Politika
69 feliratkozó
több mint 3 éve
És mit szóltok a gyógyszergyártók különadójához? Év vége előtt 7 nappal kijött az adott évre vonatkozó törvény - gyakorlatilag visszamenő hatállyal.Szerencsére nem rajtunk verik majd el. Ja nem ide...
Például a Richtertől a nyeresége 10-12 százalékát, 25-30 milliárdot einstandol így az állam.
#kiszámíthatóadókörnyezet
Szokol

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 3 éve
És mit szóltok a gyógyszergyártók különadójához? Év vége előtt 7 nappal kijött az adott évre vonatkozó törvény - gyakorlatilag visszamenő hatállyal.Például a Richtertől a nyeresége 10-12 százalékát, 25-30 milliárdot einstandol így az állam.
#kiszámíthatóadókörnyezet
több mint 3 éve
szted nem lehet megoldani 1esével specifikus törvényekkel ha akarják?Az állam (törvényes, többpárti felhatalmazással) csinálta, nem a Fidesz.fidesz csinált valami hasonlót 2010-ben, nem?Ki venné vissza kinek a vagyonát?index.hu/gazdasag/2022/12/27/orban-viktor-kover-laszlo-novak-katalin-parlamenti-kepviselok-kepviseloi-fizetesek/Csak pártól kellene visszavenni a vagyonát, masként mennének a dolgok
Rohadnanak meg...
Beki
🤘gaben🤘
Milyen jogalapon, milyen ítélettel?
Vagy abszurd faszság amit írsz vagy egy óvodás bináris világfelfogását képezi le, remélem a válaszodból kiderül melyik feltételezés a valid.
Őszentsége Sobri Jóska
ado.hu/ado/visszamenoleges-a-vegkielegitesek-kulonadoja/
Negritis, a vajda
De nem értem.
Mire teszel mekkora adót visszamenőlegesen, ami mit eredményez, vagy miként vagyonvisszavétel? És hogy lehet csak pártól, nem mindenkitől, akire vonatkozik?
De nem te írtad az eredetit, így elég ha azt elárulod, hogy hova vissza vesz az állam szelektíven úgy, hogyha (leegyszerűsíthetjük) az állam a Fidesz, akitől vissza kellene venni az is a Fidesz. Vagy ha az állam mondjuk nem a Fidesz, akkor melyik vagyonelem elkobzás, melyik visszavétel, melyik maradhat és miként?
Őszentsége Sobri Jóska
kis kreativitás és megvan
hogy támogatnám-e? én azt ami legit azt nem, ami véleményes azt talán
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
Az állam (törvényes, többpárti felhatalmazással) csinálta, nem a Fidesz.fidesz csinált valami hasonlót 2010-ben, nem?Ki venné vissza kinek a vagyonát?index.hu/gazdasag/2022/12/27/orban-viktor-kover-laszlo-novak-katalin-parlamenti-kepviselok-kepviseloi-fizetesek/Csak pártól kellene visszavenni a vagyonát, masként mennének a dolgok
Rohadnanak meg...
Beki
🤘gaben🤘
Vagy abszurd faszság amit írsz vagy egy óvodás bináris világfelfogását képezi le, remélem a válaszodból kiderül melyik feltételezés a valid.
Őszentsége Sobri Jóska
Negritis, a vajda
De nem értem.
Mire teszel mekkora adót visszamenőlegesen, ami mit eredményez, vagy miként vagyonvisszavétel? És hogy lehet csak pártól, nem mindenkitől, akire vonatkozik?
De nem te írtad az eredetit, így elég ha azt elárulod, hogy hova vissza vesz az állam szelektíven úgy, hogyha (leegyszerűsíthetjük) az állam a Fidesz, akitől vissza kellene venni az is a Fidesz. Vagy ha az állam mondjuk nem a Fidesz, akkor melyik vagyonelem elkobzás, melyik visszavétel, melyik maradhat és miként?
több mint 3 éve
fidesz csinált valami hasonlót 2010-ben, nem?Ki venné vissza kinek a vagyonát?index.hu/gazdasag/2022/12/27/orban-viktor-kover-laszlo-novak-katalin-parlamenti-kepviselok-kepviseloi-fizetesek/Csak pártól kellene visszavenni a vagyonát, masként mennének a dolgok
Rohadnanak meg...
Beki
🤘gaben🤘
Őszentsége Sobri Jóska
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
Ki venné vissza kinek a vagyonát?index.hu/gazdasag/2022/12/27/orban-viktor-kover-laszlo-novak-katalin-parlamenti-kepviselok-kepviseloi-fizetesek/Csak pártól kellene visszavenni a vagyonát, masként mennének a dolgok
Rohadnanak meg...
Beki
🤘gaben🤘
több mint 3 éve
index.hu/gazdasag/2022/12/27/orban-viktor-kover-laszlo-novak-katalin-parlamenti-kepviselok-kepviseloi-fizetesek/Csak pártól kellene visszavenni a vagyonát, masként mennének a dolgok
Rohadnanak meg...
Beki
" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "
több mint 3 éve
index.hu/gazdasag/2022/12/27/orban-viktor-kover-laszlo-novak-katalin-parlamenti-kepviselok-kepviseloi-fizetesek/Ami jár az jár. Nem tehetnek róla, ez a törvény. Ohhhh...
Rohadnanak meg...
Beki
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 3 éve
Törölt felhasználó
index.hu/gazdasag/2022/12/27/orban-viktor-kover-laszlo-novak-katalin-parlamenti-kepviselok-kepviseloi-fizetesek/Rohadnanak meg...
több mint 3 éve
Itt a Bowldog szó w-vel amit nem tudott értelmezni a Karácsony előtt s mivel csak fél szemmel lopva pillantott rá, azért gondolta azt azonnal, hogy itt miről is lehet szó. Idegen szavak-idegenek-Karácsony-libsik-komcsik vonalon azonnal eljutott a megoldásig most is,
mint idáig számtalanszor.
Szerkesztette: ozibozi
több mint 3 éve
De ő tényleg elkötelezett. Te meg csak a 100 EURos posztokert írogatsz ide 😊Fateromnál vagyok, itt van látogatóban a barátja (mindketten 80-as öregurak). A laptopom az asztalon kinyitva. Fater barátja - vérfideszes - rápillant a laptopa, meglátja a full screenben megnyitott bowlhu-t, és megkérdezi, hogy ez meg mi, az ő fészbúkja nem így néz ki. Mondom neki ez nem is fészbúk, ez egy amerikai foci fórum. "És ezek valami ballibek?" Értetlenül néztem rá, erre rámutat Baggio karácsonyi jókivánságára (felül középen).Üzenem neki, hogy túlnyomó többségében igen, de néhányan kitartunk! Elvtársi üdvözlettel:MC
Kellett egy perc, hogy összerakjam a dolgot, nem ment elsőre. 😊 De aztán beugrott. Kérem szépen ez ám a politikai elkötelezettség. Karácsony - upsz én is leírtam - szent napján, a haverom fiának a laptopját nézve is ébernek kell maradni, nehogy betörjön az elembétékú. 😀 😀 Kíváncsi vagyok, hogy az öreg mit írhatott az ünnepi üdvözlőlapokra, hogy ne érezze magát árulónak. Boldog micsodát? Gyűjtöm a bátorságot, hogy megkérdezzem tőle. 😀 😀
peterk2005 udvari bolond
MC12
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
Fateromnál vagyok, itt van látogatóban a barátja (mindketten 80-as öregurak). A laptopom az asztalon kinyitva. Fater barátja - vérfideszes - rápillant a laptopa, meglátja a full screenben megnyitott bowlhu-t, és megkérdezi, hogy ez meg mi, az ő fészbúkja nem így néz ki. Mondom neki ez nem is fészbúk, ez egy amerikai foci fórum. "És ezek valami ballibek?" Értetlenül néztem rá, erre rámutat Baggio karácsonyi jókivánságára (felül középen).Üzenem neki, hogy túlnyomó többségében igen, de néhányan kitartunk! Elvtársi üdvözlettel:MC
Kellett egy perc, hogy összerakjam a dolgot, nem ment elsőre. 😊 De aztán beugrott. Kérem szépen ez ám a politikai elkötelezettség. Karácsony - upsz én is leírtam - szent napján, a haverom fiának a laptopját nézve is ébernek kell maradni, nehogy betörjön az elembétékú. 😀 😀 Kíváncsi vagyok, hogy az öreg mit írhatott az ünnepi üdvözlőlapokra, hogy ne érezze magát árulónak. Boldog micsodát? Gyűjtöm a bátorságot, hogy megkérdezzem tőle. 😀 😀
peterk2005 udvari bolond
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 3 éve
fater haverjának üzenem - de direktbe is elolvashatja végül is -, hogy egy ostoba, sötét agyú faszkalap.Csak idő kérdése, hogy itt is megtörténjenek a hasonló esetek
Boldog Karácsonyt.
Amadeus von Dollárbaloldal
m.hvg.hu/vilag/20221225_Betegesen_gyulolte_a_kulfoldieket_a_francia_nyugdijas_Parizs_gyilkossag

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 3 éve
Nem kell oket annyira bantani hisz egyfele narrativat kapnak, azt elhiszik.Fateromnál vagyok, itt van látogatóban a barátja (mindketten 80-as öregurak). A laptopom az asztalon kinyitva. Fater barátja - vérfideszes - rápillant a laptopa, meglátja a full screenben megnyitott bowlhu-t, és megkérdezi, hogy ez meg mi, az ő fészbúkja nem így néz ki. Mondom neki ez nem is fészbúk, ez egy amerikai foci fórum. "És ezek valami ballibek?" Értetlenül néztem rá, erre rámutat Baggio karácsonyi jókivánságára (felül középen).fater haverjának üzenem - de direktbe is elolvashatja végül is -, hogy egy ostoba, sötét agyú faszkalap.
peterk2005 udvari bolond
Boldog Karácsonyt.
Amadeus von Dollárbaloldal
Ezert is fontos a hagyomanyos media, interneten is el lehet erni az embereket, de nem mindenkit es nem a szavazas szempontjabol fontos reteget.
De amugy azoknal meg ezen felul akkor is az a lenyeg h lesz-e penz az onkormanyzattol vagy nem.
Valoban jon a varmegye meg a foispan elnevezes, mert tenyleg visszajutottunk oda.
több mint 3 éve
Fateromnál vagyok, itt van látogatóban a barátja (mindketten 80-as öregurak). A laptopom az asztalon kinyitva. Fater barátja - vérfideszes - rápillant a laptopa, meglátja a full screenben megnyitott bowlhu-t, és megkérdezi, hogy ez meg mi, az ő fészbúkja nem így néz ki. Mondom neki ez nem is fészbúk, ez egy amerikai foci fórum. "És ezek valami ballibek?" Értetlenül néztem rá, erre rámutat Baggio karácsonyi jókivánságára (felül középen).fater haverjának üzenem - de direktbe is elolvashatja végül is -, hogy egy ostoba, sötét agyú faszkalap.
peterk2005 udvari bolond
Boldog Karácsonyt.
több mint 3 éve
Fateromnál vagyok, itt van látogatóban a barátja (mindketten 80-as öregurak). A laptopom az asztalon kinyitva. Fater barátja - vérfideszes - rápillant a laptopa, meglátja a full screenben megnyitott bowlhu-t, és megkérdezi, hogy ez meg mi, az ő fészbúkja nem így néz ki. Mondom neki ez nem is fészbúk, ez egy amerikai foci fórum. "És ezek valami ballibek?" Értetlenül néztem rá, erre rámutat Baggio karácsonyi jókivánságára (felül középen).Kellett egy perc, hogy összerakjam a dolgot, nem ment elsőre. 😊 De aztán beugrott. Kérem szépen ez ám a politikai elkötelezettség. Karácsony - upsz én is leírtam - szent napján, a haverom fiának a laptopját nézve is ébernek kell maradni, nehogy betörjön az elembétékú. 😀 😀 Kíváncsi vagyok, hogy az öreg mit írhatott az ünnepi üdvözlőlapokra, hogy ne érezze magát árulónak. Boldog micsodát? Gyűjtöm a bátorságot, hogy megkérdezzem tőle. 😀 😀
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
ha a Ryan elmegy, azzal csak jól ját a Celebi...szerintem az profitot nem is hoz...a BA, IB, na az már gáz leszSe iberia, se british airways. Kivancsi leszek, hogy alakul. A ryanair is amperkodik idonkent.amit csinált a céged ezekkel az indiai, meg török, ukrán munkavállalókkal, az érthetetlen...de legalább végre hazaküldték őket.Csak az indiaiak mentek haza, a törökök közül csak pár, ukránok még jöttek is pluszban. Ami a durva, hogy a három handling cég közül még mindig ezt tartják a legkorrektebbnek... szép világ
mindettől függetlenül érdekes év lesz a 2023 a reptér életében...
a Bud-nál egyébként novemberben kaptunk 10%-ot, a jövő évi fizetésemelés egy részletét előrehozva, illetve mi kaptunk 80 ezer br.-t "pulykapénznek".
nagyon kíváncsi vagyok, hogy vajon a 2024-et megéli e a céged a budapesti repülőtéren.
Klaci79
r.baggio
Ventura
az indiaiaknál tudom, hogy nagyon gáz volt...lakásbérlés, taxi oda-vissza és fizetés...kizárt, hogy ennyiből ne találtak volna a check-inbe magyar munkavállalót...azt mondjuk hallom naponta, hogy nagyon gáz emberek vannak. Nincs valami rendben, akkor rögtön mindenki megy betegállományba. A MZS-nél biztos, hogy korrektebb a cég, az AS már más kategória, mert állami pénzen könnyen lesznek "jófejek"amit csinált a céged ezekkel az indiai, meg török, ukrán munkavállalókkal, az érthetetlen...de legalább végre hazaküldték őket.Csak az indiaiak mentek haza, a törökök közül csak pár, ukránok még jöttek is pluszban. Ami a durva, hogy a három handling cég közül még mindig ezt tartják a legkorrektebbnek... szép világ
a Bud-nál egyébként novemberben kaptunk 10%-ot, a jövő évi fizetésemelés egy részletét előrehozva, illetve mi kaptunk 80 ezer br.-t "pulykapénznek".
nagyon kíváncsi vagyok, hogy vajon a 2024-et megéli e a céged a budapesti repülőtéren.
Klaci79
r.baggio
több mint 3 éve
Celebi?amit csinált a céged ezekkel az indiai, meg török, ukrán munkavállalókkal, az érthetetlen...de legalább végre hazaküldték őket.Csak az indiaiak mentek haza, a törökök közül csak pár, ukránok még jöttek is pluszban. Ami a durva, hogy a három handling cég közül még mindig ezt tartják a legkorrektebbnek... szép világ
Klaci79
r.baggio
Nálunk olyan hogy év végi bónusz vagy jutalom ismeretlen fogalom. Idén kaptunk egy doboz szaloncukrot. Tavaly legalább bort is adtak hozzá.
több mint 3 éve
Se iberia, se british airways. Kivancsi leszek, hogy alakul. A ryanair is amperkodik idonkent.amit csinált a céged ezekkel az indiai, meg török, ukrán munkavállalókkal, az érthetetlen...de legalább végre hazaküldték őket.Csak az indiaiak mentek haza, a törökök közül csak pár, ukránok még jöttek is pluszban. Ami a durva, hogy a három handling cég közül még mindig ezt tartják a legkorrektebbnek... szép világ
Klaci79
r.baggio
“Uhm, we’re, to win games you have to win the game, umm, not lose the game… honestly. And that, that is how you lose the game.”
- HC Mike McDaniel, L vs. Patriots, week 2 -
-------------------------------------------------------------------
több mint 3 éve
amit csinált a céged ezekkel az indiai, meg török, ukrán munkavállalókkal, az érthetetlen...de legalább végre hazaküldték őket.Csak az indiaiak mentek haza, a törökök közül csak pár, ukránok még jöttek is pluszban. Ami a durva, hogy a három handling cég közül még mindig ezt tartják a legkorrektebbnek... szép világ
Klaci79

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 3 éve
Dehat megmondta a kormany h kemeny evek jonnek es akinek lesz munkaja az oruljon.na de milyen pléd 😀Egyre több ismerősöm panaszkodik hogy nem lesz fizetésemelés, és a bonuszokat sem kapnak. Mellette mennek ezerrel a leépítések. Ennyire szar a helyzet?Ennyire szar a helyzet, sőt, nekünk annyit módosítottak a munkavállalói szerződésünkön, hogy a cég még több túlórát rendelhet el és még több "önkéntes" túlórát lehet bevállalni.
Ez azért lep meg, mert a saját buborékomban min 15% fizu emelés, és elég zsíros bonusz várható. (Hoztuk a 22-es Budgetet). Agrár szektor / multi.
Nomac
Karácsonyi bónusz zéró. Ja bocs nem, kaptunk EGY PLÉDET ÉS EGY BÖGRÉT
r.baggio
az asszony miatt, ugye találkoztam vele....vicc
amit csinált a céged ezekkel az indiai, meg török, ukrán munkavállalókkal, az érthetetlen...de legalább végre hazaküldték őket.
Klaci79
Mert Magyarorszag igy is jobban teljesit, de Brusszel nem adja a penzt ami jar, ami amugy a mienk es emiatt kell nehez donteseket meghozni.
Mikozben a korrupt brusszeli burokratak miatt a Nyugat jol el belolunk, de kozben hanyatlik es Nemetorszag mar nem is letezik.
több mint 3 éve
na de milyen pléd 😀Egyre több ismerősöm panaszkodik hogy nem lesz fizetésemelés, és a bonuszokat sem kapnak. Mellette mennek ezerrel a leépítések. Ennyire szar a helyzet?Ennyire szar a helyzet, sőt, nekünk annyit módosítottak a munkavállalói szerződésünkön, hogy a cég még több túlórát rendelhet el és még több "önkéntes" túlórát lehet bevállalni.
Ez azért lep meg, mert a saját buborékomban min 15% fizu emelés, és elég zsíros bonusz várható. (Hoztuk a 22-es Budgetet). Agrár szektor / multi.
Nomac
Karácsonyi bónusz zéró. Ja bocs nem, kaptunk EGY PLÉDET ÉS EGY BÖGRÉT
r.baggio
az asszony miatt, ugye találkoztam vele....vicc
amit csinált a céged ezekkel az indiai, meg török, ukrán munkavállalókkal, az érthetetlen...de legalább végre hazaküldték őket.
több mint 3 éve
Mi tegnap a decemberi fizuval kaptunk egy egyszeri +18%-ot. Kíváncsi leszek a fizuemelésre (mondjuk az mindig csak március környékén derül ki)...Nálunk most volt kétheti prémium, és januártól mindenkinek emelnek min. 15%-ot.
warr_b
Valamint az autóval munkába járóknak elvileg jelentősen emelik majd a pénzt, amit támogatásként adnak. De erről még nem mondtak konkrétumot. Négy év után rájöttek, hogy elszálltak az üzemanyagárak. 😀
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May