VanillaSky

VanillaSky
Utoljára láttuk
28 perce
Regisztrált
több mint 9 éve
Fórum hozzászólások
988
"hisz „nyiltan” dönt, ki ezer éve
magával kötve mint a kéve,
sunyít vagy parancsot követ."Utolsó 10 fórum hozzászólás

21 órája
VanillaSky 988
A Rebrov féle fegyelmezett játékkal lettek volna pontok, ez számomra egyértelmű, de Stöger képtelen nemzetközi meccsre feltüzelni a játékosokat ez tisztán látszik.

Ja, és kb ennyire hiányzik Haratin is a középpályáról. Gyakorlatilag most jön ki, hogy pótolhatatlan az ember.
Kenny
Nem követem semmilyen szinten a magyar bajnokságot, de mint érdeklődő itt tényleg motiválni kell bárkit is a nemzetközi szintre? Ha igen, akkor a levegővételen kívül mire nem kell őket motiválni? Egyszerűen csak az ilyen meccsek kéne, hogy számítsanak ne a bohóckodás az mlsz versenyrendszerében, azt nem jegyzik sehol!

"hisz „nyiltan” dönt, ki ezer éve
magával kötve mint a kéve,
sunyít vagy parancsot követ."
1 napja
VanillaSky 988
James most epp megallittatta a meccset, es kivezettetett ket hazai szurkolot, akik beszoltak neki. Nyilvan nem mondtak szep dolgokat, de kicsit kezd unalmassa valni, hogy manapsag milyen cirkuszokat nyom a „palyan kivul”. Nem a jatekkal foglalkozik, kezd celebesedni. Allandoan a kozossegi oldalakon sirankozik valamiert.
Stez
James megállította a meccset és kidobott két olyan szurkolót,akiknek nagyobb volt a pofája,mint kellett volna,aztán ahogy írod foglalkozott egy kicsit a meccsel is,random bevágott 3 bődületes stepback 3-ast és megnyerték a meccset. Celebeskedés.
DrChef
Tökéletesen lényegtelen, hogy a 2 szurkoló az anyját húzta volna karóba vagy bármi mást is ordibáljanak neki. A bírónak halvány lila gőze nem volt mi történik, James megragadja a karját, odahúzza a kettőhöz aztán rájuk mutat és készen is van az ügy. Az NBA alkalmazzon hivatalos felügyeletet, kötelezze a rendezőt, rendelje ki az állami rendőrséget 'gyerekfelügyeletre' de az, hogy egy játékos ex katedra kijelent valamit, aztán a lemmingek kérdés nélkül teljesítik az nevetséges! Főleg eltiltás után amit nem dumáért hanem ütésért kapott, sajnos ez a primadonna nagyon is tudja, hogy hol a helye csak a liga nem igazán! Várom a napot, hogy végre eltakarodjon a kölyke meg inkább válasszon más szórakozást.

"hisz „nyiltan” dönt, ki ezer éve
magával kötve mint a kéve,
sunyít vagy parancsot követ."
4 napja
VanillaSky 988
370.

Jó az exportnak.
Amadeus
A külföldi munkaadó is boldog. 400-zal mondjuk még egyszerűbb lenne számolni, szóval szurkolok!

"hisz „nyiltan” dönt, ki ezer éve
magával kötve mint a kéve,
sunyít vagy parancsot követ."
5 napja
VanillaSky 988
Sztem 12 evessel sehogy se lehet
14-16 között kell a beleegyezés
Negritis
Maradjunk annyiban, hogy életkortól függetlenül kell a konszenzus a szexuális cselekményhez! 😉

Csak van olyan eset amikor az életkori tényező felülírja a beleegyezsést is! Kiindulópontnak meg tökéletesen elegendő egy Btk. meg annak a kommentárja a 78as törvényhez képest itt volt az egyik legszembetűnőbb változás.

"hisz „nyiltan” dönt, ki ezer éve
magával kötve mint a kéve,
sunyít vagy parancsot követ."
7 napja
VanillaSky 988
Az lehet (nyilván kereskedők, nem abból élnek, hogy mindenkinek ingyen adják a sok szart), de soha nem értettem, hogy önmagukat tudatos vásárlónak tartó emberek miért vannak ennyire rágyógyulva a kedvezmény mértékére. Ti így vásároltok? Lehet velem van a baj, de én felmegyek árukeresőre, megnézem, hogy pl az emagnál lévő ár az év legjobb ajánlata (árukereső görbe szerint), minden "legit" áruház közül a legolcsóbb. Felőlem akár lehetne ott 1000% kedvezmény is, engem a végár érdekel.
Hanni
Ellentétben veled engem érdekel, hogy tudatos vásárló legyek! Valamint szeretem a jogot is, mint olyat, szóval így, hogy nem azon az elven működöm, hogy 'jéé az árukeresőn itt a legolcsóbb' hanem érdekelni szokott az értékesítési célzat is és annak módjai (pl irreális termékárazás majd ebből nagyarányú árengedmény ami az értékesítési gyakorlatnak egész évben ellentmond)

Arról nem is beszélve, hogy mivel ezeket a termékeket nem robotok árazzák, simán benne van az, hogy nem "tudatos átbaszás" van a dolog mögött, hanem egy vétlen hiba, amit egy ember követett el több ezer termék árazása közben.
 24.hu/fn/gazdasag/2021/06/02/emag-buntetes-jovatetel-kupon-gvh/#

Igen, valószínűsítem, hogy emberi hiba okozza a cég akciótartási gyakorlatát ami "tartósan tisztességtelen volt a fogyasztókkal szemben." A 3000 ftos kuponok meg a 200 miliiós büntetés csak a resztli, sajnos kisírták az 1.6 milliárd helyett.

De persze sokkal egyszerűbb FBn a postok alatt, meg minden létező fórumon okádni az epét, hogy mindenki dögöljön meg, hogy lehet az, hogy nem adnak minden random beeső félkegyelműnek ingyen tvt/iphonet/autót/repülőt 😀
Ingyen autóra/repülőre/iphonera és tvre nincs szükségem! Csupán arra van igényem, hogy adott kereskedő ne nézzen ostobának, az olyat nem szeretem, ezért aggodalmaskodom még helyetted is, mégha téged ez a gyakorlat nem is igazán zavar, mindketten másképp vagyunk tudatos vásárlók talán a fogalomkészletünk sem egyezik arról, hogy ki számít annak!

"hisz „nyiltan” dönt, ki ezer éve
magával kötve mint a kéve,
sunyít vagy parancsot követ."
7 napja
VanillaSky 988
Beszéltünk pár napja a holnap reggel induló emag-edigital b.friday-ről. Pár telefont betettem a kedvencek közé, ma ellenőriztem, kb. 15-25%-kal többe kerül mindegyik, mint a hét elején...kabaré az egész!
Stoki
Ez így biztos, hogy nem volt igaz. Maximum valami marketplace-es partnerére az emagnak, de azoktól meg épeszű ember alapból nem vásárol.
Ha pedig már a marketplace fogalmánál megakadunk, akkor vedd úgy, hogy nem írtam semmit. Nyugodtan hergeljétek egymást akkor ebben a tudatban.
Hanni
Természetesen az eMAG soha nem vetemedne a vásárlók megtévesztésére! (igaz a GVH néha másképp gondolja és kapnak néhány tízmilliós büntetést ezen okból!)

 www.alza.hu/panasonic-sd-b2510wxe-d6485593.htm?kampan=adw1_alza_pla_all_smart-shopping-campaign_all-products_c_9107254_PANDP378&gclid=CjwKCAiAs92MBhAXEiwAXTi25-KDOoa3J5EAl5cDnfp3qwOWL49D8Eoe5JKIdPXdSiMVChH1V3y3KBoC3vMQAvD_BwE

Itt ma nem futotta BF-re, 41790 huf, alapáron.

 www.mediamarkt.hu/hu/product/_panasonic-sd-b2510wxe-automata-keny%C3%A9rs%C3%BCt%C5%91g%C3%A9p-1354592.html?rbtc=%7C%7C1354592%7C%7Cp%7C%7C&gclid=CjwKCAiAs92MBhAXEiwAXTi253ZxageZiP_w4vRN4mssnnlwwifsowcCFIAqmcBjxcd2GCKAcQcr3RoCBcwQAvD_BwE

Itt a MediaMarktnál már bizony BF van, annyira nem mondanak nagyot, a 45599 ftos árból 38759 ft-os ár lesz, az alzás árhoz képest 3031 ft

Nade

Itt van az eMAG kihagyhatatlan ajánlata is:

 www.emag.hu/panasonic-kenyersutogep-lcd-kijelzo-21-program-4-program-glutenmentes-feher-sd-b2510wxe/pd/DJG5LKMBM/?ref=prod_CMP-166310_11544_118881

49%-os leárazás után a termék már 36990 ft-ért vihető! Az alapára 72790 ft! Nem marketplace hanem az eMAG forgalmazásában. Persze ha kiírnák a 15%-os valós árkedvezményt az nem lenne annyira fancy, meg év ajánlata!

Természetesen egyazon termékről beszélünk mindhárom helyen.

Ugyanolyan szarházi cég mint mindig is volt.

Szerkesztette: VanillaSky

"hisz „nyiltan” dönt, ki ezer éve
magával kötve mint a kéve,
sunyít vagy parancsot követ."
7 napja
VanillaSky 988
 www.basketball-reference.com/teams/MIA/2006.html
wade, oneal, payton, haslem ugye mindenkinek fix gondolom 😊
valszeg mourning is
white chocote, antoine walker volt még meg nekem is
posey, dorell wright, kapono

komoly csapat volt az
Negritis
Emlékszem egy ideig nagy Jason Kapono fan voltam.
iktriad
jó hát mindenkinek vannak furcsaságai, van akinek több 😀
Negritis
Nagyon bírtam Andrej Kirilenkot is abban az időben.
iktriad
Én Mariát jobban a Kirilenkók névcsaládjából! 😊

Szerkesztette: VanillaSky

"hisz „nyiltan” dönt, ki ezer éve
magával kötve mint a kéve,
sunyít vagy parancsot követ."
10 napja
VanillaSky 988
Szeptember óta megértő türelemmel várok az időpontomra, hogy kiszedjék az az alsó állkapcsomban bukfencező bölcsességfogam, erre bátyám produkált ma egy pozitív tesztet, én meg vasárnap voltam vele edzeni. Reggel felhívom őket, de gondolom így be se engednek a szájsebészetre.
andree
Mivel nincs kontaktkutatás, ez nem fog érdekelni senkit! Szólnod se kell róla!

Így működik a gyakorlatban

 www.google.com/amp/s/www.portfolio.hu/gazdasag/20211101/gulyas-gergely-kimondta-nincs-ma-magyarorszagon-kontaktkutatas-508212%3famphttps://www.google.com/amp/s/www.portfolio.hu/gazdasag/20211101/gulyas-gergely-kimondta-nincs-ma-magyarorszagon-kontaktkutatas-508212%3famp

"hisz „nyiltan” dönt, ki ezer éve
magával kötve mint a kéve,
sunyít vagy parancsot követ."
10 napja
VanillaSky 988
Mészáros exné eladta az Ozonet meg a Life tvt Vaszilynek. Jöhet 2 körömgomba meg varánusz közé egy kis rettegés a migránsoktól!

"hisz „nyiltan” dönt, ki ezer éve
magával kötve mint a kéve,
sunyít vagy parancsot követ."
10 napja
VanillaSky 988
Na, ez érdekes.

Hét nagy integrált amerikai (USA) egészségügyi szolgáltató közös kutatást végzett nemrégiben a covid vakcinákkal kapcsolatban. A kutatás összesen 11 millió beoltott és nem beoltott ember adatait elemezte 2020 decembere és 2021 augusztusa között. Nem csak azt nézték meg, hogy a vakcinák hogyan viselkednek a coviddal kapcsolatban, hanem azt is megnézték, hogy milyen potenciális negatív mellékhatásai lehetnek a vakcináknak. Utóbbit úgy nézték meg, hogy feltételezték, hogy ha a vakcináknak van valamilyen negatív mellékhatásuk, akkor annak látszania kell az egészségügyi események - megbetegedések, kórházi kezelések, illetve elhalálozások - összesített számában, minden esetet figyelembe véve, és kivonva belőlük a coviddal kapcsolatos eseteket. Tehát azt mondták, hogy ha mondjuk növeli a vakcina a vetélések számát, akkor az a totális vetélések számában jelentkeznie kell. Egy ekkora mintában látszania kell, hogy a beoltottaknál a vetélések száma emelkedett a nem beoltottakhoz képest. És ugyanígy minden egyéb mellékhatásra nézve is.

Namost nemhogy nem találtak ilyen megemelkedett eseteket, hanem egy nagyon érdekes megállapításra jutottak. A vakcinák nemhogy nem növelték meg az egészségügyi eseteket, hanem éppenséggel szignifikánsan, kimutathatóan csökkentették nem csak a coviddal kapcsolatos, hanem _minden_ más jellegű betegséggel kapcsolatos kórházi kezelések illetve elhalálozások arányát is. Ráadásul kortól, nemtől és etnikumtól függetlenül minden korcsoportban és etnikumban. Értsd, a vakcinázott emberek között a vizsgált kb. 8 hónapban nem csak covidban haltak meg kevesebben, hanem _minden más_ egyéb betegségben is - ráktól szív- és érrendszeri betegségeken át minden egyébig - csökkent a halálozási ráta. Természetesen utóbbiak esetén a különbség nem nagyságrendekben mérhető, mint a covid esetén (ahol ötöde, tizede, huszada, század annyi a halálozási arány attól függően, hogy milyen és hány oltást kaptak), de a különbség kimutatható, szignifikáns. És nem is kicsi. A vakcinázott emberek _nem covidtól_ is fele / harmada arányban haltak meg a vizsgált időszakban, mint a nem vakcinázottak.

Azaz úgy tűnik, hogy a vakcina nem csak a coviddal kapcsolatban véd, és nem csak nincs kimutatható negatív mellékhatása (a random és ritka eseteken kívül), hanem úgy boostolja az immunrendszert, hogy az minden más betegséggel kapcsolatban is valamivel hatékonyabban tud védekezni.

COVID-19 Vaccination and Non–COVID-19 Mortality Risk — Seven Integrated Health Care Organizations, United States, December 14, 2020–July 31, 2021 (CDC)
peterk2005
Csak halkan kérdezem arról a statisztika rendelkezik, hogy a covidra lekötött értékes humán- és egészségügyi erőforrás mennyiben befolyásolta a szűrővizsgálatok számát, a járóbeteg szakrendeléseket meg az onkológiai kezeléseket vagy azt vegyük ugyanakkora egységnek, mint a covid előtt? Azaz a megelőzés és krónikus kezelések ugyanannyira eredményesek (vagy eredménytelenek) mint voltak vagy azért a covid vett ki a serpenyőből és esetleg 1-2 év múlva ismét vissza kell térni a 'mi lett volna, ha' - ra? Telefonról vagyok, így az egészet most nem opvasnám el.

Szerkesztette: VanillaSky

"hisz „nyiltan” dönt, ki ezer éve
magával kötve mint a kéve,
sunyít vagy parancsot követ."

Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 1 éve
VanillaSky 988
És nem gáz, hogyha a kormányzatot véded, sokan hajlamosak félreérteni, félremagyarázni az intézkedéseik nyilvánvaló hasznosságát. 😉
Megint a dogmák kinyilatkoztatása és egyenlőségjel tétele az intézkedés politikai hasznossága a párt számára az egyenértékű a társadalom érdekével. Miközben pont leírja rokaur is, hogy a honi befizetett adó, Romániában realizálódik 85 milliárd forint értékben aminek a szülei a kedvezményezettjei (ellentételezés a részükről nincs) így a társadalomnak ebből csak emocionális haszna lehet, valakinek van is, nekem pl csak kiadási oldalt jelent.
VanillaSky
Rendben.
Ez is egy nézőpont.
Ebben a kurzusban te szívod a fogadat emiatt, a korábbiban más más miatt.
Nem lehet ugy szétosztani X forint közpénzt, hogy mindenhova jusson elegendő. Valaki mindig szívni fogja a fogát.
Én ezt el tudom fogadni az alapműködés részeként. Akkoris, ha én szívom. (Volt amiért szívtam a fogam 15 éve is, meg 3 éve is, kurzusfüggetlenül.)

De azt továbbra is tartom, amit írtam, hogy aki ellenzéki, és rühelli az aktuális kormányzatot, Orbánt, annak minden szar, képtelen elfogadni, hogy a nagy harácsolás, demokráciahack, a jogosnak érzett utálata közepette végeznek valóban társadalmilag hasznos tevékenységeket is.
Gazdaságban is, kultúrában is, egészségügyben is, határon túl is.
Csak az ország egyik felének a pohár mindig félig üres a másiknak mindig félig teli.
Nem megy a kizökkenés az Orbán-Gyurcsány, jó-rossz, utálom-szeretem dichotómiákból.
Én pl. tudok az ország nemorbános feléből könnyen mondani 10 elismerhető, értelmes, nemorbánbarát embert, te tudsz az ország orbános feléből 10 általad elismerhető, értelmes embert?
És mivel ez egy politikailag kettéfelezett ország, nem logikus, hogy arányaiban ne ugyanannyi lenne.
Sobri Jóska
Ez kimaradt.

A hozzászólás lényegi része csupán arra vonatkozott, hogy a saját szubjektív véleményedet ne tekintsd megmásíthatatlan tényszerűségnek, mivel nem az! (az enyém sem)

Aztán a következő hozzászólásban ugyanúgy folytattad ennek prezentálását, mikor kijelented, hogy a 0 és 1-ek világában, aki az ellentétes véleményen van az képtelen bárminemű elismerésre a jelenlegi kormányzat irányában. Azért hidd el nekem, hogy nagyjából tisztában vagyok a központi- és önkormányzati struktúrák működésével, a törvényhozás menetével, a törvényhozó- végrehajtó hatalom és igazságszolgáltatás felépítésével és ennek - igaz elég kicsi területének - de gyakorlati működésével. (Hasonlóakat tanítottak nekem is, mint Vikinek, csak én kicsit komolyabban vettem a mögöttes tartalmat) Így elég visszás lenne azt gondolnom, hogy egy állam működtetése megmaradhat egy színházi előadás szintjén, amit tehetségtelen manipulátorok képesek elvinni a hátukon, bárminemű szakmai háttértudás nélkül! 9.5 millió embert kéne teljesen hülyének néznem ahhoz, hogy ez működhessen. Sok van, de azért nem ennyi!

Így igen, bőven tudnék elismerhető embereket felsorolni Orbán holdudvarából, mivel azért egy államgépezet működtetése nem ujjgyakorlat, de ez csak a szakmai 'vállon veregetésük' emberi mivoltuk egy része, ettől még persze példának nem állítanám őket, mert jó részük elvtelen szarházi, akik a köz - és önös érdekük párhuzamosságát teljes mértékben felváltották az önérdek primátusára, amit posztjukból eredően igazolni próbálnak. A demokráciahack kifejezésed pedig egy jópofa csínytevésnek hangzik, amit kéjes kacajjal fogadhatsz el, hogy szavajárásod szerint a 'vállalatigazgató' sikeresen kiépítette a tökéletesen lojális káderrendszert, amiben az elsődleges követelmény a személytől a feltétlen alázat, ez pedig odajuttatja ezt a kis balkáni társadalmat ahol 1975 körül járt mentalitásban. Orbánt nem a kamerába mondott 'boldog karácsonyért' vagy elsíbolt balatoni kikötőkért esetleg stadionkomplexumok tucatjaiért húznám karóba, hanem azért mert az esélyét is elvette - kétszeres történelmi felhatalmazásával - hogy ez az ország egy 20-30 év múlva felelősen gondolkodó állampolgárokból álljon. Ugyanúgy Kádár népe marad mint volt, a kéz kezet mos politikájával és azzal, hogy a kritikus gondolkodás inkább megvetendő, helyette működjön a tekintélytisztelet!

"hisz „nyiltan” dönt, ki ezer éve
magával kötve mint a kéve,
sunyít vagy parancsot követ."
több mint 1 éve
VanillaSky 988
Azzal mondjuk tudnék vitázni, hogy egy 9 éves oktatásán mennyi múlik. Magam sem gondoltam anno, hogy miért nem egyszerűen egy 6 évesnek a t és ó betű összeolvasása, de valahogy kiderült ez bizony nem annyira egyértelmű. Mint ahogy az sem, hogy 42/3=14...a nyári pótlásról pedig szerintem egy felnőttet egyszerűbb meggyőzni, mint egy gyereket.
Klaci79
De nem az van, hogy soha többet nem tanulhat, pótolhat..hanem most döcög/szar a megoldás. Aztán ha nem lesz jobb, akkor is ez lesz a legkisebb rosszak egyike ebben az egészben, hogy a gyereknek nyáron tanulni kell, vagy jövőre húzósabb az anyag..felelős szülő, akár már most készítheti a gyerek lelkét erre..
topin
Látom elbeszélünk egymás mellett...ha valaki, az én gyerekem tuti tanulja az anyagot itthon és nyáron is szokta, mert szerintünk rosszabb, ha 2,5 hónap után tanulás nélkül tér vissza az iskolapadba.
De az, hogy hülyének néznek, nekem nem tetszik és szerintem sokan vannak ezzel így. Meg lehetett volna mondani az igazságot, hogy nincs koncepció, de dolgoznak rajta a tanárok, vagy előre hozzuk a tavaszi szünetet vagy hasonló. De ez kabaré...illetve inkább komédia.
Klaci79
Csóri gyerek a nyelvtankönyvével van elfoglalva, miközben a fater a bowl.hu-n hesszel.

Nincs igazság!

"hisz „nyiltan” dönt, ki ezer éve
magával kötve mint a kéve,
sunyít vagy parancsot követ."
12 hónapja
VanillaSky 988
Nem linkeltem még 28-án, amikor kijöttek a hírek, de nincs tele a sajtó Magyarországon milyen békés és alacsony létszámú, embersűrűségű tüntetés megy Franciaországban. Kutattam aznap is, de konkrétan kellett keresni, mert nem hozta elő "független" nem kormánypárti forrás túl nagy elánnal. Fura, de a Fekete Péteres könyvmegsemmisítés után, mely pont tökéletesen az idehaza történő könyvégetés után jött, ebben is kimondottan nagy a csend a jelentőségéhez képest. Meglepő lenne? 😊
kristóf17
Wow a kutatásod elismerésre méltó. A google első oldalon adja az euronews, infostart, index, 444, népszava, mérce cikkét a témáról, de a sorosháttérhatalom tudatlanságban akar tartani, szerencsére itt a kesma, ami fényt ad a hírek világában.

"hisz „nyiltan” dönt, ki ezer éve
magával kötve mint a kéve,
sunyít vagy parancsot követ."
több mint 1 éve
VanillaSky 988
Meggyőzni és vitatkozni sem kívánok, de: (...)

A politikai, gazdasági részéről még lehetne írni több oldalt, de így is érthető az álláspontom.
🤘gaben🤘
Számomra nem érthető az álláspontod! Vagy a logikáját nem látom.

Félretéve bármilyen nemzetiségű és színű kormányokat hol van a covid19 gazdasági haszna amit akár kormányok, akár bármilyen gazdasági szereplő, 'háttérhatalom' akármi a zsebére tesz?

XY kormány politikai kockázatot vállal saját maga ellenében - ha elfogadjuk, hogy a covid egy humbug - mivel saját állampolgárainak jogait korlátozza igen csak keményen. Ebből politikai haszon nem lehet, csak veszteség.

A gazdasági oldaláról tönkremegy a turisztikai ágazat, a vendéglátás, nemzeti repülőgép társaságok, szórakoztatóipar, kkvk, nemzetközi szállítmányozás. A másik serpenyőben mi van? Oké néhány gyógyszergyár, orvosi eszköz-előállító és nagyjából ennyi!

Hol fogod meg a valódi gazdasági előnyét - ha egészségügyileg csak túlreagálás - ha sokkal nagyobb a politikai- és gazdasági veszteség, mint amit a coviddal nyerhetsz?

Szerkesztette: VanillaSky

"hisz „nyiltan” dönt, ki ezer éve
magával kötve mint a kéve,
sunyít vagy parancsot követ."
több mint 1 éve
VanillaSky 988
Drága Hombréim!

Magyarázzátok meg nékem parasztgyereknek a biszexualitást!

Adottság, genetika, kényszer-képzet, betegség, tudatos döntés, döntésképtelenség, trend???
Fast Willie
Vagy a pedofiliát, az is betegség, nem? Őket senki sem érti meg, miattuk nincs felvonulás meg szivárványos táska...
Szegények..
#JC6
Érzed a különbséget aközött, hogy egy homoszexuális pár konszenzusos alapon benne van egy kapcsolatban/egyéjszakás ismeretségben... meg aközött, hogy egy felnőtt, kiskorú, még nem szexuálisan aktív emberekhez vonzódik, rosszabb esetben bűncselekményt is elkövet nemi vágyainak kielégítése érdekében vagy a szádba kell rágni?

Szerkesztette: VanillaSky

"hisz „nyiltan” dönt, ki ezer éve
magával kötve mint a kéve,
sunyít vagy parancsot követ."
több mint 1 éve
VanillaSky 988
 www.facebook.com/kardio.hu/

Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet

"Nem kertelünk, mélyen meg vagyunk döbbenve. Míg a járvány első hulláma alatt felfoghatatlan támogatást kaptunk a magyar társadalomtól, most a második hullám elején agresszióval és méltatlan kritikákkal, számonkérésekkel találkozunk. Tegnap rendőrségi feljelentést is kellett tennünk. Egy bent fekvő gyermek édesapja nem volt hajlandó megállni a járvány megfékezése céljából felállított szűrési ponton. Az ott dolgozó kollegák, hiába mondták, hogy látogatási tilalom van érvényben, az elkövető félrelökte a biztonsági őrt, majd berohant az épületbe és meg sem állt a Gyermekszív Központ második emeletéig. A biztonsági őr itt utol érte és felszólította, hogy tegyen eleget az Intézet COVID-19 protokolljában előírt szűrési kötelezettségének és vegye fel - az ingyenesen biztosított - szájmaszkot. Az illető erre sem volt hajlandó, sőt, megütötte a szolgálatot teljesítő kollégát.
Az elmúlt napokban nem ez volt az egyetlen fájó történés, több kritika ért minket a járványügyi helyzet miatt bevezetett eljárásrendjeinkért. Higgyétek el, minden intézkedésünk a nálunk gyógyulók és gyógyítók érdekét védik. Az emberi életnél nincs fontosabb, a járvány második hulláma minket sem kerül el, a szív-és érrendszeri megbetegedéssel küzdők pedig a legveszélyeztetettebbek. Mi szívvel dolgozunk!
A járvány második hulláma idején nem kérjük, hogy etessetek (köszönet az Etesd a dokit!-nak), nem kérjük, hogy szépítsetek (köszönet a Szépítsd a dokit!-nak), csak annyit kérünk, hogy szeressetek. Egy jó szó, egy pozitív történet erőt adhat nekünk. Mert nekünk is van szívünk, és lelkünk is.
Most annak jött el az ideje, hogy SZERESD A DOKIT- és az összes egészségügyben dolgozót!
Ha van egy biztató szavad, mondd el hozzászólásban nekünk, vagy nyomj egy lájkot, és oszd meg a posztunkat!"

A retardált az retardált, az ilyet nem felfüggesztettel meg próbára bocsátással szankcionálnám, hanem 800 ezer - 1 milliós büntetéssel, abból talán értenének a tahók!

"hisz „nyiltan” dönt, ki ezer éve
magával kötve mint a kéve,
sunyít vagy parancsot követ."
több mint 1 éve
VanillaSky 988
azért ahogy kezdenek körvonalazódni a kormány tervei a munkahelyek megvédéséről, nekem úgy tűnik mégsem ez volt az ország történelmének 10 legjobb éve. Példásul ez a 70%-os támogatás ez valóban arra jó, hogy ha 100% helyett mondjuk csak 40%-ot tudok dolgozni, mert annyi munka van, akkor a kieső 60%-nak a 70%-át támogatják. Erre most komolyan mit lehet mondani? Kiváló válságkezelés...
Klaci79
Amúgy szerinted bármelyik elhivatott szavazójukat érdekelni fogja ez? Akkor sem ha fullba tönkre megy az élete, meghal a fél családja, öngyilkos lesz a legjobb barátja, mert:
Gyurcsány, Soros, ellenzék, migráns, korona, nyugdíjemelés.
Meg is vagyunk.
Bazzani
Ez nagyon nincs így.
Én Orbánra, mint kiválló politikusra szavaztam 2 vagy 6 éve, nem jövendő nemzetmentőre, pláne nem mint életekről döntő fontos államférfira.
Most se szavaznék másra visszamenőleg.
Sőt, ha most kéne választanom valakit erre a krízisre, most se kérném inkább Gyurcsányt, Vonát vagy Szél Bernadettet. Karácsonyt pláne nem. (Más meg soha nem jelentkezett. Lehet most egy orvos egy katona vagy akár egy logisztikus jobb opció volna, de abból lehet választani aki van. Ezért gondolom, hogy a következő választáson rengeteg új arc, local hero lesz a győztesek között.)
De a következő választáson már az idei teljesítménye is mérlegre kerül. Ne előlegezd meg a döntésemet, hisz még én se tudhatom azt. De -mint írtam többször- sok veszteség, sérelem, kellemetlenség lesz mindenkiben, szimpátia- és korábbi szavazástól függetlenül.
Sobri Jóska
Szerintem ez jelen esetben egy igenis korrekt intézkedés. Fogalmunk sincsen mi lesz pontosan idehaza, mit hoz az élet és a gazdasági lét. Szeretem a megfontoltságot kapkodás helyett.
kristóf17
Itt is egy adekvát példa a fontolva haladásra:

 streamable.com/irw754

2015. július: "A vasútvonal magyar szakasza 166 kilométer, a beruházás költsége ezen a szakaszon 472 milliárd forint - ismertette. " Szijjas Peti szájából

2019. január: "„A 166 kilométernyi pálya felújítása a terveknek megfelelően 472 milliárdba kerülne, nem szaladtak el a költségek” – cáfolta Pafféri Zoltán az aggályokat. Egy közel 80 milliárdos plusztételt ugyanis új elemként a vasútnak a soroksári Duna-partról Kelenföldig való bevezetése okoz, mindez pedig az áfával és a hitelkamattal nőhet a sajtóban olvasható 750 milliárdra."

Ebben egy 9 kilométeres szakasz lett +80 milliárd és ugye a NERnél ami kiadási oldal az csak netto, hiszen az áfabevétel majd visszavánszorog

A fenti coub meg a mai, ahol Schanda - az az isten barma - megerősíti, hogy "A Budapest-Belgrád vasútvonal meggyorsítása mintegy 1700 milliárd forintot tesz ki, közölte az államtitkár."

Persze ennek magyarázata a fontolva haladás, Soros ártó tevékenysége a forint dollár/euro árfolyamra, az építőipar szűk keresztmetszete, ahol betonnal öntenek ki mindent, így nincs elég ukrán a betonkeverők mellett. Még jó, hogy megerősítitek, hogy ilyen fontolva haladjanak. Ha sietnének világrekord körüli eredmények születnének az európai kistigrisnél, Európa gazdasági motorjánál.
VanillaSky
Ez itt például egy nagy probléma. Sokszor más dolog miatt ítéltek meg valamit, nem az adott eset miatt. 😊 Utálom amiket műveltek egyes esetekben, rühellem a kormányzásuk alatt történt rengeteg negatív dolgot. De ez ki a tyúkszemes pinát kéne, hogy érdekeljen jelen esetben? Mégis ezzel foglalkoztok, ennek hatásai formálják a véleményeteket úgy látom. (Ékes példa a kommented)
Semmi köze nincsen a helyzet megoldásához. Nulla objektivitásra vagytok néhányan képesek, és a zsigeri utálat mindent elnyom. Így semmi értelme beszélgetni ilyenekről. Tudom bántó és sokan úgysem fogadjátok el, de sebaj.
(Mondom ezt úgy, hogy a legtöbb dologban 10%-ra sem vagyok olyan tájékozott, mint itt a 80%-otok, de gondoltam itt a politikai múltnak nem lesz szerepe. Tévedtem.)
kristóf17
Hogyne lenne köze a helyzet megoldásához?

Az önkéntes jogkövetés egyik feltétele, hogy az állampolgár bízzon a közhivatalokban, abban hogy adó- és járulékfizetési kötelezettsége ellentételezéseként az állami szervek egy ilyen esetleges veszélyhelyzetben szakmai kompetenciájuknak köszönhetően az állampolgárok érdekében járnak el, ennek tudatában pedig xy meghallva az országos tisztifőorvos intelmeit otthon marad és várja a megváltást. Ehhez képest az orbáni éra - kiegészülve persze az elmúlt 30 év kevésbé tehetséges szerencselovagjaival - kifutása alatt eljutottunk oda, hogy xy közül némelyek - pl én is, E/1 szigorúan - egy alkotmánybírósági döntést olvasva - ismerve tagjaik hozzávetőleges tevékenységét - felhúzom a szemöldökömet a miérteken, a Legfőbb Ügyészség vádelejtési/emelési gyakorlatán szintúgy vagy Handó OBH elnökeként elkövetett jogszabálysértésein!

Az egészségügyhöz persze nincs közöm, nem is tudom megítélni az országos tisztifőorvos hozzá- vagy hozzá nem értését. Gyakorló orvosként kiindulópontként 'diverdoc' nem tűnt úgy az elmúlt időkben, mint aki feltétel nélkül alátámasztaná közkórházaink felkészültségét, de ezt tudjuk be elfogultságának vagy csak egyszerűen rosszul értelmeztem a szavait.

Így visszatérve az eredeti gondolatmenetedhez, ezért kapcsolódik a Budapest-Belgrád vasútvonal körüli egyszer volt..hol nem volt és az egészségügyi krízis megoldása mivel ebben az országban minden élethelyzetnek van politikai vetülete a sporttól kezdve az oktatáson át még a március 15-én viselt kokárdáig bezárólag és ennek egyik legnagyobb fegyverhordozója Orbán volt, hogy ezt sikeresen elérte, dagonyázik is benne rendületlenül! Így mikor azt kérdezed miért akadékoskodik az ember egy tisztifőorvosi bejelentés vagy az ország rendőri- és katonai vezetésének tagjai- mint a járványügyi operatív törsz tagjainak - rendelkezéseinek hatásosságát firtatva, akkor ez azért van! Mivel xy már nem azt látja, mint egy kevésbé fejlett banánköztársaságban, hogy a pártok harcolnak a koncért - a választóért - és ennek terepe az Országgyűlés, hanem megkérdőjelezi (egy részük ofc), hogy ezen szervezetek vezetői - nem politikai posztok - vajon tényleg a hozzáértésük miatt kapták a feladatot, lett Dr. Müller Cecíliából a Nemzeti Népegészségügyi Központ vezetője, Matolcsyból jegybankelnök, Handóból OBH elnök (azóta feljebb bukott), Poltból legfőbb ügyész...vagy csak az évtizedes múltra visszatekintő káderképzés eredményei ők!

Így eljutottunk oda, hogy az ország egy része nem bízik az igazságszolgáltatás független működésében, az egészségügyi rendszerben a közigazgatásban.

Pusztán politikai síkon pedig Orbánt már tegnap is mondtam, hogy csak következménynek tartok, nem a kiváltó oknak. Persze szeretni túlzás nélkül állíthatom jobban szeretnék egy kolonoszkópia közbeni gyökérkezelést, mint a létét, de a teljesítményét negligálnom dőreség lenne. Sőt néha csodálattal nézem, hogy miképp képes elérni, hogy adott választója nemcsak az 'apai' simogatást igényelje tőle, de az újsággal való pofont is, mint a kölyökkutya szobatisztára nevelése alatt. Egyszerűen elérte, hogy nemcsak elviseli választója, hogy vigyáz rá, őrködik felette, de még azt is, ha néha napján teljesen gyagyásnak nézi, még igényelni is fogja a következő konzultációra.

(ez itt persze off)

"hisz „nyiltan” dönt, ki ezer éve
magával kötve mint a kéve,
sunyít vagy parancsot követ."
több mint 1 éve
VanillaSky 988
Most komolyan. Az m1 en nem lehetne előadásokat tartani?
Általános iskolától az egyetemi oktatásig minden beleférne!

Néhány témakör:

1, Dózsa László (1942- ) szerepe a Kiegyezésben.

2, Horthy Miklós az ország Oskar Schindlere.

3, A visszaható hatály és annak feleslegessé válása

4, A 8-as számjegy misztikus hatása a jegybanki alapkamatra.

5, A relaxációs jóga jótékony hatásai az MNB tevékenységére.

6, Palkovics László, nívós tanulmányai az elmúlt 15 évben.

7, Parragh László, a szakgimnáziumok és a gazdasági csoda.

8, Semjén Zsolt, Skandinávia vadvilága.

9, Deutsch Tamás, drogprevenciós előadások.

10, Rogán Antal, kánonjogi ismeretek az egyházi házasságkötésről (első, második és potenciális harmadik alkalom)

...

"hisz „nyiltan” dönt, ki ezer éve
magával kötve mint a kéve,
sunyít vagy parancsot követ."
több mint 4 éve
VanillaSky 988
Valaki nyugtasson meg, hogy csak rosszul hallottam azt a hírt, hogy külföldön több milliárdért fejlesztjük a foci infrastruktúráját azért, hogy nagyobb lehessen a "honi" merítési lehetőség majd a válogatottnak..
gordon
annyi értelme van mint hollandiával megszakítani a politikai kapcsolatokat
Negritis
Még mindig jobb, mintha egyből hadat üzentünk volna.
Sobri Jóska
Várd ki a végét. 😀 😀

Petinek is el kellene valahogy magyarázni, hogy a magyar kormány nem egyenlő a magyar emberekkel, de felesleges szájtépés lenne.
Vrij6
Az ő világukban teljesen megegyező a magyar kormányérdek a nép érdekével. Amíg a számok nem hazudnak, addig ezt is fogják továbbvinni, ami ennél is félelmetesebb, hogy van egy tetemes választói kör akiknek ez megfelelő eljárás, még ha nem is reprezentatív, de elég megnézni a kormánysajtó cikkeinél a hozzászólásokat. Mindenhol tökös gyerekként aposztrofálják ezeket a bohócokat és az ellenállás fontosságát szorgalmazzák most épp Hollandia, de ez lehet Soros/liberálfasiszták/németek/franciák/magyar ellenzéki pártok/magyar ellenzéki választók/holland sörgyárak/EU/lombikprogramok/józan ész... ellen. Egyszerűen maga a választópolgár idióta ebben az országban csak ezt nehéz beismerni.

"hisz „nyiltan” dönt, ki ezer éve
magával kötve mint a kéve,
sunyít vagy parancsot követ."
több mint 1 éve
VanillaSky 988
Időpontra elvittem a családot az influenza elleni oltásra, ahogy beléptem a váróterembe két 55-60 körüli ürge egymástól fél méterre ülve, maszkot lehúzva dumált a bajaikról. Az egyik cukorbeteg a másik valami műtétre várt egy karton lelettel. Az egyiket hívták és lendületből köhögött egyet a nagyvilágba majd felhúzta a maszkot és ment rapportra.

Priceless.

"hisz „nyiltan” dönt, ki ezer éve
magával kötve mint a kéve,
sunyít vagy parancsot követ."