Mock draft, a piac után

Írta: Höri — 2015. március 26., 12:10

Elkelt a játékosok nagyja, tisztázódnak a fő hiányposztok, közeledik a draft, rég írtunk már mockot, itt az idő.

Mock draft, a piac után

1/1 Tampa Bay Buccaneers: Jameis Winston, QB, Florida State

Nem tudnám kellően rövidre fogni a véleményem Winstonnal kapcsolatban, ezt a draft podcastre tartogatom, az viszont biztos, hogy Loviék nagyon hevesen körbeudvarolták már és teljesen nyilvánvaló, hogy quarterbacket fognak választani. Nem rossz pick ez.

1/2 Tennessee Titans: Marcus Mariota, QB, Oregon

Felemás érzésekkel írom be ezt a picket, mivel benne van a levegőben, hogy Mariotát is ráküldik a bridgewateri útra, amit természetesen jövő ilyenkor már nagyon bánnának. Én nagyon nem értem azokat, akik sikongatnak az oregoni gametapektől, és Whisenhuntban is látom a hajlandóságot, hogy meghúzza a ravaszt. Ha a Titans elengedi a hawaiit, akkor komolyabb csúszás is összejöhet, a Jets-nek elvileg nagyon nem tetszik.

1/3 Jacksonville Jaguars: Leonard Williams, DT, USC

Ez lenne az a verzió, ahol a jaguárok elkezdhetnék a seggüket a földhöz verni örömükben, hiszen nem csak a legjobb védő jutna nekik, hanem elkerülnék a fejtörést, hogy a top5 edge playerből melyikkel lehet legkevésbé mellélőni. Nyilván nem egy poszt van, ahová kéne még erősítés, de Williams ezen a ponton kihagyhatatlan prospect.

1/4 Oakland Raiders: Kevin White, WR, West Virginia

White minden szempontból kiemelkedő szezont tudott le, majd a kétkedőkre a combine-on is rácáfolt, szóval elég valószínű, hogy ő lesz az első elkapó, aki kimegy. A Raiders meg az első csapat, aki elkapót választ.

1/5 Washington Redskins: Brandon Scherff, OT, Iowa

Sokféleképp gondolkodhat a Skins, ami ugyanakkora áldás, mint átok, szerintem egy lecserélésében is benne lennének, ha nem az Eagles ajánlja fel. A franchise LT megvan, de Morgan Moses elég reménytelenül kezdett, Scherff pedig akár a fal közepén is megkezdheti a karrierjét. Akárhogy is, Grudennek nem kell bemutatni, hogy egy bika RT mekkora különbséget jelenthet egy csereszintű után.

1/6 New York Jets: Vic Beasley, OLB, Clemson

Bowles-nak Arizonában nem kellett premier pass rusher a céljai megvalósításához, de kellettek playmakerek, akiket igazoltak is, és beruházhatnak még egyre, aki nálam a legjobb edge player mind közül, és a pálya számos szegletében hasznot tud csinálni. Ezen védőfal mögött DRoY esélyt szagolnék.

1/7 Chicago Bears: Amari Cooper, WR, Alabama

A védelem foltozgatása veteránokkal zajlik, én oda újabb ifjoncot nem nyomnék be túl nagy elvárásokkal, inkább orvosolják azt a problémát, ami régóta nem működik a támadóknál: a közepesen hosszú passzok és az elkapás utáni yardok. Cooper a szememben semmivel se rosszabb elkapó, mint White, egyszerűen másmilyen. Labdával még veszélyesebb, kreatív, gyorsabb mint a mért ideje mutatná, szóval Brandon Marshallra októberben már senki nem emlékezne.

1/8 Atlanta Falcons: Randy Gregory, DE/OLB, Nebraska

Ha Dan Quinn ugyanazt a sémát futtatja mint Seattle-ben (mi mást?), akkor meglesz Gregory helye, akár állóhelyzetből indulva, akár hárompontosból. Azt nem kell ecsetelni, hogy a pass rush a legnagyobb hiányosság, Gregory pedig főleg ebben jó, karfesztávolsága, hatósugara nagyobb mint a többi elérhető versenyzőnek, Seattle-ben pedig Quinnék soha nem a mért adatok alapján draftoltak játékost, hanem produktum szerint.1/9 New York Giants: Landon Collins, SS, Alabama

Nem titok, hogy a safety class nem valami fényes, ráadásul a szabadon maradt veteránok között is kevés már, akit jószívvel be lehetne dobni a kezdőcsapatokba, így a Giants sok csapat reménykedését lezárhatja már itt a top10-ben egy Collins-pickkel.

1/10 St.Louis Rams: Jake Fisher, OT, Oregon

Momentán 4 támadófalember van a Rams keretében, ami nem feltétlen ideális. Az se, hogy Greg Robinson után egy évvel megint OT-t írok hozzájuk 10. helyre, de Barksdale-t még nem igazolták újra, a falnak meg két széle van. Jake Fisher a legatletikusabb Tackle a mezőnyben, szóval az első körös kiválasztását én biztosra veszem, maximum az jelenthet gondot, hogy azt hiszik az öltözőben, hogy Jeff Fisher zabigyereke.


1/11 Minnesota Vikings: Todd Gurley, RB, Georgia

Nagy kérdés, hogy ki mond majd először nemet a modern futballra, és választja ki azt a futót, akinek reális esélye van a liga legjobbjai közé emelkedni. A Vikings-nak akárhogy nézzük, nincs nagyobb hiányposztja a futónál és be kell látni, hogy Jerick McKinnont Peterson mellé hozták, nem Peterson helyett, ami nagy különbség játékidőben. Gurley lesérült ősszel igen, de ebben az államban nem rég láttak valakit, aki egész jól tért vissza.

1/12 Cleveland Browns: Devante Parker, WR, Louisville

Nem hiszem, hogy Bowe és Hartline leigazolása elvenné a kedvét Farmernek a korai WR-drafttól. Akárki lesz a QB, minél több célpont kell neki, mert egyik sem világmegváltó megoldás. Ráadásul Cameron eligazolt, Gordon meg sose tér vissza.

1/13 New Orleans Saints: Shane Ray, OLB, Missouri

A nagy jövés-menésben már nehéz kiigazodni rajta, hogy merre tart a franchise, Junior Galette-nek is folyósítottak egy jelentősebb pénzösszeget, ugyanakkor a nagyszakállú játékos ettől még nem lett beszámítható és Rob Ryannek is több használható ember kell, hogy felrázza a védelmet. Sokan Ray unatletikussága miatt is aggódnak, de ez eddig nem zavarta meg abban, hogy az irányítók arcába lépjen, és mentalitása alapján az agresszivitásra itt se lenne panasz.

1/14 Miami Dolphins: Eric Kendricks, ILB, UCLA

Igazi örökozgó játékosa a pálya közepén régi nincs a Dolphins-nak, pedig évről-évre keresnek valakit, aki betölthetné ezt a szerepet. Ellerbét sikerült kipucolni, a lehetőség adott. Kendricks nem olyan laza mozgású mint a bátyja Philly-ben, de remekül olvas és zár oda, ahová kell, tackle-gép lehet belőle.

1/15 San Francisco 49ers: Danny Shelton, NT, Washington

Sok baj történt a Niners-szel, mégis a legtöbb poszton van olyan fiatal játékosuk, akire azt lehet mondani, hogy még érdemes kivárni, hogy lesz-e belőle valami. A védőfalba Dockett 34 évesen írt alá, Justin Smith helyzetét se kell bemutatni, szóval némi átcsoportosítással Sheltonnak lehetne helyet csinálni, ha már komoly Nose tehetségnek kiáltották ki. Én nem látom szükségét ilyen korán elvinni, de valaki rá fog bökni érzésem szerint.

1/16 Houston Texans: Dorial Green-Beckham, WR, Missouri

Ez egy olyan pick, amire semmi esély nincsen, mégis igen logikusnak tűnik. DGB simán másolhatja az Andre Johnson-karriert egyénileg, mindent tud, amit egy #1 elkapónak kell, és az agyi kapacitása is felér Dez Bryantével. Az egy év kihagyás miatt hajlamosak túl szigorúak lenni Green-Beckhammel, így nem is várom az első kör első felébe, de ha valaki rárabolna, arra elismerően csettintenék. A houstoni környezet szerintem ideális.1/17 San Diego Chargers: Melvin Gordon, RB, Wisconsin

Ha a Minnesota kemény volt, akkor a San Diego is az lesz. Foltozgatták a csapatukat becsületesen, egész jó játékosokat igazoltak, simán belefér, hogy ne teketóriázzanak, és egyből rámenjenek valakire, aki tud hozni egy 1000+ yardos szezont. Lehet a zavarosban is keresgélni futó ügyben, de minek, ha nem muszáj?

1/18 Kansas City Chiefs: Jaelen Strong, WR, Arizona State

A tavalyi 0 WR TD után Jeremy Maclinnel a sorban is elengedhetetlen az elkapó húzás, és ugye Bowe távozott, így possession receiver nincsen tuti kezdő. Ezen a picken nem sok mindent kell ragozni.

1/19 Cleveland Browns (from Buffalo): Dante Fowler Jr, OLB, Florida

Újabb játékos, akiben én nem látom azt a szikrát, amit a közvélemény igen, így nem siettem a beírásával, de nagy eséllyel IRL itt már nem lesz bent. Jabaal Sheard távozása miatt gondoltam rá, hogy teljes műszakban Mingo és Kruger le lenne strapálva, a jó Fowlernek pedig papíron a csillagos ég a határ.

1/20 Philadelphia Eagles: Trae Waynes, CB, Michigan State

Várható volt a leépítés a secondary-ben, viszont Maxwell mellett a masszív mentsvárat megtalálni mostanság merész mutatvány, menjenek a Michiganstate-es manusra, mivel merő mozgékonyság s magabiztosság ő. Mariota mehet messzire, minek merődjenek megfoghatatlan magasságokon mikor a monoton menekülő már máshol meséli megpróbáltatásait?

1/21 Cincinnati Bengals: Owamagbe Odighizuwa, DE, UCLA

Michael Johnson visszahozatala után lehet megnyugodnak pass rush ügyben, pedig az ő 3.5 sackje nem fog olyan sokat dobni a helyzeten. Én Huntot elfelejteném lassan, aztán az észt helyett a nigériai kaphatná a játékperceket, hátha ő oda tud érni a nagy Benhez és a hűvös Joe-hoz.

1/22 Pittsburgh Steelers: Bud Dupree, OLB, Kentucky

Remek dolog, hogy James Harrison Szűcs Lajos babérjaira tör, ugyanakkor lassan valamelyik fiatalembernek is mutatni kéne valamit ezen a poszton. Én Dupree-tól sok jó dolgot láttam egy nem kiemelkedő csapatban, és Kentucky-ból ritkán jön első körös prospect, de azok általában egész jók, szóval neki kimondottan szurkolok, szerintem remek alapanyag és érettnek számít az edge player mezőnyben. Mondjuk én Jarvis Jones-ról is azt hittem, hogy teljesen bust-proof a csávó, aztán látjuk mi történik.

1/23 Detroit Lions: Quinten Rollins, CB, Miami (OH)

Tuti jönni fog cornerback, a kérdés, hogy hanyadik körben, hiszen Rashean Mathis-nek érdemei elismerése mellett nem biztos, hogy sok van hátra a pályán, még ha újra is igazolták két évre. DT vagy CB, ezekben gondolkodtam, utóbbi jobb értéket képvisel a 23. helyen. Rollins relatíve új még a sportban, de olyan ösztönei vannak, amit edzéssel nem lehet tanítani, szóval pár év alatt szerintem be fog érni biztos kezdő szintre. Egy gyenge védelembe nem feltétlen állítanám be (lásd DJ Hayden), de jó társak közül nem fog kilógni.

1/24 Arizona Cardinals: Shaq Thompson, ILB, Washington

Foote abbahagyta, Daryl Washington kilenc féle eltiltásából még nem telt le mind, Sean Weatherspoon pedig bármikor összetörheti magát, szóval nem árt egy vasember a csapatba. Ha Thompson itt lett volna tavaly, a szezon végén szerintem betették volna futónak is. Nagyon agyaltam, hogy az OLB valószínűbb-e első körben, és ha másként alakul, beírtam volna egyet szívesen, de ha így fogynak, akkor szerintem ráérnek a 2. körre hagyni a dolgot.1/25 Carolina Panthers: La´El Collins, OT, LSU

Még nem döntötte el Byron Bell, hogy hol folytatja sikerekben szegény pályafutását, de jött helyette Oher vészmeoldásnak, ha a drafton nem lenne már kezdőpotenciálú OT. Hát lett. Sőt, még Peat is bent van, ha ő jobban tetszene. Collins-t lazábban be lehet küldeni guardba, ami a Panthers esetében nem elhanyagolható szempont.

1/26 Baltimore Ravens: Breshad Perriman, WR, UCF

Newsome nem szeret korán elkapót draftolni, amit meg is értünk, mivel Torrey Smith is továbbállt, amint tudott, de valamit csinálni kell mert momentán nincs sebesség ebben a támadósorban. Perrimannek majdhogynem csak az van, Trestman pedig szereti megnyújtani a pályát, adná magát ez a házasság.

1/27 Dallas Cowboys: PJ Williams, CB, Florida State

Csattogtak a billentyűk hangosan a PFF-nél, mikor Brandon Carr felé ment a labda tavaly, és még Mo Claiborne kidőlését is érzékenyen vették a szurkolók, pedig! Elég silány a felhozatal most a depth charton, PJW pedig egy remekül eladható portékája lenne Jerry-nek, már most hallom, ahogy Deion Sanders kiabálja, hogy „Harvard of the South“.

1/28 Denver Broncos: Andrus Peat, OT, Stanford

Ment a kínlódás a támadófalban minden poszton. Váltogatták egymást az egyre rosszabb ötletek, de csak nem jött össze a megfelelő ötös 2014-ben. Nem volt persze a játékuk rossz, de sokkal többet vártunk névsor alapján. Ami közös, hogy a többség erőből dolgozott Clady túloldalán, Peat inkább az eszéből él, egy komolyabb próbát itt már megér.

1/29 Green Bay Packers: Benardrick McKinney, ILB, Mississippi State

Immár hivatalosan is kifáradt AJ Hawk, és nem lehetett tovább tolerálni, ami a pálya közepén történik, így két a roster végéből előrángatott linebackerrel kellett letudni a playoffot, és nem feltétlen ezen ment el a meccs, nem ártott volna valamivel több tehetség töblet. McKinney egy nagydarab manus, nagyobb mint Clay Matthews III, mégis elkaristolna ebben a 3-4-ben. Kicsit megfeledkeznek róla az emberek a draft közeledtével, pedig simán kinézem belőle, hogy KJ Wright szinten tud majd hatni a játékra.

1/30 Indianapolis Colts: Jalen Collins, CB, LSU

Igazából akármelyik cornerback nevét ide lehet képzelni egyéni értékrend szerint. A Colts-ból is sok mindent ki lehet nézni, a cserélést is, de ha már itt ragadtak a 30. helyen, akkor azért a secondary-hez nyúltam, mert abban variáltak legkevesebbet a holtszezonban, a vérfrissítés pedig nem árt. Safety jobban kell, így a reachelés simán benne van.

1/31 New Orleans Saints (from Seattle): Devin Smith, WR, Ohio State

Ha Stills pótolható, akkor pótolni kell. Smith 20 yardot átlagol elkapásonként, nem sok kell neki, hogy üresre játsza magát, jól illik abba a szerepbe, amit Colston és Cooks nem szokott játszani. Mivel Graham sincs, így valakinek produkálni kell a yardokat, szóval adja magát a WR pick első körben, csupán az alany a rejtély.

1/32 New England Patriots: Cameron Erving, T/C, Florida State

Jóféle, sokoldalú OL, bizonyos Bryan Stork korábbi csapattársa, könnyes reúnió közben takarítanák az utat Blount előtt. Ráadásul ha megint átrendezi Belichick a falat átlósan vagy lólépés-szerűen, Ervingnek akkor is biztosan jut hely.

2. kör

2/1 Tennessee Titans: TJ Clemmings, OT, Pittsburgh
2/2 Tampa Bay Buccaneers: Preston Smith, DE, Mississippi State
2/3 Oakland Raiders: Arik Armstead, DE, Oregon
2/4 Jacksonville Jaguars: Hauoli Kikaha, DE/OLB, Washington
2/5 New York Jets: Ameer Abdullah, RB, Nebraska
2/6 Washington Redskins: Eli Harold, OLB, Virginia
2/7 Chicago Bears: Paul Dawson, ILB, TCU
2/8 New York Giants: Stephone Anthony, LB, Clemson
2/9 St.Louis Rams: Sammie Coates, WR, Auburn
2/10 Atlanta Falcons: Maxx Williams, TE, Minnesota
2/11 Cleveland Browns: Cedric Ogbuehi, OT, Texas A&M
2/12 New Orleans Saints: AJ Cann, OG, South Carolina
2/13 Minnesota Vikings: DJ Humphries, OT, Florida
2/14 San Francisco 49ers: Denzel Perryman, ILB, Miami (FL)
2/15 Miami Dolphins: Jay Ajayi, RB, Boise State
2/16 San Diego Chargers: Malcom Brown, DT, Texas
2/17 Kansas City Chiefs: Ereck Flowers, OT, Miami (FL)
2/18 Buffalo Bills: Ramik Wilson, MLB, Georgia
2/19 Houston Texans: Ben Heeney, ILB, Kansas
2/20 Philadelphia Eagles: Brett Hundley, QB, UCLA
2/21 Cincinnati Bengals: Eddie Goldman, DT, Florida State
2/22 Detroit Lions: Grady Jarrett, DT, Clemson
2/23 Arizona Cardinals: Nate Orchard, OLB, Utah
2/24 Pittsburgh Steelers: Marcus Peters, CB, Washington
2/25 Carolina Panthers: Tevin Coleman, RB, Indiana
2/26 Baltimore Ravens: Steven Nelson, CB, Oregon State
2/27 Denver Broncos: Jordan Phillips, DT, Oklahoma
2/28 Dallas Cowboys: Duke Johnson, RB, Miami (FL)
2/29 Green Bay Packers: Carl Davis, DT, Iowa
2/30 Indianapolis Colts: Damarious Randall, FS, Arizona State
2/31 Seattle Seahawks: Rashad Greene, WR, Florida State
2/32 New England Patriots: TJ Yeldon, RB, Alabama


Hozzászólások

több mint 7 éve
én aláírnám...
több mint 7 éve
tomi-tomi 8 — Patriots fan
1/20-ért irodalomból ötös! 😊

"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 7 éve
silent7939 Arizona Cardinals Clemson Tigers 24 — Látens Jags fan... :)
Egy rugóra jár az agyunk 😊 Én is ILB-OLB 1-2-t tippelek a sivatagba.... nem is lehet más 😊
több mint 7 éve
zzz888 Pittsburgh Steelers 6 — zal8888@gmail.com
de örülnék egy Dupreenek a vasasnál 😀
több mint 7 éve
kátrány Baltimore Ravens 7 — Ravens fan
Van még olyan draft sorrend,ahol Perriman 1.körös?


"My philosophy is: let's go out and wreak havoc," Pagano said.

http://www.youtube.com/watch?v=jOEoQoM8WTk&feature=related
több mint 7 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 185 — bútor
Van még olyan draft sorrend,ahol Perriman 1.körös?
kátrány
feltúrtam a netet, de találtam!  www.cbssports.com/nfl/draft/mock-draft/expert/dane-brugler

több mint 7 éve
ozibozi New York Giants 18
a kinti 'komment'hangulatot olvasgatva, ha az első 2 körből legalább 1 nem a falba megy akkor a szurkerek agresszíven támadni fogják őket 😊
több mint 7 éve
NT? Minek

több mint 7 éve
Nandito Tennessee Titans 20 — Titans fan
Jól van, Mariota itt jó helyre került! 😊

Music City Miracle
több mint 7 éve
phylos Jacksonville Jaguars 14 — Duvááááál
atyaég, az 1/20 agyeldobós

Made... Laid... Paid
több mint 7 éve
Jól van, Mariota itt jó helyre került! 😊Nandito
Most azonnal aláírnám! 😉
több mint 7 éve
wmitty Indianapolis Colts 12 — Colts fan
Az 1/2 annyira viragnyelven van, hogy egyetlen mondatot sem ertek belole...

Az M betus bravurmenetben viszont mi a csuda az a "merődjenek"?! 😊
több mint 7 éve
1.Tampa Bay Buccaneers JAMEIS WINSTON QB Florida St.

2.Tennessee Titans LEONARD WILLIAMS DE USC(Azé Mettenberger nem reménytelen)

3. Jacksonville Jaguars DANTE FOWLER, JR. OLB Florida

4. Oakland Raiders AMARI COOPER WR Alabama(Jóbb mint White)

5. Washington Redskins RANDY GREGORY OLB Nebraska

6. New York Jets SHANE RAY DE Missouri(Fitzpatrick van nem kel QB )😛

7.Chicago Bears MARCUS MARIOTA QB Oregon(Cutler szar kész)

8. Atlanta Falcons VIC BEASLEY OLB Clemson

9. New York Giants BRANDON SCHERFF OG Iowa

10. St.Louis Rams KEVIN WHITE WR West Virginia

🏈 🏈 🏈 🏈 🏈 🏈 🏈 🏈 🏈 🏈 🏈 🏈 🏈 🏈 🏈 🏈 🏈 🏈 🏈 🏈 🏈 🏈 🏈