Tomcsik

Chicago Bears Michigan Wolverines

Tomcsik
Lakhely
London
Utoljára láttuk
2 órája
Regisztrált
több mint 10 éve
Fórum hozzászólások
7 916



Utolsó 10 fórum hozzászólás

15 órája
Tomcsik Chicago Bears Michigan Wolverines 7 916
Nahát kérem, micsoda héten vagyunk túl! Amilyen cammogva indultunk, kezd már tetszeni az offseasonunk.

Sok szerencsét Fieldsnek, jöjjön be neki, mi meg végre találjunk már egy gyöngyszemet, jó lenne, ha 10-12 évig nem lenne ezzel a posztunkkal probléma (ezt vártuk 3 éve is).

Az O oldal kezd összeállni, a második pickünk így már lehet, hogy a védelembe fog menni.
csi77
99% hogy EDGE lesz. Még az is lehet hogy le trade után (mármint az 1/9-ről) A nyomozónak és FBI ügynöknek képzelt Bears szurkolók kielemeztek egy videót amin Poles és Flus nagyon szeret valakit. Azt nyomozták ki hogy e videó azon a napon készült amikor a DL felmérők voltak a Combineon… 1-2 bennfentes szerint Dallas Turner, mások szerint Jared Verse volt akibe bele szerettek… (Ettől még lehet Latu 😊 )

2 napja
Tomcsik Chicago Bears Michigan Wolverines 7 916
Szaré hugyé volt…
Tomcsik
Nem is értem...kifejezetten jó meccsei voltak tavaly, azt nem mondom, hogy a pontosság a nagy erénye, de ilyen atletikus csávó simán vállalható volt. Én azt hittem megtartjátok inkább cserének, ha valami történik Calebbel és csak akkor adjátok el, ha jön egy 2. kör mondjuk.
Ez azért tényleg meglepett. Még nézhettek csere QB-t is,
Klaci79
Az rohadtul nem tett volna jót az öltözőnek. Se Fieldsnek se a rookienak nem lett volna jó. Mennie kellett mindenképp. Imádtam a fazont, egy nagyszerű, keményen dolgozó játékos. A csapat imádta. Sajnos ez nem egyenlő azzal hogy jó QB. Aztán lehet majd rám cáfol…
Minden esetre nem véletlen hogy szaré hugyé ment. Pár csapat inkább preferálta Sam Darnoldot 10mill/év vagy Minshawt vagy Mac Jonest semmint fel adjon Fieldsért egy 3 vagy akár 4. kört. A számok nem hazudnak… Szarabb statjai vannak mint Trubiskynek vagy Tyrod Taylornak…Csak ugye a highlight playek mély nyomot hagynak a szurkolókban. Ugyanakkor a hozzá értők meg tudják hogy orra nem lehet offencet építeni….

2 napja
Tomcsik Chicago Bears Michigan Wolverines 7 916
Szaré hugyé volt…

2 napja
Tomcsik Chicago Bears Michigan Wolverines 7 916
Na elég szépen beárazta a liga… Építs köré csapatot… Pfff elvitték cserélek kevesebbért minta szaros Sam Darnoldot…

4 napja
Tomcsik Chicago Bears Michigan Wolverines 7 916
Keenan Allen érkezett egy negyedik körért
Cruyffista
Gyanús hogy miért adott túl rajta a chargers...
davemayer
Öreg es serulekeny. Van benne talan meg egy ev. Sok erte a 4. kör. De leglabb valami.
Toto21
Igazából tavaly előtt volt nagyobb sérülése, azon kívül nem volt annyira sérült. Valóban öregebb de még mindig elit. Az ő játéka nem annyira kor függő. Sosem azért volt jó mert rohadt gyors vagy mert lepattognak róla a védők. Allen az egyik legokosabb WR és iszonyatosan jó route futó. Megkockáztatom hogy ilyen szempontból top3 a ligában. Emellett nagyon megbízható, remek kezekkel. Ritkán droppol. Ami a legjobb hogy olyan szögeket ad a QB-nak amire nem som más WR képes.

Szerintem 2-3 év még van benne.
Ugyanakkor az egyik szemem sír a másik nevet. Ilyen lépést leginkább contender csapatok lépnek meg. Igen 32 éves és jelenleg ott tartunk hogy 4 pickkel megyünk neki a draftnak. Valami ajánlat kell hogy legyen Fieldsért az asztalon hogy Poles így megy neki a draftnak. Minden esetre nem sok jobb barátja van egy Wab-nak mint Keenan Allen párban DJ Moore-al. És ha még ide beesne egy Naber/Odunze azt megkockáztatom hogy a liga top3 WR sora itt lenne…

4 napja
Tomcsik Chicago Bears Michigan Wolverines 7 916
Keenan Allen érkezett egy negyedik körért
Cruyffista
Gyanús hogy miért adott túl rajta a chargers...
davemayer
Mert 18 millát vitt a capből? Öregebb? Rohadt mély az idei WR class és még kaptak egy extra 4. kört? Nem is értem
Miért…

Szerkesztette: Tomcsik

4 napja
Tomcsik Chicago Bears Michigan Wolverines 7 916
A kisebb problémákat megoldottuk úgy-ahogy . TE Kmet mögé, RB aki elkapni is tud. A 3 nagy lyuk viszont megmaradt, amit az 1db 1/9-cel kellene megoldani. Én még egy jó punter-t is szeretnék, mert szerintem nagy szükségünk lesz rá.
mortirolo
Mi az a 3 big need?? QB WR Edge?
ricsiii83
DL szerintem ordas nagy need. Billings , Dexter, Pickens 3-as van idáig. Ez se mennyiségre, se minöségre nem elég.

WR2 + WR3 - Depth chart jelenleg Velus Jones és Tyler Scott, lol

4 ordas nagy need - 5 draft pick
Toto21
Bevallom egy nagyobb nevet azért én is vártam, de ez van.

Amúgy C nagy need volt jött Bates. Poles bele van buzulva, szerintem kezdőnek hozta. Nem biztos hogy sexy de ha jobb lesz mint Whitehair meg Patrick akkor jók vagyunk.

Kellett S hozta Byardot aki szerintem teljesen jó és ár-értékben is helyén való.

Kellett TE2 Everett igazolás kifejezetten tetszik, nem is volt drága, főleg ha azt veszed milyen pénzeket kaptak nála szerintem sokkal rosszabb TE-k.

Futó szűkös volt jött Swift. Nekem ezzel az igazolással sincs bajom. Tudom sokan Saquont akarták de ha ismered Polest akkor ez sosem volt reális. Nem fog ennyi pénzt adni RB-nek. Ha így nézed 4 kezdő posztos needet megoldott. Lehet nem a legszexibb nevekkel.

Kell még WR ami bizonyosan jönni fog és ott még van több jobb opció.

EDGE2 biztos hogy jönni fog csak ugye mindenki Huntert akarta…(én Wonnumot vagy Dannaát szívesen látnám mindkettő fiatal, hajtós “munkás” ember akik nagyon hasznosak lehetnek Sweat túl oldalán.

DT na ez fejvakarósabb, van egy olyan érzésem hogy Armstead benne van a pakliban. Lehetnek még cutok is. Igazából már csak DJ Reader és Armstead maradt aki értelmesebb hacsak nem csúszik be egy nagyobb cut.

Eddig Poles hozott hasznos kiegészítő/csere embereket. Ilyenek is kellenek…

5 napja
Tomcsik Chicago Bears Michigan Wolverines 7 916
Na jó, most kikészültem gyerekek.

 x.com/mikegarafolo/status/1768016943359889616?s=46&t=6bnYcxXsprTslH2xX42SgA

Amen Ogbongbemiga érkezett XD Poles direkt az olyan FA-kre vadászik akikről nem is tudtam hogy léteznek XD
Tomcsik
segítek abban mit akartál mondani:

POLES TAKARODJ

money ballt játszik megint. sok nonameből majd összeteszi a kirakóst. De azt elfelejti, hogy egy Mahomes egymaga több talent-el rendelkezik, mint az egész keretünk.

Nem tudsz nyerni az NFL-ben ha nincs valamid, amivel jobb vagy a többieknél. Ezek a blue chip player-ek, na ilyenből nekünk kurva kevés van ( talán ha 2-3). Idén is posvadvány lesz az egész.
Toto21
Amúgy nincs bajom azbigazolással, Cole helyére kellett egy ST/csere LB , de amikor azért vársz valami nagyobb durranást és meglátod Amen Ogbongbemiga nevét akkor azért na XD

5 napja
Tomcsik Chicago Bears Michigan Wolverines 7 916
Na jó, most kikészültem gyerekek.

 x.com/mikegarafolo/status/1768016943359889616?s=46&t=6bnYcxXsprTslH2xX42SgA

Amen Ogbongbemiga érkezett XD Poles direkt az olyan FA-kre vadászik akikről nem is tudtam hogy léteznek XD

Szerkesztette: Tomcsik

7 napja
Tomcsik Chicago Bears Michigan Wolverines 7 916
Vikes Darnold 1év /10 Milla. Lehet Poles megint elboltolja az 1/1-et és végig az a mesteri terv hogy Fields köré építenek…

Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 4 éve
Tomcsik Chicago Bears Michigan Wolverines 7 916
Mivel ezen a héten úgy is szüneten vagyunk ahogy ígértem próbáltam írni egy kis összefoglalót a londoni eseményekről. Itt most nem mennék bele szakmázgatásba inkább megpróbálom átadni a meccs hangulatát hogy kicsit azok is átéljék akik nem olyan szerencsések hogy eljutnak egy ilyen eseményre. Az első körös jegyárúsításról lemaradtam így be voltam parázva hogy nem jutok majd ki a meccsre. A Viagogon és egyébb rabló oldalakon 200£ felett adták a jegyeket így gondoltam türelmesen kivárok. Aztán jött a szeptemberi jegyárúsítás megint rajtra készen álltunk az asszonnyal és úgy tűnt ismét nem sikerül jegyhez jutni. Nyomtam mindent mikor egyszer csak felugrott hogy you are in 😊. Nem is néztem a jegy árat azt se hogy hova szól csak nyomtam veszettül a buy opciot. Aztán mikor megkaptam az e-mail konfirmációt csodálkozva láttam hogy az egyik legjobb helyre sikerült jegyet vennem. 8. sor az oldalvonallal melett egy karnyújtásnyira a pályátol és mint később kiderült a Bears kispadjától is. Végre közeledett a várva várt hétvége. Sok eseményre került sor. A Tottenham stadionjában megnyitották az NFL boltot. Sajnos a meló miatt ide nem tudtam eljutni, pedig aki megtette begyűjthetett pár aláírást pl. Peanut Tillmantől, HHCD-től vagy akár Hickstől. A szervezés ahogy az angoloktól megszokhattuk első rangú volt. A Raiders és a Bears is “kapott” egy bárt ami úgymond a szurkolók főhadiszállása volt. Ez szerencsére egy köpésre van a melóhelyemről így ezt sikerült megnéznem. A bárban remek volt a hangulat. Mindenhol Bears dekoráció és tombola játékokon különboző Bears nyereményeket lehetett nyerni. Mivel az asszony és az 5 hónapos kisfiunk is velem tartott persze mi voltunk a bár egyik fő attrakciója, részben azért mert az asszony képes volt felvenni aznap egy zöld pulcsit 😀, részben azért mert mindenki fotózkodni akart a gyerekkel. A végén már gondoltam chargeolok 1£-ot képenként 😊 Néhány kép a bárból 😊

 mobile.twitter.com/nolltamas/status/1183511589770682368

 mobile.twitter.com/nolltamas/status/1183512522546208770

 mobile.twitter.com/nolltamas/status/1183513193215414273

A hangolódás után eljött a várva várt meccs nap. Hála égnek az asszony is egy Bearses pulcsit öltött magára és Vincent baba is teljes harci díszben pompázott 😊

 mobile.twitter.com/nolltamas/status/1183514165773819909

Megpróbáltunk hamar kiérni hogy biztos mindent meg tudjunk nézni a meccs előtt. Mindenki találhatott magának elfoglaltságot a meccs előtt. Az NFL shop színes választékkal várta az érdeklődőket, a hatalmas tömeget nagyon jól kezelték és a hosszasnak tűnő sor ellenére is gyorsan lehetett haladni. Gyakran lehetett találkozni segítőkkel és minden jól láthatóan ki volt táblázva. Nem tudom hogy sikerült de valahogy elfelejtettünk fotót lőni a stadion külsejéről... Persze minden féle amcsi kaját ki lehetett próbálni és sörből is volt bőven 😀 Még mielőtt bementünk a stadionba már látható volt hogy igazából a Bears van hazai pályán. Sokkal több Bears mezes volt mindenhol. Beérve a stadionba egy nagyon szép és modern létesítmény fogadott. Akárhogy is rühellem a Spurst (Arsenal fan vagyok) el kell ismernem hogy remekbe szabott stadionjuk van. Csak a baba pelenka cserélős szoba akkora volt mint a nappalim. Aztán a helyünkre érve láttam csak igazán hogy milyen jó jegyeket sikerült szerezni, főleg mikor kiderült hogy a Bears kispadja lesz előttünk 😊 . Kicsit féltem hogy a gyerek félni fog és nekiáll nyafogni de hála istennek kifejezetten tetszett neki a dolog 😊

 mobile.twitter.com/nolltamas/status/1183521461593608194

 mobile.twitter.com/nolltamas/status/1183521882995335170

A fülvédő mondjuk tuti életmentő volt. Persze ismét mindenki a babyvel akart fotozkódni. Az egyik család felhívta a rokonokat facetimeon hogy nézzék meg milyen cuki baby drukkol a Bearsnek. Ezt a képet meg kell mutassam 😊

 mobile.twitter.com/nolltamas/status/1183523632234008576

Ez pedig viszonyítás képpen hogy milyen jó helyünk volt.

 mobile.twitter.com/nolltamas/status/1183524143867842562

Mikor kifutottunk a pályára bebizonyosodott hogy miénk a hazai pálya, hatalmas üdvrivalgás fogadta a mieinket még Carrékat hatalmas boooo zás. Pineiro pont előttünk gyakorolt, az összes próbálkozását berúgja ahogy láttam, itt kezdtem megnyugodni hogy akkor rendbejött a térde.

 mobile.twitter.com/nolltamas/status/1183525474821128194

Vincent igazi Amcsi hazafiként viselkedett a himnusz alatt 😊 És nagyon happy baba volt

 mobile.twitter.com/nolltamas/status/1183526348767354880


 twitter.com/nolltamas/status/1183527477727158272

A meccs nem egészen úgy kezdődött mint vártam. 17:0-ál Vini is megelégelte a dolgot és úgy döntött beszunyál egy kicsit 😀

 mobile.twitter.com/nolltamas/status/1183528589217677316

Sajnos kikaptunk, de ha ezt előre tudom akkor is ugyanígy ott lettem volna. Fantasztikus volt a hangulat és borsódzott a hátam amikor több 1000 Bears drukker skandálta hogy lets go Bears. Mindenki pacsizott a TD-nél és mindenki talpon volt az utolsó negyedben. Egy remek családi nap volt ez. Minden félelmem ellenére az 5 hónapos kisfiam remekül viselkedett, sőt azt hiszem bátran mondhatom hogy kifejezetten élvezte a meccset. Kifelé jövet beszéltem néhány szurkolóval és mindegyik azt mondta hogy nagyon jó volt a hangulat és szinte a Soldier-en érezték magukat. Bevallom mikor megszületett a törpe azt gondoltam hogy na most vége annak az életnek amit eddig éltünk. Nem tudunk majd menni sehova és egyfolytában csak a szaros pelust cseréljük vagy csitítgatjuk a bőgő gyereket. Elhatároztuk az asszonnyal hogy nem így lesz. Hála istennek a gyerek imád emberek között lenni, már bevállaltuk vele a repülést is és igazából nem kellett feladni miatta az egész életünk. Én csak arra tudok bíztatni mindenkit aki esetleg kisgyermekes hogy nyugodtan menjen el szórakozni és vigye ki a gyerkőcöt akár egy meccsre is. A mellékelt képek mutatják hogy megoldható. Persze a meccs előtt tövig rágtan a körmöm hogy mi lesz ha fél a sok embertől, hogy majd nem fog tudni aludni, hogy a tömegben baja lesz stb. de szerencsére minden flottul ment. Amúgy ki kell emeljem a biztonságiakat és a segítőket. Minden sorban előre vettek minket a baba miatt és nagyon segítőkészek voltak. Az asszony kitalálta hogy csináljunk egy kis üzletet a gyerekből és adjuk bérbe a sorban állóknak 😀 A meccsen a feleségem kiment kajáért, persze rajta volt a gyerek a kenguruban. A Security pedig lehozta a kaját a helyünkre. Szóval tényleg mindenki nagyon segítőkész volt. Ha minden jól megy és egyszer sikerül kijutni Chicagoba is majd onnan is tudok írni egy kis élmény beszámolót. Remélem sikerült átadni egy kicsit a meccs hangulatát és hogy sikerült bátorítani a kisgyerekes családokat hogy vágjanak bele és nyugodtan jöjjenek ki egy Bears meccsre 😊

több mint 4 éve
Tomcsik Chicago Bears Michigan Wolverines 7 916
Na így egy kis alvás után hosszabban is belemennék ebbe a förmedvénybe. Szóval a centenáriumi nyitó meccs hazai pályán az ősi rivális ellen. Az első csapat már hetek óta erre a meccsre készült erre letesszük ezt a szart az asztalra. Egy teljesen érthetetlen, értelmezhetetlen támadó játékot. Én is úgy voltam vele hogy ne játszanak a kezdők értelmetlen pre season meccseket, de lehet ezt revizionálnom kell. Az egész meccsen nem volt meg a ritmus illetve olyan érzése volt az embernek mintha most játszana először együtt ez a támadó egység. Trubisky szar volt, de Nagy olyan hihetetlen gyengén meccselt hogy ez a szerencsétlen dupla olyan fosnak nézett ki. Csak néhány egész hihetetlen adat amit szerintem még sosem láttam egy NFL meccsen sem. Nagy a 3. negyed 10. percében hívta az utolsó futójátékot. Ezután 33! passz játék jött egymás után. (Ebből 3-at visszahívtak büntik miatt).

 mobile.twitter.com/wiltfongjr/status/1169858772187017217

Összesen 54 passz játékot hívtunk 12 futás mellett. Szóval hogy egy dimenziós volt a támadó sor az nem kifejezés. Montgomery egy kísérletet kapott a második félidőben, még Cohennek nem volt snappje a backfieldről.

 mobile.twitter.com/adamhoge/status/1169827276986306561

TE játék nem létezett úgy látszik ha nincs Burton akkor kurva nagy gondban vagyunk ez látszott már a Phily elleni PO meccsen is és tegnap is.

Az első félidőben egy olyan passz kísérletünk volt ami 10 yardnál messzebbre ment... Egyáltalán nem volt vertikális támadójátékunk.

Itt egy érdekes kép a Trubisky interception előtt. Bocsi a rajzolásért telefonon csináltam, de a lényeg látszik.

 mobile.twitter.com/nolltamas/status/1169952226095312896

Trubisky nagyon szarul olvasta a játékot. Az a corner route soha nem volt ott. Már a snap előtt eldöntötte hogy Robinsonra dobja. Ahogy berajzoltam hatalmas terület volt a pálya közepén üresen amit sosem használtunk ki. Arról nem is beszélve hogy itt még több mint 2 perc volt hátra a játékból nem értem miért nem a 1st downra mentünk. Ha itt még meg is csináljuk a TD-t hagyunk több mint 2 percet ARodnak hogy elmenjenek FG rangeig. Nagyon rossz time management amit már nem először látunk Nagytól. Amúgy Cohen itt simán megjátszható lett volna egy 1st downért.

 twitter.com/bearsbarroom/status/1169785760809197569

Itt megint egy nagyon szar read Trubiskytől. Volt vagy 5-6 dobása aminél a mázlin múlt hogy nem lett int. A bal oldalon ott volt a tök üres WR Trubisky meg bedobja a double coverbe.

 mobile.twitter.com/nolltamas/status/1169974255938932736

Érdekesen játszott a GB D tegnap. Tudtuk hogy az ILB soruk támadható. Igazából nagyon sok snapben egy extra falemberrel vagy 6 DB-el játszottak és egy S-t toltak feljebb és Martinez volt az egyedüli ILB a pályán.Ez néha hatalmas területeket hagyott a pálya közepén amiket Nagy nem vett észre és persze Trubisky sem. Holott itt van rá a példa hogy gyors rövid play action passzokkal ki lehetett volna használni a pálya közepét. Tudjuk hogy Cohen egy match up nightmare LB-k ellen.

 mobile.twitter.com/nolltamas/status/1169977104806621185

Amiben tavaly nagyon jók voltunk hogy a kritikus 3rd downokat jó %-al oldottuk meg.

 mobile.twitter.com/nolltamas/status/1169964584901500929

Itt van pl. egy kritikus 3rd down. 3&1 persze futni azt minek. Van egy atletikus QB-d aki legalább lábon jó de QB sneak az minek. Inkább dobjuk egy slopy TE screent amit GB védelem könyvből olvasott. Ismét látható volt hogy mekkora szabad terület volt középen amit meg se próbáltunk bejátszani...De már említettük a fussunk Pattersonnal 3&1 okosságot is. Néha kell egy jó kis szájbaverős izom foci amit elfelejtettünk tegnap.

Az amúgy elképesztő hogy Trubisky néha hogy nem lát a pányán.

 mobile.twitter.com/nolltamas/status/1169984572509032448

Robinson 10 yardos is körzetében nincs senki. 2 kezét feltéve integet, még ugrál is egy kicsit hogy hahó itt vagyok . Itt a teljes videó a játékról. Rá néz az emberünk, hogy nem lehet ezt észrevenni???

 mobile.twitter.com/nolltamas/status/1169985617951936512

Ugyancsak érdekes hogy ahogy említettem korábban a Packers sokszor 6 DB-el játszott ergo dime felálkásban és mégse tudtuk/akartuk beröffenteni a futást.

 mobile.twitter.com/johnathan_wood1/status/1169975875535872000

Tavaly nagyon jók voltunk büntetések terén. Na hát tegnap volt minden. Rengeteg büntetés. Egy driveon belül 2x futottunk ki az időből. Nevetséges és amatőr hibák. Tudom márírtam, de ez nagyon megmaradt. Szerintem sosem láttam még olyat egy NFL meccsen hogy 1&40 pedig már láttam egy párat... Ezt is említettük már, de érthetetlen hogy ilyen szoros meccsen ilyen szar támadó játék mellett 4&10-re nekimész ahelyett hogy megpróbálj egy 51 yardos FG-t. Ez persze azt az üzenetet küldi az új rugódnak hogy nem bízok benned, ami nem a legjobb pedagógia.

 mobile.twitter.com/mattschneidman/status/1169833117286195202

Ez meg hab a tortán hogy Tramon ilyet benyög hogy tudtuk hogy úgy van esélyünk ha Trubisky QB-t kell hogy játszon.

Az O line is megérne egy misét de az még egy külön elemzés lenne éstöbbet már nem szeretném nézegetni ezt a meccset...

Hogy legyen egy hangyapöcsnyi pozitívum a D jó volt. Labdát nem szereztek, de az nem is elvárható hogy olyan számokat hozzanak mint tavaly. Rodgers nyomás alatt volt végig. A futást öltük (2.1yard/carry) . 10 pontot engedtünk amivel normális esetben meccset kell nyerni. Még azért egy videót itt hagyok. Nevetséges hogy tavaly egyszer dobtak holdingot a Macket blokkoló O line emberekre. Úgy látszik ez idén se változik.

 mobile.twitter.com/johnathan_wood1/status/1169983038094282754

Persze ne értsetek félre ez nem a bírókon múlt. Sőt...

Leszarom hogyha jövő héten javítanak, ez az a meccs volt amit nehezen bocsát meg az ember. Az a félelmetes hogy ez a Packers nem jó csapat és kb. azon az egy ARod varázslaton kívül semmit nem csináltak és így is sikerült otthon kikapni.

Bocsi a telón szerkeztettem nem néztem milyen hozzászólások születtek közben, remélem senki nem volt olyan mazoista mint én hogy ilyen mélyen belemenjen 😊

Szerkesztette: Tomcsik

több mint 5 éve
Tomcsik Chicago Bears Michigan Wolverines 7 916
Volt egy kis időm így gondoltam írok egy kis összefoglalót mi is történt a játékosbörzén. A legtöbb nagy szakportál szerint remek lett az idei draftunk, sőt egy-két helyen egyenesen a legjobbnak tarják az idei classunkat. Szerencsére elég sok NCAA meccset tudtam nézni tavaly így nagyobb rálátásom volt a prospectekre, több volt a kedvenc játékosom, mint álltalában. Közülük kettő nállunk kötött ki így nagyon izgatottan várom mit mutatnak majd a szezonban. Nos csapjunk is bele a lecsóba!

Round 1 Pick 8 Roquan Smith LB Georgia

 cdn.vox-cdn.com/thumbor/Z1o7_e1IFfgIIzUtZazXaaaaam8=/0x0:3777x2518/1200x800/filters:focal(1278x66:1882x670)/cdn.vox-cdn.com/uploads/chorus_image/image/59104581/usa_today_10347570.0.jpg

Kicsit meglepődtem hogy Smith lett a választásunk mivel szinte biztos voltam benne hogy edge rusher vagy Nelson a célpontunk. Mivel nem mozogtunk fel és Chubb valamint Nelson is kiment féltem hogy behúzunk egy olyan rushert aki amúgy nem Top10 talent, de szerencsére nem így történt. Smith volt a legjobb játékos a boardon amikor mi következtünk és nem is variáltuk túl a dolgot. Néhányan Edmundsot várták, főleg hogy pár szaki úgy látta hogy van benne edge rusher potenciál, de Smith a készebb játékos. Pace tőle kicsit eltérő módon nem az athletic freak Edmundsot húzta, hanem a kiforrott sokkal inkább NFL kész Smithet. Ezzel a húzással biztossá vált hogy idén nem a develop projektek a célpontok hanem a kész, bizonyított játékosok. Ebben az évben már nincs kecmec és Pace win now módba váltott. Smith egy remek 3 down LB. Az egész pályát bejátsza, gyors, atletikus, de ami a legfontosabb főleg az ő pozíciójában hogy nagyon inteligens és ösztönös. Nagyon jól olvassa a játékot ezért mindig ott van ahol lennie kell. Remekül szerel. A PFF szerint mindössze egyetlen miss tacklet csinált a szezonban.

 mobile.twitter.com/PFF_College/status/939895238679760897/photo/1

Coverben is egészen kiválló, fel tudja venni az RB-t, TE-t sőt olyanra is volt példa hogy CB pozícióban védekezte le a WR-t az end zone sarkában.

 mobile.twitter.com/PFF/status/978274399806779392/photo/1

Az már csak hab a tortán hogy remekül blitzel így 6.5 sack állt a neve melett a szezon végén. Ezek melett pályán kívül is remek srác. Mindenki azt mondja róla hogy nagyon felkészült, sokat videózik az ellenfélről és igazi munka mániás. Remek vezető alkat akire mindenki felnéz az öltözőben. Szinte nem lehet gyenge pontot találni a játékában. Kis negatívum hogy kicsit alulméretezett és ha egy falember elkapja akkor nehezen szabadul a blokkról. Ez azonban ritkán fordul elő, mivel Smith nagyon jó abban hogy elkerülje a blokkokat. Hol is lehetne jobb helyen a Butkus díj győztese mint Chicagóban? Nagy kedvencem volt és örültem hogy hozzánk került, remek pick és szinte biztos vagyok benne hogy all pro lesz a srácból. Smith a modern LB megtestesítője, nem lepődnék meg ha harcban lenne a DPOTY címért.

 m.youtube.com/watch?v=HMzyyxmmITg


Round 2 Pick 39 James Daniels C Iowa

 mobile.twitter.com/IowaFBLive/status/866685587478069248/photo/1


Szinte biztos voltam benne hogy a második napon orvosoljuk az EDGE gondokat, Landry még bennt volt mikor mi jöttünk, így kissé meglepődtem hogy Danielsre esett a választás. Kettős érzéseim voltak mivel tudjuk hogy az OLB állomány nem túl acélos. Aztán kicsit átgondolva ez is remek húzás volt. Daniel szinte minden elemzőnél első körös volt, így ebben a pozícióban nyugodtan nevezhetjük ezt stealnek. Hiány posztra is jött, ráadásul rendkívül atletikus így remekül fog illeni Nagy blokkolási rendszerébe. Az hogy milyen atletikus is Daniels jól mutatja hogy a combine statjai szinte megegyezőek Calvin Ridley számaival, már ami a futást és magasugrást illeti, csak Ridley egy 100 fonttal kisebb WR...Szinte bármelyik poszton bevethető a fal közepén. Pace azt mondta G poszton számolnak vele, de C-ként is gyakorol majd. Én jobban örülnék ha Whitehair kimenne G-ba és Daniels maradna C-be, de majd a campben kiderül. Azonnali segítség lesz Trubiskynek, futás és passz blokkolásban is kiválló.

 mobile.twitter.com/PFF_Bears/status/990012320293244929/photo/1

 mobile.twitter.com/PFF_Bears/status/990012979046428672/photo/1

Daniels csak 20 éves szóval bőven van még benne potenciál. A Hawkeyes álltalában remek O line játékosok képzése terén, remélhetőleg Daniels folytatja ezt a hagyományt. A pályán kívül egy remek közösségi figura, nem balhés srác.

 m.youtube.com/watch?v=60_jVnF2nJc

Round 2 Pick 51 Anthony Miller WR Memphis

 mobile.twitter.com/NBCSBears/status/992083416467288064/photo/1

Mivel nem volt harmadik körünk már épp készülődtem szunyálni amikor megláttam hogy tradeltünk. Gondoltam valamelyik EDGE rusher tetszik Pacenak és akkor majd most orvosoljuk a pass rush problémát. Legnagyobb meglepetésemre Millert húztuk aki az abszolút kedvenc játékosom volt a drafton. A betett képen látszik hogy igencsak produktív karrierje volt. Sehol nem kapott ösztöndíjat, minden válogatón azt mondták hogy gyenge és kicsi. Majd a Memphis adott neki egy esélyt, amit Miller azzal hálált meg hogy minden létező WR rekordot megdöntött a frenchise történetében. Teljesen véletlenül csíptem el egy Memphis meccset és ott teljesen belezúgtam Miller játékába. Azután csak miatta megnéztem minden Memphis meccset amit csak tudtam.

 mobile.twitter.com/stoolmemphis/status/990033709905727489/video/1

Miller remek route futó és nagyon tudja hogy kell elszeparálódni az emberétől, nagyon veszélyes a mélységi labdáknál és mindig benne van a nagy játék esélye.

 mobile.twitter.com/PFF_College/status/988817602188402692/photo/1

 mobile.twitter.com/SconnieSports/status/984275252418052096/video/1

Rendkívül harcos, kompetitív játékos aki nem ismer lehetetlent. Az edzői nyilatkozták hogy Miller megszálottan a legjobb akar lenni. Akik ismerik mind azt mondják hogy soha nem láttak senkit ilyen keményen dolgozni. Az edzőknek kelett néha visszafogni, azt mondták az edzéseken is úgy tolja mintha SB-t játszana. Az edzések után gyakran kinnt marad még gyakorolni. Amikor megdöntötte a klub rekordot az egy meccsen belüli elkapott yardok tekintetében plusz berámolt 4TD-t másnap tovább maradt és gyakorolta az elkapásokat mert volt 4 dropja... Azt hiszem ez sokmindent elárul a mentalitásáról. Miller tud játszani a slotban és a szélén is, de slotból indulva a legveszélyesebb.

 mobile.twitter.com/PFF_College/status/977719471933722625/photo/1

Emelett screen játékokban is kiválló. Nagyon nehéz levinni, a volt WR coach szerint néha RB-nek érzi magát és előfordul hogy kifejezetten keresi a fizikai kontaktot a védőkkel. Szereti az ellenfél tudtára adni hogy ő a legjobb játékos a pályán. Az edzője mondta hogy volt egy meccs ahol a rossz időjárás miatt nem lehetett passzolni és Miller kiment a stábhoz és kérte hogy mögötte menjenek a futások, mert nem hagyja hogy megcsinálják a tacklet. Ezután Miller visszament a pályára és úgy játszott mint egy extra falember, 4 kulcs blokkot osztott ki, egyet közvetlenül a nyertes TD előtt.

 mobile.twitter.com/PFF_Bears/status/990026509523017728/photo/1

Nagyon magabiztos, nem beképzelt ez amolyan egészséges magabiztosság. Írt egy levelet a GM-eknek a draft előtt ahol kijelenti hogy ő a legjobb elkapó ebben a classban. A levélből jól átjön hogy milyen személyiség is Miller.

 www.theplayerstribune.com/en-us/articles/a-letter-to-nfl-gms-anthony-miller

Anthonyt szinte Nagy rendszerébe teremtették, pont azokon a pontokon veszélyes amiket Nagy szeret használni. Alig várom hogy lássam mit művel majd nállunk, abban biztos vagyok hogy mindent megtesz majd hogy bizonyítsa mindenkinek hogy ő a legjobb WR. Nem lennék meglepve ha bele szólna az OPOTY címbe.



Round 4 Pick 115 Joel Iyiegbuniwe LB Western Kentucky

 mobile.twitter.com/RickyBrumfield/status/990400668631535616/photo/1

A továbbiakban szorítkozzunk a becenevére azaz innentől Iggy 😊 Igazából ő az első fejvakarós pickünk. Voltak még bennt jól csengő edge rusher projektek ráadásul az ILB posztra Smith személyében hoztunk egy prémium játékost az első körben. Be kell valljam őt nem ismertem annyira így jobban utánna jártam a draft után. Egy inteligens, jó atletikai képességekkel rendelkező LB. Az apja professzor a Western Kentuckyn, ezért is kezdett el itt focizni. High karakter, amolyan mindenki megszereti 5 perc után jófiú. Nagyon jó ST játékos és itt azonnali segítség lesz nállunk is. Az area scoutunknak nagyon megtetszett hogy sokoldalú, fiatal, inteligens játékos. Bizonyos szituációkban pass rusherként is bevethető, főleg szélső blitzeknél veszélyes. A draftolása után sok helyen olvastam hogy Fangio ki akarja próbálni Kwiatkoskit OLB poszton így Iggy bekerülhet az ILB rotációba, illetve néha valószínűleg rusherként is használni fogjuk. Összességében nem egy rossz pick ő sem. Talán lett volna jobb választás is. Bár nem lesz kezdő, de úgy néz ki hasznos rotációs játékos lehet aki több poszton is bevethető és erősítés lesz a ST-ben. Csak egy évet játszott ILB-t az egyetemen szóval rengeteg fejlődési potenciál van még benne.

 m.youtube.com/watch?v=jCU1E2G6-4o

Round 5 Pick 145 Bilal Nichols DL Delaware

 mobile.twitter.com/DelawareFB/status/990296611204059136/photo/1

Az ötödik körben remek érték volt. Jó felépítésű játékos aki a mi rendszerünkben képes 5tech DE-t játszani, de a fal bármely pontján bevethető. Hicks eszetlen snap számot tolt tavaly így remélhetőleg Nichols hamar bekerül a DL rotációba. Jó pass rush potenciál van benne, de futás ellen is hasznos. Az East-West Shrine gamen hívta fel magára a figyelmet, ahol a keményebb játékosok ellen is jól teljesített. Ő sem lóg ki a sorból, ismételten egy jó karakterű srác akinek nagyon fontos a család. Nagy is ide járt egyetemre és ismeri a srácot ahogy páran az edzői stábból is.

 m.youtube.com/watch?v=8bpTgYP1RZ8

Round 6 Pick 181 Kylie Fitts EDGE Utah

 mobile.twitter.com/ChicagoBears/status/990316954467618819/photo/1

Jobb később mint soha így tehát a hatodik körre meg is érkezett a várva várt edge rusher Fitts személyében. Pace eddig minden draftján talált egy késői körös csiszolatlan gyémántot, lehet ebben az évben Fitts lesz a nyerő ember. Egy kemény, atletikus kátékosról van szó aki a futás ellen és a passz ellen is jól játszik. A méreteihez képest meglepően gyors és robbanékony. Nem sokkal volt lassabb a combineon mint Landry vagy Sweat csak ők könnyebbek nálla 10-15 fonttal.

 mobile.twitter.com/nflnetwork/status/970353209029156869/photo/1

Előzetesen 4-5 körre várták így sokan azt mondják hogy a draft egyik nagy stealje lehet. A kezdeti sikerek megtörtek miután többször lesérült. 2016-ban csak két meccset játszott és tavaly is tíz meccsen volt kezdő főleg lábsérülések miatt. Azonban amikor egészséges volt remekül játszott. Ha nem lettek volna a sérülései nem csúszott volna a hatodik körig. Itt már rá lehetett próbálni, ha végre elkerüli a balszerencse és egészséges marad akkor lehet megtaláltuk Floyd párját.

 m.youtube.com/watch?v=fcXewfpuYfs

Round 7 Pick 224 Javon Wimms WR Georgia

 mobile.twitter.com/JuCoFootballACE/status/960973088946089984/photo/1

Itt a hetedik körben már minden a potrnciálról szól és Wimmsben bizony van potenciál. Mindössze 2 éve kezdett el focizni, előtte kosárlabdázott a Miami egyetemen. Remek méretekkel rendelkezik és jó kezei vannak. A red zoneban nagyon veszélyes fegyver lehet. Tavaly fontos láncszemévé vált a Georgia O-nek és a rájátszásban nagy elkapásokkal segítette a csapatát. Nem túl gyors, nem a legjobb route futó, de a jump ballokat nagy százalékban lehúzza. Nem nagyon tud elszakadni a DB-ektől, de sokszor nem is kell neki, mert a magasságával megoldja az elkapásokat. Persze az NFL szinten ez nehezebb lesz. Sokat kell még fejlődnie főleg route futás terén , de blokkolásban és a labda fedezésében is van hova javulnia. Minden esetre olyan potenciál van benne ami a hetedik körben jó érték. Kis idővel és tapasztalattal egy jó 4. számú WR lehet aki nagy segítség lehet a QB-nak főleg az end zoneban.

 m.youtube.com/watch?v=0a4HcRY6pEM

Szóval ők lennének az idei draft class. Remélhetőleg beváltják a hozzájuk fűzött reményeinket és akkor egy jó évnek nézünk elébe. Nem szeretnék gradelgetni úgy hogy senki még egy percet sem játszott, de annyi biztos hogy nagyon ígéretesek a srácok. Isten hozta őket Chicagóban! BEAR DOWN!!!

 mobile.twitter.com/jarvishart/status/990726935528509445/photo/1

Az biztos hogy új szelek fújnak a szeles városban. Nagy érkezése óta pozitivitás áramlik a Halas Hallból. Nagy ezt megerősítendő különböző üzeneteket festetett a falakra hogy ezzel is ösztönözze a játékosait. Úgy néz ki jó pedagógus, a pozitív megerősítés nagyon fontos.

 mobile.twitter.com/ChicagoBears/status/991702405627678721/photo/4

Szerkesztette: Tomcsik

több mint 7 éve
Tomcsik Chicago Bears Michigan Wolverines 7 916
Itt az off season és ez azt is jelenti hogy valószínűleg hamarosan elvállnak az útjaink a jó öreg Cutlerrel. Idén szerencsére sok NCAA meccset sikerült néznem. Ennek apropóján készítettem egy beszélgetést Stezzel az idei QB classról és lehetséges teóriákról, hogy hogyan helyettesíthetjük Cutlert. A fórumon tán Stez és Baggio a leg naprakészebb az NCAA témákban ezért fordultam Stezhez. Vágjunk is bele.
Tomcsik : Elsősorban az idei QB class lenne a téma. Azonban LaCanfora NFL insider megint beizzította hogy a Chicago egyik prioritása lesz hogy megszerezze Jimmy Garoppolót... Engem ettől a hideg ráz. Neked mi a véleményed erről?
Stez :Én talán még Garoppolónak örülnék a legjobban, ha a csapatom jelenleg QB-needes lenne. Nagy előny, hogy valaki azért az NFL-ben sem volt elveszve. Persze a Patsnél mindig kérdés, hogy valójában az irányító mennyit is profitál az igen QB friendly rendszerből. De Garoppolo eddig nem vizsgázott rosszra. Az ő plafonja is magasan van, ilyen téren egyáltalán nem biztos, hogy jobb megoldás egy újonc a draftról.
Tomcsik:Én úgy látom hogy ha BB elenged valakit annak oka van. Ha Gerappa valóban olyan jó lenne BB nem engedné el... Brady 39 éves. Ha BB úgy látná hogy Gerappa lenne a megoldás nem engedné el. Máskor is beáldozott BB nagy nevű playákat ha úgy érezte pótolni tudja őket. Ő nem az a szentimentális fazon, és ha azt érezné helyes döntésnek szemrebbenés nélkül beáldozná Bradyt is.
Stez :I tt sokan kicsit évedésben vannak.BB nem azért zseni, mert akit elenged az nem jó játékos és hanyatlani kezd a formája, amit BB előre lát. BB azért zseni, mert ő bárkit megfelelően tud pótolni. Megtalálja a megoldást.
És Garoppolóval pedig nincs választása. Ha Brady valóban 3 évig játszani akar még, BB sarokba szorul, mert szinte esélytelen, hogy Garoppolót meg tudja tartani, egyrészt az ő szerződése hamarosan lejár, és már tudja, hogy ha kimegy a piacra, kezdőnek elviszik, ráadásul kurva sok pénzt fog kapni, hiába csak 2 meccsen játszott. Lásd Osweilert. Másrészt pedig Garoppolo ha marad a Patsnél, játszani nem fog Brady mellett. A Pats pedig nem fog odatolni neki franchise QB pénzt, amíg Brady játszik, márpedig Garoppolo mindjárt UFA, Brady meg 3-5 évig akar játszani. Ütik egymást. Így pedig Belichick választhat, hogy elengedi Garoppolót jövőre FA-ként, amiért kapna a Pats egy 3. körös kondit, vagy inkább most eladja, de akkor 1+valamit is kaphat. Ez üzlet, és Belichick nyilván akkor a csere mellett dönt majd. És szerintem ebben a formában jól is teszi, mert Garoppolót nem fogja tudni a csapathoz láncolni olcsón, amennyiért meg igen, annyiért nem éri meg, hogy évekig még padozzon, meg hely sincs a Patsnél erre, ez luxus.
Tomcsik : Pont úgy látom hogy ha BB bárkit pótolni tud akkor akkor Bradyt is pótolni tudná és ha úgy gondolná Garoppolo olyan jó akkor nem érdekelné hogy Brady meddig akar játszani... Brady 39 Garoppolo 25 nállam nem lenne kérdés.
Stez : Persze, nálad. De a hof irányítód, a klub legendáját nem cseréled le csak úgy, főleg, hogy a Patsnek nincs hová javulnia, ez a majom 67 évesen is beugrott, aztán 28-2-es td-pickes mvp szezont tolt.
Semmifele visszaesest nem lehet rajta latni, epp emiatt szemét a helyzet, mert nem tudod mire fogni, hogy ha Garoppolo rossz lenne, akkor miért küldted el Bradyt. A Patsnek a jelenlegi Bradyvel ezerszer nagyobb eselye van nyerni, es BB azt jatszatja, akivel ugy véli nagyobb a sansz.
Tomcsik : Gerappa 2 meccsen volt kezdő. Matt Barkley több meccset tolt nállunk és két meccsen jó is volt. Arróll nem is beszélve hogy a Bears nincs olyan helyzetben hogy beáldozzon egy 1+4 . kört mert 1000 lyuk van a roosteren. Valamint nyilván Gerappának egyből zsíros szerződést kell adni, ha viszont új QB-t húznánk akkor azt mi építjük fel és 5 évig olcsó is lenne.
Stez : Ez tény, de ha azt nézed, alapból első körből kúbét húznátok, szóval az nem téma. Akkor ha belegondolsz, egy 4. kört tennétek rá a QB-kérdés megoldására, ha Garoppolót megkapjátok ennyiért.
De szerintem nem is kapnátok meg, bár ez az én véleményem.
Mindenesetre, akár Garoppolo, akár draftról irányító, a Bearsnél ez nagy need, szóval bármelyiket meghúzza, rossznak nem lehet mondani a posztot.
Tomcsik : Hát 1/3 meg egy negyedik kör szerintem túl nagy ár egy 2 meccsen kezdő QB-ra
Stez : Ha a scoutjaitok és a GM úgy véli, Garoppolo franchise QB, akkor még ennél többet is fogtok érte adni. Szubjektív, ki szerint mit ér, mit tud, de az NFL-ben ugye a QB aranyat ér, ezért adogatnak Bradfordokért is első köröket, ha úgy vélik, javíthat a csapaton. Én mondjuk nem hiszem, hogy a Bears Garoppolot elviszi. Inkabb megy o San Franciscoba, ahol Shanahan konnyiti a dolgat.
Tomcsik 😀e akkor térjünk is rá az eredeti témára 🙂
Ugye azt mondják hogy az idei QB class az egyik leggyengébb hosszú évek óta. Persze mikor ha nem most vagyunk olyan szerencsések hogy 1/3 húzhatunk. Te hogy látod valóban ilyen gyenge az idei QB class?
Stez :Jah, én odzkodom ettől a classtol.
Hogy őszinte legyek, szerintem Bortles a jelenlegi classban a legjobb lenne peldaul.
Tomcsik :Idén ahogy bele folytam az NCAA-be valóban nem a legerősebb a QB felhozatal,de
én úgy látom hogy a Bortles, Manziel vonalnál azért nem rosszabb.
Amúgy van szerinted olyan QB aki legalább ér top10 et idén?
Stez :Az a baj, hogy mindenkiben van olyan, ami nekem nagyon nem tetszik és ami miatt én nem adnék érte ilyen cetliket. Egy első kör más, mint egy top5-7 mondjuk.
Tomcsik : Szerinted ki a legjobb idén? Ugye nagyon sokan Mitch Trubiskyt hypeolják, de hogy őszinte legyek kirázna a hideg ha őt húznánk, főleg ha 1/3-on.
Stez : Hát, ez jó kérdés, ki a legjobb
alapvetően nekem egyik sem kéne 😀
Toimcsik : Nekem DeShaun Watson lenne a választásom
Egyrészt az interior O lineunk tán a legjobb a ligában ha mindenki egészséges és Watson alkalmas lenne read option játékokra ami hatalmas fegyver lehetne Howarddal a fedélzeten.
Másrészt benne van a győztes mentalitás, a leadership ami Cutlerből igencsak hiányzott. Mondjuk 1/3 sok érte is, de egy letrade esetén 10-15 hely körül örülnék neki
Stez : Nekem biztosan nem. Nálam ő egy gyenge Mariota, csak Mariota szvsz pontosabb, komplettebb, és ami nagyon lényeges, nem dobálta sorra a pickeket. Ha tudna vigyázni a labdára, top3 pick is lehetne, akár Mariota, de nálam nincs azon a szinten. Döntéshozatalban hanyag, sokszor azt láttam, hogy csak elhajítja a fenébe a labdát, aztán oldja meg az elkapó, ennek eredménye is a sok pick. Mindezt úgy, hogy Watson azért kifejezetten jó segítséget kap, az elkapói sosem voltak szarok. Ha azok lettek volna, könnyen lehet, hogy sokkal több pickje lenne. Nem egy játéknál konkrétan kb. azt látod, hogy fel sem néz, de már hajigálja a labdát. Ezek hülye, hanyag döntések, amiket az NFL-ben nagyon büntetni fognak. És azt se látom, hogy erőssége lenne a pre-snap read. Ő eldönti magában, hogy oda dobja, megdögölhet mindenki, akkor is oda fogja dobni. Szerintem Watsonnak nagyon sok munka lesz, hogy a játékról a tudását fejlessze. Szvsz nagyon hiányos.
És igen, leader, de egyetemen Manziel is az volt, nála keményebb faszi nem volt, a pályán nem ismert poént.De ez nem mindig elég. Csomó dobását, döntését nem értem, egyszerűen hogy gondolta. Mintha maddenezne.
Tomcsik : Hát nállam az kicsit ellent mind ennek hogy pont a nagy döntőn egy brutál Bama D ellen 4 elkapója is 100 yard fölé jutott. Osztotta szépen a labdát mindenkinek nem csak annak akit előre kigondolt.
Stez : Jó, nyilván nem mindig jellemző ez, nem minden passznál vannak ezek
de párszor igen. Szerintem első kört ér Watson, de top5-10-et még nem adnék érte.
Tomcsik :Ami nállam mérvadó vele kapcsolatban hogy 2x is nagydöntőt játszott és mind a 2x jól játszott. Ráadásul az Alabama D-ből sok játékos elit lesz az NFL-ben is. Nekem ez azt sugallja hogy mentálisan erős, bírja a nyomást és amikor a legjobban kell akkor jót hoz
Stez : Ezek jó jelek, de az NFL nagyon más lesz.
Tomcsik : És mi a véleményed Traubisodáról?Scoutok szerint ő a leginkább NFL ready mert pro style offenseben tolja...
Stez : Jó lehet, benne van fantázia szerintem. De rengeteget kell tanulnia a védelmekről, és a döntéshozásain is javítania kell, ezeket a wtf dobásait elfelejteni. Ezért mondom, nálam mondjuk egy ilyen játékos nem ér top10-et, de első kört igen.Trubisky nekem annyira nerm gáz.Csak alapból ítélj meg valakit, aki konkrétan egy szezont tud felmutatni az egyetemen, amikor játszott normálisan.
Ha draftolod, lehet leszakítod vele az eget, vagy rálelsz a következő Gabbertre.
Tomcsik : Hmm Baggioval dumálgatram múltkor. Ő azt mondta neki herótja van tőle. Na az meg a másik hogy egy szezont tolt kezdőként
Stez : Nekem nincs vele bajom, csak alapból én pályára nem küldeném első évében, projekt, akiben ott van, hogy franchise QB legyen. De én nekem Bortles jut eszembe róla a játékát látván, csak Bortles ugye nudlifalváról jött.
Tomcsik : Akkor térjünk ki még egy névre akit első körben emlegetnek. Deshone Kizer.Fizikálisan neki van a legnagyobb upsideja. Én viszont őt nem kedvelem 1 QB-nak nem csak atlétának kell lennie. Nálla gondok vannak a dobás mechanizmussal
Stez : A hármas közül nálam ő van leghátrébb, nála mindennel gond van 😀. Egy jó QB-classban Kizer szvsz 3. körös lenne maximum.
Tomcsik : Szerinted van még QB aki oda furakodhat az első körbe?Nekem van még 2 prospect aki valszeg 2. körös lesz, de nem zárnám ki hogy felkúszik első körbe a combine alatt pl pint Kizer helyett.
Stez : Kaaya szvsz kimegy 2. körben, de nem tudom, ér-e annyit... Mentálisan javulnia kell, a nyomást kezelnie.Szerintem amúgy nincs más, aki első körben mehet, de én például Kirezt sem tartom annak. Más kérdés, hogy el fogják vinni mindegyiket.
Tomcsik : Én is Kayaara gondoltam. Nekem ő valamiért tetszik. Nem volt körülötte olyan support mint az előtte említett 3 úriember előtt.
Stez : Inteligens, csak ez ugye nem mindig ér sokat.
Tomcsik : Chicagóban elférne egy intelligens QB aki tud vigyázni a labdára. De Kayaanak padoznia kéne egy évet.
Stez : Többet is.
Tomcsik : Egy nevet még gyakran összeboronálnak velünk 😛atrik Mahomes. Bivaly karja van. Nem nagyon van olyan dobás amit ne tudna megdobni....Valahonnan de ismerős ez... Ja Jay Cutler...Szerintem belőle ilyen következő Jay Cutler gunslinger irányító is lehet... Nem hiszem hogy Chicagóban most erre lenne szükség. Viszont lehet belőle egy nagyon jó QB is, ha tanul és nem teszi magáévá ezta gunslinger stílust.
Stez : Ja, ő ügyes gyerek. Szvsz csak projekt, jó 2 év padozás kellene, de amúgy ő nagyon jó alapanyag. Jól rémlik, ő a baseballos gyerek?
Tomcsik : Igen. Russel Wilson feeling 🙂Az tuti hogy a kar erővel nem lesz nálla gond. Nagyon szép hosszú labdái vannak.
Stez : Ja, hát atleltikusság megvan, itt a tudás a kérdés, mert ugye tanulnia kell a játékot, a védelmeket, az olvasást, illetve a mechanikáját csiszolni kell, mert például ágyugolyó karja van, de amikor láttam játszani, akkor 10 yardra is bombázta a labdát, az elkapónak meg kitört a keze, de ő amúgy nagyon jó projekt alapanyag.
Tomcsik : Igen második körben el tudnám fogadni. Baylor ellen volt asszem hogy közel 600 yardot passzolt. Van ráció a srácban.
Stez : Voltak meccsei, ahol annyit passzolt, mint én egy 4x15 perces madden-meccsen, rookie defense ellen, ja kérdés, amikor végig pengének kell lenni, a legjobb védelmek ellen, akkor mi lesz, meg a nyomást azért mikor hogy kezeli, a mechanikáját rendbe kell rakni, mert nagyon ott van benne a baseball gén.
Tomcsik : Amikor láttam játszani nem volt beszari. Bevállalta az ütéseket és elég atletikus szépen mozgott el a nyomás elől és volt pár szép futása is. Alapvetően ha te lennél Pace mit csinálnàl? Trade Garoppoloért? QB első körben ( netán egy letraddel?) vagy egy 2. körös prospect és vissza hozod Hoyert vagy Barkleyt? A jövő évi QB classt jónak mindják 🙂 ha szívunk még egy évet lehet első körös frenchise QB 🙂. Persze az a Pace & Co vège lenne egyben
Stez : Felkötném magam 😀
Tomcsik : Ez nem volt az opciók közt 😀
Stez : Attól függ. Pace-nek sietnie kell-e, mert egy ideje nem tud javítani a csapatán GM-ként. Ha ebből indulok ki, nem lepne meg a csere. Én GM-ként egyébként nem draftolnék idén top10-ben irányítót, QB-needesként sem. Maximum akkor ha jó cserelehetőség, élnék vele, vagy húznék a drafton akár 2-3 projekt irányítót is, de top pickkel? Nem.
Tomcsik :Valahogy én is így látom. Én megpróbálnám Watsont egy letrade esetén 10-15 közt... Persze kérdés lenne-e trade partner és hogy bent lenne-e addig. Vagy vissza hoznám Hoyert és hoznék egy második körös projektet Kayaa vagy Mahomes személyében .Én a Garoppolo üzlettől fázok. Azonban pénz van dögivel. Top 5 cap space. 1/3-on igazi all pro kaliberű impact playa is elérhető lenne. Jonathan Allen, Myles Garett, Jamal Adams, Malik Hooker, stb stb....
Stez : Én Garrettől is fázom. Nem látom, hogy a Bearsnek rusher kellene, van két jó, ellenben secondarybe safety nagyon is elkélne, corner is, ezekből remek a class, kellene elkapó, akár megy Jeffery, akár nem, White komolytalan vállalkozás, ezek mellett első évben nem muszáj sztárkúbé, a piacról szerintem elhoznám Glennont, mellé meg draftról 1-2 projekt játékost és ennyi.
Tomcsik : Tehát én leginkább amellett vagyok hogy húzzunk ki egy impact playát 1/3-on. Hozzuk vissza Hoyert. Szerintem ha 8-8 körül végez a csapat akkor Pace még maradhat. Ez pedig elérhető egy Hoyerrel. Főleg ha FA-n jól igazolunk és jókat draftolunk. Idén FA-n is vannak jó playák a needjeinkre és a draft is erős azokon a posztokon amik needesek ( CB,S, 5tech DE, TE, QB) QB-t levéve tökéletes a választék FA-n és draft. Végül is nagyjából egyet is értünk 🙂
Köszi az idődet. Jó hogy ilyen kötetlen beszélgetés volt nem pedig csak dög uncsi statokkal untatjuk majd a " közönséget"
Stez : Én alapból sokat foglalkozom drafttal, combine-nal, meg szezon közben nfl, mivel a nemzeti sportnál dolgozom, kb. napi szinten vannak ezek a témák.
Tomcsik : Remélem nem untattalak.
Stez : Nem, GM-játék miatt meg IRL draft miatt aktuális a téma.
Köszönöm szépen az idődet és a beszélgetést.

több mint 4 éve
Tomcsik Chicago Bears Michigan Wolverines 7 916
Végre meccsnap és pont belenőtt a ruhájába! Go Bears! Ma megnézzük apuval az első meccset 😊

 mobile.twitter.com/nolltamas/status/1159472562260389888

 mobile.twitter.com/nolltamas/status/1159472423970004992

 mobile.twitter.com/nolltamas/status/1159472270152228864

több mint 4 éve
Tomcsik Chicago Bears Michigan Wolverines 7 916
Ahogy ígértem írtam pár sort az ígéretes UDFA igazolásokról, csak közben megszületett a kisfiam szóval gyarapodott a Bears fanok száma 😊 Az iromány a böfik és pelenka cserék szünetében született 😊

Na de csapjunk is bele!

Emanuel Hall WR Missouri

 mobile.twitter.com/emanuelhall/status/907798780178829312/photo/1

Lehet hogy érdekes hogy egy WR felkerült erre a listára, de engem sokkolt hogy Hallt nem draftolta senki. Emberünk a legtöbb helyen 3-4. körös prospect volt és simán van benne olyan potenciál hogy megcsíphet egy helyet. Remek méretei vannak és emellé egy igazi speedster. 6,2 magas 201lbs és 4.39 et repesztett 40 yardon. Nem a legjobb route futó, és a méretei ellenére nem játszik olyan fizikálisan viszont egy igazi mélységi célpont akiben mindig benne van a nagy játék. Ha a sebességből adódó szeparációt nézzük ő volt az egyik legjobb WR ebben a classban. Atlétikailag remek. Távol ugrásban 11.9 ér ugrott ami a legjobb egy WR-től és minden pozíciót figyelembe véve a 2. legjobb a combine történetében. A szezon nagy részében ágyék problémákkal küzdött majd hirtelen elhunyt az édesapja ennek ellenére 828 yard/6TD hozott össze. Furcsa hogy pont velünk akart szerződni mivel a WR corp talán az egyik legmélyebb a rosteren, de ha ST-ben jó lesz akkor kiütheti a nemrég igazolt Marvin Hallt. Nem is értem hogy lett UDFA, állítólag a csapatok nem szerették az orvosi papírjait és a hozzáállását...
Itt egy jó kis elemzés róla

 mobile.twitter.com/jacobinfante24/status/1122525233351667720



Dax Raymond TE Utah State

 mobile.twitter.com/usufootball/status/1122293704406908928

Burton ok, de a Shaheen project eddig nem alakul jól, mellettük van Braunecker és ezzel kifújt adolog így Raymondnak jó esélye van megcsípni egy helyet. Jó méretei vannak 6-5 magas és 255 font. A kezdő sebessége elég remek és a lassabb ILB-k ellen jó matc up. Emelett agresszív blokkoló a futásoknál, sípszóig játszik, bár a technikáján lesz még mit csiszolni. ST-ben hasznos gunner lehet. Az UDFA igazolások közül neki adtuk a legtöbb pénzt.



Alex Bars OL Notre Dame

 mobile.twitter.com/mattfreemanISD/status/1082027770002227200/photo/1

Nem vettünk zsákba macskát mivel Hiestand volt a pozíciós edzője az egyetemen. Egy sokoldalú játékos aki több helyen is játszott az Irish falában. Remek méretű 6-6 magas és 312 font. Igazán fizikális és atletikus. Futásoknál remekül ér fel a második szintre ahol az LB-knek nem sok sansza van. Futás blokkban remek főleg a húzásoknál és pass protban is jó teljesítményt nyújt. A technikája kifinomult, kiválló az első “ütése”, igyekszik mindig a védők előtt maradni. Mint álltalában a Notre Dame falembereknél Barsban is megvan a “piszkos” kemény játék. Szereti ha úgymond támadhat és földre viheti a védőket. A lenti Youtube videón is látható hogy s védők szinte mindig a földön végzik Bars ellen. Gyengesége talán hogy a lábát néha túl egyenesen tartja és ezért ki lehet borítani az egyensúlyából illetve a laterális mozgásán lehetne még csiszolni. Összességében egy kompakt játékos és néhány szakérő azt tartja hogy akár Long utódja is lehet a közeljövőben. Ez után a jellemzés után azt gondolhatnánk hogy egy 2-3. körös prospectről beszélünk akkor mégis hogy lett UDFA? Nos a dolog szépséghibája hogy a térdében mindkét szalag elszakadt és még most is lábadozik a sérülésből. Ha felépül akkor viszont nagy fogás lehet.



Mathieu Betts Edge Laval University Canada

 mobile.twitter.com/rougeetor/status/1122267061449838592/photo/1

Betts 35.5 sacket szerzett az egyetemen. A Canadai college fociban rengeteg díjat bezsebelt. Háromszor egymás után nyerte meg a Down Lineman of the Year díjat és kétszer segítette bajnoki címhez a csapatát. Meghívást kapott az
East-West Shrine Game-re ahol jó benyomást tett a scoutokra. 6-2 magas és 254 font. Bár lehetne kicsit magasabb egy jó felépítésű atletikus játékos. Meglepően technikás akinek elég jó a pass rush move repertoárja. Bár nem lehetett ott a combineon 4 NFL csapat köztük a Bears is elment Kanadába megnézni a “pro day” edzését ahol szép eredményei voltak. A three cone drill eredménye 6.77 volt ami a legjobb lett volna a combineon és mint tudjuk ez a pass rusherek egyik legfontosabb tesztje. Ha Fitts és Irving nem kapja össze magát Betts elcsíphet egy helyet.



Chuck Harris DE Buffalo

 mobile.twitter.com/UBFootball/status/1041143797550342145/photo/1

Bár azért nem valószínű hogy ő lesz a következő Khalil Mack mégis ígéretes project lehet belőle. 6-4 magas és 255 font. Tipikus OLB méretekkel rendelkezik. 6,5 sack és 2 FFB került a neve mellé a szezon végén amit sérülések miatt nem tudott végig játszani. Futás ellen is jól dolgozik. Remek atlétikai és fizikai adottságai vannak. Pár szaki az egyik legjobb UDFA igazolásnak tarja. Meglátjuk mi sül ki belőle, de van esélye hogy megragadjon.



John Baron K San Diego State

 mobile.twitter.com/SDSUFootball/status/1057995874335285253/photo/1

Kicker és ezzel mindent el is mondtam 😊
Ha nem baj róla nem teszek be highlight videókat. Alakul a K harc a training campre. A nagy számok törvénye alapján csak bejön az egyik.

Szerkesztette: Tomcsik

több mint 7 éve
Tomcsik Chicago Bears Michigan Wolverines 7 916
Off.-

Ennek mi értelme amit csinálsz? Szvsz hasznosabb lett volna ha besegítesz emptyéknek az ismertetőkbe. Itt meg gyak leírod majdnem ugyanazokat mint ők korábban. Így két helyen is el lehet olvasni. Csudi jó.
peach
Ezt azoknak csinálom akik mondjuk csak ide járnak és nem máshol nézik meg. Volt rá érdeklődés. Empty ismertetőit nem néztem, nem tudom mit írtak. Én is megnéztem rengeteg videót és próbáltam leírni az én álláspontom is. Pl pont Empty volt aki nem értett velem egyet amikor Billingst Donaldhoz hasonlítottam, szóval nem teljesen ugyanazokat írtuk. Van itt pár ember aki csak felugrik néha a BEARS topicba pár percre hírekért nem nem tudja vagy nincs ideje nézegetni a többiek írásait... Ha valakit érdekel elolvassa ha nem nem...

több mint 3 éve
Tomcsik Chicago Bears Michigan Wolverines 7 916
Srácok 2 konferencia döntőt játszottatok zsinórban. Az elsőre még lehetet mondani hogy mák volt és a 49-Ers nagyon össze csukta a csapatot, de idén a liga egyik legjobb támadó gépezete volt a tiétek egy MVP formában lévő Rodgerssel. A védelem amit annyira szídtok DVOA alapján top 10 volt és tegnap szerzett 3 labdát amivel nem tudtatok élni. Az hogy nincs support cast Rodgersnek... Hát nem tudom de szerintem nálatok van a liga egyik ha nem a legjobb O fala, a liga egyik legjobb WR-e és egy elit meg 2 jó RB...Persze szar 2 x kiesni a konferencia döntőben, de a világ vége hangulatot nem értem. Nem látom/ hiszem hogy Rodgers el akarna menni. Pedig nem lennék szomorú ha eltűnne a csoportból. Idén kap valami fasza WR-t a draftról, meg húztok végre valami normális ILB-t és ez a csapat amíg Rodgers itt van mindig esélyes lesz a SB-ra. Na ennyi dícséret után még azt várjátok a végén hogy beírjam hogy Go Packs Go 😊 SOHA 😊

több mint 5 éve
Tomcsik Chicago Bears Michigan Wolverines 7 916
Srácok most hogy végre nyertetek kell valami jó ómen, valami vidám dolog! Nos a csöcsök már foglaltak... DE!!!!



Tradíciót teremtek! A Browns győzelmek után jöjjenek a seggek!!! 😀 Na meg hogy Drip a Browns topikot se tudja pörgetni melóba 😀 Drip dolgozzá 😊

Szerkesztette: Tomcsik

több mint 7 éve
Tomcsik Chicago Bears Michigan Wolverines 7 916
Amúgy asszony volt a legjobb... Kérdezte tegnap hogy nézem-e majd a meccset... Mondom persze drágám, mint minden vasárnap.... De minek? Úgy is kikaptok és másnap mikor megy melózni én reggel majd sírok megint hogy milyen szarok voltunk... Amúgy kivel játszunk...??? Jaguars...Az a szar csapat akiket láttunk 2x is Londonban és idén már nem akartál jegyet venni a londoni meccsükre, mert hogy szarok? Igen drágám ők... Na akkor talán reménykedhetsz... De drágám amúgy miért nem váltasz csapatot? A BEARS szar, mi értelme van így meccset nézni...Szívem az nem úgy megy... De miért? Legyél Falcons drukker azok most jók nem? Voltunk a meccsükön is még pólód is van... Jó tudom Bears mezed is van meg puccsid meg minden, de ha akarod veszek neked Falconsosat karácsonyra.... Szívem ez nem így megy. Egy igazi drukker nem váltogatja a csapatot, akkor is drukker marad ha szarul megy.... Ok életem hülye vagy... Sör a hűtőben, nasi a szekrénybe...Ja és az ciki lesz ha a Jagstől is kikaptok, szóval gondold át ezt a csapat váltós dolgot....😀