Villámbeharangozó - NCAA 1.hét

Írta: Höri — 2014. augusztus 28., 19:21

Az igények felmérése és a magyar csatornákról való kiszorulás után, idén kisebb figyelmet fog a Bowl.hu az egyetemi ligának szentelni, legalábbis, ami a cikkírást illeti - a meccseket továbbra is nézzük rendületlenül. Ma elindul a szezon, és a következőkben csokorba szedve látható, hogy mikre lesz érdemes benevezni.

Ha nincs külön kiírva nap, akkor a meccset szombaton játszák. A 3:00 pesze nálunk már vasárnap, de mindenki tudja hogy működik ez.

I. Kiemelt csapatok egymásnak feszülnek

1. #13 LSU vs. #14 Wisconsin (Houstonban) 3:00
2. #16 Clemson at #12 Georgia 23:30
3. #21 Texas A&M at #9 South Carolina, ma 0:00
4. Boise State vs. (18) Ole Miss (Atlantában), ma 2:00

 

Egyértelműen az LSU - Wisconsin tűnik a legkiélezettebb párosításnak. Hasonló felépítésű csapatok, kemény védelemmel és rakkolós támadósorral. Az északiaknál a liga tán legjobb running backje, Melvin Gordon vezeti harcba a borzokat, míg az LSU-nál szeretnék azt hinni, hogy egy korszakos zsenit, Leonard Fournette-t toboroztak erre a posztra, nagyon vájuk a debütálást.

A Georgia és a South Carolina már komolyabb esélyesnek számít a maga rangadóján. A Dawgs tavaly 2 ponttal kapott ki ugyanebben a párosításban a szezonnyitón, viszont a mostani keret sokkal masszívabb, mint a Clemsoné, ugyanakkor a liga top pass rushere, Vic Beasley az ő oldalukon áll.

A mai nyitómeccsen a South Carolina megkezdheti a menetelését a SEC döntő felé, és bár az A&M fel tud mutatni pár kiemelkedő tehetséget, ezek főleg a támadófalban vannak, onnan meg ritkán nyernek meccset egymaguk. Manzielt nehezebb lesz feledtetni mint Clowney-t, a 12 hely különbség a rangsorban nem véletlen.

Szintén ma kerítenek sort a Boise State - Mississippi párharcra, ahol kivételesen a lázadók lehetnek nyugodtabbak. A korábbi óriásölő Boise új edzővel és kevesebb tehetséggel utazik Atlantába, de könnyű falat semmiképp sem lesznek Cody Prewitték számára a Jay Ajayi futásaira építő idahóiak.

II. Rangsoron kívüli, de nagyon érdekes párosítások:
1. Penn State vs. Central Florida (Írországban) 14:30
2. Utah State at Tennessee, vasárnap 1:00
3. Miami (FL) at Louisville, hétfő 2:00
4. Rutgers at Washington State, ma 4:00

 

Számomra a hét két legjobban várt meccsét ebbe a kupacba raktam. A Penn State - UCF nem csak azért lesz unikum mert a mi kontinensünkön játszák, délutáni idősávban, hanem mert mindkét csapat többre hivatott és nem lepne meg ha idővel bekerünének a top25-be. Sőt, a UCF még Bortles és Storm Johnson nélkül is a tovább csupaszított AAC konferencia legjobb csapatának tűnik, olyan elkapókkal, amikkel nehéz lesz felvenni a versenyt a BigTen-csapatnak. A Houston Texans-hoz távozó főedző, Bill O´Brien észheztérítette ezt a PSU programot, és Christian Hackenberg a jövő egyik NFL irányítójának is látszik, szóval nagy meccsre van kilátás.

A második pedig azért érdekes, mert Mountain-West csapat ritkán ver SEC-belit, pláne idegenben, a Utah State ugyanakkor a felépülő, kaepernick-szerű irányítójával, Chuckie Keetonnal, és a védelemben Kyler Fackellel most nem a vágóhídra megy, hanem nyerni.

A hétfő esti rangadón a frissen az ACC-be kerülő Louisville rögtön megmutathatja, hogy az örök ígéret Miaminál máris jobb csapatot alkotnak. Devante Parker nem fog játszani, a nagyszerű elkapó nélkül pedig nagyot csökkent a hazaiak esélye.

A Wazzu találkozóit rendszerint nagy dobálózás kíséri, és tavaly a Rutgers is belement egy ilyenbe pont az 1. héten a Fresno State ellen, ami igen szórakoztató viadallá alakult, itt a lehetőség ismételni. A BigTenbe átkerülő Rutgers egyébként is mélyebb kerettel bír idén, mint az előző években, szóval nem csak a korán kelőknek és Patriots-dukkereknek ajánlott ez a párosítás. Aki látta a decemberi New Mexico Bowlt, az már biztosan ki van éhezve egy kis WSU-futballra, Connor Halliday-jel és Laufasával.III. Nagy halak új vizekre látogatnak
1. Fresno State at #15 USC 1:30
2. #2 Alabama vs. West Virginia (Atlantában) 21:30
3. #1 Florida State vs. Oklahoma State (Arlingtonban) 2:00
4. #7 UCLA at Virginia 18:00
5. #25 Washington at Hawaii, 4:30

 

Ez a kupac csak mutatóban van, valójában igazán kicsi az esély rá, hogy a kiemelt nagy(bajnokesélyes)csapatok megbotoljanak, viszont olyan ellenfeleik vannak, amelyeknek szintén dicső a múltja és ritkán találkoznak velük. Szóval a legtöbb unikumnak számít, de nem valószínű, hogy sokáig szoros lesz. A legtöbb leendő NFL játékost (és húzóembert) ugyanakkor ezekben a csapatokban lehet látni.

IV. Kis csapatok szorosnak ígérkező rangadói
1. Colorado vs Colorado State (at Denver), péntek 3:00
2. Troy at UAB, 18:00
3. Wake Forest at Louisiana-Monroe, ma 1:00

 

Ha valakit csak az izgat, hogy szoros, késhegyre menő akciót lásson, akkor nem csak a top csapatokhoz lehet fordulni, hanem a liga alsó feléhez is. Ezek a csapatok nagyjából ugyanazt tudják, és nagyon akarnak nyerni, hiszen minden győzelem fontos a bowl-szereplés eléréséhez. Ha pedig állami riválissal akadnak össze, az külön pikantériát ad, igaz a 3. meccsre utóbbi nem vonatkozik. Jó streamre itt azért kisebb az esély.

 

Mindennemű kérdést a fórumban érdemes feltenni!


Hozzászólások

több mint 9 éve
rizanjn Cincinnati Bengals Ohio State Buckeyes 14
Sajnálom, hogy nem hosszabb a beharangozó, én mindig elolvastam. Most nézhetem az amerikai oldalakat... 😕