Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Kapjátokbe 😀
több mint 5 éve
tovaris, nyikto nye otszusztvujetSüti, biztonságos az orosz?nu pagagyí!Da.Egyedüli félelmem az hogy az orosszal oltják. Ismer valaki olyat aki azt kapott?igen.
bcsarli
deyell
Solymi
sutianap
bcsarli
da
biz tonnsa goss

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
kányésnáSüti, biztonságos az orosz?nu pagagyí!Da.Egyedüli félelmem az hogy az orosszal oltják. Ismer valaki olyat aki azt kapott?igen.
bcsarli
deyell
Solymi
sutianap
bcsarli
több mint 5 éve
Süti, biztonságos az orosz?nu pagagyí!Da.Egyedüli félelmem az hogy az orosszal oltják. Ismer valaki olyat aki azt kapott?igen.
bcsarli
deyell
Solymi
sutianap
több mint 5 éve
nu pagagyí!Da.Egyedüli félelmem az hogy az orosszal oltják. Ismer valaki olyat aki azt kapott?igen.
bcsarli
deyell
Solymi

több mint 5 éve
Da.Egyedüli félelmem az hogy az orosszal oltják. Ismer valaki olyat aki azt kapott?igen.
bcsarli
deyell
több mint 5 éve
Egyedüli félelmem az hogy az orosszal oltják. Ismer valaki olyat aki azt kapott?igen.
bcsarli
chemicals keep me under control
több mint 5 éve
Anyám most hívott, hogy szólt neki a háziorvos, hogy héten kapja az oltást.Nem is tudtam hogy jelentkezett, mert pár hete még nagyon nem akarta amikor mondtam neki hogy kellene.
Egyedüli félelmem az hogy az orosszal oltják. Ismer valaki olyat aki azt kapott?
több mint 5 éve
Az csak nekem új, hogy a tesztelésnél tudják azonosítani, hogy mondjuk a brit mutáns variánssal fertőzött az illető? Asszony egyik pozitív kollégájánál ezt hozták ki,
Persze lehet csak nekem maradt ki ez a fejlemény.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
infostart.hu/belfold/2021/02/21/merkely-bela-elarulta-melyik-a-jo-vakcinaItt megint az a bajom, hogy a többit nem kell promózni. Ha valaki mint pl én mondják hogy mehetek, akkor megyek. Ha meg valaki nem akar oltatni az mindet elutasítja. De az orosznál meg a kínainál az oltatók is kétkednek. És engem még az se nyugtat meg hogy ő beadatja. De lehet, hogy már én vagyok paranoiás azzal kapcsolatban ami itthon történik.

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 5 éve
Nalátod.mér szerinted a pultok üvegezését viccből csinálták?100 éve nem repkedtek, nem telekommunikáltak az emberek, a világ nem volt ennyire azonnali és globális.Oké, de itt a Jóska vélhetően sokkal komolyabb dolgot prognosztizál. Nyilván minden komolyabb világesemény változásokat hozott és hozni is fog, de nem mindegy, mennyi ideig szűkül be ilyen szinten az élettere az emberiségnek....a világ visszaállt valaha a 2001 előtti állapotba? nemTehát soha többet nem lesz olyan világ, mint 2020 előtt?Az otthonvezetőnek annyi döntési jogköre van mint nekem.Jó kérdés.
Itt inkább az a kérdés, hogy nyáron vagy még pár hónapja miért lehetett bemenni amikor még senki nem volt beoltva most meg hogy védett nem lehet.
Meg is érteném a gondolatmenetedet, hogy még nem tudunk semmit az oltásról csak akkor miért éppen erre hivatkozva akarnak engedményeket adni?
Soha nem lesz olyan (szerintem), hogy a magyar emberek 50%-a egyszerre be lesz oltva. Mert amire mondjuk én megkapom addigra XYnak már lejár a 6 hónap.
És az eü sem fogja elbírni ezt a folyamatos oltogatást.
Szóval kb soha nem lehet majd igazán nyitni.
Bazzani
Azért lehetett, mert faszul döntöttek az illetékesek.
Akkor se lehetett volna bemenni, de elmatekozták.
Ahogy az is jogos, hogy korai még a lazításról beszélni, pont az alig ismert következmények miatt.
De azért válasszuk külön a lazításról való disputát a konkrét lazítástól. (Ami pl. tavaly nyáron volt, és aminek az őszt és a telet, meg a kiugró halálozási adatokat köszönhetjük.)
De lesz.
Amikor a vakcina több év védettséget ad, nem 6 havonta kell megismételni. És ezt se lehet tudni egyelőre mennyi időre szól az immunitás. Lehet 6 hónap, lehet 12, lehet olyan akinél 12 és olyan akinél 20, de olyan is, akinél a pfizer 6 hónap, a kínai 24, rettentően kevés az infó.
És valóban, úgy "nyitni", hogy visszaáll a 2019-es NORMÁLIS ÉLET, úgy soha nem lehet majd.
Mondom már egy ideje, örülök, ha te is így látod.
Sobri Jóska
Kérdésem, a spanyolnátha járvány hogyan tűnt el oltás nélkül? Viszonylag rövid idő alatt, mert bár még szedett a 20-as évek elején is áldozatokat, de belesimult a szezonális influenzába.
csi77
és sztem a spanyol nátha után se állt vissza a világ az az előtti működésbe (főleg a világháború miatt de az más kérdés)
pár év után a covid 19 is be fog simulni, de a világ ettől még nem fog visszaállni, és minden ország/kormány elkezd lépéseket tenni hogy a jövőben ne legyen ilyen vagy ha lesz könnyebben tudják kezelni (dél korea esete a példa)
Negritis
csi77
A gépjárműnek kellett 50 év, hogy általánosan elterjedjen, a személyi számítógépnek 20, az okostelefonnak 5.
Nem csak maga a covid az, ami megváltoztatja az életmódot, hanem a nyomában járó gazdasági válság, ágazatok, szektorok teljes átalakulása, megszűnése, ilyen nem volt a spanyolnátha miatt.
Illetve ma már sokkal jobban befolyásolja, alakítja az életünket a média, a médiumokhoz való viszonyulás, az általuk feldobott témákról való általános diskurzus, mint valaha a történelem során.
Ezek együttese miatt biztos vagyok benne, hogy úgy NORMÁLIS ÉLET, ahogy 2019-ben volt, nem lesz többé.
Majd lesz máshogy, és az a máshogy lesz a normális mondjuk 2025-ben.
Sobri Jóska
azt jött valaki hogy nyitott eladótér, szabadon mászkálás, de most a lófasz effekt visszavágott, szeparált eladótér, üvegek, plexik, ojan lesz mint a pénzváltó
sutianap
több mint 5 éve
mér szerinted a pultok üvegezését viccből csinálták?100 éve nem repkedtek, nem telekommunikáltak az emberek, a világ nem volt ennyire azonnali és globális.Oké, de itt a Jóska vélhetően sokkal komolyabb dolgot prognosztizál. Nyilván minden komolyabb világesemény változásokat hozott és hozni is fog, de nem mindegy, mennyi ideig szűkül be ilyen szinten az élettere az emberiségnek....a világ visszaállt valaha a 2001 előtti állapotba? nemTehát soha többet nem lesz olyan világ, mint 2020 előtt?Az otthonvezetőnek annyi döntési jogköre van mint nekem.Jó kérdés.
Itt inkább az a kérdés, hogy nyáron vagy még pár hónapja miért lehetett bemenni amikor még senki nem volt beoltva most meg hogy védett nem lehet.
Meg is érteném a gondolatmenetedet, hogy még nem tudunk semmit az oltásról csak akkor miért éppen erre hivatkozva akarnak engedményeket adni?
Soha nem lesz olyan (szerintem), hogy a magyar emberek 50%-a egyszerre be lesz oltva. Mert amire mondjuk én megkapom addigra XYnak már lejár a 6 hónap.
Bazzani
Ahogy az is jogos, hogy korai még a lazításról beszélni, pont az alig ismert következmények miatt.
De azért válasszuk külön a lazításról való disputát a konkrét lazítástól. (Ami pl. tavaly nyáron volt, és aminek az őszt és a telet, meg a kiugró halálozási adatokat köszönhetjük.)
De lesz.
Amikor a vakcina több év védettséget ad, nem 6 havonta kell megismételni. És ezt se lehet tudni egyelőre mennyi időre szól az immunitás. Lehet 6 hónap, lehet 12, lehet olyan akinél 12 és olyan akinél 20, de olyan is, akinél a pfizer 6 hónap, a kínai 24, rettentően kevés az infó.
És valóban, úgy "nyitni", hogy visszaáll a 2019-es NORMÁLIS ÉLET, úgy soha nem lehet majd.
Sobri Jóska
Kérdésem, a spanyolnátha járvány hogyan tűnt el oltás nélkül? Viszonylag rövid idő alatt, mert bár még szedett a 20-as évek elején is áldozatokat, de belesimult a szezonális influenzába.
csi77
és sztem a spanyol nátha után se állt vissza a világ az az előtti működésbe (főleg a világháború miatt de az más kérdés)
pár év után a covid 19 is be fog simulni, de a világ ettől még nem fog visszaállni, és minden ország/kormány elkezd lépéseket tenni hogy a jövőben ne legyen ilyen vagy ha lesz könnyebben tudják kezelni (dél korea esete a példa)
Negritis
csi77
A gépjárműnek kellett 50 év, hogy általánosan elterjedjen, a személyi számítógépnek 20, az okostelefonnak 5.
Nem csak maga a covid az, ami megváltoztatja az életmódot, hanem a nyomában járó gazdasági válság, ágazatok, szektorok teljes átalakulása, megszűnése, ilyen nem volt a spanyolnátha miatt.
Illetve ma már sokkal jobban befolyásolja, alakítja az életünket a média, a médiumokhoz való viszonyulás, az általuk feldobott témákról való általános diskurzus, mint valaha a történelem során.
Ezek együttese miatt biztos vagyok benne, hogy úgy NORMÁLIS ÉLET, ahogy 2019-ben volt, nem lesz többé.
Sobri Jóska
azt jött valaki hogy nyitott eladótér, szabadon mászkálás, de most a lófasz effekt visszavágott, szeparált eladótér, üvegek, plexik, ojan lesz mint a pénzváltó

több mint 5 éve
100 éve nem repkedtek, nem telekommunikáltak az emberek, a világ nem volt ennyire azonnali és globális.Oké, de itt a Jóska vélhetően sokkal komolyabb dolgot prognosztizál. Nyilván minden komolyabb világesemény változásokat hozott és hozni is fog, de nem mindegy, mennyi ideig szűkül be ilyen szinten az élettere az emberiségnek....a világ visszaállt valaha a 2001 előtti állapotba? nemTehát soha többet nem lesz olyan világ, mint 2020 előtt?Az otthonvezetőnek annyi döntési jogköre van mint nekem.Jó kérdés.
Bazzani
De lesz.
Sobri Jóska
csi77
Negritis
csi77
több mint 5 éve
nem is érintette az egész világotAz mondjuk a magamfajta átlagember mindennapjait nem igazán befolyásolja.Mi történt akkor? Csak mert nekem a fizikális és jellemfejlődésem sem törött meg, és nem igazán emlékszek rá, hogy jubileum után hirtelen jobbra néztem a bal helyett.a repülőterek működése nem keveset változott
kristóf17
Negritis
Mikey
és bár rád nem érvényes de amerikában a patriot act-nak megvannak a hátulütői
www.vox.com/2015/6/2/8701499/patriot-act-explain
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Az mondjuk a magamfajta átlagember mindennapjait nem igazán befolyásolja.Mi történt akkor? Csak mert nekem a fizikális és jellemfejlődésem sem törött meg, és nem igazán emlékszek rá, hogy jubileum után hirtelen jobbra néztem a bal helyett.a repülőterek működése nem keveset változott
kristóf17
Negritis
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
szeged.hu/hirek/40514/remek-oltasi-kisokost-keszitettek-a-szeged-szoregi-haziorvosok
több mint 5 éve
Mi történt akkor? Csak mert nekem a fizikális és jellemfejlődésem sem törött meg, és nem igazán emlékszek rá, hogy jubileum után hirtelen jobbra néztem a bal helyett.a repülőterek működése nem keveset változott
kristóf17
több mint 5 éve
Mi történt akkor? Csak mert nekem a fizikális és jellemfejlődésem sem törött meg, és nem igazán emlékszek rá, hogy jubileum után hirtelen jobbra néztem a bal helyett.a világ visszaállt valaha a 2001 előtti állapotba? nemTehát soha többet nem lesz olyan világ, mint 2020 előtt?Az otthonvezetőnek annyi döntési jogköre van mint nekem.Jó kérdés.
Bazzani
De lesz.
Sobri Jóska
csi77
Negritis
több mint 5 éve
24.hu/kulfold/2021/02/22/szlovakia-az-egeszsegugyi-katasztrofa-szelen/
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Az AIDS-et azért nem keverném össze a többivel.Számomra ami érdekes lesz hogy ezek után mennyire fújják fel újra a turizmusra épülő gazdasági lufit az egyes országokban, mekkora lesz a befektetési kedv ezekbe az ágazatokba, ugyanis ez hogy egy szegmenst specifikusan ennyire taccsra tegyen egy "hatás" szvsz még nem volt példa.
Szerkesztette: davemayer
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Tehát soha többet nem lesz olyan világ, mint 2020 előtt?A spanyol nátha idején nem szakadt be az ózonlyuk, nem álltunk a globális felmelegedés küszöbén, stb. Volt már olyan, hogy egy-egy kataklizmikus éghajlat változás alapvetően változtatta meg az élővilágot is a földön. Az észak-amerikai indiánok 95%-át sem a bevonuló európai ember irtotta ki, hanem az általa behurcolt házi- és haszonállatökról (disznó, ló, tehén, bárány, kecske, baromfiak) terjedő baktériumok / vírusok.
csi77
Ki nem fogunk halni a korona vírustól, de benne van a pakliban, hogy mostantól rendszeres (akár néhány évente) előforduló hasonló fertőző nyavaják jönnek sorban egymás után. Igazából ez már tart is egy ideje, hiszen rövid 1-2 évtized alatt megismertük az AIDS-t, aztán Ebola-t, SARS-t, és társait is. Eddig csak az AIDS-ből lett világot átjáró nyavaja, de az nem légúton terjed, az Ebola túl halálos ahhoz, hogy el tudjon terjedni, a SARS-t meg (eddig) sikerült megfogni lokálisan. De bármikor jöhet a következő madárinfluenza fajta. Épp a napokban volt hír, hogy talán Oroszországban terjedt át az emberre az egyik fajtája. Szerencsére emberről emberre nem terjed, de meddig lesz ez így?
Globális felmelegedés, éghajlatváltozás, párosítva azzal, hogy 7 milliárdan vagyunk, a bolygó minden szegletében, és jövünk-megyünk is a szegletek között. Ennek ára van.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Tegnap volt Milánóban derbi:Gyorsan felejtenek arrafelé is.
www.facebook.com/nyugatonmarmegoldottak/photos/a.289622934746062/1356383734736638/
NB2

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 5 éve
az idő az mind1, valszeg '22 előtt nem kezd normalizálódni a szituOké, de itt a Jóska vélhetően sokkal komolyabb dolgot prognosztizál. Nyilván minden komolyabb világesemény változásokat hozott és hozni is fog, de nem mindegy, mennyi ideig szűkül be ilyen szinten az élettere az emberiségnek....a világ visszaállt valaha a 2001 előtti állapotba? nemTehát soha többet nem lesz olyan világ, mint 2020 előtt?Az otthonvezetőnek annyi döntési jogköre van mint nekem.Jó kérdés.
Bazzani
De lesz.
Sobri Jóska
csi77
Negritis
csi77
és csak abba gondolj bele hogy ha az oltási könyvedre szükséged lesz ha repülőre akarsz ülni vagy a határt átlépni az mekkora hisztit fog okozni?
vagy ha influenza járvány idején megint kötelezővé teszik a maszk viselést 1-1 hónapra?
több mint 5 éve
Tegnap volt Milánóban derbi:www.facebook.com/nyugatonmarmegoldottak/photos/a.289622934746062/1356383734736638/
több mint 5 éve
24.hu/kulfold/2021/02/22/koronavirus-jarvany-izrael-oltasi-terv-megakadt-oltasi-igazolas/