Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Dominika is féláron van.
több mint 5 éve
Tanzániába mondjuk teszt sem kell, ha hazajössz 10 napot otthon elvagy aztán mehetsz is a karanténból pl.Mondok meg jobbat:Tudom, köcsög vagyok de ezeknek az utaknak jelenleg mi értelmük van? Tényleg muszáj, nem lehet az online térben elintézni ha munka, ha meg szórakozás akkor meg no comment eleve...röhögni fogsz, volt munkatársam pont Tanzániában ment éppen mostIrany tanzania, maldiv, mekszikó. 🏝🔝majdnem 3 ezer új fertőzött. teszt: 20 855Hónapok óta nem változik itt érdemben semmi.
új pozitívak aránya: 13,68%
konzultáljunk a nyitásról.
Vrij6
De legalább a nap kisütött és nincs mínusz 10 fok..... (kezdődhet a "bóklászás")
😕
zemanla
Mindegy mi van, itt csak a hatásos ellenszer felfedezese segit.
(Krajcar lenne a zsebben, en is mennek 😛)
#spreadreligion
Ventura
slowmotion
Holland csoportba is beirt az egyik kretén hogy belize-ből ha amsterdamon keresztül utazna haza akkor megússza-e 1 teszttel - érted, az a baja hogy elég-e ha csak egyszer csináltat tesztet... vicc
Nem tudom jeldnleg milyen szakmai indok szolgálhat elegendő indoknak ahhoz hogy valaki több átszállással átutazza a fél világot, na mind1
davemayer
Akik uzleti uticellal utaznak, azoknak nem kell karanten, azaz nem kell 40-et kihajintaniuk az ablakon (pcr).
S majdnem nyílt titok, hogy uzleti utas igazolo papirt több helyen adnak, csak hogy az o hotelukben nyaralsz (pl. egyiptom).
A rendszer megkerülhető.
Ventura

több mint 5 éve
Tanzánia azért amellett, hogy gyönyörű, most relatíve olcsón megjárható, szóval aki megteheti, miért is ne tenné 1 év covid-hiszti után? Értem én, hogy pandémia van, de több évtizednyi konjunktúra és dekadencia után nem lehet tovább egy olyan vírussal riogatni az embereket, melyet a többség tünetmentesen átvészel.

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
lehet meg fogsz lepődni, de fogalmam sincs. munkának nem munka, ő ilyenkor mindig feltöltődni szokott elmenni valami távoli helyre. egész évben meló, aztán pár hét távollét - Thaiföld, Mexikó, Madagaszkár, ilyenek szoktak lenni.Tudom, köcsög vagyok de ezeknek az utaknak jelenleg mi értelmük van? Tényleg muszáj, nem lehet az online térben elintézni ha munka, ha meg szórakozás akkor meg no comment eleve...röhögni fogsz, volt munkatársam pont Tanzániában ment éppen mostIrany tanzania, maldiv, mekszikó. 🏝🔝majdnem 3 ezer új fertőzött. teszt: 20 855Hónapok óta nem változik itt érdemben semmi.
Vrij6
De legalább a nap kisütött és nincs mínusz 10 fok..... (kezdődhet a "bóklászás")
😕
zemanla
#spreadreligion
Ventura
slowmotion
Holland csoportba is beirt az egyik kretén hogy belize-ből ha amsterdamon keresztül utazna haza akkor megússza-e 1 teszttel - érted, az a baja hogy elég-e ha csak egyszer csináltat tesztet... vicc
Nem tudom jeldnleg milyen szakmai indok szolgálhat elegendő indoknak ahhoz hogy valaki több átszállással átutazza a fél világot, na mind1
davemayer
több mint 5 éve
Tudom, köcsög vagyok de ezeknek az utaknak jelenleg mi értelmük van? Tényleg muszáj, nem lehet az online térben elintézni ha munka, ha meg szórakozás akkor meg no comment eleve...vannak olyan esetek hogy nincs választás, 3 európai kollégámnak kellett utaznia külföldre az utóbbi 2-3 hónapban
davemayer
vannak olyan esetek mikor nincs más megoldás, mert fizikailag kell hozzá nyúlni dolgokhoz amik eurómilliókba kerülnek, ott nem szivesen csinálsz egy távgyógyítást zoomon keresztül hanem kifizeted az utat hogy az expert nyúljon hozzá
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
KösziAzt lehet tudni, hogy ha a testem termel antitestet, akkor védett vagyok-e az újabb mutációkkal szemben is?nem
bcsarli
sutianap
Gondolom azokra meg még nincs gyorsteszt.
több mint 5 éve
Azt lehet tudni, hogy ha a testem termel antitestet, akkor védett vagyok-e az újabb mutációkkal szemben is?nem
bcsarli

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
Mondok meg jobbat:Tudom, köcsög vagyok de ezeknek az utaknak jelenleg mi értelmük van? Tényleg muszáj, nem lehet az online térben elintézni ha munka, ha meg szórakozás akkor meg no comment eleve...röhögni fogsz, volt munkatársam pont Tanzániában ment éppen mostIrany tanzania, maldiv, mekszikó. 🏝🔝majdnem 3 ezer új fertőzött. teszt: 20 855Hónapok óta nem változik itt érdemben semmi.
Vrij6
😕
zemanla
#spreadreligion
Ventura
slowmotion
davemayer
Akik uzleti uticellal utaznak, azoknak nem kell karanten, azaz nem kell 40-et kihajintaniuk az ablakon (pcr).
S majdnem nyílt titok, hogy uzleti utas igazolo papirt több helyen adnak, csak hogy az o hotelukben nyaralsz (pl. egyiptom).
A rendszer megkerülhető.
Szerkesztette: Ventura
“Uhm, we’re, to win games you have to win the game, umm, not lose the game… honestly. And that, that is how you lose the game.”
- HC Mike McDaniel, L vs. Patriots, week 2 -
-------------------------------------------------------------------
több mint 5 éve
Azt lehet tudni, hogy ha a testem termel antitestet, akkor védett vagyok-e az újabb mutációkkal szemben is?
több mint 5 éve
Az az egyik legnagyobb hülyeség volt, kb olyan mintha mielőtt kilépsz otthonról felnézel hogy nem esik-e le bármi a fejedre, majd amikor látod hogy nem akkor feltételezed hogy később sem eshet.Én azt hallottam ott élő rokonaimtól, hogy a teljes tesztelés azért volt, mert valami rokoné volt a tesztelő cég. Ráadásul az eredmény miatt picit kontraproduktiv volt, mert az emberek úgy élték meg, hogy ilyen kevés fertőzött mellett szopunk?index.hu/kulfold/2021/02/18/szlovakia-egeszsegugyi-veszelyhelyzet-jarvany-virus/Pedig Szlovákia volt a bezzeg-ország, emlékszem hogy mutogattak rájuk a példás védekezésük kapcsán. A mutáns vírus hogy lehet amúgy hogy ennyire bedönti őket, példás maszkhasználat meg kijárási tilalom is van nem? Most akkor ez tényleg ilyen "keveset" számít ezzel szemben vagy már mások a szabályaik?
itt is ez lesz megint? :/
Vrij6
davemayer
Wester
Plusz eleve megmondták hogy totál felesleges adat a védekezés szempontjából. Az meg hogy valakinek megérte az egyértelmű, azert csinálták ugyanis szakmai indoka ennek sem lehetett sok.
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Tudom, köcsög vagyok de ezeknek az utaknak jelenleg mi értelmük van? Tényleg muszáj, nem lehet az online térben elintézni ha munka, ha meg szórakozás akkor meg no comment eleve...röhögni fogsz, volt munkatársam pont Tanzániában ment éppen mostIrany tanzania, maldiv, mekszikó. 🏝🔝majdnem 3 ezer új fertőzött. teszt: 20 855Hónapok óta nem változik itt érdemben semmi.
Vrij6
😕
zemanla
#spreadreligion
Ventura
slowmotion
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Én azt hallottam ott élő rokonaimtól, hogy a teljes tesztelés azért volt, mert valami rokoné volt a tesztelő cég. Ráadásul az eredmény miatt picit kontraproduktiv volt, mert az emberek úgy élték meg, hogy ilyen kevés fertőzött mellett szopunk?index.hu/kulfold/2021/02/18/szlovakia-egeszsegugyi-veszelyhelyzet-jarvany-virus/Pedig Szlovákia volt a bezzeg-ország, emlékszem hogy mutogattak rájuk a példás védekezésük kapcsán. A mutáns vírus hogy lehet amúgy hogy ennyire bedönti őket, példás maszkhasználat meg kijárási tilalom is van nem? Most akkor ez tényleg ilyen "keveset" számít ezzel szemben vagy már mások a szabályaik?
Vrij6
davemayer
Lesz ez még így se!
több mint 5 éve
Most már ez esélytelen, ősszel lett volna értelme meg haszna, de most az oltasokkal úgy, hogy elviekben az összes eü dolgozó védett hülyeség is lenne. Pláne amíg az alapelátás takaréklángon van tartvaCsak Sobrit igazolja ez is, már bocsánat. Nincs semmilyen más megoldás mint európa teljes lezárása és az országok egymás közti átjárhatóságának az ideiglenes megszüntetése. Tényleg kivancsi lennek ha meglépnék hol tartana a helyzet 1 hónappal utána.index.hu/kulfold/2021/02/18/szlovakia-egeszsegugyi-veszelyhelyzet-jarvany-virus/Egy komplett határzár északra azért nem ártana lassan...
Vrij6
FLZOLI
davemayer
több mint 5 éve
röhögni fogsz, volt munkatársam pont Tanzániában ment éppen mostIrany tanzania, maldiv, mekszikó. 🏝🔝majdnem 3 ezer új fertőzött. teszt: 20 855Hónapok óta nem változik itt érdemben semmi.
Vrij6
😕
zemanla
#spreadreligion
Ventura
több mint 5 éve
Csak Sobrit igazolja ez is, már bocsánat. Nincs semmilyen más megoldás mint európa teljes lezárása és az országok egymás közti átjárhatóságának az ideiglenes megszüntetése. Tényleg kivancsi lennek ha meglépnék hol tartana a helyzet 1 hónappal utána.index.hu/kulfold/2021/02/18/szlovakia-egeszsegugyi-veszelyhelyzet-jarvany-virus/Egy komplett határzár északra azért nem ártana lassan...
Vrij6
FLZOLI
Szerkesztette: davemayer
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Irany tanzania, maldiv, mekszikó. 🏝🔝majdnem 3 ezer új fertőzött. teszt: 20 855Hónapok óta nem változik itt érdemben semmi.
Vrij6
😕
zemanla
#spreadreligion
Szerkesztette: Ventura
“Uhm, we’re, to win games you have to win the game, umm, not lose the game… honestly. And that, that is how you lose the game.”
- HC Mike McDaniel, L vs. Patriots, week 2 -
-------------------------------------------------------------------
több mint 5 éve
index.hu/kulfold/2021/02/18/szlovakia-egeszsegugyi-veszelyhelyzet-jarvany-virus/Pedig Szlovákia volt a bezzeg-ország, emlékszem hogy mutogattak rájuk a példás védekezésük kapcsán. A mutáns vírus hogy lehet amúgy hogy ennyire bedönti őket, példás maszkhasználat meg kijárási tilalom is van nem? Most akkor ez tényleg ilyen "keveset" számít ezzel szemben vagy már mások a szabályaik?
Vrij6
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
index.hu/kulfold/2021/02/18/szlovakia-egeszsegugyi-veszelyhelyzet-jarvany-virus/Egy komplett határzár északra azért nem ártana lassan...
Vrij6
több mint 5 éve
index.hu/kulfold/2021/02/18/szlovakia-egeszsegugyi-veszelyhelyzet-jarvany-virus/itt is ez lesz megint? :/
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Köszi, keresek is hozzá társakat.egy kis info hátha hasznos!Mi a párommal kaptunk 2 darabot.Nála azt mutatta,hogy már átesett rajta,nálam semmi.Amúgy utólag antitest vizsgálattal meddig tudják kimutatni, hogy valaki átesett a víruson?A gyógyszertárban kapható gyorstesztet próbálta valaki?
Nem lehetne az oltás mellé egy ilyen kampányt nyomatni mondjuk, hogy aki eleve védett már ne kapjon oltást is? Meg ne adj isten lehetne azt is tudni a lakosság hány %-a fertőződött már meg.
FLZOLI
benu.hu/shop/covid-19-biosynex-autotest-gyorsteszt-1x
bcsarli
JoeyPorter
rendelhető már neten is hasonló teszt 25 darabos Clungene a neve !arányosan jóval olcsóbbra jön ki...kb 1500 forint/darab!
családban ,barátokkal szétdobva gazdaságosabb!
yooker
több mint 5 éve
egy kis info hátha hasznos!Mi a párommal kaptunk 2 darabot.Nála azt mutatta,hogy már átesett rajta,nálam semmi.Amúgy utólag antitest vizsgálattal meddig tudják kimutatni, hogy valaki átesett a víruson?A gyógyszertárban kapható gyorstesztet próbálta valaki?
Nem lehetne az oltás mellé egy ilyen kampányt nyomatni mondjuk, hogy aki eleve védett már ne kapjon oltást is? Meg ne adj isten lehetne azt is tudni a lakosság hány %-a fertőződött már meg.
FLZOLI
benu.hu/shop/covid-19-biosynex-autotest-gyorsteszt-1x
bcsarli
JoeyPorter
rendelhető már neten is hasonló teszt 25 darabos Clungene a neve !arányosan jóval olcsóbbra jön ki...kb 1500 forint/darab!
családban ,barátokkal szétdobva gazdaságosabb!
Szerkesztette: yooker
több mint 5 éve
Ezt is kórháza válogatja úgy látszik, húgom oltásakor a bejárati ajtón való belépés után kvázi egyből jött egy katona őt útbaigazitani és a többi rész is rendben voltRendben van Győrben is, segítőkészek a katonák, udvariasak a nővérek, gyorsan megy az oltás, és alapvetően jól ki van találva, hogy hol csinálják (elvileg a kórházba nem is kell belépni, csak egy oldalajtón, rögtön ott van az oltás helyszíne). Szóval ha az jött le volna, hogy "minden sz*r", akkor rosszul fogalmaztam. Alapvetően oké, csak bosszantó, hogy pár aprósággal tényleg teljesen oké lehetne.
Wester

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Tegnap vittem oltani a két szülőmet (pfizert kaptak). Pozitív és negatív tapasztalatok egyszerre. Egyrészt a kórház földszintjén van kialakítva az oltópont, ami jó, és nem kell a teljes megyei kórházon végigcaplatni, ha az ember oltásra megy, ami szintén jó. (A megyei kórházban "kilométereket" lehet gyalogolni, akkora, faterom már csak 2-3 leüléssel/pihenéssel tud eljutni a diabétesz kontroll rendelésre is). Az is korrekt, hogy katonákat vetettek be, ők fogadják a betegeket, nincs bonyolult regisztráció a helyszínen, csak egy egyszerű név lekérdezés/ellenőrzés és az oltási lap bemutatása, és mehetnek is oltani.Ezt is kórháza válogatja úgy látszik, húgom oltásakor a bejárati ajtón való belépés után kvázi egyből jött egy katona őt útbaigazitani és a többi rész is rendben volt
Viszont... A háziorvosom instrukciói teljesen pontosak voltak (hol, melyik kapun kell bemenni - autóval -, hova kell pontosan menni, stb.) de a kórházban gyakorlatilag NULLA információ segít eligazodni. Értsd, a bejáratnál nincs kirakott információ, nincs ott álló ember aki irányítana, de ki van rakva egy hatalmas tacepaó, hogy jobbra CSAK sűrgősségi esetek, és vörössel kiemelve, hogy SEMMI más, balra pedig minden más. Elmentünk balra, és sehol semmi, kikötöttünk végül valami remote labor és kukák között. Kiszálltam a kocsiból, gyalog próbáltam infót szerezni, és három ottani dolgozóból három különböző választ adott. Egyik szerint nem is a kórházban oltanak. 😀 A másik elirányított a főbejárathoz, hogy ott vannak a katonák, ott kell regisztrálni. Gyanús volt, csak én mentem oda, persze sehol a katonák (azok az oltóponton voltak értelemszerűen). A vége az lett, hogy természetesen ott volt a bejárat/oltópont, ahol a háziorvos mondta, és ahonnan a kórház bejárati tacepaó piros betűkkel eltiltott. 😊 Maga az oltópont bejárata jelöletlen, semmi felirat, semmi jelzés, hogy 20-30 méterről lehessen esetleg látni. Magán az ajtón volt egy A4-es lap, amire filctollal ráírták, hogy oltópont. A nyil már azon is az ellenkező irányba mutatott, de ez már nem csapott be, mert 5 méterrel a bejárat mögött ott volt már a katona. 😊
Az oltóponton magán gyorsan ment a dolog, tíz perc sorbanállás, tíz perc várakozás, oltást, aztán 20 perc üldögélés utána, ha netán valami azonnali mellékhatás jelentkezne. Korrekt, de miért pont egy 50 méteres szűk folyosón kell sorba állni, egymás hegyén-hátán, és az oltó szoba előtti előtér is miért olyan szűkös, hogy a beoltottak heringként várakoznak, nincs elég hely még másfél méterre sem leülni egymástól arra a 20 percre. És persze nincs külön kijárat, kijönni úgy lehet, hogy át kell verekedni az embernek magát ugyanazon a folyosón, az érkezők során.
Szóval a dolgok 90%-át megoldották, mégse érzi azt az ember, hogy hűdefasza. Pedig érezhetné, lehetne hűdefasza is, mert nem pénzen, nem is emberhiányon múlik, csak pár apróságon. Normális útbaigazítás a kórház területén, jól kitáblázva, egy kicsit szerencsésebben kialakított várakozó sor (mondjuk a sor kívül várna - 30 méter az egész) - a folyosóra már úgy hívnának be, aztán oltás után külön kijárat, ott kialakított külön váróteremmel (megvolt hozzá a hely, infrastruktúra). Ennyi kéne csak, hogy az ember a fejlett világban érezze magát. Az a nagyon bosszantó, hogy rengeteg dologban csak ennyi kellene, és rengeteg dologban csak ennyi hiányzik.
peterk2005
Lesz ez még így se!
több mint 5 éve
Tegnap vittem oltani a két szülőmet (pfizert kaptak). Pozitív és negatív tapasztalatok egyszerre. Egyrészt a kórház földszintjén van kialakítva az oltópont, ami jó, és nem kell a teljes megyei kórházon végigcaplatni, ha az ember oltásra megy, ami szintén jó. (A megyei kórházban "kilométereket" lehet gyalogolni, akkora, faterom már csak 2-3 leüléssel/pihenéssel tud eljutni a diabétesz kontroll rendelésre is). Az is korrekt, hogy katonákat vetettek be, ők fogadják a betegeket, nincs bonyolult regisztráció a helyszínen, csak egy egyszerű név lekérdezés/ellenőrzés és az oltási lap bemutatása, és mehetnek is oltani. Viszont... A háziorvosom instrukciói teljesen pontosak voltak (hol, melyik kapun kell bemenni - autóval -, hova kell pontosan menni, stb.) de a kórházban gyakorlatilag NULLA információ segít eligazodni. Értsd, a bejáratnál nincs kirakott információ, nincs ott álló ember aki irányítana, de ki van rakva egy hatalmas tacepaó, hogy jobbra CSAK sűrgősségi esetek, és vörössel kiemelve, hogy SEMMI más, balra pedig minden más. Elmentünk balra, és sehol semmi, kikötöttünk végül valami remote labor és kukák között. Kiszálltam a kocsiból, gyalog próbáltam infót szerezni, és három ottani dolgozóból három különböző választ adott. Egyik szerint nem is a kórházban oltanak. 😀 A másik elirányított a főbejárathoz, hogy ott vannak a katonák, ott kell regisztrálni. Gyanús volt, csak én mentem oda, persze sehol a katonák (azok az oltóponton voltak értelemszerűen). A vége az lett, hogy természetesen ott volt a bejárat/oltópont, ahol a háziorvos mondta, és ahonnan a kórház bejárati tacepaó piros betűkkel eltiltott. 😊 Maga az oltópont bejárata jelöletlen, semmi felirat, semmi jelzés, hogy 20-30 méterről lehessen esetleg látni. Magán az ajtón volt egy A4-es lap, amire filctollal ráírták, hogy oltópont. A nyil már azon is az ellenkező irányba mutatott, de ez már nem csapott be, mert 5 méterrel a bejárat mögött ott volt már a katona. 😊
Az oltóponton magán gyorsan ment a dolog, tíz perc sorbanállás, tíz perc várakozás, oltást, aztán 20 perc üldögélés utána, ha netán valami azonnali mellékhatás jelentkezne. Korrekt, de miért pont egy 50 méteres szűk folyosón kell sorba állni, egymás hegyén-hátán, és az oltó szoba előtti előtér is miért olyan szűkös, hogy a beoltottak heringként várakoznak, nincs elég hely még másfél méterre sem leülni egymástól arra a 20 percre. És persze nincs külön kijárat, kijönni úgy lehet, hogy át kell verekedni az embernek magát ugyanazon a folyosón, az érkezők során.
Szóval a dolgok 90%-át megoldották, mégse érzi azt az ember, hogy hűdefasza. Pedig érezhetné, lehetne hűdefasza is, mert nem pénzen, nem is emberhiányon múlik, csak pár apróságon. Normális útbaigazítás a kórház területén, jól kitáblázva, egy kicsit szerencsésebben kialakított várakozó sor (mondjuk a sor kívül várna - 30 méter az egész) - a folyosóra már úgy hívnának be, aztán oltás után külön kijárat, ott kialakított külön váróteremmel (megvolt hozzá a hely, infrastruktúra). Ennyi kéne csak, hogy az ember a fejlett világban érezze magát. Az a nagyon bosszantó, hogy rengeteg dologban csak ennyi kellene, és rengeteg dologban csak ennyi hiányzik.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
majdnem 3 ezer új fertőzött. teszt: 20 855Hónapok óta nem változik itt érdemben semmi.
Vrij6
😕

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞