Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 4 éve
olyan azért nem nagyon lesz,hogy a két szülő egyike van csak oltva.... és az oltások mellé ugye ott a sok frissen átesett ember akik szintén védettek a viruslogika szerint... szóval a 2,5 millió oltás mellé rakhatsz kb 1-2 millió frissen kigyógyultat is.De amúgy ez hogy fog menni.Merkely Béla: azok ülhetnek ki a kávézók teraszára, akiket beoltottak vagy átestek a fertőzésen – A teljes biztonsághoz szerinte 5 millió oltás kellha MÉG 5 millió az se biztos hogy elég, de hogy összesen öt nem elég az fix ...
Ez komolyan agyrém.
Bazzani
alig várom hogy elinduljon az igazoló kártya hamisítás vagy okosba beszerzés, lásd rokkant igazolvány
Negritis
Mondjuk én aki be leszek oltva megeszek egy sütit a teraszon amíg a be nem oltott feleségem meg gyerekem megvár 7 méterrel arrébb?
A kutya nem fog így odamenni.
Látom a nyugdíjas és krónikus betegek tömegét a teraszos kajáldákon ahogy beindítják a gazdaságot.
Bazzani
több mint 4 éve
Ez megint csak arra lesz jó, hogy büntessenek.Meg arra, hogy azt a másfél millió embert, aki regisztrált az oltásra, de nem fér bele a 2.5 millióba, büntessék. A 2.5 millióból 1.9 millió idős ember zöme otthon fog üldögélni, maximum a piacra csoszog ki, Iskolás gyereke sincs már. Azok, akiknek van, közel nulla az átoltottságuk, köztük a 1.5 millió vakcinára várakozóval. Rájuk fogják rányitni az iskolákat. A tanárok már nem betegszenek, csak a gyerekek viszik majd haza.
Bazzani
Ha igaz. hogy a nyitás után kb. 2, max 3 hét alatt a többi regisztrált is le lesz oltva, akkor annak aki meg tudja oldani, azt javaslom hosszabbítsa meg azzal a 2 héttel a dolgot, ne engedje a gyereket. Az a két hét már nem oszt, nem szoroz a gyerek szempontjából, de elkerülheti, hogy 13 hónap óvatosság az utolsó 2 hétben válljon füstté. Aki nem, annak szerencsét és kitartást.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Ez megint csak arra lesz jó, hogy büntessenek.majd jön a rendőr aztán igazoltat, alig várom ...És közben természetesen a pincér meg a pultos nem lesz beoltva.Inkább az mennyire életszerű, hogy beülsz a közeli kávézóba, ki a teraszra, majd jön a pincér:De amúgy ez hogy fog menni.Merkely Béla: azok ülhetnek ki a kávézók teraszára, akiket beoltottak vagy átestek a fertőzésen – A teljes biztonsághoz szerinte 5 millió oltás kellha MÉG 5 millió az se biztos hogy elég, de hogy összesen öt nem elég az fix ...
Ez komolyan agyrém.
Bazzani
alig várom hogy elinduljon az igazoló kártya hamisítás vagy okosba beszerzés, lásd rokkant igazolvány
Negritis
Mondjuk én aki be leszek oltva megeszek egy sütit a teraszon amíg a be nem oltott feleségem meg gyerekem megvár 7 méterrel arrébb?
Látom a nyugdíjas és krónikus betegek tömegét a teraszos kajáldákon ahogy beindítják a gazdaságot.
Bazzani
- Jó napot kívánok, mit hozhatok? ... öö, vagyis kérem mutassa az oltási igazolását!
- Itt van, tessék, de két napja lejárt, hamarosan megyek az ismétlőre.
- Kérem azonnal távozzon!
r.baggio
warr_b
Negritis
több mint 4 éve
Én, mint egyébként krónikus beteg, sem mehetek majd oda, mert az oltás szempontjából valamiért nem tekintenek annak, kérlek javítsd. 😀De amúgy ez hogy fog menni.Merkely Béla: azok ülhetnek ki a kávézók teraszára, akiket beoltottak vagy átestek a fertőzésen – A teljes biztonsághoz szerinte 5 millió oltás kellha MÉG 5 millió az se biztos hogy elég, de hogy összesen öt nem elég az fix ...
Ez komolyan agyrém.
Bazzani
Negritis
Bazzani
Amúgy milyen szépen elértünk oda, hogy előnyt fog jelenteni az oltottság, pedig pár hete még felháborodtunk az ötleten...
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
Ja amúgy nekem most esik le, hogy a rendelet ezen része:"A boltok 9 és 21:30 között lehetnek nyitva, illetve 10 négyzetméterenként egy embert engedhetnek be."
Ami elméletileg szigorítás, az pont az enyhítésekkel lesz bevezetve? Addig mehet a heringparti?

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
majd jön a rendőr aztán igazoltat, alig várom ...És közben természetesen a pincér meg a pultos nem lesz beoltva.Inkább az mennyire életszerű, hogy beülsz a közeli kávézóba, ki a teraszra, majd jön a pincér:De amúgy ez hogy fog menni.Merkely Béla: azok ülhetnek ki a kávézók teraszára, akiket beoltottak vagy átestek a fertőzésen – A teljes biztonsághoz szerinte 5 millió oltás kellha MÉG 5 millió az se biztos hogy elég, de hogy összesen öt nem elég az fix ...
Ez komolyan agyrém.
Bazzani
Negritis
Bazzani
- Jó napot kívánok, mit hozhatok? ... öö, vagyis kérem mutassa az oltási igazolását!
r.baggio
warr_b
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
És közben természetesen a pincér meg a pultos nem lesz beoltva.Inkább az mennyire életszerű, hogy beülsz a közeli kávézóba, ki a teraszra, majd jön a pincér:De amúgy ez hogy fog menni.Merkely Béla: azok ülhetnek ki a kávézók teraszára, akiket beoltottak vagy átestek a fertőzésen – A teljes biztonsághoz szerinte 5 millió oltás kellha MÉG 5 millió az se biztos hogy elég, de hogy összesen öt nem elég az fix ...
Ez komolyan agyrém.
Bazzani
Negritis
Bazzani
r.baggio

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
Inkább az mennyire életszerű, hogy beülsz a közeli kávézóba, ki a teraszra, majd jön a pincér:De amúgy ez hogy fog menni.Merkely Béla: azok ülhetnek ki a kávézók teraszára, akiket beoltottak vagy átestek a fertőzésen – A teljes biztonsághoz szerinte 5 millió oltás kellha MÉG 5 millió az se biztos hogy elég, de hogy összesen öt nem elég az fix ...
Ez komolyan agyrém.
Bazzani
Negritis
Bazzani

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
"Majdnem elkapott a vírus a könyvesboltban de sikerült átmenekülnöm a biztonságos Interspar-ba."
több mint 4 éve
Tavaly március óta ezt írom.Tévedsz Jóska. Én ugyanis minden tőlem telhetőt megteszek,, hogy sikeres legyen a védekezés. Nem járok parkokba ha tömeg van, kiválasztom, hogy mikor menjek boltba, a munkahelyen szigorú higiéniás szabályokat vezettem be, mindenki aki csak teheti home office-ozik, mindig maszkot viselek emberek között (szabályosan), stb.
Politikai kommunikációkról megy itt a polémia, folyik az önhergelés egy éve.
És aki ennek felül, az vélhetően úgy hiszi, hogy nem rajta múlik a sikeres vírusvédekezés, ő csak áldozat.
Pont ugyanazt teszi kicsiben a kormánnyal, amit a kormány Brüsszellel. Másra tolja a felelősséget és a saját lehetőségeit, felelősségét nem kihasználja, hanem elbagatellizálja.Sobri Jóska
Én ezek után kérem számon, hogy más is tegye ezt. A kormány úgy Brüsszelezik, hogy ő is brüsszelezik közben.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Kb.Merkely Béla: azok ülhetnek ki a kávézók teraszára, akiket beoltottak vagy átestek a fertőzésen – A teljes biztonsághoz szerinte 5 millió oltás kelljon a jo ido, majd korbeulik a kavezokat a foldon ulve.
Ez komolyan agyrém.
Bazzani
problem solved
kc3
Egy varroda/ruhaüzlet tulaj barátnőm mondta ma, hogy be kellett zárniuk két hete azért, hogy lassan kinyissanak majd 3 hét múlva amikor rosszabbak a számok mint amikor bezártak.
Jajóoké.
több mint 4 éve
De amúgy ez hogy fog menni.Merkely Béla: azok ülhetnek ki a kávézók teraszára, akiket beoltottak vagy átestek a fertőzésen – A teljes biztonsághoz szerinte 5 millió oltás kellha MÉG 5 millió az se biztos hogy elég, de hogy összesen öt nem elég az fix ...
Ez komolyan agyrém.
Bazzani
Negritis
több mint 4 éve
Merkely Béla: azok ülhetnek ki a kávézók teraszára, akiket beoltottak vagy átestek a fertőzésen – A teljes biztonsághoz szerinte 5 millió oltás kelljon a jo ido, majd korbeulik a kavezokat a foldon ulve.
Ez komolyan agyrém.
Bazzani
problem solved
több mint 4 éve
Merkely Béla: azok ülhetnek ki a kávézók teraszára, akiket beoltottak vagy átestek a fertőzésen – A teljes biztonsághoz szerinte 5 millió oltás kellha MÉG 5 millió az se biztos hogy elég, de hogy összesen öt nem elég az fix ...
Ez komolyan agyrém.
Bazzani
Szerkesztette: Negritis, a vajda
több mint 4 éve
Merkely Béla: azok ülhetnek ki a kávézók teraszára, akiket beoltottak vagy átestek a fertőzésen – A teljes biztonsághoz szerinte 5 millió oltás kellEz komolyan agyrém.
több mint 4 éve
De, már 20 ezerrel kevesebb vírusgazda lett, itt tényleg érződik a hatékonyság

---
több mint 4 éve
Attól hogy közben tönkretették emberek egzisztenciáját, attól nem lett kevesebb a vírus gazda. Vagy zárjanak be rendesen, vagy hagyják élni azembereket.Kik?
Az örökérvényű bölcsesség nyert értelme újra: baszni és szűzen maradni nem lehet egyszerre!!!
ozibozi
Kik tették tönkre?
Youtube videók alatt is látok sokszor kommenteket, hogy "nem hagynak minket élni", "kibasztak velünk" "szemét gecik miattuk megyek tönkre".
Ki az alany, kik az "ők"?
Nem a kormányzat nem enged koncertezni, hanem a vírushelyzet.
Nem az állam miatt kéne otthonmaradni, hanem a görbelaposítás kenyszere miatt, nem az a gond, hogy a vezetők balfaszok, hanem az, hogy a "vezetettek", az emberek tufák, és nem hajlandóak gondolkodni.
De az egybites prolinak kell egy ellenségkép (ugye ezzel nyert háromszor kétharmaddal a Fidesz), mert azt felfogni, hogy rajta múlik, már túl absztrakt.
Ha mindenki csak egy emberre fókuszálna, azt megóvná a fertőzéstől, -önmagát-, akkor nem lenne járvány.
Aki a gyerekeit, idős szüleit is megóvja a felelős hozzáállásával, az szinte már bonus kategória.
De kondizni kell százhetvened magukkal, mert beachbody nélkül nem jöhet a nyár, a Normafánál, Margitszigeten kell tipródni, mert ki kell mozdulni, hisz itt a tavasz, de 20 percnél azért ne legyen messzebb, a Lidlben, Tescoban kell tömegölődni, mint a heringek, mert "húsvétkor sonkát kell enni, sonka, érted, sonkában támadt fel Jézus, a sonka felülír minden vírusvédekezést", be kell menni a melóba fertőzötten, betegen, mert "szerintem csak megfáztam", ésatöbbi.
Úgy lenne pontos, ha ez az "ők" valójában "mi" lenne.
több mint 4 éve
Attól hogy közben tönkretették sok ember egzisztenciáját, attól nem lett kevesebb a vírus gazda. Vagy zárjanak be rendesen, vagy hagyják élni azembereket. Az örökérvényű bölcsesség nyert értelmet újra: baszni és szűzen maradni nem lehet egyszerre!!!
Szerkesztette: ozibozi
több mint 4 éve
220 halott vasarnapra. Ez alapjan durva szamokra keszulhetunk kedd kornyeken. Na meg kirajzott a magyar, az eddigi meredek gorbe majd meg meredekebb lesz, de szuk 3 het es nyitunk. #hajoskapitany #iranytűmvan #atlatomahelyzetet #prüsszelazanyadDehát vírusvédekezés szempontjából most is nyitva vagyunk.
Vrij6
Csak gazdaságilag van kicsi zárás.
Topin írja jól, aki annyira hülye, hogy csak abból ért, ha lekötözik, az csak abból ért, ha lekötözik.
Sajnos elsősorban nem járványt kezelünk, hanem kommukációs csata folyik, nyissunk, zárjuk, te azt mondtad nyissunk, én azt mondom zárunk, most én mondom nyissunk, te ne mondd, hogy zárjunk. Ez a #1 prioritás. És csak a második/harmadik, hogy hányan halnak meg. Persze a döntéshozói szinten. A kórházakban, családokban nem ez, de nem az ő prioritásaik döntenek pillanatnyilag.Tavaly március óta ezt írom.
Emiatt aztán nem csoda, hogy annyian vannak a tereken. Ha a két szülő ezt műveli a gyerek feje fölött, akkor a gyerek is belemászik a kútba / játszik a gyufával.
peterk2005
Politikai kommunikációkról megy itt a polémia, folyik az önhergelés egy éve.
És aki ennek felül, az vélhetően úgy hiszi, hogy nem rajta múlik a sikeres vírusvédekezés, ő csak áldozat.
Pont ugyanazt teszi kicsiben a kormánnyal, amit a kormány Brüsszellel. Másra tolja a felelősséget és a saját lehetőségeit, felelősségét nem kihasználja, hanem elbagatellizálja.
Nem lehet államilag, kormányzatilag, központilag vírusvédekezni.
Csak szépen mindenki magának, hiszen az állam, a kormányzat beteg se tud lenni, a vírust te kapod el, én, meg a sok agyhalott. Nem az állam. Ahogy az állam a munkáját se veszti el, nem éhes, nem fázik ésatöbbi.
Vagyis lehet államilag védekezni, úgy, ahogy Kínában tették tavaly márciusban, senki nem megy sehova, ha kell akkor éhen döglik. Markánsan, autoriter módon. Vagy ennek némileg kulturáltabb formájában, mint pl. Új-Zélandon, de az is azon alapul, hogy lehetőleg ne bóklásszanak az emberek.
Minden egyéb megoldás a világon unortodox, ezen az autópályán tényleg mindenki szembemegy a helyes haladási iránnyal.
több mint 4 éve
vannak amik bezártak és van ami csak papiron zárt beA konzultáción 86% az óvatos nyitást x-elte be. A kérdés eldőlt.Mi a k..va anyjuk az óvatos nyitás mikor be se zártunk??? Én rohadtul meg tudtam mindent venni. Ruhát, játékot húsvétra. De látom másoknak hiányzik a pláza ami be se zárt.
#azéletazelső
ozibozi
Matthew99
ettől még vicc az egész
több mint 4 éve
A konzultáción 86% az óvatos nyitást x-elte be. A kérdés eldőlt.Mi a k..va anyjuk az óvatos nyitás mikor be se zártunk??? Én rohadtul meg tudtam mindent venni. Ruhát, játékot húsvétra. De látom másoknak hiányzik a pláza ami be se zárt.
#azéletazelső
ozibozi

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 4 éve
A konzultáción 86% az óvatos nyitást x-elte be. A kérdés eldőlt. #azéletazelső
több mint 4 éve
Benéztek az utcákba ahol 3 halott van, aztán kinéztek a terekre ahol tömeg mászkál, és azt mondták utóbbi helyen vannak a szavazók. Nyitunk.Még változhat...remélem...illetve pradoxon ez, mert ha változik, azt is jelentheti még mindig rossz vagy rosszabb helyzet, azt viszont nem szeretném.www.portfolio.hu/gazdasag/20210327/itt-a-hivatalos-kormanyrendelet-aprilis-19-en-ujranyitnak-az-iskolak-476090#Ennek semmi, de semmi értelme.
warr_b
Kevesebb ennél kártékonyabb döntést lehet hozni.
Toca
dande
Sajnos elsősorban nem járványt kezelünk, hanem kommukációs csata folyik, nyissunk, zárjuk, te azt mondtad nyissunk, én azt mondom zárunk, most én mondom nyissunk, te ne mondd, hogy zárjunk. Ez a #1 prioritás. És csak a második/harmadik, hogy hányan halnak meg. Persze a döntéshozói szinten. A kórházakban, családokban nem ez, de nem az ő prioritásaik döntenek pillanatnyilag.
Emiatt aztán nem csoda, hogy annyian vannak a tereken. Ha a két szülő ezt műveli a gyerek feje fölött, akkor a gyerek is belemászik a kútba / játszik a gyufával.

több mint 4 éve
Semmi probléma vele, max neked. Több milliót adtak be belőle abból páraknak volt vele problémája. Egy algopyrinnek is vannak ilyen számú mellékhatásai mint minden gyógyszernek.Regisztráció nélkül oltanak bárkit aki akarja, és kivárja kortól függetlenül.elkezdtek passzolni lefele az AZ-t amivel tudjuk h semmi problema...
telex.hu/koronavirus/2021/03/28/szerbia-oltas-kulfoldieknek-sor-a-hataron
ozibozi
kc3