Újra működik a regisztráció és az email küldés a feliratkozott topikokra, köszi a türelmet!

USA és a világ

33 feliratkozó

12 órája
no Baltimore Ravens 8 869
Ez nem lett tul ertheto de kitalaljatok mikor szol az oroszokrol es mikor az ukranokrol 😊
12 órája
no Baltimore Ravens 8 869
Sok újat nem mondott nekem, de jó kis összefoglaló, és még rólunk is szó van benne 😊

Nomac
Remek pozitiv pillanatkep. Az ukranok jelenleg elorebb vannak a fejlesztesben, ai -ban, de ez csak ido kerdese lesz, hogy az oroszok behozzak oket tamadasban es vedekezesben is. Egy Nagy hatranyuk megmarad hogy nekik elore kell kuldeni a katonakat a kill zone ba. viszont 3 dolog amivel nem tudnak igazan megkuzdeni es vagy uj fejlesztes es kulso segitseg kell hozza.
1 az eloreprogramozott dronokat nagyon nagy szazalekban le tudjak szedni , raadasul olcsobban mint amibe a dron kerul. de a fpv es jet drone Kat mar sajnos nem ilyen sikeresen es most ezek fognak felporogni.fejleszteni kell megint
2 a ballistic raketakat csak patriottal vagy sajatot fejleszteni es felfuttatni
3 repulorol do ott bombak utan kuldik be a katonakat “takaritani”. Ehhez repulok kellenenek nagyhatotavolsagu raketakkal. Ezt kapniuk kell.

Jon a tel megint.
Az ukranok atkozni fogjak a napot mikor trump nyert. Most eppen gazdasagilag kaptak mentoovet.
13 órája
slowmotion Dallas Cowboys 28 032 — Cowboys fan
Tyűűű, roma integráció. Kétszer kezdtem el amit írni akartam és kétszer is töröltem ki.
És mielőtt jönnének a címkék, nem vagyok rasszista sok jó ismim van a közegből.
Na mindegy, 30 percem ment el a gondolatokra.
KeyG
Hajrá. Így nem leszünk előrébb.
Lúdas Solymi
Leírom mindenfajta plusz nélkül. Azért nem sikerült teljesen ( nagyon messze vagyunk ettől ) az integráció, mert nem akarnak. Ők magyarok, több száz éve itt vannak, minden lehetőségük megvolt és megvan a mai napig, már akkor plusz dolgokat kaptak amikor én gimis voltam és 20 éve kezdtem.
De ugyanezt mondja nekem az a réteg is akinek sikerült tanulni és elhelyezkedik simán a munka világában és nem takarítóként, mert nekik meg az a baj azzal a réteggel akik rugdossák a terhes nőt hason hogy több pénzt kapjanak a gyerekre vagy a semmibe csinálnak 7 gyereket és 13 éves kortól kezdődik, hogy velük vannak egy kalap alá helyezve.
Amikor az van mondva egy postásnak, mikor a postás megkérdezi, hogy te figyu már miért nem dolgozol? A visszakérdés arra, hogy figyu már mennyit keresel? Összeg elmondva és erre a válasz az, hogy én a faszommal többet keresek, akkor miről beszélünk?

Ez a téma egy olyan dolog, hogy rohadt túlgondolt, tehetsz-csinálhatsz bármit de ha nem akar valaki kimozdulni abból az életből amit él, akkor nem fog kimozdulni.
Az ilyen rétegnél a támogatásokat kellene elvenni+feltételekhez kötni.

Én elhiszem, hogy sokan másképp látják ezt a helyzetet de szívesen körbevezetek valakit pár borsodi vagy szabolcsi faluba vagy városba, gyorsan megváltozna a gondolatmenet ha eljut az ember pl. Vilmányba.
KeyG
"Nem akarnak".
Ez a megközelítés szerinted mi, ha nem rasszizmus, negatív általánosítás?
Kb. olyan, mint az alkoholbetegről azt mondani, hogy "nem akarja" abbahagyni az ivást, vagy egy szerencsejátékfüggőről, hogy "nem akarja" befejezni a játékot.
Őszentsége Sobri Jóska
Nem hiszek se az alkoholbetegségben se a szerencsejátékfüggőségben. Ezek minden fejben dőlnek el.
És igen ez a véleményem, adott volt minden, hogy az általam látott többség be tudjon illeszkedni, nem tette.
Nevezhetsz rasszistának, csak abból a rasszból sokan kinevetnének egy ilyen véleményért akik ismernek engem.

A kérdésedre a válasz pedig az, hogy ez a valóság.
KeyG
A valóság az, hogy van alkoholbetegség, és ez nem hit kérdése.
De így legalább koherens amit írsz.
Őszentsége Sobri Jóska
Van. Egyébként a szociális függőség fogalmát is ismerik.

Ha gyerekcsinálással legalább ugyanannyi pénzt lehet keresni, mint melóval, akkor tényleg nem fog elmenni dolgozni, mert a kúrásban is elfárad az ember, meg a melóban is, csak kúrni jó, dolgozni meg nem. És meg több ideje is marad.
13 órája
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 37 191 — #NoStress
Tyűűű, roma integráció. Kétszer kezdtem el amit írni akartam és kétszer is töröltem ki.
KeyG
Lúdas Solymi
Leírom mindenfajta plusz nélkül. Azért nem sikerült teljesen ( nagyon messze vagyunk ettől ) az integráció, mert nem akarnak. Ők magyarok, több száz éve itt vannak, minden lehetőségük megvolt és megvan a mai napig, már akkor plusz dolgokat kaptak amikor én gimis voltam és 20 éve kezdtem.
De ugyanezt mondja nekem az a réteg is akinek sikerült tanulni és elhelyezkedik simán a munka világában és nem takarítóként, mert nekik meg az a baj azzal a réteggel akik rugdossák a terhes nőt hason hogy több pénzt kapjanak a gyerekre vagy a semmibe csinálnak 7 gyereket és 13 éves kortól kezdődik, hogy velük vannak egy kalap alá helyezve.
Amikor az van mondva egy postásnak, mikor a postás megkérdezi, hogy te figyu már miért nem dolgozol? A visszakérdés arra, hogy figyu már mennyit keresel? Összeg elmondva és erre a válasz az, hogy én a faszommal többet keresek, akkor miről beszélünk?

Ez a téma egy olyan dolog, hogy rohadt túlgondolt, tehetsz-csinálhatsz bármit de ha nem akar valaki kimozdulni abból az életből amit él, akkor nem fog kimozdulni.

Én elhiszem, hogy sokan másképp látják ezt a helyzetet de szívesen körbevezetek valakit pár borsodi vagy szabolcsi faluba vagy városba, gyorsan megváltozna a gondolatmenet ha eljut az ember pl. Vilmányba.
KeyG
"Nem akarnak".
Kb. olyan, mint az alkoholbetegről azt mondani, hogy "nem akarja" abbahagyni az ivást, vagy egy szerencsejátékfüggőről, hogy "nem akarja" befejezni a játékot.
Őszentsége Sobri Jóska
Nem hiszek se az alkoholbetegségben se a szerencsejátékfüggőségben. Ezek minden fejben dőlnek el.
És igen ez a véleményem, adott volt minden, hogy az általam látott többség be tudjon illeszkedni, nem tette.
Nevezhetsz rasszistának, csak abból a rasszból sokan kinevetnének egy ilyen véleményért akik ismernek engem.

KeyG
A valóság az, hogy van alkoholbetegség, és ez nem hit kérdése.
De így legalább koherens amit írsz.

14 órája
KeyG Baltimore Ravens 14 580
KeyG
Lúdas Solymi

KeyG
"Nem akarnak".
Őszentsége Sobri Jóska

Real Madrid & Boston Celtics & Los Angeles Dodgers

We are just the Ravens!
15 órája
KeyG
Lúdas Solymi

KeyG
"Nem akarnak".

15 órája
Nomac New England Patriots 4 512 — balazs.t85@gmail.com
Sok újat nem mondott nekem, de jó kis összefoglaló, és még rólunk is szó van benne 😊

17 órája
Negritis, a vajda Denver Broncos 58 685 — The Mathematician
project 25 going strong

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
19 órája
KeyG
Lúdas Solymi

We are just the Ravens!
1 napja
ozibozi New York Giants 21 669
https://scontent.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/715465900_1641374201323756_387924830338247368_n.jpg?stp=dst-jpg_tt6&cstp=mx960x960&ctp=s600x600&_nc_cat=104&ccb=1-7&_nc_sid=b96d88&_nc_ohc=sv1t_MB5p4MQ7kNvwFbhNRj&_nc_oc=Adq2DoYz4I4Oam0kwIlDVQA-fz8pRKxrqoj0UK_W96sjC_Vx5Ypdi2KFIqQugRvlHF8&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent.xx&_nc_gid=e5gSI6RKqSSBYiy9FSWxZw&_nc_ss=7b20f&oh=00_Af9TQTrNCQPklNL1km_bsHs7lhQGAQbXvg1LVWWLNLEdEQ&oe=6A31AC8C
POGI Podcast & Blog
POGI Podcast & Blog. Gefällt 26.219 Mal · 2.041 Personen sprechen darüber. Pogátsa Zoltán politikai gazdaságtani podcastja a globális gazdaságról.
1 napja
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 27 816 — Lucas Scott
Először is a hozzászólás törölt részéhez: hatalmas tisztelet a feleségednek, és egyébként az oktatás egyik legfontosabb és leggyorsabban megoldandó kérdése, hogy minél több gyógypedagógus legyen az országban, és legyenek nagyon megfizetve, mert 1000-szeresen jön vissza minden forint, ami ebbe a rendszerbe kerül.

Gyurma Pappa
igen.

de az egesz ott kezdodik, hogy epitunk egy szolidaris tarsadalmat. amely gond nelkul ugy dont, hogy igen, tamogatni fogom azt, aki nalam szarabb helyzetben van. akar kozvetlenul, akar kozvetve. es akkor abbol sem lesz gond, hogy legyen eleg gyogypedagogus.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
1 napja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 993 — zászló zászló szív
És meg ezer ilyen és szomorúbb történet.
Az integrációt nem azzal kellene kezdeni, hogy a félig felnőtt kisebbségi társadalmat beepitjuk, hanem már gyerek korban arra neveljük őket, hogy értékes tagjai legyenek a társadalomnak, és majd ennek megfelelően neveljék a gyerekeiket, mert a mostani szüleik már gatya. Valószínűleg meg évtizedek, mire ebből lesz valami, ha tegnap elkezdjük.
Nemes samu09
Először is a hozzászólás törölt részéhez: hatalmas tisztelet a feleségednek, és egyébként az oktatás egyik legfontosabb és leggyorsabban megoldandó kérdése, hogy minél több gyógypedagógus legyen az országban, és legyenek nagyon megfizetve, mert 1000-szeresen jön vissza minden forint, ami ebbe a rendszerbe kerül.

A kiemelt részhez némi saját tapasztalat és kutatási eredmények alapján háttér. Amíg bírtam energiával, tanítottam javító intézetben fiatalokat, és az a meglátásom, hogy a 300-ból 3 arány helyett inkább 10-ből 3 lesz az, aki menthető. Nem sok, persze, de ezek a gyerekek lesznek majd a szülei (sajnos túlságosan gyorsan) azoknak a gyerekeknek, akik az akaratunkon kívül kerülnek a társadalom szélére.

Nemzetközi tapasztalatok ugyanezt támasztják alá. Teljesen igazad van, minél fiatalabb egy ember, annál hatékonyabb az integráció. Jó neveléssel 50% feletti is lehet a kiskorúak szociális mobilitása, és ahogy megyünk előre az időben, úgy csökken. Az is kutatott terület, hogy mennyire lehetséges a marginalizálódott társadalmi csoportok reintegrációja, és közel sem annyira lehetetlen, mint ezt a topik sugallja. Elszegényedett régiókban csak azzal, hogy szociális munkások számát megemelték, 40%-kal javult a munkavállalói kedv, mert pl. csak azzal, hogy az idősekre vigyáztak, amíg a középkorúak dolgoztak, bevonható lett néhány embert.

Vannak kutatások bevándorlókkal kapcsolatban is, és igen, ott rosszabb a helyzet. A második generációnál van egy javulás, és sajnos a harmadik generációnál egy óriási visszaesés (francia kutatások).

És itt kell egy döntés a társadalomtól, és ezen keresztül a politikától: érdekel-e minket ez a plusz 30%-nyi ember? Akarunk-e vele foglalkozni.

A NER azt mondta, dehogy is! A civilek önerőből képesek voltak 1 fiatalt megmenteni, de forrás és támogató politikai közeg nélkül nincs több.

Két éve próbálok elég pénz összekalapozni egy 14-18 éveseknek szóló délutáni pénzügyi alapozó oktatásra. Mindenki nagyon lelkes, amíg azt hiszik a könyvvizsgáló úrról, hogy a középosztály gyerekeit akarja továbbemelni. Aztán amikor elmondom, hogy egyébként főleg cigány gyerekeknek szeretnék segíteni, hogy kikerüljenek a reménytelenség loopból, akkor hirtelen nem jó ebben a negyedévben. Se.

Mindegy, nem állok le, én hiszem, hogy nem kell 2 generációs átnevelés. Csak esély és támogatás. Meg azért egy kis idő...

1 napja
NB2 New England Patriots 28 803 — nabege2@yahoo.com
mert nincs bűnözés
1 napja
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 27 816 — Lucas Scott
en csak azt nem ertem, hogy pl itt Maltan miert van az, hogy jelentos muzulman menekult kisebbseg el foleg Eritreabol meg Szomaliabol, es megsincs tele a kozbeszed, hogy minek vannak itt.
igen, jo reszuk szemetet szed, vagy ha szerencsesebb akkor kajafutar/Bolt sofor. de haladnak egyrol a kettore, gyerekeik jarnak a helyi oktatasi intezmenybe, megtanulnak perfekt angolt, es vmit kitanulnak majd.

es igen kiegeszulve mondjuk a bangladesi, indiai arcokkal, akik vszeg vizum/tart engedely birtokaban jottek ide, vannak altaluk surubben lakott telepulesek-lakoreszek (Hamrun vagy Qawra). de nem nogo zonak ezek, es este is lazan setaltam ott, bunuzesi rata ugye itt elkepesztoen alacsony Maltan, meg ezeken a reszeken is.

lehet vmit Malta jol csinal, es peldat lehetne venni toluk.

Szerkesztette: csebi

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
1 napja
szaba Los Angeles Chargers 12 862
Tehát összefoglalva: előítéletmentesség és következetes szabályozás után, 1-2 generáció múlva együtt piknikezik fehér, cigány és törzsi néger.
Dzsokijuing
Eddig a részig azt hittem, valamilyen viccet kezdtél el.
1 napja
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 10 961 — Saturday Night Lights
Tehát összefoglalva: előítéletmentesség és következetes szabályozás után, 1-2 generáció múlva együtt piknikezik fehér, cigány és törzsi néger.
Csak sajnos a törvényeket politikusok hozzák, akik pontosan ismerik a társadalomban mélyen gyökerező előítéleteket és nem mennek szembe az árral, kockáztatva a saját népszerűségüket.

Szerkesztette: Dzsokijuing

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
1 napja
Nemes samu09 Houston Texans 4 659 — I like the Texans, I like who we are
Nagyon sok múlik a családi hátteren. Már az szomorú, hogy Magyaroszágon született gyerekeket, akiknek a nagyszülei is itt éltek mindig, integrálni kell mert cigány. Ez nem integrációs hanem edukacios kérdés főleg. És nem most kellene ezzel foglalkozni hanem 40 évvel ezelőtt.
Asszony logopédus es gyógypedagógus. Értelmileg akadályozott gyerekeket fejleszt főként. A fele nem is tartozna ebbe a csoportba, csak szulo kijárja a papírt hogy spec ellátást kapjon. Aztán van akinek pedig szüksége lenne a speciális foglalkozasra, de a szulo nem viszi el vizsgálatra mert hát az ő gyereke normális, csak kicsit lusta. Itt kezdődik a családi háttér. És hogy ebből mi lesz?
Óvodás cigány gyerek, feleségem kérdezi, mi volt a program hétvégén. Kölyök tök természetesen és büszkén mondja, hogy voltak lopni apával és a nagybatyjaval fát és kukoricát. Gyerek nem látja a problémát és vajon mi lesz vele, ha ebben a közegben nő fel?
Hetedikes adhds fiu, papírja is van róla. Feleségem idei tanévben kezdett el vele foglalkozni. Gyerek teljesen el van hanyagolva. Anyja két műszakban dolgozik, van hogy nem is látja a gyerek, mikor hazaér mert anya délutános. Apja ki tudja hol van, amúgy nem cigány gyerek. Anyja full leszarja. Srác teljesen megbélyegzettnek hiszi magát, mert adhds. Senki nem magyarázta el neki soha mi is az, hogyan lehet együtt élni vele. Feleségem tartott neki kulon előadást róla és elmagyarázta neki, hogy ez nem fogyatékosság, semmiben sem fog hátrányt szenvedni, ha dolgozik rendesen. Együtt ültek neki közép sulit keresni most év végén, mert se a tanárok, se a szulo nem foglalkozik ilyennel, így persze a gyerek se tudja merre induljon, mihez akar egyáltalán kezdeni.
És meg ezer ilyen és szomorúbb történet.
Az integrációt nem azzal kellene kezdeni, hogy a félig felnőtt kisebbségi társadalmat beepitjuk, hanem már gyerek korban arra neveljük őket, hogy értékes tagjai legyenek a társadalomnak, és majd ennek megfelelően neveljék a gyerekeiket, mert a mostani szüleik már gatya. Valószínűleg meg évtizedek, mire ebből lesz valami, ha tegnap elkezdjük.
1 napja
mindig felteszem a kérdést, hogy oké a befogadó ország illetve a romák lakta ország megteszi a magáét
mi van a másik oldallal?
mit csinálsz ha a migráns nem azt csinálja amiért maradnia kéne, mi van ha a roma nem akar beilleszkedni?
NB2
Betartja a törvényeket? Akkor semmit. Nem tartja be? Akkor ugyanazt, amit az őslakossal/nemromával.
Vagy te miként, esetleg valami nem egzakt, személyes, egyedi módon definálod azt, hogy "nem akar beilleszkedni"?

1 napja
NB2 New England Patriots 28 803 — nabege2@yahoo.com
mindig felteszem a kérdést, hogy oké a befogadó ország illetve a romák lakta ország megteszi a magáét
mi van a másik oldallal?
mit csinálsz ha a migráns nem azt csinálja amiért maradnia kéne, mi van ha a roma nem akar beilleszkedni?
1 napja
Lúdas Solymi New England Patriots 9 447
KeyG

Szerkesztette: Lúdas Solymi
1 napja
Lúdas Solymi New England Patriots 9 447
És miért van ez így? Így születtek?
Gyurma Pappa
De hát pont ezt mondtam, hogy már ma eldőlt hogy nem fognak ott 5-10 év múlva dolgozni, nem akkor fog eldőlni.
ozibozi
Illetve munkaadóként hadd ne nekem kelljen már ezeket a problémákat megoldani.
szaba
Oké, de hogyan oldja meg az állam, ha a munkaadó nem akar segíteni?

De a tények makacs dolgok. A mintakövetés pedig az emberi viselkedés egyik alapja.
szaba
Kicsi a minta számukra, te, én (és kb. a magyar társadalom nagy része) akárhogy is nézzük, buborékban él.

Válasz: magas volt a lemorzsolódás, és ezzel akarnak javítani rajta. Van esetleg valami ötletem, mivel lehetne javítani?

Mondom: persze - stabil, rendezett családi háttér szükséges, ahol a jó munkamorál is jelen van.

Mindketten nevettünk.
szaba
És itt a lényeg, ezért mondják, hogy mekkora probléma az ami Magyarországon integráció címszóval történt, mert kvázi ellehetetlenítette, röghöz és helyzethez kötötte az érintetteket.

Itt mindenki személyes tapasztalatokról beszél, de ezek kis minták, országos arányban nézve meg szerintem egy integráció sikeressége nemhogy a 70%-hoz, de a 30-50%-hoz sem közelít és akkor ezt vetítsd le generációkra.

És igen, én semmit nem tudok erről, mert nincs közöm sem Borsodhoz meg az érintett helyekhez, de inkább tartom ezt a megfelelő program hiányának, mint az ember hovatartozásának, amire valóban ráhatása van a környezetének, mert visszahúzza, mindazért, mert az is csak kivételként éli meg az eseteket, nem egy normális lehetőségnek, életpályának.

Nem tudom mennyi idő kell ahhoz, hogy országos vagy lokális szinten változás álljon be, de ha nem teszünk érte, akkor nem is lesz.

Kicsit szarkasztikusan, de akkor hozzam a melós-irodista ( vagy szakmunkás-diplomás) ellentétet, hogy mit gondol az egyik a másikról? 😊

Erre is simán ráhúzom azt amit fentebb írtál 😉
1 napja

We are just the Ravens!
1 napja
szaba Los Angeles Chargers 12 862
Gyurma Pappa
De hát pont ezt mondtam, hogy már ma eldőlt hogy nem fognak ott 5-10 év múlva dolgozni, nem akkor fog eldőlni.
ozibozi
Illetve munkaadóként hadd ne nekem kelljen már ezeket a problémákat megoldani. Nekem is van cigány munkatársam, aki jól dolgozik és építő tagja a közösségnek - sőt, volt olyan munkahelyem, ahol hatunkból négy volt az, nagyon szerettem velük dolgozni. De. Mai napig szembesülök azzal, hogy megadom az esélyt mindenkinek, viszont náluk a kibukás aránya sokkal magasabb. És ez nem rasszizmus, nem gyűlölöm őket, sőt, szerintem igenis türelmes vagyok. De a tények makacs dolgok. A mintakövetés pedig az emberi viselkedés egyik alapja.

Vicces adalék: foglalkoztatás ügyi hivatalban volt dolgom, munkabér támogatási pályázat miatt. Újdonság, hogy van a pályázat keretein belül alkalmazott munkavállalóknak mentorálás.
Kérdi az intéző hölgy: hozzájárulok-e.

Mondom igen, de én is kérdezek egyet: mit várnak ettől?

Válasz: magas volt a lemorzsolódás, és ezzel akarnak javítani rajta. Van esetleg valami ötletem, mivel lehetne javítani?

Mondom: persze - stabil, rendezett családi háttér szükséges, ahol a jó munkamorál is jelen van.

Mindketten nevettünk.

Szerkesztette: szaba
1 napja
ozibozi New York Giants 21 669
Egyébként szerintem - sajàt tapasztalatok alapján, statok nèlkül, érzésre - az Orbán-rendszer munkaerőpiaci hiányokra adott azon válasza, h fülöp-szigetekiekkel töltik fel a hiányszakmákat, nem volt rossz ötlet, sőt nagyobb mintára is alkalmas.
Willie Parker
Nincs ezzel gond, de a cigány nők foglalkoztatási rátája 35% és országosan 20% körül van a munkanélküliség a cigányság körében. Ez már a közmunkásokkal együtt.

Nem a vendégmunkásokkal van a gond, hanem hogy politikai célokból szegénységben és függőségben tartja a cigányságot a (többnyire) Fideszhez kötődő helyi erő, többnyire a polgi...
Gyurma Pappa
Mondjuk az is megér egy kérdést, hogy az általad említett cigány nők munkájának minősége, illetve munkahelyi beilleszkedésük mennyire közelíti meg a filippínókét.
szaba
Nekem 3 cigány kollégám van, az egyik osztályvezető. Kaptak esélyt, meg persze előtte lehetőséget tanulni.

Ki érti...
Gyurma Pappa
Egy csirkegyárba’ is lesz 3 aki megfelel, olyan is aki művezető, csak az a 297 rontja majd összképet, hiába adsz neki 300.00-et.
Akik helyett jönnek majd a dolgozni a akarók—a következő 5-10 évben—azokat konkrétan már ma nem járatják az általánosba sem. Így meg nehéz lesz, vagyis lehetetlen.
ozibozi
Gyurma Pappa
1 napja
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 537
Egyébként szerintem - sajàt tapasztalatok alapján, statok nèlkül, érzésre - az Orbán-rendszer munkaerőpiaci hiányokra adott azon válasza, h fülöp-szigetekiekkel töltik fel a hiányszakmákat, nem volt rossz ötlet, sőt nagyobb mintára is alkalmas.
Willie Parker
Nincs ezzel gond, de a cigány nők foglalkoztatási rátája 35% és országosan 20% körül van a munkanélküliség a cigányság körében. Ez már a közmunkásokkal együtt.

Nem a vendégmunkásokkal van a gond, hanem hogy politikai célokból szegénységben és függőségben tartja a cigányságot a (többnyire) Fideszhez kötődő helyi erő, többnyire a polgi...
Gyurma Pappa
Mondjuk az is megér egy kérdést, hogy az általad említett cigány nők munkájának minősége, illetve munkahelyi beilleszkedésük mennyire közelíti meg a filippínókét.
szaba
Nekem 3 cigány kollégám van, az egyik osztályvezető. Kaptak esélyt, meg persze előtte lehetőséget tanulni.

Ki érti...
Gyurma Pappa
Egy csirkegyárba’ is lesz 3 aki megfelel, olyan is aki művezető, csak az a 297 rontja majd összképet, hiába adsz neki 300.00-et.
Akik helyett jönnek majd a dolgozni a akarók—a következő 5-10 évben—azokat konkrétan már ma nem járatják az általánosba sem. Így meg nehéz lesz, vagyis lehetetlen.
ozibozi
Gyurma Pappa
Kis mintáról tudok nyilatkozni.
A kilencvenes években kettő roma oszt társam volt, mindkettő 10 év alatt járta ki a hat osztályt.
Volt egy évfolyamtársam, ő rendőr lett. 5 év után kirúgták, vesztegetés miatt ült 3 év 6 hónapot.

Fiamnak alsóban 3 roma oszt társa volt.
3/3 megbukott elsőben pedig nem analfabéták, csak lomizni, lopni könnyebb, meg lusták, mint a szar. Pedig kurva türelmes volt velük mindenki.
Egyikük jelenleg javítóban ül rablások miatt, a másik előzetesben van lopás/zsarolás/kifosztás/kábszer kereskedelemmel. A harmadikuk most negyedikes, 16 évesen.

A 11 éves lányomnak ötödikben lett két roma fiú oszt társa. Egyik 13, másik 15 éves.

A kicsim, 8 éves, hozzàjuk most bukott egy roma kislány harmadikból vissza, 7 tantárgyból, 400 óra feletti igazolatlannal.