Senior Bowl 2010 - 3. nap

A harmadik nap is hasonlóan kedvező időjárási körülmények között indult, mint az előzőekben. A játékosok lassan kezdenek beletanulni a sémákba, és komfortosan mozogni az edzőpályán.

 

Az északi csapat:

Nem sok szó esett tegnap a linebackerekről, de Donald Butler nevét így is feljegyezhettük. Ma se okozott csalódást, a részletesebb vizsgálat után. Minden gyakorlatából süt a sebesség, atletikusság és fejlődőképesség. Megbízható ütköző, aki kívül és belül is feltalálja magát, bizonyára komoly emelkedést láthatunk tőle a ranglistákban ha így folyatatja, elvégre szuper szezonja volt végzősként, itt mobile-ban is hibátlan, már csak néhány jó felmérő eredmény kell neki a combine-on, hogy kiemelt figyelmet kapjon.

Brandon Ghee is lenyűgöző továbbra is. Tudtuk, hogy felépítése és sebessége kiemelkedő, de használni is tudja, ami nem mindenkinek sikerül. Mardy Gilyard és Jacoby Ford ellen is remekelt, pedig két elképesztő adottságokkal rendelkező WR-ről van szó. Végig ott volt a nyakukon, képtelenség leszakítani, és a passzokat is hatástalanítja általában.

Tegnap hívta fel magára a figyelmet Alex Carrington DE az Arkansas State-ből. Ma sem esett vissza, az edzés egyik legszebb momentuma volt, mikor Shawn Lauvao guardon kerekedett felül. Csapattársai és a külső szemlélők is kalapot emeltek a play után. Thomas Welch új arc, aki Asamoah sérülése miatt csak ma csatlakozott a tábor lakóihoz, de nem volt egyszerű debütálása, mert Carringtonnal szemben neki sem volt esélye. Tagadhatatlan, hogy Carrington mennyire erőteljes és aggresszív. Lehet ő lesz az idei év Lawrence Sidbury-je.

Cam Thomas North Carolina DT-nek is jó napja volt. Megmutatta, hogy brutális erejének köszönhetően képes a támadófalembereket a backfieldig tolni. Kiadja a hangját is a gyakorlatok közben, aktív és agresszív, mikor próbálja leszedni a blokkoló kezeket magáról. Fizikálisan abszolút dominált a mai napon.

Mike Iupati lassan megkapja azt a figyelmet és megbecsülést, amit érdemel. Hónapok óta szem előtt van, de ma már egyre több divatszurkolója is van. Mobile-ba érkezve Iupati potenciális első körös választott volt, de itteni teljesítménye után már egészen biztos, hogy az lesz.

Koa Misi azon dolgozik egész héten, hogy DE-ből OLB-vé álljon át. Nem megy neki rosszul. Lábmunkája, zónázása egyaránt megfelelő a poszthoz, de még nyers a szereléseknél és nem érzi a linebackerség minden részletét.Sean Weatherspoon is lehetne jobb, tegnap sem volt kiemelkedő, és a gyakorlatokban kiütközik gyenge lábmunkája. Ettől függetlenül továbbra is ő a főnök a pályán, végigkiabálja a tréningeket, és ha valaki nem koncentrál megkapja a magájét tőle. Akármi is történik a pályán, azt mindig hallani, hogy Spoon merre van, még ha a figyelmünk nem is rajta van.

A többi linebacker közül a TCU-s Daryl Washington jól ütközik, Phillip Dillard Nebraskából viszont feszes. Az iowai AJ Edds erőteljes, fizikális ütköző, viszont Justin Cole-ról ugyanez nem mondható el.

Kezd kikristályosodni, hogy LeGarrette Blount a legjobb futó mindenki közül. Csak ugyanazt lehet elmondani, mint eddig: erős, szívós, masszív futó, aki ráadásul elkapni is tud. Joique Bell is jókezű, kiegyensúlyozott, és lát is a pályán. Lonyae Miller pedig be tud robbani az üres területre és helyet találni a sarkok felé.

Brandon Graham kitartó, és az egyik legjobb játékos lesz a meccsen is. Hiába nincs meg a kellő sebessége és mérete, akkor is egy kifinomult, nagyszerű futballista. Austen Lane azonban szenved ha blokkok közé kerül, és az edzőknek újra el kellett mondani neki, hogy mi is a feladat.

Chris Cook Virginia CB fogott egy interceptiont a 11-11 elleni játékban Pike passza után. Devin McCourty visszaesett, Taylor Price lerázta magáról, majd Danario Alexander egyszerűen kikerülte egy hosszú route futás közben.

Larry Asante Nebraska safety bevitt egy hatalmas ütközést a 7-7 elleni játékban, ami óriási ovációt váltott ki a nézőtéren. Ennek ellenére az edzőknek nem tetszett a megoldás, véleményük szerint interceptiont is lehetett volna csinálni a nagy ütközés helyett. A másik safety, Kurt Coleman alulméretezett, és szimplán kicsinek látszik a pályán.

Dan Lefevour keze nem elég erős, és labdái sem a legszebbek. Ma ráadásul rengeteg passza volt túl rövid. Tony Pike szenved. Össze-visszák a dobásai, túl is dobja az emberét, és rövideket is passzol, semmi nem jön neki össze. Sean Canfield a legjobb QB északon, bár sok mindent ehhez nem kellett csinálnia. Szép mechanikával dob, de a pontosságán azért van javítanivaló.

Nem tudni, hogy Dorin Dickerson mit fog játszani a profik között, de ma iszonyatosan jó volt. Kiemelkedően erős kezei vannak. Megverte Syd'Quan Thompsont egy insdie route során, aztán hosszab elszakadt az emberétől. Vajon mi lesz a posztja? Danario Alexander nehezebben szakad el az embertől, de ami fontos, hogy kiváló keze van, és súlypontemelkedését is megmutatta végre. Taylor Price pedig megkapta a nem túl hízelgő "Taylor Heyward-Price" becenevet, mivel hiába erős és gyors, ha edzésenként 3 labdát minimum elejt. Gilyard viszont okos, és megbízható route-futó.

Nagy párharc volt Jacoby Ford és Kyle Wilson között, a nap egyik fénypontja. Ha győztest kell hírdetni, akkor Ford volt talán a jobb, de mindketten jól szerepeltek.

Tyson Alualu még mindig robbanékony, és azonnal indul a snapre. Mike Neal mozgékony, kezeivel sincs gond, és a backfielden lévőket is jól üldözi.

A támadófalban Ed Wang sebességben és erőben is alul maradt.

 

A déli csapat:

A déli csapat edzése fél óra késéssel kezdődött, mivel a csapat buszának útját elállta egy vonat, így nem értek időben a stadionba. Szerencsére nem kellett hiába várniuk az érdeklődőknek, igen jó előadást tartottak a játékosok.Senki nem volt annyira kiemelkedő a napon, mint Andre Roberts, a másodosztályú Citadel elkapója. A 180 centis játékos még nem ejtett el labdát az edzéseken, most pedig egy elképesztő egykezes elkapást is bemutatott egy túlzottan magasra dobott labdával. Vitán felül áll, hogy az idei draft egyik legnagyobb „Small School Propectje”. Nem valószínű, hogy a 3-4. körnél lejjebb csúszna.

Egész héten megy a harc a délieknél a draft második legjobb senior cornerbackje címért Perrish Cox(Oklahoma State) és Patrick Robinson(Florida State) között. Nagyon szoros a csata, de eldőlni látszik Cox javára. Az egykori Cowboy folytatta a jó játékát most is. A 11-11 elleni játékban két picket is szedett. Fizikálisan jobb, mint Robinson és azt is bizonyította, hogy képes a nagy játékokra. Az első körben azért még erőteljes reachnek számítna az ő választása is a jelen állás szerint.

Talán a West Virginia QB-ja, Jarrett Brown mutatja be az egész héten a legjobb játékot az irányítók közül. Most is látszott, hogy nagyon erős a karja és viszonylag pontos is. Jól dolgozott a 7-7 elleni játékban és nem állította nehéz feladatok elé a WR-eit. Eléggé sokat kell még csiszolni a játékát, de szolid középső körös pick lehet egy olyan csapatnak, ahol szükség van egy fejleszthető irányítóra.

Riley Cooper továbbra is jól szerepel. Most azt mutatta meg, hogy mennyire természetesen használja a kezei az elkapásoknál, még ott is amikor nagyon messzire kell nyúlnia. A 3. edzésen egy gyönyörű elkapásai is volt, amit hangos ovációval díjaztak a közönségben nagy számban jelenlévő Gators szimpatizánsok. A hét elején még úgy tűnt, hogy gondjai vannak a jammelés legyőzésével, de ebben is komoly fejlődést mutat.

Eric Norwood(South Carolina), most pass rusherként mutatta meg a képességeit. Simán megverte a fullback John Connert, míg a 11-11 elleni játékban a QB-t is elkapta egyszer. Ha a negatívumokat is megemlítsük. Anthony McCoyt, a USC tight endjét nem tudta tartani. Borzalmasan rosszul teljesített coverben.

Taylor Mays elütött egy passzt az endzoneban a 7-7-es játékban és előtte is volt egy nagy játéka, amikor ugyan elkapták mellette a labdát, de fumblet erőszakolt ki utána. Továbbra is aggodalomra adnak okot az ösztönei és a tudatossága.

Igen jó volt Ben Tate. Az Auburn running backje, a nagyobb futóktól szokatlan fürgeségről tett tanúbizonyságot és megmutatta azt is, hogy elkapóként is megállja a helyétA guardok közül Jeff Byerst mindenképpen ki kell emelni. A USC játék nem kifejezetten atletikus és erős, de annyira kiváló a technikája, hogy képes megfogni a nagyobb védekező falembereket is. Lehet, hogy több van benne, mint a középső körös választás. Csere falembernek tökéletes lehet az NFL-ben, az biztos.

Joe Webb még mindig igen jól muzsikál. A college QB-ból, profi WR-ré szeretne válni, kezdve ezzel a héttel. Természetesen látszik rajta, hogy csak a természetes adottságait tudja egyelőre kihasználni, de azok nagyon jók. Nagyon fizikális a cornerekkel szemben és egy TD elkapást is jegyzett a napon. Nem lehet kérdés, hogy Webb projekt játékos, de most olyan pozitívumokat mutatott fel, amik miatt szép jövőt vízionálhat az UAB játékos.

Pár szó a TE-król. Jimmy Graham felvillantotta az átlag feletti sebességét, de sokat kell dolgozni a route futásain, gyakran letér a kijelölt útról. Anthony McCoynak jól a kezei a nehéz passzoknál is, amik nem a testéhez közel érkeznek.

Shay Hodge, az Ole Missről nagyon gyorsan indul és egyszer nagyon megverte Taylor Mayst, aminek a végén szép TD-t szerzett. Jól használja a testét a labda után vetődve.

Ciron Black most a gyors kezeivel, hatalmas méretével és erejével hívta fel magára figyelmet. Mitch Petrus(Arkansas) nem volt meggyőző. Gyakran elveszti az egyensúlyát. Vele ellentétben John Jerry nagyon impresszív. Jó tartással játszik, a kezei megfelelő használatával és mellé még nagyon erős is. Türelmes, megvárja még közel érnek hozzá a pass rusherek.

A DT-k nél Mount Cody hozza, amit várni lehetett. Nem lehet eltolni, ő viszont könnyedén rakja hátra a szemben állókat bull rushsal. Jeff Owens(Georgia) nagyon gyorsan reagál a snapekre. Egymás után kétszer is megverte Mitch Petrust. Ezen kívül bemutatott pár szép belső mozgást.

A Baylor centere J.D. Walton erős, fizikális, agresszív és kellemetlen ellenfél, de néha nem elég határozott

Dexter McCluster a Jolly Joker. Játszott most wildcat-QB-t, RB-t, WR-t és returnert is. Mindben jól teljesített, talán a legnagyobb sztárja az idei senior bowlnak.

George Selvie(USF) is folytatta egész heti jó játékát. Elképesztően reagál a playek indítására és nagyon robbanékony. Az edzésen Chris Scottot(Tennessee) verte meg csúnyán.

Myron Rolle nagyszerűen dolgozik coverben még mindig. Jól használja ki a méretét, hogy az elkapóját az oldalvonal felé terelje. Sokkal nagyobb a hatótávolsága, mint az várni lehetett. Ő is a hét meglepetés emberei közé tartozik.

Az Alabama kickere Leigh Tiffin egy 37 yardos FG-t rúgott be, amiben hatalmas távolság maradt még.

A végére jöjjön a Tebow report. A borzalmas hétfő után egyre összeszedettebb a Florida sztárja. Persze azért még ne gondoljuk, hogy tökéletesen játszik. Gondjai vannak a labdakezeléssel. A zseben belül úgy lóbálja a labdát, mintha csak hívná a védőket, hogy üssék ki a kezéből. Viszont egyre szebb spirálokat dob és a hosszú passzai is pontosak. Hatalmas munka vár még rá, de 4 év lemaradást, nem lehet egy hét alatt bepótolni. Viszont hihetetlen energiát fektet abba, hogy betartsa az edzők utasításait és mindent megtegyen, amit kérnek tőle.

Továbbra is az látszik, hogy sokkal jobbak a déli védő, mint a támadók, de ez nem azért van, mert a támadóknál nincsenek jó játékosok, egyszerűen a védők hihetetlen magas színvonalon vannak Dél csapatában. A hétfői gyengélkedés után több kiemelkedő performanszt is láthattunk végre. Reméljük ez fog folytatódni a hét további részében.

Interjúszoba: 

 

Szerdán a két edző mellett Javier Arenas, Sean Weatherspoon, Mike Iupati és Jimmy Graham nyilatkozott a riportereknek.

Jim Schwartz – Észak (Detroit Lions)
A Detroit edzője jó hangulatban érkezett a sajtótájékoztatóra ez leszűrhető volt akkor amikor fellépett az emelvényre és meglátva egy papír zsebkendős dobozt megkérdezte: „Kezdjek el sírni?”
Schwartz Tim Tebow helyzetét a korábban szintén Heisman trófeát nyert Charlie Ward-éhoz hasonlította.
Úgy gondolja az edzőknek kicsit nehezebb dolguk van Sean Canfield-el (Oregon State, QB) mivel balkezes, de megjegyezte, hogy a fiatal irányító jó felépítésű a karja is erős és bal illetve jobb oldalra is jól passzol.
Szerinte Mike Iupati ott játszhat a következő szintetn ahol akar. Megjegyezte viccesen, hogy Iupati hosszú haja sokkal szebb, mint Troy Polamalu-é.
Elárulta, hogy Dan LeFevour (Central Michigan, QB) és Tony Pike (Cincinnati, QB) már vasárnap este gyakorolták a center mögüli snap átvételt, hogy a másnapi edzéseken ne legyen gond. Úgy érzi mindkettőjüknek jól sikerült az átállás az NFL stílusra és mindketten fejlődtek a héten.
Ed Dickson-ról (Oregon, TE) úgy nyilatkozott, hogy egy „WR szintű elkapó” és nagyon jó ösztönei vannak, hogy elkapja a labdát.
Chris Cook (Virginia, CB) helyzetét Sean Smith-éhez hasonlította, akit tavaly a Miami Dolphins draftolt. Ugyanakkor megemlítette, hogy a nagyobb darab corner-eknek nagyon jó lábmunkájuk kell, hogy legyen és Cook-nál ez megvan.
Megjegyezte, hogy Jacoby Ford (Clemson, WR) alacsony ugyan, de nem kicsi, viszont agyon erős és nem úgy játszik, mint aki kicsi lenne.

Tony Sparano – Dél (Miami Dolphins)
A nagyobb darab safety-knél a legnagyobb gondot a szabad területek levédekezése okozza, de Taylor Mays (USC, S) megmutatta, hogy lehet nagy területet levédekezni. Úgy gondolja Mays a profik között esetleg a bizonyos felállásoknál LB-ként is alkalmazható lesz.
Szeretné Terrence Cody-t (Alabama, DT) három down-os játékosként látni. A Miami jelenlegi védelmében csak két down-os lenne Cody. Ugyanakkor megjegyezte, hogy a nagydarab játékos két lyukat is be tud tömni a támadó falban.
Úgy érzi John Jerry (Ole Miss, OG) jól viselte a váltást a tackle és a guard poszt között.
Jó benyomást tett rá Myron Rolle (Florida State, S). Azon kívül, hogy jó formában van védekezésben jól teljesít.
Úgy látja Tim Tebow napról napra fejlődik. A Tebow „látványosság” nem zavarja.
Javier Arenast (Alabama, CB) jó visszahordónak tartja és úgy látja szeret versenyhelyzetben lenni.
Szerinte a special team-ben betöltött szerepük és teljesítményük miatt az NFL mostanában jobban befogadja az olyan kisebb termetű játékosokat, mint Dexter McCluster.Javier Arenas – Dél, CB (Alabama)
Jó formában érzi magát annak ellenére, hogy a Crimson Tide-al január elején még a BCS National Championship Game-en szerepelt.
Saját magát többnek tartja egy átlagos védőnél, a visszahordásokat természetesnek tartja.
Önmagát Antoine Winfield-hez hasonlítaná, mert hasonló a felépítésük és a játékstílusuk.
Úgy gondolja a felépítése miatt szeretik az edzők, de a Senior Bowl alatt passzvédekezését szeretné megmutatni az edzőknek. Valamint úgy véli a zóna illetve ember elleni védekezésben is jól megállja a helyét.
Jó tapasztalatnak tartja, hogy NFL edzőkkel dolgozhat együtt és a legjobb játékosok ellen játszhat ezen a héten.

Sean Weatherspoon – Észak, LB (Missouri)
Az, hogy a pályán hangosan irányítja a társait neki természetes. Az iskolában is gondja volt mindig, mert túl sokat beszélt.
Megkérdezték tőle, hogy végzős évében a felszedett súlyt a scout-ok kérték tőle, vagy csak úgy felszaladt pár kiló. A válasza az volt, hogy csak úgy felszaladt, az egyetemi élettől.
Azt is mondta, hogy a korábbi csapattársai akik részt vettek Senior Bowl-on segítettek neki a felkészülésben.

Mike Iupati – Észak, OG (Idaho)
Eddig halk szavú volt, de most magabiztos volt és jó benyomást tett a riporterekre.
Jobban érzi magát a belső posztokon, mivel az elmúlt nyolc évben ezeken a posztokon játszott, de úgy érzi jó volt RT-ként is csak több gyakorlása van szüksége.
Nyitott arra, hogy tackle és guard posztokon is játsszon. Azzal viccelődött, hogy a tackle poszton játszók többet keresnek.
Vladimir Ducasse-el (UMass, OT) történő beszélgetése során jött rá mennyire hasonló a személyiségük és a hátterük.
Úgy gondolja a Samoai kultúra segíti az innen érkező játékosokat beilleszkedni az NFL-be. mivel erősek, fegyelmezettek, tisztelettudók és szeretik a versenyhelyzetet.

Jimmy Graham – Dél, TE (Miami, Fl)
Évekig próbált visszakerülni a focihoz és azt is mondta, hogy a kosárpályán úgy játszott, mint egy focista ezért majdnem minden meccsen kipontozódott.
Megjegyezte, hogy a fociedzők sok dolgot átvesznek a kosárlabdából. A lábmunkát, az ugrás közben lekapott labdákat említette, mint hasonlóságot.
Elmondása szerint tavaly nyáron Bernie Kosar melett edzett, de sokat tanult Ed Reed-től is.
 

 

Scott Wright beszámolói alapján:
Herczeg Ádám (Höri), Tálosi Tibor (haromt) és Kiss Ferenc (Fucu)