SEC figyelő 5.

A forduló napján kaptok egy kis kedvcsinálót az SEC meccsekhez, belecsempészve a valódi déli hangulatot

 

A hét rangadója: Georgia-Arkansas (ESPN America, élő)
Vajon mennyit ér a Hogs brutális légi offenzívája a Georgia alakuló 3-4-es védelme ellen? Ryan Mallett eddig Heisman formában dobál, de a Dawgs megmutatta a South Carolina ellen, hogy a pass rush-uk képes kellő nyomást rakni az irányítókra, inkább a futás megállításával van gondjuk. Azzal nem kell számolniuk, hogy a Razorbacks komoly rushing attackot vezet, mert eddig nem jeleskedtek e fajta játékban. Ráadásul elvesztették az egyik legjobb RB-jüket, Dennis Johnsont. A védelmüknek eddig nem volt komoly feladata, így nem tudjuk megítélni, hogy mennyire erősek. Az viszont eddig is látszott, hogy az Aaron Murray vezette Georgia offense eléggé akadozik a A.J. Green hiányában. Az előzetesen nagyon jónak tartott futójáték sem működik rendesen, még Washaun Ealeyvel sem, bár való igaz, hogy most a Hogs védői jelentenek akkora kihívást, mint múlthéten a South Carolina.  Akkor lehet esélye a hazaiaknak, ha folyamatosan  nyomás alá helyezik Ryan Mallett-tet. Egyedülálló párharc lehet a nagyszerű LT, DeMarcus Love és a Georgia vezető OLB-jének, Justin Houstonnak a csatája. Vérbeli SEC rangadó, ami komoly izgalmakat tartogat.

Georgia nem hivatalos himnusza a két mester előadásában

A hét rivalizálása: Tennessee-Florida (ESPN America, élő)
Nagyon komoly múltra tekint vissza a SEC East két óriásának vetélkedése. 1916-ban mérkőztek meg először, de mivel egy jó ideig külön konferenciában szerepeltek, a szombati találkozó csak a 40. lesz a két csapat között. Az örökmérleg 20-19 a Gators javára és a legutóbbi 5 összecsapásukat is a Florida nyerte. Tavaly nagyon nehezen 23-13-ra. Knoxville-ben 2008-ban találkoztak, amikor Tebow és a special team lehengerelte a Vols és 30-6 arányú győzelemmel távoztak az aligátorok. Most is ők a meccs esélyesei. Ugyan döcög még Urban Meyer offense, de a nagyszerű védelem nem sok jót ígér a megbízhatatlan Matt Simms számára. Múlthéten az Oregon is legyilkolta a passzjátékukat, a Florida secondaryja viszont már-már NFL szintű. A futójátéka nem rossz a Vols-nak, Taurean Poole veszélyes játékos, de ha Simms nem mutat életjeleket, akkor az ő sikere is esélytelen. A hazaiak egyetlen esélye, ha megpróbálják zavarba hozni John Brantley-t, aki bár eddig nem vétett labdaeladást, nem volt túl magabiztos. Komoly sansza tehát nincs a Volunteers-nek, de ez akkora rivalizálás, hogy mindig tartogat meglepetéseket. Nagyon ajánlott a megtekintése azoknak akik egy jó hangulatú meccsre kíváncsiak.

Tennessee a country államaHarc az nyugati csoportban: LSU-Mississippi State
Két erős védelem csap össze Baton Rouge-ban. Mind a két csapat 14 pont alatt kapott eddig átlagban, pedig már túl vannak 1-1 konf. meccsen. A nagyobb bajok a támadósorokkal vannak. Az LSU egyenlőre nem találja a megoldást az irányító posztjára, míg Bulldogsnál hiába a két jó QB, nincs kinek passzolniuk. Szintén közös, hogy nagyon erős a támadófal, a védőfal és a secondary. Mindenben csak kicsit jobb a hazai csapat, de könnyen a vendégek oldalára billentheti a mérleget Jordan Jefferson szánalmas irányítójátéka. Igazi ballhawk-ok vannak a Miss State-ben, akik könnyen pontokra válthatják, ha Jefferson eldobálja a labdákat. A speciális egység viszont, Patrick Peterson nagyszerű returner játéka miatt, az LSU-nak kezdvezhet. És persze a 90 ezer örjöngó Bayou Bengals fanatikus támogatásáról sem szabad megfeledkezni. Egyszóval nagyon kiegyenlített meccs, ahol csak kicsit tűnik esélyesebbnek a 15. helyen kiemelt Tigers, így komoly upset lehetőség is van.

Gondolom sokak számára ismerős zene a két résztvevőrőlTigris-viadal: Auburn-Clemson
Általában nem szoktak túl sok izgalmat tartogatni az ilyen SEC-ACC meccsek, még két nagyobb csapat esetében sem, most viszont a Clemsonra vár a feladat, hogy a kicsit visszaszerezze az atlanti-parti konferencia jóhírét a múlt heti totális csőd után. Sok esélye nincs a 16. kiemelt Auburn ellen idegenben, ráadásul a két csapat legutóbbi 13 összecsapását mind az alabamai alakulat nyerte. Ettől függetlenül jó meccs kerekedhet ebből, mert nem rossz a Clemson védelme. Da’Quan Bower elit DE, akinek egyedüli feladata, az eddig szárnyaló Cam Newton lezúzása lesz, míg DeAndre McDaniel az eldobott labdákra fog vadászni. A Clemson QB-ja, Kyle Parker eddig nem mutatott túl sokat, de most mindent be kell vetnie ha győzni akarnak, mert a futójátékuk nem túl acélos, viszont úgy érzem az Auburn secondaryja sebezhető.

A további meccsek:
-Duke-Alabama: Kedves szerkesztő társamnak nem lesz jó napja, mint Magyarország egyetlen Duke fanatikusa. Ha 30 pontos zakó alatt megússzák az ördögök a címvédő látogatását, akkor már boldogok lehetnek
-Kentucky-Akron: A Wildcats továbbra sem játszik olyan csapattal, aki bármilyen ellenállásra képes lehet. Randall Cobb megint állatkodhat, sima hazai győzelem várható a MAC-ban is gyenge Akron nem lehet akadály
-South Carolina-Furman: A szezon eddigi meglepetéscsapatának a Gamecocksnak és Marcus Lattimorenak jó statisztikajavító meccs lehet a másodosztályú Furman vendégjátéka. 
-Ole Miss-Vanderbilt: A két, jelenleg leggyengébb SEC csapat oxfordi meccse sem tartogat sok izgalmat. Sajnos a Vandy még a Rebels-től is nagyon messze van. A védelem felvillanásain kívül szinte semmi sem működik a Commodores-nál.

Heisman-figyelő:
-Marcus Lattimore: A Freshman RB eddig csodálatosan játszik. Nem valószínű, hogy újoncként igazán számba vennék a valódi szavazásnál, de itt mindenképpen gondoljunk rá. Ismét nagy meccse jöhet.
-Cam Newton: A visszatérő Auburn QB, eddig bőven túlteljesíti az elvártakat. Két meccsen eddig 7 TD-t szerzett és az offense egyértelmű vezére. 
-Randall Cobb: A Kentucky mindenese nagyszerűen használja ki számai javítására a gyenge ellenfeleket. 4 TD van a neve mellett eddig. 1 passzolt, 1 futott, 1 elkapott és 1 punt returnből. Sokoldalúsága káprázatos.
-Jeff Demps: A jelenlegi college fociliga leggyorsabb játékosa tökéletesen kamatoztatja a sebességét az új Gators offenseben is. Két meccs alatt két TD-t futott, de sokkal fontosabb, hogy szinte a hátán viszi a támadóegységet.
-Ryan Mallett: A 2 méteres QB is hozza azt, amit vártak tőle. Igazi gunslinger, aki nagyon élvezi a játékot, a szinte rászabott Hogs offenseben. 2 meccs alatt 700 passzolt yard és 6 TD. Kell ennél több?

Részletes menetrend:
Szombat: 
18:00 Georgia Bulldogs – Arkansas Razorbacks(12.) ESPN America, élő
18:21 Ole Miss Rebels – Vanderbilt Commodores
21:30 Duke Blue Devis – Alabama Crimson Tide(1.)
21:30 Tennessee Volunteers – Florida Gators (10.) ESPN America, élő
Vasárnap:
01:00 South Carolina Gamecocks(13.) – Furman Paladins(FCS)
01:00 LSU Tigers(15.) – Mississippi State Bulldogs
01:00 Auburn Tigers(16.) – Clemson Tigers
01:00 Kentucky Wildcats – Akron Zips

Tálosi Tibor (haromt)