Magyar focista az NCAA-ben

Írta: r.baggio — 2013. augusztus 2., 15:13

Érezhetően tágul a világ amerikai futballban is, a középiskolai szint után immár a college football sem elérhetetlen egy hazánkfia számára

A Budapest Hurricanes fiatal elkapója, Tóth Csaba a harmadosztályú (Division 2-es) Henderson State Reddies csapatában folytatja pályafutását, és kezdi meg újoncként egyetemi tanulmányait. Az 1993-as születésű, rendkívül jó méretekkel megáldott, 194 cm magas WR egy évnyi rutinnal vág bele az amerikai kalandba az EasyGo to USA rendszernek köszönhetően. Csaba a korábban a Notre Dame-n atletizáló Molnár Balázs alapította cég segítségével került kapcsolatba több száz egyetemi futballedzővel, és a pozitív visszajelzések közül esett végül a választásra a Reddies-re. Kezdésként walk-onként, tehát ösztöndíj nélkül csatlakozik a kerethez, fő célja tehát az lehet, hogy a 36 kiosztható scholarship egyikét megszerezze, addig iskoláztatását javarészt önmagának kell finanszíroznia.

A Henderson State University az Arkansas állambeli Arkdelphia városában található, hallgatói látszáma közel 3500 fő. Sportcsapatai elnevezése Reddies ("Pirosak"), a Great American Conference-ben szerepelnek, futballstadionjuk a 9000 férőhelyes Carpenter-Haygood Stadium. 2012-ben az idahói Gooding középiskolában játszott a támadófalember Kovács Ádám, mi a részünkről bízunk benne, hogy hamarosan újabb magyar tehetségek tűnnek fel a Tengerentúlon, és bármi újat tudunk a bátor válalkozókról, a bowl.hu természetesen tudósítani fog róla!


Hozzászólások

több mint 10 éve
Natloz Arizona Cardinals 8
Sok sikert neki 😊

Just a simple Lineman... ZP#76

több mint 10 éve
Sok sikert!

Egyszer hallottam egy elkapóról, aki szintén így nem első osztályban focizott az egyetemen, és egész szép karrierje lett utána a nagyoknál. Nem emlékszem pontosan a nevére, talán valami Jerry Rice... 😊

Mindig jövőre
több mint 10 éve
Wyatt New England Patriots 24
Akkor innentől a magyar Jerry Rice lesz a neve a honi sajtóban 😀

több mint 10 éve
Sok sikert és sok örömöt Neki!több mint 10 éve
JUNIOR46 Carolina Panthers 5 — El Tigre Grande
Sok sikert

Büszke vagyok arra hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek és hogy egy ilyen defense lehet velünk! (Vasyl Jordan Nyíregyháza Tigers QB)
75
75