Szerkesztői mock draft - 1. nap

Két részes, három körös mock draftunkban 10 szerkesztő vette át a gm-ek szerepét, és választott felváltva. Az első körhöz indoklás is dukál.

 

 

1. St. Louis Rams (briareos): Sam Bradford, QB (Oklahoma)
Miért? - Bulger már a múlté, Bradford pedig a pro dayén alátámasztotta, hogy az idei év legértékesebb játékosa.

 2. Detroit Lions (haromt): Ndamukong Suh, DT (Nebraska)
Miért? - Az idei class legjobb játékosa. Nem igényel különösebb magyarázatot.

3. Tampa Bay Buccaneers (Igor): Gerald McCoy, DT (Oklahoma)
Miért? - A futás ellen ligautolsó volt a Bucs D, rájuk fér az erősítés. Warren Sapp városában ráadásul népszerű húzásnak számítana McCoy választása.

4. Washington Redskins (Hurka): Russell Okung, OT (Oklahoma State)
Miért? - Okung egyértelműen az idei class legjobb OT-je, kell valaki, aki McNabbet megvédi.

5. Kansas City Chiefs (gabokocka): Eric Berry, S (Tennessee)
Miért? - Berry lehet a Chiefs számára legideálisabb választás, bár egy OT, vagy egy esetleges letrade is szóba jöhet.

6. Seattle Seahawks (JJ Tiller): Brian Bulaga, OT (Iowa)
Miért? - Borzalmas állapotban van a támadófal, Bulaga biztos választásnak tűnik, az 1/14-el viszont már nem lenne elérhető.

7. Cleveland Browns (Fucu): Joe Haden, CB (Florida)
Miért? - Hiába szerezték meg Sheldon Brown-t soha sem elég a CB egy csapatnál. Haden pedig pár év múlva az egyik legjobb corner lehet.

8. Oakland Raiders (Höri): Anthony Davis, OT (Rutgers)
Miért? - A védelemmel tavaly sem volt baj, az offense skill posztjait pedig az előző 3 év draftjain 1-1 első körös választással már megpróbálták feltölteni.

9. Buffalo Bills (somoskovig): Dan Williams, NT (Tennessee)
Miért? - Bár a QB-húzás is indokolható lenne, de az offense több sebből vérzik annál, minthogy egy irányítóval helyre lehetne tenni. 3-4-es védelem viszont elit NT nélkül nehezen működhet, Kyle Williams NT-ként nem megoldás.

10. Jacksonville Jaguars (Soldados): Jimmy Clausen, QB (Notre Dame)
Miért? - Bár sokan DE-t várnak, de azon a poszton szerintem idén senki nem éri meg ezen a ponton. Viszont az sem véletlen, hogy a Jaguars-t folyamatosan hírbe hozták az eladó QB-kal... Az újonc egy évet tanulhat majd Garrard mögött.

11. Denver Broncos (briareos): Rolando McClain, ILB (Alabama)
Miért? - Kell valaki a Broncos védelmének tengelyébe, McClain pedig nem véletlenül a legmagasabban értékelt ILB idén. Arról nem is beszélve, hogy haromt lelki békéjének jót tenne, ha a Broncos a korábbi Bama játékost választja.

12. Miami Dolphins (haromt): Brandon Graham, OLB (Michigan)
Miért? - Joey Porter helyére kell egy hasonló mentalitású, csak QB Terrorhoz értő szélső linebacker. Graham maximálisan megfelel erre a feladatra.

13. San Francisco 49ers (Igor): Trent Williams, OT (Oklahoma)
Miért? - Bár CJ Spiller csábitó lehetőségnek tűnhet, Singletary továbbra is az alapok, vagyis a védelem es a támadófal megerősítését tartja majd szem előtt. Joe Staley es az oklahomai falember párosa a liga egyik legjobb tackle-duóját alkothatja, akár egy-két éven belül.

14. Seattle Seahawks (Hurka): C.J. Spiller, RB (Clemson)
Miért? - Ha a 49ers nem él a lehetőséggel, a RB problémával küszködő Seahawks miért ne használná ezt ki? Spiller igazi több dimenziós játékos, Seattleben akár returnerként is bevethetik. Egy biztos, nem lenne rossz draftja a csapatnak, ha ő és Bulaga kerülne hozzájuk az első körben.

15. New York Giants (gabokocka): Sean Weatherspoon, OLB (Missouri)
Miért? - Legalább annyira szüksége van egy jó LB-re a Giants-nek, mint a Broncos-nak, így ők is behúzzák a magukét.

16. Tennessee Titans (JJ Tiller): Jason Pierre-Paul, DE (South Florida)
Miért? - Kockázatosnak mondható választás, de JPP abszolút hiányposztra érkezne, és Jeff Fisher pedig ebben a helyzetben nem is tehet mást, mint szárnyai alá veszi a csiszolatlan tehetséget.

17. San Francisco 49ers (Fucu): Taylor Mays, S (USC)
Miért? - Kell a segítség a secondary-be. Mays méreteihez képes hihetelen számokat produkált. Igaz a passz elleni védekezésben nagyon gyenge, de Singletary mester kezei alatt muszáj lesz fejlődnie. Michael Lewis jó játékos, de az agyrázkódásai aggasztóak lehetnek a későbbiekre nézve.

18. Pittsburgh Steelers (Höri): Earl Thomas, DB (Texas)
Miért? - Thomas azonnal minőségi javulást tudna hozni a CB rotációba, és ha úgy hozza a sors, pár éven belül Ryan Clark helyét is átveheti a Free Safety posztján.

19. Atlanta Falcons (somoskovig): Derrick Morgan, DE (Georgia Tech)
Miért? - A secondary és a védőfal megerősítése volt a top prioritás a holtszezonban. Mivel CB-nek érkezett Dunta Robinson, a draftra fő hiányposztként egy jó defensive end maradt

20. Houston Texans (Soldados): Kyle Wilson, CB (Boise State)
Miért? - A texasiak elvesztették legjobb cornerüket, Dunta Robinsont az amúgy is harmatos secondaryből, így őt mindenképpen pótolni kell.

21. Cincinnati Bengals (briareos): Dez Bryant, WR (Oklahoma State)
Miért? - Marvin Lewis egész offseasonban hangoztatatta, hogy minden lehetséges segítséget megadnak Palmernek, erre pedig Bryant az egyik legjobb opció.

22. New England Patriots (haromt): Sergio Kindle, OLB (Texas)
Miért? - Elég homályos, hogy kiket is képzel el Belichik az LB sorban. Az biztos, hogy egy szál Banta-Cainnel és egy folyamatosan romló Adalius Thomassal nem lehet komoly terveket szőni.

23. Green Bay Packers (Igor): Devin McCourty, CB (Rutgers)
Miért? - A Packers borzalmas támadófalának ugyan nagy erősítés lenne Charles Brown vagy Bruce Campbell, de mindkettejükkel kapcsolatban akadnak kérdőjelek. A Packers mindkét szabadügynök OT-jét újraigazolta a holtszezonban, és Ted Thompson 2000 óta egyszer sem húzott támadó falembert az első körben - ezúttal is inkább a rendkívül vékony, Woodson mögött sebezhető CB posztot erősítik meg.

24. Philadelphia Eagles (Hurka): Mike Iupati, OG (Idaho)
Miért? - Nehéz döntés az Eaglesnek, hogy a secondaryt vagy a támadófalat erősítsék, de Iupati valószínűleg már első évében kezdő lehetne Philliben, nagyon kiemelkedő játékost pedig már nem találhatunk a CB-k között. Vészhelyzet esetén akár Bruce Campbell is elképzelhető.

25. Baltimore Ravens (gabokocka): Jermaine Gresham, TE (Oklahoma)
Miért? - Boldin megszerzése után a Hollók WR sora igencsak megerősödött, azonban a TE poszt továbbra sem megoldott.

26. Arizona Cardinals (JJ Tiller): Jerry Hughes, DE/OLB (TCU)
Miért? - Az egyetemen DE-t játszó sackgyáros az Arizona 3-4-es védelmében OLB-ként kamatoztathatná pass rusher képességeit. Docketthez és Campbellhez csatlakozva igen produktív egység állhatna össze

27. Dallas Cowboys (Fucu): Maurkice Pouncey, C/OG (Florida)
Miért? - A támadófal mindenképpen erősítésre szorul. Ennek első lépésként a center és guard poszton is bevethető Pouncey az elérhető legjobb választás.

28. San Diego Chargers (Höri): Bruce Campbell, OT (Maryland)
Miért? - Norv Turner lenyilatkozta, hogy nem muszáj első körös futót vinni az eredményességhez. Normális RT viszont elkerülhetetlen, a Qualcomm-ban ráadásul szeretik a szuperatlétákat.

29. New York Jets (somoskovig): Golden Tate, WR (Notre Dame)
Miért? - A liga legjobb védelme és futójátéka mellé fel kell nőnie a passzjátéknak is. Edwards egyelőre megfelelő mélységi célpont, Cotchery és Keller személyében van két jó possession típusú elkapó, Tate pedig a slot WR poszton alkothat nagyot idén, mielőtt átveszi Edwards helyét.

30. Minnesota Vikings (Soldados): Jared Odrick, DT (Penn State)
Miért? - Ezen a ponton az igazán 1. körre várt OL- és CB-játékosok már kimentek, így második opciót kell keresnie a Vikingeknek. A secondary mindenképpen erősítésre szorul, így Patrick Robinsonra is eshet a választás, de akár QB-pick, azaz Colt McCoy vagy Tim Tebow is lehet ebből, hisz egy évet tanulhatna Brett Favre vagy éppen Sage Rosenfels mögött. Mégis talán Odrick bizonyulhat a legjobb megoldásnak, mert hát a Williams-fal sem lesz már fiatalabb.

31. Indianapolis Colts (briareos): Charles Brown, OT (USC)
Miért? - A Colts korábbi kiszemeltjei már nem elérhetőek, így logikus választásnak tűnik Brown behúzása. Kis munkával kiváló OT faragható belőle, így átveheti Johnson helyét, aki Guardként talán nagyobb erősítést jelenthet a Colts számára.

32. New Orleans Saints (haromt): Carlos Dunlap, DE (Florida)
Miért? - Charles Grant távozását ellensúlyozni kell. Alex Brownt nem gondolom megfelelőnek erre. Hosszú távon Dunlap domináns DE lehet. 

 

(folytatása következik -> 2. és 3. kör)