Politika
65 feliratkozó
több mint 13 éve
Persze ha én bejegyzek egy pártot (Amadeus Párt) és indulok a választáson, akkor tulajdonképpen én is alternatívává válok, nem?Amadeus91Sajnos.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 13 éve
Akkor szélesítsük a palettát, te jobb jelöltnek tartod mindennel együtt véve (tokkal-vonóval, A-től Z-ig) Dr. Mogácsot, Karácsonyt vagy Vonát Bajnainál?Ha elhiszed, akkor nincs.akkor kihez viszonyítsunk? Bajnai Orbán ellen indul. Lehet választani a büdös meg a kevésbé büdös között, olyan alternatíva nincs Sobri, hogy egyik sem.Amadeus91Direkt kértem, hogy ne Orbán viszonylatában bajnaizzunk, ne hozzá viszonyítsuk, mert ezzel az erővel a gimis matektanárom is lehetne miniszterelnök, sosem vesztett választást, jól számol, politikához tök dilettáns, stb. Sobri JóskaÉs ugye a miniszterelnök politikusi szerepkör, nem közgazdászi.Sobri JóskaOrbán állítólag tehetséges politikus. Nézd meg hol tartunk.Amadeus91
De ha pl. mindenki a Kétfarkúkutyapártra szavazna, vagy az LMP-re, vagy a Jobbikra máris ők nyernék a választásokat.
Tehát nem csak e kettőre lehet szavazni.Sobri Jóska
Persze ha én bejegyzek egy pártot (Amadeus Párt) és indulok a választáson, akkor tulajdonképpen én is alternatívává válok, nem?
több mint 13 éve
Ha elhiszed, akkor nincs.akkor kihez viszonyítsunk? Bajnai Orbán ellen indul. Lehet választani a büdös meg a kevésbé büdös között, olyan alternatíva nincs Sobri, hogy egyik sem.Amadeus91Direkt kértem, hogy ne Orbán viszonylatában bajnaizzunk, ne hozzá viszonyítsuk, mert ezzel az erővel a gimis matektanárom is lehetne miniszterelnök, sosem vesztett választást, jól számol, politikához tök dilettáns, stb. Sobri JóskaÉs ugye a miniszterelnök politikusi szerepkör, nem közgazdászi.Sobri JóskaOrbán állítólag tehetséges politikus. Nézd meg hol tartunk.Amadeus91
De ha pl. mindenki a Kétfarkúkutyapártra szavazna, vagy az LMP-re, vagy a Jobbikra máris ők nyernék a választásokat.
Tehát nem csak e kettőre lehet szavazni.
több mint 13 éve
Bajnai:Kormányzati pozíciót először 2006. július 1-jétől 2007. június 30-áig vállalt, amikor Gyurcsány Ferenc miniszterelnök felkérésére a fejlesztéspolitikáért felelős kormánybiztos lett. Felügyelete alá tartozott az uniós pénzek elosztásáért felelős Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.
Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium (ÖTM) vezetőjeként – pártonkívüliként – 2007. július 1-jétől 2008. május 14-éig tevékenykedett, ahol Lamperth Mónikát váltotta. A területfejlesztés nélküli, Önkormányzati Minisztériummá átkeresztelt tárca élén utódja Gyenesei István lett.
Miután az SZDSZ kilépett a koalícióból, 2008. május 15-étől a kormányban az újonnan alakult Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium vezetését vette át. Ez a megbízatása az új, általa vezetett kormány megalakulásával, 2009. április 16-ával szűnt meg.
Mielött azt gondolja valaki, hogy rögtön miniszterelnökként kezdett, és azt, hogy nem vett részt a gyurcsánykodásban.
Egy biztos: ő is olyan politikus, aki mindenhez egyaránt ért.
több mint 13 éve
akkor kihez viszonyítsunk? Bajnai Orbán ellen indul. Lehet választani a büdös meg a kevésbé büdös között, olyan alternatíva nincs Sobri, hogy egyik sem.Direkt kértem, hogy ne Orbán viszonylatában bajnaizzunk, ne hozzá viszonyítsuk, mert ezzel az erővel a gimis matektanárom is lehetne miniszterelnök, sosem vesztett választást, jól számol, politikához tök dilettáns, stb. Sobri JóskaÉs ugye a miniszterelnök politikusi szerepkör, nem közgazdászi.Sobri JóskaOrbán állítólag tehetséges politikus. Nézd meg hol tartunk.Amadeus91
több mint 13 éve
Direkt kértem, hogy ne Orbán viszonylatában bajnaizzunk, ne hozzá viszonyítsuk, mert ezzel az erővel a gimis matektanárom is lehetne miniszterelnök, sosem vesztett választást, jól számol, politikához tök dilettáns, stb.És ugye a miniszterelnök politikusi szerepkör, nem közgazdászi.Sobri JóskaOrbán állítólag tehetséges politikus. Nézd meg hol tartunk.Amadeus91
több mint 13 éve
Nem szimpátiát keresek, hanem okokat, érveket, hogy miért lenne jobb Bajnaival.1. Legalább valamikor tudtak.Tök egyszerű:Szerintem meg
1. Tudnak számolni.
2. Amit kiszámoltak, nem felejtik el holnapra.
3. Ha valaminek nem jön ki az eredménye, akkor nem írják be az alaptörvénybe, hogy a matematika hülye, és holnaptól 2x2 márpedig 5 lesz.somoskovig
1, tudtak számolni 2009 környékén,
2, ami nem jelenti azt, hogy más környezetben garantáltan ismét tudni fognak,
3, számolásuk eredménye azt eredményezte, hogy kedvenc Viktorod most kétharmaddal akár azt is beírhatja az alaptörvénybe, hogy 2x2=5.
Az én konklúzióm, hogy Bajnai lehet matektanárnak fasza, de politikusnak teljesen dilettáns, alkalmatlan.
És ugye a miniszterelnök politikusi szerepkör, nem közgazdászi.Sobri Jóska
2. Hát, nekem azért több bizalmam lenne ebben, mint abban, hogy lesz bármilyen olyan környezet, amiben ezeknek a jelenlegi idiótáknak sikerül egy legalább 3 hétig működőképesnek és tarthatónak tűnő modellt alkotni.
3. Kedvenc Viktorom akkor is 2/3-ot kapott volna az MSZP/SZDSZ/Gyurcsány ámokfutás után, ha az átmeneti egy évben Kossuth, Kádár, Horthy, Tisza és Károlyi együtt kormányoztak volna.
Félreértések elkerülése végett semmi különösebben szimpatikusat nem találok Bajnaiban, csak a gazdasághoz nyomokban értő és a versenyszférában dolgozó emberként tökéletesen látszik, hogy ennek a mostani pályának egy végeredménye lehet, és az nem az elrugaszkodás. Hacsak a valóságtól nem.somoskovig
A te érved elfogadom, azt hiszed, úgy véled, hogy gazdaságilag stabilabbak leszünk.
Én is versenyszféra vagyok, ezért kérdezem, hogy amikor "az MSZP/SZDSZ/Gyurcsány ámokfutás" történt csak én nem emlékszem arra, hogy Bajnai azt kiabálta volna, hogy "nee fiúk, ne így, ne ezt!"?
Vagy arra is rosszul emlékszem, hogy 2006-tól kormányzati pozícióban volt, ami ugye néminemű lehetőség lett volna, hogy szót emeljen "az MSZP/SZDSZ/Gyurcsány ámokfutás" ellen, már persze ha nem úgy tekintesz rá, mint aki aktív részese volt, csak jó anonimalkoholistához hasonlóan azt gondolod, hogy "csak a mai nap", és nem kell a múlttal törődni?
több mint 13 éve
1. Legalább valamikor tudtak.Tök egyszerű:Szerintem meg
1. Tudnak számolni.
3. Ha valaminek nem jön ki az eredménye, akkor nem írják be az alaptörvénybe, hogy a matematika hülye, és holnaptól 2x2 márpedig 5 lesz.somoskovig
3, számolásuk eredménye azt eredményezte, hogy kedvenc Viktorod most kétharmaddal akár azt is beírhatja az alaptörvénybe, hogy 2x2=5.
Az én konklúzióm, hogy Bajnai lehet matektanárnak fasza, de politikusnak teljesen dilettáns, alkalmatlan.
2. Hát, nekem azért több bizalmam lenne ebben, mint abban, hogy lesz bármilyen olyan környezet, amiben ezeknek a jelenlegi idiótáknak sikerül egy legalább 3 hétig működőképesnek és tarthatónak tűnő modellt alkotni.
3. Kedvenc Viktorom akkor is 2/3-ot kapott volna az MSZP/SZDSZ/Gyurcsány ámokfutás után, ha az átmeneti egy évben Kossuth, Kádár, Horthy, Tisza és Károlyi együtt kormányoztak volna.
Félreértések elkerülése végett semmi különösebben szimpatikusat nem találok Bajnaiban, csak a gazdasághoz nyomokban értő és a versenyszférában dolgozó emberként tökéletesen látszik, hogy ennek a mostani pályának egy végeredménye lehet, és az nem az elrugaszkodás. Hacsak a valóságtól nem.
több mint 13 éve
Orbán állítólag tehetséges politikus. Nézd meg hol tartunk.Tök egyszerű:Szerintem meg
1. Tudnak számolni.
több mint 13 éve
Tök egyszerű:Szerintem meg
1. Tudnak számolni.
És ugye a miniszterelnök politikusi szerepkör, nem közgazdászi.
több mint 13 éve
Tök egyszerű:1. Tudnak számolni.
3. Ha valaminek nem jön ki az eredménye, akkor nem írják be az alaptörvénybe, hogy a matematika hülye, és holnaptól 2x2 márpedig 5 lesz.
több mint 13 éve
Hogy egy kicsit más irányba is elmenjünk, ne csak a matolcsyzás, orbánozás legyen, mert annak igazságát mindenki látja, lenne egy kérdésem ahhoz, aki szerint Bajnai jobb lenne annál, ami most van, mégpedig az, hogy: miért?És kéretik nem vélelmezéseket írni, hogy: ő biztos nem fog eztmegazt csinálni, mert ugye ez a Fidesznél is elhangzott, amikor 2 éve arról írtam, hogy a kétharmad ellen kell szavazni, hogy "kétharmaddal bármit megtehetnek, ergo akár jót is a kishazának", biztos nem fognak eztmegazt megtenni, ahogy az is elhangzott, hogy volt 8 évük felkészülni, meg az is, hogy ők nem a saját érdekeiket nézik, etcetera.
Tehát aki ismeri Bajnait, vagy a céljait, elveit, az árulja el, miért lenne jobb ő és csapata, mint Orbán és csapata.
És induljunk ki abból, hogy a minusz 1000nél szignifikánsan nem jobb a minusz 999, vagy a minusz 997.
több mint 13 éve
Magyar kormány: "2013-ban kivezetjük a bankadót."EU: "A 2013-as hiánycél nem fog teljesülni."
Magyar kormány: "Akkor 2013-ban marad a bankadó."
EU: "2013-ban 3% alatt lesz a hiány, de 2014-ben már nem, túl sok az egyszeri tétel."
Magyar kormány: "Örökre marad a bankadó."
Így már nem egyszeri tétel, nesztek parasztok, ezt is megmatolcsyztuk.
több mint 13 éve
A libákra teszek, azoktól még csinálhatna nekem tetsző (szerintem jó) gazdpolt. Balosként ez már kevésbé biztos.Bajnai internacionáléjával arra utaltam tömören, hogy ő is inkább "balos" gazdpolt visz majd (a medián szavazók önbesorolásáról készült felmérése szerint az E2014 szimpatizánsai jelenleg az LMP-től is balra állnak, ezekkel a sokat hangoztatott jobbra nyitás nehéz lesz)a libákat lehagytadAmadeus91
Az is igaz, hogy a Fideszt se lehet jobbra sorolni, még ha 1-2 elvi jelentőségű ügyben jobbra is léptek 2 éve. atapapa
több mint 13 éve
kéne már egy Matolcsy best of.Amadeus91Készül! Lesz majd sima és díszkiadás, illetve egy 10 példányban megjelenő limitált széria arany betűkkel, gyönyörű képekkel. Az árak 1000 és 1m forint között lesznek.
Ott voltam Szakmázgató születésénél :cool:
több mint 13 éve
kéne már egy Matolcsy best of.
több mint 13 éve
Én azt gondolom a Fidesz már már pofátlan kommunikációjának hátterében,hogy biztosra veszik a következő győzelmet is.Ahogy te is megjegyzed, nincs jelentősége annak, hogy igaza van-e.Eddig azt hittem ez a Balog Zoltán egy viszonylag normális Fideszes, de ez a kijelentése azért sokat elárul a hozzáállásáról.nyilván tisztelet a kivételnek, de teljesen igaza van. még ha vezető politikus nem is igen engedhet meg magának ilyet.
Jó nagy parasztnak kell lenni ehhez.
magyarinfo.blog.hu/2012/11/15/a_miniszter_szerint_a_tanarok_nem_akarnak_tanitani?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_11_15&utm_campaign=index
zinedine5
gabtsi
Azt sem mondhatja mondjuk Fónagy, hogy a sok léhütő Máv-os menjen amerre lát.
Eleve az esetek 80%-t elbaltázzák és akkor még ez a kommunikáció. Borzalmas. (Kövér is a multkori "komolytalan Bajnaiékkal".)
98-ban az Mszp, 02-ben a Fidesz is elbukta a választás, részben az ilyen típusú elbizakodottságuk miatt. zinedine5
Mert ha nem rájuk akkor kire?Jobbik?
De remélem ennyire nem lehet ostoba a választói tömeg,hogy magát ezt a stílust lenyelik.
Matolcsy egy vicc .
Viktor egyre nagyobb hatalmat akar...
több mint 13 éve
Bajnai internacionáléjával arra utaltam tömören, hogy ő is inkább "balos" gazdpolt visz majd (a medián szavazók önbesorolásáról készült felmérése szerint az E2014 szimpatizánsai jelenleg az LMP-től is balra állnak, ezekkel a sokat hangoztatott jobbra nyitás nehéz lesz)a libákat lehagytad
Az is igaz, hogy a Fideszt se lehet jobbra sorolni, még ha 1-2 elvi jelentőségű ügyben jobbra is léptek 2 éve. atapapa
több mint 13 éve
Bajnai internacionáléjával arra utaltam tömören, hogy ő is inkább "balos" gazdpolt visz majd (a medián szavazók önbesorolásáról készült felmérése szerint az E2014 szimpatizánsai jelenleg az LMP-től is balra állnak, ezekkel a sokat hangoztatott jobbra nyitás nehéz lesz)Az is igaz, hogy a Fideszt se lehet jobbra sorolni, még ha 1-2 elvi jelentőségű ügyben jobbra is léptek 2 éve.
több mint 13 éve
Mondjuk senkire. De ez ami most van komoly ember számára vállalhatatlan, plusz a legkevésbé sem konzervatív. (Bajnai internacionale éneklése azért mélyütés ebben a rangsorban.)Ez rendben van, de akkor kire szavazzon? A zöldbalos LMP-re? Az eredeti elkúrókra? Az internacionálét velük éneklő Bajnaira?Nehezen értem, hogy jön ez ide? Ismét csak azt tudom mondani erre, hogy 2014-ben nem az MSZP-ről hoznak döntést az emberek, mint ahogy 2010-ben sem a Fideszről döntöttek. De ha így jobb, akkor átfogalmazom: nem értem, hogy lehet ma Mo-n olyan konzervatív identitású ember, aki ezek után is a Fideszre szavaz. (Mint ahogy azt sem értettem, hogy lehetett valaki aki 2009-ben kitartott Gyurcsány mellett.)[Miért ki szavazna most az MSZP-re? Identitásalapon megy általában a pártválasztás Magyarországon, de ez szerintem már rohadt nagy közhely.Rajna
És bazdmeg milliókat elvittek népszavazni a tandíjról, akik közül most sokan azt mondják, hogy hát sajnos nincs pénz és azért csinálja ezt szegény Viktor.
Komolyan ki a tököm szavazna jelenleg a Fideszre? Esküszöm nem értem.zinedine5
Matolcsy? Most komolyan? Ez a faszi egy vicc? Ezt még csak normálisnak se tartják. Veres egy szarházi volt, de ez hülye.zinedine5
Jobbikra?
A Jobbik kivételével vélhetően mindegyik kiszámíthatóbb gazdpolt fog vinni, ami lassan már önmagában érték, de megnézném ezeknek a pártoknak a véleményét nyugdíjemelésről, szociális kiadásokról, családi adókedvezményről. Egyik se fog "konzervatív" irányt venni (tartani) alattuk. atapapa
több mint 13 éve
Ez rendben van, de akkor kire szavazzon? A zöldbalos LMP-re? Az eredeti elkúrókra? Az internacionálét velük éneklő Bajnaira?Nehezen értem, hogy jön ez ide? Ismét csak azt tudom mondani erre, hogy 2014-ben nem az MSZP-ről hoznak döntést az emberek, mint ahogy 2010-ben sem a Fideszről döntöttek. De ha így jobb, akkor átfogalmazom: nem értem, hogy lehet ma Mo-n olyan konzervatív identitású ember, aki ezek után is a Fideszre szavaz. (Mint ahogy azt sem értettem, hogy lehetett valaki aki 2009-ben kitartott Gyurcsány mellett.)[Miért ki szavazna most az MSZP-re? Identitásalapon megy általában a pártválasztás Magyarországon, de ez szerintem már rohadt nagy közhely.Rajna
És bazdmeg milliókat elvittek népszavazni a tandíjról, akik közül most sokan azt mondják, hogy hát sajnos nincs pénz és azért csinálja ezt szegény Viktor.
Komolyan ki a tököm szavazna jelenleg a Fideszre? Esküszöm nem értem.zinedine5
Matolcsy? Most komolyan? Ez a faszi egy vicc? Ezt még csak normálisnak se tartják. Veres egy szarházi volt, de ez hülye.zinedine5
Jobbikra?
A Jobbik kivételével vélhetően mindegyik kiszámíthatóbb gazdpolt fog vinni, ami lassan már önmagában érték, de megnézném ezeknek a pártoknak a véleményét nyugdíjemelésről, szociális kiadásokról, családi adókedvezményről. Egyik se fog "konzervatív" irányt venni (tartani) alattuk.
több mint 13 éve
én azt hittem, hogy a Fidesz jobb lesz mint az MSZP. Most viszont az a helyzet, hogy ezek a narancsosok sokkal többet vesznek ki a pénztárcamból mint a szocik. Mondjuk az én hibám, nem vagyok milliárdos vagy szociális segélyen élő munkakerülő.
több mint 13 éve
Ha maradnak ezek a százalékarányok, akkor én is simán nyomom a Fideszre.Értem és kétségtelen, hogy hozzájuk képest jobb is a Fidesz. Hozzájuk képest.
Engem pl. emócionálisan egyik párt sem érint meg, se identifikatíve, mert nem látok valós különbséget politikus és politikus között, kb annyit, mintha jóízűen leülsz az étterembe, várod amit rendeltél, majd hoz a pincér egy tál híg fost, vagy két hurkányi szép rostos szart. Egyik se az amit vártál, és felesleges azon értekezni, hogy melyik a jobb.
Viszont rühelleném ha egy nyíltan rasszista, antiszemita, homofób, kisstílűen érdekvezérelt brigád kormányra kerülne, a radikálisnak feltűntetett illogikus baromságaikkal, és a sok gyűlölködő, hőzöngő, ostba szarházival egyetemben, akik odakenték magukat, és annyira buták, hogy azt hiszik van amihez képest ők a Jobbik.Sobri Jóska