Politika
65 feliratkozó
több mint 4 éve
Kedves tőled, hogy olyan állítást tulajdonítasz nekem, amit nem tettem. Szerintem sincs olyan, hogy "jogos buzizás". 2 órával ezelőtt leírtam, mit gondolok erről, nincs kedvem megismételni. (Javaslom, engedd el ezt a késes példát.)Ja, jogilag.ja, van az a dolog, amit úgy hívnak, hogy önvédelem, és kicsit sem az a megítélése, mint a támadásnak 😊Mint amikor kocsmai verekedésben kést rántasz arra, aki kést ránt rád. Stratégiailag teljesen logikus reakció, de onnantól ugyanaz a súlycsoport, ugyanaz a megítélés.Szerintem ezt gondold át kicsit.
Sobri Jóska
nagylaza
ender1112
De ha az embereket késhasználókra és nemkéshasználokra osztod (vagy buzizókra és nembuzizókra), akkor logikailag ez a két kategória van.
Egyik kategória sem etikai, pusztán tárgyilagos.
Ahogy lehet két ilyen kategória mondjuk, az egyik az, hogy 176 centi, és afeletti, a másik meg az, hogy 176 centi alatt. Vagy az egyik az, hogy valaki német állampolgár, a másik meg az, hogy nem német állampolgár.
Ezek valós halmazok, mindenféle fajelmélet, megbélyegzés vagy erkölcs nélkül.
Te az alapján differenciálsz, hogy mi az oka a késhasználatnak (buzizásnak), én nem. (Szíved joga.)
Nyilván magammal tudok azonosulni, nem veled.
És ahogy engem nem érdekel a te "jogos buzizás" felfogásod, úgy téged se kell érdekeljen az én "nincs jogos buzizás" felfogásom.
Így ezen nincs sok átgondolnivaló, elég egzakt és konkrét.
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Szóval megint kezdődik a 'szerintem az ég zöld, a fű kék' érvelés. Ha ezt leírnád, hogy most éppen ilyen van, annak örülnék, mert akkor nem fárasztanám magam válasszal 😊Ja, jogilag.ja, van az a dolog, amit úgy hívnak, hogy önvédelem, és kicsit sem az a megítélése, mint a támadásnak 😊Mint amikor kocsmai verekedésben kést rántasz arra, aki kést ránt rád. Stratégiailag teljesen logikus reakció, de onnantól ugyanaz a súlycsoport, ugyanaz a megítélés.Szerintem ezt gondold át kicsit.
Sobri Jóska
nagylaza
ender1112
De ha az embereket késhasználókra és nemkéshasználokra osztod (vagy buzizókra és nembuzizókra), akkor logikailag ez a két kategória van.
Ahogy lehet két ilyen kategória mondjuk, az egyik az, hogy 176 centi, és afeletti, a másik meg az, hogy 176 centi alatt. Vagy az egyik az, hogy valaki német állampolgár, a másik meg az, hogy nem német állampolgár.
Te az alapján differenciálsz, hogy mi az oka a késhasználatnak (buzizásnak), én nem. (Szíved joga.)
És ahogy engem nem érdekel a te "jogos buzizás" felfogásod, úgy téged se kell érdekeljen az én "nincs jogos buzizás" felfogásom.
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Ja, jogilag.ja, van az a dolog, amit úgy hívnak, hogy önvédelem, és kicsit sem az a megítélése, mint a támadásnak 😊Mint amikor kocsmai verekedésben kést rántasz arra, aki kést ránt rád. Stratégiailag teljesen logikus reakció, de onnantól ugyanaz a súlycsoport, ugyanaz a megítélés.Szerintem ezt gondold át kicsit.
Sobri Jóska
nagylaza
ender1112
több mint 4 éve
telex.hu/belfold/2021/08/12/negyvenezer-forint-karteritesre-koteleztek-a-mi-hazank-es-a-legio-hungaria-plakatjaira-ikszet-rajzolo-notHa azt mondanám, hogy a jó k.anyját az összesnek, akinek ehhez az eljáráshoz és ítélethez köze volt, akkor eljárás indulhatna ellenem, hatóság megsértéséért. Úgyhogy én ezt nem mondom, csak gondolom!
A csodálatosan független magyar bíróság (és rendőrség).
ender1112
több mint 4 éve
telex.hu/belfold/2021/08/12/galgahevizi-emberoles-nyomozas-megszuntetese-jogos-vedelem-mentheto-felindulasja, van az a dolog, amit úgy hívnak, hogy önvédelem, és kicsit sem az a megítélése, mint a támadásnak 😊Mint amikor kocsmai verekedésben kést rántasz arra, aki kést ránt rád. Stratégiailag teljesen logikus reakció, de onnantól ugyanaz a súlycsoport, ugyanaz a megítélés.Szerintem ezt gondold át kicsit.
Sobri Jóska
nagylaza
ender1112
Íme egy friss példa.
több mint 4 éve
telex.hu/belfold/2021/08/12/negyvenezer-forint-karteritesre-koteleztek-a-mi-hazank-es-a-legio-hungaria-plakatjaira-ikszet-rajzolo-notA csodálatosan független magyar bíróság (és rendőrség).
több mint 4 éve
ja, van az a dolog, amit úgy hívnak, hogy önvédelem, és kicsit sem az a megítélése, mint a támadásnak 😊Mint amikor kocsmai verekedésben kést rántasz arra, aki kést ránt rád. Stratégiailag teljesen logikus reakció, de onnantól ugyanaz a súlycsoport, ugyanaz a megítélés.Szerintem ezt gondold át kicsit.
Sobri Jóska
nagylaza
több mint 4 éve
Mint amikor kocsmai verekedésben kést rántasz arra, aki kést ránt rád. Stratégiailag teljesen logikus reakció, de onnantól ugyanaz a súlycsoport, ugyanaz a megítélés.Szerintem ezt gondold át kicsit.
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Érdekes a beszélgetés, de azért számomra továbbra is az a lényeg: milyen könyveket olvasott Orbán a fiának, amitől meleg lett? Az összes többi része számomra csak a közbeszéd elterelése a lényegi kérdésről, ugyanúgy, mint a nagypolitikában!
több mint 4 éve
Amikor Viktor a parlamentben buzizza Vonát , akkor onnantól azt hiszem nincs miről beszélni. Hasonló nyílt buzizás európában biztos hogy nem fér bele, de ma már máshol sem nagyon. Ezt a határt ők már régen átlépték. viseljék a következményét.Ezt mondom én is, hogy mindegyik politikai buzizó egykutya.
pfefe8
És csak a törzsi hovatartozás alapján választasz, nem "értékek mentén".
Mintha a "csal az egyik, csaljon a másik is" logika működne.
Ami okés, de onnantól a csalás, mint erkölcsi értékmérő, erkölcsi szempont már nem játszik.
Tulajdonképpen MZP ezzel a "visszabuzizással" végleg kihúzta az alapot az Orbánt a melegellenessége miatt kritizálók alól, hiszen "lehet buzizni", és az most irreleváns, hogy ő azért teszi, mert (úgy véli) "jó ügyet szolgál". Ez csak nézőpont kérdése, nem egzakt.
Mint amikor kocsmai verekedésben kést rántasz arra, aki kést ránt rád. Stratégiailag teljesen logikus reakció, de onnantól ugyanaz a súlycsoport, ugyanaz a megítélés. Utána már nem mondhatod, hogy "nincs is késem", és nem számítasz fegyvertelennek.
Egykutya ez mind, és szerinted az a szarabb, akit eleve jobban utálsz, tök felesleges érvnek beállítani érzéseket, szimpátiákat.
több mint 4 éve
Ennél megbocsáthatatlanabb a pedofíliával való összemosása. 2021-ben Európa közepén basszus.A majd 80 éves anyám nőtt ebben fel, és emlékszem mikor kicsik voltunk a cukrosbácsis ne állj szóba idegenekkel, akinek nincs családja lehet buzi háromszöget adta tovább. Amit a katkók anno bele neveltek.
Ezt a kártyát vette elő egy reformátusnak keresztelt valójában ateista politikus.
Szerkesztette: ozibozi
több mint 4 éve
Többeknek: itt valami rohadt nagy tévedés van. Önmagában az nem – vagy nem feltétlenül – „buzizás”, ha valaki melegnek nevez valakit. Bár MZP-t joggal lehet bírálni, amiért egy általa valósnak gondolt szenzitív adatot nyilvánosságra hozott Orbán Gáspárról, ezzel nem „buzizott”. Hiszen nem ellenségesen, lekicsinylően vagy gúnyosan beszélt sem róla, sem általában a melegekről, hanem éppen ellenkezőleg. Az, amit a kormány művel, hogy a homoszexualitásnak a megjelenítését is jogszabályban tiltja (és most már nem is csak 18 éven aluliak körében), na, az tényleg kőkemény „buzizás”, a legrosszabb fajtából.
több mint 4 éve
Amikor Viktor a parlamentben buzizza Vonát , akkor onnantól azt hiszem nincs miről beszélni. Hasonló nyílt buzizás európában biztos hogy nem fér bele, de ma már máshol sem nagyon. Ezt a határt ők már régen átlépték. viseljék a következményét.
Steelers fan
több mint 4 éve
Egy normális országban ez így helyes és normális, de itt 12 év alatt más irányba kormányozta az országot a pocakos tábornok. A felelőssége megkérdőjelezhetetlen ? Ezek az ő szabályai. Ott pedig buzizni szokás nem melegezni. Ő csinálta, bocs csinálja.Ezt számon kérni azon aki le akarja váltani. Több mint álszent.
Még egy láthatóan homofób MZP sem csinálna a melegekből pedofilt . Példának okádèk. 😊
több mint 4 éve
A közszereplőséghez annyit, hogy én ezt nem jogi oldalról közelíteném meg, mivel akár közszereplő Orbán fia, akár nem, ez senki részéről nem legitimizálja a lebuzizását. Ahogy a közszereplő Alföldi lebuzizását se legitimizálja az, hogy ő vállaltan, nyilvánvalóan közszereplő, ráadásul meleg, tróger dolog ezzel basztatni akármilyen körülmények között.Ez a közszereplősdi egy hibás megközelítés, hibás szempont, ha buzizásról van szó, mert a kettő sehogy sem függ össze.
Aki egy másik embert annak származásával, nemi identitásával, kinézetével, vagyis bármi olyannal basztat, amiről az nem tehet, az egy szarházi.
Hiszen Köves Slomó egy zsidó rabbi, nem titokban zsidó, ezt nyilvánosan vállalja, de ha lezsidózza egy faszparaszt, akkor se kérdés, hogy "de vajon tényleg zsidó? tényleg közszereplőnek számít? esetleg lenyúlt annyi közpénzt, hogy már megérdemli?".
több mint 4 éve
Amikor a fidesz átlépett egy határt azzal, hogy a ellenzéki politikusok családját is célponttá tette nem csak magát a politikust, onnantól egy büdös szót sem szólhatnak. Nagyon helyes ,hogy az ellenzék is felveszi a kesztyűt. És még igaznak sem kell lenni amit mondanak, a fidesz ezt évek óta futószalagon csinálja. Majd kifizetik ők is az egy két milliót és kész.Szerintem sokkal nagyobb gáz amikor ellenzékiek próbálnak píszíbbek lenni ebben a kérdésben annál, mint amikor hívők védik ezt a bármit is.sztem ez az, amit nem értesz, hogy én nem piszi akarok lenni hanem így gondolom és így értelmezem a jelenlegi joggyakorlatot is. nekem ebben a történetben mindegy h Gáspárról beszélünk vagy Medgyessy lányáról, nem így nézem a dolgot. hanem azt, hogy egy olyan személyt ne buzizzunk már le, aki amúgy nem számít közszereplőnek. főleg ha hivatásából adódóan nem is vehetne részt egy ilyen közéleti vitában.
Ki a tököm van folyamatos HÁBORÚBAN?????? Kinek a csapatai állnak folyton harcban???? Kinek a rendszerének a
Lételeme a
folyamatos fantom háború???
Ki csinál a melegekből pedofílokat??????A válaszokat kérjük hangosan kimondani.
A pocakos tábornokra vissza lőttek, és ezt nem értik, nincsenek hozzászokva, ráadásul úgy, hogy a csapatai egyik leggyengébb láncszemet támadják. Mert oda tartozik a
meleg srác, ahogy a többi buzi és pedofil is.
Háborút hirdetett és felvették a kesztyűt.
/mellesleg ez csak egy pozícionálási vaprósz ahol MZP berakta magát Jakab és Dobrev közé 😉/
ozibozi
csebi
Steelers fan
több mint 4 éve
Nem jogerős, de bírósági ítélet (ha első fokú akkor is) ezért hivatkoztam rá 😊 van olyan magyar bíró aki ezt gondolja - ez önmagában megdöbbentő és mutatja, hogy mennyire nem a 21. században él néhány.Ugye ebben az országban a bíróság szerin nem közszereplő Kulcsár Edina több százezer insta követővel, milliós eléréssel, tv szerepléssel stb. (Tibi atya - Kulcsár Edina per, az indoklás miatt nagyon megéri elolvasni)ez még nem jogerős. ugye atya elmegy akár EJEB-ig is azt mondta.
MC12
a Tiborcz döntést nagyon szarnak tartom, de nyilván lehetett volna úgy kezdeni az interjút, hogy "szeva töki, Célponttól vagyok, és kérdéseket szeretnék feltenni, amiket kamerával veszünk fel stb." erre akkor mondhatja töki, hogy bocs nem válaszolok, kérem kapcsojja ki.
csebi
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
80%~ot kell szétosztani ahol egy százalék is milliárdos hapci.már nem 😉Meggyesi lánya nem az örököse az ellopott állami vagyonnak.Szerintem sokkal nagyobb gáz amikor ellenzékiek próbálnak píszíbbek lenni ebben a kérdésben annál, mint amikor hívők védik ezt a bármit is.sztem ez az, amit nem értesz, hogy én nem piszi akarok lenni hanem így gondolom és így értelmezem a jelenlegi joggyakorlatot is. nekem ebben a történetben mindegy h Gáspárról beszélünk vagy Medgyessy lányáról, nem így nézem a dolgot. hanem azt, hogy egy olyan személyt ne buzizzunk már le, aki amúgy nem számít közszereplőnek. főleg ha hivatásából adódóan nem is vehetne részt egy ilyen közéleti vitában.
Ki a tököm van folyamatos HÁBORÚBAN?????? Kinek a csapatai állnak folyton harcban???? Kinek a rendszerének a
Lételeme a
A pocakos tábornokra vissza lőttek, és ezt nem értik, nincsenek hozzászokva, ráadásul úgy, hogy a csapatai egyik leggyengébb láncszemet támadják. Mert oda tartozik a
/mellesleg ez csak egy pozícionálási vaprósz ahol MZP berakta magát Jakab és Dobrev közé 😉/
ozibozi
csebi
ozibozi
btw Gáspár sztem biztosan nem örökös max Ráhel lenne.
csebi
Ez csak a
Lőrincke pénze, a többi családi ezüst már megmosva néven nagypapin nagybácsin. 😉
Biztos kitagadják mint meleg csóka… 😊
több mint 4 éve
már nem 😉Meggyesi lánya nem az örököse az ellopott állami vagyonnak.Szerintem sokkal nagyobb gáz amikor ellenzékiek próbálnak píszíbbek lenni ebben a kérdésben annál, mint amikor hívők védik ezt a bármit is.sztem ez az, amit nem értesz, hogy én nem piszi akarok lenni hanem így gondolom és így értelmezem a jelenlegi joggyakorlatot is. nekem ebben a történetben mindegy h Gáspárról beszélünk vagy Medgyessy lányáról, nem így nézem a dolgot. hanem azt, hogy egy olyan személyt ne buzizzunk már le, aki amúgy nem számít közszereplőnek. főleg ha hivatásából adódóan nem is vehetne részt egy ilyen közéleti vitában.
Lételeme a
ozibozi
csebi
ozibozi
btw Gáspár sztem biztosan nem örökös max Ráhel lenne.
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
Itt két dolgot mindenki összemos, amik egymástól független igazságok, egymástól függetlenül okádék dolgok, de egyáltalán nem vagylagosak, csak akkor tűnnek vagylagosnak, ha egyszerre, egymás ellenében akarja valaki ezeket értelmezni:Orbán és a fidesz az ereszcsatornás alapító tagjukat és barátjukat tíz perc alatt nemkívánatos személlyé nyilvánította és azóta is leprásként kezelik. Ha annyira nem lenne baja a melegekkel akkor odaáll mellé, és elmondja hogy semmi baj sincs azzal hogy meleg, továbbra is emberként kezeli, stb. Az pedig, hogy Hines Wardot és a fideszt és Viktort egy mondatban említed az elég nagy szégyen.
1. A Fidesz hozott egy szarházi, tróger melegellenes törvényt.
2. MZP lebuzizta Orbán fiát.
MZP az egész általam linkelt interjúban váteszként fikázza az ellenzéket, hogy nem hallgatnak rá, nem követik az ő haditervét, az ő stratégiáját, pedig ő tudja, hogyan lehetne legyőzni a Fideszt.
Többször is kifejtette, hogy kvázi a "sárkány ellen sárkányfű" logikájával tudná, akarja legyőzni a Fideszt, de abból az ellenzék nem kér (vagy az ő személye általi prezentációjából, ez nem derül ki egyértelműen), és ennek egy jó példája ez a tudatosan bedobott téma, hogy Orbán fia meleg.
Ezzel párhuzamosan meg a Fidesz, vagyis Orbán egy virtigli homofób, melegellenes hangütést folytat, nyilván politikai haszonszerzés céljából, mindenféle "védelmi" köpenybe burkolva.
Nekem egyértelmű, hogy ezügyben -mármint a politikai főhatalom megszerzésének ügyében- mindkettő egykutya.
Miközben mindkét aktor (Orbán, MZP egyaránt) valójában le se szarja a melegeket, semmi baja velük, addigi a kommunikációs térben mindketten szarházi módon buziznak, mások seggében turkálnak.
Ez tipikus Hines Ward effektus.
Akinek a csapatában van, az szereti, hogy "jógyerek, alattomos kissé, de inkább kemény, helyén van a töke", az ellenfélnél meg nem kedvelik, várják a zászlókat, yardbüntiket.
A törzsi hovatartozástól függően lehet vitázni, hogy melyik oldal buzizása elfogadhatóbb, és ki marad ettől még a kedvenc, de valójában minden buzizás ugyanannyira ótvar dolog, akárki is cselekszi.
Sobri Jóska
Steelers fan
több mint 4 éve
Meggyesi lánya nem az örököse az ellopott állami vagyonnak. Ha az lett volna akkor büdös kurvázták volna rendesen.Szerintem sokkal nagyobb gáz amikor ellenzékiek próbálnak píszíbbek lenni ebben a kérdésben annál, mint amikor hívők védik ezt a bármit is.sztem ez az, amit nem értesz, hogy én nem piszi akarok lenni hanem így gondolom és így értelmezem a jelenlegi joggyakorlatot is. nekem ebben a történetben mindegy h Gáspárról beszélünk vagy Medgyessy lányáról, nem így nézem a dolgot. hanem azt, hogy egy olyan személyt ne buzizzunk már le, aki amúgy nem számít közszereplőnek. főleg ha hivatásából adódóan nem is vehetne részt egy ilyen közéleti vitában.
Lételeme a
ozibozi
csebi
Wait,,, így is megkapta, pedig csak mostoha, és tényleg nem apáca. 😊
több mint 4 éve
Ugye ebben az országban a bíróság szerin nem közszereplő Kulcsár Edina több százezer insta követővel, milliós eléréssel, tv szerepléssel stb. (Tibi atya - Kulcsár Edina per, az indoklás miatt nagyon megéri elolvasni)ez még nem jogerős. ugye atya elmegy akár EJEB-ig is azt mondta.
MC12
a Tiborcz döntést nagyon szarnak tartom, de nyilván lehetett volna úgy kezdeni az interjút, hogy "szeva töki, Célponttól vagyok, és kérdéseket szeretnék feltenni, amiket kamerával veszünk fel stb." erre akkor mondhatja töki, hogy bocs nem válaszolok, kérem kapcsojja ki.
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
Szerintem sokkal nagyobb gáz amikor ellenzékiek próbálnak píszíbbek lenni ebben a kérdésben annál, mint amikor hívők védik ezt a bármit is.sztem ez az, amit nem értesz, hogy én nem piszi akarok lenni hanem így gondolom és így értelmezem a jelenlegi joggyakorlatot is. nekem ebben a történetben mindegy h Gáspárról beszélünk vagy Medgyessy lányáról, nem így nézem a dolgot. hanem azt, hogy egy olyan személyt ne buzizzunk már le, aki amúgy nem számít közszereplőnek. főleg ha hivatásából adódóan nem is vehetne részt egy ilyen közéleti vitában.
Lételeme a
ozibozi
több mint 4 éve
Itt két dolgot mindenki összemos, amik egymástól független igazságok, egymástól függetlenül okádék dolgok, de egyáltalán nem vagylagosak, csak akkor tűnnek vagylagosnak, ha egyszerre, egymás ellenében akarja valaki ezeket értelmezni:1. A Fidesz hozott egy szarházi, tróger melegellenes törvényt.
2. MZP lebuzizta Orbán fiát.
MZP az egész általam linkelt interjúban váteszként fikázza az ellenzéket, hogy nem hallgatnak rá, nem követik az ő haditervét, az ő stratégiáját, pedig ő tudja, hogyan lehetne legyőzni a Fideszt.
Többször is kifejtette, hogy kvázi a "sárkány ellen sárkányfű" logikájával tudná, akarja legyőzni a Fideszt, de abból az ellenzék nem kér (vagy az ő személye általi prezentációjából, ez nem derül ki egyértelműen), és ennek egy jó példája ez a tudatosan bedobott téma, hogy Orbán fia meleg.
Ezzel párhuzamosan meg a Fidesz, vagyis Orbán egy virtigli homofób, melegellenes hangütést folytat, nyilván politikai haszonszerzés céljából, mindenféle "védelmi" köpenybe burkolva.
Nekem egyértelmű, hogy ezügyben -mármint a politikai főhatalom megszerzésének ügyében- mindkettő egykutya.
Miközben mindkét aktor (Orbán, MZP egyaránt) valójában le se szarja a melegeket, semmi baja velük, addigi a kommunikációs térben mindketten szarházi módon buziznak, mások seggében turkálnak.
Ez tipikus Hines Ward effektus.
Akinek a csapatában van, az szereti, hogy "jógyerek, alattomos kissé, de inkább kemény, helyén van a töke", az ellenfélnél meg nem kedvelik, várják a zászlókat, yardbüntiket.
A törzsi hovatartozástól függően lehet vitázni, hogy melyik oldal buzizása elfogadhatóbb, és ki marad ettől még a kedvenc, de valójában minden buzizás ugyanannyira ótvar dolog, akárki is cselekszi.
több mint 4 éve
Szerintem sokkal nagyobb gáz amikor ellenzékiek próbálnak píszíbbek lenni ebben a kérdésben annál, mint amikor hívők védik ezt a bármit is.Ki a tököm van folyamatos HÁBORÚBAN?????? Kinek a csapatai állnak folyton harcban???? Kinek a rendszerének a
Lételeme a
meleg srác, ahogy a többi buzi és pedofil is. Nem kellett volna parolázni a VB döntőkön meg a többi baromságban részt venni.