Előszezon előtt - AFC Nyugat

Három playoff-csapat készül a duplázásra, egy meg a felemelkedésre.

Előszezon előtt - AFC Nyugat

Denver Broncos
Az edzőtábor kezdete: július 23. egységesen
Helyszín: Paul D. Bowlen Memorial Broncos Centre, Englewood, Colorado

Legfontosabb párharcok:

1. 3-tech: Sylvester Williams második NFL idényére készül és az elsőben is voltak már bíztató dolgai, de Kevin Vickerson személyében van egy rutinos kihívója, akinek tavaly kissé gyengébb szezonja volt, ettől függetlenül esélyes a komolyabb snapszámra. Érdekes lesz látni, hogy az egykor nagy tehetségnek tartott Marvin Austin mire megy a Broncos edzőtáborában, a Denver DT-sora annyira nem mély, hogy lehetetlen legyen neki egy rosterhely.


2. Támadófal: Az LT Ryan Clady és az RG Louis Vasquez helye biztos, Orlando Franklin is kezdőember lesz, de az még nem tisztázott, hogy LG vagy RT lesz a posztja, a maradék két kezdőhelyért pedig Chris Clark, Will Montgomery és Manny Ramirez meccsel, de egy jól sikerült edzőtáborral akár az újonc Michael Schofield is előtérbe kerülhet.


3. Csere TE: Julius Thomas Peyton Manning egyik kedvenc fegyvere az ő első helye megkérdőjelezhetetlen, mögötte viszont 3 olyan összekötő is van, aki a képességei alapján simán fel kellene, hogy férjen az 53 fős rosterre, viszont 4 tight endet nevezni kissé luxus az 53-ba. Virgil Green egy kiváló blokkoló TE, Jacob Tamme Manning régi ismerőse, biztos kezű célpont, Joel Dreessen pedig az arany középút Tamme és Green között.


Tippelt kezdő 22:
Manning, Ball, D. Thomas, Sanders, Welker, J. Thomas, Clady, Franklin, Ramirez, Vasquez, Clark
Ware, Knighton, S. Williams, Wolfe, Trevathan, V. Miller, Irving/Roby, Talib, C. Harris, Ward, Moore

Kansas City Chiefs
Az edzőtábor kezdete: július 20. az újoncoknak, július 23. a veteránoknak
Helyszín: Missouri Western State University, St. Joseph, Missouri

Legfontosabb párharcok:

1. Bal oldali defensive end: A védőfal jobbszélén Mike DeVito helye aránylag biztos, de a baloldalra nyílt a verseny a már 4. éve a csapatnál lévő erőember Allen Bailey és az Oaklandből ideigazoló Vance Walker között, továbbá meg kell jegyezni, hogy a másodéves Mike Catapanoról is igen jó hírek érkeznek eddig.

2. Cornerback: Sean Smithnek kezdő szintű fizetése van és a tehetsége alapján is NFL kezdőszint, nála a konzisztencia szokott a kérdés lenni. A legnagyobb eséllyel a másik szélső CB posztért a másodéves Marcus Cooper indul, aki egy rendkívül bíztató újoncidényen van túl, alkata alapján klasszikus szélső CB. A múltbeli hibái leginkább a rutintalanságából (egyetemi karrierje jelentős részében elkapó volt) fakadtak, ha ezt kinövi, akkor akár az egyik legjobb játékossá válhat a posztján. A slot corner pozícióra a rutinos Chris Owens az egyik jelölt a másik pedig a kiváló fizikai paraméterekkel rendelkező újonc, Phillip Gaines. A csapatnál van még Sanders Commings is, azonban véleményem szerint ő inkább a free safety posztért versenyezhet Husain Abdullahval.

3. Elkapó: Minőségi erősítés nem érkezett, Dexter McCluster pedig Tennessee-be távozott, így Dwayne Bowe mögött Donnie Avery, Junior Hemingway, AJ Jenkins és Kyle Williams küzdhet meg a kezdőhelyért.

4. Jobb oldali guard: Jelenleg Jeff Linkenbach áll a depth chart élén, de őt ismerve nem kizárt, hogy valamelyik cserefalember (Laurent Duvernay-Tardif, Zach Fulton, Eric Kush, J’Marcus Webb) kiszorítja az edzőtábor végére.

Tippelt kezdő 22:
A. Smith, Charles, Sherman, Bowe, Avery, Fasano, Fisher, Allen, R. Hudson, Linkenbach, Stephenson
DeVito, Poe, Walker, Hali, Houston, D. Johnson, N.Johnson/Owens, S. Smith, Cooper, Abdullah, Berry

Oakland Raiders:
Az edzőtábor kezdete: július 24. egységesen
Helyszín: Napa Valley Marriott, Napa, California

Legfontosabb párharcok:

1. Támadófal: Stefen Wisniewski, Menelik Watson, Donald Penn, Gabe Jackson, Austin Howard, Kevin Boothe és Khalif Barnes személyében 7 ember is joggal pályázik a kezdőbe kerülésre, közülük Wisniewski (C), Penn (LT) és Howard (RT/RG) helye aránylag biztosnak látszik, de a többi pozícióra fiatal és rutinos jelentkezők is akadnak a keretben.


2. Futó: Darren McFaddent visszaigazolták és Maurice Jones-Drew is visszatért arra a környékre, ahol felnőtt. Mindketten jó képességű játékosok, ám az utóbbi időben mindketten sokat bajlódtak sérüléssel, érdekes párharc lesz ez a kezdőhelyért, illetve a több labdaérintésért. Mögöttük adott egyrészt a tavaly draftolt Latavis Murray (akinél hozzáállásbeli problémákra panaszkodnak az edzők), a kipróbált Jeremy Stewart (ő 2012-ben már kapott néhány cipelést, nem is volt rossz), a CFL-ből érkezett Kory Sheets (neki volt a nyáron egy rendőrségi ügye, ez jelentősen csökkenti a rosterre kerülési esélyeit) és a kiváló visszahordó hírében álló draftolatlan újonc George Atkinson III (nem mellesleg az apja a Raiders legendás safetyje volt).

3. Elkapó: A Green Bayből érkezett James Jones kezdőhelye szinte biztos, mellette Rod Streater pályázik a másik szélső elkapó szerepére, de Denarius Moore és Andre Holmes is mutatott már bíztató dolgokat a csapat színeiben, érkezett Clevelandből Greg Little, továbbá vannak még nem rossz potenciállal rendelkező fiatalok a keretben: Juron Criner, Brice Butler vagy az újonc Mike Davis. 

Tippelt kezdő 22:
Schaub, D. McFadden, Reece, J. Jones, Streater, Rivera, Penn, G.Jackson, Wisniewski, Howard, M. Watson
Woodley, Sims, A. Smith, Tuck, Mack, Roach, S. Moore/Hayden, T.Brown, C.Rogers, Branch, Woodson

San Diego Chargers:
Az edzőtábor kezdete: július 23. egységesen
Helyszín: Chargers Park, San Diego, California

Legfontosabb párharcok:

1. Külső linebacker: Eléggé telített lett ez a pozíció San Diegoban, van két rutinos, sokat megélt játékos Dwight Freeney és Jarret Johnson személyében, akikre felnéznek a fiatalok, mellettük ott van két egykori első körös választás Melvin Ingram és Larry English, továbbá a csapat tagja még Thomas Keiser, tavaly ő érte el a legtöbb sacket az OLB-k közül, az újonc idényében bíztató játékot mutató Tourek Williams és melléjük érkezett a draft 2. körében Jeremiah Attaochu. Hogy tovább bonyolítsuk a dolgot meg kell jegyezni, hogy tavaly az alapesetben inkább ILB Reggie Walker is produkált szép dolgokat a szélen.


2. Guard: Tavaly a Johnnie Troutman, Chad Rinehart, Rich Ohrnberger, Jeromey Clary kvartett egyaránt pályára lépett és melléjük érkezett még a draftról Chris Watt is.

3. Elkapó: Keenan Allen helye biztos, hogy ki lesz a párja az már nagyobb kérdés, a súlyos sérülésből felépülő Malcom Floyd, a tavaly inkább slotban használt Eddie Royal, esetleg az a Vincent Brown, aki tehetséges, de tavaly nem sikerült hibátlanul elsajátítania a playbookot, vagy a surranópályán az előtérbe kerül az újonc Tevin Reese?

4. Cornerback: Érkezett a Chiefsből Brandon Flowers, az ő helye megkérdőjelezhetetlen, a draft első körében kiválasztásra került Jason Verrett, jött még Brandon Ghee is, aki a limitált lehetőségeivel jól élt Cincinnatiben és ott van még a tavaly megcsodált Shareece Wright-Richard Marshall duó. Nem szabad megfeledkezni az újoncidényét IR-en töltő Steve Williamsről sem, állítólag ő lett volna a csapat nickelbackje tavaly ha nem sérül meg, a slotban még Marcus Gilchrist is bevethető, sőt neki inkább ez a posztja, mint a strong safety, azon poszton ezen sorok írója abban reménykedik, hogy a bíztató újoncszezont produkáló Jahleel Addae lesz a kezdő.

Tippelt kezdő 22:
Rivers, Mathews, K. Allen, Royal, Gates, L. Green, Dunlap, Troutman, Hardwick, Rinehart, Fluker
Liuget, Carrethers, Reyes, Freeney, J. Johnson, D. Butler, Te’o/Marshall, Flowers, Verrett, Weddle, Addae

 

Papp Gábor (Empty Taxi)


Hozzászólások

több mint 7 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 185 — bútor
engem meglepne ha Phillip Gaines elé beférne Owens, azok után, hogy 1 év alatt 3 csapattól küldték el.

több mint 7 éve
polamalu Pittsburgh Steelers 20 — 毎日何かを学ぶ
Biztos, hogy Manning lesz a kezdő QB, magasföldén??? 😀 Ez lehet kissé bizonytalan 😀
"trollfoci" 😀
több mint 7 éve
Sixo Los Angeles Chargers South Carolina Gamecocks 51 — LIGHTS OUT!
Carrethers kezdő NT-t kemény vállalásnak érzem 😊