal, hanem fegyveresekkel).

Azt, hogy később mások, -akik tényleges hatalommal bírtak- rájuk hivatkoztak, ne keverjük azzal hogy a felsoroltak életükben semmilyen, vagy nagyon minimális hatalomra tettek szert, és arra sem az említett retorikai eszközökkel.

A magam elég hézagos műveltségével egy emberről tudok (biztos van több is) aki egy tényleges nagyhatalom vezetéséhez pusztán szónoklatokkal jutott el: Cicero mikor konzul lett.Jan
Eleve nem értem, hogy miért mosod össze a világi (mert ezek szerint a te értelmezésedben csak ez a tényleges...) hatalom megszerzését és megtartását a fennálló társadalmi rend megreformálásával. Az egy dolog, hogy ma már a kettő kéz a kézben jár, de pont erről beszélek, hogy régebben ez nem volt még így. Ráadásul példaként írtam is Gandhi-t, aki pusztán retorikai eszközökkel jelentősen hozzájárult mondjuk az angolok elüldözéséhez, azért, mert az emberek ott még HINNI tudtak benne, ami sajnos nálunk már eleve veszett fejsze nyele, épp azon okból, mert mi már megöltük Istent.baggio
Kifejezetten nem baj hogy megoltuk Istent. De letezik meg ma is, nezd meg a siitak/ISIS, vagy a nigeriai kuruzslodoktorok mire hasznaljak.. ugyanugy balvanyimadas ez is.

A ketelkedes/arany kozeput altalaban jobb iranyado mint a fanatizmus/szelsosegesseg.
Szoval en alapbol nem vagyok meggyozodve arrol, hogy jo dolog-e hinni valamiben, barmiben (!) ennyire erosen/elkotelezetten.
Es ha igen, akkor mar szvsz lehet hogy a penz jobb mint Isten..

PS: Gandhi kb annyira "nyert" csak retorikai eszkozok hasznalataval, mint Lenin.. Gandhinak nem volt vilagi hatalma? Hat de.

Azt hogy o bojtolt, es nem kivegzett embereket mondjuk.. ez mar csak stilusbeli kulonbseg.

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 10 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 337 — zászló zászló szív
bocs az offért, de 6 gyerek????? normális???? mégis mire????NB2
Özvegy a faszi, 3 saját gyereke van, 3 meg az első házasságából a feleségének. Az 6 gyerekes vagy nem? Nem tudom másképp mondani 😊

Egyébként van munkahelye, de baromira jól jön nekik minden plusz pénz meg segítség. Egyébként mielőtt felmerül: igen cigány.

több mint 10 éve
pedig ma is hit alapú politikai kultúra van itthon, sajnos.

ne azt nézd mit mond, hanem ki mondja.gabtsi
mindenhol az van valamilyen szinten, de ez bálványimádás maximum, és ezzel a technikával már csak a társadalom tudatlan(abb) rétegeit lehet megcélozni, pont ez a lényeg

---
több mint 10 éve
gabtsi Cincinnati Bengals 6 698 — one & done
pedig ma is hit alapú politikai kultúra van itthon, sajnos.

ne azt nézd mit mond, hanem ki mondja.

ami nem hajlik, az törik!
több mint 10 éve

Eleve nem értem, hogy miért mosod össze a világi (mert ezek szerint a te értelmezésedben csak ez a tényleges...) hatalom megszerzését és megtartását a fennálló társadalmi rend megreformálásával. Az egy dolog, hogy ma már a kettő kéz a kézben jár, de pont erről beszélek, hogy régebben ez nem volt még így. Ráadásul példaként írtam is Gandhi-t, aki pusztán retorikai eszközökkel jelentősen hozzájárult mondjuk az angolok elüldözéséhez, azért, mert az emberek ott még HINNI tudtak benne, ami sajnos nálunk már eleve veszett fejsze nyele, épp azon okból, mert mi már megöltük Istent.

---
több mint 10 éve
NB2 New England Patriots 27 470 — nabege2@yahoo.com
bocs az offért, de 6 gyerek????? normális???? mégis mire????
több mint 10 éve
Szerintem ez a hatalom antopológiája. Általában véve, korszaktól függetlenül. Caesar vagy Danton sem járt máshogy.peterk2005
Nem ugyanarról beszélünk. Hogy a hatalom megront, az nem újkeletű, viszont mára már az Istenbe vetett hit helyébe a pénz imádata lépett, ergo míves szavakkal, pusztán retorikai eszközökkel nem érsz el semmit, tőke kell hozzá, ami viszont nincs ingyen. Tehát mindenképp a mai játékszabályok szerint kell játszanod.baggio
Retorikai eszközökkel szinte soha nem lehetett elérni komoly eredményt. Minden korban pénz vagy fegyveres erő kellett hozzá, és ez pontosan így van ma is. Az Istenbe vetett hit ehhez sehogy sem kapcsolódik.Jan
ööö... Jézus? Buddha? Gandhi? Mohamed?baggio

A magam elég hézagos műveltségével egy emberről tudok (biztos van több is) aki egy tényleges nagyhatalom vezetéséhez pusztán szónoklatokkal jutott el: Cicero mikor konzul lett.
több mint 10 éve
Puzsér épp egy tegnapi adásában vallotta be másik nagy problémáját, hogy Hitler túlságosan lejáratta az erősen gesztikuláló, energetikus ember retorikáját, mely azóta nehezen vehető komolyan... 😊 (ezen önreflexióra való képesség miatt bírom igazán)baggio
LOL, na ez tetszik.😀

több mint 10 éve
Ez nem kizárólag Puzsér tragédiája, hanem a modern társadalmaké politikai, gazdasági és minden más téren egyaránt. Nem tudsz semmilyen változást kieszközölni, ha nincs elég hatalmad (azaz pénzed), annak megszerzéséhez viszont annyi kompromisszumot kell kötnöd, hogy kellően korrumpálódtál hozzá, hogy te is a saját kritikád tárgya legyél.baggio
Szerintem ez a hatalom antopológiája. Általában véve, korszaktól függetlenül. Caesar vagy Danton sem járt máshogy.peterk2005
Nem ugyanarról beszélünk. Hogy a hatalom megront, az nem újkeletű, viszont mára már az Istenbe vetett hit helyébe a pénz imádata lépett, ergo míves szavakkal, pusztán retorikai eszközökkel nem érsz el semmit, tőke kell hozzá, ami viszont nincs ingyen. Tehát mindenképp a mai játékszabályok szerint kell játszanod, akkor pedig jöhet a - jogos - kritika, hogy eladtad magad.baggio
Ja, értelek. Hmmm.... hát... szerintem Hitlernek v. Leninnek is kellett a pénz a hatalomszerzéshez, anélkül nem ment volna. A hatalomért folytatott harc végülis a nevében hozdozza, hogy harc. Ahhoz pedig tudjuk, hogy három dolog kell. 😊

Na, jó, valamikor lehetett házasodni is. Ha volt pénzed. 😀peterk2005
Puzsér épp egy tegnapi adásában vallotta be másik nagy problémáját, hogy Hitler túlságosan lejáratta az erősen gesztikuláló, energetikus ember retorikáját, mely azóta nehezen vehető komolyan... 😊 (ezen önreflexióra való képesség miatt bírom igazán)

---
több mint 10 éve
Nem ugyanarról beszélünk. Hogy a hatalom megront, az nem újkeletű, viszont mára már az Istenbe vetett hit helyébe a pénz imádata lépett, ergo míves szavakkal, pusztán retorikai eszközökkel nem érsz el semmit, tőke kell hozzá, ami viszont nincs ingyen. Tehát mindenképp a mai játékszabályok szerint kell játszanod.baggio
Retorikai eszközökkel szinte soha nem lehetett elérni komoly eredményt. Minden korban pénz vagy fegyveres erő kellett hozzá, és ez pontosan így van ma is. Az Istenbe vetett hit ehhez sehogy sem kapcsolódik.Jan
ööö... Jézus? Buddha? Gandhi? Mohamed?

---
több mint 10 éve
Retorikai eszközökkel szinte soha nem lehetett elérni komoly eredményt. Minden korban pénz vagy fegyveres erő kellett hozzá, és ez pontosan így van ma is. Az Istenbe vetett hit ehhez sehogy sem kapcsolódik.
több mint 10 éve
Ez nem kizárólag Puzsér tragédiája, hanem a modern társadalmaké politikai, gazdasági és minden más téren egyaránt. Nem tudsz semmilyen változást kieszközölni, ha nincs elég hatalmad (azaz pénzed), annak megszerzéséhez viszont annyi kompromisszumot kell kötnöd, hogy kellően korrumpálódtál hozzá, hogy te is a saját kritikád tárgya legyél.baggio
Nem ugyanarról beszélünk. Hogy a hatalom megront, az nem újkeletű, viszont mára már az Istenbe vetett hit helyébe a pénz imádata lépett, ergo míves szavakkal, pusztán retorikai eszközökkel nem érsz el semmit, tőke kell hozzá, ami viszont nincs ingyen. Tehát mindenképp a mai játékszabályok szerint kell játszanod, akkor pedig jöhet a - jogos - kritika, hogy eladtad magad.baggio
Ja, értelek. Hmmm.... hát... szerintem Hitlernek v. Leninnek is kellett a pénz a hatalomszerzéshez, anélkül nem ment volna. A hatalomért folytatott harc végülis a nevében hozdozza, hogy harc. Ahhoz pedig tudjuk, hogy három dolog kell. 😊

Na, jó, valamikor lehetett házasodni is. Ha volt pénzed. 😀

több mint 10 éve
Nem ugyanarról beszélünk. Hogy a hatalom megront, az nem újkeletű, viszont mára már az Istenbe vetett hit helyébe a pénz imádata lépett, ergo míves szavakkal, pusztán retorikai eszközökkel nem érsz el semmit, tőke kell hozzá, ami viszont nincs ingyen. Tehát mindenképp a mai játékszabályok szerint kell játszanod, akkor pedig jöhet a - jogos - kritika, hogy eladtad magad.

---
több mint 10 éve
Ez nem kizárólag Puzsér tragédiája, hanem a modern társadalmaké politikai, gazdasági és minden más téren egyaránt. Nem tudsz semmilyen változást kieszközölni, ha nincs elég hatalmad (azaz pénzed), annak megszerzéséhez viszont annyi kompromisszumot kell kötnöd, hogy kellően korrumpálódtál hozzá, hogy te is a saját kritikád tárgya legyél.

Nem párhuzamot akarok vonni, de gondoljunk csak bele, hogy ma Jézus meddig jutna el az emberek megváltásának útján...baggio
Mit értesz változás alatt? Hogy az egész társadalom megváltozik? Ahhoz semmi pénz nem elég.

Én a héten pl. nagyon elégedett vagyok magammal, inspiráltam (nem akartam, így sikerült) valakit, hogy leszokjon a cigiről. 3 hete együtt kávéztunk, kérdezte hogy zavar-e a cigi, mondtam hogy nem, elmeséltem én is cigiztem 15 évig, kérdezte hogy szoktam le stb. Most találkoztunk tegnapelőtt és mondta hogy leszokott, mert tetszett neki amit meséltem. Ingyen volt.

Ha most a fejembe venném, hogy Jézust játszok (vagy csak egyszerűen mondjuk eltörölöm a szegénységet az Ormánságban), én is frusztrált lennék, mert ez lehetetlen. Nem hiszek a forradalmakban, az evolúcióban hiszek, abban hogy kicsit lehet változtatni.

Nyilván majd megkapom, hogy naiv vagyok, de igazából akkor naiv vagyok. Ettől függetlenül fel fogom szedni a szemetet, helyi termelőktől fogok vásárolni, helyi vállalkozókkal fogok dolgoztatni, és úgy segítek a környékben lakó 6 gyerekes apukának, hogy a hétvégén ő vágja nálam a füvet, és a gyerekeinek adom a régi ruháinkat. Szerintem ez cselekvés, és még frusztrált sem vagyok tőle.Gyurma Pappa
Ez vagy te, valaki mer nagyot álmodni, valaki álmodni se tud, valaki sokat markol, de semmit se fog, valaki meg keveset, de azt biztos kézzel ragadja meg, nincs erre se recept. Hogy nem hiszel a forradalmakban, az pont nem naivitás, hanem a pragmatizmus, Puzsér pedig megrögzött idealista, de a magyarokra igen jellemzően túl neurotikus hozzá, hogy túllépjen saját egóján.

---