Politika
64 feliratkozó
8 hónapja
Aszály idején aszálypárti, áradás esetén árvízpárti.aszálypárti
biztos van valami magyarázat, hogy mi ez az élet amit élünk itt. mert ilyen egy igazi világban nincs, nem lehet.
petey
deyell
Meteor becsapódás veszélye esetén meteorpárti.
Esetleges ragály elterjedése esetén ragálypárti, etc.
Szerkesztette: Brouwerij van de Vrij
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
8 hónapja
aszálypárti
biztos van valami magyarázat, hogy mi ez az élet amit élünk itt. mert ilyen egy igazi világban nincs, nem lehet.
petey
built for this shit
8 hónapja
Ukrajna+aszály=uszály. Rövidebb is leírni, elmondani, kis segítség a Megafonnak.
petey
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
8 hónapja
xdd, ma a honvédségnek el kellett vinni Bobro papát meg Gulyás Gerit tankozni az új gépekkel.blitzkrieg
zacknorb
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
8 hónapja
xdd, ma a honvédségnek el kellett vinni Bobro papát meg Gulyás Gerit tankozni az új gépekkel.
Poloska vagyok.
8 hónapja
8 hónapja
sajnos en a magyar allami iskolakrol is eleg kemenyen hallom szoval nehezt igy kijelenteni, hogy maganban van igazan.Ott van igazán.sztem ez ebbol a szempontbol nem relevans. egy 20 fos elit magan suliban is ugyanugy van bullying ...Miért, random sima állami suliba járnak 25-30 átlagos gyerekkel egy osztályba?Nem igazából értem, hogy hogy jönnek ide a gyerekek. Függetlenül attól, hogy miket mondanak egymásról még lehet jó anya Varga Judit és jó apa Magyar Péter.en megertem. magyar kozegbe nem tudod oket olyan buborekba tenni, hogy ne erje oket ez el. itt nem csak arrol van szo, hogy esetleg ok is olvassak ezt hanem hogy az iskolai, barati, egyeb kozegben milyen hatas eri oket ez alapjan. siman lehet emaitt bullying. siman lehet, hogy kapnak beszolasokat mondjuk edzotol ha sportolnak stb. ez amugy elkepesztoen befolyasolhatja a szellemi fejlodesuket.
Függetlenül attól, hogy miket mond/tesz Orbán Viktor lehet jó apja még annak a Gáspárnak is, aki - elvileg - meleg.
Jughead
talan az o esetukben lehet egy kulfoldi oktatas lenne a legjobb megoldas, ahol kvazi atlagjanosok-julcsik lennenek.
csebi
warr_b
csebi
Van barátom, aki egyetemi oktató gyerekeként végigjárta a világot, kizárólag angol nyelvű képzések. Járt együtt kuvaiti hercegekkel, svéd király sarjakkal, amerikai elit gyerekeivel. Az én barátom nem véletlenül az egyik legkönnyebben barátkozó, közvetlen felnőtt lett, ez volt a túlélési stratégiája. Ha nem nézték ki maguknak, az volt az egyetlen esélye, hogy ne cincálják szét a bullyk. Egy helyen szenvedett: a magyar általános iskolában, mert ott a pedagógusok is csatlakoztak a bulihoz...
Gyurma Pappa
a mi sulinkrol ugye egy ev tapasztalatunk van, meg nyilvan 3-4 evesen ez meg nem tema, de rengeteg gyerek jar oda munkatarsak kozul, es alapvetoen jo tapasztalatokat hallottam, volt is ra precedens nem egy hanem sok, hogy akkor ha a gyerek nem valtoztatott a viselkedesen akkor nem jarhatott a kovetkezo evben oda.
de epp par hete hallottam egy eleg rossz esetet, ahol az iskola nem cselekedett megfeleloen, es a barataink kenytelenek voltak kivenni ev vegevel, atiratni mashova. de ez is erdekes, mert mar 7 eve oda jartak a gyerekek, es soha semmi gond nem volt, vagy ha vmi volt is a suli egybol megfeleloen intezkedett, most meg nem.
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
8 hónapja
Így van, sőt. Azokon a helyeken még kiélezettebbek a gyerekek az ilyesmire, mivel a szülők is hasonló körben vannak, ezért még inkább téma otthon a “hallottad mint mondott x y-ra?” Még ha sima általánosba járnànak, jobb lenne nekik jelenleg.sztem ez ebbol a szempontbol nem relevans. egy 20 fos elit magan suliban is ugyanugy van bullying ...Miért, random sima állami suliba járnak 25-30 átlagos gyerekkel egy osztályba?Nem igazából értem, hogy hogy jönnek ide a gyerekek. Függetlenül attól, hogy miket mondanak egymásról még lehet jó anya Varga Judit és jó apa Magyar Péter.en megertem. magyar kozegbe nem tudod oket olyan buborekba tenni, hogy ne erje oket ez el. itt nem csak arrol van szo, hogy esetleg ok is olvassak ezt hanem hogy az iskolai, barati, egyeb kozegben milyen hatas eri oket ez alapjan. siman lehet emaitt bullying. siman lehet, hogy kapnak beszolasokat mondjuk edzotol ha sportolnak stb. ez amugy elkepesztoen befolyasolhatja a szellemi fejlodesuket.
Függetlenül attól, hogy miket mond/tesz Orbán Viktor lehet jó apja még annak a Gáspárnak is, aki - elvileg - meleg.
Jughead
talan az o esetukben lehet egy kulfoldi oktatas lenne a legjobb megoldas, ahol kvazi atlagjanosok-julcsik lennenek.
csebi
warr_b
csebi
A brit - magyar suliba meg a Deutsche-ba jár a ner meg az elit 2/3-a….
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
8 hónapja
Ott van igazán.sztem ez ebbol a szempontbol nem relevans. egy 20 fos elit magan suliban is ugyanugy van bullying ...Miért, random sima állami suliba járnak 25-30 átlagos gyerekkel egy osztályba?Nem igazából értem, hogy hogy jönnek ide a gyerekek. Függetlenül attól, hogy miket mondanak egymásról még lehet jó anya Varga Judit és jó apa Magyar Péter.en megertem. magyar kozegbe nem tudod oket olyan buborekba tenni, hogy ne erje oket ez el. itt nem csak arrol van szo, hogy esetleg ok is olvassak ezt hanem hogy az iskolai, barati, egyeb kozegben milyen hatas eri oket ez alapjan. siman lehet emaitt bullying. siman lehet, hogy kapnak beszolasokat mondjuk edzotol ha sportolnak stb. ez amugy elkepesztoen befolyasolhatja a szellemi fejlodesuket.
Jughead
csebi
warr_b
csebi
Van barátom, aki egyetemi oktató gyerekeként végigjárta a világot, kizárólag angol nyelvű képzések. Járt együtt kuvaiti hercegekkel, svéd király sarjakkal, amerikai elit gyerekeivel. Az én barátom nem véletlenül az egyik legkönnyebben barátkozó, közvetlen felnőtt lett, ez volt a túlélési stratégiája. Ha nem nézték ki maguknak, az volt az egyetlen esélye, hogy ne cincálják szét a bullyk. Egy helyen szenvedett: a magyar általános iskolában, mert ott a pedagógusok is csatlakoztak a bulihoz...

8 hónapja
sztem ez ebbol a szempontbol nem relevans. egy 20 fos elit magan suliban is ugyanugy van bullying ...Miért, random sima állami suliba járnak 25-30 átlagos gyerekkel egy osztályba?Nem igazából értem, hogy hogy jönnek ide a gyerekek. Függetlenül attól, hogy miket mondanak egymásról még lehet jó anya Varga Judit és jó apa Magyar Péter.en megertem. magyar kozegbe nem tudod oket olyan buborekba tenni, hogy ne erje oket ez el. itt nem csak arrol van szo, hogy esetleg ok is olvassak ezt hanem hogy az iskolai, barati, egyeb kozegben milyen hatas eri oket ez alapjan. siman lehet emaitt bullying. siman lehet, hogy kapnak beszolasokat mondjuk edzotol ha sportolnak stb. ez amugy elkepesztoen befolyasolhatja a szellemi fejlodesuket.
Jughead
csebi
warr_b
8 hónapja
www.facebook.com/share/p/191pPBPWbE/Nagyon nagy újdonság nincs abban, hogy a 106 egyéniben dől majd el, de itt egy kis választási földrajz.
Poloska vagyok.
8 hónapja
Miért, random sima állami suliba járnak 25-30 átlagos gyerekkel egy osztályba?Nem igazából értem, hogy hogy jönnek ide a gyerekek. Függetlenül attól, hogy miket mondanak egymásról még lehet jó anya Varga Judit és jó apa Magyar Péter.en megertem. magyar kozegbe nem tudod oket olyan buborekba tenni, hogy ne erje oket ez el. itt nem csak arrol van szo, hogy esetleg ok is olvassak ezt hanem hogy az iskolai, barati, egyeb kozegben milyen hatas eri oket ez alapjan. siman lehet emaitt bullying. siman lehet, hogy kapnak beszolasokat mondjuk edzotol ha sportolnak stb. ez amugy elkepesztoen befolyasolhatja a szellemi fejlodesuket.
Jughead
csebi

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
8 hónapja
Nem igazából értem, hogy hogy jönnek ide a gyerekek. Függetlenül attól, hogy miket mondanak egymásról még lehet jó anya Varga Judit és jó apa Magyar Péter.en megertem. magyar kozegbe nem tudod oket olyan buborekba tenni, hogy ne erje oket ez el. itt nem csak arrol van szo, hogy esetleg ok is olvassak ezt hanem hogy az iskolai, barati, egyeb kozegben milyen hatas eri oket ez alapjan. siman lehet emaitt bullying. siman lehet, hogy kapnak beszolasokat mondjuk edzotol ha sportolnak stb. ez amugy elkepesztoen befolyasolhatja a szellemi fejlodesuket.
Jughead
8 hónapja
Nem igazából értem, hogy hogy jönnek ide a gyerekek. Függetlenül attól, hogy miket mondanak egymásról még lehet jó anya Varga Judit és jó apa Magyar Péter.Függetlenül attól, hogy miket mond/tesz Orbán Viktor lehet jó apja még annak a Gáspárnak is, aki - elvileg - meleg.
8 hónapja
És még én vagyok a cinikus. Solymihoz képest ipari tanuló se.Es akkor az MP-ben lejatszodo belso vivodasrol meg nem is beszeltunk h mi a fontosabb, a hitvesi esku vagy a hazaszeretet.De azért hogy MP sajnálni kelljen, meg hogy ő legyen morálisan magasabban, mert Varga csúnyákat mondott rá, azért ne bassza már meg jóélet 😀 Varga még finom volt és visszafogott ahhoz képest, amit mondhatott volna. Egy házasságban, legyen az bármilyen, nehéz annál nagyobb hitvány sunyiságot csinálni, mint amit Magyar csinált. Ezt nem menti OV semmilyen vélt vagy valós magánéleti bűne. És ezeknek továbbra sincs túl sok köze a politikusi perszónájukhoz.Csak a szokásos módon csúsztatsz, de szerencsére ez egy írásos fórum, úgyhogy akár vissza is lehet olvasni, hogy senki nem írt olyat, amire hivatkozol. Varga Judit szavai kizárólag őt magát minősítik, illetve felhívnám a figyelmet még arra a bődületes ellentmondásra, hogy MP elméletileg évekig zsarolta olyan dologgal, ami mint kiderült, az ügyészség szerint semmi kompromittálót nem tartalmaz.
MC12
Az egész történetben van egy számomra sokkal személyesebb szál is, mint aki maga is megkapta azt, hogy "csodálatos apa, de sz@r férj", szóval van némi sejtésem az ilyen emberek motivációiról, de az a narratíva, hogy direkt nem a hangfélvetelen elhangzottakra, hanem a rögzítés tényére fókuszálunk, a cinizmus csimborasszója.
r.baggio
Lehet itt meg fokozni a dramat.
Egyszer vki megirhatna ezt az egesz GYF-OV-MP sztorit Shakespeare stilusaban.
Lúdas Solymi
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
8 hónapja
A miniszterelnök szerint a Pride-al kapcsolatban azt mondta: nem jó, ha politikusok mondják meg valamiről, hogy mit gondoljanak.Ezen át is siklottam... tudnám h akkor ki tiltotta be eredetileg a rendezvényt, miközben a szájuk habzott a médiában... narancsos g*cik...
Pofám leszakad.
somoskovig
8 hónapja
www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2025/07/termeles-ipar-kshMár itt is látom ballon fejű Nagy Marcikát brüsszelezni...
8 hónapja
A miniszterelnök szerint a Pride-al kapcsolatban azt mondta: nem jó, ha politikusok mondják meg valamiről, hogy mit gondoljanak.Az a baj, hogy senki nincs neki aki elmondaná, hogy erről szól az elmúlt 15 évünk.
Pofám leszakad.
somoskovig
Teljesen elgurult a gyógyszer...ezért is gáz, ha valaki 16 évig ilyen hatalmat kap. Ezt már az ókori Rómában is pontosan tudták.
8 hónapja
Dagadéknál sztem agyilag valami meghasadt az tuti... Tisza párt legyártását és Pride megrendezését Brüsszel írta elő...3 éve még ő támogatja Ukrajna gyorsított csatlakozását, most meg már Brüsszel új pártot hoz a célra létre....
Beki
8 hónapja
Dagadéknál sztem agyilag valami meghasadt az tuti... Tisza párt legyártását és Pride megrendezését Brüsszel írta elő...
8 hónapja
Is. Rendben, ez mind érvelhető. De azért hogy MP sajnálni kelljen, meg hogy ő legyen morálisan magasabban, mert Varga csúnyákat mondott rá, azért ne bassza már meg jóélet 😀 Varga még finom volt és visszafogott ahhoz képest, amit mondhatott volna. Egy házasságban, legyen az bármilyen, nehéz annál nagyobb hitvány sunyiságot csinálni, mint amit Magyar csinált. Ezt nem menti OV semmilyen vélt vagy valós magánéleti bűne. És ezeknek továbbra sincs túl sok köze a politikusi perszónájukhoz.Az a baj hogy ilyet nem írt senki, legalábbis én nem láttam, pedig követem a topikot, szóval nem értem hogy jön ide. Légyszi ne állíts valótlant. Basszamármeg a jóélet 😕.
MC12
Az viszont tény hogy MP full normálisan tud nyilatkozni VJ-ről azóta is, VJ viszont képtelen erre.
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
8 hónapja
az elohuzas alatt jol latom, hogy azt erted, hogy elkuldtek tanuskodni a NER eddigi legnagyobb korrupcios buntetougyeben?Azért ennyire MC meg te se lehetsz naiv.lehet rosszul ertelmezem MC mondanivalojat, de vmi olyasmi lett volna sztem, hogy hat VJ ezt mint kb volt feleseg mondta a volt ferjerol, es nem mint kozszereplo, politikus. az meg alapvetoen megertheto, hogy ilyet mond az ember egy valas soran-utan a masikra (ugye van is errol egy rohadt jo film (hazassagi tortenet) sot ennel cifrabbakat is mondanak egymasra az emberek. igazabol en sem nagyon kaptam fel a fejemet ezen. nyilvan ha a Farkas mondott volna ilyet akkor annak mas jelentestartalma van sok szempontbol, de itt egy exfelesegrol van szo. raadasul, igen ne tegyunk ugy, hogy mintaapa vagy mint mintaferj lett volna (bar epp a heti valasz podcastban mondta a Mero Vera, hogy neki az jott le, hogy MP mennyire szereti a VJ-t mikor talalkoztak).De azért hogy MP sajnálni kelljen, meg hogy ő legyen morálisan magasabban, mert Varga csúnyákat mondott rá, azért ne bassza már meg jóélet 😀 Varga még finom volt és visszafogott ahhoz képest, amit mondhatott volna. Egy házasságban, legyen az bármilyen, nehéz annál nagyobb hitvány sunyiságot csinálni, mint amit Magyar csinált. Ezt nem menti OV semmilyen vélt vagy valós magánéleti bűne. És ezeknek továbbra sincs túl sok köze a politikusi perszónájukhoz.Csak a szokásos módon csúsztatsz, de szerencsére ez egy írásos fórum, úgyhogy akár vissza is lehet olvasni, hogy senki nem írt olyat, amire hivatkozol. Varga Judit szavai kizárólag őt magát minősítik, illetve felhívnám a figyelmet még arra a bődületes ellentmondásra, hogy MP elméletileg évekig zsarolta olyan dologgal, ami mint kiderült, az ügyészség szerint semmi kompromittálót nem tartalmaz.
MC12
Az egész történetben van egy számomra sokkal személyesebb szál is, mint aki maga is megkapta azt, hogy "csodálatos apa, de sz@r férj", szóval van némi sejtésem az ilyen emberek motivációiról, de az a narratíva, hogy direkt nem a hangfélvetelen elhangzottakra, hanem a rögzítés tényére fókuszálunk, a cinizmus csimborasszója.
r.baggio
btw: neked szemelyesen. ezerszer inkabb hallanam azt, amit te kaptal, mint forditva.
csebi
Alexandra után előhuzták Katkát már akkor lehetett tudji hogy jön Jucus is majd. Bárki aki azt hiszi, hogy ez nem politikai okok miatt érkezett az áltatja magát.
Toca
sok fele mestertervet kinezek OV, Rogan csapatabol de azert ezt még én sem ...
8 hónapja
A miniszterelnök szerint a Pride-al kapcsolatban azt mondta: nem jó, ha politikusok mondják meg valamiről, hogy mit gondoljanak.Pofám leszakad.
8 hónapja
Na a poloska....index.hu/belfold/2025/07/04/orban-viktor-kossuth-radio-miniszterelnok-pride-ukrajna-aszaly/

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
8 hónapja
Azért ennyire MC meg te se lehetsz naiv.lehet rosszul ertelmezem MC mondanivalojat, de vmi olyasmi lett volna sztem, hogy hat VJ ezt mint kb volt feleseg mondta a volt ferjerol, es nem mint kozszereplo, politikus. az meg alapvetoen megertheto, hogy ilyet mond az ember egy valas soran-utan a masikra (ugye van is errol egy rohadt jo film (hazassagi tortenet) sot ennel cifrabbakat is mondanak egymasra az emberek. igazabol en sem nagyon kaptam fel a fejemet ezen. nyilvan ha a Farkas mondott volna ilyet akkor annak mas jelentestartalma van sok szempontbol, de itt egy exfelesegrol van szo. raadasul, igen ne tegyunk ugy, hogy mintaapa vagy mint mintaferj lett volna (bar epp a heti valasz podcastban mondta a Mero Vera, hogy neki az jott le, hogy MP mennyire szereti a VJ-t mikor talalkoztak).De azért hogy MP sajnálni kelljen, meg hogy ő legyen morálisan magasabban, mert Varga csúnyákat mondott rá, azért ne bassza már meg jóélet 😀 Varga még finom volt és visszafogott ahhoz képest, amit mondhatott volna. Egy házasságban, legyen az bármilyen, nehéz annál nagyobb hitvány sunyiságot csinálni, mint amit Magyar csinált. Ezt nem menti OV semmilyen vélt vagy valós magánéleti bűne. És ezeknek továbbra sincs túl sok köze a politikusi perszónájukhoz.Csak a szokásos módon csúsztatsz, de szerencsére ez egy írásos fórum, úgyhogy akár vissza is lehet olvasni, hogy senki nem írt olyat, amire hivatkozol. Varga Judit szavai kizárólag őt magát minősítik, illetve felhívnám a figyelmet még arra a bődületes ellentmondásra, hogy MP elméletileg évekig zsarolta olyan dologgal, ami mint kiderült, az ügyészség szerint semmi kompromittálót nem tartalmaz.
MC12
r.baggio
btw: neked szemelyesen. ezerszer inkabb hallanam azt, amit te kaptal, mint forditva.
csebi
Alexandra után előhuzták Katkát már akkor lehetett tudji hogy jön Jucus is majd. Bárki aki azt hiszi, hogy ez nem politikai okok miatt érkezett az áltatja magát.