Politika

52 feliratkozó

1 hónapja
Assurbanapli Denver Broncos 2 131
 24.hu/belfold/2026/07/28/forma-1-magyar-nagydij-vitezy-david-mav-volan-veke/
Nem mindenki gondolja továbbra sem Vitézyt szakembernek 😀
ender1112
Ahogy a 2000-es években volt az a vicc SZDSZ-ről, hogy működésének egyetlen célja, hogy Magyar Bálint miniszter lehessen, úgy ma a VEKE működésének egyetlen célja, hogy Vitézyt szapulja, szóval kritikával kell olvasni az ilyet. Ettől még lehet igazuk, de érdemes ellenőrizni.
1 hónapja
Jughead Dallas Cowboys 7 013
ender1112
Érdekes, mert Vitézy a VEKE egyik alapítója, majd elnökségi tagja évekig és kilépés után is évekig álltak ki mellette szakmai alapon, vajon azóta elvesztette a szakmaiságát vagy csak szimplán személyes ellentét van?

Nyilván az utóbbi, hiszen minden bejegyzésük Vitézy elleni fröcsögés. 😀

Szerkesztette: Jughead
1 hónapja
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 619 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
Zsolti bácsi megnevezve.
resistance is futile
Hol? Linket tudsz?
KB23
 www.reddit.com/r/hungary/comments/1v8o5ka/bang%C3%B3_s%C3%A1ndor_zsolti_b%C3%A1csi_vezet%C3%A9kneve/
r.baggio
Ez nem valami kamu poszt?
bcsarli, Udvari Főkóstoló
Nem annak tűnik.
Mikey
Akkor a srác most öngyilkos lett?

1 hónapja
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 11 693 — Saturday Night Lights
Lol, kivonult a fidesz, mert a házelnők lekeverte Hankót, amikor személyes megtamadtatás címén elkezdett felolvasni egy előre megírt beszédet... 😀
StormST
Kurva gyorsan meg fog törni ez az ember.
resistance is futile
erre meg visszaterve. Hajdunal sztem rossz ajton kopogtatnak. O ha azt parancsolja neki a fonok, hogy ugorjon a kutba, akkor belefog. bele sem nez, hogy mi van benne.

Viszont a Hankonal latom jonni, hogy o lesz, az aki kipakol miutan kap egy-ket jo kerdest, meg felvilagositjak, hogy a felesege is hol kothet ki pl. Kerdes az, hogy a meglevo hatosag emberei mennyire akarjak majd, hogy kipakoljon, mert ott azert fog ragadni a szar mindenkire.
csebi
Kis színes ehhez a fszkalaphoz:  www.facebook.com/share/193f676enj/

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
1 hónapja
ender1112 Kansas City Chiefs 2 894 — Víí veeer dö cseempjönsz.
1 hónapja
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 720
A KDNP-nél sem tanulnak.
resistance is futile
Volt egy vicces feltevésem 3 hete az egyik frakcióvezető-helyettes stábvezetőjének (mondjuk ő a fidesz-frakciónál van de ez ugye mindegy ebben az esetben), hogy, mi lenne, ha kipróbálnák, hogy ebben a ciklusban nem egymás gyerekei, keresztgyerekei, régi barátai, barátok gyerekei, feleségek és feleségek barátnői valamint kiszolgált, 20 éve ott ülő, semmihez nem értő káderek lennének a frakciók stábjaiban és a képviselők saját stábjaiban - hanem felvesznek 1-2 új arcot, szakértőt stb. Fiatal titánok mindig vannak, akik mennének bármelyik stábba dolgozni ideológiai meggyőződés nélkül és belőlük lehet meríteni '30-ra is akár.

Dehát úgy jártam mint Gyurma a helyettes államtitkárral, némi hümmögés után gyors témaváltás jött 😊
MC12
hogy jutott ilyen az eszedbe??? de tenyleg. remelem nem sajat otlet volt hanem a Claude dobta be neked, te pedig elfelejtetted kiszelektalni.
csebi
Rendes, tisztességes úriemberként távol tartom magam minden AI-tól. Egyfajta arisztokratikus lenézéssel vagyok a technológia és az azt használók iránt, ha szóba kerül, keresztbe dobom a lábam, sóhajtok egyet, megcsóválom a fejem, vágok egy fintort és megjegyzem, hogy ilyesmivel úriember nem foglalkozik. (A feleségem IT-szakértő)

“Kafka nem kitalálta az abszurdot, hanem először írta le, hogy működik a modern világ”
1 hónapja
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 28 803 — Lucas Scott
Lol, kivonult a fidesz, mert a házelnők lekeverte Hankót, amikor személyes megtamadtatás címén elkezdett felolvasni egy előre megírt beszédet... 😀
StormST
Kurva gyorsan meg fog törni ez az ember.
resistance is futile
erre meg visszaterve. Hajdunal sztem rossz ajton kopogtatnak. O ha azt parancsolja neki a fonok, hogy ugorjon a kutba, akkor belefog. bele sem nez, hogy mi van benne.

Viszont a Hankonal latom jonni, hogy o lesz, az aki kipakol miutan kap egy-ket jo kerdest, meg felvilagositjak, hogy a felesege is hol kothet ki pl. Kerdes az, hogy a meglevo hatosag emberei mennyire akarjak majd, hogy kipakoljon, mert ott azert fog ragadni a szar mindenkire.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
1 hónapja
Negritis, a vajda Denver Broncos 60 841 — The Mathematician
A KDNP-nél sem tanulnak.
resistance is futile
Volt egy vicces feltevésem 3 hete az egyik frakcióvezető-helyettes stábvezetőjének (mondjuk ő a fidesz-frakciónál van de ez ugye mindegy ebben az esetben), hogy, mi lenne, ha kipróbálnák, hogy ebben a ciklusban nem egymás gyerekei, keresztgyerekei, régi barátai, barátok gyerekei, feleségek és feleségek barátnői valamint kiszolgált, 20 éve ott ülő, semmihez nem értő káderek lennének a frakciók stábjaiban és a képviselők saját stábjaiban - hanem felvesznek 1-2 új arcot, szakértőt stb. Fiatal titánok mindig vannak, akik mennének bármelyik stábba dolgozni ideológiai meggyőződés nélkül és belőlük lehet meríteni '30-ra is akár.

Dehát úgy jártam mint Gyurma a helyettes államtitkárral, némi hümmögés után gyors témaváltás jött 😊
MC12
hogy jutott ilyen az eszedbe??? de tenyleg. remelem nem sajat otlet volt hanem a Claude dobta be neked, te pedig elfelejtetted kiszelektalni.
csebi
made in europe, csak a mistral!!!

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
1 hónapja
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 35 116
Zsolti bácsi megnevezve.
resistance is futile
Gondolom mindenki nagyon meglepődött.
warr_b
en amugy tenyleg nem lattam ezt jonni. en ugy tudtam, hogy az oreg ugyesen, okosan intezi ezeket a dolgokat, a kiskoru reszet az 'elvezeteknek' sosem Magyarorszagon. egy vilag omlott ossze bennem.

Csebi meg JC haverja mindenkit IS ismer 😊
warr_b
kikerem magamnak. nekem nincsenek haverjaim. csak kapcsolataim.
csebi
régen jártál nálam
resistance is futile
menjek? 😀
csebi
Olyan vagyok, mint Ochocinco, always open.
resistance is futile
jo, de te nem vagy kapcsolat hanem sokkal tobb 😀 meg amugyis forumtarstol szoban elhangzott dolgott politika temaban sosem adnam ki irasban.
csebi
Jaaa, nem is így értettem. 😃
1 hónapja
Zsolti bácsi megnevezve.
resistance is futile
warr_b
en amugy tenyleg nem lattam ezt jonni. en ugy tudtam, hogy az oreg ugyesen, okosan intezi ezeket a dolgokat, a kiskoru reszet az 'elvezeteknek' sosem Magyarorszagon. egy vilag omlott ossze bennem.

warr_b
csebi
régen jártál nálam
resistance is futile
menjek? 😀
csebi
resistance is futile
jo, de te nem vagy kapcsolat hanem sokkal tobb 😀 meg amugyis forumtarstol szoban elhangzott dolgott politika temaban sosem adnam ki irasban.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
1 hónapja
A KDNP-nél sem tanulnak.
resistance is futile

MC12

1 hónapja
ki a nev? nem talalok cikket
YoungZeeZee
lentebb volt írva
Ő
 www.reddit.com/r/hungary/comments/1v8o5ka/bang%C3%B3_s%C3%A1ndor_zsolti_b%C3%A1csi_vezet%C3%A9kneve/#lightbox

www.facebook.com/kdnphu/posts/pfbid0gYnUTKbwSqtusUnmfsSaVTobFtwVnozdKbKKd4yzWwLg4RpGZhXCquTo7mR9ngg5l#

1 hónapja
topin New England Patriots 2 524
C.-középtől egy írás.
Amúgy mennyire szépen felsorolja KKA a kajakos mizéria kapcsán a tételeket. A focinál vajon miért nem volt ilyen a támogatás előtt, után? Nyilván tudjuk..

De itt is felvet bizonyos dolgokat a kiállás, és megint van célzott személy. A megoldás szar, látványra megy, megújulást kevésbé hordoz.

"Tegyük tisztába a sukorói ügyet! – írja a sportállamtitkár, Kálnoki-Kiss Attila. És tényleg.

Ma végre történt valami. Örüljünk neki?

A sportállamtitkár nyilvánosan foglalkozott a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia ügyével. Kimondta, hogy az állam mintegy 70 milliárd forintból - aztakurva!! - felépített létesítményét a korábbi sportállamtitkár, Schmidt Ádám döntése alapján a felesége által vezetett alapítvány gyakorlatilag ingyen használhatta, miközben az üzemeltetés költségeit továbbra is az adófizetők állták.

Ez jó hír. Ideje volt. Lenne még itt nézegetnivaló szerintem Schmidt Ádám szerepét illetően. De alakul.

Hónapok óta azt mondjuk: a KKNKKA ügye nem sportszakmai vita, hanem közpénzügyi kérdés. Úgy tűnik, ez végre – a vártnál jóval lassabban – a Sportállamtitkárságon is kezd megjelenni. Nyilván Schmidt Ádám még mindig a Sportállamtitkárságon és a magyar sport intézményeiben – például az NSÜ-ben és az NSMI-ben – dolgozó csapatának, haverjainak, illetve a kormányváltás után is sokáig helyettes államtitkári pozícióban maradó Schmidt Gábornak ez annyira nem lehetett érdeke. Ez a csigatempón is látszik.

Ugyanakkor a mai bejelentést olvasva óhatatlanul felmerül néhány további kérdés.

Valóban ez a probléma lényege? A bérleti díj Sukorón, a KKNKKA - n? (Hiszen Hosszú Katinka is puszira kapta Duna Arénát..)

Ha augusztus 1-jétől fizet majd valamennyi bérleti díjat Kovács Katalin alapítványa, akkor megoldottuk az ügyet? Mehet tovább a műsor a kiszáradó tó partján? Ami most éppen nem megy annyira, mert nincs víz.

Hiszen ugyanaz az állam finanszírozza az alapítvány működését is. Ezt maga Kálnoki-Kiss Attila írja le, amikor felsorolja az évről évre növekvő állami támogatásokat - link kommentben.

Ha az állami támogatásból fizetik ki az államnak a bérleti díjat, attól a közpénz még ugyanabban a rendszerben marad. Egyik zsebből a másikba. Ugye.

Azért azt jegyezzük fel: a sportállamtitkár most először nevezte meg felelősként Schmidt Ádám korábbi sportállamtitkárt, Kovács Katalin férjét. Ez fontos lépés.

De mi lesz azokkal, akik ezt az egész magyar sportgazdasági – nevezzük inkább így: közpénz-zsebbeelosztási – rendszert felépítették, és a mai napig működtetik?

Schmidt Gábor ugyan távozott helyettes államtitkári pozíciójából, de továbbra is a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke és az NSÜ igazgatóságának tagja. Az NSÜ pedig nemcsak a sukorói akadémiát üzemelteti, hanem több mint kétszáz állami sportlétesítményt is. Majd meg fogjuk nézni ezeknél is, mennyi a kiadás és mennyi a bevétel. Szakadni fogtok.

Mert ez már messze nem kizárólag a KKNKKA ügye.

Ez a magyar sport közfinanszírozásának rendszere. A pazarlás rendszere.

Éppen ezért érzésünk szerint a mostani intézkedések egyszerre biztatóak és óvatosak. Mintha a rendszer egészének átvilágítása helyett egyelőre csak az egyik leglátványosabb ügy felszínét kapargatnák. Nagy nehezen, oldalazva, finnyásan méregetve.

Pedig a valódi kérdések továbbra is nyitottak.

Hogyan lett az eredetileg kommunikált 51,5 milliárd forintos beruházásból közel 70 milliárd? Mi ennek a magyarázata? Mi a helyzet a túlárazásokkal?

Vannak esetleg a sportban is olyan, úgynevezett „titkos” kormányhatározatok, amilyenekről Ruff Bálint más területek kapcsán beszélt? Vagy ezt hogyan kell elképzelni?

Pontosan mire mentek el a további milliárdok? Kiknél landoltak ezek a közpénzek?

Milyen döntési mechanizmus alapján működött ez a rendszer? Hogy lehetett és lehet Schmidt Gábor szinte minden fontos ponton jelen ebben a sztoriban?

(Azt hittük, ilyenre csak a fradisták képesek. Mi mindenhol ott vagyunk, ugye…)

És ami talán a legfontosabb: elképzelhető, hogy ugyanez a modell működött más sportágakban és más állami sportlétesítményeknél is? Hogy valójában nem kivételről, hanem a magyar sportfinanszírozás általános működéséről beszélünk? El van ám az képzelve.

A dokumentumok alapján ezekre a kérdésekre válasz adható. A szükséges iratok az államigazgatásban biztosan rendelkezésre állnak. A nyilvánosság felé mégis a bérleti díjjal lettek „nyakon csípve” Schmidték, ami kicsit fura.

Mi továbbra sem egyetlen ügyet szeretnénk politikai vitává tenni. Nem heteken, hónapokon át zsörtölődni vagy radikáliskodni.

Azt szeretnénk, hogy végre rendszerszinten vizsgálják meg a magyar sport közfinanszírozását. Nyíljon erről értelmes vita. Nem annyira bonyolult ez. Persze ehhez mindenekelőtt érdemes lenne lecserélni azokat, akik a korábbi – vagyis sok tekintetben ma is működő – rendszer kulcsszereplői. Átvilágításügyileg ez mérhetetlenül indokolt. Ez már tegnap is későn lett volna.

Mert a KKNKKA nem kivétel.

Sokkal inkább egy olyan ügy, amelyen keresztül az egész rendszer működése megérthető. Ahogy ilyen a Fradiváros ügye is. Ott is lesz még néhány meglepetés, de arról külön írunk.

Továbbra is óvatos optimizmussal figyeljük tehát a fejleményeket. A rendszer lényegéhez, a személyi felelősségekhez és a struktúrához egyelőre kicsit sem nyúltak hozzá. Az érintetteknek ez baromi kényelmes. Az új kormánynak viszont egyre nagyobb politikai kockázat, mintha nem akarnák érteni a nyilvánvaló helyzetet. A sportban meghirdetett tisztítótűz egyelőre inkább takaréklángon ég.

Közben pedig mennek tovább a pofátlanul túlárazott sportrendezvények. Kicsiben, nagyban.

Az NSÜ érintetlenül ma is ugyanaz az állami szervezet, amely több mint kétszáz sportlétesítményt üzemeltet, köztük a sukorói akadémiát is. Az NSÜ élén ma is Bíró Péter áll. Őt anno kimondottan azért hozták haza külföldről, hogy ne a hazai sport korrupt közegéből kerüljön ki ennek a sportcsúcsintézménynek a vezetője. Megette a rendszer őt is. A menet közben létrehozott Nemzeti Sportintézet Módszertani és Innovációs Központot pedig továbbra is Baji Balázs, Digitális Polgári Kör tag vezeti. Schmidt Ádám pajtija. A magyar sportfinanszírozás meghatározó intézményrendszerének személyi struktúrája lényegében változatlan maradt. Majd linkelem ki volt még sportos DPK tag.

Ehhez kapcsolódik az IRUB - Sport Events - kérdése is.

Az IRUB Kft. nem kívülállóként jelenik meg ebben a történetben. Nyilvánosan elérhető szerződések alapján már rég a sukorói akadémia beszállítói körének része, miközben az elmúlt években látványosan növekedett, és több állami sportlétesítményhez kapcsolódó feladatban is megjelent, nőnek szépen. A Balásy-féle Lounge Csoporttal évek óta meghatározó szereplője a sportrendezvények piacának is, és hát erősen kötik Schmidt Gábor környezetéhez a céget. Most pedig úgy tűnik, a Lounge után keletkező űrt is ők készülnek betölteni.

És még hosszan lehetne folytatni a fonódásokat.

Éppen ezért a valódi kérdés ma már nem az, hogy a KKNKKA fizet-e bérleti díjat augusztus 1-jétől.

Hanem az, hogy ki és milyen függetlenséggel vizsgálja át azt a rendszert, amelynek kialakításában, működtetésében vagy kiszolgálásában ugyanazok az intézmények és sok esetben ugyanazok a szereplők évek óta részt vesznek – miközben közben tovább viszik az üzletet is.

A mostani bejelentés fontos első lépés is lehetne.

De a lényegi kérdések közelében még nem járunk.

A magyar sport közpénzügyi működését nem egyetlen bérleti szerződés módosítása fogja rendbe tenni, hanem az, ha a teljes finanszírozási és döntéshozatali rendszert függetlenül az érintettektől, dokumentumok alapján, a nyilvánosság előtt feltárják.

Mi ezen dolgozunk tovább."
1 hónapja
YoungZeeZee 10 019
Zsolti bácsi megnevezve.
resistance is futile
warr_b

warr_b
csebi
régen jártál nálam
resistance is futile
menjek? 😀
csebi
resistance is futile
ki a nev? nem talalok cikket
1 hónapja
resistance is futile
 www.youtube.com/watch?v=_J10WRzLdO4

1 hónapja
Zsolti bácsi megnevezve.
resistance is futile
warr_b

warr_b
csebi
régen jártál nálam
resistance is futile
menjek? 😀
csebi
1 hónapja
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 720
A KDNP-nél sem tanulnak.
resistance is futile

“Kafka nem kitalálta az abszurdot, hanem először írta le, hogy működik a modern világ”
1 hónapja
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 438 — Слава Україні! Героям слава! Schild ende vriend
warr_b
Ez egy kibaszott kicsi ország.
resistance is futile
Ahogy a kínai is kérdezi: és hányan laknak nálatok az országban? 10 millió. Óóóó, hát akkor ott mindenki ismer mindenkit.

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"Mindég az állat első bennetek,
És csak midőn ezt el birád csitítni,
Eszmél az ember, hogy nagy-gőgösen
Megvesse azt, mi első lényege."

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
1 hónapja
Zsolti bácsi megnevezve.
resistance is futile
warr_b

warr_b
csebi
régen jártál nálam
resistance is futile
menjek? 😀

1 hónapja
Zsolti bácsi megnevezve.
resistance is futile
warr_b

warr_b
csebi
régen jártál nálam
1 hónapja
Zsolti bácsi megnevezve.
resistance is futile
warr_b

warr_b

1 hónapja
A KDNP-nél sem tanulnak.
resistance is futile
Lehet ilyenkor egy linket is kérni, mire fel a komment? 🙂
Guglizom, de nem lelek semmit, egyszerűbb lenne reagálni ha van link, mi a sztori 🙏
bogjosi
KDNP facebook
1 hónapja
warr_b
Ez egy kibaszott kicsi ország.
1 hónapja
warr_b Washington Commanders 31 418 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
1 hónapja
amikor a tisza alkotmánybíróját Orbán Balázs kérdezi a mandineren 😀
 mandiner.hu/kulfold/2021/01/egy-demokratikus-alkotmany-sosem-erteksemleges-beszelgetes-sonnevend-pallal
atapapa
Mondjuk ez a jelölés nagyon rendben van.
MC12
szakmailag mindenképp.
resistance is futile
Azért nem egy Hende Csaba, szóval óvatosan a jelzőkkel. 😊
somoskovig
Hendével nem volt semmi baj. Sötét fasiszta, kellőképpen buta és szolgalelkű. Tökéletesen illeszkedett a rendszerbe, Isten is fideszes miniszternek vagy alkotmánybírónak teremtette.
nagylaza, főpohárnok
Fasiszta ugyanmàr. Ne dobálózzunk ilyen jelzőkkel ennyire könnyű kézzel. A fasiszta egy csomó mindenben hisz, elvei vannak, olyanok-amilyenek, dehát mégiscsak elvek. Aki 3 percet beszélt Hendével valaha, az pontosan tudja, hogy azzal a mély butasággal és szolgalelkűséggel, ami neki van, nemhogy a fasizmusban, semmiben nem lehet hinni, már azon kívül, hogy lesz meg a havi néhány millió, Mussolini messziről köpné le 😊 Szalonrasszista persze, dehát ez elmondható az 50 fölötti magyarok jelentős többségéről, a kérdés csak az hogy sör-rövid előtt már az, vagy csak utána. A többiben egyetértünk.
MC12
Én életemben egyszer találkoztam vele, rendesen meglepődtem, hogy ez a muki a honvédelmi miniszter (akkor még az volt). Konkrétan egy 50+-os elvált taxis vibeja volt.
resistance is futile
viszont a whiskeyt legalabb jol birta. olyankor azert szepen megeredt a nyelve amugy ...