Autó- és motorsportok
20 feliratkozó
több mint 4 éve
Wéber Fb bejegyzését nézze meg nyugodtan bki aki szerint ez verseny baleset vagy Verstappen hibája.Már azért is súlyosabban kellett volna büntetni alapból, de az hogy rádión betolja hogy hat o előrébb volt hat baszki. Hol volt ő előrébb??? És ha tényleg úgy érzi akkor nagyon nagy gond és veszélyesebb a pályán mint a jó öreg Takuma Sato és nem szabad versenyezni hagyni sem. Ráadásul ez veszélyes precedens innentől mert egy szoros verseny végén elég ugyanezt megcsinalnia hátul verstappennek és hiába kap 10 mpt ha már 30+ mpvel vannak mki előtt …
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
Ezek után simán büntetném!imgur.com/a/liRRuAo
jah és tök jó lenne látni összehasonlítva a Hami-Verstappen és ugyanazon a helyen a Hami-Lec csatát, kíváncsi lennék, hogy Hami ugyanúgy kanyarodott-e be.
NB2
Kicsit más a kameraszög, de az jól látszik, míg Leclerc kb Verstappen ívén halad, addig Hamilton ennél az esetnél sokkal szűkebben fordul, majdhogynem a rázókőn. Sőt az onboard felvételen lehet is látni, hogy végig a rázókőn fordul Hamilton.
Mr.Breaker
több mint 4 éve
Almirola -> Playoff
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 4 éve
Mr.Breaker
1 933
imgur.com/a/liRRuAo
jah és tök jó lenne látni összehasonlítva a Hami-Verstappen és ugyanazon a helyen a Hami-Lec csatát, kíváncsi lennék, hogy Hami ugyanúgy kanyarodott-e be.
NB2
Kicsit más a kameraszög, de az jól látszik, míg Leclerc kb Verstappen ívén halad, addig Hamilton ennél az esetnél sokkal szűkebben fordul, majdhogynem a rázókőn. Sőt az onboard felvételen lehet is látni, hogy végig a rázókőn fordul Hamilton.
több mint 4 éve
Mutasd meg azt a szabályt ami ezt egzaktan leírja?A lényeg, hogy van egy szabály. Ami ugyanaz, akár Verstappent löki ki Hamilton, akár Mazapin löki ki Ocon-t. Nincs mérlegelés, hogy jaj a vb cím miatt itt szigorúbbak vagyunk. Ahogy a 11-esnél is mindegy, hogy eb döntő vagy megye II, ha kezeznek a 16-oson belül, azt be kell fújni.Csak annyit kérdeznék, hogy ha nem a vb 1. 2. ütközik így hanem pl Russel Alonso csata végződik így, akkor is kizárás, meg 10 rajthelyes büntetést reklamálnátok? Vagy azért, mert a Mercedes (ugyanazon szabályok szerint épített) autója kiemelkedett az elmúlt 7 évben, az ő pilótájukra szigorúbb büntetés kellene hogy vonatkozzon?1) mint írtam, én nem büntettem volna
Amúgy Max az elmúlt években hány embert torpedózott ki? Aztán sose kapott semmi olyan büntit, amit most reklamáltok Hamiltonnak.
vpi
2) ha viszont igen, akkor olyan büntetést kell kiszabni ami egyfelől megfoszt az előnytől amit a szabálytalanságod okozott, máfelől visszatart attól, hogy legközelebb hasonlóképp cselekedj. Szted ebből a kettőből bármelyik is megvalósult?
gabokocka
Ezért nem értem mit vártok.
vpi
De teljesen egyetértek, Mazepin - Ocon szituban lett volna legalább egy áthajtasos bunti, mert nem kellett volna mérlegelni, hogy jaj Hami-t itthon ne bántsuk már…
több mint 4 éve
Csak annyit kérdeznék, hogy ha nem a vb 1. 2. ütközik így hanem pl Russel Alonso csata végződik így, akkor is kizárás, meg 10 rajthelyes büntetést reklamálnátok? Vagy azért, mert a Mercedes (ugyanazon szabályok szerint épített) autója kiemelkedett az elmúlt 7 évben, az ő pilótájukra szigorúbb büntetés kellene hogy vonatkozzon?Ha láttad idén a versenyeket látod, hogy milyen "vérhugyozós" minden futam mind a két versenyzőnek. Bármelyikük nyer iszonyatosan megszenved a győzelemért és a másik max 3., de általában 1-2 helyen osztozkodnak. Jó volt Baku😊
Amúgy Max az elmúlt években hány embert torpedózott ki? Aztán sose kapott semmi olyan büntit, amit most reklamáltok Hamiltonnak.
vpi
Szóval igenis rohadtul számít, hogy ez a VB címért megy.
www.nemzetisport.hu/f1/f1-brit-nagydij-a-verseny-2839005
Itt a mai futam végeredménye. Ha nincs Hami 10 mp-ce és rögtön az elején megelőzi LEC-et, 7-től lefelé mindenki kőrt kap. Ennyivel erősebb az ő (és amúgy az RBR) kocsija is. Ha itt osztasz ki egy 10mp-cet kb röhögve fogadják, ha megnézed 1-6 között gyakorlatilag egy helyet bukik bárki. De a középmezőnyben egy 10 mp simán lehet 5-7 hely mínusz is, vagyis ott már igen nagy szívás.
Szóval tömören igenis figyelni kellett volna, hogy a kik között zajlott a crash és mi volt a végkimenetel. De valahogy Angliában mindig úgy "fújnak" a bírók, hogy az Hamiltonnak kedvezzen.
(amúgy én mint embert rühellem Hamit, versenypilótaként mindig is elismertem, elismerem, piszok jó versenyző, látszik, hogy Bottas mit összeszerencsétlenkedik azzal az autóval, amivel Hami VB címért küzd már évek óta)
Szerkesztette: NB2
több mint 4 éve
Az Osztrák Nagydíj végén ütközött Raikkönen és Vettel, ezért bár utólag, de a finn pilóta 20 (!) másodperces időbüntetést kapott, ami egy bokszutca áthajtásnak felelt meg. Raikkönen egy kör hátrányban, a 16. helyen ért célba (mivel a versenytáv 90%-át teljesítette, ezért rangsorolták), mégis komolyabb büntetést kapott, mint Hamilton.Elhiheted Maxi se kapna nagyobb büntetést. Too Big to fail category már ő is
Ugyanott Mazepin és Latifi dupla sárga zászló alatt nem lassítottak eléggé, ezért szintén utólag mindkettő 30 (!!!!) másodperces büntetést kapott, ami a 10 másodperces stop-and-go-nak felelt meg. Latifi a 15., Mazepin a 19. lett, mégis komolyabb büntetést kaptak, mint Hamilton.
Most akkor miről is beszélünk? A dupla sárga zászló figyelmen kívül hagyása háromszor többet ér, mint hogy rommá töröd az egyik vetélytársad autóját? Sőt még nyugodtan versenyt is nyerhetsz? Hagyjuk már, ez komolytalan kategória...
De itt pár ember szerint mégis a többség megy szembe az autópályán.
Nandito
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
több mint 4 éve
Az Osztrák Nagydíj végén ütközött Raikkönen és Vettel, ezért bár utólag, de a finn pilóta 20 (!) másodperces időbüntetést kapott, ami egy bokszutca áthajtásnak felelt meg. Raikkönen egy kör hátrányban, a 16. helyen ért célba (mivel a versenytáv 90%-át teljesítette, ezért rangsorolták), mégis komolyabb büntetést kapott, mint Hamilton.Ugyanott Mazepin és Latifi dupla sárga zászló alatt nem lassítottak eléggé, ezért szintén utólag mindkettő 30 (!!!!) másodperces büntetést kapott, ami a 10 másodperces stop-and-go-nak felelt meg. Latifi a 15., Mazepin a 19. lett, mégis komolyabb büntetést kaptak, mint Hamilton.
Most akkor miről is beszélünk? A dupla sárga zászló figyelmen kívül hagyása háromszor többet ér, mint hogy rommá töröd az egyik vetélytársad autóját? Sőt még nyugodtan versenyt is nyerhetsz? Hagyjuk már, ez komolytalan kategória...
De itt pár ember szerint mégis a többség megy szembe az autópályán.
Music City Miracle
több mint 4 éve
Büntetőpontokat nem kap Nagyon sajnáltam h Leclerc nem nyerte meg.
több mint 4 éve
1 körön lehet. De azért pontot nem adnak…Mekkora bullshit duma...mindent megtettem a héten a gyárban is 😀Pénteken meg a Merci volt gyorsabb 😀
tegnap bucira verte Hamiltont Max
Klaci79
Heisman
több mint 4 éve
Mekkora bullshit duma...mindent megtettem a héten a gyárban is 😀Pénteken meg a Merci volt gyorsabb 😀
tegnap bucira verte Hamiltont Max
Klaci79
több mint 4 éve
A versenybaleset az a baleset amikor mindkettő versenyző ugyanúgy hibás, vagy egyik sem hibas mégis megtörténik a baleset, ilyenkor nem buntetnek senkit, akkor sem ha a másik kicsúszik. Számtalan ilyen példa volt az elmúlt evekben.Mert ha mindketten szabálytalanok akkor a szabályok ertelmében büntetés jár. (Ha egyiksem, akkor nem jár.)Ha senki sem hibás/vagy a másik is ugyanúgy akkor miért kapna büntetést ha bárki más versenyére nulla ráhatással volt az incidens? Számomra nem logikus.Nem tudhatod, hogy ha Max is tudja folytatni ő nem kapott volna büntit.Vicces, hogy mennyi hamilton hater van itt, totálisan szemellenzős hozzáállás ha valaki annyival letudja az eseményt, hogy hamilton direkt okozta a balesetet. Pláne, hogy ez simán 50-50 volt, vagy inkább maxé 😊Ha inkább Maxé akkor miért büntették meg Hamiltont?
peach
Szerintem tényállas hogy Hamilton volt a hibás, csupán a bünti súlyán megy a diskurzus.
eaglesmcnabb
Vagy azt nem tudod elképzelni, hogy mindketten túl agresszívek voltak?
Sobri Jóska
eaglesmcnabb
De egy 10 mp-es versenybüntetést nem adnak egy kiesett versenyzőnek, mert tök mindegy hogy végül 70 körrel van lemaradva vagy 70 kör plusz 10 mp-el.
Ha mondjuk mindkettő kisodródik és ott összeverekednek, akkor mindkettő egyaránt kaphat rajthelybüntetést a következő versenyre.
Sobri Jóska
Ezzel szemben minden más esetben, ahol egyertelműen csak az egyik versenyző hibás az nem versenybaleset és osztogatnak büntetést. Na most itt egy ilyen baleset történt, osztottak is büntetést.
Ha verstappen hibas lenne nyilván értelmetlen lenne masodperc buntetéssel súlytani, de rajthelybüntetéssel lehetne szankcionalni, mégsem tették. Ebből kifolyólag, és abbol hogy hamiltont viszont megbüntették nekem egyértelmű hogy Hamilton volt a hibás.
Ismétlem, nem emlékszem olyan versenybalesetre, ahol bármelyik fél is büntetést kapott volna, hiszen azért versenybaleset mert egyik fél sem hibás egyértelműen.
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 4 éve
Mert ha mindketten szabálytalanok akkor a szabályok ertelmében büntetés jár. (Ha egyiksem, akkor nem jár.)Ha senki sem hibás/vagy a másik is ugyanúgy akkor miért kapna büntetést ha bárki más versenyére nulla ráhatással volt az incidens? Számomra nem logikus.Nem tudhatod, hogy ha Max is tudja folytatni ő nem kapott volna büntit.Vicces, hogy mennyi hamilton hater van itt, totálisan szemellenzős hozzáállás ha valaki annyival letudja az eseményt, hogy hamilton direkt okozta a balesetet. Pláne, hogy ez simán 50-50 volt, vagy inkább maxé 😊Ha inkább Maxé akkor miért büntették meg Hamiltont?
peach
Szerintem tényállas hogy Hamilton volt a hibás, csupán a bünti súlyán megy a diskurzus.
eaglesmcnabb
Sobri Jóska
eaglesmcnabb
De egy 10 mp-es versenybüntetést nem adnak egy kiesett versenyzőnek, mert tök mindegy hogy végül 70 körrel van lemaradva vagy 70 kör plusz 10 mp-el.
Ha mondjuk mindkettő kisodródik és ott összeverekednek, akkor mindkettő egyaránt kaphat rajthelybüntetést a következő versenyre.
több mint 4 éve
Egy ertelme volt talan. Hamilton "ingyen" javithatott, es mivel Max mar out, leginkabb nyer (Hogy Leclerc igy birta, az meglepo volt). De nem a merci miatt tettek szvsz. Ez jo a forma 1 nezettsegenek. Nagyon jo.

Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 4 éve
A végén elmondja, hogy mire adnak 10 mp-et.Nekem nagyon elfogult a srác, de persze ez is egy vélemény.Bereznay Dani videója az esetről:Érdemes végighallgatni
www.youtube.com/watch?v=rmOetJkT2g0
ervinator
bcsarli
vpi
Na most ha büntették akkor vétkes volt, akkor viszont nem ilyen nevetséges büntetés jár.
Szánalmas FIA
Szerkesztette: bcsarli, Udvari Főkóstoló
több mint 4 éve
Nekem nagyon elfogult a srác, de persze ez is egy vélemény.Bereznay Dani videója az esetről:Érdemes végighallgatni
ervinator
bcsarli
több mint 4 éve
Bereznay Dani videója az esetről:Érdemes végighallgatni
ervinator
több mint 4 éve
Ha nincs mérlegeles akkor miért pont 10 mp-et adtak, miert nem 5-öt és miert nem stop&go-t?A lényeg, hogy van egy szabály. Ami ugyanaz, akár Verstappent löki ki Hamilton, akár Mazapin löki ki Ocon-t. Nincs mérlegelés, hogy jaj a vb cím miatt itt szigorúbbak vagyunk. Ahogy a 11-esnél is mindegy, hogy eb döntő vagy megye II, ha kezeznek a 16-oson belül, azt be kell fújni.Csak annyit kérdeznék, hogy ha nem a vb 1. 2. ütközik így hanem pl Russel Alonso csata végződik így, akkor is kizárás, meg 10 rajthelyes büntetést reklamálnátok? Vagy azért, mert a Mercedes (ugyanazon szabályok szerint épített) autója kiemelkedett az elmúlt 7 évben, az ő pilótájukra szigorúbb büntetés kellene hogy vonatkozzon?1) mint írtam, én nem büntettem volna
vpi
2) ha viszont igen, akkor olyan büntetést kell kiszabni ami egyfelől megfoszt az előnytől amit a szabálytalanságod okozott, máfelől visszatart attól, hogy legközelebb hasonlóképp cselekedj. Szted ebből a kettőből bármelyik is megvalósult?
gabokocka
vpi
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 4 éve
A lényeg, hogy van egy szabály. Ami ugyanaz, akár Verstappent löki ki Hamilton, akár Mazapin löki ki Ocon-t. Nincs mérlegelés, hogy jaj a vb cím miatt itt szigorúbbak vagyunk. Ahogy a 11-esnél is mindegy, hogy eb döntő vagy megye II, ha kezeznek a 16-oson belül, azt be kell fújni.Csak annyit kérdeznék, hogy ha nem a vb 1. 2. ütközik így hanem pl Russel Alonso csata végződik így, akkor is kizárás, meg 10 rajthelyes büntetést reklamálnátok? Vagy azért, mert a Mercedes (ugyanazon szabályok szerint épített) autója kiemelkedett az elmúlt 7 évben, az ő pilótájukra szigorúbb büntetés kellene hogy vonatkozzon?1) mint írtam, én nem büntettem volna
vpi
gabokocka
több mint 4 éve
Csak annyit kérdeznék, hogy ha nem a vb 1. 2. ütközik így hanem pl Russel Alonso csata végződik így, akkor is kizárás, meg 10 rajthelyes büntetést reklamálnátok? Vagy azért, mert a Mercedes (ugyanazon szabályok szerint épített) autója kiemelkedett az elmúlt 7 évben, az ő pilótájukra szigorúbb büntetés kellene hogy vonatkozzon?1) mint írtam, én nem büntettem volna
vpi
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 4 éve
Én azt a futamot várom, amikor majd Hamilton kétfutamnyi előnyben nem veszi el hasonló szituban és mennek mindketten a sóderágyba. Na akkor fog majd pislogni Maxi! 😀Ezt bő két hónapja írtam. Igaz, másabb a szitu jelenleg, de akárhányszor nézem meg, nekem ez most vereenybaleset volt. Nem is értem ezeket az indulatokat.
Szokol
több mint 4 éve
Csak annyit kérdeznék, hogy ha nem a vb 1. 2. ütközik így hanem pl Russel Alonso csata végződik így, akkor is kizárás, meg 10 rajthelyes büntetést reklamálnátok? Vagy azért, mert a Mercedes (ugyanazon szabályok szerint épített) autója kiemelkedett az elmúlt 7 évben, az ő pilótájukra szigorúbb büntetés kellene hogy vonatkozzon?Valószínüleg nem reklamálnánk 10 rajthelyet, mert közel sem lenne akkora súlya a vb-címre. Fociban sem tizenegyes ha kezeznek félpályánal, ha a tizenhatoson belül kezeznek az azonban igen, hiszen bár ugyanaz a két szabálytalanság, teljesen más a ráhatása a meccsre.
vpi
Én meg csak annyit kérdeznék, hogy ha teszem fel Max barátunk ott marad az 51G-től, esetleg lebénul, vagy jobb esetben csak egy mezei kettős lábtörést szerez akkor is elintéznénk ennyivel hogy versenybaleset, és ünnepelnénk Hamiltont a futamgyőztest?
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 4 éve
Ha senki sem hibás/vagy a másik is ugyanúgy akkor miért kapna büntetést ha bárki más versenyére nulla ráhatással volt az incidens? Számomra nem logikus.Nem tudhatod, hogy ha Max is tudja folytatni ő nem kapott volna büntit.Vicces, hogy mennyi hamilton hater van itt, totálisan szemellenzős hozzáállás ha valaki annyival letudja az eseményt, hogy hamilton direkt okozta a balesetet. Pláne, hogy ez simán 50-50 volt, vagy inkább maxé 😊Ha inkább Maxé akkor miért büntették meg Hamiltont?
peach
eaglesmcnabb
Sobri Jóska