2016 Mock Draft 1.0

Írta: empty taxi — 2015. november 11., 14:47

A szezon feléhez érkezve megérkezett a hagyományos félidei mock draft is.

2016 Mock Draft 1.0

Előre jeleznénk, hogy a 2016-os draftig még nagyon sok víz le fog folyni a Dunán/Ohion/Mississippin, viszont szeretnénk Titeket képbe hozni azzal, hogy jelenleg kik számítanak az egyes posztokon a legjobb játékosoknak. A neveknél szereplő egy csillag azt jelzi, hogy az illető junior, a két csillag pedig azt, hogy az illető (redshirted) sophomore, tehát az ezen játékos részvétele a jövő évi drafton nem biztos.

1. Detroit Lions: Laremy Tunsil*, OT (Ole Miss) 

Matthew Stafford franchise QB matéria, a célpontjai is megvannak, de a labdát nem tudja nekik eljuttatni, ugyanis a liga egyik leggyengébb támadófala védi. Tunsil természetes adottságai megfelelnek minden LT-szabványnak.

2. Cleveland Browns: Paxton Lynch*, QB (Memphis) 

Ha Johnny Footballnak McCown kiszorítása is problémát okoz, akkor nem valószínű, hogy belőle valaha is lesz valami. Nem mellesleg Mike Pettine munkáját nem kizárt, hogy megköszönik az év végén, ami azzal is jár, hogy az új stáb új QB-t akar. Lynchre sokan az idei év Blake Bortleseként tekintenek: egy gyengébb konferenciából érkező prospect, aki sok szempontból megfelel a scoutoknak, ez pedig egy átlagos QB-classban sokat ér.

3. San Diego Chargers: Joey Bosa*, DE/OLB (Ohio State) 

A Chargers a szezon legnagyobb alulteljesítője, ennek megfelelően akár 1/3-ra is BPA-zhat. Bosa gyorsasága, ereje és fordulékonysága is elképesztő, népszerű párhuzam vele kapcsolatban Jared Allen.

4. Jacksonville Jaguars: Jalen Ramsey*, DB (Florida State) 

Jacksonville-ben szeretnek helyi egyetemekről draftolni, ráadásul azért a jaguárok secondaryje hagy némi kívánnivalót maga után. Ramsey cornerként és safetyként is megélhet a ligában, mindkét területen ráfér az upgrade a Jagsre. A Seminoles védője kis területen is fordulékony, kiváló ösztönei vannak, tökéletes technikával szerel és még jól is blitzel, egyedüli probléma az erejével lehet a profik között.

5. Dallas Cowboys: Jared Goff*, QB (California) 

Egy egészséges Romoval nem fognak máskor ilyen korán húzni, ráadásul Romo 36 éves lesz ilyenkor, úgyhogy benne sincs már sok. Goffnak jót tenne még egy év az egyetemen, de ha igazak a hírek, hogy a Golden Bears főedzője Sonny Dykes vissza szeretne térni Texasba edzősködni, akkor nem valószínű, hogy senior évére is marad Goff. Nem mellesleg a kiváló dallasi támadófal mögött kényelmesen fejlődhet a zsebet egyébként is jól érző irányító, akinek mind a pontossága mind a karereje átlagon felüli, a lábmunkáján mindenesetre még lehet dolgozni.

6. Tennessee Titans: A'Shawn Robinson*, DT (Alabama) 

Kólaautomatához hasonlító testalkata hatalmas izomtömeget hordoz, emellett kiváló egyensúlyérzéke van és a játékintelligenciája is magasnak számít, azaz mindene megvan ahhoz, hogy megfelelő edzők kezei között hatékony legyen futás és passz ellen is.

7. Baltimore Ravens: Michael Thomas*, WR (Ohio State) 

Breshad Perriman személyében a mélységi célpontot már tavaly beszerezték Flacconak, így a pályán közepén is jól használható, kemény és megbízható Thomas ideális pár lehet mellette. Kiváló útvonal futó, aki az underneath passzokból elkapás után is képes yardokat hozni. A videóban a class egyik legjobb cornerbackje, Kendall Fuller az ellenfél.

8. San Francisco 49ers: Laquon Treadwell*, WR (Ole Miss) 

Kaepernick szerintem az új stábtól is kapni fog lehetőséget, Treadwell Torrey Smith-hez hasonlóan képes mögékerülni a védelemnek, ami Kaep karerejével veszélyes offense-t hordozhat magában. A támadófal véleményem szerint jövőre Anthony Davis felépülésével javulni fog. A linkelt videón egyébként a class egyik legjobb cornerbackjével, Vernon Hargreaves-szel van általában párban Treadwell.

9. Chicago Bears: Vernon Hargeaves III*, CB (Florida) 

Ha már szóba került, következzen is Hargreaves. Fürge, jó egyensúlyérzékkel megáldott játékos, aki kiválóan érzi, hogy milyen route-ot fut az embere. Press és off coverageben is hatékony, a jumpball szituációktól sem kell félteni. Futás ellen is agresszív, sőt néha már túlságosan is, emiatt rossz szögeket választ. Joe Haden óta a legjobb defensive backnek tartják azok közül, akiket a Florida adott a ligának. Nála is a Treadwell vezette Ole Miss elleni párharcot taglalja a videó.

10. Tampa Bay Buccaneers: Ronnie Stanley*, OT (Notre Dame) 

Donovan Smith nem igazán tűnik LT-nek, így más megoldás után kellene nézni, hacsak nem a David Carr-féle utat szánják Winstonnak. Stanley tipikusan az a falember, akiben megvan a gyilkos ösztön (különösen feltűnő ez futásblokkolásnál), emellett alkatilag is tökéletes játékos. A technikáján még lehet csiszolni, néha túl magasan játszik és nem mindig választ megfelelő szöget.

11. Washington Redskins: Connor Cook, QB (Michigan State) 

Vicces lenne, ha Kirk Cousinst arra Cookra cserélnék le, aki a Michigan State-en is Cousins utódja volt. Nehéz megmondani, hogy mi lesz a Washingtonnal, marad-e Jay Gruden, ha nem, akkor az új edzőnek mi a véleménye Robert Griffin III-ről, stb. Cook felépítése folytán nagyon jól bírja az ütéseket, könnyedén, szép mozdulattal dobja a mély passzokat, csípőmozgása miatt a passzainak röppályája tankönyvbe illő. Másfelől tipikus gunslingernek tűnik, aki mindent a karerejéből akar megoldani, a lábmunkáját hajlamos elhanyagolni.

12. Miami Dolphins: Tre'Davious White*, CB (LSU) 

A Phins egyetlen értelmes cornere Brent Grimes, aki pedig már jócskán benne van a korban. White testalkatra nem egy rendkívüli corner és a mért ideje sem lesz kimagasló, de a fürgesége, az ösztönei és a labdaérzéke miatt számos elkapást képes lesz meghiúsítani a profik között is.

13. Houston Texans: Ezekiel Elliott*, RB (Ohio State) 

Az 1. kört érő irányítók kimentek előttük, így más égető problémák megoldása lehet soron. Arian Foster achilles-szakadásból próbál felépülni, túl van a 30-on és elég sokat keres, nem kizárt, hogy meg fog válni tőle a vezetőség. Elliott tökéletesen alkalmas Foster pótlására, hihetlenül sokoldalú játékos. Melvin Gordonhoz hasonlóan nála is leginkább a blokkolási, illetve az elkapási képességeit kérdőjelezik meg, de ezekre a holtszezonban is választ lehet adni.

14. Kansas City Chiefs: Taylor Decker, OT (Ohio State) 

A Chiefs legnagyobb problémája idén a támadófal, Eric Fisher végre egészséges, így valamivel jobb, mint korábban, Donald Stephenson viszont látványosan szenved a túloldalt. Deckernek a profik között egyébként is inkább a jobboldal tűnik megfelelőnek, így ideális választás, de ha Fisherről végül kiderül, hogy bust a vakoldalon is kilehet próbálni az Ohio State kiválóságát. Decker jól használja a felsőtesti erejét, viszont magassága miatt a pad levelje nincs elég mélyen, így elveszítheti a befolyását az embere ellen. Futásblokkolásnál a szögválasztása nem mindig tökéletes.

15. New Orleans Saints: Robert Nkemdiche*, DL (Ole Miss) 

Nkemdiche csúszását a Saints állítja meg, akik nyugodtan kiválaszthatták a legjobb bent maradt védőt, ugyanis körülbelül mindehova jöhet segítség. Nem igazán tudják eldönteni New Orleansban, hogy 3-4 vagy 4-3 legyen az alapfelállás, Nkemdiche mindkettőben megállhatja a helyét. Sokan Leonard Williamshez hasonlítják.

16. Oakland Raiders: Kendall Fuller*, CB (Virginia Tech) 

Reggie McKenzie szereti a magasabb CB-ket, ebbe a 6 láb magas Fuller még belefér. Meniscus-sérülése miatt idén már sajnos nem lép pályára, a sérülését már meg is műtötték. Agilitása, koordinált mozgása és természetes gyorsulása miatt nagyon nehéz elszakadni tőle, helyezkedése NFL-veteránokat idézi. Legnagyobb gyengesége, hogy press coverage során túlságosan is az elkapóra figyel, nem fordítja időben a labda felé a fejét. A Fuller-család egyébként már-már a Manning- és a Matthews-család szintjén áll NFL-játékosokat nézve, Kendall három bátyját is draftolták: Vincentet (S) 2005-ben a 4. körben a Titans, Coreyt (WR) 2013-ban a 6. körben a Lions, Kyle (CB) 1/14-es volt a 2014-es drafton, a Bears választotta ki, a szakértők szerint Kendall játéka leginkább az övére hajaz. Mind a négyen egyébként a Virginia Techre jártak. A videón Michael Thomast fogja általában Kendall.

17. St. Louis Rams: Mackensie Alexander**, CB (Clemson) 

A Rams mindkét kezdő cornerének lejár a szezon végén a szerződése. Alexander csupán redshirted sophomore, de a felépítése NFL-játékosokét idézi: széles váll, vastag combok. Ráadásul emllé hihetletlen könnyed mozgás, laza csípő és agresszív természet társul, így minden adva van ahhoz, hogy kitűnő játékos váljon belőle. Az 5-10-es magassága mindenesetre néhány csapatot elriaszthat.

18. Buffalo Bills: Myles Jack*, OLB (UCLA) 

Komoly bajok vannak a linebackerekkel coverage-ben, ezen segíthet Jack. Futókat és tight endeket is képes lépésről lépésre követni, jól érzi a route-okat. Atletikussága kimagasló, izmos, könnyed mozgású, fordulékony, természetes labdaérzékkel rendelkezik. Robbanékonysága révén az irányító támadásában is jeleskedik, a gyengébb blokkokról zökkenőmentesen válik le, kéz-szem koordinációja a passzok leütése mellett a szereléseknél is meglátszik. Gyengeségei közé tartozik, hogy kar fesztávja nem túl nagy, illetve nem egy robbanékony ütköző. Shaq Thompsonhoz hasonlóan nem csak linebackerként, hanem futóként is segítette csapatát. ACL-szakadás miatt befejeződött számára a szezon, de jelezte, hogy nem tér vissza végzős évére, hanem jelentkezik a 2016-os draftra.

19. Philadelphia Eagles: Jack Conklin*, OT (Michigan State) 

Jason Peters egyre öregebb és sérülékenyebb, ideje gondolni a pótlására. Conklin érkezésével Lane Johnson játszana a baloldalon és az őserővel bíró spártai lehetne a jobboldali tackle, aki kitűnően támogatja a futást. Kiválóan horgonyoz le, gyorsan gondolkozik a pályán, sosem pihen egy playben sem. Sebességből verhető, ezért is illik inkább az erős oldalra.

20. Seattle Seahawks: Germain Ifedi*, OT (Texas A&M) 

Komoly bajok vannak a Seahawks támadófalában is, Ifedi egy zömök felépítésű falember, akit nagyon nehéz elmozdítani a helyéről. Kiváló szögeket választ és a karjait is elég vadul használja, sőt utóbbival néha túlzásba is esik.

21. Indianapolis Colts: Leonard Floyd*, OLB (Georgia) 

Muszáj lenne valahonnan nyomást generálnia a Coltsnak az irányítóra. Floyd relatíve nyurga testalkata ellenére hihetetlenül erős kezekkel rendelkezik, robbanékonyságát kitűnően használja edge rushnál. Agilis, kitűnő motorral bíró játékos. Idén sokat használta a Georgia a linebacker-sor belsejében is.

22. New York Giants: DeForest Buckner, DE (Oregon) 

Linebacker- és safety-need is van, de a Giants hagyományosan a védőfalat tekinti elsőszámú prioritásnak. A 290 fontos Buckneren nincs egy gramm súlyfelesleg sem. Mindene megvan ahhoz, hogy sikeres pass rusher lehessen: hosszú karok, fürgeség, ám ő mégis elsősorban az erejére és nem a gyorsaságára épít. Erőteljes bull rushával nagyon nehezen bírkóznak meg a tackle-ök, hosszú karjaival valósággal belasszózza a mellette igyekvő futókat. Sokmindenben hasonlít korábbi csapattársára Arik Armsteadre, akit 1/17-re vitt a Niners és eddig nem is tűnik reménytelennek. A videóban a Jack Conklin vezette Michigan State támadófallal küzd.

23. Pittsburgh Steelers: Cameron Sutton*, CB (Tennessee) 

A Steelers secondaryjének gyengesége feltűnő. Sutton egy folytonos mozgású, magabiztos atléta, akinek a türelme és az agilitása fedezésben és visszahordásban is tetten érhető. Press és off coverage-ben is használhatónak tűnik. Futás ellen viszont nagyon gyenge, megcsinálja a szerelést ha nincs más, de inkább a csapattársaira szereti bízni a piszkos munkát, jó méretei ellenére inkább észből mintsem erőből szerel.

24. Atlanta Falcons: Jaylon Smith*, LB (Notre Dame) 

Egy Smith-hez hasonló tökéletes atléta hiányzik a Falcons LB-sorából, aki ráadásul kifejezetten gyorsan is olvassa a játékot. Jaylon játékában az ereje a gyenge pont, emiatt gyakran későn tud csak leválni a blokkokról.

25. New York Jets: Reggie Ragland, ILB (Alabama) 

David Harrisen egyre inkább látszik a kor, Ragland tökéletes helyettes lenne. A Bama linebackere mindig a jó irányba teszi meg az első lépést, elképesztően robbanékony a támadási ponton, jól válik le a blokkokról. Nyílt területen a legjobban szerelő linebacker a classban. Meg kell jegyezni viszont, hogy a hatótávolsága nem túl nagy és passz ellen azért zavarba hozható.

26. Minnesota Vikings: Emmanuel Ogbah*, DE (Oklahoma State) 

Brian Robison már 33 éves, pótlása időszerű. Ogbah testfelépítésre már most NFL-játékos, erejét jól ki is használja a blokkolók ellen. Erőből dolgozó védő, de nem jön zavarba akkor sem, ha coverbe küldik. Magát a játékot még tanulja, de látszik a folyamatos fejlődés és a fizikai adottságai miatt óriási potenciál lakozik benne. Nem mellesleg az ő esetében is fel lehet használni Gergely Róbert örökslágerét.

27. Green Bay Packers: Shaq Lawson*, DE/OLB (Clemson) 

Julius Peppers sem játszhat örökké, lassan helyettes után kell nézni. Elsősorban Lawson érdeme, hogy a Clemson védőfala nem érezte meg Vic Beasley távozását. Passz és futás egyaránt hatékony, meglepően jó a kezdősebessége és az agilitása, ráadásul kiváló motorja van. Gyors és erős kezei a felsőtesti erejével és a folytonosan járó lábaival együtt halálos kombináció. Lawson határozottan és koncentráltan játszik, sosem adja fel a feladatát.

28. Denver Broncos: Derrick Henry*, RB (Alabama) 

A küszködő denveri futásban nyilván benne van a támadófal is, de azért a futók játéka sem tökéletes. Henry felépítésre mint egy linebacker, ennek megfelelően mindig befejezi a futást, emellett elkapásban és blokkolásban is fejlődni látszik. A videóban a Robert Nkemdiche vezette Ole Miss védőfal ellen mutatja be tudását.

29. Arizona Cardinals: Adolphus Washington, DL (Ohio State) 

Frostee Rucker és Cory Redding már benne van a korban, kell a fiatalítás a Cardinals védőfalába. Washingtonnak magas és még formálható testalkata van, egészen könnyedén mozgatja a testúlyát, ezért a line of scrimmage-től távol is képes megcsinálni a játékot. Átlag feletti gyorsasággal reagál a snapre, robbanékonyságának hála gyakori vendég a backfielden. Ugyanakkor a fordulékonyságán fejleszteni kell és hajlamos a támadási ponton túlságosan is a blokkolóval foglalkozni, így egy idő után már nem találja a labdát.

30. Cincinnati Bengals: Andrew Billings*, DT (Baylor) 

A Bengals egyébként is hajlamos BPA-zni, most is ezt teszi. Billings brutális erővel löki arrébb a vele szembekerülőket, alacsonyan játszik a támadási ponton, így képes betörni a backfieldre is. Hatótávolsága nem az igazi, de ha a technikája és a koncentrációja is felér az erejéhez és a mentalitásához, akkor a liga legjobbjai közé kerülhet.

31. Carolina Panthers: Jayron Kearse*, S (Clemson) 

Roman Harperrel viccelődni egy bajnokesélyes csapatnak nem feltétlen ildomos. Kearse elképesztő méretekkel bír, jó technikával szerel, coverageben is feltalálja magát és emellé valami irgalmatlanul nagyot tud ütni. Egyetlen komolyabb hátránya, hogy nincs elit sebessége, de ez összességében annyira nem látszik a játékán. Nagybátyját, Jevon Kearse-t anno 1/16-ra választották ki a drafton, 11 évet húzott le az NFL-ben DE-ként, 1999-ben ő volt Az Év Újonc Védője a ligában.

A deflate gate miatt elvették a New England Patriots 1. körös választási jogát, így csupán 31 választásból fog állni a 2016-os NFL Draft 1. köre.


Hozzászólások

több mint 8 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 185 — bútor
a Titans-nél szerintem bízn ak Blacksonban, már idén is vannak villanásai. Nem hiszem, hogy LeBeaut eltávolítják majd új edzővel se, szerintem Robinson ott nem reális.

Én a linebacker-runt hamarabbra várom, nekem tetszik a class.
A DB sorrendről már látom, hogy sokat fogunk vitázni tavasszal. 😀

több mint 8 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 185 — bútor
Ja meg azt akartam, hogy a 49ers-be nem Torrey2 kell, hanem egy Keenan Allen-típusú, meccsenként 15 labdás manus.

több mint 8 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 185 — bútor
az utolsó: hová tűnt Oakman és Drango?

több mint 8 éve
kapitnono New Orleans Saints Ohio State Buckeyes 5 — WHO DAT!!!!
Ezekiel elliott blokkolási képességeiről annyit, hogy idén amikor blokkolt nem hogy sacket hanem qb hurriet sem engedett.


több mint 8 éve
Habi New England Patriots USC Trojans 6 — Patriots GM
Jaylon Smith>Reggie Ragland>Myles Jack


JT Daniels fan
több mint 8 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 45 — tracker ember
A 2 Gayloroshoz: Drangoból sztem guard lesz, Oakmant bírom alapvetően, de őt még azért meg kell tanítani futballozni.
A linebacker sorrend nyilván képlékeny.
A Titansnél CB volt a másik, amin agyaltam, de LeBeau csapataiba nem szoktak 1. körös CB-t hozni.


Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 8 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 185 — bútor
Szerintem Oakman a combine-on top10 lock lesz. Ansah után sima ügy. Meg egyszer benn hagyták Calaist a 2.körig, nagy terv volt.

több mint 8 éve
markny Tennessee Titans Tennessee Volunteers 6 — tennessean
Nyilván sok függ attól, hogy LeBeau marad-e (remélem igen), illetve, hogy az új stáb/GM kapcsolat hogyan működhet, de én ebben a helyzetben simán Hargreavest vinném. Az meg megint másik, hogy szerintem simán helyet fogunk még cserélni a Texansal a sorrendben 😛

több mint 8 éve
Bruce Las Vegas Raiders UCLA Bruins 27 — Sic semper tyrannis!
A Raidersben szerintem ILB/MLB fog kelleni majd. Nekem Myles Jack jó lenne, kérdés, hogy ő mennyire tud ezeken az előbb említett posztokon játszani?
több mint 8 éve
Oszi Seattle Seahawks 2
Az biztos hogy a Hawks-nak az OL-ba kell keresni emert/embereket.
több mint 8 éve
S'ua Cravens? Oakman? Drango? Nagyon meglepődnék ha ők nem lennének első körösök...QB Goff és Cook gólt eddig a 2 top név és nem hinném hogy Lynch előttük menne ki, mert volt 2 jó meccse...

több mint 8 éve
steelwolf Pittsburgh Steelers Oklahoma Sooners 4 — 2013 óta Pittsburgh Steelers fotelszurkoló!
Trevone Boykin megy draftra? Ha igen, kihez kerülhet?