Politika

64 feliratkozó

7 hónapja
Foresz Denver Broncos 952 — Broncos
Én jövőre a kisgazdákra szavazok.Tudom,halvány esélyük sem lesz megugrani a küszöböt,de nekem lényeg a stílus meg az irány,szóval mindazok amikről a többiek nem tájékoztatnak.Nekem a traktor meg a mezőgazdaság fontos,szóval mit érdekel engem hogy a hülye Tisza éppen felrúgni szeretné ezt a torz választási rendszert.... Nekem árpa kell meg köles,azzal döcög a kombájn....
Isten,faszom....
Foresz
Remélem nem ültél volán mögé reggel. Ha igen várunk egy másik topicban.
Tactful Cactus, a poloska
A kutyákra szavazni akkor amikor az első számú cél a Fidesz leváltása,éppen annyira hülyeség mint amit írtam a kisgazdákkal kapcsolatban.Úgyhogy pontosan tudom mit írtam le.
Vidéken éppen azért tarol a Fidesz,mert eleinte majd mindenki ellenáll a kísértésnek,de aztán mikor látod hogy ide nem jut pénz meg lehetőség előbb-utóbb behátrál mindenki aki független.
Ilyen környezetben pedig nincs lehetőség alternatívákról,szimpátiáról meg más-más szemléletekről beszélni,mert csak fekete vagy fehér van.
7 hónapja
YoungZeeZee 9 511
Novák fiának rapper karrierje megvan?

Straight outta Compton Sándor-palota. 😊
somoskovig
Everybody from the 313…
Amadeus az áttelelt poloska
repper karrier...kivagyok bar nem hallgattam de tutti a trendi vonal megy ami messze van az igazi hip hop tol.

olvastam cikket a dopman potcastrol.

dopranos nev,eleve a dopeman is mint nev mit jelent.,eleve szarul reppel, szar szovegeket,szar utemre es messze van az autentikus hip hop tol.

es a cikkben is feljon a nagy kocsik nok nyaklancok, mint rep vedjegy.

mikor a public enemy mar a 80as evek vegen minden kulsoseg nelkul erosen tarsadalomkritikis reppet tolt.
itthon meg nem tudnek olyat joszivvel ajanlani senki aki meno es autentikis egyben.
bezzeg franciaorszagban ahol na mind1

youtu.be/9vQaVIoEjOM?si=DT3wnqGfk-qn1Lem
7 hónapja
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 546

somoskovig
Everybody from the 313…
7 hónapja
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 782 — Lucas Scott
Mondjuk úgy, a kutyák ellen hergelni a politikusok/újságírók részéről pótcselekvés, unaloműzés stb.
MC12
mindenkinek kell egy hobbi 😉

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
7 hónapja
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 191 — Chiefs GM

7 hónapja
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 10 303 — Saturday Night Lights
Nincs és nem lehet ebben a választási rendszerben olyan szcenárió ahol a Fidesz leváltásához nem a Tiszára kell szavazni, hanem bárki másra. Vagyis ha a választási rendszer nem változik, akkor nincs olyan opció, amiben a Kutyapártra vagy a DK-ra KELL szavazni ahhoz, hogy ne Orbán legyen a következő miniszterelnök.
Őszentsége Sobri Jóska
Kell? Állítottam ilyet? Biztosra veszem, hogy képes vagy értelmezni, amit írtam. Ezért arra gyanakszom, hogy figyelmetlenül olvastál, vagy szándékosan nem akarod tudomásul venni, miről szól a hsz.
nagylaza, főpohárnok
Én állítom azt, hogy a Tiszára kell szavazni, mert minden más szavazat a Fidesznek jó.
Őszentsége Sobri Jóska
2002-ben is két nagy tábor állt egymással szemben.
Ki nyert?
Az SZDSZ.
Veszélyes lebecsülni a királycsinálókat és nem szeretném, ha Toroczkai vagy Dobrev lenne az, mert ők olyan árat kérnének, ami nem szolgálná a polgári rendszerváltás ügyét.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
7 hónapja
Én tisztelettel maradnék Horn Gyula klasszikusánál.
Na és?
Tetszettél volna forradalmat csinálni.
Kampman
Egyedül vagyunk Tibor!
vpi
Mávót.

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
7 hónapja
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 357 — beers & Packers
szeretnéd elkerülni a Tiszás kétharmadot
ervinator
Egész pontosan: tudnék rajzolni ennél szebbet (Tisza-MKKP kétharmad), de a tiszás kétharmad is messze-messze felülmúlná mindazt, amiben másfél éve reménykedni mertem. Ám legyen!🙂
Én állítom azt, hogy a Tiszára kell szavazni, mert minden más szavazat a Fidesznek jó.
Őszentsége Sobri Jóska
Oké, majd látjuk.
7 hónapja
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 703
Na és?
Kampman
Egyedül vagyunk Tibor!
vpi
És valóban.
Utóbbi annyival ikonikusabb, hogy sikerült megörökíteni, bár az első kettő hitelességével kapcsolatban sincs szemernyi kétségem se.

7 hónapja
Túl nagy a tét most ahhoz, hogy ilyen nagyvonalúságba belemenjünk.
ervinator
mondjuk ez a túl nagy a tét és most végre tényleg van esély minden választás előtt elhangzik kb minden országban a poszt truth populizmus korában
és sokan belefáradtak
Negritis, a vajda
És szerinted nem nagy a tét?
ervinator
Sorsdöntő választás jön.
Ha most nem nyer az egyik, a másik tönkretesz mindent, ami még menthető lenne.
Az egyik a nép és a demokrácia ellensége, ezért muszáj leszavazni a másikra, akár befogott orral is, mert az legalább nemzeti/demokrata, nem kívánt törlendő. Nem kell mindennel egyetértened, amit a másik csinál, de azért nyolcadszor egymás után is nézd már el neki ugyanazt, amiért a másikat már máglyára hánynád.

7 hónapja
ervinator New England Patriots Michigan Wolverines 1 948
ervinator
mondjuk ez a túl nagy a tét és most végre tényleg van esély minden választás előtt elhangzik kb minden országban a poszt truth populizmus korában
és sokan belefáradtak
Negritis, a vajda
És szerinted nem nagy a tét?

"If you don't believe in yourself then why is anyone else going to?"
7 hónapja
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 692 — The Mathematician
ervinator
és sokan belefáradtak

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
7 hónapja
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 214 — #NoStress
Nincs és nem lehet ebben a választási rendszerben olyan szcenárió ahol a Fidesz leváltásához nem a Tiszára kell szavazni, hanem bárki másra. Vagyis ha a választási rendszer nem változik, akkor nincs olyan opció, amiben a Kutyapártra vagy a DK-ra KELL szavazni ahhoz, hogy ne Orbán legyen a következő miniszterelnök.
Őszentsége Sobri Jóska
Kell? Állítottam ilyet? Biztosra veszem, hogy képes vagy értelmezni, amit írtam. Ezért arra gyanakszom, hogy figyelmetlenül olvastál, vagy szándékosan nem akarod tudomásul venni, miről szól a hsz.
nagylaza, főpohárnok

7 hónapja
ervinator New England Patriots Michigan Wolverines 1 948
A Tiszán kívül én csak a kutyákra vagyok hajlandó behúzni az ikszet. Rájuk szívesen tenném, feltéve, hogy ezzel nem csökkentem a kormányváltást esélyét.
nagylaza, főpohárnok
De, csökkented.
Minden nemtiszás szavazat fideszszavazat. Ilyen egyszerű a képlet, ha lesz szabad választás jövőre, és indulhat rajta a Tisza.
Őszentsége Sobri Jóska
Szerintem elég világosan írtam: feltételes módban. A választás előtt pár hónappal sokkal inkább lehet ex cathedra kijelentéseket tenni, most még biztosan nem.
nagylaza, főpohárnok
Értem én, hogy feltételes mód, de te arról a scenarioról beszélsz épp, mint option A, hogy szeretnéd elkerülni a Tiszás kétharmadot. Namost, amikor itt páran az esélyeket lattolgatták oddsokban mérve, nálam nem az jött ki, hogy a Tiszás kétharmad a legvalószínűbb.

És, még ha feltételezzük, hogy valóban megvan az a kritikus szavazatmennyiség, ami a kétharmadhoz szükségeltetik, vajon jogosan feltételezzük, hogy a Fidesz nem fog valamilyen eszközökkel kísérletet tenni, hogy a választás ne legyen patyolattiszta. Ha pedig ettől (jogosan) tartunk, vajon azok a szavazatok, amik a Tisza kétharmad ellen mennek máshova, nem fognak-e hiányozni, ahhoz hogy kormányváltás legyen.

Szerkesztette: ervinator

"If you don't believe in yourself then why is anyone else going to?"
7 hónapja
A Tiszán kívül én csak a kutyákra vagyok hajlandó behúzni az ikszet. Rájuk szívesen tenném, feltéve, hogy ezzel nem csökkentem a kormányváltást esélyét.
nagylaza, főpohárnok
De, csökkented.
Minden nemtiszás szavazat fideszszavazat. Ilyen egyszerű a képlet, ha lesz szabad választás jövőre, és indulhat rajta a Tisza.
Őszentsége Sobri Jóska
Szerintem elég világosan írtam: feltételes módban. A választás előtt pár hónappal sokkal inkább lehet ex cathedra kijelentéseket tenni, most még biztosan nem.
nagylaza, főpohárnok
Őszentsége Sobri Jóska
nagylaza, főpohárnok
De, csökkented.
Őszentsége Sobri Jóska
nagylaza, főpohárnok
Őszentsége Sobri Jóska
7 hónapja
nagylaza, főpohárnok
De, csökkented.
Őszentsége Sobri Jóska
nagylaza, főpohárnok

7 hónapja
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 539 — Patriot
Na és?
Kampman
Egyedül vagyunk Tibor!
7 hónapja
nagylaza, főpohárnok
De, csökkented.
Őszentsége Sobri Jóska
7 hónapja
nagylaza, főpohárnok
De, csökkented.
Forgathatod, elemezgetheted, finnyáskodhatsz, megszakértheted, sajnálhatod, de ez az alapmatematika, mondhatni a 26-os választás axiómája.
Megteheted, hogy ezt nem fogadod el, vagy vitatod, de akkor nem ugyanabban az inerciarendszerben kommunikálunk.
Hogy ebből az axiómából és egy esetleges kormányváltást követően mi történik, mennyivel lesz jobb, NERtelenebb, számonkérhetőbb, nyugatosabb társadalmunk, közéletünk, jobb gazdaságunk, egészségügyünk, oktatásunk, stb., az egy másik sztori, egy első lépés, amiből majd jön a többi. Ha szerinted inkább ezen a más úton lépjünk egy elsőt akkor Tisza, ha a már ismert NEResen egy sokadikat, akkor bármi egyéb. Kristálytiszta.

7 hónapja
Aki valami másra voksol - akár a Kutyákra akár másra az vagy tudja, hogy nem a valódi tétről szavaz és csak saját magát szórakoztatja azzal, hogy elmegy és valahova máshova ikszel, vagy pedig a NER-t választja, csak eltartja közben a kisujját (értsd: nem akarja ezt egyenesben kimondani) valamilyen okból.
peterk2005 udvari bolond
Rám egészen biztosan nem igaz egyik sem. A 2002-es példa, amit felhoztam, azért lehet valid, mert - bár akkor még nem volt NER - azon a választáson két hasonló méretű nagy tábor állt egymással szemben, megspékelve több kisebb párttal. 2010-től 2022-ig nem ez volt. Most viszont megint ez van. A centrális erőtér felborult. Előfordulhat azonban, hogy a kutyapártra is szükség lesz akár a kormányváltás, akár a kétharmad eléréséhez. Nem állítom, hogy így lesz, még csak azt sem állítom, hogy ennek a forgatókönyvnek a legnagyobb valószínűsége. Pusztán annyit állítok: előfordulhat. 2025 augusztusában nem tudjuk, hogyan alakulnak az erőviszonyok 2026 áprilisában. Te se tudod, én se tudom, más se tudja.
7 hónapja
Nemzeti ellenállás videóban ami MP-t ekézi még avégére beszúrtak egy apró jelenetet a tanú filmből… van arcbőr azért
Janek
Párhuzamos valóságban élnek.
Egy fideszesnek itt jogállam van, demokrácia, ami a kétharmados többség felhatalmazássával működik a haza üdvéért.

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
7 hónapja
kittli Pittsburgh Steelers 2 841 — Steelers fan
TV2 Tények híradó:
ozibozi
Tényleg őszintén kérdezem.
Jó volt ez neked?
Talán a tv3 idején volt utoljára értelmes híradó Hardy Mihály vezetésével.

"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
7 hónapja
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 570 — The only discipline that lasts, is self discipline
nagyon kacérkodom a gondolattal, hogy jövőre a listás szavazatomat az MKKP-nek adjam.
nagylaza, főpohárnok

Őszentsége Sobri Jóska
Tegnap túlságosan elmerültem az OV-interjúk élvezetében, most egy kicsit komolyabban.
Tartom, hogy a két szavazatunk közül az OEVK-ban leadott a fontosabb. Nemcsak azért, mert a választást nagy valószínűséggel az egyéniben megnyert helyek száma dönti el, hanem a győzteskompenzáció miatt is, ami szépen hozhat listás mandátumokat. (A jelenlegi szabályokból indulok ki. Ha a Fidesz belenyúl a választási rendszerbe, akkor új helyzet van.)
A kormányváltás szempontjából nézve: ha jön a Tisza-cunami az egyéni körzetekben, akkor nincs semmi kérdés. Ha viszont kiegyenlített lesz a verseny és a győzteskompenzáció sem befolyásolja érdemben az erőviszonyokat, akkor rögtön nem mellékes, hogy a Fidesz és a Tisza mellett mely pártok érik el, elérik-e az öt százalékot.
Előállhat valami hasonló ahhoz, ami 2002-ben történt. Akkor azért bukott el a Fidesz, mert a MIÉP nem csípte el az öt százalékot, az SZDSZ viszont igen, közben pedig a Centrum Párt – jórészt a Fidesztől – elvitt négy százalékot. Lefordítva 2026-ra: kiélezett szituban döntő lehet, hogy a kutyapárt, DK, Mi Hazánk trió közül melyik jut be az OGY-be, és amelyik hoppon marad, hány százalékot visz magával a hullámsírba.
Jelenleg még azt se tudjuk, az MKKP mennyire akarja komolyan venni a kampányt. Megelégszik-e a szokásos pár százalékkal, vagy próbál virítani valamit, és megcélozza az ötöt? (Utóbbira utal, hogy már megnevezték a listavezetőjüket.) Sikerül-e úgy elbaszni, ahogyan tavaly az EP-kampányt?
Magas részvétel várható, ami nem kedvez a kis pártoknak. Az se fog kedvezni nekik, ha kizárólag arra a kérdésre redukálódik a választás tétje: Orbán vagy Magyar? Sanszos, hogy mindinkább így lesz, és akkor garantáltan temethetjük azokat az ellenzéki szavazatokat, amelyek nem a Tiszára mennek. De azt se lehet teljesen kizárni, hogy más irányba változik a közhangulat, és a választók egyre növekvő része szeretne majd alternatívát keresni a két nagy párt mellett.
Egyetértek Dobrev Klárával abban, hogy nem lenne jó, ha a Tisza egymaga kétharmaddal kormányra kerülne. (Hol vagyunk még az 50 százalék + 1-től is…) Csak éppen abban nem értek egyet vele, hogy a DK lenne a megfelelő koalíciós társ.
A Tiszán kívül én csak a kutyákra vagyok hajlandó behúzni az ikszet. Rájuk szívesen tenném, feltéve, hogy ezzel nem csökkentem a kormányváltást esélyét. Ezért aztán jövő év elején különösen nagy érdeklődéssel fogom figyelni – nem kizárólag, de elsősorban – Róna Daniék és a Medián felméréseit, valamint Tóka Gábor, esetleg még a Választási Földrajz elemzéseit.
Hát, így.
nagylaza, főpohárnok
Elnézést, ha kötözködőnek olvasható amit írok, nem annak szánom, de ezek húsz éve ismert és agyon elemzett tények, ahogy az elmúlt négy kétharmados választást is agyon elemezték már. Ezek alapján ha most jöttél rá arra, hogy a kormány váltás (vagy 2/3) érdekében hogyan a leghatékonyabb szavazni, akkor jó reggelt. 😊

Megfogalmazható ez egyébként "ideologikusabban" is: azzal, hogy a Fidesz kitalálta és sikeresen meg is valósította a centrális erőteret, megszűnt a választásoknak az az egyébként valid - és szerencsésebb helyeken létező - opciója, hogy a voksommal a hozzám legközelebb álló ideológia / világkép / stb. képviseletét biztosítsam. Megszűnt, mert ez a fajta (kisebbségi) képviselet nem létezik a centrális erőtér rendszerében. (Hívjuk nevén: a NER-ben). Ez a rendszer csak győztest és loosert ismer. Emiatt nincs jelentősége - így választási tétje sem - annak, hogy mondjuk a Kutya párt bekerül-e a parlamentbe vagy sem. Mert bekerülve is pontosan annyival - nullával - tud többet csinálni, mint nem bekerülve.

Amíg a NER van, addig a választásoknak egyetlen tétje van: maradjon-e a NER vagy sem. Ez az egyetlen amire valóban voksolni lehet. Aki valami másra voksol - akár a Kutyákra akár másra az vagy tudja, hogy nem a valódi tétről szavaz és csak saját magát szórakoztatja azzal, hogy elmegy és valahova máshova ikszel, vagy pedig a NER-t választja, csak eltartja közben a kisujját (értsd: nem akarja ezt egyenesben kimondani) valamilyen okból.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
7 hónapja
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 570 — The only discipline that lasts, is self discipline
A Závecz tavaly jól megmérte, hogy Horváth Csaba agyonver mindenkit a zuglói polgármester választáson, főleg a később nyertes Momentumos arcot (20+%-al) - micsoda remek találat volt ez is.
MC12
Te tényleg csúsztatsz.
Nem azt mérték, hogy kire fog szavazni a válaszadó, hanem azt, hogy szerinte ki fog nyerni.

telex.hu/belfold/2023/11/23/zavecz-kozvelemeny-kutatas-zuglo-belvaros-inkumbens-jelolt-onkormanyzati-valasztas
Őszentsége Sobri Jóska
Vagy csak rossz kutatást hoztál ide.

nepszava.hu/3225480_zuglo-partok-onkormanyzati-valasztas-polgarmesterjeloltek
MC12
A cikk alatt pedig ott a hivatkozás a medián felmérésére, amelyik meg éppen a momentumost hozta ki előzetesen.

A kérdésemet jól értetted, de megismétlem a biztonság kedvéért: azt akartam volna tudni, hogy mi a vita tárgya? Általában arról vitáztok (vitáznak akik vitáznak), hogy az OEVK-n belüli méréseknek semmilyen módon nincs értelmük, mert nem LEHET (vagy az intézetek nem tudnak) olyan módszertannal mérni még OEVK-n belül sem, ami jó becslést adhatna, vagy pedig kiterjeszteni (pl. általános országos előrejelzésre vagy akár adott típusú körzetekre vonatkozó előrejelzésre) nem jók?

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
7 hónapja
Na és?