Magyar foci csevegő

35 feliratkozó

több mint 15 éve
Törölt felhasználó
AFA Kupa döntő végeredmény:

AH Gladiators - Haladás Crushers: 12-18
több mint 15 éve
kisdani Minnesota Vikings 305 — Jászberény Wolverines fan
(OFF)
A doppingvétség nem büntetőjogi kategória, de a fogalmak értelmezéséhez segítséget nyújthat a Btk.
14. § Gondatlanságból követi el a bűncselekményt, aki előre látja magatartásának lehetséges következményeit, de könnyelműen bízik azok elmaradásában; úgyszintén az is, aki e következmények lehetőségét azért nem látja előre, mert a tőle elvárható figyelmet vagy körültekintést elmulasztja.vadibandi
Na, ezért él meg annyi ügyvéd igen jól, mert ilyen szubjektív elemeket raknak a jogszabályokba. Pl. fejbelőttem, de könnyelműen bíztam benne, hogy nem hal meg; ill. nem is tudtam, hogy egy fejlövéstől meg lehet halni.
(ON)Atari
1. A jogalkalmazás nem egy folyamatábrába fordítható eljárás, ahol igaz/hamis kapcsolók állítgatásával a számítógép a végén kidobja az eredményt. Ha így lenne, akkor már rég gépesítették volna én nem mentették volna fel csütörtökön a bíróságon a csecsen védencemet a rablás, súlyos testi sértés, köz- és magánokirathamisítás vádja alól.

2. A külső körülményekből azért viszonylag biztosan lehet következtetni egy személy tudatállapotára.vadibandi
Na fajin, VadiBandi ránk szabadított egy csecsen bűnözőt 😀

Wolverines #79 C
több mint 15 éve
vadibandi 1 438 — Giants fan
(OFF)
A doppingvétség nem büntetőjogi kategória, de a fogalmak értelmezéséhez segítséget nyújthat a Btk.
14. § Gondatlanságból követi el a bűncselekményt, aki előre látja magatartásának lehetséges következményeit, de könnyelműen bízik azok elmaradásában; úgyszintén az is, aki e következmények lehetőségét azért nem látja előre, mert a tőle elvárható figyelmet vagy körültekintést elmulasztja.vadibandi
Na, ezért él meg annyi ügyvéd igen jól, mert ilyen szubjektív elemeket raknak a jogszabályokba. Pl. fejbelőttem, de könnyelműen bíztam benne, hogy nem hal meg; ill. nem is tudtam, hogy egy fejlövéstől meg lehet halni.
(ON)Atari
1. A jogalkalmazás nem egy folyamatábrába fordítható eljárás, ahol igaz/hamis kapcsolók állítgatásával a számítógép a végén kidobja az eredményt. Ha így lenne, akkor már rég gépesítették volna én nem mentették volna fel csütörtökön a bíróságon a csecsen védencemet a rablás, súlyos testi sértés, köz- és magánokirathamisítás vádja alól.

2. A külső körülményekből azért viszonylag biztosan lehet következtetni egy személy tudatállapotára.

több mint 15 éve
Atari Pittsburgh Steelers 1 364 — Tulipános Fan- fan
(OFF)
(ON)

"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 15 éve
Törölt felhasználó
Sziasztok melyik csapatok mennek a Miskolci arénára?
több mint 15 éve
JSanyo Indianapolis Colts 2 675 — 1/1
na valami hasonlóra emlékeztem még suliból, de jobb, hogy leírtad.

több mint 15 éve
vadibandi 1 438 — Giants fan

13. § Szándékosan követi el a bűncselekményt, aki magatartásának következményeit kívánja, vagy e következményekbe belenyugszik.
14. § Gondatlanságból követi el a bűncselekményt, aki előre látja magatartásának lehetséges következményeit, de könnyelműen bízik azok elmaradásában; úgyszintén az is, aki e következmények lehetőségét azért nem látja előre, mert a tőle elvárható figyelmet vagy körültekintést elmulasztja.

több mint 15 éve
JSanyo Indianapolis Colts 2 675 — 1/1
A „megtagadás vagy a mintaszolgáltatás elmaradása” a sportoló által szándékosan és gondatlanul is elkövethető, míg az „akadályozásnak” kizárólag szándékos alakzata van."cápa77
Nem vagyok jogász, talán ezért nem látok én sem különbséget. Nekem egyik eset sem tűnik "gondatlannak".Atari
Én sem (vadibandi hol van ilyenkor, asszem ő valami jogmókus), de szerintem a 'gondatlan elkövetés' valami olyasmit takar, hogy elfelejti, nem ér oda időben, rossz helyre megy, nem ott van, amit a jelenlétibe beírt, esetleg a vizsgálók késnek, stbstb. Szintén nem vagyok benne biztos, de ilyenkor általában van némi türelmi idő a teljesítésre, pl késett a buszod, dugóba ragadtál, akkor megvárnak, amíg odaérsz vagy ha meccs után elszaladsz pisilni, aztán a wcből kijövet odatoppan eléd két markos doppingellenőr, hogy kéne mintát adni, akkor sem a vesédet fogják kifacsarni, hanem iszol némi vizet, aztán vártok egy picit.

több mint 15 éve
JUNIOR46 Carolina Panthers 1 335 — El Tigre Grande
Remélem tele lesz 😀

Büszke vagyok arra hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek és hogy egy ilyen defense lehet velünk! (Vasyl Jordan Nyíregyháza Tigers QB)
75
75
több mint 15 éve
HTW 118 — Eagles fan
3000 fős lelátó....

több mint 15 éve
ezt miből gondolod?
Nem is azzal van a gond hogy megbeszélitek hanem azon ahogyan megbeszélitek 😊
Úgy tesztek mintha ri lennétek érte a hibásak hogy ez megtörténtJUNIOR#46
cápa77
Nem az hogy ti vagytok a hibásak hanem úgy tesztek mintha tudnátok hogy nálatok kik az ilyen emberek... Attól hogy a fórumon leordibáljátok egymás fejét nem lesz jobb senkinek csak az fog belőle lejönni hogy ez meg az milyen köcsög már hogy így beszél velem...

Büszke vagyok arra hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek és hogy egy ilyen defense lehet velünk! (Vasyl Jordan Nyíregyháza Tigers QB)
75
75
több mint 15 éve
cápa77 San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 460 — SF'49 fan
ezt miből gondolod?
Úgy tesztek mintha ri lennétek érte a hibásak hogy ez megtörténtJUNIOR#46

több mint 15 éve
Mármint ti 😀

75
75
több mint 15 éve
Úgy tesztek mintha ri lennétek érte a hibásak hogy ez megtörtént

75
75
több mint 15 éve
Bruce Las Vegas Raiders UCLA Bruins 11 719 — Salus populi suprema lex esto
Kiemelt lett a topic! Miért?
Vagy csak le akarták zárni? 😊
több mint 15 éve
Atari Pittsburgh Steelers 1 364 — Tulipános Fan- fan
A „megtagadás vagy a mintaszolgáltatás elmaradása” a sportoló által szándékosan és gondatlanul is elkövethető, míg az „akadályozásnak” kizárólag szándékos alakzata van."cápa77
Nem vagyok jogász, talán ezért nem látok én sem különbséget. Nekem egyik eset sem tűnik "gondatlannak".

"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 15 éve
Szerintem is hasznos ezeket a dolgokat megvitatni! Mindenki tanulhat valamit a másik féltől!
több mint 15 éve
azért hidd el nekem ad egy kis gondolkodni valót a dolog
Hogy ti mennyit tudtok veszekedni más emberek problémáin 😀 😀 😀JUNIOR#46

több mint 15 éve
Hogy ti mennyit tudtok veszekedni más emberek problémáin 😀 😀 😀

75
75
több mint 15 éve
Törölt felhasználó
Egyébként csak a tisztánlátás végett! Én nem ítélem el a doppingoló sportolókat! Ez ellen harcolni kell, de mindig lesz dopping, az emberekbe bele van kódolva a csalás, ki így, ki úgy csal! Valaki lebukik és akkor ő a szar szemétláda, valaki nem bukik le és akkor ő a hős, a legjobb! Van akit nem tudnak lebuktatni, de nem is lehet, mert nem használ semmit, de ő nem is olyan jó mint a doppingoló sportolók!

Engem is elkapnának szerintem, mert én allergiás vagyok és elég sok készítményt kipróbáltam, hogy melyik a legjobb és egyszer nem néztem meg hogy milyen hatóanyag van benne és az tiltólistás e. Nem érdekel! Ha eltiltanak, akkor eltiltanak, biztosan szar lesz, de nem fog összetörni a világ. Egyelőre nem ebből élek és ezért nem is fogok éhen halni ha nem csinálhatom.
Szóval úgyis lesz dopping ebben a sportban és úgyis lesznek további lebukások, eltiltások, mert a sport és köztük a mi sportunk is a versenyről szól és mindenki jobb akar lenni a másiknál!

Amúgy abban osztom Csepi véleményét, hogy attól hogy valaki kokszol még nem lesz erősebb, gyorsabb, ügyesebb! Ahhoz bizony vért kell izzadni ugyanúgy! Úgyhogy végülis ugyanolyan sportember az is aki teljesítményfokozókkal él, mert az alapokat neki is ugyanúgy el kellett végezni és el is kell amíg a világ a világ.Bruce
Aki valaha verseny sportolt az erről a témáról nem nagyon beszél, mert az tudja mi az igazság, a többi meg aki csak beszél róla az álmodozzon. A világon még rengeteg dolog van amiről nem bennfentesként még csak tévképzeteink sincsenek.
A doppingot nem a csalás miatt tiltják, nem a jogosulatlan előny megszerzése miatt.
A sportoló egészsége miatt!
Nem engedheti meg magának egy ország egy szövetség sem, hogy pénzért nyilvánvalóan a sportolók egészségét árulják. Bizonyos körökben felmerült a doppingolás tiltásának feloldása de ez etikai okokból nem megengedhető, (nem véletlenül nem engedélyezik a puszta kézzel való boxolást pl.). Jó néha tudni hogy bizonyos szabályokat miért hoznak egyáltalán miért szabályoznak. A sportoló akár betegen sérülten is küzd bármit megtesz a győzelemért, az edzők orvosok a szabályok felelőssége hogy ebben megakadályozzák. Létrehoztak egy keretrendszert ami ezt hivatott betartatni, lehet nem szeretni de együtt kell vele élni. Azt nem szeretem amikor a média "rajongók" szétszedik a sportolót ha megbukik, de ha nem hoz eredményt akkor nem kap pénzt támogatást le se szarják ilyen kétszínűek vagyunk.
Elég büntetés a sportolónak ha eltiltják nem sportolhat, (nem kereshet pénzt) így megpróbálja az értékeit a normális egészséges paramétereken belül tartani.
Egy amatőr sportolónál ez sokkal veszélyesebb mert nincs aki kontrollálná figyelné mi történik vele, egy egyszerű mérlegelési súlytartási dologból is lehet haláleset, vagy egy kezdeti stádiumban lévő daganatos megbetegedés teljesítménynövelő szerek használata nélkül kezelhető volna, azok használatával tragikus gyorsaságú elhalálozáshoz vezethet.
Tehát igen is szükség van az ellenőrzésre annak visszatartó erejére.
De még egyszer a megbukott sportoló nem démon.
több mint 15 éve
értem amit írtok a sport amatőrségéről, csak az a baj ha három pozitív eset van (akár nem nézem meg a gyógyszert -ből) akkor bizony kizárják a csapatot és kibasztál a többiekkel
egyébként ezért kell a sportkorházba járni orvoshoz (ez minden igazolt sportolónak jár, nem csak a profiknak) mert ott talán odafigyelnek ezekre a dolgokra
tudom most jön az, hogy egy megfázás miatt valaki nem fog feljönni budapestre
akkor nyomtasd ki a gyógyszerlistát, vagy ha van számítógépe a házi orvosodnak nézzétek meg együtt, hogy listás-e a készítmény
szerintem olyan dologról vitázunk amin felesleges, ez a szabály vonatkozik ránk és kész, aki nem tartja be az vállalja a következményeket (magára és a csapatára nézve is)

több mint 15 éve
Egyébként csak a tisztánlátás végett! Én nem ítélem el a doppingoló sportolókat! Ez ellen harcolni kell, de mindig lesz dopping, az emberekbe bele van kódolva a csalás, ki így, ki úgy csal! Valaki lebukik és akkor ő a szar szemétláda, valaki nem bukik le és akkor ő a hős, a legjobb! Van akit nem tudnak lebuktatni, de nem is lehet, mert nem használ semmit, de ő nem is olyan jó mint a doppingoló sportolók!

Engem is elkapnának szerintem, mert én allergiás vagyok és elég sok készítményt kipróbáltam, hogy melyik a legjobb és egyszer nem néztem meg hogy milyen hatóanyag van benne és az tiltólistás e. Nem érdekel! Ha eltiltanak, akkor eltiltanak, biztosan szar lesz, de nem fog összetörni a világ. Egyelőre nem ebből élek és ezért nem is fogok éhen halni ha nem csinálhatom.
Szóval úgyis lesz dopping ebben a sportban és úgyis lesznek további lebukások, eltiltások, mert a sport és köztük a mi sportunk is a versenyről szól és mindenki jobb akar lenni a másiknál!

Amúgy abban osztom Csepi véleményét, hogy attól hogy valaki kokszol még nem lesz erősebb, gyorsabb, ügyesebb! Ahhoz bizony vért kell izzadni ugyanúgy! Úgyhogy végülis ugyanolyan sportember az is aki teljesítményfokozókkal él, mert az alapokat neki is ugyanúgy el kellett végezni és el is kell amíg a világ a világ.
több mint 15 éve
igen, például ha nem az első eset akkor ugye nagyobb az eltiltás
vagy ha több szabályt szeg meg egyszerre
de ez nagyon összetett és mivel ezek az első eseteink nagyon végig kell nézni, hogy milyen és mekkora büntetést szabunk ki
ilyen szempontból a harmadik eset a legkönnyebb
és természetesen más a büntetési tétel is
egyik eset:
A hollét bejelentésének elmulasztása és/vagy elmulasztott ellenőrzések megsértése esetén az eltiltási időszak legalább egy (1) év, és legalább kettő (2), a sportoló vétkességének fokától függően.
cápa77
Most csak kiragadom ezt a részt!

De akkor ezen esetben több mint két évre is el lehet valakit tiltani? Mert ugye azt írja hogy legalább kettő (2)!Bruce

több mint 15 éve
Törölt felhasználó
...Bruce
szövegkörnyezetből ítélve elírás lehet, és legfeljebb 2csepi#49
visszaesőket például szokták örökre eltiltani, talán ezért lehet a legalább kitétel
több mint 15 éve
Törölt felhasználó
...Bruce
szövegkörnyezetből ítélve elírás lehet, és legfeljebb 2