New Orleans Saints
Drew Brees was an amazing player. Great for a long time and did it mostly with a brilliant offensive mind. Best story is how he admitted to me one time he completed over 100 passes one season without ever seeing his receiver.
— Pete Prisco (@PriscoCBS) March 14, 2021
Ez mind igaz és jó de ki fog dobálni ? 😊 és itt a te véleményedre vagyok kiváncsi. Marad Winston és ha igen miből fizetjük ki? 😊 vagy draft?katonadani szépen leírta a lényeget, és hogy miért is volt ez sokkal okosabb lépés, mint elsőre tűnik:Ez a szerzodes a cap atverese. Kivancsi vagyok, hogy ennek lesz e valami kovetkezmenye, mert lavinat indithat el. Szerintem nem lesz egyebkent.Miért lenne? Nem átverik a capet, hanem egyik évről áttolják a költséget a másik évre. Mindig is működött ez. Át lehet vinni a rollover (fel nem használt capet) is, és át lehet vinni felhasznált pénz lekönyvelését is.
Stez
peterk2005
Másrészt ez sokkal több játékosnál előfordul, mint gondolnánk, csak általában nem hozzák nyilvánosságra ezeket a magas összegeket, sőt, az NFLPA általában hivatalosan leredukálja ezeket 0-ra az automatikusan megsemmisülő években. Viszont a Saints és Hill szempontjából azért kell ennek magasnak lennie, mert ha túl alacsony lenne, akkor nem lehetne újratárgyalni egy éven belül. A Kollektív Szerződés értelmében ugyanis a legutóbbi újratárgyalást követő 12 hónapon belül nem lehet ismét növelni egy játékos fizetését. Csökkenteni, átalakítani viszont lehet. Ezzel tehát a felek lehetőséget adtak maguknak arra, hogy jövőre megegyezzenek egy ennél olcsóbb hosszabbításban. Viszont ha itt alacsony összegekről lett volna szó, akkor emelni nem lehetett volna Hill fizetését, tehát az a játékosnak sem lett volna ideális.A jövő évi capen meg Loomisék ráérnek jövőre aggódni.
Ha már itt vagyunk, akkor foglaljuk össze, ami eddig történt:
- elvesztettünk egy 33 éves 2nd WR-t, aki már a social mediában a szezon közben is gyakorlatilag rámutatott a potenciális utódjára (Callaway, aki egy UDFA, szóval még jópár évig olcsó, arról nem beszélve, hogy Harris és Smith is mutat arra jeleket, hogy előbb-utóbb elérik a 2.-3. vonal szintjén a WR-k között)
- elment egy amúgy is kirúgásra optimalizált szerződéssel átvett, sérülékeny LB-t
- elment egy rotációs G és DT (előbbit szerintem draftról pótoljuk, utóbbinak itt van már az utódja)
- az egyetlen komoly érvágás a kezdő 2nd CB, akinek a potenciális pótlása draftról megoldható esetleg, de ha sikerül átkonvertálni, akkor CGJ akár pótolhatja is Jenkins
- valószínűleg elmegy Hendrickson, egy kirobbanó év alapján túl fogják valahol fizetni, ha Davenport egészséges tud maradni, ezt is meg tudjuk ugorni
+ FR tagre raktuk a legfontosabb FA-t, de szerintem meg is fogunk egyezni, de egyelőre biztosan nem veszítjük el
+ nem vesztettünk el több kezdőt, és jó eséllyel hosszabbítunk a Lattimore-Ramczyk párosból legalább az egyikkel
+ az előbbi pont érvényesül, akkor bent leszünk a cap alatt, sőt annyival, hogy beleférjen a draft class és néhány olcsó depth ember
De a legfontosabb dologról még szót sem ejtettem (csak érintőlegesen): egy dolog, hogy Fontenot elment, de Ireland maradt. És ezen jobban aggódtam, hogy másképp lesz. De Ireland olyan draftokat rak össze évről-évre, amivel bőven meg tudja oldani a hiányzó depthet. 1/28-ra szerintem simán BPA lesz, nincs igazán komoly hiányposzt (jó, egy LB elférne, főleg hogy Anzalone-t szerintem szélnek eresztjük, itt van a helyére Baun), de depth mindenhova jól jön. És szerintem Ireland ebben egész jónak mondható tanácsokat szokott adni.
Gyurma Pappa
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
www.nola.com/sports/saints/article_447aeb26-853a-11eb-976c-af742396975a.html

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
1) van QB akivel tudsz nyerni és van értelme a manővereknek.
2) az átalakított szerződésekkel játszó játékosok teljesítménye nem kezd el visszaesni, mert utána az ő szerződéseikkel már nem tudsz mit kezdeni a sok kifizetett bónusz miatt
Nagyon kíváncsi Winstonra mit csinál, mert ő a piacon simán kaphat 20+ milliót idénre, amit most a Saints nem tud kifizetni.
Cserébe itt van olyan roster és stáb, amivel sikeres lehet és később jóval többet kaszálhat, mintha teszem azt most aláír Chicagóba.
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
Nem vittek at a koltseget, csak 16 milliot igy idenrol szet tudtak osztani negy evre, felszabaditva ezzel egy halom capet a csapatnak. De koltseg ezzel kevesebb lett, hala a void opcionak. Ez a szerzodes konkretan arrol szol, hogy megkotottek, majd jovore jo esellyel kotnek egy ujat Hill-lel, miuutan ezt voidoltak. Az meg, hogy harom evre attoltak 4-4-4 milliot, azert nem nevezheto nagy koltsegnek. Ugyhogy ez a szerzodes az, amire meg ugysem mutogathatsz, hogy majd 1-2-3 ev mulva meg fogja szenvedni a Saints. Ergo ez igenis a cap atverese volt.Ez a szerzodes a cap atverese. Kivancsi vagyok, hogy ennek lesz e valami kovetkezmenye, mert lavinat indithat el. Szerintem nem lesz egyebkent.Miért lenne? Nem átverik a capet, hanem egyik évről áttolják a költséget a másik évre. Mindig is működött ez. Át lehet vinni a rollover (fel nem használt capet) is, és át lehet vinni felhasznált pénz lekönyvelését is.
Stez
De ez nem jelenti azt, hogy átverték a capet. A cap átverése az lenne, ha ezt következmények nélkül megúsznák. De ennek lesznek következményei. Csak a következmény nem az, hogy idén nyilvánosan megkövezik őket, hanem az, hogy a következő 2-3 évben a Saints versenyhátrányban lesz 26-28 csapathoz képest. Igen, a jövő évi 210 millió alá is "könnyen" be fognak majd férni. De milyen áron? Azon az áron, hogy az effektív cap helyük 30 millióval lesz kevesebb, mint a liga többi csapatáé. Majd hasonlítsuk össze mondjuk a Patriots mozgásterét és a Saints mozgásterét a következő 1-2 évben... (Vagy úgy gondolja bárki is, hogy Belichick - többek között a kiskapuknak is az egyik mestere - annyira hülye lenne, hogy nem használna ki egy lehetőséget, amivel "következmények nélkül" át lehetne verni a capet, ha tényleg át lehetne? És szórakozásból csinálja, hogy már 1 év után az egyik legtöbb cap space-el gazdálkodik a Pats?)
peterk2005
Es attol meg, hogy ez kulon nem volt tiltva a szabalyzatban, oke, hogy meg lehet csinalni, nem is mutogatok (es szerintem mas sem) arra, hogy ez itt valami csaloka dolog lenne, mert nem az. De ez a kiskapu pontosan ez az a modszer, ami ha divatta valik, akkor szerintem a liga nem fogja hagyni, es egy ido utan elkezdi betiltani, hogy ezen a modon biztosan ne lehessen kijatszani a capet.
A Saints ezt jol csinalta, es "kovetkezmenye" sem lesz, epp a varhato uj tv-s szerzodes miatt. Nem hulyek ott sem, tudjak, hogy ha arra a megallapodasra szigno kerul, akkor azert eleg erosen meglatszik majd a capen is. Viszont ettol fuggetlenul ez pontosan egy olyan kiskapu volt, amit eddig csak nagyon finoman jatszottak ki a csapatok, viszont ha mindennapossa valik, hogy tucatjatekosok kapnak 100 millios marketingszerzodeseket pusztan azert, hogy ezzel a csapat cap sapce-t krealjon, azt szerintem a liga nem nezheti sokaig.
A draftolt játékosok kb 2 millióval növelik a capet.
Szóval a jelenlegi minusz 10 környéke a tényleges össz, ebből kell faragni még.
ez eddig nem rossz. de még jön brees dead money-ja, így még mindig -20akárhány millió. ahhoz, hogy draft pénzek kijöjjenek és nullán legyetek kell még találni kb. 30-35millát.Elvileg az estiek után már csak 4 millióval vagyunk a cap felett
gedam
I believe the Saints are only about $4 million over the salary cap ahead of the legal tampering period for free agency, which opens at 11 a.m. CT tomorrow
— John Sigler (@john_siglerr) March 15, 2021

ez eddig nem rossz. de még jön brees dead money-ja, így még mindig -20akárhány millió. ahhoz, hogy draft pénzek kijöjjenek és nullán legyetek kell még találni kb. 30-35millát.katonadani szépen leírta a lényeget, és hogy miért is volt ez sokkal okosabb lépés, mint elsőre tűnik:Ez a szerzodes a cap atverese. Kivancsi vagyok, hogy ennek lesz e valami kovetkezmenye, mert lavinat indithat el. Szerintem nem lesz egyebkent.Miért lenne? Nem átverik a capet, hanem egyik évről áttolják a költséget a másik évre. Mindig is működött ez. Át lehet vinni a rollover (fel nem használt capet) is, és át lehet vinni felhasznált pénz lekönyvelését is.
Stez
peterk2005
Másrészt ez sokkal több játékosnál előfordul, mint gondolnánk, csak általában nem hozzák nyilvánosságra ezeket a magas összegeket, sőt, az NFLPA általában hivatalosan leredukálja ezeket 0-ra az automatikusan megsemmisülő években. Viszont a Saints és Hill szempontjából azért kell ennek magasnak lennie, mert ha túl alacsony lenne, akkor nem lehetne újratárgyalni egy éven belül. A Kollektív Szerződés értelmében ugyanis a legutóbbi újratárgyalást követő 12 hónapon belül nem lehet ismét növelni egy játékos fizetését. Csökkenteni, átalakítani viszont lehet. Ezzel tehát a felek lehetőséget adtak maguknak arra, hogy jövőre megegyezzenek egy ennél olcsóbb hosszabbításban. Viszont ha itt alacsony összegekről lett volna szó, akkor emelni nem lehetett volna Hill fizetését, tehát az a játékosnak sem lett volna ideális.A jövő évi capen meg Loomisék ráérnek jövőre aggódni.
- elvesztettünk egy 33 éves 2nd WR-t, aki már a social mediában a szezon közben is gyakorlatilag rámutatott a potenciális utódjára (Callaway, aki egy UDFA, szóval még jópár évig olcsó, arról nem beszélve, hogy Harris és Smith is mutat arra jeleket, hogy előbb-utóbb elérik a 2.-3. vonal szintjén a WR-k között)
- elment egy amúgy is kirúgásra optimalizált szerződéssel átvett, sérülékeny LB-t
- elment egy rotációs G és DT (előbbit szerintem draftról pótoljuk, utóbbinak itt van már az utódja)
- az egyetlen komoly érvágás a kezdő 2nd CB, akinek a potenciális pótlása draftról megoldható esetleg, de ha sikerül átkonvertálni, akkor CGJ akár pótolhatja is Jenkins
- valószínűleg elmegy Hendrickson, egy kirobbanó év alapján túl fogják valahol fizetni, ha Davenport egészséges tud maradni, ezt is meg tudjuk ugorni
+ FR tagre raktuk a legfontosabb FA-t, de szerintem meg is fogunk egyezni, de egyelőre biztosan nem veszítjük el
+ nem vesztettünk el több kezdőt, és jó eséllyel hosszabbítunk a Lattimore-Ramczyk párosból legalább az egyikkel
+ az előbbi pont érvényesül, akkor bent leszünk a cap alatt, sőt annyival, hogy beleférjen a draft class és néhány olcsó depth ember
De a legfontosabb dologról még szót sem ejtettem (csak érintőlegesen): egy dolog, hogy Fontenot elment, de Ireland maradt. És ezen jobban aggódtam, hogy másképp lesz. De Ireland olyan draftokat rak össze évről-évre, amivel bőven meg tudja oldani a hiányzó depthet. 1/28-ra szerintem simán BPA lesz, nincs igazán komoly hiányposzt (jó, egy LB elférne, főleg hogy Anzalone-t szerintem szélnek eresztjük, itt van a helyére Baun), de depth mindenhova jól jön. És szerintem Ireland ebben egész jónak mondható tanácsokat szokott adni.
Gyurma Pappa
katonadani szépen leírta a lényeget, és hogy miért is volt ez sokkal okosabb lépés, mint elsőre tűnik:Ez a szerzodes a cap atverese. Kivancsi vagyok, hogy ennek lesz e valami kovetkezmenye, mert lavinat indithat el. Szerintem nem lesz egyebkent.Miért lenne? Nem átverik a capet, hanem egyik évről áttolják a költséget a másik évre. Mindig is működött ez. Át lehet vinni a rollover (fel nem használt capet) is, és át lehet vinni felhasznált pénz lekönyvelését is.
Stez
peterk2005

Én is reménykedem abban, hogy nem Hill lesz, arra a néhány playre jó amikor bejön, de nem akarnék egy egész évet rábízni. Winstonra lennék én is kíváncsi, remélem vissza tudjuk hozni.Kíváncsi leszek, hogy ezzel a Hill módosítással Seanék akkor benne látják a kezdő qb t, vagy tényleg csak a cap felszabadítás volt a cél.Most ugye trollkodsz?
kapitnono
A tavalyi 4 meccs tökéletes volt arra, hogy Payton és talán maga Taysom is belássa, hogy nagyon messze van ő a franchise QB-tól. Winstonnal folynak az egyeztetések, ő lesz 2021-ben biztosan, de szerintem a következő néhány évben is a Saints kezdő irányítója.
Gyurma Pappa

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
Ez a szerzodes a cap atverese. Kivancsi vagyok, hogy ennek lesz e valami kovetkezmenye, mert lavinat indithat el. Szerintem nem lesz egyebkent.Miért lenne? Nem átverik a capet, hanem egyik évről áttolják a költséget a másik évre. Mindig is működött ez. Át lehet vinni a rollover (fel nem használt capet) is, és át lehet vinni felhasznált pénz lekönyvelését is.
Stez
De ez nem jelenti azt, hogy átverték a capet. A cap átverése az lenne, ha ezt következmények nélkül megúsznák. De ennek lesznek következményei. Csak a következmény nem az, hogy idén nyilvánosan megkövezik őket, hanem az, hogy a következő 2-3 évben a Saints versenyhátrányban lesz 26-28 csapathoz képest. Igen, a jövő évi 210 millió alá is "könnyen" be fognak majd férni. De milyen áron? Azon az áron, hogy az effektív cap helyük 30 millióval lesz kevesebb, mint a liga többi csapatáé. Majd hasonlítsuk össze mondjuk a Patriots mozgásterét és a Saints mozgásterét a következő 1-2 évben... (Vagy úgy gondolja bárki is, hogy Belichick - többek között a kiskapuknak is az egyik mestere - annyira hülye lenne, hogy nem használna ki egy lehetőséget, amivel "következmények nélkül" át lehetne verni a capet, ha tényleg át lehetne? És szórakozásból csinálja, hogy már 1 év után az egyik legtöbb cap space-el gazdálkodik a Pats?)
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
Kíváncsi leszek, hogy ezzel a Hill módosítással Seanék akkor benne látják a kezdő qb t, vagy tényleg csak a cap felszabadítás volt a cél.Most ugye trollkodsz?
kapitnono
A tavalyi 4 meccs tökéletes volt arra, hogy Payton és talán maga Taysom is belássa, hogy nagyon messze van ő a franchise QB-tól. Winstonnal folynak az egyeztetések, ő lesz 2021-ben biztosan, de szerintem a következő néhány évben is a Saints kezdő irányítója.

És Payton meg az ultimate troll, szóval tökéletes párosítás egy ilyen szerződés kiadására 😆Nincs min csodálkozni, azt hiszem Loomis az egyetlen GM akinek az eredeti végzettsége könyvelő 😉 😀Ez a szerzodes allitolag tisztan valami 20 millio koruli ertekkel bir.Ok, már értem mi akar ez lenni, de ez már tényleg nevetséges, hogy miként lehet kijátszani a salary cap szorításait. Átemenetileg.
Gondolom tele teljesitmenyfuggo bonuszokkal, meg ugye voidable az osszes ev.
Stez
Taysom Hill’s contract numbers this year include a $9.686 million signing bonus, a $1.439 million guaranteed roster bonus and a $1.034 million guaranteed base salary, plus incentives, per source. https://t.co/Ooy7akgPlv
— Adam Schefter (@AdamSchefter) March 14, 2021
iktriad
atapapa
Vicc nélkül: ennyit érnek hosszútávon a cap szabályok. Majd betömik ezt a lyukat, és akkor lesz másik. Jövőre meg majd az új tv szerződés miatt 210-215m lesz a cap, és senki nem fog emlékezni erre az egészre, és megint minden csapat két kézzel fogja szórni a zsét.
Sokkal fontosabb téma: én januárban megírtam a magamét, nincs mit mondanom. Sajnálom, hogy visszavonult Drew, de örülök hogy új időszak kezdődik. A változás jó és szükséges. Szerencsére nem csak a Kapitány miatt lehet szeretni ezt a csapatot.

Köszönjük az emlékezetes párharcokat.
Szabalyok szerint jatszanak, csak kihasznaljak csutkara 😀 tavaly Rankins 5.eves opciojahoz raktak 2 void evet h sporoljanak, iden Marcus Williams tagjehez raknak majd valszeg (vagy hosszabbitjak egy 4+2 eves deallel)Viszlát 5 év múlva Cantonban.Ez a szerzodes a cap atverese. Kivancsi vagyok, hogy ennek lesz e valami kovetkezmenye, mert lavinat indithat el. Szerintem nem lesz egyebkent.
Ez a szerzodes allitolag tisztan valami 20 millio koruli ertekkel bir.Ok, már értem mi akar ez lenni, de ez már tényleg nevetséges, hogy miként lehet kijátszani a salary cap szorításait. Átemenetileg.
Stez
Taysom Hill’s contract numbers this year include a $9.686 million signing bonus, a $1.439 million guaranteed roster bonus and a $1.034 million guaranteed base salary, plus incentives, per source. https://t.co/Ooy7akgPlv
iktriad
Stez
Az lesz vicces, amikor visszaigazoljak Winstont kezdonek 😀
Es mivel jovore akar 40 millioval is nohet a cap, nem lesz nagyon gondjuk.
Szerkesztette: Borbinho
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
Ez a szerzodes a cap atverese. Kivancsi vagyok, hogy ennek lesz e valami kovetkezmenye, mert lavinat indithat el. Szerintem nem lesz egyebkent.Egyetértek, de maximum a liga nem rendel 1 évig innen Bounty csokit. Kreatív, de ez már a komolytalanság kategóriája.
Stez
Úgyhogy nem vagyok azon sem meglepődve, hogy könnyekkel van tele a szemem, pedig tudom, hogy ez így neki is, és valszeg már a csapatnak is jobb lesz.
Távolról sem volt a legnagyobb, leggyorsabb, legerősebb atléta ebben a sportban... de a legnagyobb vezérek egyike volt, azok között, akik valaha játszották ezt a játékot.
Szerencsére volt lehetőségem már többször is járni New Orleansban... és tényleg azt lehet ott mindenfelé hallani, tapasztalni, hogy akkor, 2006-tól kezdődően ő, a stáb, a csapat... a hitet, a reményt, aztán pedig a büszkeséget és a boldogságot adta vissza annak a városnak/államnak, amelyik már a Katrina előtt is Amerika egyik legszegényebb, és ebből következően legdurvább régiója volt.
Ennél hosszabb és jobb gondolatok, most nem is jutnak az eszembe...
Köszönök mindent, Kapitány... Go Saints!
Who * dat * say * dey * gonna * beat * dem * Saints * ???
Viszlát 5 év múlva Cantonban.Ez a szerzodes a cap atverese. Kivancsi vagyok, hogy ennek lesz e valami kovetkezmenye, mert lavinat indithat el. Szerintem nem lesz egyebkent.
Ez a szerzodes allitolag tisztan valami 20 millio koruli ertekkel bir.Ok, már értem mi akar ez lenni, de ez már tényleg nevetséges, hogy miként lehet kijátszani a salary cap szorításait. Átemenetileg.
Stez
iktriad
Nincs min csodálkozni, azt hiszem Loomis az egyetlen GM akinek az eredeti végzettsége könyvelő 😉 😀Ez a szerzodes allitolag tisztan valami 20 millio koruli ertekkel bir.Ok, már értem mi akar ez lenni, de ez már tényleg nevetséges, hogy miként lehet kijátszani a salary cap szorításait. Átemenetileg.
Stez
iktriad
Szerkesztette: atapapa