Politika
70 feliratkozó
több mint 4 éve
Amugy azt magyarazza el mar nekem vki, mi a fasznak 3-4 full ugyanolyan 5% koruli zold-liberalis-baloldali part?Ossze kene allni lekopve a dk-mszp duot, ezek utan a fleto hivokon kivul a loteri kutya nem szavazna azokra.
De ez a 4fele huzunk, meg feloszlunk, ujraszervezodunk, kilepunk a frakciobol dolognak semmi ertelme.
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 4 éve
Képzeljünk el egy vendéglátóipari versenyt, aminek a lényege, hogy egy borral megtöltött tetszőleges edényt kell eljuttatni a célba (választás) nehezített terepen. Segítőket igénybe szabad venni (sajtó, pénz, önkéntesek stb). A lényeg, hogy legyen bor a következő időszakban.A verseny előtt két fő esélyesnek tűnő versenyző van és bár az egyik egy fából egyben kifaragott kupában, két kézzel fogott fémtálcán, a másik egy több darabból összeragasztott üvegkehelyben, papírtálcán,a fején viszi a bort (arra hivatkozva, hogy ez könnyebb, így előbb célba érnek), a startpisztoly eldördülésekor (kampány kezdete) még úgy tűnt, fej-fej mellett haladnak. A hozzáértők szerint csak két versenyző érhet célba részidőn belül, a többi gyenge vagy lassú.
A terep sem egyforma, az egyik oldalon simára göröngyölik a segítők, bár akadnak buktatók, a másik oldalon tele van gyökérrel, kődarabokkal és sokszor enélkül is megbotlanak. Ebben a versenyben a gáncs is engedélyezett egyébként, élnek is vele a felek, több-kevesebb sikerrel.
Az már a verseny felénél látszik, de legalább is felsejlik, hogy a papírtálca nem feltétlenül a legjobb megoldás, sokszor meghajlik, megcsuklik, az idő előrehaladtával egyre többször, így mindig kilötyög egy kis bor.
A versenyzők legtöbbször nem látják egymást, csak sejtik az egymáshoz való helyzetüket, nem tudják, mennyire fáradt az ellenfél, ezért, mikor a verseny vége előtt közvetlen leszakad az eső (háború) , mindkét fél azt hiheti, a másiknak rosszabb.
De a papírtálca ázott át, a pohár lesett, összetört, a bor kiborult. Valamennyi maradt az alján, így tudnak majd kóstolni a következő időszakban,de ez édeskevés. Ráadásul egy nem várt harmadik is célba ér.
Ki lehet a hibás?
Egyesek szerint, aki papírtálcát vitt a szabadba. Mások szerint, esernyővel kellett volna készülni. Harmadik szerint mindegy volt, itt nem lehet nyerni.
Kinek van igaza?
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 4 éve
petya semmit nem rontott el ....www.youtube.com/watch?v=AJY28rNhWW4
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Én mentem vissza a helyemre, Zizeket, Varoufakis-t meg Piketty-t olvasni. Továbbra sincs pártom. És én biztos nem fogok beállni még egyszer GYF mellé.én is bánom kicsit hogy nem meggyőződés alapján szavaztam de ez van
Gyurma Pappa
pedig roxánára jó lett volna, hátha 😀
mint mikor valaki azért vesz SI-t hogy hátha majd a palvin barbi 😀
több mint 4 éve
Szopjon le egy talicska majmot a Gyurcsány és a Jakab is. Ha a MoMo nem kezd el távolodni, akkor a Fegyőr is (Annát nem bántom). Az LMP-MSZP-P meg amúgy is halott. Gyökerek. (Mondjuk egyébként főleg a GY-J páros rugdossa MZP-t, Anna és a Berci tereltek, a Karácsony meg értékeli még a helyzetet, az Ungár meg mondott valamit, amit azóta is próbálok értelmezni)Már így is nagyon hosszú volt a komment ezért nem akartam ezt boncolgatni, de ez egy nagyon jó kérdés. Itt most konkrétan teremtődött egy addig nem létező közösség. Akik borzasztó nagyot csalódtak és egy légüres térben vannak. Ha egy ellenzéki párt lenne - a'lá Fidesz 2002 - , akkor ők lennének egy új "polgári körök" tagjai, ahonnan szerveződhetne az ellenzék az országban. De mivel ezek hatan azzal vannak elfoglava, hogy ki tud nagyobbat rúgni MzP-be, ahelyett, hogy elkezdenék szervezni ezeket az erőforrásokat - akiknek egy jó része ráadásul MzP fan - így azért ez az erő simán elporladhat.Node kampány. Amire büszke lehet az ellenzéki közösség - nem a pártok, a közösség - az az a több mint 20 ezer szavazszámláló akik mentek számolni.és ezek az aktivisták azok akinek nagy része többet nem fog csinálni lóf*szt se
MC12
az hogy a vezetőség mennyire balfasz volt eljátszotta a hitét és a bizalmát sokaknak
hogy ez visszaszerezhető-e jó kérdés, de sztem jakab petya és fletó már nem tudjak őket mozgósítani
ami pedig komoly probléma lesz
Negritis
MC12
Hadházy meg a Jámbor mondott a két napban értelmeset, pedig előbbitől nem is vártam.
Én mentem vissza a helyemre, Zizeket, Varoufakis-t meg Piketty-t olvasni. Továbbra sincs pártom. És én biztos nem fogok beállni még egyszer GYF mellé.

több mint 4 éve
az.telex.hu/valasztas-2022/2022/04/05/szar-szavazas-kismaros-kakaez mondjuk tirpákság
xD
eaglesmcnabb
Negritis
dehát szar kérdésre szar válasz
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 4 éve
telex.hu/valasztas-2022/2022/04/05/szar-szavazas-kismaros-kakaez mondjuk tirpákság
xD
eaglesmcnabb
több mint 4 éve
sztem utólag az egyik legnagyobb hiba az lesz hogy Jakab beleszállt MZP ahelyett hogy lepaktált volna vele és sztem ez a jobbik koporsójában az utolsó szögMár így is nagyon hosszú volt a komment ezért nem akartam ezt boncolgatni, de ez egy nagyon jó kérdés. Itt most konkrétan teremtődött egy addig nem létező közösség. Akik borzasztó nagyot csalódtak és egy légüres térben vannak. Ha egy ellenzéki párt lenne - a'lá Fidesz 2002 - , akkor ők lennének egy új "polgári körök" tagjai, ahonnan szerveződhetne az ellenzék az országban. De mivel ezek hatan azzal vannak elfoglava, hogy ki tud nagyobbat rúgni MzP-be, ahelyett, hogy elkezdenék szervezni ezeket az erőforrásokat - akiknek egy jó része ráadásul MzP fan - így azért ez az erő simán elporladhat.Node kampány. Amire büszke lehet az ellenzéki közösség - nem a pártok, a közösség - az az a több mint 20 ezer szavazszámláló akik mentek számolni.és ezek az aktivisták azok akinek nagy része többet nem fog csinálni lóf*szt se
MC12
az hogy a vezetőség mennyire balfasz volt eljátszotta a hitét és a bizalmát sokaknak
hogy ez visszaszerezhető-e jó kérdés, de sztem jakab petya és fletó már nem tudjak őket mozgósítani
Negritis
MC12
ha az mzp féle centrista jobb vonalat meg tudja tartani és elszigetelődik a baloldaltól és fletóéktól akkor lett volna visszaút
több mint 4 éve
telex.hu/valasztas-2022/2022/04/05/szar-szavazas-kismaros-kaka xD
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 4 éve
Már így is nagyon hosszú volt a komment ezért nem akartam ezt boncolgatni, de ez egy nagyon jó kérdés. Itt most konkrétan teremtődött egy addig nem létező közösség. Akik borzasztó nagyot csalódtak és egy légüres térben vannak. Ha egy ellenzéki párt lenne - a'lá Fidesz 2002 - , akkor ők lennének egy új "polgári körök" tagjai, ahonnan szerveződhetne az ellenzék az országban. De mivel ezek hatan azzal vannak elfoglava, hogy ki tud nagyobbat rúgni MzP-be, ahelyett, hogy elkezdenék szervezni ezeket az erőforrásokat - akiknek egy jó része ráadásul MzP fan - így azért ez az erő simán elporladhat.Node kampány. Amire büszke lehet az ellenzéki közösség - nem a pártok, a közösség - az az a több mint 20 ezer szavazszámláló akik mentek számolni.és ezek az aktivisták azok akinek nagy része többet nem fog csinálni lóf*szt se
MC12
Negritis
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Szerintetek mikor és milyen megszorítások lesznek? Kimondott (áfaemelés) vagy inkább suttyomba meglépett (pénzmegvonások) dolgok lesznek?Áfaemelés nem lesz, mert nincs hova. Tippre megint a gazdasági szereplők szopatása jön, leöntve a "gonosz multi" szöveggel, akiktől majd jól megvédenek minket olyan selmeczigabriellásan. Explicit módon kimondott megszorítás nem lesz, mert az baloldali fekete mágia.
Mert én már hallottam mindent a választások óta az "úgyis küld az EU pénzt" véleménytől egészen az államcsődig.
Egy dolog ami konstans, hogy iszonyatos áremelkedés jön mindenben.
Bazzani
Az államcsőd egy kurva jó kérdés ám. A brutális, kettő számjegyű infláció garantált.
több mint 4 éve
Szerintetek mikor és milyen megszorítások lesznek? Kimondott (áfaemelés) vagy inkább suttyomba meglépett (pénzmegvonások) dolgok lesznek?Mert én már hallottam mindent a választások óta az "úgyis küld az EU pénzt" véleménytől egészen az államcsődig.
Egy dolog ami konstans, hogy iszonyatos áremelkedés jön mindenben.
több mint 4 éve
Az hogy neked, nekünk most jól megy, azt is elfogadom, de ne felejtsük, hogy közel 15 éve igen erős konjunktúra van* az egész nyugati világban. Ebből itthon közel sem érzékelhető annyi, mint akár a szomszédos EU-s országokban.Röviden: nincs igazad
dancogo
Bővebben
telex.hu/gazdasag/2022/04/02/fidesz-kormany-orban-viktor-ner-12-eve-magyar-tarsadalom-eletszinvonal-jolet-szegenyseg-fogyasztas-jovedelem-fejlodes
És hogy nem elég leszedni a gyümölcsöt egy nagyobb konjunktura idején és el lehet baszni a növekedést nagyon könnyen, annak ábrázolására ajánlom ezt a képet
Per capita GDP
Szerkesztette: atapapa
több mint 4 éve
csipkelli
4 010
Pedig hétfőnként szépeket fognak orbánozni a parlamentben, amiket még csütörtökön is lehet osztani a facebookon. Úgy gondolod, ez nem elég?Node kampány. Amire büszke lehet az ellenzéki közösség - nem a pártok, a közösség - az az a több mint 20 ezer szavazszámláló akik mentek számolni.és ezek az aktivisták azok akinek nagy része többet nem fog csinálni lóf*szt se
MC12
Negritis
több mint 4 éve
Méghogy emberhiány...kiindulva abból hogy milyen rendszerek vannak a közigben (könyvelés, pénztárgép, ...) nem aggódok hogy ez lesz a skynet
Mesterséges intelligencia munkacsoport alakult a NAV-nál
uzletem.hu/vallalkozo/mesterseges-intelligencia-munkacsoport-alakult-a-nav-nal/rsslink/rss2
nagylaza
több mint 4 éve
Node kampány. Amire büszke lehet az ellenzéki közösség - nem a pártok, a közösség - az az a több mint 20 ezer szavazszámláló akik mentek számolni.és ezek az aktivisták azok akinek nagy része többet nem fog csinálni lóf*szt se
MC12
több mint 4 éve
Méghogy emberhiány...Mesterséges intelligencia munkacsoport alakult a NAV-nál
uzletem.hu/vallalkozo/mesterseges-intelligencia-munkacsoport-alakult-a-nav-nal/rsslink/rss2
több mint 4 éve
jó de a Fidesz meg nem a saját pénzét költi kampányra, hanem az enyémet, meg a másik 10 millióét, úgy könnyű
több mint 4 éve
Alapvetően aki basztatja, vagy megjegyzéseket tesz a topic szomorkodó részére, az nem kifejezetten úriember. Egyrészt ha fideszesként teszi, akkor emlékeztetném 2002-re és 2006-ra, nekem voltak emberek a családomban akik hetekig (!!) szomorkodtak, sírtak, gyászoltak az eredmény után és sokmindenre kíváncsiak voltak, de hogy röhögjenek vagy beszóljanak nekik arra nemigazán, szóval nem elegáns. Másrészt ha még ráadásul nem fideszesként teszi ezt, azzal egy még gyengébb emberi minőséget tud felmutatni. Kritizálni, véleményt alkotni a kampány, a választás kapcsán oké - mindjárt megteszem én is 😀 - de ebbe belekeverni a fórumozókat, gáz.
Node kampány. Amire büszke lehet az ellenzéki közösség - nem a pártok, a közösség - az az a több mint 20 ezer szavazszámláló akik mentek számolni. Elképesztően nagy szám ez, brutális. A Fidesznek bőven nem volt ennyi. Az, hogy emberek ezrei, akik alapvetően idáig politikailag inaktívak voltak, az idejüket, a pénzüket szánták egy ilyen ügyre, ez tiszteletre méltó. Ki kell emelni a "Nyomtass Te is" - mozgalmas fiúkat, lányokat elképesztő energiát toltak annak a vidéknek a tájékoztatásába - amire az ellenzéki pártok magasról szartak. A Partizán is megtett mindent, ,mégha Marci most óriási lelkiismeretfurdalást is érez, amiatt, hogy nála mondta először azokat a bizonyos mondatokat MzP, aki őket hibáztatja - van ilyen sok - nagyon rossz helyen jár. És ennyi. Ezen túl én nem sokmindenre tudnám azt mondani, hogy sikeres volt, és a fentiekben egy közös van - nem a pártoktól indultak., alapvetően az aktív ellenzéki civilek rakták össze, és ezzel rá is kanyarodhatunk a problémára.
A hivatalos ellenzéki kampány rossz volt, amatőr, hibákkal teli és mindenféle önreflexióra képtelen. De hahó, óvatos becslések szerint elment rá 3 MILLIÁRD forint, plakátostul, facebookostul mindenestül. Ebből a pénzből nem futotta csak egy Zarándra, akivel MzP az utolsó két hétben nem is beszélt? A pártok meg 1 hónapja a feje fölött, mellett intézkedtek, amire ő is mindenki feje fölött, mellett intézkedett. Ja, Ő az ellenzék kampányfőnöke volt, ha valaki nem emlékezne. Nem lehet, hogy nem a belvárost kellett volna kiplakátolni, hanem azt a 2-300 milliót mondjuk a nyomtass te is-eseknek adni, hogy ne 100 faluba jussanak el egyszer, hanem 2000-be, 10szer?
Az is elképzelhető, hogy nem 2 hónappal a választások előtt kellett volna elkezdeni kampányolni, mert a kampány nem akkor kezdődik. Szeretném az ellenzéknek jelezni, hogy a 2026-os, az tegnap elkezdődött.
Hol volt az adatvezéreltség, amit itt többen is láttunk az előválasztási sikerben? Nyomát sem láttam ennek, de hátha valaki. És rengeteg kérdés merül fel, attól, hogy ma már nem is nagyon emlékszik rá senki, hogy mi is volt az ellenzéki kampányszolgen, addig, hogy minek is költöttek el 3 (!!) kampánydalra pénzt, ahol kizárólag a belpesti értelmiség dalolgatott Starbucs Latték mellett.
Az ellenzék nem végezte el a házifeladatot, azt hitte, hogy a szent nagy összefogás mantrázása elég lesz és tartalommal, identitással egy jottányit se kell felöltelni, az ellenzéki szavazó az 1:1-ben az ő szavazójuk és pont. Ez az elmélet pukkant ki igen nagy zajjal.
Az ellenzéki politikai garnitúra 70-80%-a 2010 óta a negyedik 2/3-ot rakta össze a fidesznek és ott ülnek egy hónap múlva ugyanúgy a Parlamentben, engem hasonló minőségű munkavégzéssel már 10 éve kibasztak volna akárhol is dolgozok. És képesek voltak ezt lenyilatkozni:
"A közlemény szerint az ellenzéki pártok elnökei és társelnökei már a választás másnapján összeültek, hogy elkezdjék ezt a munkát, kiértékeljék az eredményeket, valamint hogy felvázolják az előttük álló időszak főbb feladatait és hat párt további együttműködésének kereteit.
Azt állítják, mindent meg fognak tenni, hogy hasonló helyzet többé ne fordulhasson elő."
Én ugyan nem vagyok ellenzéki szavazó, de még az én vérnyomásom is felugrott egy pillanatra a fentebbiektől 😊 itt azt kellet volna, olvasnom, hogy:
"A hat ellenzéki elnök az erdményekre való tekintettel beada a lemondását." És ennyi. Ez lenne az általuk oly bőszen hangoztatott európaiság. Azzal takarózni, hogy fideszes média túlsúly, meg egyenlőtlen pálya - lehet, de akkor nem kell kimenni a pályára. Van azon kívül is élet.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
444.hu/2022/04/05/oroszbarat-szovegekkel-firkaltak-ossze-es-leszaggattak-az-ukrajnai-menekultek-budapesten-kiallitott-kepeitezt meg tudom erősíteni, minden reggel a szemközti megállóban várakozunk a villamosra, ma a gyerek megkérdezte, hogy azokra ott miért és mi van ráfirkálva - jellemzően ilyesmik, hogy "Palesztina", "félrevezetés", meg ilyenek.
Bravó
Vrij6
hát... valahogy úgy kellett neki elmagyarázni, hogy a barom és az agyhalott faszkalap kimaradjon belőle, mégiscsak 10 az idősebbik, van ideje még ilyet hallani.
de legalább a képeket már visszatették.
több mint 4 éve
vhsboxer
105
Ellenőrzések vannak továbbra is, csak nem az első számú eszköz a bírság, hanem a hiánypótlás, amit dokumentálni kell. Jópár barátom van vendéglátásban is, ott is hasonló a helyzet,magyar közigben is dolgoztam, onnan a tapasztalat. nem csak NAV-ot írtam, hanem a teljes magyar közigazgatást. NAVostúl, földhivatalon át a rendőrséggel bezárólag. nincs idejük megírni a közig döntést az ilyen ügyekben a büntetésekre. neked ez felhasználóbarátság, valóságban pedig az, hogy nincs kapacitás.azért arra tényleg nem tudok mást írni csak azt, hogy elképesztő naívitásra utal, hogy ha vki azt hiszi, hogy a NAV azért nem büntet, mert jófej lett a kormányzat. a magyar közigazgatás elesett. nincs kapacitásuk. semmire. ebből van az, hogy földhivatalba a bejegyzések, évekbe telnek vagy ha egy ügy picit is bonyolultabb akkor azt nem tudják értelmezni. lehet most jó ez, de amikor majd el kell vmit intézni akkor nem érdemes majd dühöngeni.Nem tudom ezt nekem címezted vagy sem, de azért ha vállakozó vagy a NAV-on kívül van még pár hatóság ami ellenőriz, fogyasztóvédelem, munkavédelem, kataszrófavédelem.
csebi
Én a saját tapasztalatomat írtam le az elmúlt huszonegynéhány évemből, hogy mennyire más a helyzet. Egy 150 m2-es üzletben hiányzik 2 polccimkéd és azonnal bírság vagy pótold azonnal , vagy régen amikor cigi is volt a kaposvári gimiből hoztak magukkal olyan 17,5 éves fiatalokat akik ránézésre 20 felettieknek tűntek, és velük vásároltattak cigit mögöttük állva. Azért ez markáns különbség azt gondolom,de leírhatod mint vállalkozó a saját tapasztalatodat Te is. Nálad másképpen megy?
vhsboxer
csebi
Én azt gondolom továbbra is, hogy ez egyfajta szemlélet,de az is lehet neked van igazad.
több mint 4 éve
sztem a lengyelek szemében az oroszmosdatásunk túl nagy szálkawww.portfolio.hu/gazdasag/20220405/orakon-belul-bejelenthetik-a-jogallamisagi-eljaras-elindulasat-magyarorszag-ellen-537659?fbclid=IwAR0-vSIInIbF6vBLvZ7vOD4KD2-deyrYRZzFNoTNBaqy2BXNtXL1Kl30mysSemmit.
Már jön is a támadás Brüsszelből! Kíváncsi leszek a lengyelek mit lépnek.
Nomac
Ha ők kibasznának velünk, akkor mi is velük.
Ha meg nem baszakszanak, akkor szépen kéz a kézben ők is azt csinálnak amit akarnak.
Az érdek mindig felülírja az érzelmet.
Sobri Jóska
meglátjuk
több mint 4 éve
magyar közigben is dolgoztam, onnan a tapasztalat. nem csak NAV-ot írtam, hanem a teljes magyar közigazgatást. NAVostúl, földhivatalon át a rendőrséggel bezárólag. nincs idejük megírni a közig döntést az ilyen ügyekben a büntetésekre. neked ez felhasználóbarátság, valóságban pedig az, hogy nincs kapacitás.azért arra tényleg nem tudok mást írni csak azt, hogy elképesztő naívitásra utal, hogy ha vki azt hiszi, hogy a NAV azért nem büntet, mert jófej lett a kormányzat. a magyar közigazgatás elesett. nincs kapacitásuk. semmire. ebből van az, hogy földhivatalba a bejegyzések, évekbe telnek vagy ha egy ügy picit is bonyolultabb akkor azt nem tudják értelmezni. lehet most jó ez, de amikor majd el kell vmit intézni akkor nem érdemes majd dühöngeni.Nem tudom ezt nekem címezted vagy sem, de azért ha vállakozó vagy a NAV-on kívül van még pár hatóság ami ellenőriz, fogyasztóvédelem, munkavédelem, kataszrófavédelem.
csebi
Én a saját tapasztalatomat írtam le az elmúlt huszonegynéhány évemből, hogy mennyire más a helyzet. Egy 150 m2-es üzletben hiányzik 2 polccimkéd és azonnal bírság vagy pótold azonnal , vagy régen amikor cigi is volt a kaposvári gimiből hoztak magukkal olyan 17,5 éves fiatalokat akik ránézésre 20 felettieknek tűntek, és velük vásároltattak cigit mögöttük állva. Azért ez markáns különbség azt gondolom,de leírhatod mint vállalkozó a saját tapasztalatodat Te is. Nálad másképpen megy?
vhsboxer
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Hogy ne légy egyedül, ugyanezt tapasztalom én is.Nem szeretnék részletekbe belemenni. Tapasztalom napról-napra, megváltozott, adóbarátabb lett az eljárásrend. Amit te mondasz, az is igaz, de a kettő nem függ össze egymással.Családomban egészen magas szinten dolgoznak a NAV-nál...sokat nem tudok, mert adótitok, de néha mesél ezt-azt az illető.Rohadtul kevés az ember és a lényeg csak annyi, hogy a számokat hozzák, a bevétel jöjjön. Az informatikai fejlesztéseknek köszönhetően sokkal könnyebb dolguk van, be se kell menni egy próbavásárláshoz...arra pedig, hogy ha elmaradásod van és te magad bevallod részletekben is fizethess, korábban is volt példa.azért arra tényleg nem tudok mást írni csak azt, hogy elképesztő naívitásra utal, hogy ha vki azt hiszi, hogy a NAV azért nem büntet, mert jófej lett a kormányzat. a magyar közigazgatás elesett. nincs kapacitásuk. semmire. ebből van az, hogy földhivatalba a bejegyzések, évekbe telnek vagy ha egy ügy picit is bonyolultabb akkor azt nem tudják értelmezni. lehet most jó ez, de amikor majd el kell vmit intézni akkor nem érdemes majd dühöngeni.Nincs igazad. Kifejezetten adózóbarát lett a NAV a kisvállalkozásokat tekintve már jó pár éve. Gyakorlatilag ha nincs szándékos csalás, nincs büntetés. Ha késel egy bevallással, amit ugye a rendszer automatikusan érzékel, nincs büntetés, csak ha a felhívás után sem pótlod. NAV-sok ügyfélszolgálatossal beszélgettem és gyakorlatilag sokszor már nem ellenőrző szervként működnek, hanem szolgáltatóként. Ezek Tállai alatt változtak meg.
csebi
Szokol
Klaci79
Szokol
több mint 4 éve
vhsboxer
105
Köszönöm az vagyok, a kis srácaim miatt, a többi meg nem olyan fontos.Milyen jelenlegi ellenzékről beszélsz?több évtizedet vállalkozó vagyok, ugyanazt a munkát végezve , a jelenlegi ellenzéknél minden év elején azzal számoltunk, hogy félre kell tenni x 100 ezer vagy milliós tételt a majdani bírságokra, egy benzinkút mindenhol kellően központi hely, addig jött minden kurva hatóság , amíg hibát nem találtak és büntettek, hiszen meg volt a cél, amit össze kell hozni, lehet most is így van nem tudom,de hogy most békén hagynak és dolgozunk, nyilván nem hiba mentesen, de valóban komoly hiba kell ,hogy agyon büntessenek.Teljesen igazatok van. Én itt többnyire csak olvasgatok, mert néha van egy-két előremutató vélemény is, de a többség elképesztő gyűlölettel viselkedik a másik oldallal szemben. Közben meg nagy mellénnyel hangoztatják, hogy ők aztán nem akarnak se kirekesztő, se gyűlölködő országban élni. Vasárnap éjszakától kb fél napra normális szintre ment vissza a fórum, de azóta elég csak elovasni a témában született hozzászólásokat. Képmutatás a köbön. Akinek nem inge, ne vegye magára, de itt nagyon sokan felöltözhetnének...Na ez csak a szokásos hiszti, semmi más. Kezdjünk el beszélgetni. Kezdhetnéd mondjuk így: "Szerintem teljesen rosszul látjátok a helyzetet, azért jó a Fideszt, mert..." Na innen kellene folytatnod. Innentől lehetne beszélgetni. Ha alá tudod támasztani a véleményedet egy jó cikkel, statisztikával, pénzügyi elemzéssel, akkor még jobb!
Nandito
Az a gond, hogy:
- Van Sobri, aki kellően öncélú, hogy neki jó legyen ez a rendszer, elfogadom.
- Van MC, akivel teljesen máshogy látunk alapvető gazdasági mechanizmusokat, Ő abban hisz, én ebben, szerintem marhaságokat beszél ( 😀 ), de elfogadom.
- Van Dave, aki kevés információval rendelkezik a magyar politikáról, pénzügyileg képzetlen, de ezekből próbál ideológiát alkotni és lelkes, Ő dolga.
Szerinted miért jó a Fidesz?
Szokol
A város ahol élek, a jelenlegi ellenzék vezetése jött ment alakok által tákolt önkormányzat volt, más nem ment csak a hitel és a szar pénzügyi helyzet állandóan, A jelenlegi polgi egy a privát életében is sikeres embernek mondható valaki, azóta szépen fejlődik a város, pénzügyileg rendben van, van egy jó cél, ahova el akarják juttatni a várost, van egy víziójuk, ezért dolgoznak .
Ezek ami az életemet meghatározzák, hiszen a mindennapjaim.
A gyerekeim remek bölcsibe , kurva jól felszerelt oviba járnak, van a városban egy jónevű gimi, egy szakközép, egy jó általános iskola.
Volt idő amikor én is úgy éreztem,hogy jól kibaszott velem a rendszer, amikor a benzinkútról eltünt a cigi, én is pályáztam, súgtak is, sok pénzembe került(a pályázat), mégis elbuktuk, azóta is azt mondom, az csúnya volt,de elengedtem,és arra koncentrálok amire ráhatásom van. Számomra inkább az a kérdés, aki itt most sír, és már bőröndöket néz a webshopokban, mégis milyen elvárásai vannak, ami a mindennapjait befolyásolják?Melyek azok az elvárások, amely biztosan az ellenzéki pártok által lennének szavatolva, és most biztosan nem elégítik ki őket?
vhsboxer
Azzal tisztában vagy, hogy a jelenlegi ellenzék 12 évvel ezelőtt nem volt kormányon, max Gyurcsány, akit mindenki el akarna takarítani az útból?
Látod, itt a probléma, mert úgy mutogatsz az ellenzékre, mintha az egyenlő lenne a kommunistákkal, szocikkal meg mindennel ami a Fidesz előtt volt.
Ez a nagy probléma, hogy egybemosod őket.
Ja, azt meg írd már le, hogy melyik városban laksz, mert lehet, hogy kiemelt terület.
Rengeteg faluban, kisvárosban, azért nem volt fejlesztés, mert hiába ígérték be a szavazatokért cserébe, sajnos máshogy alakult és más kapta meg. Kellett máshova stadionra, lenyúlásra, stb.
Ja és ahogy lentebb írták, néha meg kellene nézni, hogy mi köszönhető a kormánynak és mi az EU-nak.
Mert a vasút fejlesztéseket is EU pénzből csinálták, ott még szerencsére kint van a tábla és nem az van, hogy köszönjük Magyarország kormányának.
És ha összeadnánk, hogy mennyi pénz jött be eddig az EU-ból és mennyi tűnt el összességében haverok zsebébe, akkor lehet vakarnád te is a fejed...
De tudod mit, legyél boldog.
Solymi
Ha ma MZP alakítana kormányt akkor is pont ilyen boldog lennék.