NCAA eredménykövetés NCAA eredménykövetés - 1 aktív topik

Politika

65 feliratkozó

8 hónapja
Nomac New England Patriots 4 114 — balazs.t85@gmail.com
Ezt én konkrétan elmentem magamnak:  444.hu/2025/03/25/nagy-marton-mukodik-az-arresstop-igy-a-marciusi-inflacio-5-az-aprilisi-4-szazalek-ala-csokkenhet

(Közben a végeken hallom, hogy ugye az árrésszabályzott tojás 20 Ft-tal drágább, mint kisvárosban a "kézműves" tojás, de a termelő már bemondta, hogy a baszakszanak az árakkal, akkor megoldják okosban kp-ban az ár egy részt. Itt tartunk megint...)
Gyurma Pappa
Ez is még hozzá:
 www.agrarszektor.hu/elelmiszer/20250325/kiderult-a-magyar-elelmiszeripar-legfeltettebb-titka-az-arresstop-miatt-54381?fbclid=IwY2xjawJPTIxleHRuA2FlbQIxMQABHZNEOn7c-nDU0c9ChAQIEAg2Auma4cQ01vQXqIBvhxJsH0oMChUgq4c8-A_aem_m63g-MwyHUY2_16bvosrxw#google_vignette
8 hónapja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 328 — zászló zászló szív
továbbra is felteszem, hogy lesznek, és látványos csalástól mentesek lesznek a választások,
Gyurma Pappa
Megkérdezném, hogy ezt mire alapozod?
Már most is nagy Tisza előnyt mérnek, ez -tegyük fel- nem változik egy év alatt, mert mitől is változna, semmi se lesz jobb, pláne az egyéni megélés szintjén csak még nagyobb lesz a córesz, le lesz maradva Fidesz 10+ ponttal (veled ezen nem vitáznék, te is ismered a true méréseket, és tudsz trendekkel is kalkulálni), ugyan mi érdekük fűződik ahhoz, hogy legyenek választások, azokon ott lehessen a Tisza, vagy ha ott van, akkor kaphasson több szavazatot?
Ha te lennél OV bevállalnád a hatalomvesztést, ha "simán" meg tudod oldani "kicsit" inkorrekt módon, hogy ne szenved el? Olyannak ismered, mint akiben nem "trükközik kicsit a magyar gógyi"? Mert én nem, engem meglepne ha önként és dalolva belemasírozna a faszerdőbe.

de természetesen ennek ellenkezője teljesen lehetséges kimenetGyurma Pappa
csak szerintem nem túl valószínű.
Őszentsége Sobri Jóska
Épp ezt írom, hogy amit írok, az csak ebben az esetben értelmezhető, de valószínűleg nem így lesz. Ugyanazt gondoljuk 😊

Tehát: a hozzászólás kereteiben feltételezem, a valóságban erős kétségeim vannak, de ez az eshetőség túl bonyolult, ahhoz hogy kibogozzam, és a következmények beláthatatlanok, így ezt én nem is akarom és tudom elemezni

Szerkesztette: Gyurma Pappa

8 hónapja
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 136 — #NoStress
De ha nincs kocsma, nincs bolt, nincs posta, nincs semmi, akkor kinek akarsz fizetni KP-ban, hogy kell az a bankomat?
vpi
Mindenkinek. A Svábnak, Szifonnak, Bakinak, Stokinak, Gyurinak, Rádi dokinak, stb. Semmilyen problémát nem tudsz falun megoldani kápé nélkül.

8 hónapja
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 136 — #NoStress
továbbra is felteszem, hogy lesznek, és látványos csalástól mentesek lesznek a választások,
Gyurma Pappa
Megkérdezném, hogy ezt mire alapozod?
Már most is nagy Tisza előnyt mérnek, ez -tegyük fel- nem változik egy év alatt, mert mitől is változna, semmi se lesz jobb, pláne az egyéni megélés szintjén csak még nagyobb lesz a córesz, le lesz maradva Fidesz 10+ ponttal (veled ezen nem vitáznék, te is ismered a true méréseket, és tudsz trendekkel is kalkulálni), ugyan mi érdekük fűződik ahhoz, hogy legyenek választások, azokon ott lehessen a Tisza, vagy ha ott van, akkor kaphasson több szavazatot?
Ha te lennél OV bevállalnád a hatalomvesztést, ha "simán" meg tudod oldani "kicsit" inkorrekt módon, hogy ne szenved el? Olyannak ismered, mint akiben nem "trükközik kicsit a magyar gógyi"? Mert én nem, engem meglepne ha önként és dalolva belemasírozna a faszerdőbe.

de természetesen ennek ellenkezője teljesen lehetséges kimenetGyurma Pappa
csak szerintem nem túl valószínű.

8 hónapja
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 370 — Patriot
 sokszinuvidek.24.hu/mozaik/2025/03/25/falusi-boltok-bezarasa-baranya/
Negritis, a vajda
Ez azert van, mert biztos nem volt ott bankautomata.
Lúdas Solymi
Nem.Ez azért van,mert mindenhol megjelentek a multik,és szinte minden falutól nagyjából 10-20km-re akad belőle legalább egy (egy-egy extrém helyzettől eltekintve).Ezekkel meg nem tud versenyezni a kiskereskedelmi szféra.Sem árban,sem munkaerőkérdésben.
Másik fontos oka,hogy ezeket a multikat könnyebben érik el az emberek,hiszen nagyon megugrott a gépkocsik száma.

A bankautomatákra pedig azért van szükség,mert éppen a postákat is kinyírják,amikből azért elég sűrűn volt szórás még a kis településeken is.
Sajnos minden rendeletet csak általánosságban értelmeznek,az hogy mondjuk van extrém kirívó eset,az senkit nem érdekel. De például a Felső-Mátrában 6 településen nincs például bankautomata,a postát is most készülnek bezárni,a legközelebbi automaták meg olyan 25km-re vannak.
Mikor bejön egy pesti a kijelölt dohányboltba - mert van ugye ilyen is,és ott nem kötelező teljes dohányipari termékkollekciót felvonultatni mint a koncessziós boltokban - leesik az álla,mert nem hiszi el hogy a mai magyar vidéken ilyen is van.Persze pont ő az az ember is,aki este 8-kor tejfölt meg tésztát keres,mert nem hiszi el,hogy ugyan miért nincs nyitva semmi ahol ő ilyen csipp-csupp szart megvehetne,mert sajnos ebben a nagy kényelemben az emberek java része elfelejtett önállónak lenni,és legalább egy napot tervezni...
Foresz
Latom nem ment at a szarkazmus.
Az onallosagnak meg az egy napot eloretervezesnek mi koze van egymashoz?
Lúdas Solymi
Önállóan megtervezni egy napot.
Foresz
De ha nincs kocsma, nincs bolt, nincs posta, nincs semmi, akkor kinek akarsz fizetni KP-ban, hogy kell az a bankomat?
8 hónapja
Ezt én konkrétan elmentem magamnak:  444.hu/2025/03/25/nagy-marton-mukodik-az-arresstop-igy-a-marciusi-inflacio-5-az-aprilisi-4-szazalek-ala-csokkenhet

(Közben a végeken hallom, hogy ugye az árrésszabályzott tojás 20 Ft-tal drágább, mint kisvárosban a "kézműves" tojás, de a termelő már bemondta, hogy a baszakszanak az árakkal, akkor megoldják okosban kp-ban az ár egy részt. Itt tartunk megint...)

8 hónapja
A lényeg, hogy ha nekiáll egyezkedni, hogy Budapesten 16/16 legyen a vége ellenzéki szempontból (amiből ugye nem mind Tisza), többet veszít a másik 90-ben, mint amit itt nyer. Könnyebb 90/54-et elérni, mint 90/38-at a budapesti 16/16 mellett. Ennyi sztem a mondanivaló.
gabokocka
Hát, én nem vagyok benne biztos, hogy a 90/54 a könnyebb, ott nagyon sok múlik a jelölteken is.

Felvetődik még egy kérdés, bár csak apróság, de Mellár és a szegedi Szabó Sándor körzetével is ugyanez lehet a terv? Ők is azért mondhatóak szerintem beágyazottnak, 2 aktív ciklus után (Szabónak 3 listással együtt), ha azokat is oda teszik, hogy "nem egyezkedünk", akkor már 88/54.

Legutóbb a fidesz 86 vidéki körzetet vitt el, most kicsit változtak a számok, de azért nagyjából annyiból 54-et átfordítani nem lesz egyszerű, csak pártlogóval, meg MP-el, ott már kellenek jó jelöltek is. Nagyon más dolog már eddig is ellenzéki körzeteket magad mellé állítani, mint átfordítani a korábban fideszeseket, olyan helyekkel együtt, ahol 10-15-20 ezer szavazat volt a különbség 2022-ben...
StormST
Mellárnak nagyjából semmilyen beágyazottsága sincs. Kb. semmit sem csinál. Egyszerűen Pécs-Kertvárosban (ami nevével ellentétben egy panel lakótelep) annyian utálják a fideszt, hogy ez is elég volt.

Azt márt csak pluszban teszem hozzá, hogy azért ne essünk már át oda, mintha a Fidesz jelöltjei mind hibátlan egyéniségek lennének.
zinedine5
csak a Fideszesek biztosan a Fideszesre fognak szavazani, még ha lesz az ellenzéknél több lehetőség, akkor oszlik a szavazat
ezért kéne jól megcsinálni, de félő, ha ne Tisza vs. Fidesz lesz a szavazólapokon, akkor rohadt nehéz lesz
NB2
Nyilván nehéz lenne/lesz, de gondolom a Tisza úgy gondolja, hogyha egyezkedik Ferivel és a többi "óellenzékkel" akkor egyrészt összeGyurcsányozzák (ebben kb. 100 %-ig igazuk is van), másrészt több szavazatot veszthet mint amennyit nyerhet. Most, hogy ez igaz-e azt én nem tudom, de ők jelenleg valószínűleg így érzik.
zinedine5
Miért lenne ez így, de komolyan? Ha van egy 40+%-ra mért Tisza, meg egy helyi Mellár, akkor csakazértisbehúzomamellárramertamagyarpéteregygeci? KUUURVA őszintén nem értem miről beszélünk. Nincs választási matekozás, nem arról van szó, hogy egy kiélezett brit választási rendszer van, ahol egy-egy körzet majd eldöntheti (mondjuk talán 40 éve nem is volt igazán kiélezett brit választás, talán a May féle random kiírt).

Nagyon úgy érzem, hogy néhányan projektáljátok (és nem feltétlenül a beidézettekre gondolok) a saját elvárásaitokat nagy tömegekre.

AZ ÁTLAG SZAVAZÓ ENNÉL SOKKAL EGYSZERŰBB LÉLEK. Ők úgy szavaznak, ahogy azt gondolják, hogy a hozzájuk hasonlóak szavazni fognak: tehát ha azt látják, hogy a Tisza kormányváltó erő, akkor azt fogják gondolni, hogy a hozzájuk hasonlóak, akik kormányt akarnak váltani, a Tiszára fognak szavazni. És fel sem merül bennük, hogy azért szavazzanak a DK-ra mert a Petya nem állt ki a melegek mellett. Az emberek 80% nem követi a politikát. Impulzusokat lát. A tulajdon feleségem, aki mellettem kénytelen élni, három hete (!) kérdezte meg, hogy akkor ki is ez a Magyar Péter, meg hogy néz ki. Nem érdekli a politika ilyen szinten. Utálja a Fidesz, az aktuális ellenzékire leszavaz.

Drága lesz a kenyér 2026-ban? Drága lesz az iskola kezdés most szeptemberben (arra még emlékezni fognak talán)? Nem lesz béremelés februárban? Na, akkor eszükbe fog jutni, hogy JA választások lesznek. Jól van, elég volt a Fideszből, ki ez a másik? 40%-on áll a Tisza? Húzom is be! 4 éve volt egy szerencsétlen fasz MZP, aki képtelen volt konzisztensen nem ellentmondani magának, és egy tróger óellenzék, élén a DK-val, aki meg a saját túlélését egy újabb Fidesz győzelemben látta (mondjuk tuti nem remélték, hogy 2/3-ad lesz megint...), mit látott ugyanez az ember? Húhha, háború van, ezek meg egymással sem tudnak megegyezni, meg feles alkotmányozásról beszélnek, a faszt érdekli, félek az oroszoktól. Piff Fidesz.

Kurva mindegy, hogy melyik semmirekellő DK-s vagy független vagy akárki indul, ha lesz kormányváltó hangulat, akkor a Tiszára fognak szavazni az emberek. Ha nem lesz kormányváltó hangulat, akkor meg a Fideszre. A maradék a Tiszára, meg talán listán bejut a DK, a FSB Magyar Hímzőtagozata meg esetleg a Kutyák átesnek a küszöbön. Talán megússzuk az újabb kétharmadot. 4 éve is ment a nagy matek (én is részese voltam, nyugi), de az amerikai választások és a 2022-es magyar ogyv belátatta velem: ha váltó hangulat van, váltás lesz. Ha nincs, akkor nem.

(továbbra is felteszem, hogy lesznek, és látványos csalástól mentesek lesznek a választások, de természetesen ennek ellenkezője teljesen lehetséges kimenet)

Szerkesztette: Gyurma Pappa

8 hónapja
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 274 — Ajmo Vatreni
A lényeg, hogy ha nekiáll egyezkedni, hogy Budapesten 16/16 legyen a vége ellenzéki szempontból (amiből ugye nem mind Tisza), többet veszít a másik 90-ben, mint amit itt nyer. Könnyebb 90/54-et elérni, mint 90/38-at a budapesti 16/16 mellett. Ennyi sztem a mondanivaló.
gabokocka
Hát, én nem vagyok benne biztos, hogy a 90/54 a könnyebb, ott nagyon sok múlik a jelölteken is.

Felvetődik még egy kérdés, bár csak apróság, de Mellár és a szegedi Szabó Sándor körzetével is ugyanez lehet a terv? Ők is azért mondhatóak szerintem beágyazottnak, 2 aktív ciklus után (Szabónak 3 listással együtt), ha azokat is oda teszik, hogy "nem egyezkedünk", akkor már 88/54.

Legutóbb a fidesz 86 vidéki körzetet vitt el, most kicsit változtak a számok, de azért nagyjából annyiból 54-et átfordítani nem lesz egyszerű, csak pártlogóval, meg MP-el, ott már kellenek jó jelöltek is. Nagyon más dolog már eddig is ellenzéki körzeteket magad mellé állítani, mint átfordítani a korábban fideszeseket, olyan helyekkel együtt, ahol 10-15-20 ezer szavazat volt a különbség 2022-ben...
StormST
Mellárnak nagyjából semmilyen beágyazottsága sincs. Kb. semmit sem csinál. Egyszerűen Pécs-Kertvárosban (ami nevével ellentétben egy panel lakótelep) annyian utálják a fideszt, hogy ez is elég volt.

Azt márt csak pluszban teszem hozzá, hogy azért ne essünk már át oda, mintha a Fidesz jelöltjei mind hibátlan egyéniségek lennének.
zinedine5
csak a Fideszesek biztosan a Fideszesre fognak szavazani, még ha lesz az ellenzéknél több lehetőség, akkor oszlik a szavazat
ezért kéne jól megcsinálni, de félő, ha ne Tisza vs. Fidesz lesz a szavazólapokon, akkor rohadt nehéz lesz
NB2
Nyilván nehéz lenne/lesz, de gondolom a Tisza úgy gondolja, hogyha egyezkedik Ferivel és a többi "óellenzékkel" akkor egyrészt összeGyurcsányozzák (ebben kb. 100 %-ig igazuk is van), másrészt több szavazatot veszthet mint amennyit nyerhet. Most, hogy ez igaz-e azt én nem tudom, de ők jelenleg valószínűleg így érzik.
8 hónapja
Foresz Denver Broncos 888 — Broncos
Negritis, a vajda
Lúdas Solymi
Nem.Ez azért van,mert mindenhol megjelentek a multik,és szinte minden falutól nagyjából 10-20km-re akad belőle legalább egy (egy-egy extrém helyzettől eltekintve).Ezekkel meg nem tud versenyezni a kiskereskedelmi szféra.Sem árban,sem munkaerőkérdésben.
Másik fontos oka,hogy ezeket a multikat könnyebben érik el az emberek,hiszen nagyon megugrott a gépkocsik száma.

A bankautomatákra pedig azért van szükség,mert éppen a postákat is kinyírják,amikből azért elég sűrűn volt szórás még a kis településeken is.
Sajnos minden rendeletet csak általánosságban értelmeznek,az hogy mondjuk van extrém kirívó eset,az senkit nem érdekel. De például a Felső-Mátrában 6 településen nincs például bankautomata,a postát is most készülnek bezárni,a legközelebbi automaták meg olyan 25km-re vannak.
Mikor bejön egy pesti a kijelölt dohányboltba - mert van ugye ilyen is,és ott nem kötelező teljes dohányipari termékkollekciót felvonultatni mint a koncessziós boltokban - leesik az álla,mert nem hiszi el hogy a mai magyar vidéken ilyen is van.Persze pont ő az az ember is,aki este 8-kor tejfölt meg tésztát keres,mert nem hiszi el,hogy ugyan miért nincs nyitva semmi ahol ő ilyen csipp-csupp szart megvehetne,mert sajnos ebben a nagy kényelemben az emberek java része elfelejtett önállónak lenni,és legalább egy napot tervezni...
Foresz
Lúdas Solymi
Önállóan megtervezni egy napot.
8 hónapja
Lúdas Solymi New England Patriots 8 878
Negritis, a vajda
Lúdas Solymi

Foresz
8 hónapja
Foresz Denver Broncos 888 — Broncos
Negritis, a vajda
Lúdas Solymi

8 hónapja
warr_b Washington Commanders 27 904 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
 transtelex.ro/kulfold/2025/03/24/katonai-szovetseg-szerbia-magyarorszag-nato-tajekoztatas-elmaradas

Csak, hogy fontos dolgokról is beszéljünk a topikban.
Amadeus the Young
Bosznia
r.baggio
 telex.hu/kulfold/2025/03/25/kiszineztek-a-szerb-magyar-katonai-egyuttmukodest-de-a-lufi-fujasaban-orban-keze-is-benne-van

Ezek a szerbek olyanok, mint Piszkos Fred.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
8 hónapja
NB2 New England Patriots 27 456 — nabege2@yahoo.com
gabokocka

StormST

zinedine5
8 hónapja
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 16 651 — beers & Packers
en akkor tenyleg csak azt kerdezem, hogy a bpi 16 nelkul h lesz 54?
csebi
Pont ezt akartam írni, hogy nem lenne egyszerűbb 106-ból 54-et szerezni, mint 90-ből? De biztos én voltam szar matekból... 😀
StormST
Nem véletlenül van rohadt sok helyen, hogy az 54 lehetséges körzetből 16 budapesti, és Pest vármegye OEVK-inak nagy része is bele van számolva (ezzel a 40%-a már meg is van)
zacknorb
A magam részéről nem látom be, miért ne lehetne különféle célzott üzenetekkel, de egyszerre Budapestnek és a vidéki Magyarországnak is tetsző módon politizálni, ha már a Tisza egy "se jobb, se bal, hanem magyar" néppárt. Biztosan az én fantáziám túl élénk.
8 hónapja
StormST Denver Broncos 12 424 — SB 50 Champion @ Grund
gabokocka

StormST

zinedine5
Nyilván nem azok, csak a bajnokot mindenben nagyon meg kell verni, meg ott nincs megosztottság...

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
8 hónapja
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 274 — Ajmo Vatreni
gabokocka

StormST

8 hónapja
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 26 530 — Keep pounding
 telex.hu/zacc/2025/03/25/orban-viktor-magyar-peter-kovacs-gergely-poszt-reakcio-orszaggyulesi-valasztas

Qrvanagy 😊

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
8 hónapja
somoskovig Jacksonville Jaguars 11 519 — Chiefs GM
Azért van érzéke MP-nek a színpadiassághoz, kvázi tetemre hívta OV-t egyéni indulással OV lakhelyén. 😊

8 hónapja
StormST Denver Broncos 12 424 — SB 50 Champion @ Grund
gabokocka

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
8 hónapja
Lúdas Solymi New England Patriots 8 878
Negritis, a vajda
8 hónapja
slowmotion Dallas Cowboys 26 908 — Cowboys fan
Pottyondi tolja tovább az értetlent...
NB2
Azt kellene megérteni, hogy egy ideális világban (nagyobb eséllyel) meg lehetne csinálni, hogy a kecske is jól lakjon, káposzta is megmaradjon, addig a valóságban sajnos ez egy vagy-vagy kapcsolat.....ami szomorú, de ez van, ezt mutatja az elmúlt min. 15 év.
....és akkor el lehet dönteni, hogy a kettő között melyiket szeretnénk jobban 🤷‍♂️
bogjosi
Néha reménykedem, hogy ezt csak azért csinálják, hogy 1, a megtekintettség megmaradjon, az elvhűség intaktnak tűnjön, és 2, mert ha túl korán indul a hajrá, akkor átrajzolják a pályát vagy átírják a szabályokat, úgyhogy 3, csak porhintés van, hogy a Központi Pártbizottság óvatlanná váljon.

De aztán felébredek, és rájövök, hogy ennek semmi esélye.
8 hónapja
bogjosi New England Patriots 1 916
NB2
Azt kellene megérteni, hogy egy ideális világban (nagyobb eséllyel) meg lehetne csinálni, hogy a kecske is jól lakjon, káposzta is megmaradjon, addig a valóságban sajnos ez egy vagy-vagy kapcsolat.....ami szomorú, de ez van, ezt mutatja az elmúlt min. 15 év.
....és akkor el lehet dönteni, hogy a kettő között melyiket szeretnénk jobban 🤷‍♂️

Szerkesztette: bogjosi

...ne gondolkodd túl a dolgokat, ÉLVEZD!
8 hónapja
NB2 New England Patriots 27 456 — nabege2@yahoo.com
8 hónapja
zacknorb Green Bay Packers Cincinnati Bearcats 20 786 — Kinek mit intézett a kormánya
en akkor tenyleg csak azt kerdezem, hogy a bpi 16 nelkul h lesz 54?
csebi
Pont ezt akartam írni, hogy nem lenne egyszerűbb 106-ból 54-et szerezni, mint 90-ből? De biztos én voltam szar matekból... 😀
StormST
Nem véletlenül van rohadt sok helyen, hogy az 54 lehetséges körzetből 16 budapesti, és Pest vármegye OEVK-inak nagy része is bele van számolva (ezzel a 40%-a már meg is van)

Poloska vagyok.
8 hónapja
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 26 530 — Keep pounding

Szerkesztette: gabokocka

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.