Politika

65 feliratkozó

3 órája
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 299 — zászló zászló szív
a szokásos narratívák csatája zajlik: ki kinek hisz
NB2
Ja megint arról vitatkozunk, hogy a kormányzati uszító propaganda vagy a saját személyes tapasztalataink az igazabbak-e (ha már Gyurmának volt egy kis önvallomása, akkor én is leírhatom, hogy gyerekkorom egy részét lakásotthonosok között töltöttem, többször mentem velük nyaralni, stb).

HIPERNORMALIZÁCIÓ, ezt is az oroszoktól tanulták ezek a rohadékok, és a hontandrási narratíva csak segíti őket ebben.
r.baggio
Ez nincs meg, mit takar a hipernormalizáció?
Dzsokijuing
Amikor annyira átveszi a hatalmat a közbeszédben a propaganda, hogy átlag ember számára a korrupció, a hazugságok stb. annyira a normális élet részét képzik, hogy képtelenek elképzelni egy olyan világot, ahol ez nincs.

Minap elkaptam egy beszélgetést a kórházban várva vérvételre, a nővérszobából, ahogy az egyik néni azt magyarázta, hogy nem igaz, hogy szarabbul élünk, hiszen már a Gyurcsány alatt is szarul éltük. Ez a hipernormalizáció (az más kérdés, hogy most a két beszélgető partnere egyértelműen "helyre tette", bár ez nem egy szociógráfia, hogy messzemenő következtetéseket vonjak le)
Gyurma Pappa
Nem cáfolva, hogy létezik a hipernormalizàció (habár nekem ez egy kicsit értelmiségi túlmagyarázás volt 10 éve is, mint amikor hallgatom, hogy Gramsci így meg Gramsci úgy az Orbáni hatalomgyakorlásban, holott lószart mama, csak le kell önteni értelmiségi mázzal azt, hogy valójában nincs ideológiája a rendszernek) de van olyan élménye a magyar népnek, hogy a korrupció és a hazugságok nem részei az életnek? De mondhatnám úgy is, lehet, hogy van hipernormalizàció, de nem-e csak egy felmentő igazolás, hogy nem a nép ilyen, hanem a csúnya, rossz vezetők tették ilyenné az elmúlt 15 évben. Lehet, sőt, biztos, hogy van hatása, de szerintem közel sem annyi, mint amit gondolnak neki. Csak nehezebb szembenézni azzal, hogy ilyenek vagyunk, mint ràmutatni valamire, hogy az a hibás, nem mi.
MC12
Ez érdekes téma egyébként.

Én napok óta ezen gondolkodom, amit Papszi írt:

substack.com/home/post/p-181148040

Nincs még válaszom, de első olvasatra látok összefüggést abban, ami írsz.

(Egyébként, hogy van-e, képes-e a propaganda hipernormalizálni, azzal pl. pont a sokat (és sokszor rosszul) emlegetett párhuzam a Goebbels féle náci propagandával hajt engem abba az irányba, hogy magának a jelenségnek a létezését elfogadjam. Ott azért igen sokan nézték végig, sőt tapsoltak ahhoz, amit a nácik tettek...)

3 órája
Josszi San Francisco 49ers Nevada Wolf Pack 3 888
srácok ne vegyétek már a véleményeket egymás elleni támadásnak pls, impulziv emberként nekem is nagyon nehéz ez, és sokszor félreértek másokat. oké hogy ez csak irott kom.csatorna , egy elavult forum motoron, de ne már

Szerkesztette: Josszi
3 órája
Lúdas Solymi New England Patriots 8 866
NB2
Ja megint arról vitatkozunk, hogy a kormányzati uszító propaganda vagy a saját személyes tapasztalataink az igazabbak-e (ha már Gyurmának volt egy kis önvallomása, akkor én is leírhatom, hogy gyerekkorom egy részét lakásotthonosok között töltöttem, többször mentem velük nyaralni, stb).

HIPERNORMALIZÁCIÓ, ezt is az oroszoktól tanulták ezek a rohadékok, és a hontandrási narratíva csak segíti őket ebben.
r.baggio
Dzsokijuing
Amikor annyira átveszi a hatalmat a közbeszédben a propaganda, hogy átlag ember számára a korrupció, a hazugságok stb. annyira a normális élet részét képzik, hogy képtelenek elképzelni egy olyan világot, ahol ez nincs.

Minap elkaptam egy beszélgetést a kórházban várva vérvételre, a nővérszobából, ahogy az egyik néni azt magyarázta, hogy nem igaz, hogy szarabbul élünk, hiszen már a Gyurcsány alatt is szarul éltük. Ez a hipernormalizáció (az más kérdés, hogy most a két beszélgető partnere egyértelműen "helyre tette", bár ez nem egy szociógráfia, hogy messzemenő következtetéseket vonjak le)
Gyurma Pappa
Nem cáfolva, hogy létezik a hipernormalizàció (habár nekem ez egy kicsit értelmiségi túlmagyarázás volt 10 éve is, mint amikor hallgatom, hogy Gramsci így meg Gramsci úgy az Orbáni hatalomgyakorlásban, holott lószart mama, csak le kell önteni értelmiségi mázzal azt, hogy valójában nincs ideológiája a rendszernek) de van olyan élménye a magyar népnek, hogy a korrupció és a hazugságok nem részei az életnek? De mondhatnám úgy is, lehet, hogy van hipernormalizàció, de nem-e csak egy felmentő igazolás, hogy nem a nép ilyen, hanem a csúnya, rossz vezetők tették ilyenné az elmúlt 15 évben. Lehet, sőt, biztos, hogy van hatása, de szerintem közel sem annyi, mint amit gondolnak neki. Csak nehezebb szembenézni azzal, hogy ilyenek vagyunk, mint ràmutatni valamire, hogy az a hibás, nem mi.
MC12
Relativizálsz, ez egyáltalán nincs így és azért ez bebizonyosodott a történelem során, meg amúgy is, ez nem egy nép jelleme, ez az általános emberi jellem, hogy próbáljuk elkerülni a nehezebb utat és mindig a könnyebbet járni.
Erre vannak a szabályok, törvények, hogy ezek kontroll alatt legyenek, erre van az oktatás, az edukáció, hogy megmutassa azt, hogy lehet máshogy is, lehet normálisan is.

Erre van az, hogy a gazdasági fejlődéssel, az életszínvonal növelésével eléri egy kormány, egy társadalom azt, hogy biztosítja az átlagembereknek a normális minimumot amivel az több mint elégedett.

Vagy amúgy azt akarod mondani, hogy az orosz nép javíthatatlan és folyamatosan hódítani akar, hogy a kínaiak alapból korruptak és nem tudnak anélkül létezni?
Én ezt nem így gondolom.

Kicsit földhözragadtabb téma:
Állítom, fiatalabb korában itt többen is torrenteztek, Napstereztek, stb., hogy hozzájuthassanak azokhoz a termékekhez amikre nem volt pénzük és később amikor az életszínvonaluk és/vagy szellemi fejlődésük megengedte, akkor elkezdtek ezekért a termékekért fizetni.

Amúgy meg kikérem a családom és felmenőim nevében, hogy lehazugozod és lecsalózod őket.
Lehet, hogy a te családodban és felmenőid között ez a divat vagy ez a normalitás, esetleg ezzel igazoljátok tetteiteket, de az enyémben nem.

Szerk.: Persze, érzek a kommentedben egy szándékos triggerelést.

Illetve pont kapcsolódó anyag:

Szerkesztette: Lúdas Solymi
3 órája
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 272
NB2

r.baggio
Dzsokijuing

Gyurma Pappa

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
3 órája
r.baggio New York Giants Army Black Knights 64 242 — no es importante
NB2

r.baggio
Dzsokijuing

Gyurma Pappa
 index.hu/kulfold/2016/11/02/vlagyiszlav_szurkov_putyin_orban_habony/

Ez a 2016-os cikk valahogy még mindig fent az indexen

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
4 órája
NB2

r.baggio
Dzsokijuing

4 órája
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 9 485 — Saturday Night Lights
NB2

r.baggio

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
4 órája
Jughead Dallas Cowboys 6 205
NB2
r.baggio
Nem, még csak nem is ez, hanem a propaganda és a tények ütköznek. Olvassuk már el a jogszabályokat a mértéktartás jegyében, ne a propagandát büfögjük vissz, miközben a “szekták feletti” attitűdöt képviseljük.

Szerkesztette: Jughead
5 órája
 24.hu/elet-stilus/2025/12/14/fenyo-ivan-szerint-a-melegsegnek-ket-oka-van-kajdi-csaba-steiner-kristof-reakcio/

Izé, Fenyő Iván így coming-outol? Nincs azzal semmi baj Iván, ha valaki a saját neméhez (is) vonzódik.

Megnéztem már, hogy mikortól tiltott a homoszexualitás és bár a középkortól durvultak be igazából, de ez is az Ószövetséghez vezethető vissza.

Szóval erről is a zsidók tehetnek.

Csak vicceltem persze, de ez is megérne egy misét (lyally), hogy miként jutottak el idáig vagy ez miért volt anno probléma.
5 órája
r.baggio New York Giants Army Black Knights 64 242 — no es importante
NB2

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
5 órája
NB2
Nem, ez annál rosszabb.
Itt kvázi áldozathibáztatás és démonizálás folyik amellett, hogy az emberek többsége fogalomzavarban szenved (tudatlan) és egyenes arányosságot vonatnak vele a rossz sorsú gyerekek és a bűnözők között, ugyanúgy ahogy korábban démonizálták a hajléktalanokat, könnyű drogokat fogyasztókat, civil szervezeteket, Pride-ot, stb.

A fenti kommunikáció által csökkentik a szereplők emberi mivoltát azért, hogy dehumanizálják a szemedben, így tüntetve el a problémát, hisz akkor az csak egy tétel lesz a többi mellett.

Lásd még: Nagy Feró kommentjei az esetről.

Lehetne még folytatni meg jobban belemenni, de vannak itt és az interneten is nálam jobb tollú emberek akik jobban le tudják írni a probléma mélységét és embertelen mivoltának szörnyűségét.
6 órája
NB2 New England Patriots 27 408 — nabege2@yahoo.com
7 órája
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 895 — Lucas Scott
Én amúgy voltam Tökölön is többször (igen menedékkérők is megfordultak ott) és van különbség emberölés és emberölés között. Ebben a korban meg aztán különösképpen.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
9 órája
Assurbanapli Denver Broncos 1 789
Egyetértek azzal, hogy még egy fogvatartottat se lehet állatként kezelni.
Más kérdés, hogy aki már alapból "állatként" kerül be, azzal mit lehet kezdeni civilizált módszerekkel.
Mert azért voltak itt gyilkosság meg nemi erőszak miatt elítéltek is, ami azért nem a besurranó tolvaj meg az adócsaló könyvelő kategória.

Ez nem legitimálja az öncélú verést, tudom.
Kampman
Linkelj már valamit, hogy honnan jönnek ezek az infók. Mert nemi erőszakot még csak-csak elhiszem (bár az meg egy másik kérdés, hogy FK-t nem erőszak ítélethez mi kell, elég sok lánnyal beszéltem életemben ebből a közegből, hogy legyen némi fogalmam arról, hogy mit ér ott egy nő és mit gondol arról egy nő hogy mit ér...), de gyilkosokat nem visznek javítóba, nekik egyenes út van FK börtönbe.

Nem ismerem a Szőlő utcai helyzetet, de a magyar ítélkezési gyakorlatot igen, és nagyon kevés olyan FK bíró van, aki életelleni ítélettel javítóba küldd terheltet...
Gyurma Pappa
A Szőlő utcába elvileg nem küldhet. Ha már elrendelik a javítóintézeti nevelést (ez ugye speciális, csak fk esetében alkalmazható intézkedés, tehát megvan a bűnösség kimondása), akkor a jogszabály szerint csak az aszódi, a debreceni és a nagykanizsai jöhet szóba fiúknál. A Szőlő utcában csak letartóztatást lehet végrehajtani. Ezt írja a javítóintézetek rendtartásáról szóló 1/2015. (I.14.) EMMI rendelet 3. melléklete. Mellesleg magának a Szőlő utcai intézménynek a honlapján is ez olvasható.
10 órája
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 341 — The only discipline that lasts, is self discipline
Felháborító ez az átkeretezése a dolgoknak a Szőlő utca kapcsán.

A javítóintézetben nem bűnözők vannak, hanem olyan fiatalok, akik valami bűnt követtek el és a bíróság még menthetőnek ítélte meg őket, emiatt javítóintézetbe utalták őket. A javítóintézetek célja a nevelés, az oktatás, a személyiség fejlesztése, hogy ne váljanak bűnözővé.

Undorítóak ezek a fideszes kutyák és kurvára remélem hogy belebuknak mostmár ezekbe a gyomorforgató hazugságspirálba

Bulgáriában sikerült, remélem itt is fog
Bruce
Sokszorosan visszaeső erőszakos bűnözők vannak köztük
Kampman
Mennyire vagy járatok a FK elkövetőkkel szembeni ítélkezési gyakorlatról az elmúlt 10-12 évben?

Csak azért kérdezem, mert lehet, hogy tudsz valamit, amit én nem, aki függők rehabilitálásában dolgozott civilként elég sokáig, és akinek egészen más tapasztalatai vannak a javítós gyerekekkel kapcsolatban. De szívesen tanulok.
Gyurma Pappa
Nem vagyok járatos, csak tájékozódni tudok.
Ha tévedtem, oké, elismerem.
Kampman
Én úgy tudom (nem olvastam utána, csak tágabb család, bíró ill. ügyész, hétvégi beszélgetések), hogy javítóba vagy valamilyen okból problémás (de bűncselekményt nem elkövető), vagy pedig olyan bűnelkövető fiatalokat raknak, akik vagy olyan büntetést kaptak, ami nem ért szabadságvesztést (aki olyant kap amiért az jár, az megy Tökölre). Vagy pedig még ítélet előtt vannak, és a bíróság előzetes helyett jobbnak ítélte a javítót. Jellemzően azért, mert a gyerek vagy a bűntett "nem ér" előzetest. Úgyhogy erős a gyanúm, hogy az amit a szóvivő előadott, az egy kiszínezett lista volt. Javítóintézeti zsírra szállt por. Az a 3 emberölés szerintem szinte biztosan vagy még csak gyanú és nem valami minősített eset. Ha pedig már ítélet, akkor szinte biztosan nem az, mert akkor biztosan Tökölön lenne. Gyanítom, hogy valami olyan esetek lehetnek, mint pl. családi tragédia. A szülők alkoholisták, ütötték-verték a gyereket, és az egyszer elszállt, kézbe kapott egy baltát és lecsapta az apját. Vagy valami hasonló.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
11 órája
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 341 — The only discipline that lasts, is self discipline

A javítóintézetben nem bűnözők vannak, hanem olyan fiatalok, akik valami bűnt követtek el és a bíróság még menthetőnek ítélte meg őket, emiatt javítóintézetbe utalták őket. A javítóintézetek célja a nevelés, az oktatás, a személyiség fejlesztése, hogy ne váljanak bűnözővé.

Undorítóak ezek a fideszes kutyák és kurvára remélem hogy belebuknak mostmár ezekbe a gyomorforgató hazugságspirálba
Bruce
Ez egy méreg. Egy morális pöcegödör. Nem csak ez egyébként, a poloskázás is az volt, az is az amit békepártiság címén az ukránokkal művelnek, stb. És nem igaz, hogy ez a posztmodern, ilyen alacsony a színvonal. Nem igaz, mert a social media, a facebook csak a modern idők kocsmája. Nem rosszabb, nem jobb. A társadalmi morális viszonyokat nem ez, hanem az elit kommunikációja irányítja. Antiszemitizmus volt, van, lesz. A kocsmában is előkerül, viszont azt, hogy hogyan és milyen formában, az azon múlik, hogy az elit milyen példát közvetít. Ha a politikai (gazdasági, értelmiségi) elit zsidózik, akkor a kocsmában hangosan fognak zsidózni és büszkék is lesznek rá. Ha az elit elítéli, akkor a kocsmában tudjukkizni fognak, és sustorogva mondják csak egymásnak.

A NER tönkretette a társadalom morális kereteit. Belegázolt és széttaposta. Fontos lenne visszaépíteni.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
12 órája
Negritis, a vajda Denver Broncos 53 697 — The Mathematician
Más kérdés, hogy aki már alapból "állatként" kerül be, azzal mit lehet kezdeni civilizált módszerekkel.
Mert azért voltak itt gyilkosság meg nemi erőszak miatt elítéltek is, ami azért nem a besurranó tolvaj meg az adócsaló könyvelő kategória.

Kampman
Linkelj már valamit, hogy honnan jönnek ezek az infók. Mert nemi erőszakot még csak-csak elhiszem (bár az meg egy másik kérdés, hogy FK-t nem erőszak ítélethez mi kell, elég sok lánnyal beszéltem életemben ebből a közegből, hogy legyen némi fogalmam arról, hogy mit ér ott egy nő és mit gondol arról egy nő hogy mit ér...), de gyilkosokat nem visznek javítóba, nekik egyenes út van FK börtönbe.

Nem ismerem a Szőlő utcai helyzetet, de a magyar ítélkezési gyakorlatot igen, és nagyon kevés olyan FK bíró van, aki életelleni ítélettel javítóba küldd terheltet...
Gyurma Pappa
Gulyásék mondták
 www.youtube.com/watch?v=M_kATwGPghY
1:30 körül

itt amúgy, az is elhangzik hogy "bűncselekmény gyanújával" is vannak néhányan, ami elég durva

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
12 órája

Kampman

13 órája
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 30 925

Bruce
Kampman
Ez egyrészt hülyeség.

Másrészt az 50-es években - aka Rákosi-rendszer - az volt a börtönökben nagy, piros betűkkel az őröknek kiírva, hogy “ne csak őrizd, gyűlöld”.

Azt felejtitek ám el, hogy azok az emberek, akiket bent állatként kezelnek, vernek, megaláznak, azok állatként is jönnek ki.

Amúgy meg, ha meg akarsz ismerni egy országot, akkor nézd meg a börtöneit. Alapvetésnek kellene lennie, hogy sem börtönben, sem javítóban, sem sehol az államnak kiszolgáltatott embert nem verik.

Teljesen mindegy mit művelt, miért került be.

Az egész Szőlő utcai történet legaljasabb, legokádékabb szála az, hogy azzal próbálják elkenni a sztorit, hogy ezek csak bűnözők.

Aki szerint ez rendben van így, az - már bocsánat - egy alja, gerinctelen szarember, egy erkölcsi nulla, aki még csak nem is ugatja az alapvető európai normákat.

Maradok tisztelettel.
resistance is futile

Szerkesztette: Kampman

14 órája
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 16 609 — beers & Packers
Az egész Szőlő utcai történet legaljasabb, legokádékabb szála az, hogy azzal próbálják elkenni a sztorit, hogy ezek csak bűnözők.
resistance is futile
Egyetértek. A goebbelsi-sztálini propaganda mai változata. A legijesztőbb viszont az, hogy sokaknál működik (legalábbis így veszem le azokból a Fb-oldalakból, amiket látok). Ha megint tudják hozni a választásokat, akkor tényleg menthetetlenek vagyunk.
14 órája
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 172

Bruce
Kampman
Ez egyrészt hülyeség.

Másrészt az 50-es években - aka Rákosi-rendszer - az volt a börtönökben nagy, piros betűkkel az őröknek kiírva, hogy “ne csak őrizd, gyűlöld”.

Azt felejtitek ám el, hogy azok az emberek, akiket bent állatként kezelnek, vernek, megaláznak, azok állatként is jönnek ki.

Amúgy meg, ha meg akarsz ismerni egy országot, akkor nézd meg a börtöneit. Alapvetésnek kellene lennie, hogy sem börtönben, sem javítóban, sem sehol az államnak kiszolgáltatott embert nem verik.

Teljesen mindegy mit művelt, miért került be.

Aki szerint ez rendben van így, az - már bocsánat - egy alja, gerinctelen szarember, egy erkölcsi nulla, aki még csak nem is ugatja az alapvető európai normákat.

Maradok tisztelettel.

Szerkesztette: resistance is futile
14 órája
Nem akartam belefolyni, 14 évesen találkoztam először javítós srácokkal, akkor dohányzás prevenciós kortárs oktató voltam, és nekem volt csak bátorságom bemenni a javítóba, és beszélni a srácokkal, lányokkal. 20 évig foglalkoztam így-úgy eltévedt gyerekekkel, a feleségemen és a családom kívül 2-3 haverom tudott róla, sosem erről szólt, hogy reklámozzam.

Most is nehéz. Megnéztem a felvételeket, és el is sírtam magam, nem igazán tudok objektív lenni. Most pár nap elteltével már tudtam írni, de nekem ez nem politikai kérdés, hanem nagyon is személyes. Amikor hétfőn megöleled a 16 éves gyereket, mert kiengedik, és pénteken jön a hír, hogy a kretén családja addig szekálta, amíg újra szerhez nyúlt, majd bűntudat miatt leugrott a Tettye fal tetejéről, akkor nem Orbán Viktor az első aki eszedbe jut ezekről a képekről.

Nagyon bízom benne, hogy megbukik ez a rendszer, ha másért nem, akkor ezért. Tudom, nehéz elhinni, de 2005-ben simán adtak kormányzati pénzt arra, hogy foglalkozzunk ezekkel a gyerekkel, eszközöket venni stb. Mi soha nem kértünk és kaptunk pénzt, néha meghívtak enni, amikor főztek. 😊 2014-15-től a saját pénzemen vettem táblafilcet, füzetet nekik, meg vittem ezt-azt, a tanuláshoz. Igazából most jöhetne a fordulat, hogy ebbe fáradtam bele, de ez nem igaz, az életem többi része lett sok, és akkor még 3 gyerek mellett, mérlegelnem kellett.

Nem akarok, sosem akartam nyomorpornót csinálni ezekből az élményekből, de most elég élénken kerülöm a közéleti híreket is.

Alapvetően nem titkoltan ellenzékiként is nagyon nehéz ez, mert a lelkem gyűlöli, hogy politikai termék lesz ezekből a gyerekekből. Nem hiszem, hogy ezután szolidaritás ébred majd a tömegekben, jól látszik a hányinger kommunikáción, amit a kormány tol.

Nem tudom objektíven elemezni, ennek az ügynek a kifutását jelenleg, így legyen ennyi mára elég 😊 ehhez is innom kellett pár pohárral

16 órája
Bruce Las Vegas Raiders UCLA Bruins 11 676 — Salus populi suprema lex esto
Ebben a videóban 7:21:40-től van egy nővel egy rövid riport, aki a kalocsai javítóintézetben nőtt fel a fiúk között, mivel az apukája volt a kalocsai javítóintézet igazgatója. (itt van az időzített link is:  www.youtube.com/watch?v=q6TR4ShFsIA&t=26499s

Szerkesztette: Bruce
16 órája
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 651
Jó kis séta volt ez. Deák tér, Lánchíd, karmelita/palota, aztán vissza Lánchídon Deák.A beszédet is inkább csak hazafele hallgattam meg, mert annyian voltak fent, hogy már állóhely is alig.
Klaci79
a kislány macskás fadísz kántálása megvolt? 😀 a Dísz térnél
Josszi
Nem volt meg. Azt gondoltam 2 óra alatt simán felér a tömeg és már megy a beszéd, aztán időben hazaérek, mert holnap munka. De 2 óra arra sem volt elég, hogy felérjünk, akkora tömeg volt. Így amint felmentem, indultam is lefelé, hogy elérjék a vonatot. Úgyhogy a fenti dolgokból nagyrészt kimaradtam.
16 órája
Josszi San Francisco 49ers Nevada Wolf Pack 3 888
Jó kis séta volt ez. Deák tér, Lánchíd, karmelita/palota, aztán vissza Lánchídon Deák.A beszédet is inkább csak hazafele hallgattam meg, mert annyian voltak fent, hogy már állóhely is alig.
Klaci79
a kislány macskás fadísz kántálása megvolt? 😀 a Dísz térnél

Szerkesztette: Josszi