Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 535 — The Mathematician
1. nincs teljes satu
2. ha lenne se tartaná be rendesen a kutya se
3. vezérünk bort iszik és vizet prédikál

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 094 — #NoStress
Nem vagyok virológus és kivételesen nem akarok cinikus geci lenni, de ha itt a teljes satu, a gazdaság ágazati szintű tönkretétele után így telibe kap minket a 3. hullám, akkor nem lehet, hogy valamit meglehetősen elnézett vezérünk covid ügyben és fatálisan rosszul közelítjük meg a "járványügyi védekezést"?
Amadeus
De. Teljesen jól látod.
Legkésőbb ősszel kellett volna satuzni egy hónapra, teljes bezárás, de nem ez történt, teljesen elbaszódott a járványügyi védekezés.
Mint egész Európában mindenhol.
Jóreggelt.

Annyi maradt, hogy drukkolhatunk annak, hogy mielőbb lesz elég vakcina, és lesz annyi vér Orbán pucájában, hogy kötelezővé is teszi az oltakozást.
Különben nem kell számolgatni a hullámokat, a következő évek egy összefüggő hullámfürdővé egyesülnek, ahol ráadásul az egész medence tele van fosva, és az jön szépen ütemesen az arcunkba, mint a Palatinuson 40-50 éve.
Tőlem az EU összes pénzét zsebreteheti, az összes rokonából, barátjából és üzletfeléből milliárdost csinálhat, einstandolhat minden színházat, egyetemet, az Akadémiát, kinevezheti a legagyhalottabb szervilis hülyéket bárminek az élére, ezt mind leszarom, de ha nem mer mindenkit oltásra kötelezni, akkor gyíkarc.

több mint 5 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 499
Orbán szernt veszélyes pillanatban vagyunk, ha nem figyelünk nagyon oda, berobbanhat a 3. hullám nagyon. Jó tudni, hogy már ő is tudja, amit tudunk.

Az oltásról viszont azt mondta, hogy felfutás küszöbén állunk. Húsvétra szerinte mindenki megkaphatja az oltását, aki eddig regisztrált. (Nem direkt az infó, nem az Orbán interjút hallgattam, hanem a 24.hu-n olvastam, de gondolom nagyjából ezt mondta, ha ezt írták.)

Mindenesetre levehetnék az a szerencsétlen nemzeti konzultációt az asztalról. Legalább most, legalább egy időre. Értem én, hogy kell valami gumicsont, de ne pont most, sok ember már annak a hírnek a hallatára is eldobja a maszkját, ha meghallja, hogy konzultálunk az enyhítésről. Vegyék elő majd húsvét után, a piros pontot akkor is beírhatják maguknak, a fontos úgyis az lesz népszerűségi szempontból, hogy a nyárra mi lesz a helyzet.

Ja, és Orbán a konzultációért is teljes felelősséget vállalt ma reggel, mielőtt valaki rákérdezne, hogy miért b*szogatom miatta. 😊
peterk2005
Nem vagyok virológus és kivételesen nem akarok cinikus geci lenni, de ha itt a teljes satu, a gazdaság ágazati szintű tönkretétele után így telibe kap minket a 3. hullám, akkor nem lehet, hogy valamit meglehetősen elnézett vezérünk covid ügyben és fatálisan rosszul közelítjük meg a "járványügyi védekezést"?

Vagy akkor most mi van?

Szintén szeretném most már tudni, hogy hány vakcina jött be, hány embert oltottak be, hol tart a nemzeti oltási terv, a sogennante ellentámadás?

Asking for a friend.
több mint 5 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 395
Ilyenkor egyszerre örülök és van szégyenérzetem, hogy oda születtem ahova..

"130 országba még egyetlen adag vakcina sem érkezett, hiába próbálja a WHO biztosítani a koronavírus elleni védőoltásokhoz való méltányos hozzáférést."

"Amíg a szegény országok vezetői azon matekoznak, hány hónap, de inkább év múlva lesz elegendő vakcinájuk, a gazdagabb nemzetek annyira sok oltóanyagot lekötöttek előre, hogy azzal többször is be tudnák oltani a teljes lakosságukat."

"A magas jövedelmű országok a világ lakosságának mindössze 16 százalékát adják, de a megvásárolt oltóanyagok 60 százaléka náluk landol."

24.hu/kulfold/2021/02/19/covax-who-vakcinak-szetosztasa/
MC12
Hát ez milyen demagóg irány már...
FLZOLI
Mi ebben a demagógia? Ezek tények. És ha téged ez nem tölt el szomorúsággal akkor, hát jó.
MC12
Ugyan úgy szomorú leszek ha ehezoket, verhasban meghalt gyerekek ezreit vagy mondjuk malária, AIDS halottakat látok Afrikában. Ezek is tények, még se érdekel sok embert.
FLZOLI
Az, hogy nem érdekel sok embert, nem jelenti azt, hogy demagógia ezzel foglalkozni. Mit ahogy nem demagógia az áltlad felsoroltakkal sem.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 5 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 670 — Lucas Scott

"130 országba még egyetlen adag vakcina sem érkezett, hiába próbálja a WHO biztosítani a koronavírus elleni védőoltásokhoz való méltányos hozzáférést."

"Amíg a szegény országok vezetői azon matekoznak, hány hónap, de inkább év múlva lesz elegendő vakcinájuk, a gazdagabb nemzetek annyira sok oltóanyagot lekötöttek előre, hogy azzal többször is be tudnák oltani a teljes lakosságukat."

"A magas jövedelmű országok a világ lakosságának mindössze 16 százalékát adják, de a megvásárolt oltóanyagok 60 százaléka náluk landol."

MC12
És képzeld el mi lenne, ha az EU nem intézi egyben a vakcina beszerzést. Már rég a gazdagabb országokban mindenki be lenne oltva, hozzánk meg jött volna csak az orosz-kínai.
Klaci79
És össztársadalmilag, ha kívülről nézed, objektíven, nem ez lenne a helyes?
Nincs a világban egyenlőség.
Be is baszna ha egy bangladesi vagy mozambiki előbb kapna, mint egy magyar.
Sobri Jóska
pedig a bangladesiek olyan jól állnak, hogy 5ezret fel is ajánlottak nekünk szóval biztosan van ott olyan ember, aki pl nálad és nálam is előbb fogja megkapni vagy már meg is kapta.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 661 — farkas.l.zoltan@gmail.com

MC12
FLZOLI
Mi ebben a demagógia? Ezek tények. És ha téged ez nem tölt el szomorúsággal akkor, hát jó.
MC12
Ugyan úgy szomorú leszek ha ehezoket, verhasban meghalt gyerekek ezreit vagy mondjuk malária, AIDS halottakat látok Afrikában. Ezek is tények, még se érdekel sok embert.

több mint 5 éve

MC12
És képzeld el mi lenne, ha az EU nem intézi egyben a vakcina beszerzést. Már rég a gazdagabb országokban mindenki be lenne oltva, hozzánk meg jött volna csak az orosz-kínai.
Klaci79
És össztársadalmilag, ha kívülről nézed, objektíven, nem ez lenne a helyes?
Nincs a világban egyenlőség.
Be is baszna ha egy bangladesi vagy mozambiki előbb kapna, mint egy magyar.

több mint 5 éve

MC12
FLZOLI

több mint 5 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 661 — farkas.l.zoltan@gmail.com

MC12

több mint 5 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 894

MC12
több mint 5 éve

több mint 5 éve
Szerintem egyik számot se lehet kiszámítani a jelenlegi tudásunk alapján.
(Nem neked vagy nekem nem lehet kiszámítani, hanem jelenleg nincs a Földön olyan ember, aki a felírt egyenlet összes adatát pontosan be tudná írni, egyszerűen nem áll rendelkezésre elég adat.)
Ezért lenne hatékonyabb mindenkit beoltani, nem csak azt, aki akarja.
Ez a társadalmi érdek.
Sobri Jóska
A virológusok (pontosabban a járványszakértők) szerint meg igen. Ez egy tudomány, én nem akarom kitalálni, hogy a tudomány mire képes vagy nem képes, ezt mondja meg az adott disciplina.
peterk2005
Tévednek.
Túl kevés az adat, túl sok a változó.

Ha nincs kötelező oltás, akkor nincs megoldva a járványhelyzet.
Az a biztos és a hatékony, ha mindenki oltva van.
Amint lesz elég vakcina ez az egyedül elfogadható állami hozzáállás a fejlett nyugaton.
Ha meghagyják "szabadon választhatónak", azzal legitimizálják az oltás esetleges károsságát. Én így látom.
Sobri Jóska
miért tévednének?
mondanak egy becslést ami simán lehet hogy igaz, és az se igaz hogy túl kevés az adat
jóval több hasznos adat van mint te gondolnád
a változók száma tényleg sok, de ez nem jelenti azt hogy "túl" sok lenne
csak nagyobb modell-t kell csinálni, simán managelehető és különböző forgatókönyveket lehet leírni vele
Negritis
Nézd meg minek a kiszámolásáról beszélünk.
Ott van az eredeti hsz.-ben.
Nem lehet tudni egy csomó mindent, kezdve a vakcinák valódi hatékonyságától a vírus rengeteg tulajdonságán át a jövőbeni mutációkig.
Becsülni lehet, pontatlanul.
Tudni nem lehet, hogy 60 vagy 70 vagy 71.5 százalekos átoltotttság szükséges.
Ezért a legbiztosabb becslés a 100.
És azért tévednek, mert úgy velik, hogy ki lehet pontosan számolni.
Nem lehet.
Sobri Jóska
miért tudnák megmondani pontosan?
lehet hogy a biztos becslés a 100
de nem az a legjobb matematikai szempontból
ne keverd a két dolgot
Negritis
Ha nem pontos, hogy ülteted át a gyakorlatba?
A valósagban csak egzakt mennyiségű embert lehet beoltani.
Vagy 7 oltast adsz be vagy 8-t.
Azzal nincs beljebb a társadalom, ha azt mondják, hogy 50nél több, de 98nál kevesebb a "pontos" becslés.
És amíg az összes vakcina, azok hatása és az összes létező és kialakulható mutáció nincs bekalkulálva, addig nem tudják se pontosan, se hasznosan, használhatóan megmondani.
Ezért kell a 100 százalékra törekedni és remélni a legjobbakat.

több mint 5 éve
(Nem neked vagy nekem nem lehet kiszámítani, hanem jelenleg nincs a Földön olyan ember, aki a felírt egyenlet összes adatát pontosan be tudná írni, egyszerűen nem áll rendelkezésre elég adat.)
Ez a társadalmi érdek.
Sobri Jóska
A virológusok (pontosabban a járványszakértők) szerint meg igen. Ez egy tudomány, én nem akarom kitalálni, hogy a tudomány mire képes vagy nem képes, ezt mondja meg az adott disciplina.
peterk2005
Tévednek.

Amint lesz elég vakcina ez az egyedül elfogadható állami hozzáállás a fejlett nyugaton.
Ha meghagyják "szabadon választhatónak", azzal legitimizálják az oltás esetleges károsságát. Én így látom.
Sobri Jóska
miért tévednének?
mondanak egy becslést ami simán lehet hogy igaz, és az se igaz hogy túl kevés az adat
csak nagyobb modell-t kell csinálni, simán managelehető és különböző forgatókönyveket lehet leírni vele
Negritis
Nem lehet tudni egy csomó mindent, kezdve a vakcinák valódi hatékonyságától a vírus rengeteg tulajdonságán át a jövőbeni mutációkig.
Nem lehet.
Sobri Jóska
miért tudnák megmondani pontosan?
lehet hogy a biztos becslés a 100
de nem az a legjobb matematikai szempontból
ne keverd a két dolgot

több mint 5 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 826 — no es importante

Brutális már most az a vakcinamennyiség, ami valahol még porosodik (vagy épp kidobták)

Az uniós oltóanyagok közül eddig Pfizer/BioNTech, Moderna és az Astrazeneca vakcinájából jutott Magyarországra, összesen 879 115 adag, ami 439 467 ember beoltására elég.

A péntek reggeli adatok szerint már 391 821-en kaptak oltást, közülük 152 432-en már a második adagot is megkapták.

Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 826 — no es importante
Ebben Sobrinak adok igazat, szerintem a kötelező oltásnál csak annak van rosszabb üzenete, mikor valami nem kötelező, de 10-ből mondjuk 7 embernek muszáj megkapnia...

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Ez a társadalmi érdek.
Sobri Jóska
peterk2005
Tévednek.

Sobri Jóska
miért tévednének?
Negritis
Nem lehet.

több mint 5 éve
Ez a társadalmi érdek.
Sobri Jóska
peterk2005
Tévednek.

Sobri Jóska
miért tévednének?

több mint 5 éve
Ez a társadalmi érdek.
Sobri Jóska
peterk2005
Tévednek.

több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 554 — The only discipline that lasts, is self discipline
Ez a társadalmi érdek.
Sobri Jóska

Más. Szerintem egyébként most csúszunk ki az időben való reagálásból a harmadik hullámmal kapcsolatban. Már másfél hete látni, hogy a jelenlegi korlátozási szint mellett is elkezdtek nőni a számok. És tudjuk, hogy Angliában és Szlovákiában (és Kaliforniában is) full lockdown mellett sem voltak képesek kordában tartani a fertőzőbb variánst. Ha nem is országosan, de regionálisan (érintett, szomszédos megyékben, régiókban) el kellene kezdeni tovább zárni. Zárni a plaza-kat, és minden nagyobb potenciális super spreader helyet, ami még működik. Lehet, hogy így megúsznánk annyival, hogy néhány megye / régió van szűkebbre zárva néhány hétig, egy hónapig. Ha nem fogjuk meg, akkor ebből full lockdown is lehet, jóval hosszabb időre is, mint néhány hét...

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 152
Kb. ezt tartom a legfontosabbnak. Vagyis pont az ellenkezőjét: azt, hogy a másik problémáját senki ne kezdje el lebecsülni. Fölösleges generációkat egymással szembefordítani. Mindenkinek megvan a maga baja. Kívülről lehet méricskélni, hogy kinek nehezebb a helyzete, de objektív mérce nincs. Már csak azért sincs, mert erősen egyéniségfüggő, hogy kit és mi visel meg inkább.nagylaza
Már csak azért is, mert ebben a kakiban együtt vagyunk benne, minden generáció. Az, hogy most éppen a hetvenesekre a legveszélyesebb, a húszas korosztályra meg alig, az egy aktuális status quo, ami ha együtt nem gyűrjük le, könnyen megváltozhat bármikor. Jöhet olyan mutáció bármikor - akár pár hónapon belül is - ami éppen a fiatalabbakra veszélyes.

Egyébként annak, hogy esetleg az idősebb korosztály nagyon be van oltva, a fiatal meg nnincs, és köztük tünetmentesen bár terjed, éppen ilyen veszélyei lehetnek. Hogy közöttük terjed, és közöttük alakul ki valami mutáció, pont rájuk "specializálódva". Ezért lenne fontos minden generációt relative jól átoltani.
peterk2005
Nekem van két harmincas ismerősöm, akik "tünetmentesen" átestek a víruson, kb októberben. Egyiküknek januárban szívburokgyulladást, a másiknak múlt héten aortatágulatot találtak (magánklinikán).
több mint 5 éve
Peterk bedobta én meg rákerestem, nah most már "fáj a fejem"
a meló is húzós volt, és ennek is csak a felét értettem meg hirtelen 😀

science.sciencemag.org/content/early/2021/02/01/science.abe6959

több mint 5 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 152
Akkor egy másik szempont.
Nem tudható, hogy az oltásoknál (lassan lesz féltucat különböző) miként működik az, hogy aki oltva van, de megfertőződik, tovább tudja e fertőzni a környezetét, és ha igen akkor miként.
Reméljük nem, de bizonyosan nem tudható.
De ha mégis, akkor mennyivel vagyunk beljebb akkor, ha az ország 50-60 százaléka be van oltva, de fullra kinyitunk, és beindul a NORMÁLIS ÉLET újra, mindenki jön, megy, kontaktál, és továbbra is jelen van a vírus, csak ugye sokaknak nem okoz nagy problémát, egészen addig, amíg
a) nem mutálódik úgy, hogy már szart se ér az adott oltás,
b) el nem jut olyan szervezetbe, amelyik nincs beoltva?
Az a)-val nem is foglalkoznék most, de az biztos, hogy az egészségügy leterheltsége nem fog csökkenni, hiszen ha mindenki mászkál, akkor ugyanúgy jönnek a mostani fertőzésszámok, amikor ugyan még kevés a védett és oltott ember, de legalább úgy-ahogy zárva vagyunk és a kontaktusok száma is egy-két nagyságrenddel kisebb, mintha nyitva lennénk.
És ez a szűk keresztmetszet tavaly március óta, hogy miként bírja az egészségügy.
Nem az, hogy ki veszti el a munkáját (egyelőre még), ki kattan meg magányában, ki hal meg, ha megkapja, ki nem tud 300 fős szülinapi bulit meg temetési happeninget tartani.
Mivel leszünk beljebb, ha nem kötelező az oltás, lehet bóklászni, és a fertőzés eljut ugyanúgy napi párezer emberhez?
Nem én, meg azok, akik oltva vannak, hanem a társadalmunk.
Sobri Jóska
Ez egy elég szigorú és következetes matek. Megvan az a szám, ami adott társadalmi kontakt számhoz illeszkedve túl van a nyájimmunitási küszöbön. Ha azt elérjük, akkor el fog tűnni a vírus. Lecsengő szakasszal, nem azonnal, de eltűnik. Akkor nem, ha tényleg jön egy új mutáció, amire az átesettek és oltottak nem immunisak. Akkor indul a mókuskerék elölről.

Saccom szerint olyan másfél millióan már áteshettek a betegségen. Ebből sajna fél millió lehet, hogy tünetmentes, ami nem azért sajna, mert tünetmentes, hanem azért, mert vírushordozó marad, az antitestek hiána miatt. Szóval inkább 1 millióval jobb számolni. Az 10%. És van 5% beoltott. Ez még édeskevés. Olyan 70+ százaléknál kezdünk közelíteni a küszöbhöz, ahhoz még vagy 5 milliót be kéne oltani. Vagy 3 milliót, ha ennyien hajlandóak, de akkor 2 milliónak még át kell esnie a betegségen. Ami ugye eltarthat két évig is, ha eddig egy millióval számoltunk 1 év alatt. És a legproblémásabb, hogy közben mivel terjed, bármikor mutálódhat valami olyan törzzsé, ami ellen senki nem immunis. És kezdődhet elölről akkor minden.
peterk2005
Ezek a koronavírus most ismert mutációi, csak az USA-ban:

www.nytimes.com/interactive/2021/health/coronavirus-variant-tracker.html

www.youtube.com/watch?v=FGQY1LLPlrU

Szerkesztette: Willie Parker
több mint 5 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 259 — Bears & Illinois fan
Ó átadom majd az összes munkáját elvesztő, albérletből kidobott, elhelyezkedni sehol nem tudó ismerősömnek is, hogy fejezzék már be a picsogást. Az érvelésed amúgy csodálatos, egyik oldalról iszonyat nagy általánosításokat fogalmazol meg 1-2 példából, a másikról meg ugyanazt vállrándítással intézed el, mert hát alkalmazkodni nem is olyan nehéz.
r.baggio
Tényleg érdemes átadni nekik, én is ezt tanácsolom a volt vendéglátós, rendezvényes, biztonsági szolgálatos ismerőseimnek, mert a picsogás még soha nem oldott meg semmit. Ne picsogjanak. Férfiatlan, nőietlen.

És alkalmazkodni azért könnyebb egy fiatalnak, mint egy öregnek.
Legalábbis amikor én fiatal voltam (mondjuk 25-30 éves koromig), teljesen meglepő és utólag belegondolva irreális körülményekhez is kénytelen voltam alkalmazkodni, olyanokhoz, amikhez egy 60-70 pluszos idősebb embernek nehezebb. És alá is húztam a lényeget, hogy mi volt az az erős motiváció, ami sokat segített. A kényszer. Ha szétszakad a szalag a térdedben, akkor bármennyire is szeretnél, nem focizhatsz, örülsz ha pár hét után járni tudsz, vagy ha besoroznak katonának, akkor nem mehetsz haza, nem találkozhatsz akivel akarsz, nem azt eszed, nem akkor alszol, nem akkor dugsz, nem akkor sportolsz amikor szeretnél, hanem ahogy és amikor lehet. Ésatöbbi.
Általánosságban.
Nyilván van jól alkalmazkodó 70es, és full rugalmatlan 18 éves is. (A katonaságnál azok ugráltak ki a harmadikról.)
Sobri Jóska
Tudod, erre meg azt mondja az ember, hogy neki 45-50 éve volt megteremteni azt a biztonsági hálót, ami ilyen helyzetben megtartaná, míg egy 25-30 évesnek ugyanerre -jó esetben- mondjuk öt-tíz éve, rossz esetben még annyi sem állt rendelkezésére, mert épphogy kijött az egyetemről és pályakezdőként kap mondjuk 230 nettót az öt éves, végtelenítettnek érződő szopás után. Szerintem sokkal validabb az, ha egy karrierje elején lévő, és adott esetben szülői támogatásra nem vágyó fiatal agyát felbassza az, hogy a limitált lehetőségei mellett még a szórakozási lehetőségeit is elveszik, ugyanakkor ez a legkisebb kupac a foshegyen. Sokkal nagyobb probléma, hogy a személyesség hiányából fakadóan ki nem épülő, vagy silányabban kiépülő kapcsolati háló és kapcsolati tőke évtizedes léptékben is kimutatható, számszerűsíthető jövedelemkieséssel fenyegeti, amire megint csak legyintenek majd a nyuggerek, meg elpanaszolják megint, hogy miyen nehéz a kijönni a 70 ezer forintból, igaz, mondjuk a nyugdíj összegére van hatása az addigi életüknek is, de ezt persze tiszteletlenség felvetni. Aztán amikor az egzisztenciális szorongásából fakadó agressziótöbbletet nem tudja a bevált módokon levezetni, ő lesz a hülye fiatal, aki képtelen alkalmazkodni. Bezzeg a katonaság, az embert nevelt minenkiből, ugye, hiszen semminek sincs olyan jellemformáló hatása, mint nyolc általánossal rendelkező büdös gyökerek csicskáztatását tolerálni egy évig.
dankodavid
Teljesen megértelek. Felháborító, hogy ilyen fiatal, tetterős, magasan képzett szakembereknek kiszúrják a szemét ilyen alamizsnával és nem rögtön 980 e Ft nettó fizetéssel várják! Anála 3-5 évvel idősebb már hülye, a még idősebb meg gyöpösödött barom, a nyugger pedig a társadalom ellensége, potyalesője.
A nyugger vessen magára, hogy abban az időben még nem feltétlen 30-35 éves körukig egyetemen ücsörgő, életképtelen, elméleti síkon világbajnok szarcsimbókokra volt szükség és igény, hanem szakmákat tanuló, valódi emberekre.

Az is gáz, hogy nem lehet bulikázni, a nyugger meg kényelmesen turkálhat a LIDlben az akciós csirkefarhát, meg a leértékelt krumplik között.

Mielőtt komolyan vennéd, ez egy legalább olyan sarkos és gázos vélemény, mint a tied, ha lehiggadsz, talán belátod........

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 087
 twitter.com/OJRenick/status/1360375507880206340/photo/1

Világjárvány ide vagy oda.
VanillaSky
Élik a normális életüket.

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
kapitnono New Orleans Saints Ohio State Buckeyes 10 145 — WHO DAT!!!!
 twitter.com/OJRenick/status/1360375507880206340/photo/1

Világjárvány ide vagy oda.
VanillaSky
Az sem egy csúnya hely, teszt sem kell, gondolom főleg USA ból ellepték a helyet. Ott elég népszerű elvileg

Szerkesztette: kapitnono