Politika

64 feliratkozó

7 hónapja
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 191 — Chiefs GM
Kovács Gergő eléggé felcseszte magát a jelek szerint ezen a 444-es csodás újságírói munkán, ma megint feltörölte a padlót szerencsétlen csinovnyikkal (aki persze azóta eltűnt, mint a közpénz az egyszeri MNB alapítványnál).

7 hónapja
Tactful Cactus Green Bay Packers 15 396
Volt ma egy érdekes beszélgetésem egy régi barátommal. Annak idején együtt voltunk Fidesz önkéntesek, plakát ragasztók stb.. Rákérdeztem, hogy mit gondol Orbánról. Valamikor mindketten bírtuk, kíváncsi voltam, hogy most mi a véleménye. Gondolkodott picit, és úgy válaszolt, hogy Orbán valamikor olvasta Fukuyama-t, de mára elfelejtette amit olvasott. Ééés tényleg. Sose jutott volna ez a magyarázat eszembe, de nagyon találó. 😊
peterk2005 udvari bolond
Most kezdtem el olvasni Zuboff A megfigyelési kapitalizmus kora c. művét. Remélem ők nem. Amúgy érdekesség, hogy Felcsuti Péter, a korábbi Raiffeisen-vezérigazgató, bankszöv. elnök fordította.

P-A-N-I-C
LaFleurt a kávé!
7 hónapja
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 570 — The only discipline that lasts, is self discipline
Volt ma egy érdekes beszélgetésem egy régi barátommal. Annak idején együtt voltunk Fidesz önkéntesek, plakát ragasztók stb.. Rákérdeztem, hogy mit gondol Orbánról. Valamikor mindketten bírtuk, kíváncsi voltam, hogy most mi a véleménye. Gondolkodott picit, és úgy válaszolt, hogy Orbán valamikor olvasta Fukuyama-t, de mára elfelejtette amit olvasott. Ééés tényleg. Sose jutott volna ez a magyarázat eszembe, de nagyon találó. 😊
peterk2005 udvari bolond
Vagy csak azóta elolvasta Huntingtont is.
Kampman
Lehet, de akkor azt is elfelejtette. 😊

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
7 hónapja
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 546
 telex.hu/belfold/2025/08/07/csunyan-besult-az-uj-fideszes-kommunikacios-csodafegyver

Egyszer majd biztos megértik a közösségi média működését, addig meg Németh Balázs kapott egy új híradót, hasonlóan jó nézettséggel.
somoskovig
Évekkel ezelőtt megmondta Huth Gergely (!): nem érti a Fidesz az online médiát.
Amadeus az áttelelt poloska
mondjuk ő se 😊
Negritis, a vajda
Az már egy más kérdés, de ő legalább eljutott oda, hogy mit nem tud.
7 hónapja
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 692 — The Mathematician
 telex.hu/belfold/2025/08/07/csunyan-besult-az-uj-fideszes-kommunikacios-csodafegyver

Egyszer majd biztos megértik a közösségi média működését, addig meg Németh Balázs kapott egy új híradót, hasonlóan jó nézettséggel.
somoskovig
Amadeus az áttelelt poloska
mondjuk ő se 😊

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
7 hónapja
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 546

somoskovig
7 hónapja

7 hónapja
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 703
peterk2005 udvari bolond
Vagy csak azóta elolvasta Huntingtont is.

7 hónapja
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 10 303 — Saturday Night Lights
Nincs és nem lehet ebben a választási rendszerben olyan szcenárió ahol a Fidesz leváltásához nem a Tiszára kell szavazni, hanem bárki másra. Vagyis ha a választási rendszer nem változik, akkor nincs olyan opció, amiben a Kutyapártra vagy a DK-ra KELL szavazni ahhoz, hogy ne Orbán legyen a következő miniszterelnök.
Őszentsége Sobri Jóska
Kell? Állítottam ilyet? Biztosra veszem, hogy képes vagy értelmezni, amit írtam. Ezért arra gyanakszom, hogy figyelmetlenül olvastál, vagy szándékosan nem akarod tudomásul venni, miről szól a hsz.
nagylaza, főpohárnok
Én állítom azt, hogy a Tiszára kell szavazni, mert minden más szavazat a Fidesznek jó.
Őszentsége Sobri Jóska
2002-ben is két nagy tábor állt egymással szemben.
Ki nyert?
Az SZDSZ.
Veszélyes lebecsülni a királycsinálókat és nem szeretném, ha Toroczkai vagy Dobrev lenne az, mert ők olyan árat kérnének, ami nem szolgálná a polgári rendszerváltás ügyét.
Dzsokijuing
Az egy egészen más féle, két fordulós választási rendszer volt. Egy fékekkel, ellensúlyokkal rendelkező alkotmányos jogállamban. Ebből ma sem a két forduló, se a fékek, se az ellensúlyok, se az alkotmányos jogállam nem igaz.

Ma arról elmélkedni, hogy jó-e vagy nem jó egy esetleges Tisza 2/3-ad olyan, mintha életfogytiglanra lennél ítélve az Alcatrazban, és azon agyalnál, hogy ha majd kiszöktél a börtönből, akkor utána milyen gyűrűt veszel majd a menyasszonyodnak leánykéréshez, és ki fogja fizetni a mennyegzőt. Fontos ez is, de az alcatrazban ülve kurvára abszurd és felesleges erre fecsérelni az időt a szökés megtervezése helyett.

Hozzáteszem, hogy a Tisza 2/3-on azért is felesleges most agyalni, mert ha a Fidesz úgy fogja látni, hogy biztos a vereség, és veszélyes a Tisza kétharmad, akkor kurvaisten, hogy nem lesz a választásokon győztes kompenzáció. Akkor pedig olyan elsöprő többség fog kelleni, ami mellett mindegy, hogy bejut-e még pár Kutyás képviselő, vagy sem, mert akkor vagy velük együtt se lesz meg ... vagy nélkülük is.
peterk2005 udvari bolond
Az egy vagy két forduló mennyiben számít a listás szavazatok szempontjából? Szerintem sehogy.

Szerkesztette: Dzsokijuing

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
7 hónapja
ozibozi New York Giants 21 001
 telex.hu/belfold/2025/08/07/bp-muhely-fidesz-kampany-budapest

Több mint 2,5 milliárd forintnyi közpénzt költhet saját céljaira egy budapesti ügyekkel foglalkozó, több mint 40 főt foglalkoztató agytröszt, az úgynevezett BP Műhely
Az egyik ilyen létrejött anyag – egy nemzetközi kábítószer-politikai háttéranyag, összesen 2 oldalas, szerzője pedig névtelen.

Elég alja névsor akiket felsoroltak, és ezeket kellene überelni.

Szerkesztette: ozibozi
7 hónapja
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 570 — The only discipline that lasts, is self discipline

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
7 hónapja
ozibozi New York Giants 21 001
https://scontent.xx.fbcdn.net/v/t15.5256-10/528276050_1079716564361218_1870254434231705386_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=a27664&_nc_ohc=OzmgBjlSyaQQ7kNvwGDxp2j&_nc_oc=AdlK7MP5EnbSvcjr9IA3L1PZd-U1ZeG-jdZe84WcKee-wy5aApmFPAIZmCgDGdxW-yM&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent.xx&_nc_gid=6qZLD-GMve60nm_hv2Jjwg&_nc_ss=8&oh=00_AfzhUh5H3QKHZ9vgYfLFUkWObH0T4e3aSQ1ucwJ104SQSw&oe=69B6B454
904.427 Aufrufe · 5.794 Reaktionen | Így kezdte Gulyás Gergely... Pár(t)atlan csatornája: https://www.tiktok.com/@prtatlan.bksek.kl | Helló Röfi, az utca hírmondója.
Így kezdte Gulyás Gergely... Pár(t)atlan csatornája: https://www.tiktok.com/@prtatlan.bksek.kl
7 hónapja
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 703
Novák fiának rapper karrierje megvan?

Straight outta Compton Sándor-palota. 😊
somoskovig
Hentessy Arnold (Mc Killah), 18 éves freestyle-előadóművész

Nemesi származású szülei tehetős húsipari vállalkozása megteremtette az alapot a felhőtlen gyermekkorhoz, ám Arnold a gimnáziumban megtapasztalta, hogy nem mindenki élvezheti a felső-középosztály nyugodt életét. Az ekkor már jelentős mennyiségű nyugati parti hiphopot hallgató Arnold mikrofont ragadott, szobájában berendezett stúdiójában felvette első lemezét, az “Egyenesen a szar közepéből” címűt.

Az “Utca törvénye” című drogos opusz azóta a Youtube-on kétszázezer néző fölött jár, a kommentelők a fiatal Szpájdit már most úgy emlegetik, mint a fiatal Fankadeli. Arnold mottója: “Megmutatta nekem már korán az élet / hidd el nekem, hogy senkitől se féljek.”

hircsarda.hu/szakertoi_stab_1/

7 hónapja
Nincs és nem lehet ebben a választási rendszerben olyan szcenárió ahol a Fidesz leváltásához nem a Tiszára kell szavazni, hanem bárki másra. Vagyis ha a választási rendszer nem változik, akkor nincs olyan opció, amiben a Kutyapártra vagy a DK-ra KELL szavazni ahhoz, hogy ne Orbán legyen a következő miniszterelnök.
Őszentsége Sobri Jóska
Kell? Állítottam ilyet? Biztosra veszem, hogy képes vagy értelmezni, amit írtam. Ezért arra gyanakszom, hogy figyelmetlenül olvastál, vagy szándékosan nem akarod tudomásul venni, miről szól a hsz.
nagylaza, főpohárnok
Én állítom azt, hogy a Tiszára kell szavazni, mert minden más szavazat a Fidesznek jó.
Őszentsége Sobri Jóska
2002-ben is két nagy tábor állt egymással szemben.
Ki nyert?
Az SZDSZ.
Veszélyes lebecsülni a királycsinálókat és nem szeretném, ha Toroczkai vagy Dobrev lenne az, mert ők olyan árat kérnének, ami nem szolgálná a polgári rendszerváltás ügyét.
Dzsokijuing
Az egy egészen más féle, két fordulós választási rendszer volt. Egy fékekkel, ellensúlyokkal rendelkező alkotmányos jogállamban. Ebből ma sem a két forduló, se a fékek, se az ellensúlyok, se az alkotmányos jogállam nem igaz.

Ma arról elmélkedni, hogy jó-e vagy nem jó egy esetleges Tisza 2/3-ad olyan, mintha életfogytiglanra lennél ítélve az Alcatrazban, és azon agyalnál, hogy ha majd kiszöktél a börtönből, akkor utána milyen gyűrűt veszel majd a menyasszonyodnak leánykéréshez, és ki fogja fizetni a mennyegzőt. Fontos ez is, de az alcatrazban ülve kurvára abszurd és felesleges erre fecsérelni az időt a szökés megtervezése helyett.

Hozzáteszem, hogy a Tisza 2/3-on azért is felesleges most agyalni, mert ha a Fidesz úgy fogja látni, hogy biztos a vereség, és veszélyes a Tisza kétharmad, akkor kurvaisten, hogy nem lesz a választásokon győztes kompenzáció. Akkor pedig olyan elsöprő többség fog kelleni, ami mellett mindegy, hogy bejut-e még pár Kutyás képviselő, vagy sem, mert akkor vagy velük együtt se lesz meg ... vagy nélkülük is.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

7 hónapja
petey San Francisco 49ers Iowa State Cyclones 21 237 — Csodabogár
 telex.hu/belfold/2025/08/07/magyar-peter-index-felmeres-kozvelemenykutatas-reakcio

7 hónapja
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 357 — beers & Packers
Az egy kalap alá vétel tilalma alatt meg azt érted, hogy nem szabad őket összehasonlítani?
Komplett tudományágak foglalkoznak azzal, amit te fölöttébb merész gondolatkísérletnek nevezel.
Assurbanapli
Azt neveztem merész gondolatkísérletnek, hogy egy kalap alá veszed a hármat.  mirolszol.com/mirol-szol-az-egy-kalap-ala-vesz-szolas/ Az amerikai és az angol fundamentálisan különbözik a (vegyes) magyar rendszertől. Szerintem erről kár vitát nyitni.
nagylaza, főpohárnok
Hát vitát tényleg kár erről nyitni. Helyette inkább nézd meg a mirőlszólos oldalon azt, hogy mivel foglalkozik az összehasonlító alkotmányjog tudománya, a politológia, a jogszociológia, esetleg államelmélet, hátha ezek is le vannak ott írva.
A vegyes rendszer eleve nem érthető meg a tisztán többségi és az arányos rendszer ismerete nélkül, a tudomány meg leírja részletesen, hogy mik a hasonlóságok és különbségek, valamint előnyök-hátrányok az egyes megoldások esetében. Összehasonlítani tehát nemcsak lehet, de kell is.
Mellesleg, ha a mirőlszólos oldaladat figyelmesen elolvasod, arra is rájöhetsz, hogy az egy kalap alá vétel és az összehasonlítás nem szinonimák. Azt meg senki sem mondta, hogy a magyar pont ugyanolyan lenne, mint az amerikai vagy az angol. (Azok egymástól is nagyon különbözőek, de persze hasonlóságokat lehet találni a kettő tanulmányozása közben is.)
Assurbanapli
Azért linkeltem be a meghatározást, mert a kérdésedből kiderült, nem érted, mit jelent az, hogy "egy kalap alá venni". Kösz a segítséget, de nekem nem voltak definíciós problémáim.
7 hónapja
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 10 303 — Saturday Night Lights
Én úgy summáznám, hogy aki a kutyapártot ténylegesen "elhiszi", mint valós alternatívát országosan bármire, az vagy jólelkű tájékozatlan naív, vagy teljesen fogalmatlan ostoba a politikai realitások tekintetében, vagy egyszerre mindkettő.
Őszentsege Sobri Jóska
Egyrészt a fővárosban jól működnek, másrészt most egy felkészült parlamenti frakcióról beszélünk, ami azért megugorható.
A te elvárásod idealizált.
Dzsokijuing
A főváros nem országos, egy parlamenti frakciónak meg valójában egy funkciója van, hogy szavazzon, aminek akkor van értelme, hogyha elég sokan vannak. Egy kutyapárti frakció sose lesz elég sokan, így sose lesz valós alternatíva.
De valójában nem akarom senki orbánváltó kutyapárti lelkesültségét letörni, úgyhogy

Őszentsége Sobri Jóska
Negatív logika: van az országban 3% kormányváltó, aki olyan, mint a Papi az És megint dühbe jövünkben: vagy kék vagy semmi.
Szóval hagyjuk ezt a hármat veszni vagy rakjunk még hozzá kettőt.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
7 hónapja
Assurbanapli Denver Broncos 1 952
Az egy kalap alá vétel tilalma alatt meg azt érted, hogy nem szabad őket összehasonlítani?
Komplett tudományágak foglalkoznak azzal, amit te fölöttébb merész gondolatkísérletnek nevezel.
Assurbanapli
Azt neveztem merész gondolatkísérletnek, hogy egy kalap alá veszed a hármat.  mirolszol.com/mirol-szol-az-egy-kalap-ala-vesz-szolas/ Az amerikai és az angol fundamentálisan különbözik a (vegyes) magyar rendszertől. Szerintem erről kár vitát nyitni.
nagylaza, főpohárnok
Hát vitát tényleg kár erről nyitni. Helyette inkább nézd meg a mirőlszólos oldalon azt, hogy mivel foglalkozik az összehasonlító alkotmányjog tudománya, a politológia, a jogszociológia, esetleg államelmélet, hátha ezek is le vannak ott írva.
A vegyes rendszer eleve nem érthető meg a tisztán többségi és az arányos rendszer ismerete nélkül, a tudomány meg leírja részletesen, hogy mik a hasonlóságok és különbségek, valamint előnyök-hátrányok az egyes megoldások esetében. Összehasonlítani tehát nemcsak lehet, de kell is.
Mellesleg, ha a mirőlszólos oldaladat figyelmesen elolvasod, arra is rájöhetsz, hogy az egy kalap alá vétel és az összehasonlítás nem szinonimák. Azt meg senki sem mondta, hogy a magyar pont ugyanolyan lenne, mint az amerikai vagy az angol. (Azok egymástól is nagyon különbözőek, de persze hasonlóságokat lehet találni a kettő tanulmányozása közben is.)
7 hónapja
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 357 — beers & Packers
Assurbanapli
Miért politizálnak? Hogy merjenek kicsik maradni? KG azzal nyert a Hegyvidéken, hogy nem nézett ki potens polgármesternek, hanem valakinek, aki nem Pokorni? Ne már.
Ez önámítás, amit írsz. KG sem igazán hisz benne, hogy országos tényezők lesznek. Ha hitt volna benne, akkor nem indítanak külsősöket az EU-s listán. Ez a pártigazgató fiú ügyesnek néz ki, de továbbra sem látom, hogy Baranya IV.-ben hogy lesz 1%-uk. Ahogy azt sem, hogy Baranya I.-ben szerzett 6% hogy fogja ellensúlyozni ezt.
Gyurma Pappa
Kezdem magam úgy érezni, mintha felcsaptam volna az MKKP fogadatlan prókátorának. Nem áll szándékomban. (Btw: eddig még nem szavaztam rájuk.)
Ha pár éve azzal jövök, hogy Kovács Gergő elindul a hegyvidéki polgármesteri címért és simán behúzza, akkor valószínűleg úgy reagáltál volna: önámítás. A "pártigazgató fiú" (Nagy Dávid, aki listavezető lesz) szerintem is ügyesnek néz ki, benne van a pakliban, hogy összehoz egy ütőképes listát. Ettől még én is ezt írtam korábban: kérdés, a kutyapárt egyáltalán megcélozza-e a parlamentbe jutást, vagy megelégszik a szokásos pár százalékkal?
Az, hogy az EP-listán külsősök indultak, miért lenne annak a bizonyítéka, hogy nem akarnak országos tényezővé válni? Nem éppen az ellenkezőjét mutatja? (Az EP-kampányt ezzel együtt csúnyán elszúrták, nem megyek bele, miért.)
Baranya 4-ben amúgy a kutyás jelölt 2,5 százalékot kapott 2022-ben.
7 hónapja
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 10 400 — #neverpunt
Pityinger konkrétan nem tudott rappelni, nulla tehetsége volt hozzá, semmi ritmusérzéke nincs, a flowja nulla, a rappelése még csak véletlenül sem harmonizál a beattel. emellett kurva idegesítő a tehénbőgése,
deyell
Master P magyar hangja 😀

7 hónapja
itthon meg nem tudnek olyat joszivvel ajanlani senki aki meno es autentikis egyben.
YoungZeeZee
Régebbiek: Barbárfivérek, Killakikitt, Funktasztikus, Bobafett, Bobakrome, NKS, AKPH, Tkyd
Újabbak: ThaPatkányz, Krúbi, BetonHofi, Pogányinduló
Azért akadnak.
Őszentsége Sobri Jóska
Az utóbbi pár év legjobb cucca Holi Sírok és nevetek lemeze.
Dzsokijuing
de ok nem mind gigasztarok, top listasak.pogi nagyott ugrott de fiatal meg, nem is "vezer" en olyanrol irtam akik kb "nagyszinpad" kozismert klasszikus hiphoppal.
akph mar nincs sajna.

akik toppok mint halott penzt pop, fluor-pop, follow the flow -pop pedig ok klasszikkal kezdtek.
YoungZeeZee
Nézz rá egy mostani fesztivál line-upra, hogy milyen idősávban milyen színpadokon van Krúbi/Beton.Hofi/Pogány vs. Halott Pénz/Fluor/Follow the Flow. Mostanság inkább már az első trió a top (HP még megy jellemzően szombaton, de az nem a hip-hop miatt van, hanem mert kellően lakossági (TCS egy másik műfajból ugyanez).

7 hónapja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 591 — zászló zászló szív
Nem is kell kormányzati alternatívát nyújtaniuk, elég, ha magasabb szinten betöltik azt a szerepet, amit a fővárosi önkormányzatban. Aki szerint erre képtelenek lennének, az vagy jólelkű tájékozatlan naiv, vagy teljesen fogalmatlan ostoba a politikai realitások tekintetében, vagy egyszerre mindkettő.
nagylaza, főpohárnok
Akkor mit kell? Miért politizálnak? Hogy merjenek kicsik maradni? KG azzal nyert a Hegyvidéken, hogy nem nézett ki potens polgármesternek, hanem valakinek, aki nem Pokorni? Ne már.

Ez önámítás, amit írsz. KG sem igazán hisz benne, hogy országos tényezők lesznek. Ha hitt volna benne, akkor nem indítanak külsősöket az EU-s listán. Ez a pártigazgató fiú ügyesnek néz ki, de továbbra sem látom, hogy Baranya IV.-ben hogy lesz 1%-uk. Ahogy azt sem, hogy Baranya I.-ben szerzett 6% hogy fogja ellensúlyozni ezt.

7 hónapja
YoungZeeZee 9 511
itthon meg nem tudnek olyat joszivvel ajanlani senki aki meno es autentikis egyben.
YoungZeeZee
Régebbiek: Barbárfivérek, Killakikitt, Funktasztikus, Bobafett, Bobakrome, NKS, AKPH, Tkyd
Újabbak: ThaPatkányz, Krúbi, BetonHofi, Pogányinduló
Azért akadnak.
Őszentsége Sobri Jóska
Az utóbbi pár év legjobb cucca Holi Sírok és nevetek lemeze.
Dzsokijuing
de ok nem mind gigasztarok, top listasak.pogi nagyott ugrott de fiatal meg, nem is "vezer" en olyanrol irtam akik kb "nagyszinpad" kozismert klasszikus hiphoppal.
akph mar nincs sajna.

akik toppok mint halott penzt pop, fluor-pop, follow the flow -pop pedig ok klasszikkal kezdtek.
7 hónapja
Assurbanapli Denver Broncos 1 952
Közismert tény az alkotmányjogi irodalomban, hogy a választási rendszerek alakítják ki a pártrendszert, és nem az, hogy a választópolgárok mennyire megosztottak egyes irányzatok között. Ezért van az, hogy az USÁban kétpártrendszer van, de ezért van az angoloknál is. A magyar választási rendszer ugyanebbe az irányba tolja a pártstruktúrát.
Assurbanapli
Az igaz, hogy a mostani szisztéma a kétpártrendszer felé tolja a pártstruktúrát, de nálunk eleve nem lehet konstans választási szabályokról beszélni. Néhány módosítással, ami még csak nem is nyúl hozzá az alapokhoz, gyorsan megváltoztatható a képlet.
A magyar választási rendszert (ami olyan, amilyen) egy kalap alá venni az amerikaival és az angollal, nos, fölöttébb merész gondolatkísérlet. A hasonlóság annyi, hogy itt is, ott is, amott is tartanak parlamenti választást, de ezzel nagyjából kifújt.
nagylaza, főpohárnok
Őszintén szólva, nem is értem, mit akartál ezzel mondani. Minden választási rendszer megváltoztatható, nemcsak a magyar. Az egy kalap alá vétel tilalma alatt meg azt érted, hogy nem szabad őket összehasonlítani?
7 hónapja
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 214 — #NoStress
Én úgy summáznám, hogy aki a kutyapártot ténylegesen "elhiszi", mint valós alternatívát országosan bármire, az vagy jólelkű tájékozatlan naív, vagy teljesen fogalmatlan ostoba a politikai realitások tekintetében, vagy egyszerre mindkettő.
Őszentsege Sobri Jóska
Egyrészt a fővárosban jól működnek, másrészt most egy felkészült parlamenti frakcióról beszélünk, ami azért megugorható.
A te elvárásod idealizált.
Dzsokijuing
A főváros nem országos, egy parlamenti frakciónak meg valójában egy funkciója van, hogy szavazzon, aminek akkor van értelme, hogyha elég sokan vannak. Egy kutyapárti frakció sose lesz elég sokan, így sose lesz valós alternatíva.
De valójában nem akarom senki orbánváltó kutyapárti lelkesültségét letörni, úgyhogy