Politika
65 feliratkozó
több mint 4 éve
Most komolyan: elemezni fogunk egy Polt Péter vezette ügyészség által készített statisztikát? 90%+ hatékonysága (valójában) olyan ügyészségeknek van, ahol az ítéletek előre meg vannak írva. Nagyon bízom benne, hogy nem ilyen országban élünk.Ez akkor jó duma, ha doktorolsz is mellé egy másik saját statot 😊“I only believe in statistics that I doctored myself”67. oldal. 91-99% kozott 2019-ben, jogeros donteseknelAz ítélethozatal előtti vádejtésről nem beszélve, értsd ha nagyon billeg, akkor az ügyész engedi el, hogy ne kockáztassa a %-os értékelését.Több okból is:Nem tudom mi a valos szam, talan az ugyeszsegnek sincs nyilvanos adatbazisa, de az eddigi tapasztalataim es kollegak tapasztalatai alapjan lehetetlen es blodseg ez (amugy vannak itt a forumon gyakorlo buntis ugyvedek szerintem, talan ok megerositik).Konkrétan kamu, bizonyos tekintetben manipulált adat.
Egyreszt azt irod, hogy csak es kizarolag a beismero vallomas miatt kepesek elitelni oket. egy objektiv szemlelo is lathajta, hogy ez nem lehet igaz. Miert vallana be 10-bol 9 gyanusitott a bcs elkoveteset, ha nincs semmi bizonyitek?
Masreszt azt tudom, hogy a magyr vadhatekonysag kiemelkedoen magas, kb 90% koruli, tehat ha megvadolnak, b@szhatod.
Pl voltam Londonban egy targyalson, ahol a szunetben beszelgettem az ugyesszel, o emlitett ott egy szamot, mar nem emlekszem mi volt, de kb 40-50% lehetett talan a vadhatekonysag. (Meglepodott a magyar aranyon amugy)
undisputedly
Amadeus
Előkészítő tárgyalások: sok a "vádalku", bűnösnek vallja magát a terhelt valami vicc büntetésért (3 hónap, 2 évre felfüggesztve, hehhhh?), piff bűnös, pipa.
Sokszor nem veszik bele ebbe a másodfokot. Itt pl. Pécsett több olyan bíró is van, akinek következetesen nem állnak meg az ítéleteik másodfokon, de ez az ügyészség szerint már nem az ő hibájuk. Nyilván, nem az, lol.
Gyurma Pappa
Hatékony vàdhatóság my ass.
Amadeus
ugyeszseg.hu/wp-content/uploads/merzag/2020/12/buntetobirosag_ugyeszi_tev_i_2019.pdf
undisputedly
Gyurma Pappa
(Egyébként a vitába nem akarok belefolyni, csak belekukkantottam a pdf-be, és érdekes, hogy vannak megyék, ahol a tárgyalásig jutott ügyek 55%-ban volt beismerő vallomás, más megyékben meg 10%. Ez miért van? Ennyire máshogy dolgoznak az egyes bíróságok/ügyészségek? Mi az ami ha tárgyalásig jut az ügy, befolyásolja a tettest, hogy tegyen vallomást az egyik megyében, de nem befolyásolja a másikban? Alkuk?)
peterk2005

több mint 4 éve
Ez akkor jó duma, ha doktorolsz is mellé egy másik saját statot 😊“I only believe in statistics that I doctored myself”67. oldal. 91-99% kozott 2019-ben, jogeros donteseknelAz ítélethozatal előtti vádejtésről nem beszélve, értsd ha nagyon billeg, akkor az ügyész engedi el, hogy ne kockáztassa a %-os értékelését.Több okból is:Nem tudom mi a valos szam, talan az ugyeszsegnek sincs nyilvanos adatbazisa, de az eddigi tapasztalataim es kollegak tapasztalatai alapjan lehetetlen es blodseg ez (amugy vannak itt a forumon gyakorlo buntis ugyvedek szerintem, talan ok megerositik).Konkrétan kamu, bizonyos tekintetben manipulált adat.
Egyreszt azt irod, hogy csak es kizarolag a beismero vallomas miatt kepesek elitelni oket. egy objektiv szemlelo is lathajta, hogy ez nem lehet igaz. Miert vallana be 10-bol 9 gyanusitott a bcs elkoveteset, ha nincs semmi bizonyitek?
Masreszt azt tudom, hogy a magyr vadhatekonysag kiemelkedoen magas, kb 90% koruli, tehat ha megvadolnak, b@szhatod.
Pl voltam Londonban egy targyalson, ahol a szunetben beszelgettem az ugyesszel, o emlitett ott egy szamot, mar nem emlekszem mi volt, de kb 40-50% lehetett talan a vadhatekonysag. (Meglepodott a magyar aranyon amugy)
undisputedly
Amadeus
Előkészítő tárgyalások: sok a "vádalku", bűnösnek vallja magát a terhelt valami vicc büntetésért (3 hónap, 2 évre felfüggesztve, hehhhh?), piff bűnös, pipa.
Sokszor nem veszik bele ebbe a másodfokot. Itt pl. Pécsett több olyan bíró is van, akinek következetesen nem állnak meg az ítéleteik másodfokon, de ez az ügyészség szerint már nem az ő hibájuk. Nyilván, nem az, lol.
Gyurma Pappa
Amadeus
ugyeszseg.hu/wp-content/uploads/merzag/2020/12/buntetobirosag_ugyeszi_tev_i_2019.pdf
undisputedly
Gyurma Pappa
(Egyébként a vitába nem akarok belefolyni, csak belekukkantottam a pdf-be, és érdekes, hogy vannak megyék, ahol a tárgyalásig jutott ügyek 55%-ban volt beismerő vallomás, más megyékben meg 10%. Ez miért van? Ennyire máshogy dolgoznak az egyes bíróságok/ügyészségek? Mi az ami ha tárgyalásig jut az ügy, befolyásolja a tettest, hogy tegyen vallomást az egyik megyében, de nem befolyásolja a másikban? Alkuk?)
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
“I only believe in statistics that I doctored myself”67. oldal. 91-99% kozott 2019-ben, jogeros donteseknelAz ítélethozatal előtti vádejtésről nem beszélve, értsd ha nagyon billeg, akkor az ügyész engedi el, hogy ne kockáztassa a %-os értékelését.Több okból is:Nem tudom mi a valos szam, talan az ugyeszsegnek sincs nyilvanos adatbazisa, de az eddigi tapasztalataim es kollegak tapasztalatai alapjan lehetetlen es blodseg ez (amugy vannak itt a forumon gyakorlo buntis ugyvedek szerintem, talan ok megerositik).Konkrétan kamu, bizonyos tekintetben manipulált adat.
undisputedly
Amadeus
Gyurma Pappa
Amadeus
undisputedly
Neked előbb hiszek, mint egy ügyészség által kreált bármilyen statisztikának.
Mondom is: vádlottak száma, akik egyezséget kötöttek Baranya Megye: 5. Én többről tudok...
Szerkesztette: Gyurma Pappa

több mint 4 éve
Ezt én értem, de ezek az érvek miért nem akkor jöttek elő? Miért fogadták el a bírságot? Miért nem kértek jogorvoslatot már akkor? Nem Sobri a naív, hanem a Klubrádió volt az, amikor azt hitték, ha nem pattognak akkor megússzák. Pedig ők pontosan láthatták, tudhatták (Népszabadság? Megyei lapok?), hogy ha a NER-nek csak egy kicsi, mikroszkópikus fogása van valakin, akkor azt a legmesszemenőbbekig ki fogja használni. A rádió sorsa nem most, a bíróságon dőlt el, hanem akkor, amikor átvették a 30.000-es (asszem ennyi volt a bírság) csekket és befizették. Akkor kellett volna beleállni ebbe, de nem tették, mert inkább meg akarták úszni a konfrontációt, remélve, hogy ezzel ők is megússzák. Nem úszták meg. (én minden nap hazafele ha nem podcastet hallgattam, akkor Bolgár urat, szóval még egy pont a rádió hallgatóknak!)Most minden tele van a Klubrádió szotrijával.Hallgasd vissza az egyik megbeszéljüket, ahol a jogász vezérigazgató Stock egy betelefonáló kérdésére, hogy "ki követte el a hibát" részletesen kifejti mi volt a baki. Ha érdekel visszakeresem.
Sobri Jóska
Tömören:
Egyrészt nem törvényi előírás, hanem a NMHH saját rendelkezése a logfile-ok ilyen mélységű beszolgáltatása. Vagyis legjobb esetben végrehajtási rendelet.
Másrészt nem nem adták be, hanem az NMHH szerint késve töltötték fel, egy IT hiba miatt (jelszóváltoztatás, stb). Ráadásul amikor ez történt, nem volt a feltöltésnek határideje, szóval maga a késés sem definiálható.
A legnagyobb naívitás a részedről ( nem is értem, hogy teheted ezt te, a pragmatizmus feltalálója) azt szajkózni, hogy ne hibázzanak, és akkor nem lesz baj. Ahol dolgoznak, ott elkövetődik néha pár hiba. Én annak idején a GE-ben elvégeztem egy Six Sigma minőségbiztosítási tanfolyamot. Ott az volt az elvárás, hogy 1M termékből 3.4 db legyen selejt. Nem nulla, hanem 3-4. Pont ezért van kitalálva az a jogelv, hogy a büntetés arányos legyen a bűnnel, mert így nem lehet visszaélni azzal az alapvető ténnyel, hogy aki dolgozik az hibázik. Várod az első apró hibát, ami után főbe lövöd az illetőt... Miért nem figyelt oda.
De nyilván te is tudod, hogy nem ez a lényeg.
Ezért ez az érvelés méltatlan hozzád.
Lecsó
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Nem azt mondtam, hogy nem ő lesz a miniszterelnök-jelölt, hanem azt, hogy ha ő lesz, akkor az ellenzék nem nyer, így értelmét sem látom arról vitázni, hogy mennyivel lesz jobb Orbánnál. Az ellenzékben amúgy sem lenne akkora szerepe a minisztelnöknek, mint a Fideszben van. (De attól még Dobrevet nem fogják megválasztani, hogy kisebb lenne a szerepe.)Többször elmondtam már - neked külön priviben is -, hogy szerintem egy nyertes ellenzéki koalícióban Dobrev nem lesz ott tűznél. Szóval ezt a verziót lőjük ki, ha velem vitázol. 😊Nehezen lövöm ki, ha én meg úgy tudom, hogy ott lesz, a jelenlegi deal szerint ő lesz a miniszterelnökjelölt.
peterk2005
Nem tudom mire alapozod, hogy már nem érvényes ez a megállapodás, én senkitől nem hallottam, hogy változott volna. Itt azért van más is, aki ismer háttérinfókat, Budapest is kicsi város, nem hiszem, hogy bárki meg tudná cáfolni, hogy új dealek köttettek.Sobri Jóska
A te "ez a moslékkoalíció csak rosszabb lehet annál ami van" szintén a jövőre vonatkozó véleményed valóban egy akadémiai székfoglaló az enyémhez képest. Elnézést, legközelebb jobban felkészülök.Trump első időszaka is rossz volt, de a második időszakában dupla ilyen rossz lett volna.Csodás érv. Lehet háromszor, nem? Mit kicsinyeskedsz? Mint állítás is, már önmagában szép és megalapozott, de hogy mint érv kerüljön elő egy bizonyíthatatlan feltételezés az egyszerűen előremutató és örömmel tölt el a politikai kommunikációd alakulását illetően. Üdv a populista posztmodernben. Kezdesz beleidomulni, felvenni a fonalat. Szerintem amúgy a második időszaka maga lett volna a pokol, atomháborúval, polgárháborúval, klímakatasztrófával, aszteroidabecsapódással és zombiapokalipszissel.Sobri Jóska
peterk2005
Győrben, Hódmezővásárhelyen, stb. meg jobb lett a hangulat, és a helyzet is. Itt Győrben kimondottan üdítő, hogy kopik (még sajnos el nem tűnt teljesen, rohadt ragadós az ilyen, nehéz levakarni) a korábbi, többek között a belvárost (is) lerabló slepp. Pedig itt Fideszes az új polgi is.A politika csak ebből hajlandó tanulni.Ez a te vágyálmod, de végtére is ha megérjük, majd megbeszéljük 23-ban, hogy mit tanult az új garnitúra.
peterk2005
Ahogy persze azt is megbeszélhetnénk, hogy Egerben, Gödön vagy Budapesten mennyire tanult a politika bármiből is, mennyire rettenetesen máshogy mennek a dolgok, amióta új, nemfideszes polgármesterek vannak, csak igazából a kutyát nem érdekli, és csak a vak nem látja, hogy ez a kutya az egyik, és a másik is ugyanez az eb. Teljesen más a hangulat a városban amióta Karácsony van Tarlós helyett, vagy a momentumos srác Gödön. Ég és föld...Sobri Jóska
Arra egyébként, hogy nem jött be az új nem az a jó válasz, hogy akkor miért nem maradt a régi rossz. Hanem az a jó válasz, hogy akkor ezt is lecseréljük majd és választunk valaki mást helyette is.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
67. oldal. 91-99% kozott 2019-ben, jogeros donteseknelAz ítélethozatal előtti vádejtésről nem beszélve, értsd ha nagyon billeg, akkor az ügyész engedi el, hogy ne kockáztassa a %-os értékelését.Több okból is:Nem tudom mi a valos szam, talan az ugyeszsegnek sincs nyilvanos adatbazisa, de az eddigi tapasztalataim es kollegak tapasztalatai alapjan lehetetlen es blodseg ez (amugy vannak itt a forumon gyakorlo buntis ugyvedek szerintem, talan ok megerositik).Konkrétan kamu, bizonyos tekintetben manipulált adat.
undisputedly
Amadeus
Gyurma Pappa
Amadeus
Szerkesztette: undisputedly
több mint 4 éve
Az ítélethozatal előtti vádejtésről nem beszélve, értsd ha nagyon billeg, akkor az ügyész engedi el, hogy ne kockáztassa a %-os értékelését.Több okból is:Nem tudom mi a valos szam, talan az ugyeszsegnek sincs nyilvanos adatbazisa, de az eddigi tapasztalataim es kollegak tapasztalatai alapjan lehetetlen es blodseg ez (amugy vannak itt a forumon gyakorlo buntis ugyvedek szerintem, talan ok megerositik).Konkrétan kamu, bizonyos tekintetben manipulált adat.
undisputedly
Amadeus
Gyurma Pappa
több mint 4 éve
Több okból is:Nem tudom mi a valos szam, talan az ugyeszsegnek sincs nyilvanos adatbazisa, de az eddigi tapasztalataim es kollegak tapasztalatai alapjan lehetetlen es blodseg ez (amugy vannak itt a forumon gyakorlo buntis ugyvedek szerintem, talan ok megerositik).Konkrétan kamu, bizonyos tekintetben manipulált adat.
undisputedly
Amadeus

több mint 4 éve
Nem tudom, de, hogy Dobrev nem, a hatalomváltáshoz semmiképp, azt igen 😊Mondjuk ha az ellenzék valóban képes Dobrevet indítani illetve a az előválasztás őt hozza ki akkor 1.meg is érdemeljük...... 2. Nem is akarnak még igazán hatalomra kerülni....Miért? Legjobb jelölt a baloson.
dande
Amadeus
több mint 4 éve
Mondjuk ha az ellenzék valóban képes Dobrevet indítani illetve a az előválasztás őt hozza ki akkor 1.meg is érdemeljük...... 2. Nem is akarnak még igazán hatalomra kerülni....Miért? Legjobb jelölt a baloson.
dande
több mint 4 éve
Mondjuk ha az ellenzék valóban képes Dobrevet indítani illetve a az előválasztás őt hozza ki akkor 1.meg is érdemeljük...... 2. Nem is akarnak még igazán hatalomra kerülni....
több mint 4 éve
Éreztem, hogy kellene a végére egy smiley, mert valaki komolyan veszi...Méltatlan, nem méltatlan bazmeg, az van, hogy Józsi hanyatt dőlt és szétrakta. Nem kell ezért haragudni rá, csak fogadd el alapvetésként. Ennyire is kell komolyan venni azt, amit ír. Lesz ő még szabad ember, én úgy fogom fel, hogy zsoldosként a másik oldalon van épp.Most minden tele van a Klubrádió szotrijával.Hallgasd vissza az egyik megbeszéljüket, ahol a jogász vezérigazgató Stock egy betelefonáló kérdésére, hogy "ki követte el a hibát" részletesen kifejti mi volt a baki. Ha érdekel visszakeresem.
Sobri Jóska
Tömören:
Egyrészt nem törvényi előírás, hanem a NMHH saját rendelkezése a logfil-eok ilyen mélységű beszolgáltatása.
Másrészt nem nem adták be, hanem az NMHH szerint késve töltötték fel, egy IT hiba miatt (jelszóváltoztatás, stb). Ráadásul amikor ez történt, nem volt a feltöltésnek határideje, szóval maga a késés sem definiálható.
A legnagyobb naívitás a részedről ( nem is értem, hogy teheted ezt te, a pragmatizmus feltalálója) azt szajkózni, hogy ne hibázzanak, és akkor nem lesz baj. Ahol dolgoznak, ott elkövetődik néha pár hiba. Én annak idején a GE-ben elvégeztem egy Six Sigma minőségbiztosítási tanfolyamot. Ott az volt az elvárás, hogy 1M termékből 3.4 db legyen selejt. Nem nulla, hanem 3-4. Pont ezért van kitalálva az a jogelv, hogy a büntetés arányos legyen a bűnnel, mert így nem lehet visszaélni azzal az alapvető ténnyel, hogy aki dolgozik az hibázik. Várod az első apró hibát, ami után főbe lövöd az illetőt... Miért nem figyelt oda.
Lecsó
No hard feelings, ez ezzel jár.
Amadeus
Nem haragszom én senkire, csak felhívtam a figyelmet, hogy egy pragmatikus embertől az "egyrészt-másrészt" érvelés nekem furcsa.
Szerkesztette: Lecsó
több mint 4 éve
"Ma az ország miniszterelnöke nem rendelkezik hagyományos megtakarítással. Nincs pénze a bankban. Hiszen van egy embere arra, hogy annak legyen egy bankja. Góóóógyi!"😀
több mint 4 éve
Méltatlan, nem méltatlan bazmeg, az van, hogy Józsi hanyatt dőlt és szétrakta. Nem kell ezért haragudni rá, csak fogadd el alapvetésként. Ennyire is kell komolyan venni azt, amit ír. Lesz ő még szabad ember, én úgy fogom fel, hogy zsoldosként a másik oldalon van épp.Most minden tele van a Klubrádió szotrijával.Hallgasd vissza az egyik megbeszéljüket, ahol a jogász vezérigazgató Stock egy betelefonáló kérdésére, hogy "ki követte el a hibát" részletesen kifejti mi volt a baki. Ha érdekel visszakeresem.
Sobri Jóska
Tömören:
Egyrészt nem törvényi előírás, hanem a NMHH saját rendelkezése a logfil-eok ilyen mélységű beszolgáltatása.
Lecsó
No hard feelings, ez ezzel jár.
több mint 4 éve
Szerintem alapvetően rendben van, csak hosszú... Jók a mondatai, egy-kettő szállóige gyanús.Szerintem egy jó stand-upot kéne összeraknia, ahhoz meg lenne benne a muníció, az jobb irány lenne neki személyesen.Elvileg ez a cél, csak most ugye fellépni kicsit macerás.
Sobri Jóska
Nehéz műfaj hetente videókat összerakni, viccesnek és aktuálisnak maradni, és esetleg újdonságot is hozni. És egyet is értek veled, egyre kevésbé vicces. Jó ez a perszóna, aki felépített, a Kövér Lacis gag is jó volt egyszer-kétszer, de az pl. teljesen elfogyott.
Szerintem van elég okos, hogy ez ő is lássa.
Gyurma Pappa
Ez a videó fele ekkora terjedelemben lenne ütős, befogadhatóbb.
több mint 4 éve
Most minden tele van a Klubrádió szotrijával.Hallgasd vissza az egyik megbeszéljüket, ahol a jogász vezérigazgató Stock egy betelefonáló kérdésére, hogy "ki követte el a hibát" részletesen kifejti mi volt a baki. Ha érdekel visszakeresem.
Sobri Jóska
Tömören:
Egyrészt nem törvényi előírás, hanem a NMHH saját rendelkezése a logfile-ok ilyen mélységű beszolgáltatása. Vagyis legjobb esetben végrehajtási rendelet.
Szerkesztette: Lecsó
több mint 4 éve
Konkrétan kamu, bizonyos tekintetben manipulált adat.Nem tudom mi a valos szam, talan az ugyeszsegnek sincs nyilvanos adatbazisa, de az eddigi tapasztalataim es kollegak tapasztalatai alapjan lehetetlen es blodseg ez (amugy vannak itt a forumon gyakorlo buntis ugyvedek szerintem, talan ok megerositik).Ha majd ezt mondom, akkor átgondolom.Tehát az esetek 90 százalékban úgy folyt eljárás, úgy emeltek vádat, úgy hoztak elmarasztaló ítéletet, hogy nem volt semmilyen bizonyíték, csak a beismerő vallomás? Szerintem ezt érdemes átgondolnod.Magyarország.Nem, ez faszsag. Egyreszt pl. nem is hataroztad meg a geografiai limitet, de gondolom Magyarorszagra erted. Itthon pl par eve 80-90% koruli volt a vadhatekonysag, tehat valaki ellen vadat meltek, akkor az szinte biztosan foghatta a fejet, mert volt mogotte eleg bizonyitek.De.(Ezt már írtam, de a büntetőügyek 90 százalékában a beismerő vallomás miatt tudják csak elítélni a vádlottat.)Off: ez igy nem igaz.
Sobri Jóska
undisputedly
Sobri Jóska
De meg angolszasz jogkulturaban, ahol szerintem nagyobb szerepe is van a beismeresnek, kulonfele kedvezmenyek miatt, ott sem 90%.
undisputedly
És a bizonyíték tudod mi volt?
90 százalékban a beismerő vallomás.
Sobri Jóska
nagylaza
Mondod te.Ez oruletes suletlenseg.Magyarország.Nem, ez faszsag. Egyreszt pl. nem is hataroztad meg a geografiai limitet, de gondolom Magyarorszagra erted. Itthon pl par eve 80-90% koruli volt a vadhatekonysag, tehat valaki ellen vadat meltek, akkor az szinte biztosan foghatta a fejet, mert volt mogotte eleg bizonyitek.De.(Ezt már írtam, de a büntetőügyek 90 százalékában a beismerő vallomás miatt tudják csak elítélni a vádlottat.)Off: ez igy nem igaz.
Sobri Jóska
undisputedly
Sobri Jóska
De meg angolszasz jogkulturaban, ahol szerintem nagyobb szerepe is van a beismeresnek, kulonfele kedvezmenyek miatt, ott sem 90%.
undisputedly
Sobri Jóska
undisputedly
De akkor mi a valós szám szerinted?
Sobri Jóska
undisputedly
több mint 4 éve
Nem tudom mi a valos szam, talan az ugyeszsegnek sincs nyilvanos adatbazisa, de az eddigi tapasztalataim es kollegak tapasztalatai alapjan lehetetlen es blodseg ez (amugy vannak itt a forumon gyakorlo buntis ugyvedek szerintem, talan ok megerositik).Ha majd ezt mondom, akkor átgondolom.Tehát az esetek 90 százalékban úgy folyt eljárás, úgy emeltek vádat, úgy hoztak elmarasztaló ítéletet, hogy nem volt semmilyen bizonyíték, csak a beismerő vallomás? Szerintem ezt érdemes átgondolnod.Magyarország.Nem, ez faszsag. Egyreszt pl. nem is hataroztad meg a geografiai limitet, de gondolom Magyarorszagra erted. Itthon pl par eve 80-90% koruli volt a vadhatekonysag, tehat valaki ellen vadat meltek, akkor az szinte biztosan foghatta a fejet, mert volt mogotte eleg bizonyitek.De.(Ezt már írtam, de a büntetőügyek 90 százalékában a beismerő vallomás miatt tudják csak elítélni a vádlottat.)Off: ez igy nem igaz.
Sobri Jóska
undisputedly
Sobri Jóska
undisputedly
Sobri Jóska
nagylaza
Mondod te.Ez oruletes suletlenseg.Magyarország.Nem, ez faszsag. Egyreszt pl. nem is hataroztad meg a geografiai limitet, de gondolom Magyarorszagra erted. Itthon pl par eve 80-90% koruli volt a vadhatekonysag, tehat valaki ellen vadat meltek, akkor az szinte biztosan foghatta a fejet, mert volt mogotte eleg bizonyitek.De.(Ezt már írtam, de a büntetőügyek 90 százalékában a beismerő vallomás miatt tudják csak elítélni a vádlottat.)Off: ez igy nem igaz.
Sobri Jóska
undisputedly
Sobri Jóska
undisputedly
Sobri Jóska
undisputedly
De akkor mi a valós szám szerinted?
Sobri Jóska
Szerkesztette: undisputedly
több mint 4 éve
Nyugaton a helyzet változatlan.Ha egy médium tudja, hogy szálka a köröm alatt, - ha úgy adódik, akkor egy hatóság, még a valutakezelési vagy leltározási szabályzatukat is ellenőrizheti, és beleköthet a legapróbb rendellenességnek tűnő dologba-, akkor nem követhet el ilyen hibát, nem idézhet elő pusztán figyelmetlenségből(?), lúzerségből(?), nemtörődömségből(?) rendellenességet. Ráadásul kétszer is.pontosan. aki ennyire tudja, hogy rajta a célkereszt az miért nézelődik ki a lövészárokból, hogy lásson egy döglött lovat így felkínálva magát a mesterlövésznek?
Sobri Jóska
csebi
(Utolsó jelenet)
több mint 4 éve
Ha egy médium tudja, hogy szálka a köröm alatt, - ha úgy adódik, akkor egy hatóság, még a valutakezelési vagy leltározási szabályzatukat is ellenőrizheti, és beleköthet a legapróbb rendellenességnek tűnő dologba-, akkor nem követhet el ilyen hibát, nem idézhet elő pusztán figyelmetlenségből(?), lúzerségből(?), nemtörődömségből(?) rendellenességet. Ráadásul kétszer is.pontosan. aki ennyire tudja, hogy rajta a célkereszt az miért nézelődik ki a lövészárokból, hogy lásson egy döglött lovat így felkínálva magát a mesterlövésznek?
Sobri Jóska
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
444.hu/2021/02/16/a-blikk-szerint-a-csengeri-orokosno-az-egyik-legnagyobb-francia-bank-24-szazalekat-adta-volna-ajandekba-kosa-lajosnak-amit-a-politikus-koszonettel-elfogadottNem hiszem el, hogy valaki ekkora kretén legyen...
több mint 4 éve
Szerintem egy jó stand-upot kéne összeraknia, ahhoz meg lenne benne a muníció, az jobb irány lenne neki személyesen.Elvileg ez a cél, csak most ugye fellépni kicsit macerás.
Sobri Jóska
Nehéz műfaj hetente videókat összerakni, viccesnek és aktuálisnak maradni, és esetleg újdonságot is hozni. És egyet is értek veled, egyre kevésbé vicces. Jó ez a perszóna, aki felépített, a Kövér Lacis gag is jó volt egyszer-kétszer, de az pl. teljesen elfogyott.
Szerintem van elég okos, hogy ez ő is lássa.

több mint 4 éve
Most minden tele van a Klubrádió szotrijával.Én egyrészt Fidesz-szavazóként ezt le is szarhatnám, viszont bár rádiót konkrétan nem hallgatok, de a műsorvezetők, műsorkészítők között van általános iskolás haveromtól kezdve volt tanáron, kollegán át Gálvölgyiig, Para-Kovácsig (akit az egyik legjobban író magyar újságírónak tartok), Kadarkaiig (akit meg az egyik legjobb riporternek, és akinek a műsorait youtubeon mindig követem) rengeteg ember, akit kedvelek, vagyis sajnálom, hogy rábasztak, viszont kikivánkozik belőlem a következő:
Magam is dolgoztam rádióban, tévében, és persze egyrészt jó dolog az önkifejezés, önmegvalósítás, akár politikai, közéleti témákban, de bődületes hibának tartom, ha pont egy ennyire frekventált, az aktuális hatalmat froclizó médium annyira balfasz, hogy hagy magán sima adminisztratív, vagyis megelőzhető támadási felületet.
Ugye az a sztori, hogy nem adtak le pontos játszási listát, és a hatóság ezért bírságolta meg őket, majd ez játszott közre a mostani analóg rádiófrekvenciás elnémulásukban. (Egyébként szerintem még idén "újranyitnak", sok fideszes potentát is szívesen hallgat tőlük műsorokat, meg aki Klubrádió hallgató, az már úgyse változtat a hátralévő életében pártpreferenciát, vagyis akár szólhatna is az éterben.)
Namost ez kb. olyan, mint amikor valaki elfelejti kitölteni a fuvarlevelet, vagy számlát kiállítani, szóval egy egyszerű lényegtelennek tűnő lófasz kis hétköznapi adminisztratív semmiség. Én magam is méternyi ilyen dokut gyártottam annak idején.
De kötelező.
Nem a Fidesz miatt, így van már ezer éve, nem geciségből, hanem a szerzői jogdíjak megállapítása, és a későbbi visszakereshetőség biztosítása miatt.
Ha egy médium tudja, hogy szálka a köröm alatt, - ha úgy adódik, akkor egy hatóság, még a valutakezelési vagy leltározási szabályzatukat is ellenőrizheti, és beleköthet a legapróbb rendellenességnek tűnő dologba-, akkor nem követhet el ilyen hibát, nem idézhet elő pusztán figyelmetlenségből(?), lúzerségből(?), nemtörődömségből(?) rendellenességet. Ráadásul kétszer is.
(Pl. az NMHH még egy kerületi tévének is bekéretheti 1 évvel korábbról a teljes, framepontos napi adásmenetét, nemhogy egy analógfrekvencián sugárzó rádióadónak, és párt- és mindenfüggetlenül be is kérik általában évente egyszer. Hisz ez a dolguk. Annak az osztálynak ezek az ellenőrzések igazolják a létezését, így ha bekérnek egy napot, akkor annak digitális adathordozón saját valójában és százsoros excel táblázatban is meg kell lennie. Ha megvan, akkor összevethetik, hogy stimmel e, de ha nincs meg, akkor figyelmeztethetnek, büntethetnek.)
Ha én ellenzéki rádióadó vagyok, vagyis annak a vezetője, akkor az elsődleges prioritásom az, hogy figyeljek, hogy ne legyek fogható, minden papírom legyen rendben, minden legyen kitöltve, bejelentve, elküldve, felrögzítve, leadminisztrálva, átnézve ami kell, mert ha ez okés, akkor csak látványos, törvénytelen módon tudnak kibaszni velem, amit bár megakadályozni nem tudok, de erkölcsi elégtételt érezhetek, és mindemellett jól és nyugodtan alszok. Ha egyébként szívesen vezetnék ellenzéki médiumot. De a pontos adminisztrálás minden cégvezetőnek megkönnyíti az életét, bármilyen területen is dolgozik.
Ez az, amit az ilyen ügyeknél, vagyis konkrétan most a Klubrádiónál nem tudok megérteni, hogy tapasztalt, ezeréve céget és rádiót vezető emberek hogy követhetnek el ilyen hibát, és amit még nehezebb, hogy meg se értik, hogy mekkora hibát követtek el, a lenti riportban is is bagatelizálják, holott ez valós ürügy, nem mondvacsinált vagy belemagyarázott.
Na mindegy. Sajnálatos.
több mint 4 éve
És ezt még nem rakta be senki?Én az elején csíptem a leányzót, de Edina egyre önismétlőbb, egyre Puzsérabb, egyre erőltetettebb, és így egyre kevésbbé szórakoztatóbb.
iktriad
Pedig jó humora van, jó meglátásai, de kezdenek ezek a yt videói egyre inkább ugyanolyan semmilyenné válni.
Szerintem egy jó stand-upot kéne összeraknia, ahhoz meg lenne benne a muníció, az jobb irány lenne neki személyesen.
Ez a videózás így eléggé a semmibe tart.
több mint 4 éve
Többször elmondtam már - neked külön priviben is -, hogy szerintem egy nyertes ellenzéki koalícióban Dobrev nem lesz ott tűznél. Szóval ezt a verziót lőjük ki, ha velem vitázol. 😊Nehezen lövöm ki, ha én meg úgy tudom, hogy ott lesz, a jelenlegi deal szerint ő lesz a miniszterelnökjelölt.
peterk2005
Nem tudom mire alapozod, hogy már nem érvényes ez a megállapodás, én senkitől nem hallottam, hogy változott volna.
Itt azért van más is, aki ismer háttérinfókat, Budapest is kicsi város, nem hiszem, hogy bárki meg tudná cáfolni, hogy új dealek köttettek.
Trump első időszaka is rossz volt, de a második időszakában dupla ilyen rossz lett volna.Csodás érv.
peterk2005
Lehet háromszor, nem? Mit kicsinyeskedsz?
Mint állítás is, már önmagában szép és megalapozott, de hogy mint érv kerüljön elő egy bizonyíthatatlan feltételezés az egyszerűen előremutató és örömmel tölt el a politikai kommunikációd alakulását illetően.
Üdv a populista posztmodernben.
Kezdesz beleidomulni, felvenni a fonalat.
Szerintem amúgy a második időszaka maga lett volna a pokol, atomháborúval, polgárháborúval, klímakatasztrófával, aszteroidabecsapódással és zombiapokalipszissel.
A politika csak ebből hajlandó tanulni.Ez a te vágyálmod, de végtére is ha megérjük, majd megbeszéljük 23-ban, hogy mit tanult az új garnitúra.
peterk2005
Ahogy persze azt is megbeszélhetnénk, hogy Egerben, Gödön vagy Budapesten mennyire tanult a politika bármiből is, mennyire rettenetesen máshogy mennek a dolgok, amióta új, nemfideszes polgármesterek vannak, csak igazából a kutyát nem érdekli, és csak a vak nem látja, hogy ez a kutya az egyik, és a másik is ugyanez az eb.
Teljesen más a hangulat a városban amióta Karácsony van Tarlós helyett, vagy a momentumos srác Gödön.
Ég és föld...