Politika
66 feliratkozó
több mint 1 éve
A Tisza a fővárosi közgyűlésben most 2 év alatt kell, hogy színt valljon igazából, főleg ha MP oda beül az EP helyett. Ha a fidesz oldalára húz Karácsony és a DK ellen, csak hogy leváltsa az ellenzéket, akkor nagy gáz jön a fővárosban és tippre hamarosan egy újabb választás, ha meg az ellenzékkel a fidesz ellen és viszi a rendszerváltó hangulatot, akkor működhet a főváros, csak akkor meg az ellenzékváltó szavazói közül fog elveszíteni valamennyit...ha elmegy brüsszelbe akkor rekt az egésznek, mer az csak azt mutatja hogy a pénz és a hely kell
StormST
öngyilkosság lenne
ennél okosabb
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
o csak itthon Magyarorszagon veret meg mas embereket. de mivel azok nem feherboruek, gondolom rendben is van.haaat, Toroczkai jar olaszorszagba liberalis embereket csoportban osszeverni?az megvan, hogy az olasz antifa kurva mandatumot szerzett?ez miben más mint nálunk a mihazánk?
Kenny
törölt kristof
Ha igen, akkor igazad van.
Kenny
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 1 éve
nácik, antifák, egykutya.haaat, Toroczkai jar olaszorszagba liberalis embereket csoportban osszeverni?az megvan, hogy az olasz antifa kurva mandatumot szerzett?ez miben más mint nálunk a mihazánk?
Kenny
törölt kristof
Kenny
The risk I took was calculated, but man, am I bad at math.
több mint 1 éve
ez a Tordai-Szel Detti oldala. de ahogy irtam en MP reszerol sem ertem, hogy miert akarna ezt. egy ido utan meg az lenne itt is mar a mondas, hogy pont ezek miatt lenne hiteltelen, ahogy itt is MZP attol lett hiteltelen, mert leallt egyezkedni epp a Parbeszeddel.ezek a politikai paletták már nem nagyon léteznek egy jó ideje, orbán se lehetne egy platformon saját magával.. én ezekben a panelekben már régóta nem hiszek.Szerintem Tordai is menni fog a tisza irányába + én örülnék, ha pl Szél Bernadett is előkerülne.egyreszt a politikai paletta teljesen masik oldalan all MP meg Torda-Szel Detti. nem tudom, hogy kerulhetnenek ok egy platformra. azt hittem, az mar regota elfogadott teny itt a forumon is, hogy az nem eleg, hogy Orban takarodj, kell vmi gondolat az orszagrol vilagrol.
Szesze
raadasul MP oldalarol sem ertem ezt. elvileg azt mondta, hogy nem kell neki regi ellenzeki figura. akkor miert kellene neki epp ez a ket karakter. sztem ha van esze akkor tenyleg tavol tartja magat mind a fidesztol mind az ellenzektol. raadasul most sztem olyan jelentkezesi hullam elindul oda, hogy hulyeseg is lenne bki regivel felvenni a kapcsolatot.
megjegyzem, lesz ket eve meggyoznie engem is, hogy ha ugy alakul akkor orrot befogva rajuk szavazzak. nem lehetetlen ez.
A Tisza az új LMP/Momentum, mármint hogy senki nem tud róla semmit, ezért mindenki belelát azt amit akar.pontosan.
Két év alatt azért fog ez tisztázódni, hogy mik a mondásaik, de nekem egyelőre ilyen politikai kalandorok egyesítő pártjának tűnik.
MacPhisto
csebi
Szesze
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 1 éve
haaat, Toroczkai jar olaszorszagba liberalis embereket csoportban osszeverni?az megvan, hogy az olasz antifa kurva mandatumot szerzett?ez miben más mint nálunk a mihazánk?
Kenny
törölt kristof
több mint 1 éve
A Tisza a fővárosi közgyűlésben most 2 év alatt kell, hogy színt valljon igazából, főleg ha MP oda beül az EP helyett. Ha a fidesz oldalára húz Karácsony és a DK ellen, csak hogy leváltsa az ellenzéket, akkor nagy gáz jön a fővárosban és tippre hamarosan egy újabb választás, ha meg az ellenzékkel a fidesz ellen és viszi a rendszerváltó hangulatot, akkor működhet a főváros, csak akkor meg az ellenzékváltó szavazói közül fog elveszíteni valamennyit...

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 1 éve
Én úgy tudom Donáth amúgy eléggé szocdem beállítottságú. Anno azért is tűnt el kisebb időre (nem csak a terhesség miatt). Aztán amikor a noname pártelnök csávó a langyos fos szintet hozta, utána visszajött.Ott is kellene egy új tábor, ami lehetett volna a Momo, de elbalfaszkodták.momentum liberális, sose akart baloldali lenni
Lúdas Solymi
nekem főleg fegyőr alatt tűntek neoconnak azért is fáztam tőlük (meg cseresznyés csilla miatt)
Negritis, a vajda
több mint 1 éve
az megvan, hogy az olasz antifa kurva mandatumot szerzett?ez miben más mint nálunk a mihazánk?
Kenny
The risk I took was calculated, but man, am I bad at math.
több mint 1 éve
ezek a politikai paletták már nem nagyon léteznek egy jó ideje, orbán se lehetne egy platformon saját magával.. én ezekben a panelekben már régóta nem hiszek.Szerintem Tordai is menni fog a tisza irányába + én örülnék, ha pl Szél Bernadett is előkerülne.egyreszt a politikai paletta teljesen masik oldalan all MP meg Torda-Szel Detti. nem tudom, hogy kerulhetnenek ok egy platformra. azt hittem, az mar regota elfogadott teny itt a forumon is, hogy az nem eleg, hogy Orban takarodj, kell vmi gondolat az orszagrol vilagrol.
Szesze
raadasul MP oldalarol sem ertem ezt. elvileg azt mondta, hogy nem kell neki regi ellenzeki figura. akkor miert kellene neki epp ez a ket karakter. sztem ha van esze akkor tenyleg tavol tartja magat mind a fidesztol mind az ellenzektol. raadasul most sztem olyan jelentkezesi hullam elindul oda, hogy hulyeseg is lenne bki regivel felvenni a kapcsolatot.
megjegyzem, lesz ket eve meggyoznie engem is, hogy ha ugy alakul akkor orrot befogva rajuk szavazzak. nem lehetetlen ez.
A Tisza az új LMP/Momentum, mármint hogy senki nem tud róla semmit, ezért mindenki belelát azt amit akar.pontosan.
Két év alatt azért fog ez tisztázódni, hogy mik a mondásaik, de nekem egyelőre ilyen politikai kalandorok egyesítő pártjának tűnik.
MacPhisto
csebi
több mint 1 éve
Szerintem meg igen.. de ez már nem fog kiderülni.Szerintem MZP is eljuthatott volna ide, ha felismeri, h el kell határolódni a DK-tól.dehogy juthatott volna el ide
Szesze
túlságosan neocon brain ahhoz
Negritis, a vajda
több mint 1 éve
Szerintem Tordai is menni fog a tisza irányába + én örülnék, ha pl Szél Bernadett is előkerülne.egyreszt a politikai paletta teljesen masik oldalan all MP meg Torda-Szel Detti. nem tudom, hogy kerulhetnenek ok egy platformra. azt hittem, az mar regota elfogadott teny itt a forumon is, hogy az nem eleg, hogy Orban takarodj, kell vmi gondolat az orszagrol vilagrol.
Szesze
MacPhisto
több mint 1 éve
Szerintem MZP is eljuthatott volna ide, ha felismeri, h el kell határolódni a DK-tól.dehogy juthatott volna el ide
Szesze
túlságosan neocon brain ahhoz
Ott is kellene egy új tábor, ami lehetett volna a Momo, de elbalfaszkodták.momentum liberális, sose akart baloldali lenni
Lúdas Solymi
nekem főleg fegyőr alatt tűntek neoconnak azért is fáztam tőlük (meg cseresznyés csilla miatt)
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
A Tisza az új LMP/Momentum, mármint hogy senki nem tud róla semmit, ezért mindenki belelát azt amit akar.Két év alatt azért fog ez tisztázódni, hogy mik a mondásaik, de nekem egyelőre ilyen politikai kalandorok egyesítő pártjának tűnik.
Only team in NFC not to play in the Super Bowl.
több mint 1 éve
Szerintem MZP is eljuthatott volna ide, ha felismeri, h el kell határolódni a DK-tól.en a Momentumot maskepp latom teny.na felebredve, velemenyem a tegnaprol:Ez így hülyeség.
EP: nagyjabol hasonlo eredmenyt vartam, biztam a kutyak 5%ban sajnos nem jott ossze, de oszinten szolva az EP listas kampanyt megint elsporoltak. viszont orulok a Momentumnak, hogy nem ertek el, vhogy irritalo lett kemenyen a tarsasag, es allitom, hogy Fegyorrel sokkal celtudatosabbnak tuntek meg eladhatobbnak. Nagyon szomoruan konstatalom, hogy tegnap a magyar lakossag 82%-a velem ellentetben nem egy szolidaris tarsadalomban hisz hanem inkabb egy populista-jobboldali vilagot akar maganak, es ebben latja a kiutat.
egyre jobban elmegy a kedvem, hogy valaha is hazaterjunk ...
csebi
A Momentum folyamatosan haldoklott és Fegyőrrel is csak távolodtak, olvadtak.
Továbbá nem akarunk populista-jobboldali világot, viszont eddig MP hozta azt, amit a Momentumnak meg a többi ellenzéki pártnak kellett volna.
2 hónapja van a színen, van még 22 hónapja, hogy alakuljon, formálódjon.
És ha azt eléri, hogy egyszer eltűnik a Fidesz és demokratikusabb lesz a berendezkedés, na majd akkor lehet változtatni.
Vagy ott van másoknak is a lehetőség, lépjenek előre, csináljanak valamit.
Lúdas Solymi
tudom, hogy hulyeseg ebbe belemenni, mert itt hitekrol beszelunk DE MP mit is hozott? jarta az orszagot, oke. ezt megjegyzem MZP is megtette 2022ben, sok mindenert kritizaltam, de sztem azert nem lehet, hogy ne tette volna bele a kilometert.
voltak masok is korabban akkor bal oldalrol probaltak jarni az orszagot, de nem volt rajuk kereslet. vajon miert? mert nem jobboldali-konzervativ emberek voltak.
amugy alapvetoen ezert gyozott megint Orban, es talan soha ekkorat meg nem - szamok ellenere is- , hogy a NERellenes ellenzeki szavazok is eljutottak oda, hogy sima leszavaznak olyan jeloltekre, akik ugy eltek le felnott eletuket, hogy a NER tagjai.
ebben van OV legnagyobb sikere. mert majd jon vmi botrany, vmi elszolas bmi, es akkor eltunik a rozsaszin a kod meg a hit, es marad o egyedul talpon, az ellenzeki szavazo es nez ki magabol. mert hat MZPvel is ez tortent: ELOVALASZTASON osszeszedett 371ezer szavazatot ( de meg az elso forduloban is 126 ezret), tegnap meg a 30 ezret sem erte el egy rendes valasztason. masfel ev mulva.
csebi
több mint 1 éve
Ha a baloldal a DK-t és Gyurcsányt jelenti, akkor esélytelen.A következő két év egyik legnagyobb kérdése, hogy kelleni fog-e a baloldal a kormányváltáshoz.Illetve MP fényesen bizonyítja azt az elméletet, hogy a fidesz azzal nyer, hogy beolvasztották a jobboldali pártokat, és egy elkötelezett jobbos szavazónak nincs más alternatíva.na felebredve, velemenyem a tegnaprol:Ez így hülyeség.
EP: nagyjabol hasonlo eredmenyt vartam, biztam a kutyak 5%ban sajnos nem jott ossze, de oszinten szolva az EP listas kampanyt megint elsporoltak. viszont orulok a Momentumnak, hogy nem ertek el, vhogy irritalo lett kemenyen a tarsasag, es allitom, hogy Fegyorrel sokkal celtudatosabbnak tuntek meg eladhatobbnak. Nagyon szomoruan konstatalom, hogy tegnap a magyar lakossag 82%-a velem ellentetben nem egy szolidaris tarsadalomban hisz hanem inkabb egy populista-jobboldali vilagot akar maganak, es ebben latja a kiutat.
csebi
Továbbá nem akarunk populista-jobboldali világot, viszont eddig MP hozta azt, amit a Momentumnak meg a többi ellenzéki pártnak kellett volna.
És ha azt eléri, hogy egyszer eltűnik a Fidesz és demokratikusabb lesz a berendezkedés, na majd akkor lehet változtatni.
Lúdas Solymi
Amint kapnak más jobbos alternatívát, zuhan a fidesz. Ők nem úgy fognak veszteni, hogy jön egy náluk erősebb balos párt, hanem csakis úgy, hogy a jobboldalon megoszlanak a szavazatok.
Ha most nincs a tisza, és a jobbosok mind a fideszre szavaznak, akkor ez nagyon csúnya lett volna, ahogy MP is mondta, 60% vagy magasabb fidesz W.
Jan
Mert van még szavazójuk, az látszik.
Dzsokijuing
Ott is kellene egy új tábor, ami lehetett volna a Momo, de elbalfaszkodták.
Esetleg ha az MKKP most nagyobban akar gondolkodni, van lehetőségük, mert a balosok egy részét be tudnák húzni, aki nem akar Tiszás lenni és DK-s se.
Viszont a Tisza is folyamatosan alakul, de nekik ezt nagyon óvatosan, nagyon apró lépésekkel kell csinálni.
több mint 1 éve
Szerintem Tordai is menni fog a tisza irányába + én örülnék, ha pl Szél Bernadett is előkerülne.
több mint 1 éve
en a Momentumot maskepp latom teny.na felebredve, velemenyem a tegnaprol:Ez így hülyeség.
csebi
Lúdas Solymi
tudom, hogy hulyeseg ebbe belemenni, mert itt hitekrol beszelunk DE MP mit is hozott? jarta az orszagot, oke. ezt megjegyzem MZP is megtette 2022ben, sok mindenert kritizaltam, de sztem azert nem lehet, hogy ne tette volna bele a kilometert.
voltak masok is korabban akkor bal oldalrol probaltak jarni az orszagot, de nem volt rajuk kereslet. vajon miert? mert nem jobboldali-konzervativ emberek voltak.
amugy alapvetoen ezert gyozott megint Orban, es talan soha ekkorat meg nem - szamok ellenere is- , hogy a NERellenes ellenzeki szavazok is eljutottak oda, hogy sima leszavaznak olyan jeloltekre, akik ugy eltek le felnott eletuket, hogy a NER tagjai.
ebben van OV legnagyobb sikere. mert majd jon vmi botrany, vmi elszolas bmi, es akkor eltunik a rozsaszin a kod meg a hit, es marad o egyedul talpon, az ellenzeki szavazo es nez ki magabol. mert hat MZPvel is ez tortent: ELOVALASZTASON osszeszedett 371ezer szavazatot ( de meg az elso forduloban is 126 ezret), tegnap meg a 30 ezret sem erte el egy rendes valasztason. masfel ev mulva.
több mint 1 éve
A következő két év egyik legnagyobb kérdése, hogy kelleni fog-e a baloldal a kormányváltáshoz.Illetve MP fényesen bizonyítja azt az elméletet, hogy a fidesz azzal nyer, hogy beolvasztották a jobboldali pártokat, és egy elkötelezett jobbos szavazónak nincs más alternatíva.na felebredve, velemenyem a tegnaprol:Ez így hülyeség.
csebi
Lúdas Solymi
Amint kapnak más jobbos alternatívát, zuhan a fidesz. Ők nem úgy fognak veszteni, hogy jön egy náluk erősebb balos párt, hanem csakis úgy, hogy a jobboldalon megoszlanak a szavazatok.
Ha most nincs a tisza, és a jobbosok mind a fideszre szavaznak, akkor ez nagyon csúnya lett volna, ahogy MP is mondta, 60% vagy magasabb fidesz W.
Jan
Mert van még szavazójuk, az látszik.
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 1 éve
ilyen régebbi Jobbikosokat kellene begyűjtenie, mint Budai Lóránt (Jászberény), Pintér Tamás (Dunaújváros), Lengyel Róbert (Siófok). esetleg janiczak Dávid Ózdon. meg a fideszből kilépett embereket, mint Borbély Lénárd Csepelen.Amúgy MP-nek innen jön a neheze, eddig azért ha nem is konkrétan így, több alkalommal eljutott az ellenzék egy-egy szelete (MOMO - Nolimpia, Jobbik 20+ százalék), most kell okosnak lennie.Mzp, Hadhazy vonal zsakutca vajon?
Muszáj lesz szövetségeseket keresnie, ha nem is közös listára, de olyan körzetekben, ahol van releváns ellenzéki politikus és nem is vállalhatatlan (pl Botka Szegeden, Kovács Gergő Hegyvidéken, stb...), mert egyedül nem fog tudni mindenhova elmenni, már pedig ez a kulcsa az egyéni választókerületeknek.
gabokocka
JéBé
built for this shit
több mint 1 éve
mzp alap, ő egyből beállt MP mögé.Amúgy MP-nek innen jön a neheze, eddig azért ha nem is konkrétan így, több alkalommal eljutott az ellenzék egy-egy szelete (MOMO - Nolimpia, Jobbik 20+ százalék), most kell okosnak lennie.Mzp, Hadhazy vonal zsakutca vajon?
Muszáj lesz szövetségeseket keresnie, ha nem is közös listára, de olyan körzetekben, ahol van releváns ellenzéki politikus és nem is vállalhatatlan (pl Botka Szegeden, Kovács Gergő Hegyvidéken, stb...), mert egyedül nem fog tudni mindenhova elmenni, már pedig ez a kulcsa az egyéni választókerületeknek.
gabokocka
JéBé
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 1 éve
Amúgy MP-nek innen jön a neheze, eddig azért ha nem is konkrétan így, több alkalommal eljutott az ellenzék egy-egy szelete (MOMO - Nolimpia, Jobbik 20+ százalék), most kell okosnak lennie.Mzp, Hadhazy vonal zsakutca vajon?
gabokocka
több mint 1 éve
Illetve MP fényesen bizonyítja azt az elméletet, hogy a fidesz azzal nyer, hogy beolvasztották a jobboldali pártokat, és egy elkötelezett jobbos szavazónak nincs más alternatíva.na felebredve, velemenyem a tegnaprol:Ez így hülyeség.
csebi
Lúdas Solymi
több mint 1 éve
Az a kérdés hogy lesz e előrehozott választás?Nem.
A fidesz szempontjából lehet hogy sietni kellene ezzel a kérdéssel, mert most még nincsenek értelmes jelöltjei a Tiszának.
Bruce
több mint 1 éve
Az a kérdés hogy lesz e előrehozott választás?A fidesz szempontjából lehet hogy sietni kellene ezzel a kérdéssel, mert most még nincsenek értelmes jelöltjei a Tiszának.