Baker Mayfield a Panthersnél!

NFL gyorsösszefoglalók – 5. hét, vasárnap

Írták: r.baggio, shawnka — 2015. október 12., 04:23

12 mérkőzést rendeztek az ötödik forduló vasárnapi játéknapján.

NFL gyorsösszefoglalók – 5. hét, vasárnap

Kansas City - Chicago
Cincinnati - Seattle
Atlanta - Washington
Tampa Bay - Jacksonville
Philadelphia - New Orleans
Baltimore - Cleveland
Green Bay - St. Louis
Tennessee - Buffalo
Detroit - Arizona
Dallas - New England
Oakland - Denver
NY Giants - San Francisco 

 

Chicago Bears @ Kansas City Chiefs - 18:17
http://www.nfl.com/videos/nfl-game-highlights/0ap3000000553920/Bears-vs-Chiefs-broadcast-highlights

A mérkőzés embere: Jay Cutler (QB, Bears) - második hete hozza vissza a sírból csapatát, most ugyan kicsi bírói hátszéllel, de akkor is. Az ember, akit 3 naponta akarnak egy szekér után kötni a szeles városban nem adja könnyen magát és továbbra is minden erejével azon van, hogy elit irányítónak tartsák végre.

A mérkőzés jelenete: Jay Cutler győztes pöccintése Matt Forténak

A mérkőzés száma/statisztikája: 66 - ennyi yardról hitte el Andy Reid, hogy brazil futballistája, Cairo Santos képes értékesíteni egy mezőnygólt. Nem lett igaza

Hogyan tovább Bears? 1/1-várományos reménytelen csapatból hirtelen lelkes középcsapatnak tűnik a Chicago, élmény nézni azt a küzdeni akarást, amivel meccsben tudnak maradni mostanában. A hatodik héten Detroitba kell látogatni, és elnézve az ottani romhalmazt szépen csendben meg lehet szerezni az 50%-ot jelentő idei harmadik győzelmet.

Hogyan tovább Chiefs? Nem úgy indult a szezon, ahogy azt Missouriban várták, simán lehetne pozitív is ez a mérleg. Továbbra is apróságokon bukják a meccseiket, Jamaal Charles súlyos térdsérülése pedig nem fogja segíteni a kialakult helyzetet. Jövő héten minnesotai turné, ideje elkezdeni a feléledést.

 


 

Seattle Seahawks @ Cincinnati Bengals - 24:27 (hosszabbítás után)
http://www.nfl.com/videos/nfl-game-highlights/0ap3000000554395/Seahawks-vs-Bengals-highlights

A mérkőzés embere: Andy Dalton (QB, Bengals) - 24-7-ről fordították meg a mérkőzést a vezérletével, 5 elkapója is öt vagy több elkapással végzett.

A mérkőzés jelenete: Mike Nugent kapufás meccsnyerő mezőnygólja

A mérkőzés száma/statisztikája: 27 éve kezdett utoljára 5-0-lal a Bengals, akkor Super Bowlig jutott a csapat.

Hogyan tovább Seahawks? A támadófal továbbra sem akar összeállni, tízszer ütötték meg Wilsont. A következő fordulóban a szintén veretlen Pantherst fogadják.

Hogyan tovább Bengals? Megmaradt a veretlenség, Dalton még mindig jól játszik, jövő héten pedig Buffaloba utaznak.

 


 

Washington Redskins @ Atlanta Falcons - 19:25 (hosszabbítás után)
http://www.nfl.com/videos/nfl-game-highlights/0ap3000000554483/Redskins-vs-Falcons-highlights

A mérkőzés embere: Devonta Freeman (RB, Falcons) - Nem meglepő módon ismét a másodéves futó cipelte hátán a Falcons-t még a legkilátástalanabb szituációkban is, majdnem 200 yardot szerezve összesen. 3 hét alatt 8 TD-nél tart, 2006 óta nem volt ilyen játékos.

A mérkőzés jelenete: Robert Alford pick sixe hosszabbításban

A mérkőzés száma/statisztikája: 5 - továbbra is veretlen az Atlanta, Dan Quinn 2009 óta az első újonc HC, aki megnyerte első öt meccsét.

Hogyan tovább Redskins? Ami a Philadelphia ellen beakadt, az most nem. Jövő héten mennek a Jets-hez a MetLife-ba, ott sem lesz egyszerűbb az élet.

Hogyan tovább Falcons? Kezd lassulni a csapat momentuma, de gyorsan tovább kell mozdulni a csütörtöki, Saints elleni TNF-re. Szerencsére elkerülték a sérülések a csapatot, ami segít a rövidebb felkészülési idő során.

 


 

Jacksonville Jaguars @ Tampa Bay Buccaneers - 31:38
http://www.nfl.com/videos/nfl-game-highlights/0ap3000000554592/Week-5-Jaguars-vs-Buccaneers

A mérkőzés embere: Doug Martin (RB, Buccaneers) - 3 TD-t szerzett, ebből kettőt a földön, egyet pedig Winston passzát követően. Több mint 150 yardot hozott a konyhára, megalapozva ezzel csapata magabiztos győzelmét.

A mérkőzés jelenete: Jacquies Smith fumble return TD-je

A mérkőzés száma/statisztikája: 0 - azaz nem adta el a labdát Jameis Winston, így második profi győzelmét aratta az újonc QB. Érdekesség, hogy amikor Winston nem adta el a labdát, mindig nyert a Bucs, azonban pechjükre ez csak kétszer fordult elő ebben a szezonban eddig öt próbálkozásból.

Hogyan tovább Jaguars? A Texans ellen lép pályára a jövő héten a Jacksonville, amennyiben azonban nem sikerül feljavulni a védelemnek valamint a speciális egységnek, akkor ellenük sem lesz sok keresnivalója Gus Bradley csapatának.

Hogyan tovább Buccaneers? Pihenőre vonulnak a Kalózok, majd azt követően a Redskins vendégei lesznek. Egyértelmű, hogy a siker záloga a továbbiakban is Doug Martin fémjelezte futójátékban rejlik majd, valamint hogy Winston lehozza-e nagyobb hiba nélkül a meccseket.

 


 

New Orleans Saints @ Philadelphia Eagles - 17:39
http://www.nfl.com/videos/nfl-game-highlights/0ap3000000554529/Saints-vs-Eagles-highlights

A mérkőzés embere: Fletcher Cox (DT, Eagles) - agyondominálta a Saints támadófalát, 6 szerelés, 3 sack, 2 kierőszakolt fumble, ráadásul ezek többsége igen fontos pillanatokban.

A mérkőzés jelenete: Cox sack, fumble kiharcolásával és annak begyűjtésével

A mérkőzés száma/statisztikája: 186 yardot termelt a földön az Eagles, a szurkolók nagy örömére végre valahára magára talált a támadófal, így pedig a futóknak jóval könnyebb dolguk volt, mint a korábbi meccseken.

Hogyan tovább Saints? A Szentek is főműsoridős rangadóra készülnek, csütörtök este a hibátlan Falcons-t látják vendégül. Kevés sikerélménye lesz idén a New Orleans szurkolóinak, de ezek közül kiemelkedne a nagy rivális legyőzése.

Hogyan tovább Eagles? A Giants elleni hétfő esti rangadó kiemelten fontos lesz az Eagles szezonja szempontjából, újabb csoportrivális elleni vereség nem fér bele Chip Kellyék számára. A játék kezd összeállni, azonban a labdára jobban kell vigyázni, Bradford két interceptionje a vörös zónában nem minden alkalommal marad megbosszulatlanul.

 


 

Cleveland Browns @ Baltimore Ravens - 33:30 (hosszabbítás után)
http://www.nfl.com/videos/nfl-game-highlights/0ap3000000554608/Browns-vs-Ravens-highlights

A mérkőzés embere: Josh McCown (QB, Browns) - szinte végig hátrányban játszott a csapata, de a 457 passzolt yardja így sem elhanyagolható.

A mérkőzés jelenete: Gary Barnidge tulajdonképp most megnyerte az év elkapása díjat

A mérkőzés száma/statisztikája: 505 - ennyi yardot szerzett a vendégek támadósora, legutóbb 2007-ben (!) sikerült 500 total yard fölé menni.

Hogyan tovább Browns? McCown lett az első Browns irányító, aki egymás után három meccsen passzolt 300+ yardot, jövő héten viszont a liga egyik legjobb védelme ellen találkoznak, a Broncos-t fogadják.

Hogyan tovább Ravens? Tovább nőtt a sérültlista, Justin Forsett, Lardarius Webb és Will Davis is kidőlt, a következő fordulóban a 49ers ellen játszanak a top5-ös draftcetliért.

 


 

St. Louis Rams @ Green Bay Packers - 10:24
http://www.nfl.com/videos/nfl-game-highlights/0ap3000000554443/Rams-vs-Packers-highlights

A mérkőzés embere: Todd Gurley (RB, Rams) - a vereség ellenére a Rams újonc futója vitte a prímet, aki 30 próbálkozásból is simán 5 yard felett futott átlagosan

A mérkőzés jelenete: Rodgers első labdaeladása, egy felpattanó labda után

A mérkőzés száma/statisztikája: 3 - ennyiszer adta el a játékszert Aaron Rodgers (2 INT + 1 fumble), amire nem volt példa 2009 óta. Ráadásul otthon, holott 2012 óta hazai pályán egy interceptiont se dobott.

Hogyan tovább Rams? 2-3-mal még közel sincs veszve semmi, a bye week után lehet javítani a Browns ellen. Két csapat, akik magukról se tudják eldönteni, hogy most akkor jók vagy sem, így vagy úgy, de parádés találkozó lesz.

Hogyan tovább Packers? Megmaradt a veretlenség, annak ellenére, hogy Aaron Rodgers is csak egy emberi lény. A bye week előtt a Chargers-t látják vendégül.

 


 

Buffalo Bills @ Tennessee Titans - 14:13
http://www.nfl.com/videos/nfl-game-highlights/0ap3000000554553/Bills-vs-Titans-highlights

A mérkőzés embere: Tyrod Taylor (QB, Bills) - ez a fiú egy igazi tehetség, mindent megcsinál, amit Rex mester kér tőle. Passzol, fut, elkap, meccseket nyer, a Titans ellen 13 pontos hátrányból fordított.

A mérkőzés jelenete: Taylor 22 yardos futott TD-je

A mérkőzés száma/statisztikája: 3 - ennyi pontot sikerült kombinálnia a két csapatnak a félidőig, ami az eddigi legkevesebb 2015-ben.

Hogyan tovább Bills? Előbb-utóbb vissza fognak térni Watkins-ék, és akkor Tyrod élete is egyszerűbb lesz. A hatodik fordulóban a Bengals utazik a messzi New Yorkba, ami azért szomorú, mert a Bills-nél csak páratlan heteken hajlandóak felbukkanni a pályán. Ráadásul a Cincy még jó is.

Hogyan tovább Titans? Mariotáéknál a Colts elleni meccs negyedik negyedében valami megtörhetett, és a szabad héten sem tudtak kellőképp felkészülni a Bills-re (igaza lett Rex Ryannek tehát). Az edzőjét már leváltó Dolphins ellen könnyebb dolguk lehet.

 


 

Arizona Cardinals @ Detroit Lions - 42:17
http://www.nfl.com/videos/nfl-game-highlights/0ap3000000554945/Cardinals-vs-Lions-highlights

A mérkőzés embere(i): A vendégek védelmét lehetne leginkább kiemelni, hat labdát is szereztek, Rashad Johnson egymaga hármat.

A mérkőzés jelenete: A 144 kilós Cory Redding lehalássza Stafford passzát

A mérkőzés száma/statisztikája: 66 éve szerzett utoljára 28 pontot a Cardinals a 2. negyedben.

Hogyan tovább Cardinals? A négy győzelem során átlagosan 27 ponttal szereztek többet az ellenfélnél, jövő héten pedig a 43. Super Bowl visszavágója következik, a Pittsburgh Steelers otthonában.

Hogyan tovább Lions? Lélektelenül játszott az első perctől kezdve a csapat, az irányító Matt Stafford is a kispadra került, nem lenne meglepő az edzőváltás a közeljövőben. A következő fordulóban a csoportrivális Bears-t fogadják.

 


 

New England Patriots @ Dallas Cowboys - 30:6
http://www.nfl.com/videos/dallas-cowboys/0ap3000000554916/Patriots-vs-Cowboys-highlights

A mérkőzés embere: Dion Lewis (RB, Patriots) - egyre biztosabb, hogy az elkapásoknál is sokat használt futó személyében újabb ékköre leltek BB-ék, aki összesen 93 yarddal és 1 TD-vel hálálta meg a héten nyélbeütött új szerződését

A mérkőzés jelenete: Lewis gyönyörű touchdownja

A mérkőzés száma/statisztikája: 11 - ennyi meccset vesztett el sorozatban Brandon Weeden kezdő irányítóként

Hogyan tovább Patriots? A pihenőhétről is élesen tértek vissza, pár apró hibától eltekintve a Colts elleni, jövő heti vasárnap esti rangadón is minden mellettük fog szólni.

Hogyan tovább Cowboys? Hardy és McClain eltiltása is lejárt és végre bevethetőek voltak, némi reményt adva a csapatnak a továbbiakra, de Romo nélkül, Weedennel ez az év kudarcra van ítélve. Jól fog jönni a bye week.

 


 

Denver Broncos @ Oakland Raiders - 16:10
http://www.nfl.com/videos/nfl-game-highlights/0ap3000000554949/Broncos-vs-Raiders-highlights

A mérkőzés embere: Brandon McManus (K, Broncos) - a védelem is tette a dolgát, de a rúgók teljesítménye jelentette a különbséget, míg a másik oldalon Janikowski kétszer is hibázott, McManus háromból háromszor betalált

A mérkőzés jelenete: Charles Woodson karrierje során először szerzi meg Peyton Manning passzát

A mérkőzés száma/statisztikája: Két labdaszerzésével Woodson lett az NFL történetének legidősebb játékosa, aki egy meccsen egynél több INT-et jegyezhetett. 

Hogyan tovább Broncos? Manning egyre inkább árnyéka önmagának és talán túlságosan is az ő passzaira támaszkodnak Kubiakék, miközben a D# újabb győzelmet könyvelhetett el a vadlovaknak. Következő vasárnap a Cleveland látogat Denverbe.

Hogyan tovább Raiders? Közelít a csapat a célkitűzések felé, a fájdalmas tanulófolyamat egyik fontos fázisa a szoros találkozók jó lemenedzselése. Ez most se sikerült, a szabad hetet követően a San Diego ellen orvosolhatják a problémát.

 


 

San Francisco 49ers @ New York Giants - 27:30
http://www.nfl.com/videos/nfl-network-gameday/0ap3000000555325/49ers-vs-Giants-highlights

A mérkőzés embere: Eli Manning (QB, Giants) - 54/41, 441 és 3 TD, csupán egy INT kíséretében, nyolc különböző elkapónak elosztva a passzokat (akik közül nyilván Beckham volt a fő célpont), győztes TD-passz

A mérkőzés jelenete: Donnell sorsdöntő TD-elkapása

A mérkőzés száma/statisztikája: 102 győzelemmel Manning lett a Giants történelmének legsikeresebb irányítója

Hogyan tovább 49ers? Kezd végleg elúszni az idény, legközelebb a Baltimore-t fogadják otthon, ami mindkét félnek létfontosságú mérkőzés lesz

Hogyan tovább Giants? Két vereséget három győzelem követett, így csoportelsőként várhatják a jövő heti, Eagles elleni hétfő esti rangadót


Hozzászólások

több mint 6 éve
Nandito Tennessee Titans 20 — Titans fan
Nem tudom, ki írja ezeket az összefoglalóknak nevezett izéket, de ne zavarja, hogy a Titans még a bye előtt 33 pontot csinált a Colts ellen. Tényleg nem találják magukat a támadók, igaza van a szerzőnek.

Music City Miracle
több mint 6 éve
Nelson87 Green Bay Packers 5 — Mr. Bigtime-Hotshot
Rodgers 3 labdaeladásában is érdemes lett volna megemlíteni,hogy az egyik fumble volt. Így olyan,mintha 3 interceptiont dobott volna.
több mint 6 éve
Valami nem jó mert aztirjatok hpgy a Rams játszik jövő héten a Browns ellen

Szombathelyi Haladás
Boston Celtics
Michigan State Spartans
Kansas City Royals
West Virginia Mountaineers
New Hampshire Wildcats
több mint 6 éve
Sajnos megint előjött a szerkesztő/ség/ Green Bay ellenessége: A videón jól látszik, hogy Rodgers úgy adta el a labdát, hogy egy védőnek sikerült beleütni de erről nem szól a szöveg.
több mint 6 éve
r.baggio Buffalo Bills Utah Utes 241 — no es importante
javítva


---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 6 éve
Fredo 8
A Bonws 2x szerepel rosszul említve: A ST.Louisnál és a Denvernél
több mint 6 éve
shawnka Atlanta Falcons Auburn Tigers 26 — Tyrone Creek
JustoVillar: javítva, kimaradt egy bye week.
István bácsi: teljesen mindegy, a papírra az INT kerül, ilyen pedig régen volt.
Nandito: azon Colts ellen, akik ellen Hoyer röhögve értékesít hail maryket. jött az értelmes D-vel rendelkező Buffalo és máris kétségbeesés volt.

több mint 6 éve
Mire gondoltok a bírói hátszélnél a Bearsnél? Mariani minden bizonnyal bent lévő két pontosát, amit nem adtak meg? Vagy Peters DPI-jét, mikor vissza sem fordult? Mert akkor rögtön módosítom a véleményem Ball és Fuller játékáról a Cardinals ellen, mikor vagy 100 yard büntetés jött róluk...
több mint 6 éve
ulpianus Kansas City Chiefs LSU Tigers 10 — Astartes
Tusi!

Az a "nyilvanvaloan bent levo ket pontos" nem volt bent. Aki akarja nezze meg. Nem akartam birozni eredmenykovetoben, felfokozott volt a hangulat. A labda eleve nem juthatott at, csak azt neztek vissza, hogy a keze erte-e a pilont, de nem. Mindenesetre az itelet a Chiefsnek kedvezett, nem a Bearsnek.

Peters esete olyan volt, hogy fele fele esetben bedobjak - nem dobjak. Bedobtak, nyert a Bears, ennyi. Teljesen szabalyos ha bedobjak. Itt foleg nem erzek biroi hatszelet.


Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 6 éve
A Packers a bye előtt játszik a Chargersszel, és nem utána
több mint 6 éve
shawnka Atlanta Falcons Auburn Tigers 26 — Tyrone Creek
A bírói hátszélnél csak a Peters DPI-re akartam utalni. Nálam nem volt az zászló, de mindenesetre a playek 80%-ában nem dobják ugyanezt be. Ennek ellenére nem ezen ment el a győzelem, túlzottan lendületben volt a Bears amúgy is az utolsó drive-ban.

De az egész meccsen kritikán aluli volt a játékvezetés.