Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
topin New England Patriots 2 266
(én közben csak a munkámat vesztettem el, edzeni se mehetek sehova, és a gyerek mellől egy kávéra nem tudok beülni, ha már eléggé szétfagytam a kutyasétáltaltás után, amit 8 után már csak a hazám környékén tehetek meg, pont az esti jó sétáktól megfosztva ezzel)

tehát a jelenlegi szabályokkal a full zárás teljesen értelmetlen, de erről ne azok ugassanak, akik korábban még a parkokat is bezáratták...
r.baggio
A munkán kívül mi az amit elvesztettél?

Edzeni, ha nem is ugyanolyan eszközökkel, vagy intenzitással, de azért otthon is lehet, ha valóban a test edzése a fontos szempont. Tudom, nem ugyanaz, sem hatékonyságban sem és eredményben sem, de megoldható!

beülni egy kávéra, ezt elveszteni az tényleg akkora probléma? Nekem most haldoklik gépen ismerősöm, aki azért stikában eljárt ide-oda, mert nehogy lemondjon valamiről. Diplomás, tanárember, akit az unokákkal látogattak hetente, mert arról se lehet lemondani. Séta is mehet, max több kör és kicsit unalmas a látvány ha egy lakótelepen lakik az ember, de egyrészt a társaság (kutya, barátnő, feleség) és a levegő a fontos szempont, nem az hogy éppen mit látsz.

Azért ezek nem akkora érvvágások ha jobban belegondol az ember. Főként, hogy aki kevésbé értelmes szinten van, az felelőtlen is, tehát ha jöhetne-mehetne bármerre, akkor még többet felelőtlenkedne, mert már no para. Közben meg semmi nem múlt el, csak már uncsi a lemondás a kényelmes kikapcsolódási opciókról. De alkalmazkodni lehet, sőt kell is, mert vélhetően a köv. 10 évben elég sok minden fog megváltozni az életünkben.

Ami meg az átesetteket illeti, ma olvastam, hogy gyengült a nemzőképessége azoknak, akik átestek rajta. Szóval, lehet majd nem lesznek páran nagyszülők, akiknek most a gyerekük átesett rajta. De tényleg fontosabb ennél egy jó kávé most.
több mint 5 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 894
 index.hu/belfold/2021/02/19/minden-harmadik-beteg-meghal-szlovak-covid-osztaly_jarvany_mutans_virus_pfizer_moderna_szputnyik_vakcina_matovic_eu/
Vrij6
Durva, hogy mennyire hirtelen elszabadult. Nemrég még ide is jöttek folyamatosan Angliából a pozsonyi repülőtéren leszállt utasok, mert ők nem függesztették fel a londoni járatokat. Na ez lehet hozzá is járult szépen a terjedéshez.
Klaci79
Király! Nálunk dolgozik vagy 500 szlovák, akik naponta járnak át.
bcsarli
hát akkor most jobb ha kiveszel egy kis szabadságot 😕
több mint 5 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 388 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
 index.hu/belfold/2021/02/19/minden-harmadik-beteg-meghal-szlovak-covid-osztaly_jarvany_mutans_virus_pfizer_moderna_szputnyik_vakcina_matovic_eu/
Vrij6
Durva, hogy mennyire hirtelen elszabadult. Nemrég még ide is jöttek folyamatosan Angliából a pozsonyi repülőtéren leszállt utasok, mert ők nem függesztették fel a londoni járatokat. Na ez lehet hozzá is járult szépen a terjedéshez.
Klaci79
Király! Nálunk dolgozik vagy 500 szlovák, akik naponta járnak át.

több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 094 — #NoStress
Tanzánia azért amellett, hogy gyönyörű, most relatíve olcsón megjárható, szóval aki megteheti, miért is ne tenné 1 év covid-hiszti után? Értem én, hogy pandémia van, de több évtizednyi konjunktúra és dekadencia után nem lehet tovább egy olyan vírussal riogatni az embereket, melyet a többség tünetmentesen átvészel.
r.baggio
Ez kb. urban legend.
Se a nyári SOTE-s felmérés, se semminemű kutatás nem igazolta, hogy át lehet esni tünetmentesen, és a többség már átvészelte. Lehet néhányaknál nagyon enyhe tünet, amit figyelmen kívül hagy egy fiatal, de a nagy többség megszenvedi.
Mostanra már gondolom neked is rengeteg ismerősöd, ismerősöd ismerőse, gyereke átesett rajta, de mindenkinek volt valamiféle tünete.
A szerencsésebbeknek enyhe, sokaknak közepes, de még a huszonéveseknek vagy a kamaszgyerekeknek is volt párnapos láz, fej- vagy izomfájdalom vagy fosás, szaglás-, ízvesztés.
Arról nem is beszélve, hogy még mindig fingunk nem lehet, hogy miféle hosszútávú károsodást okozhat egy enyhe tünetekkel (vagy szerinted tünetmentesen) átvészelt fertőzés.
(Volt cikk gyerekekről, aki valóban tünetmentesek voltak, majd súlyos szövődményekkel /MIS-C/ kerültek utána korházba, meg agykárosodásról, amit szintén a covid okozott.)

Értem én, és sajnálom is, hogy a személyes egzisztenciád az átlagnál jobban megsínyli ezt a pandémiát, de ez az állításod erősen vágyvezérelt.
És Magyarországon nem a covid-hiszti az általános, hanem az általad is prezentált bagatelizálás.

több mint 5 éve
Vrij6
több mint 5 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 307 — beers & Packers
Mint mondta, az oltóanyag 79 százalékos hatékonyságú, 18 év fölöttieknek lehet adni, kivéve várandósoknak, és olyan krónikus betegeknek, akik „nincsenek jól beállítva”.

Hogyteccikmondani?
Bazzani
zoolander!
sutianap
De amúgy ez komolyan mit jelent?
Bazzani
Nyelvbotlás. Úgy értette, hogy akik "nincsenek jól beállva".
több mint 5 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 069 — Слава Україні! Героям слава!

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 089 — Axel Foley
Mint mondta, az oltóanyag 79 százalékos hatékonyságú, 18 év fölöttieknek lehet adni, kivéve várandósoknak, és olyan krónikus betegeknek, akik „nincsenek jól beállítva”.

Hogyteccikmondani?
Bazzani
zoolander!
sutianap
De amúgy ez komolyan mit jelent?

több mint 5 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 670 — Lucas Scott
Nyilván egy adat nem adat. De azért az alábbi táblázat érdekes számomra, hogy mennyire lehetünk nyugodtak a kínai vakcina hatásosságával kapcsolatban. A Worldometers oldalról lettek kivágva a grafikonok és a napi esetszámot mutatják (nagyjából az oltási kampány kezdetétől, mostanáig):

Klaci79
biztos többet tesztelnek az Emírségekben továbbra is.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Nyilván egy adat nem adat. De azért az alábbi táblázat érdekes számomra, hogy mennyire lehetünk nyugodtak a kínai vakcina hatásosságával kapcsolatban. A Worldometers oldalról lettek kivágva a grafikonok és a napi esetszámot mutatják (nagyjából az oltási kampány kezdetétől, mostanáig):

Szerkesztette: Klaci79
több mint 5 éve
Azért Ursulának valahol igaza van:
"Összességében azt kell mondanom, hogy továbbra is csodálkozunk azon, hogy Oroszország miért kínál elméletileg milliószámra vakcinát, miközben nem halad eléggé a saját népének beoltása terén."
több mint 5 éve
YoungZeeZee 9 509
Ukjarnabam es az oroszoknal miert vannak nezok?😀..meccseken
több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 535 — The Mathematician

Hogyteccikmondani?
Bazzani

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 737 — capitaine du château de Vienne 1487

Hogyteccikmondani?
Bazzani
zoolander!

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 089 — Axel Foley

Hogyteccikmondani?

több mint 5 éve
Matthew99 New Orleans Saints 10 259 — Invisible man
Én most ettől úgy megnyugodtam, hogy megpróbálok előre jutni az oltási sorban.
 index.hu/belfold/2021/02/19/operativ-torzs-muller-cecilia-koronavirus-covid-19-jarvany-oltas-vakcina/

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 5 éve
 index.hu/kulfold/2021/02/19/oroszorszag-szlovakia-szputnyik-v-koronavirus-jarvany-kormany-elnok-europai-gyogyszerugynokseg-ema/

több mint 5 éve
azért remélem az 5. hullámig nem jutunk el
kevés ótvarabb film van annál

több mint 5 éve
Ja, és Orbán a konzultációért is teljes felelősséget vállalt ma reggel, mielőtt valaki rákérdezne, hogy miért b*szogatom miatta. 😊
peterk2005
már lassan a felelősségért is felelősséget vállal.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 535 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
Remelem van par etikus hekker aki rakuld par botot, h kitoltsek par millioszor a kerdoivet, h ne legyen nyitas...
Az indexes velemenykutatas alapjan a konzultacio kerdeseinel atlagban kb a valaszadok 80%a szeretne nyitast.

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
A kínai vakcina dokumentációja tavaly december óta Magyarországon van.-Szíjjártó P.
Amadeus
aki ezt beleírta a háttérbe, vszeg már nem a Bem téren dolgozik 😊

több mint 5 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 826 — no es importante
Az ellenzék persze most már a full nyitás mellett van, ha valaki egy percig is elfelejtette volna, hogy mi az a pillanatpolitizálás
r.baggio
Nem az alapállítással van bajom, vagyis a pillanatpolitizálással, de azért ha megnézzük, hogy ez a nagy zárás hozott e eredményt, hát finoman szólva is elég kérdéses.
Klaci79
ez világos, én is írtam már többször, főként maga a helyzet abszurditására kihegyezve a dolgot: feleségem pl tegnap beszélt mamájával, akinek a "még kicsit ki kell tartanunk" mondatán azért a háttérben fogtam a fejem... neki aztán tényleg ki kell tartania, hiszen az élete pontosan ugyanabban a mederben folyik, mint előtte, csak több fertőtlenítőt és maszkot használ, még a rokonlátogatásokat is kizsarolja azért magának (én közben csak a munkámat vesztettem el, edzeni se mehetek sehova, és a gyerek mellől egy kávéra nem tudok beülni, ha már eléggé szétfagytam a kutyasétáltaltás után, amit 8 után már csak a hazám környékén tehetek meg, pont az esti jó sétáktól megfosztva ezzel)

tehát a jelenlegi szabályokkal a full zárás teljesen értelmetlen, de erről ne azok ugassanak, akik korábban még a parkokat is bezáratták...

Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Most akkor már ez a földharc? Vagy legurultunk a birkózószőnyeg széléről?

Konzultáljunk a nyitásról, erre beesett itt a 3. hullám? Jajjj, ez a vírus, ez megint keresztbe tesz itt a terveknek, őt nem kérdezték meg erről.

Vagy most hány millió embert tudnánk hétvégén beoltani?
Vrij6
Ceci mama kijelentette tegnap ugye, hogy itt a 3. hullám, Vezérünk ma reggel szintén és láss csodát...egyből hirtelen ugrás a statokban ma reggelre. 😀
több mint 5 éve
Toca Minnesota Vikings 20 271 — Vikings fan

Konzultáljunk a nyitásról, erre beesett itt a 3. hullám? Jajjj, ez a vírus, ez megint keresztbe tesz itt a terveknek, őt nem kérdezték meg erről.

Vrij6
Egyébként nekem a legtöbb EÜ-s ismerős azt mondta, hogy megoldható az emberek gyors átoltottsága ha logisztikailag a kormány megoldja a vakcinák leszállítását.
Mondjuk ez kétlem, hogy menni fog.
több mint 5 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 069 — Слава Україні! Героям слава!

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil