Politika

70 feliratkozó

21 napja
gamerkr Green Bay Packers 11 876 — The sharif don't like it - welcome to the casbah club
Ismét 136 a Tisza. Megint a levélszavazatok vihették el, Zalában még messze a vége.
Klaci79
itt milyen eszközökkel számolnak ma, hogy ennyire lassú? 😮

21 napja
Negritis, a vajda Denver Broncos 58 128 — The Mathematician
Csak nem bírja befogni a száját. Valaki nem ér rá?
 www.facebook.com/share/p/18mvP1dkcP/
Matthew99
Stez már úton

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
21 napja
Jughead Dallas Cowboys 6 539
Egészen szürreális volt ez a vita. A Hír TV konkrétan tényszerűen beszámolt arról, hogy Weber szeretne egy európai hadsereget (ezt amúgy Orbán javasolta az elsők között), ami pl. békefenntartóként szavatolhatna azért, hogy a béke után Putyin ne támadja meg újra Ukrajnát.

Semmi egyéb nem hangzik el a videóban, ezt hogy sikerült úgy értelmezni, hogy megyünk a frontra harcolni? Tényleg szürreális, hogy ezt hogyan lehet ennyire félreértelmezni, legalább a HírTV hamisított volna valamit, de nem, még ők se nyúltak bele.

Szerkesztette: Jughead
21 napja
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 24 062
Ismét 136 a Tisza. Megint a levélszavazatok vihették el, Zalában még messze a vége.

Szerkesztette: Klaci79
21 napja
zacknorb Green Bay Packers Cincinnati Bearcats 23 926 — Kinek mit intézett a kormánya
 www.facebook.com/share/p/18mvP1dkcP/
Matthew99
10 centis rombolót izzítsuk, azt mondod?

Poloska vagyok.
21 napja
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 27 514 — Lucas Scott
Jó ez az m1 híradó, tiszta győzelmi jelentés hangulata van. Bezzeg a hirTV még kitart 😊
somoskovig
Sokan kitartanak még. Most néztem rá, pár ismertebb narancsos youtube csatorna kommentjeire. Hát te atya úr isten ami ott van. Állítólag a Somkúti már megint bemondta, hogy megyünk a frontra. Nem is értem, hogy ez alapból, hogy merülhet fel, amikor senki sem küldött oda sereget az EU-ból soha.
Sixo
 youtu.be/hWKFTjVM_wc?is=medDFbRBwFa34JF1

Itt mondja emberünk a szájával. Vagy ez mind kamu?!
davemayer
Tényleg nem rosszból, de amúgy meg is hallgatod hogy mit mond? igen, szerintem egyértelmű hogy fizetett katonák (nem a random Józsi Baranyából) békefenntartónak kell hogy odamenjenek, hogy. Putyin ne tudja MÉGEGYSZER megtámadni Ukrajnát ha vége a háborúnak.

"Semmi békefenntartásról nincs szó ebben, eleve senki nem beszélt itt kéksapkás békefenntartókról"
Wéber mit mond: "Nálam a kiindulópont a BÉKEFENNTARTÓK lennének Ukrajna számára."
Heisman nádor
Ok, tegyük fel hogy ez igaz. Milyen béke?! Dolgoznak ezen a békén vagy egyszercsak bemondják hogy menjetek akár van tűzszünet akár béke?
Az 4 év alatt egyszer nem hallottam tőlük a béke szót...
davemayer
A jelek szerint pl. azt hallottad, hogy megyünk a háborúba, pedig azt pont nem mondták.
somoskovig
Azt pl hallottam, amikor már 22ben azt mondta az akkori német külügyminiszter hogy "we are at war with russia" (steznek angolul, hátha így nem ferdités...)
davemayer
Miért szted lényegében nem vagyunk ott? Mármint nem az eredeti értelemben de lényegében háborúban vagyunk az oroszokkal mint NATO.
csebi
Europa jelenleg inkább gazdasagi haborúban van az oroszokkal mint egy tényleges haborúban szvsz. A jelen állás szerint. Ez azonban a könnyen át fog csapni abba hogy katonakat fognak küldeni ukrajnába, pláne ha tenyleg elfogynak az ukránok.
davemayer
Ja azért van annyi kibervedelmi incidens ugye.
Vagy hogy az általad migranshordanak hívott külföldiek korábbi szisztematikus oroszok általi kényszerítése hogy rohamozzak meg az EU határait.
csebi
Ezt komolyan irtad vagy viccelni akartál?
davemayer
Ugyanannyira komolyan mint te

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
21 napja
Nemes samu09 Houston Texans 4 621 — I like the Texans, I like who we are
Na bocs mindenkitől, de engem komolyan érdekel hogy ti ezeket hogyan magyarázzátok. Ha jól értem akkor két variáció van, a hivatásosok bemennek ha kész vannak es legyakják az oroszokat vagy bemennek de már legyakni sem kell senkit mert béke van.
davemayer
Nem ertem pontosan, ha Vitya marad, akkor mi leszunk az uj Svajc? Vagy mit tett volna?
Blevi
Ki a faszt érdekel ez már, engem a fidesz kurvára nem izgat. Engem az izgat h ne legyen háborúban europa illetve a masik meg a migransok de az egy masik történet.

Amúgy ha érdekel az én vélemenyem erről ha nem akarsz részt venni ebben a haboruban ELVILEG megtehetnéd, ugyanis ha a nato keretein belul mennek ukrajnába én úgy tudom h opcionális lenne, ha új eu-s hadsereg alakul akkor pedig eleve bemondtam volna hogy ok, de a magyarok nelkul.
davemayer
Egyébként követted az elmúlt négy évben az Ukrajnával kapcsolatos rendezési tervezeteket, vagy csak amit a zorbán mondott?
Nem érdekel a politika, de érdekes módon akkor jelentél meg a világvége gondolataiddal, amikor az a Fidesz bukta a választást, ami azzal kampányolt, hogy háború lesz, ha bukják a választást. Mintha egyébként pár tízezer fős hadsereggel rendelkező ország parlamenti választásán múlna egy európai háború. Azt akarod mondani, hogy a német és francia hadsereg csak arra várt, hogy az unióban legelmaradottabb magyar hadsereg végre szandekozzon harcolni menni?

A NATO-tól kezdve valamennyi európai ország, ami tényező lehet a rendezésben, kijelentette az elején, hogy semmilyen fegyveres alakulatot nem küldenek Ukrajnába amíg nem zárták le békekötessel a háborút. Ha pedig az megvan, annak biztosítására allomasoztatnának ott egységeket, hogy az oroszok kétszer meggondolják majd, hogy megint bele akarnak e vágni ebbe.
Nem csak azért küldenek egyes országokba más nemzetek hadseregének egységeit, hogy harcoljanak, hanem elrettentésképpen. US army évtizedek óta ott van Romániában, Sibiu környékén, meg Lengyelországban, pont azért, hogy az oroszoknak üzenjenek, ne baszakodjatok.
Szóval nem kell itt a felesleges hangulatkeltés. Civileket Magyarországon nem lehet azzal az indokkal besorozni, hogy na megyünk segítünk egy másik országnak. Csakis szükségállapot kihirdetése után és kizárólag az ország védelmében, tehát nem idegen országban. Arra ott van a hadsereg és a NATO.
Mivel nincs sorkatonaság, elég nehéz lenne megfelelő harcertekkel rendelkező civilekbol összeállított alakulatot kiallitani 2-3 hónap alatt, de még fél év alatt is.
Kényszer sorozás itthon csak akkor lesz, ha az oroszok úgy döntenek megpróbálják nyugat Európa felé is. De olyan gatya állapotban vannak, hogy ezt ebben az évtizedben hülyeség lenne megpróbálni. A NATO évtizedekkel bombázná vissza az egészet pár nap alatt. Nincs miről beszélni.
21 napja
Matthew99 New Orleans Saints 10 416 — Invisible man
https://scontent.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/671228074_1612202860910556_3403626730060431296_n.jpg?stp=dst-jpg_tt6&cstp=mx720x901&ctp=p600x600&_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=295ae4&_nc_ohc=SAvBV4emKFMQ7kNvwEl8IuJ&_nc_oc=AdqDbM_8c6B30dOESI9LEoTauwRd1efRVHlcsJWf6KtxjzhXZCbYUX53tKQ4ZTHk3Wc&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent.xx&_nc_gid=7VrLd6iUXehfzEhlzqnHlA&_nc_ss=7b20f&oh=00_Af6KtUoXRRpqp5UcuYBEMW4fhaKy7xDmnvDoBMgQzYtYNA&oe=69FF285D
Szentkirályi Alexandra
Két világos ajánlat állt egymással szemben a választáson. Az egyik a változás ígéretét hordozta, azt, hogy mindegy mi, csak jöjjön valami más. A másik arra figyelmeztetett, hogy egy veszélyes,...

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
21 napja
Stez SMU Mustangs 48 344 — Whoops, looks like something went wrong.
Jó ez az m1 híradó, tiszta győzelmi jelentés hangulata van. Bezzeg a hirTV még kitart 😊
somoskovig
Sokan kitartanak még. Most néztem rá, pár ismertebb narancsos youtube csatorna kommentjeire. Hát te atya úr isten ami ott van. Állítólag a Somkúti már megint bemondta, hogy megyünk a frontra. Nem is értem, hogy ez alapból, hogy merülhet fel, amikor senki sem küldött oda sereget az EU-ból soha.
Sixo

davemayer
Azt mondja az emberünk, hogy békefenntartókat küldene Ukrajnába.

Magyar békefenntartókat a fidesz is küldött ki, nem is keveset. Ha jól tudom pillanatnyilag Boszniában, Koszovoban és Libanonban is vannak. Ez mennyire zavar?

Itt meg azt mondja az emberünk a szájával, hogy a tisza polgárháborút akar Magyarországon vasárnap este vagy hétfőn.

www.youtube.com/shorts/xXGQk-0FaSA

Sok volt a melóm tegnap, nem értem rá követni, ez végül lezajlott?
Jan
Igen. Codoztam, tele volt a lobbi. Mocsok eroszakosan voltak az emberek, lodoztek egymasra.

21 napja
Tactful Cactus Green Bay Packers 15 548
Ez is tetszik
 www.facebook.com/share/p/17K23xYHx6/

P-A-N-I-C
LaFleurt a kávé!
21 napja
dankodavid San Francisco 49ers 2 596
Na bocs mindenkitől, de engem komolyan érdekel hogy ti ezeket hogyan magyarázzátok. Ha jól értem akkor két variáció van, a hivatásosok bemennek ha kész vannak es legyakják az oroszokat vagy bemennek de már legyakni sem kell senkit mert béke van.
davemayer
Egy opció van, a második.
somoskovig
Ok. Hogy lesz béke?
davemayer
Ne aggodj ennyire, teged sokkal kozvetlenebbul fog erinteni az, amikor elzarjak a fradika allami penzcsapjat es egy nyar alatt el kell adni a keret haromnegyedet😊

Pulvis et umbra sumus.
21 napja
Jan Pittsburgh Steelers 5 657 — Steelers fan
somoskovig
Sixo

davemayer
Azt mondja az emberünk, hogy békefenntartókat küldene Ukrajnába.

Magyar békefenntartókat a fidesz is küldött ki, nem is keveset. Ha jól tudom pillanatnyilag Boszniában, Koszovoban és Libanonban is vannak. Ez mennyire zavar?

Itt meg azt mondja az emberünk a szájával, hogy a tisza polgárháborút akar Magyarországon vasárnap este vagy hétfőn.

www.youtube.com/shorts/xXGQk-0FaSA

Sok volt a melóm tegnap, nem értem rá követni, ez végül lezajlott?

Hungary has for some time felt like two different worlds running in tandem.

On Sunday night, those two worlds collided, and only one was real.

P.Kirby BBC 2026.04.13.
21 napja
gyurczi New York Giants 2 672 — Giants fan
A lengyelek sokkal komolyabban tartanak/készülnek a háború(tól/ra) mint mi, de NEM Ukrajnába készülnek, hanem egy általuk valószínűbbnek tartott honvédő háborúra Putyin és az oroszai ellen, ugyanez valszeg igaz a Baltikumra...
Egyszerűen a mai napig nem értem, hogy lehetett beszopni ( nem elhinni, beszopni) hogy magyar katonák Ukrajnába mennek harcolni... hogyan, mi alapján, miért, mikor, mennyien, milyen alapon, hadüzenettel, meglepetésből, EU/magyar zászló alatt?????
Legalább egy kérdés felmerülhetne bennük halvány kétség/kétely formájában...
Érthetetlen...

Szerkesztette: gyurczi

Nolite iudicare, ut non iudacemini. Ne ítélj, hogy ne ítéltess!
21 napja
petey San Francisco 49ers Iowa State Cyclones 21 643 — Csodabogár
 444.hu/2026/04/14/kezdodik-trombitas-kristof-allamparti-influenszer-hirtelen-mar-bilincsben-szeretne-latni-matolcsyekat
 444.hu/2026/04/14/a-liraban-a-tortenelem-polcra-kerultek-az-orban-rendszer-politikai-konyvei

közben inkább megint megnézem a Pócs interjút Marcival, talűn egy fokkal jobb, mint dave-vel való vitatkozás 😊

eltelt 2 nap és baszki nem bírom feldolgozni a sok információt amik itt történnek 😀 elképesztő hogy omlik össze a ner kommunizmusa.

Szerkesztette: petey

21 napja
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 472 — Chiefs GM
somoskovig
Sixo

davemayer
Te még Hollandiában nyomod? Mert akkor nem kell befosni, mi közelebbről indulunk. 😀
somoskovig
Ejj de viccesek vagyunk... nevetgéljetek csak
davemayer
Nagyon fáj, hogy felszabadult a hangulat?

De ezennel ünnepélyesen megígérem, hogy egy szakaszba kérem majd magam veled, és viszem a puskádat, amikor menetelünk, jó?
somoskovig
Akkor az enyémet is, lécci!
nagylaza, főpohárnok
Te háborúpárti vagy, a tiedet nem.
somoskovig
Jól van. Én meg nem fogok adni az uzsimból.
nagylaza, főpohárnok
Norbi szerint 3 hónap múlva úgyis éhen halunk. Mondjuk előtte két hétig olyan sovány nép leszünk, hogy öröm lesz nézni.

21 napja
Tactful Cactus Green Bay Packers 15 548
Popcorngép eladó. Csak szólok. Meg kell lovagolni az áradást.

P-A-N-I-C
LaFleurt a kávé!
21 napja
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 639 — beers & Packers
somoskovig
Sixo

davemayer
Te még Hollandiában nyomod? Mert akkor nem kell befosni, mi közelebbről indulunk. 😀
somoskovig
Ejj de viccesek vagyunk... nevetgéljetek csak
davemayer
Nagyon fáj, hogy felszabadult a hangulat?

De ezennel ünnepélyesen megígérem, hogy egy szakaszba kérem majd magam veled, és viszem a puskádat, amikor menetelünk, jó?
somoskovig
Akkor az enyémet is, lécci!
nagylaza, főpohárnok
Te háborúpárti vagy, a tiedet nem.
somoskovig
Jól van. Én meg nem fogok adni az uzsimból.
21 napja
topin New England Patriots 2 348
davemayer
Nem ertem pontosan, ha Vitya marad, akkor mi leszunk az uj Svajc? Vagy mit tett volna?
Blevi
Ki a faszt érdekel ez már, engem a fidesz kurvára nem izgat. Engem az izgat h ne legyen háborúban europa illetve a masik meg a migransok de az egy masik történet.

Amúgy ha érdekel az én vélemenyem erről ha nem akarsz részt venni ebben a haboruban ELVILEG megtehetnéd, ugyanis ha a nato keretein belul mennek ukrajnába én úgy tudom h opcionális lenne, ha új eu-s hadsereg alakul akkor pedig eleve bemondtam volna hogy ok, de a magyarok nelkul.
davemayer
Nehogy már a szent nép bármiből is kivegye a részét ha a világvége közeledne. Mindenki más mentse meg. Ez így a normális ugye?

Senki nem akar háborút, azonnal belebukna politikailag. De muszáj hadsereget felállítani, hogy ne jusson eszébe senkinek megtámadni európai országot. Ráadásul amíg Trump azzal fenyeget, hogy kilép a NATO-ból, nincs is más út, mint ez. Európának meg kell tudnia védenie magát önállóan. Ehhez kell egy hadsereg.
21 napja
Heisman nádor Denver Broncos Oregon Ducks 27 838 — "Montoya por favor!"
davemayer
Vannak opciók.
A) Sikerül elérni a nagybetűs békét, amiben le van definiálva hogy ki mit kap, megkötni a szerződéseket. Európának fontos hogy ne legyen újra háború, ezért a szerződésben benne van hogy ott lesznek békefenntartók. Nekik az a céljuk hogy békefenntartók legyenek, NEM támadnak.
B) Nincs béke, az oroszok ugyanúgy veszély Európára és az érdekeire. Kell egy hadsereg, ami abban az esetben ha az oroszok megtámadnának, meg tudja úgy védeni magát. De úgy, hogy Putyin bele se mer gondolni hogy nekimegy, mert szét lesznek verve.

Egyik opcióban sem támad meg senkit Európa. A B) esetben ha megtámadnak minket lehet harc európai katonákkal, mert az oroszok ránktámadnak, de Európa nem fog nem önvédő háborúban résztvenni.
Európa amég nincs tisztán definiálva hogy BÉKE van Ukrajnában, nem fog megjelenni a saját katonáival az országban. Ezzel riogatnak téged is, ezért szorongsz ezen. Senki nem mondta ennek az ellenkezőjét, max valami komolyan vehetetlen idióta vagy valami félreidézés, lerövidítés, mint ahogy a HÍRTV manipulálta a rövid szöveget ami alul fut. De a lényeg hogy most megtegyünk mindent, amivel meg tudjuk akadályozni a háborút amiben azt hiszed hogy téged visznek a frontra. Ebben nem Orbán a partner, hanem olyan vezetés, ami kiépíti hogy Európa meg tudja védeni magát.

davemayer
somoskovig
Ok. Hogy lesz béke?
davemayer
Remek kérdés. Jelenleg nem lesz, mert nem tudnak a felek megállapodni. Európa se engedhet a saját érdekeiből ebben a csatában.
És emellett jelenleg azok ordítják hogy legyen béke másik országokból, akik oroszpártiak, hogy átnyomják az európai vezetőkön hogy Ukrajna legyen beáldozva, eldobva mint a rongy. Mint Orbán, aki szerint kánaán jön ha BÉKE lesz.
A Chamberlainizmust kipróbáltuk, nagyon bevált. Pont ez a lényeg, hogy nem lehet random BÉKE és akkor kivirágozik minden. 1939-ben sem ez lett utána, hanem a lengyelek megtámadása. Ehhez a békéhez ami Európa érdeke nagyon rögös út vezet. Hogy tartós is legyen, nem az hogy hopp most akkor már béke is van srácok, megvagyunk ha ezt okosba megcsináljuk gyorsan.
Nem akarom azt mondani hogy a propaganda manipulál, nem akarlak ezzel olyan helyzetbe hozni mintha meg akarnánk alázni. De pont ez a lényeg, hogy Orbán hiába kiabálja hogy BÉKE, nem lesz egyszerű megoldás, hogy hirtelen lezárjuk. Pont az orbáni narratíva miatt szorongsz emiatt ennyire, ezt akarják elérni, hogy az emberek ez alapján szavazzanak és az orosz lezárást megkönnyítő emberek legyenek hatalomban.
Spanyolországban komolyan mondom senki nem szorong ezen. Nem téma. Itt lehet a baloldalt sok minden miatt kutyázni, akik uralkodnak. Én látok itt egy olyat hogy Pedro Sánchez úgy ragaszkodik a hatalomhoz hogy jelei van egy Gyurcsányosodásnak. És emellett ők a legnagyobb ellenfelei a felfegyverkezésnek, ez az amivel ő harcol Trump ellen. Ennyire látszódik hogy mennyire törődnek az emberek a háborúval.

NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
21 napja
davemayer
Blevi

davemayer
Szerintem a ket vh vilagosan bizonyitotta hogy nagyon keves orszag van aki onerejebol ki tud maradni egy Europara kiterjedo konfliktusbol.
Blevi
Szerencsére az orosz-ukrán határ azért nem úgy Európa, mint a nemet-francia.

De ha feltételezzük, hogy odaküld Európa valóban harcoló alakulatokat, akkor ők annyira meg fogjak gyengíteni az ukrán ellenállást, hogy az oroszok haladási sebessége a 4 év per 10 kilométerről rendkívül felgyorsul, és lesz 4 év per 30 kilométer. Ebben az esetben az ükunokaknak lesz pár szar éve, főleg, ha Putyin feltalálja menet közben az örök életet.

21 napja
gdavid New England Patriots 3 934 — Patriots fan
@davemayer!
1) az oroszok gazdasági teljesítménye az olaszokéval van egy szinten.
2) úgy lesz béke, hogy sokszor hangosan kimondjuk, hogy legyen béke!
3) ne elvtársazz, minket ne!

Ott voltam Szakmázgató születésénél :cool:
21 napja
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 726
davemayer
Blevi

davemayer
A háború majd elmúlik, migránsok meg mindig lesznek, ahogy eső is.
21 napja
Blevi 9 060 — Lions & Cowboys fan
davemayer
Blevi

davemayer
Szerintem a ket vh vilagosan bizonyitotta hogy nagyon keves orszag van aki onerejebol ki tud maradni egy Europara kiterjedo konfliktusbol.
21 napja
davemayer
somoskovig
Ok. Hogy lesz béke?
davemayer
Trampuram elintézi.

Egyébként fogalmam sincs sajnos, ha lenne, akkor már gecisok pénzt kerestem volna vele. De úgy biztos nem, hogy hadat üzen Európa az oroszoknak, így ezt a megoldást elvetnem.

Európában politikai öngyilkosság bármiféle háború, a jóléti társadalom nem akar lövöldözni (maximum rénszarvasra ugye). Háború a kontinensen belül jellemzően akkor tört ki, ha a kezdeményező fél nem demokrácia volt. Szóval azzal, hogy most bukott a gömbvillám, és nem lesz még 4 éve építgetni a fehérorosz modellt, Magyarország közelebb került a békéhez, mint korábban volt.

21 napja
davemayer Chicago Bears 15 549 — "Grammar maci"
davemayer
A sógornőm is hasonlóan vélekedik, neki is ugyanazt tudtam mondani, amit neked most: a Google Gemini 3.5 ingyenesen telepíthető tabletre is, telefonra is, gépre is. Tölts el vele 2 órát, és csodálatosan kontextusba helyezi neked a dolgokat. Kérdezz rá, hogy miért nem fegyverkezik Európa jobban. Vagy hogy mennyire pacifista a kontinens úgy általában, és mik ennek a politikai oka.

Tényleg csak segíteni szeretnék, én is használom, amikor szeretném jobban megérteni mondjuk az repik érveit vagy amikor mondjuk az AfD vagy a Le Pen féle politikákat szeretném jobban megközelíteni. Kiváló buborék tágítás.
Gyurma Pappa
Én nem nagyon értek egyet ezzel, az AI jól tud adatokat összehozni és abból megalkotni amit te szeretnél, de következtetéseket levonni illetve "gondolkodni" nem tud. Jobb példa nem is kell, itt volt ez a választás, a legutolsó pillanatig is szoros eredményt jósolt.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal