Bowl-beharangozó [12/21]

Írta: r.baggio — 2015. december 21., 12:56

Az MNF-et megelőzően két egyetemi gárda igyekszik feltenni a pontot sikeres alapszakaszára.

Bowl-beharangozó [12/21]


20:30 Western Kentucky Hilltoppers vs South Florida Bulls – tv: ESPN

Hol?
Marlins Park, Miami. A Miami Marlins baseballparkja 2012-re készült el az Orange Bowl stadion helyén, a város Little Havana negyedében. 37,442-es kapacitásával az MLB harmadik legkisebb arénája, behúzható tetővel, legismertebb megkülönböztetőjegye a Miami esszenciáját megtestesíteni igyekvő „home run jelzőszobor”. Amerikai futballra meglehetősen fura választás a pálya elhelyezése miatt, mint az az ülésrend ábráján is kitűnik. A Cactus Bowl ideiglenes Chase Fieldre költözésével jelenleg az MBB a négy bowl egyike, amit baseballstadionban játszanak.

 

Miért?
A Big East utódja, az American Conference a csoport 2013-as bővítésekor határozott több új bowl létrehozásáról, legalább 6-6-os mérleggel záró csapatainak utószezoni szereplését bebiztosítva. Ezek egyike lett a Miami Beach Bowl, melynél kis meglepetésre nem az Orange Bowl már bejáratott helyszínét, a Sun Life Stadiumot jelölték ki, hanem a Marlins franchise-zal együttműködve a már említett Marlins Parkot. Az American partnere 2015-ben a Conference USA, az első alkalommal tavaly a független BYU Cougars kapott meghívást a Memphis Tigers mellett. A BYU-Memphis a 2014-es bowl-szezon egyik legjobb meccse volt, a két hosszabbításig és tömegverekedésig fajuló drámát a Tigers nyerte 55-48-ra.

 

Mit kapnak a játékosok?
Bluetooth kihangosítót, Oakley Blade Wet/Dry 30 hátizsákot, Under Armour sapkát, napszemüveget, strandtörölközőt, vízálló mobiltokot és a bowl logójával ellátott labdát.

 

Kik játszanak?
Western Kentucky Hilltoppers (11-2, 9-0): A Conference USA bajnokai csoporton belül egyszer sem találtak legyőzőre, a non-konf menetrend során voltak csak kénytelenek fejet hajtani az Indiana és az LSU otthonában. A parádés C-USA-beli „hadjáratot” a Southern Miss skalpjával nyugtázta a Toppers a döntőben, mellyel az FBS-hez 2008-ban csatlakozó program első csoportgyőzelmét aratták és külön öröm, hogy Jeff Brohm HC is hosszabbított.

South Florida Bulls (8-4, 6-2): Willie Taggart 2013-ban a Western Kentucky-tól érkezett Tampába, és első két szezonja olyannyira nem alakult fényesen, hogy a nyáron több helyen már az esetleges kirúgásáról cikkeztek. Sőt 2015 szeptemberében és októberében is, hiszen 1-3-mal startoltak (bár retrospektív csak a Maryland elleni zakó problémás, a Florida State-től és a Memphis-től ki lehetett kapni), de ekkor új fokozatba kapcsolt a Bulls, jóllehet a Navy elleni vereség miatt a konfdöntőtől lecsúsztak a Temple mögött, hiába ütötték az Owls-t simán. A menetelés Taggart esetén is kontraktusa megújításában kulminálódott.

Kire figyeljek?

USF
1. Marlon Mack (RB) – sophomore
2. Deatrick Nichols (CB) – sophomore
3. Sean Price (TE) – 5. kör
4. Eric Lee (DE) – udfa
5. Thor Jozwiak (G) – udfa

Mack volt 2014-ben az év újonca a konferenciában, idén pedig 115.7 yardot átlagol meccsenként. A második helyezett 16 yarddal van lemaradva átlagban tőle az Americanben... Ma 101 egységre van szüksége az iskolarekordhoz. A kiemelkedő évet futó Temple 230 yardot engedett Macknek, aki 9 touchdownnál tart momentán. Nichols hasonló tehetség a maga nemében. A harmadik legtöbb szerelést (8.5 negatív) bemutató védő 4 picket fogott, másik négy passzt leütött, okozott két fumble-t és egyet össze is szedett. Igazi playmaker.
Őket nem lehet draftolni, a többiek viszont inkább munkásemberek. Price iskolarekorder a tight endekre levetített statisztikákban, Lee a védelem csapatkapitánya, akiknek az élére állva a 22. legkevesebb pontot kapták idén. Jozwiak pedig a támadófal első embere, mivel érik a yardrekord náluk, így feltétlen jár neki a dicséret.

 

WKU
1. Brandon Doughty (QB) – 3. kör
2. Tyler Higbee (TE) – 4. kör
3. Taywan Taylor (WR) – junior
4. Forrest Lamp (OL) – junior
5. Nick Holt (LB) – udfa

Doughty-ról mindent elmond, hogy nem csak a legtöbb touchdownt jegyzi az első osztályban, de a legpontosabban is ő passzol. Komoly meló lesz a következő hónapokra ízekre szedni a játékát a profi megfigyelőknek, de ma még kiélheti magát a rászabott rendszerben. Célpontjai közül Taywan Taylor elkapott touchdownokban második, yardokban negyedik helyen végzett. Ő a legeredményesebb wide receiver idén Corey Coleman mögött. Higbee komoly fejlődést mutatott, ideális méretei mellett már a számai is a helyén vannak, de a mai játéka kérdéses. Lamp a támadófalban a PFF szerint a 2. legjobb Olineman. A védelem közepén Holt 3-3 interception és fumble megszerzésével tette le a névjegyét, de 4-4 sack és leütött passz is belefért az idejébe.

 

Mik az esélyek?
2.5 pontos favorit a Western Kentucky, a fogadóirodák 66.5 pontra lövik be az over/undert.

 

Miért nézzem?
Doughty és Mack neve garancia a szórakoztató támadójátékra és sok pontra a támadóktól, Taggart személye pedig hogy a tavalyi aggresszióhoz képest most kifejezetten baráti lesz a hangulat (a WKU irányítóját is pl. még a South Florida főedzője toborozta korábbi munkaadójához). Magyar idő szerint remek időpontban kezdődik a mérkőzés, ami nemcsak a Lions-Saints felvezetéseként, hanem akár annak alternatívájaként is tökéletes választás.