Politika
68 feliratkozó
1 hónapja
De az, hogy nekiajándékozza (?!) az államnak (?!) a cégeit (?!) ez teljesen nonszensz.Én tényleg nem értem ezt most.Én sem értem.
1) Terelésnek ez egy kicsit sok. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy Rogán beküldte, hogy közben kipakolják a Szent Koronát. Ahhoz ez sok.
2) Enyhítő körülménynek kevés. Tehát ha Balásy ettől azt reméli, hogy majd megússza, hát nem hiszem. A cégek valószínűleg tök üresek, visszaadta a szerződéseit.
3) Tesztelik Magyart. De miért pont Balásyval. Annyi kisebb hal van. Szintén túl sok.
4) Balásynak elment az esze.
Szívesen fogadok egyéb ötleteket, egyelőre nem értem.
Gyurma Pappa
De őszinte leszek, én a választás nap esti bohózat óta ámulatból ámulatba esek. Az a kollektív, össznépi pofára esés amit a NER lenyomott élő egyenesben este 7 és 11 között, ép ésszel nem fordulhatott volna elő. Ennyire nem hülyülhet el egy teljes politikai oldal ... és mégis. Megtörtént, végig néztük.
Ezt sem láttam jönni. Ennek sincs ép ésszel semmi értelme, és ez is megtörténik. Próbálok racionalitás morzsákat találni, de azon kívül, hogy talán bepánikolt, és valamiért nem tud elmenni az országból. Más nem jut eszembe.
peterk2005 udvari bolond
Mint amikor -persze spontán- felajánlod a téesznek a földedet vagy a szatócsboltodat az államkommunizmusban.
De ez demokráciában semmilyen mintába nem illik, teljesen életszerűtlen, szerintem ez nem is létező eljárásmód. Ezzel az erővel felajánlom az elromlott mosógépem meg a régi sparherdem az államnak, csak vigye innen. Vagy a régi kanapét, amit kiteszek az utcára, és felhívom telefonon a Kormányhivatalt, hogy nekik adtam, tüntessék el.
Én azt nem látom, hogy minek kell történnie ahhoz, hogy valaki így viselkedjen, ezeket mondja, mint Balásy ma. És csak az marad, hogy valaki ezekben a percekben is fegyvert tart a rokonai fejéhez. Más előzményt nehéz elképzelni.
1 hónapja
Szerintem ezt Tóniék már rég elengedték, és a "háttérhatalmak" cicáznak egymással meg fúrogatjak és lökik ki egymást a vonat elé..

Just Win Baby!
1 hónapja
Én tényleg nem értem ezt most.Én sem értem.
1) Terelésnek ez egy kicsit sok. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy Rogán beküldte, hogy közben kipakolják a Szent Koronát. Ahhoz ez sok.
2) Enyhítő körülménynek kevés. Tehát ha Balásy ettől azt reméli, hogy majd megússza, hát nem hiszem. A cégek valószínűleg tök üresek, visszaadta a szerződéseit.
3) Tesztelik Magyart. De miért pont Balásyval. Annyi kisebb hal van. Szintén túl sok.
Gyurma Pappa
De őszinte leszek, én a választás nap esti bohózat óta ámulatból ámulatba esek. Az a kollektív, össznépi pofára esés amit a NER lenyomott élő egyenesben este 7 és 11 között, ép ésszel nem fordulhatott volna elő. Ennyire nem hülyülhet el egy teljes politikai oldal ... és mégis. Megtörtént, végig néztük.
Ezt sem láttam jönni. Ennek sincs ép ésszel semmi értelme, és ez is megtörténik. Próbálok racionalitás morzsákat találni, de azon kívül, hogy talán bepánikolt, és valamiért nem tud elmenni az országból. Más nem jut eszembe.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
1 hónapja
Sztem is be lett fenyitve, ennyire nem mehet el senkinek az esze (főleg aki ilyen jómódú) és ennyire jó színész sem lehet.

Just Win Baby!
1 hónapja
Waberernek visszautalta a Tisza a 100 milliót, aki tovább is utalta Iványi szervezetének 🙂Nézzenek oda, hogyan oldja meg a dolgokat két nemhülye. 😊
warr_b

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
1 hónapja
"Majdnem" megsajnáltam ezt a Balásy nevű féregnyúlványt. Aztán eszembe jutottak az ilyen megnyilvánulásai és inkább elégedetten csettintek. Jöhet a többi. (Ahogy nézem, jönnek is majd szép sorban)www.youtube.com/watch?v=CACSLI4_V5E

1 hónapja
Én tényleg nem értem ezt most.Ez tényleg nonszensz. Elsőre csak futólag hallgattam meg, most nyugiban itthon, és igazat adok, hogy ennek így nem sok értelme van.
Gyurma Pappa
Mintha valaki megfenyegette volna, hogyha nem megy be a Kontrollba és nem mondja ezt, akkor holnap kivégzik a gyerekeit és a szüleit.
Mint valami rossz kartelles filmben a lebukott dealer, aki dézsmálta a bevételt, amikor a nagyfőnök előtt dumal összeverve, úgy beszélt Balásy.
Ezt tippelem 5) pontnak.
1 hónapja
Most, hogy búcsúzóul (vagy beköszönésként?) Herczeg Ferenc és Wass Albert is bekerült az értettségibe, sok helyen olvasom, hogy ez azért már durva, fasiszták és nácik az irodalmi kánon egy sajátosan kiemelt pozíciójában? És ebben van némi igazság, de azért én nem ide tenném a hangsúlyt. Herczeg Ferenccel például szerintem nem az a gond, hogy fasiszta lett volna. Igazából nem is volt fasiszta: jókezű betűiparos volt, megbízható mesterember, precíz pontossággal rakta össze a kor semmitmondó bestsellereit. Ügyes szerkesztő volt, az Új Idők a korszak talán legolvasottabb "polgári, kulturális" folyóirata, ma talán "színvonalas bulvárnak" neveznénk. És mint ilyen, teljesen rendszerhű, lojális lap volt – semmilyen formában, egyetlen aprócska csücskében sem lógott ki a hivatalosan elfogadott dolgok és gondolatok kigazolt virágágyásának betonperemei közül. Akkor sem, ha a hivatalos keretek éppen fasisztoid keretek voltak.
Valamikor tizenévesen hozzájutottam az Új Idők egy rakás bekötött évfolyamához. A múlt borostyáncseppjébe fagyott izgalmas rovarokként tekintettem rájuk, végig is olvastam mindet, nézegettem a képeket – tárcák, novellák, tudósítások, divat, pletykák, izgalmas találmányok, cserkészdzsemborik, monstranciás csuhások, díszmagyaros rútmagyarok, elégedett zsellérek a sárgán hízott búzamezők zizegő közepében, őfelségék és filmsztárok, talán egy akkori Blikket tessék elképzelni, az akkori igényeknek megfelelően bővebb lére eresztve.
Eléggé unalmas volt, felszínesen tömény. Fogtam, elvittem egy antikváriumba – az 1980-as éveket írtuk, azt hittem, kincset találtam –, hogy majd vegyek az árán rendes irodalmat, meg sört, és közgyűrűket a Zenitemhez, akkoriban a sörözésen, a csajozáson, a stoppoláson, az átdumált éjszakákon és az orosz klasszikusokon kívül leginkább a makrofotózás érdekelt. Nem kellett senkinek. "Tele vannak vele a polcok", mutatta az antikvárius a bekötött Új Időket, "senkit nem veszi." Megpróbáltam még néhányat, talán a harmadikban vagy a negyedikben sikerült fillérekért elpasszolni a vaskos, cirádás borítóba kötött évfolyamokat, azon frissiben vettem az árán egy Capote-kötetet, meg valami szovjet monográfiát Dosztojevszkijről (amit aztán nem bírtam végigolvasni, mert vonalas szar volt, egy totális vörös farok). Közgyűrűre már nem futotta.
Szóval, Herczeget nem azért nem kellene tanítani (pláne az érettségibe plántálni), mert, úgymond, fasiszta volt, hanem mert nem volt igazán író. Nagy író meg végképp nem. Wasst pedig nem azért nem kellene tanítani, mert náci volt – nem úgy, mint Herczeg "fasiszta", hanem tényleg, teljesen, lelkesen és nyíltan –, hanem mert hátborzongató, gonosz dilettáns, aki rossz, maníros, önképzőköri szintű írásokba fojtotta frusztrációit, gyűlöletét, kisszerűségét. Giccs, tehetségtelen, hatásvadász semmiség.
De ha már a fasiszták támogatásánál tartunk: Kosztolányit is dobjuk ki, aki sokkal tehetségesebben, nagy – bár dagályos – erudícióval imádta a Ducét? Vagy Szabó Lőrincet, aki lelkes cikket írt a szónokló Hitlerről? És felejtsük el Marinettit, Ezra Poundot, Knut Hamsunt, ne olvassunk Heideggert, Konrad Lorenzt, ne élvezhessük Nolde metszeteit, Aba-Novák faliképeit, a Francót imádó Salvador Dalí színes, szélesvásznú rémálmait, ne borzongjunk a bigottan szélsőjobboldali, idegengyűlölő Lovercraft novelláin? Ne hallgassuk meg – büfészünettel, vagy anélkül – a Carmina Buranát? Ne nézzük meg a Hattyúdalt, vagy a Keménykalap és krumpliorrt?
És ha – nemtetszés szerint – a "fasiszták" és a "nácik" (sőt a fasiszták és a nácik) után jönnek, teszem azt, a "kommunisták" (és a kommunisták)? Mert látom már azokat (eléggé hangosak voltak mistanában), akik kidobnák József Attilát a magyar irodalomból. Hogy csak a legnagyobbat említsem.
Utálom a fasisztákat és a nácikat, meg a sztálinistákat is. Pontosabban azt a társadalmat, ami kitermeli őket. De meggyőződésem szerint szövegeket, képeket, zeneműveket, filmeket akkor tekintsünk elvetendőnek, ha rosszak. Rosszak, mert tehetségtelenek, rosszak, mert semmilyenek, vagy éppen rosszak, mert aljasak. Bár ez utóbbiban nem vagyok biztos – az aljasság is lehet izgalmas egy szövegben. Mondjuk, azért nem örültem volna, ha a húgom pont Lautréamont-nal megy moziba, hogy megnézzenek egy Leni Riefenstahl-filmet.
Szart tanítani nem érdemes (legfeljebb akkor, ha éppen a szart akarjuk bemutatni, hogy megismerjük, elemezni – pfujj! – és kritizálni tudjuk). Persze, a mindenféle politikai aktorok nem azért kenték és kenik gagyogva mindenhová a szart, nem azért akarják lenyomni a gyerekeink torkán, mert az szimplán szar (ez nem Pasolini Salòja, itt semmi sem gonoszul öncélú), hanem éppen azért, mert fasisztoid szar, és ők ebben követendő államrezont és/vagy "lázadást" látnak. Nekik nem a szöveg minősége számít, hanem éppen a sovinizmus, az ostoba rendpártiság, a hazafias frázispufogtatás, az alattvalói vak- és vasfegyelem ájult tisztelete, a frusztráció és az idegengyűlölet. Szarnak ők magasról a szövegre mint szövegre. Őket, mint politikusokat csupán a szöveg haszna érdekli.
Herczeg nem volt fasiszta, csak egy megbízható, mindig megalkuvó, simulékony lektűriparos, egy kaméleon, vagy egy irodalmi Zelig, aki azzá válik, ami a környezete. Semmi keresnivalója, persze, az iskolai irodalomórákon, de nem azért, mert, úgymond, fasiszta volt (az 1930-as évek közepén Mussolinit dicsérni azért nem ugyanaz volt, mint ma), hanem mert szimplán érdektelen. Wass náci volt, de nem ettől érdektelen, pontosabban ettől még akár érdekes is lehetne, ha tudott volna írni.
Amúgy, ceterum censeo, maga a NAT egy marhaság. Az volt korábban is, akárki kezében. Ahogy az lesz, akárki kezében. Az állam ne szabja meg, hogy mire való a tanulás. Tanulni jó, mert izgalmas, jó, mert az élet maga tanulás, jó, mert választási lehetőségeket ad. Olvasni meg még jobb, mint tanulni.
Ha el is fogadjuk, hogy a házmester házirendet függeszt ki a kapubejáróban, az csak a folyosóra és a kukatárolóra vonatkozzon (és arra is csak annyiban, hogy ne nehezítse meg a közlekedést és a szemét elhelyezését). Ha a házmester arról akar rendelkezni, hogy miként rendezzük be a lakásunkat, hogyan viselkedjünk a munkahelyünkön, mit főzzünk vasárnaponként, mit olvassunk, és miféle pozitúrákat (és nemeket) részesítsünk előnyben, mikor szeretkezünk, azonnal ki kell rúgni a francba. Ha régi, belakott szaki, akkor is, ha most lett újonnan felvéve, akkor is. Kurvára nem ez a dolga.
KP
1 hónapja
Szinte már hallom anyósomékat, ahogy őt is sajnálják, mert most minden fideszest ok nélkül meg akarnak hurcolni. 😀Mondd nekik, hogy nyugi, ők is sorra kerülnek 😊 😊
dugo93
1 hónapja
Ja, elvitte a tömegpszichózis.Ő úgy gondolja lesz elszámoltatás.majd összekötjük Sobrival és akkor lenyugszik szegény
gabokocka
Szesze
Vagy Rogán képenröhögte, hogy ő viszi a balhét.
Végtére is ő nem top10-es politikus főgeci, csak egy stróman.
Az mennyire életszerű, hogy egy tisztességes, sikeres vállalkozó csak úgy minden előzmeny nélkül az államnak ajándékozza a sokmilliárdos vagyonát? Putyinnál van ilyen, de máshol? Elég ritka.
Egyébként ezt a videót jó párban nézni a 2 évvel ezelőtti 444-essel.
1 hónapja
Szinte már hallom anyósomékat, ahogy őt is sajnálják, mert most minden fideszest ok nélkül meg akarnak hurcolni. 😀
1 hónapja
2) Enyhítő körülménynek kevés. Tehát ha Balásy ettől azt reméli, hogy majd megússza, hát nem hiszem. A cégek valószínűleg tök üresek, visszaadta a szerződéseit.Lehet én vagyok túl optimista, de szerintem ez előszoba akar lenni egy vádalkuhoz.
Gyurma Pappa
1 hónapja
Én tényleg nem értem ezt most.Valami nagytudású ügyvéd ezt találta ki...
Gyurma Pappa
Érthetetlen...
Akkora mém lesz belőle... a felirattal "amikor rájössz, hogy te vagy a hasznos hülye aki hamarosan papás-mamást fog játszani 100+ kg súlycsoportban"
Szerkesztette: gyurczi
Nolite iudicare, ut non iudacemini. Ne ítélj, hogy ne ítéltess!
1 hónapja
Én tényleg nem értem ezt most. 1) Terelésnek ez egy kicsit sok. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy Rogán beküldte, hogy közben kipakolják a Szent Koronát. Ahhoz ez sok.

1 hónapja
Hányingerem van ettől a Balásy gecitől. Undorító az egész. Takarodjon a halál faszára. Hát mi ez már???
1 hónapja
Waberernek visszautalta a Tisza a 100 milliót, aki tovább is utalta Iványi szervezetének 🙂

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
1 hónapja
Van ebben egy kicsit olyan feeling, mint amikor megjött a császár levele a végvárakba, hogy ugyan zsold meg felmentő sereg nem érkezik, de azért kitartás. A kitartásból meg lett a vár átadása szabad elvonulás fejében. Mondjuk ha szerencsénk van, akkor azért kifelé menet mégiscsak lemészárolják a p*csába az összeset. 😀most fog igazán fájni Simicska hiánya.
Másrészt itt a válasz arra is, hogy mennyire simán kihúz a Fidesz 4 évet ellenzékben, azzal a végtelen gazdasági hatalommal és anyagi háttérrel, amit 16 év alatt összeloptak... A jelek szerint ANNYIRA azért nem szeretik Viktort, hogy üljenek 5-8-12 éveket miatta.
somoskovig
1 hónapja
Van ebben egy kicsit olyan feeling, mint amikor megjött a császár levele a végvárakba, hogy ugyan zsold meg felmentő sereg nem érkezik, de azért kitartás. A kitartásból meg lett a vár átadása szabad elvonulás fejében. Mondjuk ha szerencsénk van, akkor azért kifelé menet mégiscsak lemészárolják a p*csába az összeset. 😀Én úgy fogalmazok már jó ideje, hogy a "sajátjából" senki sem ad szívesen. S lőn, tényleg nem. Konkrétan eszköztelen lett a Fidesz. Nem tudják azt mondani, hogy add ide, mert az a miénk. Hiszen akkor beismerik a lopást, így hivatalos csatornákon keresztül nem tudják visszaszedni. Máshogy pedig nem adják.
Másrészt itt a válasz arra is, hogy mennyire simán kihúz a Fidesz 4 évet ellenzékben, azzal a végtelen gazdasági hatalommal és anyagi háttérrel, amit 16 év alatt összeloptak... A jelek szerint ANNYIRA azért nem szeretik Viktort, hogy üljenek 5-8-12 éveket miatta.
somoskovig
Ott voltam Szakmázgató születésénél :cool:
1 hónapja
Van ebben egy kicsit olyan feeling, mint amikor megjött a császár levele a végvárakba, hogy ugyan zsold meg felmentő sereg nem érkezik, de azért kitartás. A kitartásból meg lett a vár átadása szabad elvonulás fejében. Mondjuk ha szerencsénk van, akkor azért kifelé menet mégiscsak lemészárolják a p*csába az összeset. 😀Másrészt itt a válasz arra is, hogy mennyire simán kihúz a Fidesz 4 évet ellenzékben, azzal a végtelen gazdasági hatalommal és anyagi háttérrel, amit 16 év alatt összeloptak... A jelek szerint ANNYIRA azért nem szeretik Viktort, hogy üljenek 5-8-12 éveket miatta.
1 hónapja
"Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke arról is beszélt, hogy információi szerint áron alul értékesíthetik egyebek mellett a Fidesz-közeli milliárdos kommunikációs cégét, a Lounge Event Kft.-t is – a Lounge Group sajtóosztálya akkor tagadta, hogy a cég értékesítés alatt lenne"Pontosabban népgazdasági hasznosításra:
MP első nagy tévedése. Ajándékozás alatt volt épp...
Amúgy ilyen van, hogy egy gazdasági társaságot felajánlok az államnak? Mi van, ha neki nem kell?
Gyerekkoromban volt egy műsor, ahol "ifjú feltalálók" minden félét barkácsoltak, és nagy boldogan felajánlották "a népgazdaság hasznosítására".
Lecsó
1 hónapja
"Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke arról is beszélt, hogy információi szerint áron alul értékesíthetik egyebek mellett a Fidesz-közeli milliárdos kommunikációs cégét, a Lounge Event Kft.-t is – a Lounge Group sajtóosztálya akkor tagadta, hogy a cég értékesítés alatt lenne"MP első nagy tévedése. Ajándékozás alatt volt épp...
Amúgy ilyen van, hogy egy gazdasági társaságot felajánlok az államnak? Mi van, ha neki nem kell?
Gyerekkoromban volt egy műsor, ahol "ifjú feltalálók" minden félét barkácsoltak, és nagy boldogan felajánlották "a népgazdaság hasznosítására".
Szerkesztette: Lecsó
1 hónapja
Ehhez képest az, hogy a 16 éven át épített NER pár héttel a választás után gyakorlatilag a szemünk előtt széthullik, meg sem lep igazán. Ez mutatja meg, hogy semmi stabil morális vagy ideológiai alapja nem volt, csak a pénz tartotta össze. Ha már nincs pénz, nincs ami összetartsa. És ezt látjuk most.Engem meglep. Pedig legalább 6-8 éve mantrázom itt, hogy a NER féle autoriter rendszerek így szoktak véget érni, sokáig gránit szilárdságúnak látszva, aztán mint a lavina, egyre gyorsulva rogyik össze az egész. De egy dolog papíron tudni, és egy másik átélni. 😊
Jan

1 hónapja
Legalább is ennek a kezdeti stádiumát, a legjobb részek még most jönnek majd, kurva nagy lesz a popcorn fogyasztás a közeljövőben.Ezek mind megerősítenek abban a hitemben, hogy nagypolitikában -és most egy ilyen katonailag és gazdaságilag jelentéktelen, kis területű, 10 milliós ország irányítását is nagypolitikának értem- mennyire hirtelen tudnak változni olyan dolgok, amikről azt hisszük, hogy brutálisan be vannak biztosítva.de kis szabadszájú lett itt valaki hirtelen! 😮 😀kezdem úgy érezni egy alternatív valóságban éltem az elmúlt 16 évben, ez is, az mnb vizsgálati hír is..
telex.hu/belfold/2026/05/04/sulyok-tamas-orban-viktor-levele-gyermekvedelmi-torveny-europai-birosag
bogjosi
jah meg ez is: https://hvg.hu/itthon/20260504_szazadveg-kutatointezet-fuggetlenseg
Josszi
Első ilyen tapasztalásom Ceausescu volt, aki gyakorlatilag hetek alatt jutott el a totális teljhatalomtól a kivégzőosztagig. A másik, akit szoktam emlegetni: Kadhafi. Májusban arany fürdőkád, válogatott női testőrség, hatalma a csúcson, novemberben elásva a sivatagban egy jeltelen sírba.
Ehhez képest az, hogy a 16 éven át épített NER pár héttel a választás után gyakorlatilag a szemünk előtt széthullik, meg sem lep igazán. Ez mutatja meg, hogy semmi stabil morális vagy ideológiai alapja nem volt, csak a pénz tartotta össze. Ha már nincs pénz, nincs ami összetartsa. És ezt látjuk most.
Jan
1 hónapja
Tudod mit adtál vissza bazmeg: tartozom neked cetliket. 😀