Haverok, buli, fantasy - 13. hét

2015. december 6., 16:16

A fantasy-alapszakasz utolsó fordulójában rengeteg fontos döntést kell meghozni a rájátszás érdekében.

Haverok, buli, fantasy - 13. hét

QB

Bár Rob Gronkowski nem léphet pályára az Eagles ellen, azért Tom Brady beton biztos választásnak ígérkezik a romokban heverő Eagles védelem ellen. Ráadásul a veretlenségét a múlt héten elvesztő csapat gondolom kellőkép dacos és motivált lesz, így könnyen lehet, hogy kivégzésbe torkollik az összecsapás. Ben Roethlisbergertől is nagy mérkőzés várható, Seattleben is halomszámra termelte a yardokat, vélhetően nem lesz ez másképp hazai pályán sem az Indianapolis Colts ellen.

Ezen a héten Carson Palmer játékát nem biztos, hogy erőltetni kéne. Bár az utóbbi hetekben kimondottan alulteljesített a Rams védelme, valami azt súgja, a csoportrivális ellen ismételten felszívják magukat. Blake Bortlestől sem várható fergeteges teljesítmény, a Titans védelme képes igen jó teljesítményre a csúnyácska mérleg ellenére, benne van a pakliban, hogy Dick Lebeau fiai az őrületbe – időnként a line of scrammagen túlra – kergetik majd a másodéves irányítót.

RB

Jonathan Stewartnak jól szokott menni a Saints ellen, és ezúttal is várható tőle egy stabil teljesítmény. Jeremy Hill a másik futó, akit mindenképp kiemelhetünk, a szedett-vedett Browns D ellen könnyen nagyot alkothat, pláne ha hamar előnybe kerül a csapat és az óra lepörgetése is fontos szemponttá válik.

LeSean McCoy bicskáj könnyen beletörhet a Texans feljavult védelmébe, érdemes lehet a padon tartani és nála szerencsésebb matchuppal megáldott futót előnyben részesíteni. DeMarco Murray sem fog túl sok sót megenni a Pats védelme ellen, akik a legutóbb elég sokat hibáztak a Broncos ellen, gyanítható, hogy ezek után Bill Belichick komolyan gatyába rázta a társaságot.

WR

DeAndre Hopkins mindig, mindenhol, mindenki ellen. Ráadásul a múlt héten csendesebb játéknapot tudhatott maga mögött, hogy az átlag ne szenvedjen csorbát, most egy kiemelkedő teljesítmény várható tőle. Brandon LaFell gyaníthatóan sokat lesz keresve a sok sérült miatt, így sok pontot hozhat a konyhára. DeVante Parker eddig nem sok vizet zavart, azonban a múlt héten életjelet adott magáról. A hírek szerint most vasárnap kezdőként számítanak rá, az ellenfél nem túl acélos, kisülhet belőle egy jó teljesítmény és ő gyaníthatóan a legtöbb ligában még elérhető.

Markus Wheaton a múlt héten brutális meccset produkált, azonban nem valószínű, hogy megismétli kiemelkedő teljesítményét, Mike Tomlin jelezte is, hogy egyszer volt Budán kutyavásár, csupán a speciális gameplan miatt alakult ilyen fényesen Wheaton meccse, valószínű minden visszatér a régi kerékvágásba. Demaryus Thomasnak eddig nem működik a kémia Brock Osweilerrel, előfordulhat, hogy a Chargers védelme ellen egymásra találnak, de nem nagyon éri meg kockáztatni, könnyen lehet, hogy ismét gyenge napja lesz a Broncos első számú elkapójának.

TE

Egy kevéssé maintsream játékossal kezdenénk, akinek viszont nagy napja lehet a sérülések miatt. Scott Chandler elsőszámú összekötővé lép elő Gronkowski hiányában, ez pedig a Patriots támadói között szép számokat hozhat a konyhára. Delanie Walker sem a legismertebb játékos, pedig kifejezetten jó szezont fut, a Jaguars védőinek életét is könnyedén megkeserítheti a tulajdonosainak pedig boldog pillanatokat hozhat, amennyiben bekerül a kezdőcsapatba. Jacob Tamme-ben is lehet fantázia, Hankerson sérülése miatt második számú opció lehet a Falcons passzjátékában, ráadásul az első Bucs meccset kifejezetten eredményesen zárta.

Gary Barnidge teljesítménye drasztikusan visszaesett, amint Josh McCown kikerült a kezdőcsapatból. Nos McCwon már IR-en, nem sejthető, hogy Davis-szel milyen a kémia, de könnyen lehet, hogy nem lesz nagy meccse a Bengals ellen az idén egyébként extra teljesítményt nyújtó TE-nek. Zach Ertztől sem várható nagy számok, egyfelől az endzone közelében igen ritkán keresik, másfelől nem valószínű, hogy egy bizonyítási vágytól fűtött Patriots védelem, nagyon sok yardot fog engedni a hetek óta teljesen fogalmatlan Philadelphia támadósornak.

 

D/ST

A Cardinals védelme komolyabb támadóegységeket is megzabolázott már idén, a Rams offense pedig nem tartozik az elit kategóriába, így mindenképp érdemes a kezdők közé állítani Bruce Arians legénységét. J.J. Watték is folytatni fogják kíváló teljesítményüket, meglepő lenne ha a Bills támadók odaverének nekik miután Drew Breeséket sikerül hat ponton tartani, a Texans védelmét is csak ajánlani tudjuk.

A Colts védelmét ezen a héten messziről érdemes elkerülni, a Steelers remek formában van, egy-két peches játéknak köszönhetően nem jutottak csak negyven pont közelében Seattleben, hazai pályán, vasárnap esti rangadón könnyen lehet, hogy kinyílik a TD-zsák Mikulás napja alkalmából. A Baltimore védelmében sem nagyon érdemes bízni, hiába tűnik ideális ellenfélnek a Dolphins, ez a védelem tragikus egység benyomását kelti, Josh McCown és Austin Davis is darabjaira szedte, vélhetően Ryan Tannehillnek is menni fog.

IDP

A Bears védelméből Adrian Amosszal érdemes kockáztatni, az újonc söprögető remek a futásvédekezésben, és Gabbert nem valószínű, hogy csak a passzjátékra fog építeni, mint egy héttel korábban. A cornerbackek közül Dre Kirkpatricknek lehet sok pontja, Adam Jones és Leon Hall is kérdéses, a Cleveland pedig sokat passzolhat, ha hamar hátrányba kerülnek. Calais Campbell az utóbbi hetekben nem termelte a fantasy-pontokat, a Rams támadófala ellen azonban futás és passz ellen is jó lehet.