Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
Nemes samu09 Houston Texans 4 546 — I like the Texans, I like who we are
Egy hónapja a csaj nem érezte jól magát, elment dokihoz, a doki kivizsgálásra küldte, szívproblémákat állapítottak meg nála. Három hete a csaj férje is elkapta - ő is harmincas közepe -, ő kórházba került, csütörtökön meghalt.
peterk2005
Kérdés meg volt e ez a szívproblémája a nőnek eddig is csak nem tudott róla, vagy tényleg a járvány miatti stressz (nem konkrétan a betegség) hozta e ki neki. Attól hogy nem igazán hiszi el hogy ez egy komoly járvány még nem biztos hogy a covid váltotta ki a szívproblémát.
A férjnek tudjuk hogy volt e valamilyen betegsége?
több mint 5 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 087
az unokája - harmincas évek eleji csaj - a győri önkormányzatnál dolgozik, tavaly elsők között esett át a betegségen a szeptemberi hullámban. Majdnem tünetmentes volt, csak pici szaglásvesztés, pár nap alatt átment rajta. Már akkor azzal reagált, hogy na ugye kamu az egész, csak a pénzt akarják legombolni róluk. Ezen azóta is vitáznak, anyám barátnője és az unoka. Egy hónapja a csaj nem érezte jól magát, elment dokihoz, a doki kivizsgálásra küldte, szívproblémákat állapítottak meg nála. Három hete a csaj férje is elkapta - ő is harmincas közepe -, ő kórházba került, csütörtökön meghalt. Harminc valahány évesen. Két pici gyerekük van. Tegnap őrjöngve hívta a nagyanyját, hogy a férjét "beáldozták" hogy rá lehessen fogni a covidra, és erre ráment az ő egészsége is, a szívproblémáit erre a stresszre fogta.peterk2005
Az ilyen amúgy minek él?! Nekem fáj hogy ennyire buta lehet valaki.
Mikey
Nekem nagyapám 80 felett, krónikus betegként nem akaródzik oltakozni, hivatkozva a jó öreg "valamibe bele kell halni" szállóigére. Mondtam neki, hogy ebbe bele is fog, ha így folytatja.
Amadeus
Ezzel nekem nincs bajom, amíg ilyen jellegű döntések meghozatalára képes állapotban van, úgy dönt ahogy akar. Azzal együtt, hogy én "brüsszeli" oltáspárti vagyok, a 85 éves, diabéteszes és magasvérnyomásos mamámat nem is akartam rábeszélni arra hogy oltassa be magát. Szerencsére el tudja még dönteni, mit akar, én pedig tiszteletben tartom, döntsön bárhogy. Hál' istennek jelentkezett az elsők között, és még annyi is van benne, hogy sem az orosz, sem a kínai vakcinákat nem fogja kérni, ha majd hívják.

De az, hogy valaki 30-35 évesen annyira kőbuta legyen, mint a peterk által mesélt csaj, na az fájdalmas. Milliónyi kérdésem lenne hozzá, amikre persze úgyse tudna érdemben válaszolni. Mert ha kamu az egész, akkor hogy van hogy szívproblémákat okozott neki is, a férje pedig belehalt? S persze beáldozták, hogy rá lehessen fogni. 😀

Nyilván ügyeskednek a hivatalos statokkal szerintem is, személyes példát is tudnék mesélni, de azért azt, hogy beáldozzanak 30 éves embereket... elég nagy bajnak kell lennie az ember fejében, hogy ezt komolyan gondolja.

Szerkesztette: Mikey

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 499
az unokája - harmincas évek eleji csaj - a győri önkormányzatnál dolgozik, tavaly elsők között esett át a betegségen a szeptemberi hullámban. Majdnem tünetmentes volt, csak pici szaglásvesztés, pár nap alatt átment rajta. Már akkor azzal reagált, hogy na ugye kamu az egész, csak a pénzt akarják legombolni róluk. Ezen azóta is vitáznak, anyám barátnője és az unoka. Egy hónapja a csaj nem érezte jól magát, elment dokihoz, a doki kivizsgálásra küldte, szívproblémákat állapítottak meg nála. Három hete a csaj férje is elkapta - ő is harmincas közepe -, ő kórházba került, csütörtökön meghalt. Harminc valahány évesen. Két pici gyerekük van. Tegnap őrjöngve hívta a nagyanyját, hogy a férjét "beáldozták" hogy rá lehessen fogni a covidra, és erre ráment az ő egészsége is, a szívproblémáit erre a stresszre fogta.peterk2005
Mikey
Nekem nagyapám 80 felett, krónikus betegként nem akaródzik oltakozni, hivatkozva a jó öreg "valamibe bele kell halni" szállóigére. Mondtam neki, hogy ebbe bele is fog, ha így folytatja.
több mint 5 éve

több mint 5 éve
Az oltáshoz adat
A háziorvos ismerősöm kiakadt mert megkapta,hogy jövő héten 400 embert kell beoltani. Neki kell valahogy elérni-regisztrálni-dokumentálni- kik hajlandóak,mivel mikor ... közben persze a napi 100 email hívás is jön a különböző gyógyszerigényekkel amiknek fele egy egy nyelvtani rejtély 😊

Szóval nem látja át ezt hogy fogják megoldani
Janek
S emellett még a "sima" betegekkel is foglalkozni kellene... nice.

több mint 5 éve
Janek Philadelphia Eagles Florida Gators 16 875 — Apu ökölbeszorított keze
Az oltáshoz adat
A háziorvos ismerősöm kiakadt mert megkapta,hogy jövő héten 400 embert kell beoltani. Neki kell valahogy elérni-regisztrálni-dokumentálni- kik hajlandóak,mivel mikor ... közben persze a napi 100 email hívás is jön a különböző gyógyszerigényekkel amiknek fele egy egy nyelvtani rejtély 😊

Szóval nem látja át ezt hogy fogják megoldani

több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 554 — The only discipline that lasts, is self discipline
Az baj ha én egyre kevésbé bízok benne? Rajta érzem a legjobban, hogy előre lett tolva és azt kell mondania amit hallani akarnak fent.Matthew99
Szlávikban már nem is lehet, tavaly nyár óta politikus lett. Kár, mert amúgy nagyon tud a fazon. És kár, mert egyébként ő éppen egy olyan lehetne, aki hitelesen tudna az oltási hajlandóságon növelni, ha maradt volna orvos, és nem mond ilyeneket, hogy "tetszenek a mellékhatások". A vírus szkeptikusokat ez se győzi meg, de aki oltatni szeretne, nem rabja valami facebookon terjedő marha elméletnek és megnyugtató választ várna, adatokkal, hogy melyik mit tud .... na az nem jön.

Ez elborzasztó:  24.hu/kozelet/2021/02/21/vakcina-oltas-csaladi-konfliktus/

Van fordított eset is egyébként: anyám egyik idős barátnője egyedül él (80 fölött van), tök agilis nő, még eljár nyugdíj mellett takarítgatni a helyi motelbe, ételt, gyógyszert visz ki az otthonukat elhagyni nem tudó helyi időseknek, az unokája - harmincas évek eleji csaj - a győri önkormányzatnál dolgozik, tavaly elsők között esett át a betegségen a szeptemberi hullámban. Majdnem tünetmentes volt, csak pici szaglásvesztés, pár nap alatt átment rajta. Már akkor azzal reagált, hogy na ugye kamu az egész, csak a pénzt akarják legombolni róluk. Ezen azóta is vitáznak, anyám barátnője és az unoka. Egy hónapja a csaj nem érezte jól magát, elment dokihoz, a doki kivizsgálásra küldte, szívproblémákat állapítottak meg nála. Három hete a csaj férje is elkapta - ő is harmincas közepe -, ő kórházba került, csütörtökön meghalt. Harminc valahány évesen. Két pici gyerekük van. Tegnap őrjöngve hívta a nagyanyját, hogy a férjét "beáldozták" hogy rá lehessen fogni a covidra, és erre ráment az ő egészsége is, a szívproblémáit erre a stresszre fogta. A téveszmékből a halál sem tud kilendíteni 😕 Közben a nagymama megkapta a phizert egy hete. Ő regisztrálta magát elég körán. Pontosabban én regisztráltam őt, mert a lánya/unokája nem volt hajlandó, így engem kért meg anyámon keresztül, mert ő nem tud az "internettel bánni".

Az is rohadt szar lehet, ha fiatal vagy és látod hogy az idős nagyszüleid/szüleid rápattanva valami facebook idióta csoportra nem akarnak oltatni és emiatt elkapják, meghalnak. De mennyire szar lehet idős, egyedülálló nőként azt megélni, hogy a GYEREK a szkeptikus, és ő - vagy a féje - hal bele. 😕 Szerencsére ezek az esetek ritkák (legalábbis a halálig jutók, a szövődmények úgy tűnik sajnos náluk is létező kockázat), de nem lehet tudni, hogy ha nem fogjuk meg időben ezt a dolgot, nem mutálódik-e ki valami olyan variáns, ami minden korosztályban pusztító. Isten ne adja, hogy egy olyan, amelyik a kisgyerekekre a legveszélyesebb... Mert nem csak a kanyaró meg a gyermekbénulás (poliovirus) lehet ilyen.

Ezért is lenne baromira fontos, hogy ha elkezdünk ilyen kínai vakcinákkal tömegesen játszadozni, akkor azt nagyon odafigyelve, kurvára transzparensen történjen, mert egyszer kell elmennie a társadalom bizalmának, azt vissza nem szerzik belátható időn belül 😕

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Matthew99 New Orleans Saints 10 259 — Invisible man
Az baj ha én egyre kevésbé bízok benne? Rajta érzem a legjobban, hogy előre lett tolva és azt kell mondania amit hallani akarnak fent.

"A főorvos beszélt arról is, hogy az elmúlt hónapokban nőtt az oltási hajlandóság, de egyes embereknek fenntartásaik vannak a különböző helyekről származó vakcinákkal kapcsolatban. A vakcinák hatásosságában vannak eltérések, de mindegyik megakadályozza, hogy a beoltottak kórházba kerüljenek vagy meghaljanak a koronavírus miatt – hangsúlyozta Szlávik János, aki ezért mindenkinek azt javasolja, ha értesítést kap, oltassa be magát bármelyik, Magyarországon elérhető vakcinával."

Én is ebbe a csoportba vagyok akiről beszél, de nem a hatásossággal van bajom, hanem a titkolózással. Míg néhány vakcinánál megvan a nemzetközi ámen, addig a másiknál ez nem fontos. De ezeket én biztos nem viszem el a Fideszesek elől.

index.hu/belfold/2021/02/20/szlavik_janos_koronavirus_oltas_vakcina/

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 5 éve
warr_b Washington Commanders 29 009 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Ma Magyarországon egyetlen legális beltéri szórakozási forma létezik, a kereszténydemokrata értelemben vett kaszinózás.

444.hu/2021/02/19/valaki-a-szemunk-lattara-pakolta-tele-keszpenzzel-a-fidesz-taskat
ozibozi
Na, misét is lehet tartani 🤣

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
ozibozi New York Giants 20 943
Ma Magyarországon egyetlen legális beltéri szórakozási forma létezik, a kereszténydemokrata értelemben vett kaszinózás.

444.hu/2021/02/19/valaki-a-szemunk-lattara-pakolta-tele-keszpenzzel-a-fidesz-taskat
több mint 5 éve
YoungZeeZee 9 509
 www.nyugat.hu/cikk/nyilvanossagra_hoztak_milyen_mellekhatasai_a_kinai

www.nyugat.hu/cikk/leallt_az_astrazeneca_oltasaival_ket_nemet_korhaz
Willie Parker
komment
"Biztosan ezt fogom kérni,bármeddig is kell rá várni. Nagyon biztatóak a mellékhatások......."

😀
több mint 5 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 152
 www.nyugat.hu/cikk/nyilvanossagra_hoztak_milyen_mellekhatasai_a_kinai

www.nyugat.hu/cikk/leallt_az_astrazeneca_oltasaival_ket_nemet_korhaz

Szerkesztette: Willie Parker
több mint 5 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 152
Annyiban nem tévednek, hogy egy becslés az csak egy becslés. Max nem jön be, ja. Annyiban tévednek, hogyha azt állítják, hogy tudható, és te ezt állítottad. De elfogadom az állításodat, ha írsz egy konkrét számot, hogy minden mutációt, lehetőséget, nyitást, zárást, vakcinahatékonyságot figyelembe véve mennyi most az a lakosságszázalék amennyinél kijelenthetjük, hogy vége a világjárványnak, és amennyit el nem érve még nem.
Ha megtalálod ezt a neten, és azt, hogy ezt bizonyosan állítják, tudják, akkor nyilván megállapítható, tudható.
Én nem találtam ilyen konkrét számot, csak múltbéli eseményekre épülő általános következtetést. De olyat nem, hogy jelenleg mondjuk az USA-ban 67 százalékos vagy 83 százalékos átoltottságot kell elérni.Sobri Jóska
Azért nem találtál még pontos számot, mert most még nem is lehet. Egyelőre tényleg elsősorban csak más fertőző betegségek ismert számaiból lehet becsülni. Ahhoz, hogy ennél pontosabb becslést lehessen adni, az kellene, hogy elkezdjen a vizsgált halmazban kialakulni az immunitás, és elsősorban az immunitás befolyásolja már a vírus reprodukciós indexét, ne a maszk, zárás, kijárási tilalom, bezárt iskolák, stb. Magát a reprodukciós rátát most is mérik, tudják mérni, elég pontosan. Ha majd nyitva leszünk - ide a bökőt, hogy előbb nyitunk, mint, hogy elérjük a valódi számot, azaz lesz erre adat - akkor meglátjuk, hogy önmagában az immunisok miatt mire áll be a ráta. És abból pontosan meg lehet akkor már mondani a kívánt küszöb számot is. (Amíg nem jön egy domináns új törzs, amit újra előbb becsülni lehet - akkor már pontosabban, a meglevő több tapasztalat miatt -, aztán ha ott is már az immunisok fogják a rátát, akkor mérni és pontosan is becsülni).

Egyelőre ettől messze vagyunk, addig fölösleges folytatnunk a vitát. Érjünk el minél magasabbra - legalább 60+ százalékra, az se lesz elég valószínűleg, de valami -, aztán lássuk mi lesz akkor egy nyitásból.
peterk2005
Szerintem eddig ez az egy utánkövetéses kutatás volt EU-ban:

www.beol.hu/eletstilus/a-koronavirus-betegsegen-atesettek-hosszu-tavon-immunisak-3710362/
több mint 5 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 670 — Lucas Scott
Anyosomat délelőtt felhívtak h akkor hétfőn mennek tesztelni aposomat. Mondja ok majd kap SMS-t.
Délután felhívta vki más h akkor most mennének, közben otthon sem voltunk. Jó a rendszer (mielőtt vki írna ez a háziorvos által felírt állami tesztelés)

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 554 — The only discipline that lasts, is self discipline
 m.hvg.hu/itthon/20210220_Korcsoporti_korlatozas_nelkul_kezdenek_oltani_jovo_hettol_a_Sinopharm_vakcinajaval
Nah akkor volt harmadik fázis, vagy nem volt? 🤔
warr_b
Továbbra is csak annyit találok, hogy "valami volt", de nincs teljes dokumentáció 😕 Van valami, de abban például a hatékonyságról csak állítólag annyi van, hogy "a vakcina hatékony, a pontos hatékonyságát még vizsgáljuk". Nem tudom, hogy a korona oldalon publikált 76% akkor honnan van.

Arról meg végképp nem találtam semmit, hogy ez a hatékonyság mit jelent. Csak az alap/eredeti törzssel szemben az, vagy a brit variánnsal is, és mi van a többi variánssal? Tekintve, hogy itt már nálunk valószínűleg nem az eredeti arat, hanem Szlovákiából megjött a brit, ezek azért olyan kérdések, amit szeretnék tudni, ha netán ezt adná az orvosom... (Hétfőn beszéltem vele egyébként, amikor a szüleim papírjait hoztam el az oltáshoz. Akkor annyit mondott, hogy valószínűleg én többet tudok a kínai vakcináról, mint ő. Szóval fasza... Remélem mire a karokba kerül, azért többet fog tudni...)

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
warr_b Washington Commanders 29 009 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
 m.hvg.hu/itthon/20210220_Korcsoporti_korlatozas_nelkul_kezdenek_oltani_jovo_hettol_a_Sinopharm_vakcinajaval

Nah akkor volt harmadik fázis, vagy nem volt? 🤔

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
Annyiban nem tévednek, hogy egy becslés az csak egy becslés. Max nem jön be, ja. Annyiban tévednek, hogyha azt állítják, hogy tudható, és te ezt állítottad. De elfogadom az állításodat, ha írsz egy konkrét számot, hogy minden mutációt, lehetőséget, nyitást, zárást, vakcinahatékonyságot figyelembe véve mennyi most az a lakosságszázalék amennyinél kijelenthetjük, hogy vége a világjárványnak, és amennyit el nem érve még nem.
Ha megtalálod ezt a neten, és azt, hogy ezt bizonyosan állítják, tudják, akkor nyilván megállapítható, tudható.
Én nem találtam ilyen konkrét számot, csak múltbéli eseményekre épülő általános következtetést. De olyat nem, hogy jelenleg mondjuk az USA-ban 67 százalékos vagy 83 százalékos átoltottságot kell elérni.Sobri Jóska
Azért nem találtál még pontos számot, mert most még nem is lehet. Egyelőre tényleg elsősorban csak más fertőző betegségek ismert számaiból lehet becsülni. Ahhoz, hogy ennél pontosabb becslést lehessen adni, az kellene, hogy elkezdjen a vizsgált halmazban kialakulni az immunitás, és elsősorban az immunitás befolyásolja már a vírus reprodukciós indexét, ne a maszk, zárás, kijárási tilalom, bezárt iskolák, stb. Magát a reprodukciós rátát most is mérik, tudják mérni, elég pontosan. Ha majd nyitva leszünk - ide a bökőt, hogy előbb nyitunk, mint, hogy elérjük a valódi számot, azaz lesz erre adat - akkor meglátjuk, hogy önmagában az immunisok miatt mire áll be a ráta. És abból pontosan meg lehet akkor már mondani a kívánt küszöb számot is. (Amíg nem jön egy domináns új törzs, amit újra előbb becsülni lehet - akkor már pontosabban, a meglevő több tapasztalat miatt -, aztán ha ott is már az immunisok fogják a rátát, akkor mérni és pontosan is becsülni).

Egyelőre ettől messze vagyunk, addig fölösleges folytatnunk a vitát. Érjünk el minél magasabbra - legalább 60+ százalékra, az se lesz elég valószínűleg, de valami -, aztán lássuk mi lesz akkor egy nyitásból.

több mint 5 éve
Ehhez egy sidenote: ma olvastam valamelyik portálon, de most nem bírom előkaparni a kínai engedélyezéséről szóló hírt, ahol idéztek valami hivatalosan kiadott nyilatkozatból. Annak a nyilatkozatnak a végén volt egy érdekes eldugott mondatocska: a hazai oltások részei a harmadik fázisú klinikai vizsgálato folyamatnak. Na, ezt nem tudom hova tenni. Úgy tudom a harmadik fázisnak szigorú szabályai vannak, fele az embereknek vakcinát kap, a másik fele placebót, és figyelik a hatásokat és az átfertőződést. Akkor mégis milyen tesztben vesz részt az akinek itthon beadják? Azt még Orbánéknál is kizárom, hogy a lakosok tudta nélkül kísérleti báránynak használnak embereket, felüknek placebót adva. Szóval nem tudom hova tenni azt a mondatot. De egyelőre a cikket se találom, hogy hol olvastam, szóval mindegy. 😊 Ha megtaláltam majd hozom.
peterk2005
Ha már ilyen jó cikkeket olvasol, egyet árulj el. Ugye feltételezed, vagy lehetségesnek tartod, hogy az ún. 3 fázist elbliccelték Kínában. Okés. Én is.De honnan tudod, hogy ezt mondjuk a Pfizer végigcsinálta úgy, mint "békeidőben"?
Mert én még emlékszem arra, amit tavaly nyáron lehetett olvasni, amikor beindult a vakcinagyártási cikközön, és azokban bizony egybehangzóan az volt, hogy lehetetlen 1 éven belül működő vakcinát fejleszteni. És nem azért, mert nem tudnak "összedobni" egyet, Jakab is mondta, hogy a vakcinakészítés nem agysebészet azért, alapvetően egyszerű, hanem azért, mert ennek kurva hosszú tesztelési fázisai, protokolljai vannak. Amit nyilván nyugaton is lerövidítettek. Meg Kínában is. Olyannyira, hogy lehet, hogy kvázi ki is hagyták. Vagy nem, nem tudhatjuk.Sobri Jóska
Tudod mi az a harmadik fázis? Az az a fázis, amikor jól kiválogatott (értsd kor, nem, egészségi állapot stb. alapján megfelelően reprezentált) néhány tízezer embernek adják be, kontrolláltan, vakteszttel, és beadnak ugyanannyi, hasonló elven kiválogatott embernek placebót is, aztán vizsgálják, hogy a beoltott és a placebó kontroll csoport milyen eredményeket produkál. Mennyien lesznek pozitívak egyikben és másikban, mennyi mutat szimptomatikus jeleket, mennyi lesz ebből súlyos, kórházra szoruló és mennyi hal meg.

Enélkül baszki azt se tudják megmondani, hogy milyen hatékony a szer. Ez a fázist egyetlen nyugati vakcina sem hagyta ki, nagyon alaposan, pontosan és precízen végigcsinálták. És az engedélyezési folyamat csak akkor indult be mindegyiknél, amikor ennek a harmadik fázisnak megtörtént az analízise, publikálták, elérhető, ellenőrizhető.

Ne keverd a felgyorsított folyamatot a szükséges lépések elkamuzásával, ész nélküli kihagyásával. Szó nem volt olyanról, hogy "kvázi ki is hagynak" fázisokat. Nem kihagytak, hanem felgyorsítottak, egymásra csúsztattak. Normálisan az első fázis után hónapokat molyolnak az adatokkal, aztán jön lassan a második és így tovább. Most egymásra csúsztatták ezeket, a második fázist elkezdték már akkor elvégezni, amikor az első fázis első, bíztató, jó adatai megérkeztek. Ugyanígy a harmadik fázissal. És már előre elkezdték legyártani a vakciának, miközben még tesztelték, hogy - feltéve, hogy engedélyt kap - az engedélyezés után azonnal relative nagy számban tudjanak szállítani. Ettől függetlenül minden nyugaton eddig engedélyezett vakcina pontosan ugyanazon a szigorű tesztelési és engedélyezési folyamaton ment át, mint korábban. PONTOSAN ugyanazon, nem volt skippelt vagy elnagyolt lépés!

Éppen ezért WTF, hogy mit jelent ez a mondat a kínai vakcinánál? Mert ha _tényleg_ azt jelenti, hpgy ők nem csinálták még meg - tudomisén miért, mondjuk azért, mert odahaza meg a harmadik világban b*sztak rá, nem foglalkoztak vele -, akkor az botrány. így nyugaton gyógyszert, vakcinát nem engedélyezünk. Semmikor. Covid idején sem. Azért nincs még Janssen és Curevac vakcina, azért várunk rájuk, mert ennyire covid idején sem lehet rohanni. Meg kell csinálniuk az összes fázist rendesen, és majd csak akkor lehet szó az engedélyezésről.

Mindegy, úgyis kötni fogod az ebet a karóhoz, már nem is érdekel. Engem csak az érdekel, hogy az a mondat csak egy rossz mondat volt-e és vannak 3. fázisú eredmények, csak nem tudjuk/láttuk/mondták el, hogy mit tartalmaz, vagy nincsenek. Utóbbi esetben önkéntes kísérleti bárányt kellene játszanom, ha beadatom, ami egy teljesen más történet, mint egy akármilyen generációs, akármilyen hatékonyságú, de már tömeges oltásra rendesen engedélyezett cuccot beadatni.

több mint 5 éve
Szesze New York Giants 21 867 — Giants fan
Az én logikám az, hogy a 22-es választás a koronavírus miatt már elment Orbánéknak, így akár meg is teheti. Pénze van, pár év múlva a hatalomba is visszatérhet, semmi akadálya, hogy alkosson valami maradandót, amire 50-100 év múlva is pozitívumként emlékezhet az utókor.
Sobri Jóska
Ez nem logika, max egy jóslat amiben, mint tudjuk te rendkívül erős vagy 😉 Szerintem (sajnos) győzni fognak 22-ben is és ami ennél fontosabb, egész biztos hogy Orbán is erre számít, szóval a logikád akkor is hibás, ha esetleg mégis igazad lesz.
több mint 5 éve
Toca Minnesota Vikings 20 271 — Vikings fan
Hogy sülhet el egy nemzeti konzultáció aminek eredményei nem ellenőrizhetőek?
Kormány tudja mit akar, azt is tudja politikailag mi a jó neki, azt is, hogy gazdaságilag miket kellene lépni. ( nem azt mondom hogy jó döntést hoz de a döntés 90% már megvan).
Konzultáció két dologra jó:
1. Megtömi haverok zsebet pénzzel
2. Lehet lobogtatni a döntés mellett.

Aki bármennyire is úgy gondolja, hogy ezzel a kormány fel akar ezzel mérni, az eleg távol van a Fidesz módszereitol.
Toca
Arról nem is beszélve, hogy valódi, reprezentatív felmérések készülnek naponta, és azok ismeretében bonyolítódik ez a konzultáció.
Vagyis nagy biztonsággal prognosztizálható, hogy mik lesznek a válaszok.
Sobri Jóska
Így van, van egy rendszerük ami igen nagy eséllyel tudja mi lesz benne.
Plusz egy B tervük ha esetleg más.
Így működnek.
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 094 — #NoStress
Kormány tudja mit akar, azt is tudja politikailag mi a jó neki, azt is, hogy gazdaságilag miket kellene lépni. ( nem azt mondom hogy jó döntést hoz de a döntés 90% már megvan).

Aki bármennyire is úgy gondolja, hogy ezzel a kormány fel akar ezzel mérni, az eleg távol van a Fidesz módszereitol.
Toca
Arról nem is beszélve, hogy valódi, reprezentatív felmérések készülnek naponta, és azok ismeretében bonyolítódik ez a konzultáció.
Vagyis nagy biztonsággal prognosztizálható, hogy mik lesznek a válaszok.

több mint 5 éve
Toca Minnesota Vikings 20 271 — Vikings fan

több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 094 — #NoStress
Az emberek nem hiszem, hogy a nyitás mellett tennék le a voksukat. Pláne nem egy olyan nyitás mellett, ami azonnali és teljes. Majd ki fog jönni, hogy szép lassan, az oltásokkal párhuzamosan, apró enyhítgetésekkel haladjunk.
Először eltörlik az éjszakai kijárást (ugye az a legenyhébb, ha úgysincs nyitva semmi), majd engedélyezik a kisebb létszámú összejöveteleket, és így tovább olyamatosan.

Az index is csinált egy nem reprezentatív felmérést, ott se az jött ki, hogy kurvára nyitni akarnánk. Mondjuk azt, megoszlanak a vélemények.
(  index.hu/belfold/2021/02/19/ujranyitas-nemzeti-konzultacios-szavazas-eredmeny-index-olvaso/ )

Ez a fórum meg ebből a szempontból egy speciális véleménybuborék, alapvetően fiatal és középkorú sportos, valaha sportolt, sporthoz kötődő férfiak. Nyilván az itt tükröződő általános hangulatból nem lehet általános érvényű következtetéseket levonni.
Pl. vidéken sokaknak tökéletesen megfelel ahogy most van, mert őket nem is igazán érintik a korlátozások, munkába tudnak menni, este tévét tudnak nézni, ha jobb idő lesz a sörüket a boltnál, dohányboltnál kitett székeken ugyanúgy megisszák, fesztiválokra, wellnesshétvégére meg étterembe eddig se jártak.
A nyitás iránti igény elsősorban a nagyvárosi fiatalokban realizálódik, akik a fórum 90 százalékát alkotják, de a konzultációt kitöltőknek meg max. 11-15 százalékát.
És a legtöbb 60 pluszos se akar nyitni, mert a legtöbbnek szintén megfelel így, ahogy van, sőt, vidéken a nagyszülők sincsenek elszeparálva az unokáktól, gyerekektől (csak a pesti rokonoktól).

Úgy vélem a 20-05-t eltörlik, picit enyhítenek valamiben, amiről nem is tudok, mert nem érint (mondjuk 10 fővel, távolságtartással kinyithat egy étterem, vagy efféle) és kb. egyelőre nyárig ennyi változás lesz.
Ebbe nagyon nem lehet belebukni.

Annyi maradt, hogy drukkolhatunk annak, hogy mielőbb lesz elég vakcina, és lesz annyi vér Orbán pucájában, hogy kötelezővé is teszi az oltakozást.
Sobri Jóska
Nem lesz...
bcsarli
Persze, hogy nem, pont amiatt amit Sobri minden nap elmond, csak hát persze most magát kéne mély kioktatással számon kérnie emiatt: politikailag totál bukó lenne neki egy ilyen döntés, így kizárt, hogy meghúzza, nincs ennek semmi köze a tökösséghez, pláne nem az egészségügyi/ország érdekekhez, pusztán a hatalomhoz.
Szesze
Az én logikám az, hogy a 22-es választás a koronavírus miatt már elment Orbánéknak, így akár meg is teheti. Pénze van, pár év múlva a hatalomba is visszatérhet, semmi akadálya, hogy alkosson valami maradandót, amire 50-100 év múlva is pozitívumként emlékezhet az utókor.

5. ha ugy történik a nyitás, hogy nincs kicentizve, ki az oltott/nem oltott ugy az elképzelhető, hogy az oltottak kvázi tünetmentesnek tekinthető fertőzöttek simán elcsászkálnak, a nem oltottak meg dőlnek kórházba - ezt lenne a legfontosabb kommunikálni, a más oltása lófaszt fog megvédeni téged, ne várd a nyájimmunitást mer nem lesz
sutianap
Én is ezt mondom.
Ez volt tegnap az új felvetésem, hogy emiatt szükséges arra törekedni (ha el nem is érhető, akkoris), hogy mindenkit mielőbb oltsanak be, mert mindenkit a saját beoltottsága véd meg elsősorban.

Nincs olyan opció hogy nyitás.
Olyan van, hogy marad a zár vagy olyan hogy az oltottaknak óvatos nyitás.
Bazzani
Én is így látom.
És a hangosan nyitásért óbégatók leszerelésére tökéletes lehet egy többmilliós nemzeti konzultációra való hivatkozás.
És a korlátozások fenntartása balul se tud elsülni, míg egy nyitás meg igen, tehát pont jókor, pont jóról megy ez a konzultáció.

több mint 5 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 894
Nem vagyok virológus és kivételesen nem akarok cinikus geci lenni, de ha itt a teljes satu, a gazdaság ágazati szintű tönkretétele után így telibe kap minket a 3. hullám, akkor nem lehet, hogy valamit meglehetősen elnézett vezérünk covid ügyben és fatálisan rosszul közelítjük meg a "járványügyi védekezést"?
Amadeus
De. Teljesen jól látod.
Legkésőbb ősszel kellett volna satuzni egy hónapra, teljes bezárás, de nem ez történt, teljesen elbaszódott a járványügyi védekezés.
Mint egész Európában mindenhol.
Jóreggelt.

Annyi maradt, hogy drukkolhatunk annak, hogy mielőbb lesz elég vakcina, és lesz annyi vér Orbán pucájában, hogy kötelezővé is teszi az oltakozást.
Különben nem kell számolgatni a hullámokat, a következő évek egy összefüggő hullámfürdővé egyesülnek, ahol ráadásul az egész medence tele van fosva, és az jön szépen ütemesen az arcunkba, mint a Palatinuson 40-50 éve.
Tőlem az EU összes pénzét zsebreteheti, az összes rokonából, barátjából és üzletfeléből milliárdost csinálhat, einstandolhat minden színházat, egyetemet, az Akadémiát, kinevezheti a legagyhalottabb szervilis hülyéket bárminek az élére, ezt mind leszarom, de ha nem mer mindenkit oltásra kötelezni, akkor gyíkarc.
Sobri Jóska
Nem lesz...
bcsarli
Persze, hogy nem, pont amiatt amit Sobri minden nap elmond, csak hát persze most magát kéne mély kioktatással számon kérnie emiatt: politikailag totál bukó lenne neki egy ilyen döntés, így kizárt, hogy meghúzza, nincs ennek semmi köze a tökösséghez, pláne nem az egészségügyi/ország érdekekhez, pusztán a hatalomhoz.
Szesze
Azon agyaltam, hogy a nemzeti konzultáció időzítésével mekkora öngólt lőtt Orbán. Pont most, amikor indul a 3. hullám, veszélyes mutációkkal.
Ennek ellenére az emberek véleménye egyértelműen a nyitás lesz. Ezután 2 dolgot tehet:

1. Hallgat a népakaratra, és enged. Ezzel kvázi halálos ítéleteket ír alá, a népszerűsége érdekében.

2. Felelősen dönt, és nem nyit, sőt talán szigorít. Ezzel pedig az deklarálja, hogy az összes eddigi konzultáció csak az Ő akaratának legitimálása miatt volt megrendezve, de a felelősség áthárításával. Milliárdokért.

Modjuk még meg is hamisíthatja a végeredményt 😀.
bcsarli
Bazzani
Beoltották az egészségügyben dolgozókat, a szociális szférában dolgozókat, a nyugdíjas otthonok lakóit és ápolókat és a 70-80 éven felülieket otthonukban is, illetve a 60 év alatti krónikus betegeket. Eddig 2 oltással nagyon durván 300ezer embert. És most majd oltják a 60+-osokat és a további krónikus betegeket 18 éves korig.
Kezdik lassan a rendőröket is...
Ők lesznek majd együtt a pénztáros Lőrinc szállodáinak vendégei? Én szívesen felvenném az oltást, de nem tehetem, mert nem vagyok csókos, sem beteg, sem öreg. Ha húznak egy olyat, hogy ők mehetnek szállodába és este 8 után, én meg rohadjak otthon, akkor sz.pjanak le egy lovat!
több mint 5 éve
kapitnono New Orleans Saints Ohio State Buckeyes 10 145 — WHO DAT!!!!
Bazzani
Én simán kinézem belőlük, hogy április körül kinyitnak a szállodák, éttermek/ Lölő érdekes módon a Salirisben már április elején a nyitáshoz fellépőkkel kampányol/ meg utána nyárra minden, hogy lehessen az adriára menni yachtozni.