Politika

65 feliratkozó

több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 374
Én nagyon keresem az összefüggést, hogy egy közszereplő miért teregetheti ki egy vélt vagy valós magánéleti ügyét nyilvánosan egy nem-közszereplőnek de a mai nap még csak vagy fasiszta/kommunista megfejtések jöttek vagy semmilyenek.
MC12
a témában:
 index.hu/kultur/media/2014/07/16/ne_irjanak_rolam_nem_vagyok_kozszereplo/

Orbán Gáspárral Dojcsák szerint több okból is közcélú lehet foglalkozni. Egyrészt azért, mert
ÉLVONALBELI LABDARÚGÓ, AKI RÁADÁSUL A MINISZTERELNÖK FIA
Negritis
Aham. Tehát MzP belemászhat a nyilvánosság széles köre előtt a nemi identitásának taglalásába mert focista (volt - 8 éve) és az az apja aki. Másrészről a cikket végigolvasva tökéletesen levezethető, hogy ma miért nem közszereplő - az adott témában meg főleg nem.
MC12
az hogy valaki közszereplő-e témafüggő és "nem visszavonható dolog"
oké hogy visszább vonul, de ettől még nem mentesül semmi alól, vagy tisztelik ezt a kérését vagy nem

a témában releváns azért a srác mert:
 propeller.hu/itthon/3677582-orban-fianak-szakdolgozata-magyarorszagi-europai-meleghazassag-kerdeserol-szol

valamint mással is a közéletbe került Gáspár, de akkor az senkit nem zavart:
 atlatszo.hu/2021/05/04/kivaltsagos-kadergyerekek-elitklubjakent-indult-orban-gaspar-agyontamogatott-szakkollegiuma/
 24.hu/kulfold/2021/01/27/orban-gaspar-honvedelmi-miniszterium-osztondij-brit-katonai-elitiskola/

szerintem is geciség Viktort úgy támadni hogy ehhez egy nem coming outolt Gáspárt használnak
DE az a védekezés hogy ő nem közszereplő vagy hogy neki semmi köze az egészhez nem áll meg
Negritis
De igen megáll. Mert amit írsz, az egyszerűen nem igaz. Ugyanis az hogy valaha valaki közszereplő volt nem jelenti azt, hogy ma is az. Vagy akkor a népsportban “98-ban névvel - fényképpel egy meccsről nyilatkozó szurkoló Józsi bácsi ma szabadon buzizható? Hát szerepelt médiában, véleményt is formált több százezer olvasó előtt - tehát lehet baszogatni ma a nemi identitását. Érdekes vélemény.

Vagy akkor minden szakdolgozatot író is közszereplő szerinted? Akkor több millió van itthon 😊 azért na.

De a játék kedvéért fogadjuk el, hogy téma függő a dolog. Tudnád idézni hogy OG mikor és hol nyilvánított nagy nyilvánosság előtt szóbeli - írásbeli véleményt amiben támadta/védte a melegeket? Akkor ugyanis akár védhető is lehetne mzp mondása. De ilyen nem történt. Nincs téma amiben OG megnyilvánult volna, nincs interjú, nincs cikk, nincs riport, nincs felszólalás, nincs semmi. (Nagylaza talált egy Fb-profilkép keretet de azért egy szint alá ne menjünk)

Amiket idéztél azokban a kérdésekben már lehet vitatkozni, hogy azokban a témákban az vagy sem. Én hajlok arra, hogy nem, de ott látok elfogadható érvelést az ellenkezőjére. Itt viszont nem, ez szimpla, egyszerű, zsigeri gonoszság MzP részéről. Pont amilyennek a fideszt állítja be.
MC12
sztem igenis közszereplő, az volt és mivel nem vonult ki teljesen a közéletből az is maradt
kérhette hogy hagyják békén, csak ez ugye nem teljesen így működik
(lásd meghan - királyi család - brit újságírók esete)

ettől függetlenül én is geciségnek tartom amit mzp csinált
Negritis
A magyar közszereplőkről szóló jogi szabályozás “szépsége” hogy mindkettőnk állítása nagyon jól védhető 😊 Ugye ebben az országban a bíróság szerin nem közszereplő Kulcsár Edina több százezer insta követővel, milliós eléréssel, tv szerepléssel stb. (Tibi atya - Kulcsár Edina per, az indoklás miatt nagyon megéri elolvasni) Amikor az Fb oldalán saját maga jellemzi magàt közszereplőkènt 😊 valamint nem közszereplő ugye Tiborcz sem a bíróság szerint - ebben a kontextusban Gáspárt meg annak tekinteni semmiképpen nem elegáns 😊

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 484 — Lucas Scott
amúgy én is undival és MCvel értek egyet. ez teljesen aljas húzás volt MZP-től így el is dőlt, hogy sztem rá nem szavazok előválasztáson (szép lassan mki kiírja magát ...). sztem Gáspár nem közszereplő (egy rohadt ösztöndíj nem teszi azzá, és az a tény sem, hogy az apja az meg az sem, hogy focizott akkor ennyi erővel én is mert vízilabdáztam?). nyilván az ellenzék is fel akarja venni a kesztyűt, mert látható, hogy a szalonbuzizás több szavazatot hozhat mint az, hogy a richter részvényekkel jönnek, mert a megnyerendő szavazók nagy része vszeg azt sem tudja mi a részvény ellentétben nagyon is tisztában van azzal, hogy mennyire utálja a melegeket.
csebi
Németh Sándor közszereplő szerinted? Azért kérdezem, mert Orbán fia nagyjából ugyanazt csinálja, mint Németh. Egy keresztény mozgalom alapítójaként lép fel nyilvánosan rendszeresen és mondja a dolgait.
Azt is kérdezhetném, hogy mondjuk a "Fekete nővér" szerinted közszereplő (volt)? Vagy Gulyás Marci az? És az volt, amikor azt csinálta, hogy civilként itt meg ott fellépett, nyilvánosan véleményt mondott, stb? Mert Orbán fia ezt is csinálja.

Ugyanezt gondolom egyébként pl. Medgyessy lányáról is. Aki szintén nem politizál, viszont önszántából szintén vállalta már a nyilvánosságot bizonyos ügyekben. Szóval szerintem érdemes meghúzni azt a vonalat, hogy vannak azok a celeb gyerekek, akik soha nem keresték a nyilvánosságot, nem is akarnak a nyilvánosság előtt szerepelni, és azok között a celeb gyerekek között, akik viszont igen.

peterk2005
egyrészt nem róluk van szó, de nézzük egyesével. Ab amúgy ezt mondta legutóbb:
"A közszereplői minőség megállapítása mindig egyedi mérlegelés kérdése. Jellemzően nem az a meghatározó szempont, hogy az érintettnek mi a státusza, hanem az, hogy a közügyeket érintő nyilvános vitában önkéntes elhatározása folytán vált-e a közélet alakítójává."

Németh Sándor: igen az. nehéz attól elvonatkoztatni, hogy hetente országos tv adásban beszél közéleti témákról is. fenti AB ügyben is az volt a kiinduló pont, hogy mivel Hajdu önkéntesen megnyilvánul közéleti témában a médiában rendszeresen ezért tűrnie kell Puzsér kritikáját még ha puzséri formában is íródtak. senki sem kötelezi Sanyi bácsit, hogy országos tv-ben közvetítsék hetente azt, ahogy közéleti témákban is megnyilvánul. ha jól tudom Gáspár ilyet már nem tesz, nem szólal fel rendszeresen országos médiában közéleti témákban (nem is tehetné katonatisztként) így a párhuzam sztem nem áll.
Felház: már 2 éve befejezte ezt, nem vezetője, nem nyilvánul meg sőt ha jól olvastam, már nincsenek is összejövetelek, fellépések. szóval sztem ez azért már kezd idejét múlt lenni. egy tusványosos fellépéstől nem lesz vki közszereplő sztem. esetlegesen, ha abbéli beszéde miatt kapott volna mocskolódó megszólalásokat mondjuk Puzsértól, azt tűrnie kellett volna. de továbbra sem gondolom, hogy emiatt még évekkel később is közszereplőnek minősülne főleg egy ennyire más témában.

Fekete nővér: ő azért rendszeresen megnyilvánult közéleti témákban, tüntetéseket szervezett, valamint különféle szervezeteket alapított. nyilván az volt, mikor ezeket tette.

Gulyás Marci: rendszeres média szereplő ld fent.

Medgyessy lánya: megint csak: miben és milyen formában vállalta a nyilvánosságot?

ráadásul vki nem attól lesz közszereplő, mert politizál. más ismérvek alapján is ld közéleti megnyilvánulások. csak ugye eddig Gáspár kapcsán, amilyen érveket olvastam (ösztöndíj, focista, OV fia stb.) egyik sem állta meg a helyét. ez a keresztény mozgalom akár az lehetett volna, ha létezne még, és rendszeresen fellépne.

plusz: most ha én alapítok egy szerzetes rendet, attól még sztem nem leszek közszereplő (sztem még akkor sem, ha személyesen itt-ott embereket buzdítok arra, hogy csatlakozzanak). ha elmegyek az összes tv-hez, és hetente tartok egy fél órás snittet, hogy ezt és ezt gondolom az aktuális kérdésekről akkor igen, az leszek. meg ahogy az összes pap sem lesz közszereplő még, mert a misén mond közéleti dolgokat, a nyilvánosság nagysága is eléggé számít. nyilván az egyházi vezetők, főpapok azok, de nem róluk beszéltem itt.

végezetül idézek az AB döntéséből:
"A közszereplésből fakadó közszereplői minőség lényegi ismérve ezért abban ragadható meg, hogy a konkrét helyzettől függően kiterjed minden olyan személyre, aki egy nyilvános közéleti vitában véleményformáló szerepben jelenik-e meg. Az Alkotmánybíróság e szempontokra tekintettel hangsúlyozta, hogy a közügyek
megvitatása körében elhangzó véleménynyilvánítás és a rá vonatkozó védelem fókuszában elsődlegesen nem a szólással érintett személyek státusza áll, hanem az, hogy a megszólaló valamely társadalmi, politikai kérdésben fejtette ki nézeteit. ...

A fentiekben kifejtettek alapján az Alkotmánybíróság hangsúlyozza, hogy a közszereplői minőség mindig egyedi mérlegelés kérdése. Ennek fő szempontjai a konkrét közéleti vita jellegéhez igazodnak. A közéleti vitában érintettek személyi minőségének vizsgálata során az elsődleges szempont ezért az, hogy a megszólaló valamely közéleti (társadalmi, politikai) kérdésben fejtette-e ki nézeteit. A közszereplői minőség mérlegelése során ugyanis nem hagyható figyelmen kívül, hogy a véleménynyilvánítás szabadságának elsődleges funkciója a társadalmi, közösségi viták nyilvános lefolytatásának lehetősége. ...

Elengedhetetlen annak vizsgálata is, hogy az érintett önkéntes elhatározása folytán váljon a közélet alakítójává. A véleménynyilvánítás szabadságának érvényesülése ugyanis kizárólag azokban az esetekben igazolható, amelyekben a részvevők a saját döntésük alapján váltak a közügyek másoknál aktívabb alakítóivá, vállalva ezzel az érintett közösség nyilvánossága előtti értékeléseket és bírálatokat is. A közügyek vitatása körében ezért az őket érintő vagy minősítő, a személyüket támadó véleménynyilvánításokat nagyobb türelemmel kell tűrniük

Jelentősége van továbbá annak is, hogy az érintett személynek milyen lehetőségei vannak arra, hogy a személyét, tevékenységét, nézeteit vagy hitelességét érintő megnyilvánulásokra reagálhasson.
"

Ez alapján sem közszereplő.
ad1: véleményformáló szereppel bír Gáspár ebben a témában, sztem nem.
ad2: kifejtette ebben a nézeteit? mármint erről a törvénnyel kapcsolatban? nem.
ad3: önkéntesen elhatározás miatt válna most a közélet alakítójává? nem. ha megtenné akkor asszem függelemsértést vagy mit követne el.
ad4: katonaként van lehetősége reagálni? nincsen.

itt már van 4 olyan kötelező elem, ami Gazsinál jelenleg nincsen meg ebben a témában. tehát sztem nem közszereplő az AB ítélete alapján.

btw itt a döntés ha érdekel, őszintén szólva ezt a döntést nyugodt szívvel felvállalhatja az AB, komoly színvonalú munka:

alkotmanybirosag.hu/uploads/2018/04/sz_iv_1628_2016.pdf

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 55 929 — The Mathematician
Én nagyon keresem az összefüggést, hogy egy közszereplő miért teregetheti ki egy vélt vagy valós magánéleti ügyét nyilvánosan egy nem-közszereplőnek de a mai nap még csak vagy fasiszta/kommunista megfejtések jöttek vagy semmilyenek.
MC12
a témában:

Orbán Gáspárral Dojcsák szerint több okból is közcélú lehet foglalkozni. Egyrészt azért, mert
Negritis
Aham. Tehát MzP belemászhat a nyilvánosság széles köre előtt a nemi identitásának taglalásába mert focista (volt - 8 éve) és az az apja aki. Másrészről a cikket végigolvasva tökéletesen levezethető, hogy ma miért nem közszereplő - az adott témában meg főleg nem.
MC12
oké hogy visszább vonul, de ettől még nem mentesül semmi alól, vagy tisztelik ezt a kérését vagy nem

propeller.hu/itthon/3677582-orban-fianak-szakdolgozata-magyarorszagi-europai-meleghazassag-kerdeserol-szol

atlatszo.hu/2021/05/04/kivaltsagos-kadergyerekek-elitklubjakent-indult-orban-gaspar-agyontamogatott-szakkollegiuma/
 24.hu/kulfold/2021/01/27/orban-gaspar-honvedelmi-miniszterium-osztondij-brit-katonai-elitiskola/

szerintem is geciség Viktort úgy támadni hogy ehhez egy nem coming outolt Gáspárt használnak
DE az a védekezés hogy ő nem közszereplő vagy hogy neki semmi köze az egészhez nem áll meg
Negritis
De igen megáll. Mert amit írsz, az egyszerűen nem igaz. Ugyanis az hogy valaha valaki közszereplő volt nem jelenti azt, hogy ma is az. Vagy akkor a népsportban “98-ban névvel - fényképpel egy meccsről nyilatkozó szurkoló Józsi bácsi ma szabadon buzizható? Hát szerepelt médiában, véleményt is formált több százezer olvasó előtt - tehát lehet baszogatni ma a nemi identitását. Érdekes vélemény.

Vagy akkor minden szakdolgozatot író is közszereplő szerinted? Akkor több millió van itthon 😊 azért na.

De a játék kedvéért fogadjuk el, hogy téma függő a dolog. Tudnád idézni hogy OG mikor és hol nyilvánított nagy nyilvánosság előtt szóbeli - írásbeli véleményt amiben támadta/védte a melegeket? Akkor ugyanis akár védhető is lehetne mzp mondása. De ilyen nem történt. Nincs téma amiben OG megnyilvánult volna, nincs interjú, nincs cikk, nincs riport, nincs felszólalás, nincs semmi. (Nagylaza talált egy Fb-profilkép keretet de azért egy szint alá ne menjünk)

Amiket idéztél azokban a kérdésekben már lehet vitatkozni, hogy azokban a témákban az vagy sem. Én hajlok arra, hogy nem, de ott látok elfogadható érvelést az ellenkezőjére. Itt viszont nem, ez szimpla, egyszerű, zsigeri gonoszság MzP részéről. Pont amilyennek a fideszt állítja be.
MC12
sztem igenis közszereplő, az volt és mivel nem vonult ki teljesen a közéletből az is maradt
kérhette hogy hagyják békén, csak ez ugye nem teljesen így működik
(lásd meghan - királyi család - brit újságírók esete)

ettől függetlenül én is geciségnek tartom amit mzp csinált

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
amúgy én is undival és MCvel értek egyet. ez teljesen aljas húzás volt MZP-től így el is dőlt, hogy sztem rá nem szavazok előválasztáson (szép lassan mki kiírja magát ...). sztem Gáspár nem közszereplő (egy rohadt ösztöndíj nem teszi azzá, és az a tény sem, hogy az apja az meg az sem, hogy focizott akkor ennyi erővel én is mert vízilabdáztam?). nyilván az ellenzék is fel akarja venni a kesztyűt, mert látható, hogy a szalonbuzizás több szavazatot hozhat mint az, hogy a richter részvényekkel jönnek, mert a megnyerendő szavazók nagy része vszeg azt sem tudja mi a részvény ellentétben nagyon is tisztában van azzal, hogy mennyire utálja a melegeket.
csebi
Németh Sándor közszereplő szerinted? Azért kérdezem, mert Orbán fia nagyjából ugyanazt csinálja, mint Németh. Egy keresztény mozgalom alapítójaként lép fel nyilvánosan rendszeresen és mondja a dolgait.
Azt is kérdezhetném, hogy mondjuk a "Fekete nővér" szerinted közszereplő (volt)? Vagy Gulyás Marci az? És az volt, amikor azt csinálta, hogy civilként itt meg ott fellépett, nyilvánosan véleményt mondott, stb? Mert Orbán fia ezt is csinálja.

Ugyanezt gondolom egyébként pl. Medgyessy lányáról is. Aki szintén nem politizál, viszont önszántából szintén vállalta már a nyilvánosságot bizonyos ügyekben. Szóval szerintem érdemes meghúzni azt a vonalat, hogy vannak azok a celeb gyerekek, akik soha nem keresték a nyilvánosságot, nem is akarnak a nyilvánosság előtt szerepelni, és azok között a celeb gyerekek között, akik viszont igen.

(Megjegyzem, szerintem akinek az apja az éppen regnáló miniszterelnök, és ő harminc milliós állami ösztöndíjat kapva tanul valahol, akkor azzal önmagában előlép közszereplővé, ha elmúlt 18 éves. Fizesse zsebből, és maradhat civil. Vagy fogadja el az ösztöndíjat akkor, ha az apja már nem miniszterelnök.)

peterk2005
Erre írtam korábban, hogy bizonyos témákban legitim álláspont lehet, hogy mondjuk a Felhàz tekintetében kérdezhető és véleményezhető az aktivitása, mivel ott kilépett a nyilvánosság elé. Valóban elmondhatta volna MzP hogy a felhàz egy szekta, hogy szerinte kurvagáz amit ott Orbán G csinált stb. Abba nem kötnék bele. De egyszerűen nincs összefüggés ez es MzP buzizása között. Ez olyan mintha írnál egy sebészről egy cikket, hogy barna a haja.

Amúgy a példád nem analóg, Németh Sándor évtizedek óta egyházi vezető, vasárnaponként műsora van a tévében rendszeresen ad interjúkat stb. Gáspár meg szerepelt néhányszor és ennyi évek óta semmi. Alonso meg én is autóvezetők vagyunk mégsem gondolom, hogy egy szinten lennénk.

Az utolsó bekezdésen el lehetne vitatkozni, hogy miért ne lehetne valaki olyan jó tanuló, hogy kapjon egy ösztöndíjat és miért kéne neki ezzel közszereplővè válni ha másik 30nak nem kell. De ez már inkább szól az állammal szembeni bizalmatlanságról és arról hogy “uram-bátyámban” ment.

több mint 4 éve
pfefe8 Pittsburgh Steelers 1 278
Még hogy Orbán Gazsi nem közszereplő😊 Elég ránézni az életútjára, és hogy mennyibe kerültek és kerülnek a hobbijai magyaroknak. Az pedig hogy most azokkal az eszközökkel támadják a fideszt és holdudvarát amit ők kezdtek el és ipari mennyiségben folytatták a mai napig nagyon helyes. Kiengedték a szellemet a palackból, igyák meg a levét.

Steelers fan
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 509 — The only discipline that lasts, is self discipline
csebi

(Megjegyzem, szerintem akinek az apja az éppen regnáló miniszterelnök, és ő harminc milliós állami ösztöndíjat kapva tanul valahol, akkor azzal önmagában előlép közszereplővé, ha elmúlt 18 éves. Fizesse zsebből, és maradhat civil. Vagy fogadja el az ösztöndíjat akkor, ha az apja már nem miniszterelnök.)

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
De a játék kedvéért fogadjuk el, hogy téma függő a dolog. Tudnád idézni hogy OG mikor és hol nyilvánított nagy nyilvánosság előtt szóbeli - írásbeli véleményt amiben támadta/védte a melegeket? A
MC12
 merce.hu/2020/10/04/orban-a-radioban-hatarvonalat-huzott-a-magyarok-es-a-homoszexualisok-koze/
csebi
És ebben hol nyilatkozott Gáspár (OG) bármiről?
MC12
a kérdésed nem Gáspárra vonatkozott, hanem mikor és hol támadta a melegeket. én meg belinkeltem, hogy itt és ekkor. gondoltam válaszolok a kérdésedre.
csebi
De igen, olvasd vissza, kifejezetten Gáspárra vonatkozott az OG az Orbán Gáspár. Orbán Gáspár mikor és hol nyilvánított nagy nyilvánosság előtt szóbeli - írásbeli véleményt amiben támadta/védte a melegeket? - ettől lehetne ugyanis közszereplő.
MC12
jajjj. ezek a hülye rövidítések. igaz. mint ahogy lentebb írtam, sztem Gáspár nem volt közszereplő, és most sem az.
csebi
az az O1G amire te gondoltál 😀
Gyurma Pappa
vagy akár MC hívhatja Orbán G-nek is névelő nélkül és akkor helyben lennék 😉
csebi
Telefonról ott rövidít az ember ahol tud 😆

több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 509 — The only discipline that lasts, is self discipline
Szivarvanytorveny: Kormanyzo part alkotmanyszeru normaalkotasa. Nem nevezett meg semmilyen egyent, egyik ellenzeki kepviselo feleseget, gyereket, testveret, anyjat vagy apjat. Tarsadalmi normat alkotott. Ez a dolga. Lehet ezzel a tartalommal nem egyeterteni, el kell menni szavazni, tuntetni.undisputedly
Szóval a kormány csak alkotmányszerűen normát alkot, és ez a dolga, de az ellenzék egy g*ci mert nem tiszta / kultúrált eszközökkel játszik? LOL, na ne már. 😊

Egyébként már hogy a fenébe nem buziztak volna? Nem személyesen Orbán persze. De tele van és tele volt a kormány média kormányoldali megmondók és ilyen-olyan másodvonalbeli politikusok által néven nevezett és keményen támadott "buzikkal". Hát az ellenzék részéről sem a kormányfő jelölt buzizott, hanem egy vidéki polgármesterkéjük. Majd ha esetleg kormányra kerülnek, akkor az "alkotmányszerű norma alkotásukban" ők se fognak néven nevezve buzizni.
peterk2005
Elvileg muvelt ember vagy, magadtol is ertened kellene a kulonbseget.
undisputedly
Pontosan értem a különbséget. Az egyik a hatalom, ami a hatalmával aljas és cinikus módon visszaélve élezi a társadalmi konfliktusokat csak és kizárólag azért, hogy jövőre is hatalmon maradjon. A másik meg egy ízléstelen narratíva, amit az ebbe a kiélezett konfliktushelyzetbe beállók használnak minden oldalról, és ami nekem nem tetszik, de amíg az első van, nem látom, hogy hogyan lehetne megszabadulni tőle. Én nem csinálom, ennyit tudok tenni.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
De a játék kedvéért fogadjuk el, hogy téma függő a dolog. Tudnád idézni hogy OG mikor és hol nyilvánított nagy nyilvánosság előtt szóbeli - írásbeli véleményt amiben támadta/védte a melegeket? A
MC12
 merce.hu/2020/10/04/orban-a-radioban-hatarvonalat-huzott-a-magyarok-es-a-homoszexualisok-koze/
csebi
MC12
a kérdésed nem Gáspárra vonatkozott, hanem mikor és hol támadta a melegeket. én meg belinkeltem, hogy itt és ekkor. gondoltam válaszolok a kérdésedre.
csebi
De igen, olvasd vissza, kifejezetten Gáspárra vonatkozott az OG az Orbán Gáspár. Orbán Gáspár mikor és hol nyilvánított nagy nyilvánosság előtt szóbeli - írásbeli véleményt amiben támadta/védte a melegeket? - ettől lehetne ugyanis közszereplő.
MC12
jajjj. ezek a hülye rövidítések. igaz. mint ahogy lentebb írtam, sztem Gáspár nem volt közszereplő, és most sem az.
csebi
Gyurma Pappa
vagy akár MC hívhatja Orbán G-nek is névelő nélkül és akkor helyben lennék 😉

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 428 — zászló zászló szív
MC12
csebi
MC12
csebi
MC12
csebi

több mint 4 éve
MC12
csebi
MC12
csebi
MC12

több mint 4 éve
MC12
csebi
MC12
csebi

Szerkesztette: MC12

több mint 4 éve
MC12
csebi
MC12

több mint 4 éve
MC12
csebi

több mint 4 éve
 telex.hu/belfold/2021/08/11/marki-zay-peter-rendkivuli-sajtotajekoztato-kossuth-ter-csalad

Az a kemény, hogy ki kell írni: "Ez a tudósítás egy sajtótájékoztatón elhangzott állításokat ismertet. A szexuális orientáció mindenki legszemélyesebb magánügye, a Telex elítéli az LMBTQ-személyek bármilyen megkülönböztetését."

Nem is a vége a lényeg, hanem az eleje. És nem a Mi Hazánk hőbörgéséről tudósítottak, hanem MzP sajtótájékoztatójáról.
Gyurma Pappa
A mérleg másik serpenyőjéből vegyük bele ezt is:
 pestibulvar.hu/2021/06/19/hogy-is-van-ez-eloturtak-orban-gaspar-szakdolgozatat-megdobbento-amit-talaltak/
Megnéztem, még mindig ugyanaz a profilképe.
nagylaza

Az a baj tudod, hogy nincs mérleg, így nincs mit beletenni. OG nem nyilatkozott az ügyben sem most sem korábban, nem adott ki közleményt, interjút, nem tett semmit. MzP meg beleállt mint egy suttyó proli. És ha azért írta mert meleg és érdekli a téma akkor mi van? Akkor már joga van valaki másnak helyette coming outolni? És ha nem meleg de van pár barátja aki az, és emiatt érdekli a téma akkor mi van? Irreleváns, lényegtelen.

Én értem, hogy kéjes téma ez egy ellenzéki szavazónak mert végre ott bánthatja Orbánt ahol igazán rossz lehet neki, csak akkor nem kell csodálkozni ha elindul az ellen oldal is. Es akkor majd jön, hogy Mesterházy fia szethányta az ötkertet - fotóval - Gyurcsány lánya bokorban szexelt - videóval - intim képek Karácsony feleségéről stb. És akkor majd hogy reltivizálsz? “A mérleg másik serpenyőjébe tegyük bele, hogy Facebookon sok pucsítós képe volt - megnéztem most is kinn van néhány”

Szóval ezt védeni, relativizálni (by Gyurma)- gáz. Mert akkor majd meg kell védened az origot meg a 888-at is. Az meg nem a legjobb dolog ami történhet az emberrel 😊
MC12
A profilképről egyetlen szavad sincs? Csak azért kérdem, mert ez lenne a lényeg.
nagylaza
Nulla lényeg van a profilképben. Irreleváns a téma szempontjából. Magánemberként - és ő továbbra is az és nem közszereplő állítson a TASZ megdöbbentő módon (ja nem) mást - olyan profilképet állít be amilyet akar. Kinek mi köze hozzá, hogy egyébként magánemberként buta mint a döngöltföld? Vagy hozzak 10 hülye ellenezéki ismerős profilképet? Legalább ennyire releváns lesz.

Egészen elképesztő, hogy ellenzékiként, a fennálló rezsim elszánt kritikusaként, szerinted oké, ha valakinek a nemi identitását egy számára ismeretlen személy politikai fegyverként használja. Épp az ilyesmi ellen szoktál kikelni, most meg csak azért hogy üthesd a mocskosorbánt, hirtelen belefér. Szomorú.
MC12
Ez érdekes. Már hogyan lenne irreleváns a téma szempontjából, hogy Orbán Gáspár nyilvánosan támogatja a kormány (értsd: Orbán Viktor) végtelenül aljas, hazug és becstelen homofób hadjáratát?
Ha megfigyelted, MZP-t nem minősítettem se pró, se kontra. Most megteszem: szerintem (megengedhetetlen módon) túllőtt a célon, amikor a Sobri által belinkelt interjúban tényként közölte, hogy meleg a srác. A sajtótájékoztatóján aztán már (újra) feltételes módot használt. A hangsúly azon volt, hogy elutasít minden gyűlöletkampányt.
Ezt a szellemet nem MZP és nem az ellenzék engedte ki a palackból. A nemi identitást - remélem, neked is feltűnt - a Fidesz akarja politikai fegyverként használni, ráadásul nem elégszik meg a szint alatti plakátokkal, hanem ehhez még zagyva, értelmezhetetlen és gusztustalan törvényeket is alkot + népszavazást kezdeményez. Szomorú.
nagylaza
Úgy, ahogy több millió más ember is támogatja és több százezer a profilképével is mutatja ezt - mégsem lesznek ettől közszereplők. Ennél egyszerűbben nehéz elmondani. Legalábbis én nem találom azt a jogszabályi helyet, ahol az Fb profilkép alapján MzP eldöntheti, hogy ki közszereplő és ki nem.

több mint 4 éve
MC12

több mint 4 éve

több mint 4 éve
 youtu.be/xAVRIBGMwwI
burkoltan buzizik viktor is, ugye a vona & terry black faszság ekörül ment
Negritis
Igen. Vonàt. Nem a gyerekét. Apró különbség és mégis hatalmas.
MC12
ez csak arra hogy viktor nem buzizik, dehogynem
Negritis
Állította ennek bárki az ellenkezőjét?

több mint 4 éve
MC12
a témában:

Negritis
MC12

Negritis

több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 173 — beers & Packers
 youtu.be/xAVRIBGMwwI
Negritis
MC12
Negritis
"Nem szoktam én, illetve nem én szoktam más férfiak szoknyája mögé bújni."
több mint 4 éve
Szvsz a voros vonal a demokracia es minden mas kozott az, hogy a politikai eszkoztarbol teljesen hianyzik a megfelemlites vagy a fizikai eroszak. Es ebbe beletartozik mondjuk az is, hogy a neked nem tetszo allasponton levo kepviselot arcon utod, lekopod stb.

"Serules" okozasa nem okollel kell, hogy vegbemenjen. A demokracia resze, hogy lemondunk az onkenyes eroszakrol es szavazassal intezzuk a nezeteltereseket. Akkor is, ha frusztraltak vagyunk amiert nem az a vegeredmeny amit mi akarunk. Ahogyan irtam, ezt nem a fia nemi iranyultsagaval kapcsolatos kommentekre ertettem, kifejezetten megfelemlitesre es fizikai eroszakra valaszoltam. Btw., az, hogy hova teszi be a gyereke, szerintem senkire nem tartozik, ahogyan nem is kozszereplo, igy azt is elitelem, hogy a politikai harcterre cibaljak.

Engem kifejezetten az remiszt meg, hogy rendszeresen vannak itt olyan tulfutott kommentek amik sokszor expressis verbis kimondjak, hogy szeretnek holtan latni ezt vagy azt, vagy esetleg szivesen kart tennenek benne.
undisputedly
Ha jól értelmezem akkor nálad átlépte a vörös vonalat az, amikor kopaszok gátolták meg Nyakó Istvánt, hogy leadja a népszavazási kérdéseit?
empty taxi
Az mar a hataron mozgott. Szerintem attol a Kubatov akciotol a Fidesz vezetes is "megijedt". Ha ott nem csak elalljak a belyegzot, hanem mondjuk megfenyegetik, vagy megutik, akkor mar atlepte volna a vonalat, igy viszotn nem.
undisputedly
Szóval azt mondod, hogy a 4 fal között rettegsz, ha nicknevek mögötti hozzászólások 'lámpavasra küldenék' a demokrácia élharcosainak prominens tagjait, így szóban. Viszont az határmezsgye mikor fizikai valójában megjelenik néhány szekrény méretű agyhallott, hogy szintúgy a demokrácia élharcosainak igényét kielégítsék és fellépésükkel fizikai valójában akadályozzanak valakit alkotmányos joga gyakorlásában. Még jó, hogy nem szekértábor logikával közelíted a kérdést! Mi lenne, ha mégis?
VanillaSky
Igen, remisztonek latom, hogy sokan gond nelkul nyulnatok az eroszakhoz, ha arrol van szo, hogy a politikailag maskent gondolkodok megkapjak a "nekik jarot".

Es igen, a kopaszok nem leptek at a hatarvonalat, nem veletlenul nem hasznaltad sem az eroszak, sem a fenyegetes szavakat, mivel egyik sem valosult meg. Egy idejetmult rendszert hackeltek meg, ami abbol allt, hogy csak egy idobelyegzovel ellatott nepszavazasi kerdest lehetett hitelesiteni, amit fizikai jelenlettel kellett megtenni. A kopaszok bealltak Nyako ele, amire amugy allampolgarkent minden joguk meg volt szerintem, majd ezutan nem engedtek maguk ele Nyakot, amire pedig kotelezettseguk nem volt, es buncselekmenyt se kovettek el, hiszen nekik is joguk volt ott lenni fizikailag. Sem eroszakot, sem fenyegetest nem alkalmaztak tudtommal.
undisputedly
Fyi:

“Nyakó hangsúlyozta, hogy a kopaszok várakozás közben fenyegető légkört teremtettek, kiszólásokkal próbálták megfélemlíteni. „Szétbaszlak.” „Mi van, félsz?” – idézte fel, hogyan kötekedtek vele.”
csebi
Errol van valami bizonyitek vagy csak Nyako mondja? Mert talaltam csomo videot, ilyen egyiken sem hangzik el, es tobb cikk is ugy szamol be errol, hogy csak Nyako elmondasa alapjan irjak.
undisputedly
sem az NVI, sem a Kúria nem vitatta a fenyegető légkört ellentétben más dolgokkal, amiket Nyakó előadott, gondolom, ha vitatják Nyakó ilyen előadását akkor arra kitértek volna ugyanúgy mivel explicit meg is jegyzik a döntésekben.

amúgy a videók mind benn készültek, és jóval azután, hogy megérkezett míg Nyakó (ha jól tudom) a fentieknél arra hivatkozott, hogy kinn történtek meg mikor megérkezett.

több mint 4 éve
 youtu.be/xAVRIBGMwwI
Negritis
MC12

több mint 4 éve
 youtu.be/xAVRIBGMwwI
Negritis

több mint 4 éve
undisputedly Seattle Seahawks 12 813 — SuperBowl Champions 2013/2014
Szivarvanytorveny: Kormanyzo part alkotmanyszeru normaalkotasa. Nem nevezett meg semmilyen egyent, egyik ellenzeki kepviselo feleseget, gyereket, testveret, anyjat vagy apjat. Tarsadalmi normat alkotott. Ez a dolga. Lehet ezzel a tartalommal nem egyeterteni, el kell menni szavazni, tuntetni.undisputedly
Szóval a kormány csak alkotmányszerűen normát alkot, és ez a dolga, de az ellenzék egy g*ci mert nem tiszta / kultúrált eszközökkel játszik? LOL, na ne már. 😊

Egyébként már hogy a fenébe nem buziztak volna? Nem személyesen Orbán persze. De tele van és tele volt a kormány média kormányoldali megmondók és ilyen-olyan másodvonalbeli politikusok által néven nevezett és keményen támadott "buzikkal". Hát az ellenzék részéről sem a kormányfő jelölt buzizott, hanem egy vidéki polgármesterkéjük. Majd ha esetleg kormányra kerülnek, akkor az "alkotmányszerű norma alkotásukban" ők se fognak néven nevezve buzizni.
peterk2005
Elvileg muvelt ember vagy, magadtol is ertened kellene a kulonbseget.
több mint 4 éve
 youtu.be/xAVRIBGMwwI