Autó- és motorsportok
20 feliratkozó
1 napja
formula.hu/parc-ferme/40783Helyes, maradhatnak is fixen.
Szerkesztette: 🤘 gaben 🤘
" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "
4 napja
Mindig is foleg az eltero korulmenyekbol szulettek elozesek. 80-as 90-es evekben alapbol az autok kozott is volt 2-4 sec difi ami ma mar rengeteg. Vagy a Michelin - Bridgestone eraban siman volt neha 1 sec a ket gyarto kozott. Tankolast se hagyjuk ki, 30-40 kiloval konnyebb autoval persze hogy lehetett elozni. Most egyszeruen annyira szoros a mezony es az eltero gumi strategian kivul nincs mas kulso tenyezo ami kello kulonbseget indikalna. Koronkent fel masodpercbol regen se eloztek volna sokat.
4 napja
Azok a jó pályák, ahol jó versenyek vannak 😊A probléma, hogy új és szélesebb autók vannak már egy ideje, emiatt azért sok pálya nagyon szűk lett és mivel előzni sem lehet már, ezért dögunalmas versenyek vannak rajta. Imola pl pont ilyen.
Sajnos már a régi pályákon is egy helyen lehet előzni, vagy max akkor ha full gumielőnyöd van. Pl hiába voltak elájulva Hami 2 előzésétől a külső íven a kanyarban, basszus full gumi előnyben volt! Én láttam a régi Hockenheimet kurva jó pálya van, de még az átépített sem volt annyira szörnyű. A spa-i régi buszmegállós, a néha esik, néha süt a nappal is rohadt jó volt.
A probléma, hogy jó 15 éve nem lehet valaki mögött menni, mert szétnyírod a gumijaidat és innentől full spórolás lesz az egész verseny sokszor. Illetve mivel általában egy jó előzési pont van, szinte mindenki már csak arra játszik, hogy előtte legyél rajta és ott boostoljál és előzzél.
4 napja
New NTT INDYCAR SERIES Race Car Introduced for 2028 and BeyondDe jól néz ki.
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
4 napja
Plusz mi a városi pálya, mert Montreal meg Melbourne elég határesetben az, amik eléggé klasszikusak és én pl szeretem is őket.De ja, Baku is elég jó.
4 napja
Nekem valahogy már az a vibe sincs meg egy városi pályán, mint a klasszik pályákon.a városi pályákkal nem az a baj, hogy vannak hanem az, hogy általában szar a vonalbezetésük. baku pl fasza, miami borzalomOFF: az azért sokat elmond, hogy ezek mind klasszik pályák. Sehol egy új undormány városi pálya. Bármelyiket hamarabb kivenném, mint a magyart. Persze értem azt is, hogy miért vannak, viszont számomra mind élvezhetetlenebb.A Hungaroring van második legrégebb óta folyamatosan a versenynaptárban, csak Monza van régebb óta. Az első keleti pálya, olcsó a nézőnek, az állam fullban mellette van, mindenki szereti, mindenki elégedett vele, az égvilágon semmi nem szól ellene, top3 pálya, ami fel sem merül, hogy kikerülne a naptárból.Miben top3? Magyar emberek véleménye szerint? Talán úgy igen, de szerintem még úgy sem. En bloc meg versenyzők, nézők általában a következőket mondják favoritra: Spa, Silverstone, Suzuka, Interlagos, Monza. De egy gyors google vagy AI keresés szerint sincs semmilyen aspektusban top3-ban ez a pálya.
Nem igazán van értelme vitazni erről.
Őszentsége Sobri Jóska
Ki az a mindenki, aki szereti? Nézők nagy része nem szereti, nem véletlen hívták úgy egy ideig, hogy "Monaco without walls".
Duff
dugo93
peach
4 napja
a városi pályákkal nem az a baj, hogy vannak hanem az, hogy általában szar a vonalbezetésük. baku pl fasza, miami borzalomOFF: az azért sokat elmond, hogy ezek mind klasszik pályák. Sehol egy új undormány városi pálya. Bármelyiket hamarabb kivenném, mint a magyart. Persze értem azt is, hogy miért vannak, viszont számomra mind élvezhetetlenebb.A Hungaroring van második legrégebb óta folyamatosan a versenynaptárban, csak Monza van régebb óta. Az első keleti pálya, olcsó a nézőnek, az állam fullban mellette van, mindenki szereti, mindenki elégedett vele, az égvilágon semmi nem szól ellene, top3 pálya, ami fel sem merül, hogy kikerülne a naptárból.Miben top3? Magyar emberek véleménye szerint? Talán úgy igen, de szerintem még úgy sem. En bloc meg versenyzők, nézők általában a következőket mondják favoritra: Spa, Silverstone, Suzuka, Interlagos, Monza. De egy gyors google vagy AI keresés szerint sincs semmilyen aspektusban top3-ban ez a pálya.
Őszentsége Sobri Jóska
Ki az a mindenki, aki szereti? Nézők nagy része nem szereti, nem véletlen hívták úgy egy ideig, hogy "Monaco without walls".
Duff
dugo93
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
4 napja
OFF: az azért sokat elmond, hogy ezek mind klasszik pályák. Sehol egy új undormány városi pálya. Bármelyiket hamarabb kivenném, mint a magyart. Persze értem azt is, hogy miért vannak, viszont számomra mind kevésbé élvezhető.A Hungaroring van második legrégebb óta folyamatosan a versenynaptárban, csak Monza van régebb óta. Az első keleti pálya, olcsó a nézőnek, az állam fullban mellette van, mindenki szereti, mindenki elégedett vele, az égvilágon semmi nem szól ellene, top3 pálya, ami fel sem merül, hogy kikerülne a naptárból.Miben top3? Magyar emberek véleménye szerint? Talán úgy igen, de szerintem még úgy sem. En bloc meg versenyzők, nézők általában a következőket mondják favoritra: Spa, Silverstone, Suzuka, Interlagos, Monza. De egy gyors google vagy AI keresés szerint sincs semmilyen aspektusban top3-ban ez a pálya.
Őszentsége Sobri Jóska
Duff
dugo93
4 napja
OFF: az azért sokat elmond, hogy ezek mind klasszik pályák. Sehol egy új undormány városi pálya. Bármelyiket hamarabb kivenném, mint a magyart. Persze értem azt is, hogy miért vannak, viszont számomra mind élvezhetetlenebb.A Hungaroring van második legrégebb óta folyamatosan a versenynaptárban, csak Monza van régebb óta. Az első keleti pálya, olcsó a nézőnek, az állam fullban mellette van, mindenki szereti, mindenki elégedett vele, az égvilágon semmi nem szól ellene, top3 pálya, ami fel sem merül, hogy kikerülne a naptárból.Miben top3? Magyar emberek véleménye szerint? Talán úgy igen, de szerintem még úgy sem. En bloc meg versenyzők, nézők általában a következőket mondják favoritra: Spa, Silverstone, Suzuka, Interlagos, Monza. De egy gyors google vagy AI keresés szerint sincs semmilyen aspektusban top3-ban ez a pálya.
Őszentsége Sobri Jóska
Duff
4 napja
Plusz asszem tavaly megkapta a Hungaroring az év versenyhelyszíne díjat is, ami ebben a mezőnyben nem kis szó.
4 napja
Az teny hogy van egy jo vibe-ja ezeknek a hetvegeknek, az is teny hogy nalunk extrem modon nepszeru az F1. Az ami a belvarosi a hoteleknel tortenik rajongas tenyleg egyedi, legalabbis nem sok helyen van hasonlo, ezt nem en allitom. Az is teny hogy barmennyire is unalmas palya valami miatt az utobbi idoben mindig volt valami amitol izgalmas es kulonleges futamokat lattunk. Gondoljunk csak bele hanyan szereztek itt elso gyozelmet. De ami meg fontos, hogy ez a good vibe konnyen lehet hogy nagyban annak a mar mar hagyomanynak koszonheto hogy szinte mindig ez az utolso verseny a nyari szunet elott...
Szerkesztette: JéBé
4 napja
De azèrt folyamat telt ház van? 🤷Ezen a mostani versenyen sem èrtem mit vekengtek? Úgy látszik nem emlèkeztek amikor az első körökkkel verte a negyediket is ès messze távol voltak egymástól, esèly se volt utolèrni a másikat...most pedig elèg közel voltak többen is....de ha nem, hát nem akkor francba az egèsszel....
Szerkesztette: dande2
4 napja
Visszaidézem szó szerint önmagamat:A Hungaroring van második legrégebb óta folyamatosan a versenynaptárban, csak Monza van régebb óta. Az első keleti pálya, olcsó a nézőnek, az állam fullban mellette van, mindenki szereti, mindenki elégedett vele, az égvilágon semmi nem szól ellene, top3 pálya, ami fel sem merül, hogy kikerülne a naptárból.Miben top3? Magyar emberek véleménye szerint? Talán úgy igen, de szerintem még úgy sem. En bloc meg versenyzők, nézők általában a következőket mondják favoritra: Spa, Silverstone, Suzuka, Interlagos, Monza. De egy gyors google vagy AI keresés szerint sincs semmilyen aspektusban top3-ban ez a pálya.
Őszentsége Sobri Jóska
Duff
"top3 pálya, ami fel sem merül, hogy kikerülne a naptárból."
Lehet top2 a monte carloi mellett.
Így ha megérted, akkor ez ellen tudsz érvelni, nem szalmabábok ellen.
4 napja
A Hungaroring van második legrégebb óta folyamatosan a versenynaptárban, csak Monza van régebb óta. Az első keleti pálya, olcsó a nézőnek, az állam fullban mellette van, mindenki szereti, mindenki elégedett vele, az égvilágon semmi nem szól ellene, top3 pálya, ami fel sem merül, hogy kikerülne a naptárból.Miben top3? Magyar emberek véleménye szerint? Talán úgy igen, de szerintem még úgy sem. En bloc meg versenyzők, nézők általában a következőket mondják favoritra: Spa, Silverstone, Suzuka, Interlagos, Monza. De egy gyors google vagy AI keresés szerint sincs semmilyen aspektusban top3-ban ez a pálya.
Őszentsége Sobri Jóska
4 napja
Van egy kimondottan szórakoztató beszélgetés pár napja az F1-ről Szélsőközépen, Szujó, Kiss Norbi, Méhes Károly, ott volt szó erről is.A Hungaroring van második legrégebb óta folyamatosan a versenynaptárban, csak Monza van régebb óta. Az első keleti pálya, olcsó a nézőnek, az állam fullban mellette van, mindenki szereti, mindenki elégedett vele, az égvilágon semmi nem szól ellene, top3 pálya, ami fel sem merül, hogy kikerülne a naptárból.Mondjuk az amennyit fizetunk a rendezesert vs akik sorban allnak rendezni az elegge ellene szol Liberty szemmel nezve es ez aggaszt is hosszu tavon, de egyebkent egyetertek.
Őszentsége Sobri Jóska
JéBé
4 napja
A Hungaroring van második legrégebb óta folyamatosan a versenynaptárban, csak Monza van régebb óta. Az első keleti pálya, olcsó a nézőnek, az állam fullban mellette van, mindenki szereti, mindenki elégedett vele, az égvilágon semmi nem szól ellene, top3 pálya, ami fel sem merül, hogy kikerülne a naptárból.Mondjuk az amennyit fizetunk a rendezesert vs akik sorban allnak rendezni az elegge ellene szol Liberty szemmel nezve es ez aggaszt is hosszu tavon, de egyebkent egyetertek.
Őszentsége Sobri Jóska
4 napja
A Hungaroring van második legrégebb óta folyamatosan a versenynaptárban, csak Monza van régebb óta. Az első keleti pálya, olcsó a nézőnek, az állam fullban mellette van, mindenki szereti, mindenki elégedett vele, az égvilágon semmi nem szól ellene, top3 pálya, ami fel sem merül, hogy kikerülne a naptárból.Nem igazán van értelme vitazni erről.
5 napja
dawyd728
4 300
Mit keverek össze?Nem akarok frappánsat.Látom, szerettél volna valami nagyon frappánsat mondani.Hungaroring egy jó pálya, minden versenyző szereti. Jó rajta versenyezni. Előzésre nem alkalmas ez tény, de át szerintem ez belefér. Ráadásul ide más kell mint a többi pályára.McLaren év közben megint beletalált? Már múlt héten is jó volt a tempó, de itt ha Piastri a verseny elején nem fogja vissza Norris-t, akkor ez egy baromi sima győzelem lett volna.Tegnap egyedül Hamilton lehetett volna közelében, ha nincs a szombati bünti és csak átlagos vasárnapi stratégiát követnek vele.. Így, hogy végig dirty airben kellett versenyeznie is volt esélye Piastri megkergetésére..
Ha nincs az év eleji folyamatos balszerencse Norris-nál még akár egy kis esély is lehetne, mert amúgy nagyon komoly szezonon van.
Jughead
Amúgy borzasztó látni olyan pályán, ami vezetéstechnikailag az új szabályokkal valóban az autóversenyzés csúcsát jelenti 9 tized tempó előny nem elég semmire versenyhelyzetben. Norris ennyit gyorsult a Piastri kiállás után.. Pont ilyen pályákon az overtake mód nem hoz semmit. Vagy izgalmas természetellenes versenyzés, vagy unalmas természetes.. Hungaroring a 2010 előtti arcát hozta. Az elmúlt 15 évben a DRS delta lökte versenyzésre elfogadható tartományba a pályát, míg most jó, ha 1-2 tizedet jelentett az overtake mód deltája a célegyenesben..
Engem nagyon érdekel, aki év eleje óta picsog a jojó-effektusra, az most ugye örvend, vagy legalábbis hallgat az unalmas versenyzésre..
dawyd728
Jojo effektust és azt, hogy nem a pilóta dönti el mikor, hogy megy nem kedvelők nem értik, hogy mi köze van a Hungaroringon nem előzünk dolognak az egészhez. De biztos jó érzés volt leírnod. Van kb 3 ilyen pálya az évben, ahol rámutathatsz erre, hogy nézd ez lenne, ami nem igaz. Használd ki jól a lehetőséget. 😉
Toca
Majd legközelebb sikerül!
dawyd728
Két dolgot összekeversz aztán hozol egy konklúziót.
Erre nem frappánsat kell mondani, hanem, hogy nincs értelme.
Toca
Első hozzászólásodnak nincs értelme, vagy legalábbis a magyartalan mondataidnak nincs eleje vége. Állítást fogalmazol meg, de hogy arra miként jutsz azt elvitte a kiscica.
Ami érthető volt belőle az a pszichologizálásod.
Ha elmondod, h minek nincs értelme, és érveket teszel mellé, akkor esetleg kialakulhat egy disputa. Ha nem, akkor jó szórakozást!
5 napja
Nem akarok frappánsat.Látom, szerettél volna valami nagyon frappánsat mondani.Hungaroring egy jó pálya, minden versenyző szereti. Jó rajta versenyezni. Előzésre nem alkalmas ez tény, de át szerintem ez belefér. Ráadásul ide más kell mint a többi pályára.McLaren év közben megint beletalált? Már múlt héten is jó volt a tempó, de itt ha Piastri a verseny elején nem fogja vissza Norris-t, akkor ez egy baromi sima győzelem lett volna.Tegnap egyedül Hamilton lehetett volna közelében, ha nincs a szombati bünti és csak átlagos vasárnapi stratégiát követnek vele.. Így, hogy végig dirty airben kellett versenyeznie is volt esélye Piastri megkergetésére..
Ha nincs az év eleji folyamatos balszerencse Norris-nál még akár egy kis esély is lehetne, mert amúgy nagyon komoly szezonon van.
Jughead
Amúgy borzasztó látni olyan pályán, ami vezetéstechnikailag az új szabályokkal valóban az autóversenyzés csúcsát jelenti 9 tized tempó előny nem elég semmire versenyhelyzetben. Norris ennyit gyorsult a Piastri kiállás után.. Pont ilyen pályákon az overtake mód nem hoz semmit. Vagy izgalmas természetellenes versenyzés, vagy unalmas természetes.. Hungaroring a 2010 előtti arcát hozta. Az elmúlt 15 évben a DRS delta lökte versenyzésre elfogadható tartományba a pályát, míg most jó, ha 1-2 tizedet jelentett az overtake mód deltája a célegyenesben..
Engem nagyon érdekel, aki év eleje óta picsog a jojó-effektusra, az most ugye örvend, vagy legalábbis hallgat az unalmas versenyzésre..
dawyd728
Jojo effektust és azt, hogy nem a pilóta dönti el mikor, hogy megy nem kedvelők nem értik, hogy mi köze van a Hungaroringon nem előzünk dolognak az egészhez. De biztos jó érzés volt leírnod. Van kb 3 ilyen pálya az évben, ahol rámutathatsz erre, hogy nézd ez lenne, ami nem igaz. Használd ki jól a lehetőséget. 😉
Toca
dawyd728
Két dolgot összekeversz aztán hozol egy konklúziót.
Erre nem frappánsat kell mondani, hanem, hogy nincs értelme.
5 napja
dawyd728
4 300
Látom, szerettél volna valami nagyon frappánsat mondani.Hungaroring egy jó pálya, minden versenyző szereti. Jó rajta versenyezni. Előzésre nem alkalmas ez tény, de át szerintem ez belefér. Ráadásul ide más kell mint a többi pályára.McLaren év közben megint beletalált? Már múlt héten is jó volt a tempó, de itt ha Piastri a verseny elején nem fogja vissza Norris-t, akkor ez egy baromi sima győzelem lett volna.Tegnap egyedül Hamilton lehetett volna közelében, ha nincs a szombati bünti és csak átlagos vasárnapi stratégiát követnek vele.. Így, hogy végig dirty airben kellett versenyeznie is volt esélye Piastri megkergetésére..
Jughead
dawyd728
Toca
5 napja
Hungaroring egy jó pálya, minden versenyző szereti. Jó rajta versenyezni. Előzésre nem alkalmas ez tény, de át szerintem ez belefér. Ráadásul ide más kell mint a többi pályára.McLaren év közben megint beletalált? Már múlt héten is jó volt a tempó, de itt ha Piastri a verseny elején nem fogja vissza Norris-t, akkor ez egy baromi sima győzelem lett volna.Tegnap egyedül Hamilton lehetett volna közelében, ha nincs a szombati bünti és csak átlagos vasárnapi stratégiát követnek vele.. Így, hogy végig dirty airben kellett versenyeznie is volt esélye Piastri megkergetésére..
Jughead
dawyd728
5 napja
Heim nagyon nagy arc. Elment a Door Bumper Clear podcastba, vitte magával a Brickyard 400 győzelemért járó gyűrűt. Első mondata: Hocevar tiszteletére a középső ujjamra húztam fel a gyűrűt.🤣🤣🤣
Amúgy azt tudja bárki, hogy Hocevar miért mutatott be Heimnak a pit entrynél?
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
5 napja
Pont tegnap az f2 alatt jutott eszembe, mikor mondták, hogy rengeteg bolgár van... Úristen tényleg mi vagyunk a legkeletebbre, innen már csak ázsiai pályák vannak (Baku is az), gyakorlatilag, lengyelek, szlovákok, románok, jugók, ha f1-et akarnak látni, ide jönnek, mert viszonylag itt ússzák meg a legolcsóbban.Mindenhogy itt ússzák meg legolcsóbban, ez a legolcsóbb futam.
NB2
5 napja
Pont tegnap az f2 alatt jutott eszembe, mikor mondták, hogy rengeteg bolgár van... Úristen tényleg mi vagyunk a legkeletebbre, innen már csak ázsiai pályák vannak (Baku is az), gyakorlatilag, lengyelek, szlovákok, románok, jugók, ha f1-et akarnak látni, ide jönnek, mert viszonylag itt ússzák meg a legolcsóbban.