Gildo

Gildo
Utoljára láttuk
több mint 10 éve
Regisztrált
több mint 11 éve
Fórum hozzászólások
21

Legaktívabb fórum topikok


Utolsó 10 fórum hozzászólás

több mint 10 éve
Gildo 21
Sobri érdekes személyiség vagy te az nem vitás. Pontosan tudod, hogy nincs olyan statisztika, felmérés amit kérsz még is elvárod, hogy egy ilyennel bizonyítsam neked amit írtam. Elismerem az arányok amit leírtam tapasztalat, de nem csak a saját tapasztalatom. Képzelt el tartom a kapcsolatot pár volt osztálytársammal, barátommal akikkel a rendészetiben tanultam és nem egy helyen dolgozunk. Országszerte bármelyikükkel beszélve szóba kerül a téma ugyan az a tapasztalat.
Én egy szóval nem írtam, hogy minden roma lop, csal csak azt, hogy a nagytöbbség úgy nőt fel, hogy otthon azt látja a szüleitől, nagyszüleitől hogy meglehet élni abból, hogy otthon ülsz és várod a segélyt ami ha elfogy akkor kiegészíted máshonnan szerzett "jövedelemből" és ez nem is az ő hibájuk elsősorban hanem azé aki ezt megengedte nekik sokáig. Most mikor már a harmadik- negyedik generáció nő fel úgy, hogy ez a megszokott rettentő nehéz tenni ellene és igen én sem tudom a megoldást.

Az esély egyenlőséghez meg annyit, hogy a míg egykét helyre a Roma kevesebb ponttal bejut mint a többi nemzetiség addig ne beszéljük kirekesztésről aki akar az ki tud emelkedni a telepről is. Nem egyet ismerek és becsülők is azért mert amíg a haverjai lopni jártak ő gyertyafénynél tanult és most úgy él mint egy normális ember mindene meg van amit akart.

A rasszizmus vállalásáról annyit, hogy a felvételi elbeszélgetésemen a pszichológián szépen megkérdezte a doki,:
-Hogy rasszista vagy?
Persze jött a válasz, hogy: -Nem.
-Nem baj itt majd az leszel.

És ezt egy olyan ember mondta aki nem találkozik velük csak két évente szűri a rendőröket. És bizony valahol sajnos igaza lett.
több mint 10 éve
Gildo 21
Helló

A roma témához nem nagyon fűznék hozzá sokat Dub tökéletesen leírta mi a helyzet a rendőrségen. Hiába akarsz tenni valamit ha a törvények nem segítenek ebben neked. A mélyszegénység tényleg nagy probléma és tényleg meg kell oldani minél hamarabb de ha a szegénységben élők nem akarnak tenni ellene akkor te bármit teszel ez nem fog változni. Mondok egy példá: kis falu, okos polgármestere kitalálta, hogy az iskola megmentése érdekében nagycsaládokat telepít a faluba. Önkormányzati pénzből felépítetett 10 szép házat amit ők kaptak meg, és minden családfőnek szerzett álast valahol a környéken amit a nagytöbbség hamar elvesztett. A szépen felépített házakat teljesen lelakták a fa nyílás zárókat elégették majd haza költöztek. A falu most ott maradt iskola nélkül egy szép kis adósággal, erre nem mondhatjátok, meg kaptak mindent mégsem sikerül beilleszkedniük mivel nem is akartak. Valaki írta, hogy a magyar fiatalok így meg úgy ez igaz tényleg összességében elkövetett szabs. sért.-ben, BCS-ben kb 60-40 az arány a romáknak de a tulajdon elleniben 80-20 és ha tetszik ha nem ez kulturális különbség. Amíg a magyarok nagy része ha kell neki valami megveszi addig romák nagy része elveszi mert ezt látta szüleitől, nagyszüleitől.

Sobri én sem érzem magam agyhalottnak pedig biza a jobbikra szavaztam. Bár nem a nézeteik miatt csak azért mert a Baloldalon előszedték a régi arcokat akik már lejáratódtak, a Fidesz nekem semmi jót nem tett a négy éve alatt, az LMP-sek meg nem normálisak (nem szeretem a sötét zöldeket), így maradtak a vicc pártok, a Jobbik, vagy hogy nem szavazok. Én a kétharmad ellen szavaztam ami nem jött össze ez van az élet megy tovább. Remélem segítetem neked, hogy megértsd mit érez egy jobbik szavazó.
több mint 10 éve
Gildo 21
Azt tisztázzuk az ügyeletes vagy a diszpécser szólt be? Mert mikor felhívod a segély hívót akkor nem egy hivatásos veszi fel egyszerre. Először egy sima elvileg képzett ember veszi fel a telefon aki miután elmondtad a bánatod kapcsolja az illetékes szerv megyei ügyeletét aki küldi a végrehajtó állományt.
A példa amit felhoztam nem mentségnek szántam de ha az az egy járőr épp küldésben van teszem azt ép intézkedik valahol akkor bizony várni kell amíg ott végez és csak akkor tud indulni. Ez van sajnos.
Tegyük fel meg csapod a BTK-ban benne van a "jogos védelem" fogalma ami elvileg meg ált volna csak az a kérdés nem szedték volna elő a kisebbségi témát.

Az, hogy mit mond és miért a belügyminiszter úr azt tőle kell megkérdezned elhiheted, hogy mi akik bentről látjuk a rendszert tisztában vagyunk azzal, hogy mi folyik az országban.
több mint 10 éve
Gildo 21
Helló mindenkinek egy ideje nem írtam de most megint úgy érzem hogy meg kell magyaráznom néhány dolgot.

Berger90 lassan 5 éve tagja vagyok ennek az "undorító, korrupt bűnszervezetnek" de még nem találkoztam egy olyan kollégával sem akire eme jelző igaz lenne. Nem állítom, hogy nincs is ilyen, de egy valamit jó ha tudsz ma Magyarországon a kezdő járőr minimálbért kap, anyit keres mint egy egyszerű eladó és nem ugyan annyi felelőség van a vállán. Nem tudom honnan vannak az információid de a rendőrségtől egy bizonyos szint felett már nem rúgják ki az embereket csak kap egy kis megrovást és áthelyezik PL.:  vaci-naplo.hu/2014/02/ittasan-vezeto-rendor-tabornok-all-a-birosag-ele/.

apeszos a történeted szomorú és nem akarok felmenteni senkit de leírok pár dolgot ami talán más nézőpontba helyez néhány dolgot. Az első amit feljebb már leírtam a bérezés. A második fontos dolog a létszám. A kapitányság ahol dolgozom egy kb 70-75 ezres város ahol van két járőr pár amiből az egyik gyalogos és ha fogda van akkor ők őrzik a delikvenst tehát valójában van egy mert a gyalogostól nem várhatjuk el, hogy a belvárosból bárhova odaérjen időben. Lehet most jönni a 4500 vagy menyi új rendőrrel akiknek a nagyja piros sapkás akik nem feltétlen vannak a közterületen, akik pedig nem oda kerülnek azoknak a 60 %-a két éven belül leszerel mert elkerül pestre vagy otthonától távol és hát minimálbérből nehéz fizetni egy albérletet és valamit az asztalra is tenni.

Az önvédelemhez csak annyit tennék hozzá, hogy én személy szerint a középutat tartanám reálisnak. Tehát fegyvert ne vehessen akárki az jó úgy ahogy most van, viszont az egyéb önvédelmi eszközök beszerzését és tartását lehetne könnyíteni.
több mint 10 éve
Gildo 21
Na szóval Divat az a különbség közted és köztem, hogy te szórakozni mész és ha más dolgod van vagy épp nincs hozzá kedved nem mész, a rendőrnek viszont nincs ilyen lehetősége és így mindjárt más eltölteni 10-11 órát.
A Debreceni meccsen nem voltam ott így nem tudom mi történt pontosan. A videóból amit belinkeltél nem derül ki mióta ünnepelnek a fradisták. Saját tapasztalatom, hogy mindig meg van várva a "szar készenléti", egy az ép aktuális várost, illetve csapatott "dicsérő" nóta majd a saját csapat dicsőítése és végül megint a "Szar készenléti" és csak ezután kezdődik "Birkák" tisztelet a kivételnek terelése.

Bálesz én ezt elhiszem neked mert mindenhol vannak barmok. Van aki tényleg várja mikor csaphat már oda de ők vannak kisebbségben és ha elhiszed ha nem van előzménye nem akkor találkoznak először az adott ultrával csak ő nem emlékszik rá.

Voltam már Fradi, Újpest, Videoton, Kispest, Győr, Hali, DVSC, DVTK mérkőzésen nem is egyszer de ha balhé volt akkor vagy a "zöld szörny" vagy a "lila buldog" parádézott. Mondja már el nekem valaki vajon miért mindig ezzel a két ultra csoporttal van gond? Csak beléjük kötnek bele a rendőrök?
több mint 10 éve
Gildo 21
Nem akarom megint elterelni a témát remek bajnokságunkról ezért az off topikba válaszolok.

Az idei bajnok szurkolóiról meg annyit, hogy egy megye 2-es meccsen többen szoktak lenni és hangulatot is sokkal jobb, nem is értem az okát,t mert kézilabdában és kosárban is mindig jó a hangulat. Talán arra felé rájöttek menyit ér jelenleg az nb 1
több mint 10 éve
Gildo 21
Asbee ultrákra szerintem is szükség van, csak azokra a delikvensekre nincs akiket egyáltalán nem érdekel a mérkőzés egyetlen okból mennek ki a balhé miatt. Nem egyszer fordult elő, hogy amíg ők szidják a másik tábort addig nincs gond de ha őket szidják rögtön mennének verekedni. Írtam már, hogy én sem értem azokat a szabályokat amik tiltják a másik szidását de ez már megint egy másik téma.

A Soproni tábor csak a Szombathely, Győr, Körmend mérkőzéseken problémás de az sem ér fel egy Fradi-Újpesttel.

Kenny én elhiszem, hogy vannak ilyenek de ennek is megvan az oka. Mindig elfelejtitek az előzményeket megemlíteni amiről lehet nem is tudtok mert nem voltatok ott és aki elkövette az nem mondja el mert nem érdeke.
több mint 10 éve
Gildo 21
Miért törölted a véleményed? Nyugodtan leírhatod itt kettőnk közül én vagyok az akit indok nélkül meg figyelhetnek és lehallgattatnak.

Nem akarok most azzal jönni, hogy ne általánosítsunk arra megvan a fórumon a "kijelölt" személy. Te utálod a rendőrt mert szerinted teszi amit tesz, én megpróbálok rá világítani mi történik a másik oldalon soha. Nem akarlak meggyőzni, nem kell nekem igazat adni, nem az a célom. Arra válaszolj nekem, te hogy állnál hozzá egy olyan társasághoz akiknek a nagyrészt minden meccsen balhézik? Az előbb említettem, hogy egy foci meccs nem 2-3 óra, simán lehet balhé nélkül is 10-11 óra. Bármily meglepő a rendőröknek is van családjuk és ha minden második hétvégén ilyen gyökerekkel kell foglalkozzon a család helyett az nem normális dolog. A biztonságiakban egyet értek veletek elég meg nézni a Győr-Fehérvár kupa elődöntő végét de ez egy másik téma amit majd valamikor máskor kibeszéljük.

De erről ennyit ennek nem itt van a helye ide a külföldi klubok idén elköltött millióiról, az eto nb 1-es címéről és első körös BL kieséséről, valamint az aranylábú ifjaink válogatott szerepléséről illetve, hogy melyik külföldi kispadon üldögélik végig a következő szezont.
több mint 10 éve
Gildo 21
Hány meccsen voltál az utóbbi 5 évben szurkolóként?Asbee
Szurkolóként egyen sem de a másik oldalon voltam már párszor és azok az emberek ráadásul nem szórakozásból vannak ott és nem is csak arra két órára mint te.
több mint 10 éve
Gildo 21
Nem akartam megint okoskodni de volt itt egy két olyan megnyilvánulás ami enyhén túlzó. Kedves Asbee látom te tudod, hogy a rendőrök unalmukban mennek meccsekre mert nincs jobb dolguk. Csak a saját példámat mondhatom itt a hóvége és már most kb 70 óra túlórám van ebben a hónapban összesen lassan 100 (egy hónapban az adott hónap munkanapjai szorozva 8-al) amit tutira nem fognak kifizetni hanem a derék parancsnokok majd valahogy elsikálják. Nem baj úgyis jobb egyedül dolgozni legalább nem kell máshoz alkalmazkodni.
Azon meg ne lepődj meg, hogy minden szarra ugranak a rendőrök a Fradi tábor és a többi magyar szurkolói tábor mindig is a szerény, baráti viselkedéséről volt híres és soha nem balhéztak.

Divat csak egy kérdés ha neked azt mondja egy rendőr, hogy szállj fel a buszra akkor az a természetes, hogy elkezded szidni??

Sajnálom a kislányt de itt teljes mértékben amadeusnak van igaza jelenleg nem tart ott a magyar szurkolói felfogás, hogy gyereket de én még a barátnőmet se vinném ki mert rengeteg fiatal jár ki csak a gőz leeresztése miatt, ami szerintem addig nem is probléma amíg csak egymást, vagy az mlszt szidják (tudom nem lehet és nem is értem az okát). Üvöltse ki magából a feszültséget hétvégén és hétfőtől kezdheti újra a "Hogyan éljünk Mo-n" című túlélő játék következő fejezetét.

Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 11 éve
Gildo 21
Helló mindenkinek egy ideje követem már a fórumot de a mostani téma amit cartman023 és toxique feszegetni próbál személyesen is érint és az itt írogatók nagy többsége elég értelmes ahhoz, hogy megértse mi a helyzet ma ahogy fogalmaztál a kékeknél. Teljesen természetes ma az, hogy a vidéki rendőr egyedül dolgozik egy k.nagy területen. Csak a miheztartás végett ez nálunk azt jelenti például, hogy nappal 1 éjjel 2 rendőr van 47 falu és két kisváros (nem egy nagy létszámú roma lakossággal) rendjének fenn tartására azzal az utasítással, hogy ha nem muszáj ne menjél 100 km-nél többet mert nincs pénz benzinre. Így elég nehéz mindenhol ott lenni és mindenkinek jót tenni. Arról nem beszélve, hogy a mezei rendőr egyáltalán nincs megfizetve (2002 óta nincs fizetés emelés) a többség tényleg csak azért csinálja mert szereti a munkáját és szeretné jobbá tenni ezt a szép kis országot. Az is komoly probléma, hogy az összes öreg rendőr lelépet mert nem tudja eltartani a családját így marad a rapid képzéssel 3-5 hónap alatt kiképzett tapasztalatlan fiatal akit nem tanít meg senki arra, hogy bánjon a kisebbséggel, mert bizony máshogy kell velük kommunikálni, hogy együtt működjön esetleg segítsen mert egyedül egy utca ellen elég nehéz valamit is elérni. Kíváncsi lennék te nem félnél-e egyedül egy utcányi roma között akik valamitől felpörögtek, mert én igen is félek csak nekem oda kell mennem neked nem. Én oda is megyek (lehet nem is vagyok annyira gyáva) és megoldom ahogy lehet hála annak, hogy gyakran járok oda és tudom melyikkel kell beszélni és melyiknek lehet értelmesen elmondva a lehetőségeit eredményt elérni. Mert bizony elég azt a néhány hangadót megnyugtatni köztük és máris béke van. Egymást nem utálják, hamar meg van köztük az összhang.

Szar dolog 30-40 ezer Ft-t kifizetni azért mert 50 helyett 60-nal közlekedsz, de ha az egyik családtagodat ütik el azért mert nem tudott megállni a sebesség különbség miatt és esetleg meghal majd ezt is máshogy látod.
A biciklisekbe való belekötéshez csak annyit fűznék hozzá, hogy nem ismerek olyan kollégát aki elsőre azonnal bünteti őket általában mindig van szólva, hogy abból az ötezresből épp kijönne egy lámpa előre-hátra ha szarik rá akkor jön a bírság.

Sajnálom, hogy nektek rossz tapasztalataitok voltak de azt ne feledjétek, hogy nem ellenetek hanem értetek dolgozunk és nem azért írtam le ezt a pár dolgot mert sajnáltatni akarom magam csak legközelebb mikor rendőrt láttok gondolkozzatok el azon, hogy mi lenne ebben az országban ha az a kevés szinte bűnöző ként kezelt, mindenki által utált ember nem lenne.

Röviden ennyi lettem volna, ha csak egy ember véleménye egy kicsit is változót és a rendőr szó hallatán már nem csak köp egyet szimplán annyit mond, hogy "nem szeretem őket, mert..." már eredményt értem el ezzel az írással.
több mint 10 éve
Gildo 21
Helló mindenkinek egy ideje nem írtam de most megint úgy érzem hogy meg kell magyaráznom néhány dolgot.

Berger90 lassan 5 éve tagja vagyok ennek az "undorító, korrupt bűnszervezetnek" de még nem találkoztam egy olyan kollégával sem akire eme jelző igaz lenne. Nem állítom, hogy nincs is ilyen, de egy valamit jó ha tudsz ma Magyarországon a kezdő járőr minimálbért kap, anyit keres mint egy egyszerű eladó és nem ugyan annyi felelőség van a vállán. Nem tudom honnan vannak az információid de a rendőrségtől egy bizonyos szint felett már nem rúgják ki az embereket csak kap egy kis megrovást és áthelyezik PL.:  vaci-naplo.hu/2014/02/ittasan-vezeto-rendor-tabornok-all-a-birosag-ele/.

apeszos a történeted szomorú és nem akarok felmenteni senkit de leírok pár dolgot ami talán más nézőpontba helyez néhány dolgot. Az első amit feljebb már leírtam a bérezés. A második fontos dolog a létszám. A kapitányság ahol dolgozom egy kb 70-75 ezres város ahol van két járőr pár amiből az egyik gyalogos és ha fogda van akkor ők őrzik a delikvenst tehát valójában van egy mert a gyalogostól nem várhatjuk el, hogy a belvárosból bárhova odaérjen időben. Lehet most jönni a 4500 vagy menyi új rendőrrel akiknek a nagyja piros sapkás akik nem feltétlen vannak a közterületen, akik pedig nem oda kerülnek azoknak a 60 %-a két éven belül leszerel mert elkerül pestre vagy otthonától távol és hát minimálbérből nehéz fizetni egy albérletet és valamit az asztalra is tenni.

Az önvédelemhez csak annyit tennék hozzá, hogy én személy szerint a középutat tartanám reálisnak. Tehát fegyvert ne vehessen akárki az jó úgy ahogy most van, viszont az egyéb önvédelmi eszközök beszerzését és tartását lehetne könnyíteni.
több mint 10 éve
Gildo 21
Nem akartam megint okoskodni de volt itt egy két olyan megnyilvánulás ami enyhén túlzó. Kedves Asbee látom te tudod, hogy a rendőrök unalmukban mennek meccsekre mert nincs jobb dolguk. Csak a saját példámat mondhatom itt a hóvége és már most kb 70 óra túlórám van ebben a hónapban összesen lassan 100 (egy hónapban az adott hónap munkanapjai szorozva 8-al) amit tutira nem fognak kifizetni hanem a derék parancsnokok majd valahogy elsikálják. Nem baj úgyis jobb egyedül dolgozni legalább nem kell máshoz alkalmazkodni.
Azon meg ne lepődj meg, hogy minden szarra ugranak a rendőrök a Fradi tábor és a többi magyar szurkolói tábor mindig is a szerény, baráti viselkedéséről volt híres és soha nem balhéztak.

Divat csak egy kérdés ha neked azt mondja egy rendőr, hogy szállj fel a buszra akkor az a természetes, hogy elkezded szidni??

Sajnálom a kislányt de itt teljes mértékben amadeusnak van igaza jelenleg nem tart ott a magyar szurkolói felfogás, hogy gyereket de én még a barátnőmet se vinném ki mert rengeteg fiatal jár ki csak a gőz leeresztése miatt, ami szerintem addig nem is probléma amíg csak egymást, vagy az mlszt szidják (tudom nem lehet és nem is értem az okát). Üvöltse ki magából a feszültséget hétvégén és hétfőtől kezdheti újra a "Hogyan éljünk Mo-n" című túlélő játék következő fejezetét.
több mint 10 éve
Gildo 21
Helló

A roma témához nem nagyon fűznék hozzá sokat Dub tökéletesen leírta mi a helyzet a rendőrségen. Hiába akarsz tenni valamit ha a törvények nem segítenek ebben neked. A mélyszegénység tényleg nagy probléma és tényleg meg kell oldani minél hamarabb de ha a szegénységben élők nem akarnak tenni ellene akkor te bármit teszel ez nem fog változni. Mondok egy példá: kis falu, okos polgármestere kitalálta, hogy az iskola megmentése érdekében nagycsaládokat telepít a faluba. Önkormányzati pénzből felépítetett 10 szép házat amit ők kaptak meg, és minden családfőnek szerzett álast valahol a környéken amit a nagytöbbség hamar elvesztett. A szépen felépített házakat teljesen lelakták a fa nyílás zárókat elégették majd haza költöztek. A falu most ott maradt iskola nélkül egy szép kis adósággal, erre nem mondhatjátok, meg kaptak mindent mégsem sikerül beilleszkedniük mivel nem is akartak. Valaki írta, hogy a magyar fiatalok így meg úgy ez igaz tényleg összességében elkövetett szabs. sért.-ben, BCS-ben kb 60-40 az arány a romáknak de a tulajdon elleniben 80-20 és ha tetszik ha nem ez kulturális különbség. Amíg a magyarok nagy része ha kell neki valami megveszi addig romák nagy része elveszi mert ezt látta szüleitől, nagyszüleitől.

Sobri én sem érzem magam agyhalottnak pedig biza a jobbikra szavaztam. Bár nem a nézeteik miatt csak azért mert a Baloldalon előszedték a régi arcokat akik már lejáratódtak, a Fidesz nekem semmi jót nem tett a négy éve alatt, az LMP-sek meg nem normálisak (nem szeretem a sötét zöldeket), így maradtak a vicc pártok, a Jobbik, vagy hogy nem szavazok. Én a kétharmad ellen szavaztam ami nem jött össze ez van az élet megy tovább. Remélem segítetem neked, hogy megértsd mit érez egy jobbik szavazó.
több mint 10 éve
Gildo 21
Hány meccsen voltál az utóbbi 5 évben szurkolóként?Asbee
Szurkolóként egyen sem de a másik oldalon voltam már párszor és azok az emberek ráadásul nem szórakozásból vannak ott és nem is csak arra két órára mint te.
több mint 10 éve
Gildo 21
Miért törölted a véleményed? Nyugodtan leírhatod itt kettőnk közül én vagyok az akit indok nélkül meg figyelhetnek és lehallgattatnak.

Nem akarok most azzal jönni, hogy ne általánosítsunk arra megvan a fórumon a "kijelölt" személy. Te utálod a rendőrt mert szerinted teszi amit tesz, én megpróbálok rá világítani mi történik a másik oldalon soha. Nem akarlak meggyőzni, nem kell nekem igazat adni, nem az a célom. Arra válaszolj nekem, te hogy állnál hozzá egy olyan társasághoz akiknek a nagyrészt minden meccsen balhézik? Az előbb említettem, hogy egy foci meccs nem 2-3 óra, simán lehet balhé nélkül is 10-11 óra. Bármily meglepő a rendőröknek is van családjuk és ha minden második hétvégén ilyen gyökerekkel kell foglalkozzon a család helyett az nem normális dolog. A biztonságiakban egyet értek veletek elég meg nézni a Győr-Fehérvár kupa elődöntő végét de ez egy másik téma amit majd valamikor máskor kibeszéljük.

De erről ennyit ennek nem itt van a helye ide a külföldi klubok idén elköltött millióiról, az eto nb 1-es címéről és első körös BL kieséséről, valamint az aranylábú ifjaink válogatott szerepléséről illetve, hogy melyik külföldi kispadon üldögélik végig a következő szezont.
több mint 11 éve
Gildo 21
Jan nagyon jól leírta a mai rendőrség megítélését egyszerűen nem tud jót csinálni, mindig megtalálják.
Amadeus szerinted miért volt nem egy rendőr edzőtársad? Mert olyan magas önvédelmi oktatás van a rendőrségnél? Kérdezd meg őket biztos szívesen elmondják.
Az esettel kapcsolatban még egyszer utoljára elmondom a véleményem,. Amit tettek azért jár nekik a börtön, csak azt nem hiszem el, hogy unalom űzésként, jobb dolguk nem lévén, a vallomás miatt verték agyon azt a derék, becsületes székely embert. Biztos vagyok benne, hogy volt előzménye az esetnek korábbról, mert nem egy balhéja volt.
több mint 11 éve
Gildo 21
Legális boxmeccsen, legális célfelületre mért kesztyűs ütésektől is haltak már meg keményre püfölt profi boxolók. Nem nehéz olyan helyet találni a fejen, amit ha kesztyű nélkül normálisan megütnak, akkor belehalsz. A véletlen meg az, amikor az állkapcsa helyett a halántékába csapódik egy jól megküldött jobb csapott... abszolút történhetett véletlenül, ami gondatlanság. A kérdés inkább az, hogy miért kezdték el verni...toxique
Gyanusított is volt, kezük is volt, idejük is, miért ne kezdték volna el?Sobri Jóska
Hány ismerősödet verték eddig meg??
több mint 11 éve
Gildo 21
Honnan tudod, hogy nem volt ellene semmi bizonyíték? Azért mert az özvegy azt mondta? Már ne haragudj de van egy olyan dolog, hogy társadalmi kapcsolat tartás. Ez azt jelenti, hogy mindig van valaki aki szívesen elmondja a dolgot, hogy ki volt az, csak nem írásban. Tehát pontosan tudták ki volt az csak nem volt bizonyíték ennyi. Erre te megint azzal jössz majd, hogy akkor sem verjük halálra a vallomásért ami igaz is és amiért meg is érdemlik a börtönt ha így történt. Törőt bordára könnyű magyarázatot találni letartoztatásnál ellen áll és teszem azt rá esnek ketten már el is tört egy-két borda. A gondatlanság pedig igen is előfordulhat, ahogy toxique is írta lehet rossz helyen találták el és a fő kérdés a miért kapott. Én erre mondtam egy lehetséges példát amit most leírok még egyszer. Korábban volt már vele baj nem egy, lehet korábban már meg kellet vele verekedni, és lehet most is. Családi gondok otthon, veszekedés az asszonnyal és a feszültebb idegállapot miatt agyuk ami nem mentség. Én sem védeni akarom őket mert börtönben a helyük csak a szokásos média felhajtás, félremagyarázás, szervezet lejáratása a problémám.
több mint 11 éve
Gildo 21
Dub olvastam már itt, hogy te a radikális szurkolok közé tartózol ezért téged meg győzni lehetetlenség. Téged nem zavar ha felrobban két petárda, felborítanak néhány kukát, de ezzel te a kisebbik táborba tartozol, sokakat igen is zavar és elvárja, hogy ne legyenek ilyen dolgok egy meccs után, előtt, helyett. Minden rendezvényt biztosítani kell láttam már szétvert kocsmát ez van. A balhék nagy részét ha hiszed ha nem, nem a rendőr provokálja ki mert neki abból csak munkája van.

toxique én nem mondtam egy szóval sem, hogy a történeted nem lenne igaz csak azt mondtam, hogy én nem hallottam róla, sok ilyen dolog van még. Ha te láttad akkor biztos így van. Azt nem tudom, nem is lehet megmagyarázni, hogy miért nem tették semmit. Azt viszont elmondhatom mit tennék én. Biztos, hogy nem nézném végig. Segítséget kérnék az ügyelettől és annak függvényében várnék vagy cselekednék. Ha a segítség közel van akkor meg várnám ha nincs akkor jön a neheze. Elindulnék feléjük kiabálva és bíznék benne, hogy lelépnek, ha nem akkor jön a kommunikáció amit a velük való intézkedés során össze szedtél, ha ez sem elég akkor bizony be kell vállalni a pofonokat (ad abszurdum a nézelődők között lesz valaki aki segít) remélve, hogy nyersz. Ezt tenném én, de ez én vagyok.

Az is igaz, hogy renget probléma van és aki leginkább megtudná oldani ezeket az mindig épp mással foglalkozik. Egy dolgot fontos szem előtt tartani rendőrség jog alkalmazó nem jog alkotó.