Gyűlölködjünk
37 feliratkozó
több mint 14 éve
Bassza meg az összes lusta tanár, aki utolsó nap változtatja meg a kiírt kurzus időpontját, ezzel felborítva egész órarend tervet....
több mint 14 éve
Az akkor menő, ha Seahawks sapka. 😊Sőt, sapkám is van... 😀apeszosengem nem, mert nekem nincs 😀apeszosakkor azért 😀eaglesmcnabb
több mint 14 éve
nem értek különösebben a témához, de olvastam eleget róla ahhoz, hogy tudjam: összetett a kérdés és sok tényezőtől függ a reálhozam. ezzel a kifejezéssel csak arra akartam célozni, hogy ott jártak a legrosszabbul, ennyi.Vagy neki van a legtöbb friss belépője a tagság egészére nézve. Ami nem elképzelhetetlen, tekintve, hogy viszonylag későn hozták létre.tomi-tomiatapapa annyival ki lehet (és szerintem kéne is) egészíteni, hogy rendre hány % nem kapottsapkaigazad van, meg is tettem volna 3 kattintással, ha nem jpg-ben van az összesítés, viszont annál drágább az időm, hogy fejben kiszámoljam vagy a gépbe bepötyögjem 😐
szerk: persze nem csak olvasom a betűket, próbálom értelmezni is, mikor anno olvastam a cikket, nagy vonalakban megnéztem ezeket az arányokat rögtön, elsőre látszott hogy az axa a legnagyobb hunyó.atapapa
egyébként jó kérdés, hogy mikor hozták létre? mintha azt olvastam volna, hogy ők a kezdetektől részt vettek volna a bizniszben (csak ugye vagy kétszer nevet váltottak),
aztán úgy hallottam, hogy pont a válság előtt nagy marketinghadjáratba kezdtek, váltsanak sokan hozzájuk, és a váltáskor asszem a szabályok szerint nullázódik a reálhozam (talán automatikusan az államkasszába ment, most nem fogok utánanézni) az nem került át az újraválasztott pénztárhoz.
Az előző axás bejegyzésedre reagálva azért megosztanám veled ezt a linket
http://www.privatbankar.hu/html/bef/6022.php?cegkod=145
eszerint a 2009-es, válság utáni évben a nettó hozam az axánál mindhárom porfólióban a legalacsonyabbak között volt és a 10 éves átlaghozamban pont a "klasszikus" (gondolom a legtöbb állampapírt tartalmazó, legbiztonságosabb befektetésnek számító) csomag hozta a legnagyobb hasznot, amihez ugye nem sok kreativitás kell.
több mint 14 éve
Sőt, sapkám is van... 😀akkor azért 😀eaglesmcnabba pénz minden embert tönkretesz...engem nem, mert nekem nincs 😀apeszos
szar egy világ ezNewman
több mint 14 éve
akkor azért 😀a pénz minden embert tönkretesz...engem nem, mert nekem nincs 😀apeszos
szar egy világ ezNewman
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 14 éve
a pénz minden embert tönkretesz...engem nem, mert nekem nincs 😀
szar egy világ ezNewman
több mint 14 éve
Vagy neki van a legtöbb friss belépője a tagság egészére nézve. Ami nem elképzelhetetlen, tekintve, hogy viszonylag későn hozták létre.atapapa annyival ki lehet (és szerintem kéne is) egészíteni, hogy rendre hány % nem kapottsapkaigazad van, meg is tettem volna 3 kattintással, ha nem jpg-ben van az összesítés, viszont annál drágább az időm, hogy fejben kiszámoljam vagy a gépbe bepötyögjem 😐
szerk: persze nem csak olvasom a betűket, próbálom értelmezni is, mikor anno olvastam a cikket, nagy vonalakban megnéztem ezeket az arányokat rögtön, elsőre látszott hogy az axa a legnagyobb hunyó.atapapa
"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 14 éve
igazad van, meg is tettem volna 3 kattintással, ha nem jpg-ben van az összesítés, viszont annál drágább az időm, hogy fejben kiszámoljam vagy a gépbe bepötyögjem 😐atapapapersze, jogos, de ezért is írtam le 😉
Attribution No Derivatives (CC-BY-ND-3.0) Nevezd meg!-Ne változtasd!
több mint 14 éve
a pénz minden embert tönkretesz...Két viszonylag közeli ismerősöm lett öngyilkos ebben az évben anyagi okok miatt. :/
szar egy világ ezNewman
több mint 14 éve
atapapa annyival ki lehet (és szerintem kéne is) egészíteni, hogy rendre hány % nem kapottsapkaigazad van, meg is tettem volna 3 kattintással, ha nem jpg-ben van az összesítés, viszont annál drágább az időm, hogy fejben kiszámoljam vagy a gépbe bepötyögjem 😐
szerk: persze nem csak olvasom a betűket, próbálom értelmezni is, mikor anno olvastam a cikket, nagy vonalakban megnéztem ezeket az arányokat rögtön, elsőre látszott hogy az axa a legnagyobb hunyó.
több mint 14 éve
Elmehet az Aegon a jó büdös picsába. 8 év folyamatos, rendesen bejelentett munkaviszonnyal, ha nem is kiemelkedő, de átlag feletti bérrel, kaptam kemény 33000Ft hozamot vissza. :mad: :mad: :mad:GRAFIBejön a kormány számítása. Véletlenül sem azt szidjuk, aki valójában okozta, hogy a befektetés tervezett lejárta előtt kell reálhozamot vizsgálnunk. S azt se feledjük, hogy ez reálhozam, tehát a teljes hozam egy (kisebbik) része. A hozam másik része annál az államnál landolt, aki korábban az infláció eszközével már egyszer felélte.
Ezek után jön a pénztár esetleges magas díja és a pénztártag befektetési "stratégiája". Én ezekből először a saját hozzájárulásomat nézném, milyen befektetési csomagot választottam, megnéztem-e milyen költségekkel dolgoznak a pénztárak (kihasználtam- e a piaci versenyt). S a legvégén küldeném el a picsába az érintett pénztárat.
sapka, valóban az egyik olvasat, hogy az AXA ellopta a pénzt. A másik pedig, hogy hitt, bízott az államban (ti. a rendszer ténylegesen működni fog), ezért a tagokat a konzervatív befektetési politika (viszonylag alacsony hozam - állampapír, hehe -, magas biztonsággal) felé orientálta. Itt ugye a reálhozam alacsony lesz. Szóval, én megnézném, hogy az AXA portfóliójának mekkora része volt állampapírban. Könnyen lehet, hogy azt szidjuk, aki a legkörültekintőbben járt el. (Magam is érintett vagyok AXA-ügyben, nagyon negatívan.)
"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 14 éve
atapapa annyival ki lehet (és szerintem kéne is) egészíteni, hogy rendre hány % nem kapott, ez úgy nézne ki, hogy aegon 15,7% allianz 19,6% aranykor 6,3% axa 45,3% erste 24,2% generali 28,1% honvéd 2% ing 18% mkb 10% otp 15% postás 7,5%persze, ezt lehetne még vegyíteni, ki mennyit osztott ki, a szerencsére többségnek, és ez alapján lehetne egy eredményességi sorrendet állítani..., de az tisztán látszik, hogy a Honvéd volt a legjobban gazdálkodó, az AXA, pedig ellopta a pénzt 😛 de azért a 15 feletti/körüli arány nem az igazi... az nagyjából minden 6. ember nem kapott semmi, ami nem éppen kecsegtető, még hogy nem volt muszáj lelőni őket. 😊
Attribution No Derivatives (CC-BY-ND-3.0) Nevezd meg!-Ne változtasd!
több mint 14 éve
a pénz minden embert tönkretesz...szar egy világ ez
több mint 14 éve
Haver dettó. Családi vállalkozásban visznek muterjável egy kis pizzériát. Ő mint alkalmazott van bejelentve minimálbérre. Majdnem 100k-t kap vissza. Persze nem az Aegontól.
több mint 14 éve
Elmehet az Aegon a jó büdös picsába. 8 év folyamatos, rendesen bejelentett munkaviszonnyal, ha nem is kiemelkedő, de átlag feletti bérrel, kaptam kemény 33000Ft hozamot vissza. :mad: :mad: :mad:GRAFIaz szép, én 2.5 évnyi nem rendszeres és papíron sokkal kevesebb bejelentett pénz után kaptam egy tizest az otp-től

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 14 éve
Elmehet az Aegon a jó büdös picsába. 8 év folyamatos, rendesen bejelentett munkaviszonnyal, ha nem is kiemelkedő, de átlag feletti bérrel, kaptam kemény 33000Ft hozamot vissza. :mad: :mad: :mad:
több mint 14 éve
De kurvára utálom, hogy akkor nincs stream sosem, mikor a leginkább ráhangolódok a meccsre :mad:
több mint 14 éve
1 hét múlva beiratkozás és nincs hol laknom
több mint 14 éve
1.Allergia.2.Utálok tökölődni. Ha indulunk akkor induljunk.
:mad:
több mint 14 éve
munkások dolgoznak a lakóparkunkban, minden háznak a szigetelését javítják. szomszéd erkélyéhez csak úgy tudtak hozzáférni, hogy a lakáson keresztül kellett menniük. szomszéd az asztalon lévő kistálban tartotta az autójának a kulcsát, amit az egyik munkás elemelt. tegnap éjjel visszajött az autóért és kurvára ellopta. azóta keresik a snejdig szurikáták, nem hiszem hogy megtalálják. azért örülök, hogy a miénket kívülről is megtudták csinálni...
több mint 14 éve
dögöljönek meg a rohadt gecik, akik felborították a kukánkat. köcsög kis rohadékok. asszem beszerzek egy jóféle kutyafenevadat.
I have been wounded but not yet slain. I shall lie here and bleed a while. Then I shall rise and fight again. The title of champion may from time to time fall to others more than ourselves, but the heart, the spirit, and the soul of champions remain in Green Bay.
több mint 14 éve
naa, még a végén kiderül, hogy normális emberek is vannak a fórumon 😀fetomyÉn is rühellem a gatyarohasztó meleget, de csak pár nap, szeptembertől normális idő lesz.
Annyit meg ki lehet bírni, hagy élvezkedjenek egy hetet a napimádok, aztán idén többet már ne.
több mint 14 éve
Hogy rohadna rá az a kibaszott álmok színháza erre a tetves csapatra.
több mint 14 éve
naa, még a végén kiderül, hogy normális emberek is vannak a fórumon 😀fetomylehet titokba még TV-s is... 😊
|