Autó- és motorsportok
20 feliratkozó
több mint 4 éve
Mr.Breaker
1 933
Mutasd már meg kérlek hol kacsázott Verstappen. 😊 A pálya jobb oldalán ment, semmi hirtelen mozdulatot nem csinált, Hamilton le is reagálta és később le is nyilatkozta, hogy átlátta a helyzetet, ott ment mögötte 4-5 mpig minimum, de igen Verstappen fogta faltól falig rángatta az autót majd mikor látta, hogy elég közel ért Lajos még rá is satuzott. Abu Dhabiba már ki se álljon, szezonból is azonnal ki kellett volna zárni. Érdekes szemüvegen keresztül látod a világot mindenesetre.Én nem mondom magam szakértőnek, és értelmes diskurzust próbáltam folytatni veled, amire te személyeskedéssel reagálsz.Y telemetria adatok alapján befékezett hirtelen Maxika, mikor seggbe vágta Lajos. Előtte kacsázott jobbra-balra elengedés címszó alatt. Szerinted ez szabályos, szerintem nem, az FIA szerint sem. Akkor mit érveljek?
Ilyenkor ugye felvetődik a kérdés, hogy miért fordulsz ehhez, hiszen elvileg érvekkel is tudnál harcolni, de akkor lehet, hogy az érveid mégsem olyan erősek.
Kellemes meccsnézést!
ervinator
Szokol
több mint 4 éve
Igazad van, meggyőztél...Értem, hiszem ha a FIA azt mondja hogy A, akkor az kőbe vésett igazság, hiszen tévedhetetlenek.Én nem mondom magam szakértőnek, és értelmes diskurzust próbáltam folytatni veled, amire te személyeskedéssel reagálsz.Y telemetria adatok alapján befékezett hirtelen Maxika, mikor seggbe vágta Lajos. Előtte kacsázott jobbra-balra elengedés címszó alatt. Szerinted ez szabályos, szerintem nem, az FIA szerint sem. Akkor mit érveljek?
Ilyenkor ugye felvetődik a kérdés, hogy miért fordulsz ehhez, hiszen elvileg érvekkel is tudnál harcolni, de akkor lehet, hogy az érveid mégsem olyan erősek.
Kellemes meccsnézést!
ervinator
Szokol
Gondolom itt sem a bírók esetleg rossz ítéletére gondoltál:
Futásnál védő holding, az oszt igen! 😀Szokolervinator
több mint 4 éve
Na most vált teljesen nevetségessé az FIA. Lajos felökleli konkrétan Verstappent és még a holland kap ezért büntetést... Komolytalan ez az egész FIA Masival az élen. Arról nem is beszélve, hogy Verstappennek miért is kellett volna visszaadni a pozícióját? Azért nem megkapta az 5 mp időbüntetést, vagy azon felül kellett volna még a pozíciót is visszaadni?Szóltak Maxikának, hogy adja vissza a helyet. Ezután trükkösen akarta visszaadni, akkor vágta hátulról seggbe Lajos. Aztán megint eljátszották, akkor elment mellette Hamika és Maxika egyből visszaelőzte. Erre megkapta az 5 másodpercet. Majd félrekommunikálta a RB és Maxika és utóbbi elengedte Hamikát. Ne hergeld már magad fals agymenéssel.
Mr.Breaker
több mint 4 éve
Értem, hiszem ha a FIA azt mondja hogy A, akkor az kőbe vésett igazság, hiszen tévedhetetlenek.Én nem mondom magam szakértőnek, és értelmes diskurzust próbáltam folytatni veled, amire te személyeskedéssel reagálsz.Y telemetria adatok alapján befékezett hirtelen Maxika, mikor seggbe vágta Lajos. Előtte kacsázott jobbra-balra elengedés címszó alatt. Szerinted ez szabályos, szerintem nem, az FIA szerint sem. Akkor mit érveljek?
Kellemes meccsnézést!
ervinator
Szokol
Gondolom itt sem a bírók esetleg rossz ítéletére gondoltál:
Futásnál védő holding, az oszt igen! 😀Szokol
"If you don't believe in yourself then why is anyone else going to?"
több mint 4 éve
"Whilst accepting that the driver of Car 44 could have overtaken Car 33 when that car first slowed, we understand why he (and the driver of Car 33) did not wish to be the first to cross the DRS [line].”És ezt van képük leírni. 😀
több mint 4 éve
Én nem mondom magam szakértőnek, és értelmes diskurzust próbáltam folytatni veled, amire te személyeskedéssel reagálsz.Y telemetria adatok alapján befékezett hirtelen Maxika, mikor seggbe vágta Lajos. Előtte kacsázott jobbra-balra elengedés címszó alatt. Szerinted ez szabályos, szerintem nem, az FIA szerint sem. Akkor mit érveljek?
Kellemes meccsnézést!
ervinator
több mint 4 éve
Mr.Breaker
1 933
Na most vált teljesen nevetségessé az FIA. Lajos felökleli konkrétan Verstappent és még a holland kap ezért büntetést... Komolytalan ez az egész FIA Masival az élen. Arról nem is beszélve, hogy Verstappennek miért is kellett volna visszaadni a pozícióját? Azért nem megkapta az 5 mp időbüntetést, vagy azon felül kellett volna még a pozíciót is visszaadni? Hamilton leterelését még csak fel sem jegyezték, hogy lehet itt valami szabálytalanság történt, pedig Verstappenhez hasonlóan ő is ugyan úgy leterelte a pályáról az utolsó visszaengedős történetkor. Az SC blokkolásról és a több, mint 10 autóval történő lemaradásról nem is beszélve.
Vicc ez az egész, semmi kontroll és következetesség nincs ezekben a döntésekben, lényegében mióta Masi átvette szegény Charlie-tól az irányítást vadnyugattá változott a bíráskodás, inkonzisztens és logikátlan döntések tömkelegével.
több mint 4 éve
Én nem mondom magam szakértőnek, és értelmes diskurzust próbáltam folytatni veled, amire te személyeskedéssel reagálsz.Nyilván trollkodni próbálsz ebben a topicban, ahogy ezt már korábban is leírtad, de azért megpróbálok veled értelmes diskurzust folytatni.Igen, trollkodni járok, főleg az olyan szakértők a célpontjaim, mint te.
Azt semmilyen szabály nem tiltja hogy a pálya jobb/bal szélére lehúzódva kell elengedni valakit, ahogy azt sem, hogy utána mennyi idő elteltével előzheted meg újra az illetőt.
Max amikor elkezdett lassítani a pálya jobb szélén volt, majd csúszott át középre, aztán visszament jobb szélre (Hamilton még mindig mögötte tötyög) majd megint visszacsúszott középre és Hamilton ekkor próbálta meg őt kielőzni és rongyolt bele.
Itt a videó róla, ha esetleg szeretnéd megnézni:
Nem tudom még milyen veszélyes szituációra gondolsz, de ha a kivezetésekre, akkor azt egyrészt nem nevezném veszélyesnek, másrészt ne tegyünk már úgy, mintha csak Max csinálná ezt. Hamilton is ugyanúgy kivezette ezen a futamon is (ha a másik kocsi melléd ér, akkor helyet kell hagynod neki, Hamilton ennek ellenére meg sem próbált helyet hagyni neki).
Másrészt ha már veszélyes szituációk okozása, akkor remélem jól emlékszel még a tavalyi mugelloi tömegkarambolra, ahol pont az indokolatlan lassúság volt az okozója, amit ma Hamilton is bemutatott.
ervinator
- Akik meg akarják magyarázni, hogy jobbra-balra kacsázva kell átadni a pozíciót.
- Akik jogszabály jelleggel akarják értelmezni a visszaengedés fogalmát józan paraszti ész helyett.
- Akik elfelejtik, hogy ha elhagyod a pálya nyomvonalát, úgy kell visszatérned rá, hogy más versenyzőt ne veszélyeztess.
Szokol
Kellemes meccsnézést!
több mint 4 éve
Nyilván trollkodni próbálsz ebben a topicban, ahogy ezt már korábban is leírtad, de azért megpróbálok veled értelmes diskurzust folytatni.Igen, trollkodni járok, főleg az olyan szakértők a célpontjaim, mint te.
Azt semmilyen szabály nem tiltja hogy a pálya jobb/bal szélére lehúzódva kell elengedni valakit, ahogy azt sem, hogy utána mennyi idő elteltével előzheted meg újra az illetőt.
Max amikor elkezdett lassítani a pálya jobb szélén volt, majd csúszott át középre, aztán visszament jobb szélre (Hamilton még mindig mögötte tötyög) majd megint visszacsúszott középre és Hamilton ekkor próbálta meg őt kielőzni és rongyolt bele.
Nem tudom még milyen veszélyes szituációra gondolsz, de ha a kivezetésekre, akkor azt egyrészt nem nevezném veszélyesnek, másrészt ne tegyünk már úgy, mintha csak Max csinálná ezt. Hamilton is ugyanúgy kivezette ezen a futamon is (ha a másik kocsi melléd ér, akkor helyet kell hagynod neki, Hamilton ennek ellenére meg sem próbált helyet hagyni neki).
Másrészt ha már veszélyes szituációk okozása, akkor remélem jól emlékszel még a tavalyi mugelloi tömegkarambolra, ahol pont az indokolatlan lassúság volt az okozója, amit ma Hamilton is bemutatott.
ervinator
- Akik meg akarják magyarázni, hogy jobbra-balra kacsázva kell átadni a pozíciót.
- Akik jogszabály jelleggel akarják értelmezni a visszaengedés fogalmát józan paraszti ész helyett.
- Akik elfelejtik, hogy ha elhagyod a pálya nyomvonalát, úgy kell visszatérned rá, hogy más versenyzőt ne veszélyeztess.
több mint 4 éve
Valójában pont azt jelenti...a pozit kell visszaadnod, azzal, hogy 0,01 mm-el előrébb van, már átadta a pozit.Nem tudom mi a hivatalos szabály vagy mi nem az egy elengedésnél, de az egész olyan mint az oviban, ahol az ötéves hülyegyerek nem érti mi az az “apádüte nincs”.Majd ha mindenki kifújta magát, akkor nézze meg bátran, hogy Maxika mennyire húzódott le jobbra az elengedésnél (maradt középen és elkezdett lassítani). Aztán gondoljatok vissza, hogy hány ilyen elengedést láttatok az elmúlt években (szerintem egyet sem).Nyilván trollkodni próbálsz ebben a topicban, ahogy ezt már korábban is leírtad, de azért megpróbálok veled értelmes diskurzust folytatni.
Azon is gondolkozzunk el, hogy mennyire veszélyes lelassítani ennyire egy versenyen (ez mindkét majomnak szól).
Aztán számoljuk meg, hogy Verstappen hány veszélyes szituációt okozott ezen a futamon (szerintem 3), cseréljük ki Mazepinnel képzeletben és gondoljuk át, hogy az ilyen manőverek után hogy röhögnénk a ruszkin.
Szokol
www.youtube.com/watch?v=qWmWUcEgMqM
ervinator
F1-ben az elengedés nem azt jelenti - legalábbis közérthető szinten - hogy legyen a pálya bármelyik pontján 0,01 mm amivel hátrébb vagy legalább 0,001 mp-ig mint az ellenfeled akit leszoritottál. Mert az egy apádüte, ami klasszikusan elbassza a játékot.
vpi
Az, hogy a szabály nem fogalmaz pontosan, vagy legalábbis úgy, hogy ne lehessen ilyen kiskapukat kihasználni, arról egyik versenyző sem tehet.
Az pedig, hogy az ütközésből Maxet hozták ki bűnösnek, az elég mulatságos, főleg hogy szabadszemmel is lehet látni, hogy Hamilton is visszalassított mögötte (és utána le is nyilatkozta) hát még akkor a telemetria adatokból.
több mint 4 éve
Nem tudom mi a hivatalos szabály vagy mi nem az egy elengedésnél, de az egész olyan mint az oviban, ahol az ötéves hülyegyerek nem érti mi az az “apádüte nincs”.Majd ha mindenki kifújta magát, akkor nézze meg bátran, hogy Maxika mennyire húzódott le jobbra az elengedésnél (maradt középen és elkezdett lassítani). Aztán gondoljatok vissza, hogy hány ilyen elengedést láttatok az elmúlt években (szerintem egyet sem).Nyilván trollkodni próbálsz ebben a topicban, ahogy ezt már korábban is leírtad, de azért megpróbálok veled értelmes diskurzust folytatni.
Azon is gondolkozzunk el, hogy mennyire veszélyes lelassítani ennyire egy versenyen (ez mindkét majomnak szól).
Aztán számoljuk meg, hogy Verstappen hány veszélyes szituációt okozott ezen a futamon (szerintem 3), cseréljük ki Mazepinnel képzeletben és gondoljuk át, hogy az ilyen manőverek után hogy röhögnénk a ruszkin.
Szokol
www.youtube.com/watch?v=qWmWUcEgMqM
ervinator
F1-ben az elengedés nem azt jelenti - legalábbis közérthető szinten - hogy legyen a pálya bármelyik pontján 0,01 mm amivel hátrébb vagy legalább 0,001 mp-ig mint az ellenfeled akit leszoritottál. Mert az egy apádüte, ami klasszikusan elbassza a játékot.
több mint 4 éve
ez a 10mp pont arra volt jó, hogy szítsák a "polgárháborút", semmit nem befolyásol, senki se bukott pozíciót miatta.
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 4 éve
Majd ha mindenki kifújta magát, akkor nézze meg bátran, hogy Maxika mennyire húzódott le jobbra az elengedésnél (maradt középen és elkezdett lassítani). Aztán gondoljatok vissza, hogy hány ilyen elengedést láttatok az elmúlt években (szerintem egyet sem).Nyilván trollkodni próbálsz ebben a topicban, ahogy ezt már korábban is leírtad, de azért megpróbálok veled értelmes diskurzust folytatni.
Szokol
több mint 4 éve
Verstappen kapott még 10 mp-cet, kb nem oszt nem szorozamúgy tök mindegy, mert ilyen motorral, a 2 hosszú egyenessel, simán nyer Hami
több mint 4 éve
Amugy ha semmi nem tortent volna is ugyanez lett volna a vege, semmi ertelme felhaborodni, ezt sztem Max is erzi. Jo volt ez, 2007-re emlekeztet ami nalam all time top szezon.Valójában, még így is szerencséje volt, mert amúgy Bottason se ment volna át tempóból.
JéBé
több mint 4 éve
Amugy ha semmi nem tortent volna is ugyanez lett volna a vege, semmi ertelme felhaborodni, ezt sztem Max is erzi. Jo volt ez, 2007-re emlekeztet ami nalam all time top szezon.
több mint 4 éve
Tudtátok h Giovanazzi 9. lett? 🙃Ricciardo kurvagyenge qualy után 5., a Ferrari pontszerzéseivel pedig már szinte biztos 3. konstruktőri versenyben, két pódium hely kéne a McLarentől úgyhogy a Ferrarik nem szereznek pontot.
steelwolf
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
több mint 4 éve
mi lett volna ha a Senna-Prost vagy a Villeneuve-Schumi időkben lett volna fórum 😀😀😀
több mint 4 éve
Tudtátok h Giovanazzi 9. lett? 🙃
több mint 4 éve
Volt balhé és az utolsó futamon dől el a cím. Én élvezem! 😁Én inkább elkapcsoltam, de amúgy igazad van. Ennél már csak az lenne jobb ha másoknak kellene szorítani, nem ez a két "gentleman" küzdene az elsőségért 😀
Szokol
több mint 4 éve
Majd ha mindenki kifújta magát, akkor nézze meg bátran, hogy Maxika mennyire húzódott le jobbra az elengedésnél (maradt középen és elkezdett lassítani). Aztán gondoljatok vissza, hogy hány ilyen elengedést láttatok az elmúlt években (szerintem egyet sem).Azon is gondolkozzunk el, hogy mennyire veszélyes lelassítani ennyire egy versenyen (ez mindkét majomnak szól).
több mint 4 éve
igen, akkor Hamilton idióta volt és elbaszta, lenyilatkozta, igazatok vanformula2 versenyen is nem engedte vissza az illetőt ilyen szituban kapott 5 mp-tHogy mi a faszért megy lassan valaki amikor még csak nem is vizsgálták az esetet, miközben valaki pofázik a fülére.Most rakták ki Instagramon az esetet, Verstappennek szólnak hogy taktikusan engedd el, és a pálya közepén el kezd lassítani, amit nem értek. Ettől még nem kéne nekimenni, de meglephette Hamiltont rohadtul hogy csak úgy random megáll, amikor semmi hivatalos szankció nem volt.Kb 5-6 mpig mentek azon a tempón mindketten, itt nem tudom mi lephette meg Lajost, lehet a szemébe sütött a nap pont, vagy én nem tudom.
Heisman
Mr.Breaker
Aztán amikor másodszor elengedte ugyanúgy egyből visszaelőzte, úgy meg sok értelme nincs is az aktusnak.
Heisman
utána már mindenki visszaengedte a másikat, ha így túlcsúszott az elsőben
a hollandra rászóltak, hogy inkább engedje el, erre ez az okos meg belerongyol??? ha nyomja ezerrel, simán elmegy mellette, de ő is fokozatosan veszi vissza a sebességet, miért???
NB2
Viszont hogy "túlcsúszott" mint Sao Pauloban na az vicces 😀😀😀
több mint 4 éve
formula2 versenyen is nem engedte vissza az illetőt ilyen szituban kapott 5 mp-tHogy mi a faszért megy lassan valaki amikor még csak nem is vizsgálták az esetet, miközben valaki pofázik a fülére.Most rakták ki Instagramon az esetet, Verstappennek szólnak hogy taktikusan engedd el, és a pálya közepén el kezd lassítani, amit nem értek. Ettől még nem kéne nekimenni, de meglephette Hamiltont rohadtul hogy csak úgy random megáll, amikor semmi hivatalos szankció nem volt.Kb 5-6 mpig mentek azon a tempón mindketten, itt nem tudom mi lephette meg Lajost, lehet a szemébe sütött a nap pont, vagy én nem tudom.
Heisman
Mr.Breaker
Aztán amikor másodszor elengedte ugyanúgy egyből visszaelőzte, úgy meg sok értelme nincs is az aktusnak.
Heisman
utána már mindenki visszaengedte a másikat, ha így túlcsúszott az elsőben
a hollandra rászóltak, hogy inkább engedje el, erre ez az okos meg belerongyol??? ha nyomja ezerrel, simán elmegy mellette, de ő is fokozatosan veszi vissza a sebességet, miért???
több mint 4 éve
[SoyMotor.com] Hamilton: "Max was trying to let me pass before the DRS zone and then use the DRS himself, but I'm not stupid."Hogy mi a faszért megy lassan valaki amikor még csak nem is vizsgálták az esetet, miközben valaki pofázik a fülére.Most rakták ki Instagramon az esetet, Verstappennek szólnak hogy taktikusan engedd el, és a pálya közepén el kezd lassítani, amit nem értek. Ettől még nem kéne nekimenni, de meglephette Hamiltont rohadtul hogy csak úgy random megáll, amikor semmi hivatalos szankció nem volt.Kb 5-6 mpig mentek azon a tempón mindketten, itt nem tudom mi lephette meg Lajost, lehet a szemébe sütött a nap pont, vagy én nem tudom.
Heisman
Mr.Breaker
Heisman
Ennyit erről. Utána pedig szokásához híven teszi az értetlent. Tudta ő bizony nagyon jól hogy mi történik.
több mint 4 éve
Van pár ok, ami miatt lassan mehet valaki. Éppen elrontott egy váltást, épp lerobban a kocsija vagy éppen le akart lassítani, hogy elengedjen valakit. Ha Max kocsija éppen leáll ott, akkor Hamilton is leparkol?Hogy mi a faszért megy lassan valaki amikor még csak nem is vizsgálták az esetet, miközben valaki pofázik a fülére.Most rakták ki Instagramon az esetet, Verstappennek szólnak hogy taktikusan engedd el, és a pálya közepén el kezd lassítani, amit nem értek. Ettől még nem kéne nekimenni, de meglephette Hamiltont rohadtul hogy csak úgy random megáll, amikor semmi hivatalos szankció nem volt.Kb 5-6 mpig mentek azon a tempón mindketten, itt nem tudom mi lephette meg Lajost, lehet a szemébe sütött a nap pont, vagy én nem tudom.
Heisman
Mr.Breaker
Heisman